Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Graul
Last Updated: May 02 2024 11:17, Started by
katlin
, Mar 05 2011 13:17
·
32
#5761
Posted 28 January 2019 - 22:32
Mai mult de 70-75 de bani/ kg nu cred ca va fi graul. Parerea mea.
Pentru aia care vand grau e foarte bine, pentru aia care dau arenda in bani, adica cam toata lumea, o sa-i coste mult. Acum indiferent ce o fi sa dea Dumnezeu sanatate si an bun Edited by Ravasy, 28 January 2019 - 22:33. |
#5762
Posted 29 January 2019 - 09:20
70-75 bani la recolta ar fi un pret bun fata de ce am avut anii anteriori.
Unii traderi forteaza nota propunand contracte de 65 bani pt grau si 1,6 ron pt rapita. Simt ca vor fi mai mari, atat pentru grau, cat mai ales pentru rapita. |
#5763
Posted 29 January 2019 - 15:21
Bineînțeles că vor pune placa cu "cele mai mari stocuri la nivel mondial... etc...etc". 2012 a fost tot așa, un an agricol nasol dar cu preturi mari, 1 leu la grâu și vreo 2 la rapiță din ce îmi amintesc. Deși producțiile au fost semnificativ mai mici față de ceilalți ani, ca profit a fost mai bine. Om vedea. Asta-i farmecul, in fiecare an ne aruncam in gol și sperăm să se deschidă parașuta. 😀
|
#5764
Posted 23 February 2019 - 21:01
Graul a rasarit dupa lupte grele. Va fi rar asta e clar si productii mici. Este bine daca ii aplic cand il erbicidez un tratament cu tebuconazol gen Tebucur si unul cand ii dau foliar cu propiconazol gen Bumper 250?
|
#5765
Posted 24 February 2019 - 13:54
multi intra in perioada asta dupa ingrasaminte cu jumatate de doza de fungicid
|
#5766
Posted 26 February 2019 - 12:15
Acum unii dau ingrasaminte la grau deabia rasarit . Fac treaba, are planta nevoie de fertilizare acum, poate in stadiul acesta sa consume ce ii da
|
#5767
Posted 26 February 2019 - 14:59
Ce dai acum va fi disponibil mai tarziu 20-30 zile. Doar azotatul este absorbit cu usurinta de catre plante. Amidele si amoniul sunt transformate in azotat prin hidroliza si nitrificare. Absorbtia amoniului este mai lenta decat cea a azotatului. Amoniul se fixeaza de particulele de argila din sol iar radacinile trebuie sa ajunga la acesta. Cea mai mare parte a amoniului este prin urmare nitrificat inainte de a fi absorbit de catre plante. Absorbtia azotatului este rapida datorita mobilitatii sale ridicate. Majoritatea plantelor prefera mai degraba azotatul decat amoniul.
|
#5768
Posted 27 February 2019 - 13:29
Buna ziua am si eu o întrebare. Grâu debea a inceput sa iasă sa ii dau cu azot acum? Nu e prea mic pentru azot sa il mai las sa crească si sa intru sa ii dau spre sfarsitu lu marte. Mentionez ca asta toamna am dat 300de npk si semănat cu 350kg de grâu in perioada optima
|
#5769
Posted 27 February 2019 - 14:07
Tocmai ce se discuta mai sus.Cum zice Dani graul consuma in 20 zile azotul deci se poate da
|
#5770
Posted 27 February 2019 - 14:20
La grau, si orz in special dabea este rasarit. Cat azot ar trebui sa ii dau in prima transa sa nu il ard? ma gandeam la 150kg azotat si apoi a doua transa sa dau in functie de cum se prezinta atunci? sincer si la 150kg imi e putin sa nu il arda... nu am avut in nici un an asa grau
Edited by nero3333, 27 February 2019 - 14:20. |
|
#5771
Posted 27 February 2019 - 14:26
Din ce am citit ioooo, (citesc mult, pricep putin, uit repede) azotatul si nitrocalcarul sunt disponibile plantei inca din prima zi, in timp ce la uree nu se stie exact, cat si cum ajunge la planta, am gasit undeva ca e nevoie de minim 6-7 zile la uree pt ca plantele sa inceapa sa se hraneasca (in urma hidrolizei) dar ca procesul poate dura si mai mult daca nu exista umiditate si conditiile din sol nu sunt cele mai bune.
Si mai "stiam" ca azotatul aplicat va fi disponibil in jur 25-30 de zile (si nu "dupa" 20 de zile) adica dupa aprox 30 zile planta are nevoie de alta masa iar ureea in jur de 6 saptamani (plus/minus in functie de conditiile pt hidroliza). |
#5772
Posted 27 February 2019 - 23:49
nero3333, on 27 februarie 2019 - 14:20, said:
La grau, si orz in special dabea este rasarit. Cat azot ar trebui sa ii dau in prima transa sa nu il ard? ma gandeam la 150kg azotat si apoi a doua transa sa dau in functie de cum se prezinta atunci? sincer si la 150kg imi e putin sa nu il arda... nu am avut in nici un an asa grau Edited by daniel_t115, 27 February 2019 - 23:50. |
#5773
Posted 10 March 2019 - 12:41
Salut.
Imi puteti spune va rog din ce cauza e asa graul? Attached Files |
#5774
Posted 11 March 2019 - 06:50
#5775
Posted 16 March 2019 - 23:01
Va rog sa ma iertati ca ma bag in seama aici, poate nu e cel mai potrivit loc pentru mine, dar vad foarte multa experienta adunata.
Eu sunt un brutar amator care fac paine acasa ca si hobby. Mai nou mi-am luat o moara de bucatarie si caut un grau bun din care sa fac paine. Nu este chiar asa usor de gasit pentru mine, dat fiind mai ales ca profesia mea nu are nici o legatura cu agricultura si nici nu atiu de unde sa incep sa caut. Aici pare un loc bun :-) Oare ma poate pune cineva in legatura cu o sursa buna? Bineinteles ca eu nu am nevoie de cantitati mari (poate 5-10kg odata la cateva luni), pt inceput. Mi-ar placea mult ceva ecologic dar nu neaparat. Am auzit ca soiul Ciprian este ft bun pentru panificatie dar nu stiu de unde sa iau, in special pentru ca as avea nevoie ca el sa fie uscat si curatat de impuritati, ca sa il pot folosi in siguranta in moara mea de bucatarie, fara sa o stric. Va multumesc anticipat pentru potentiale raspunsuri! Edited by gbbr, 16 March 2019 - 23:02. |
|
#5776
Posted 20 March 2019 - 18:59
Niste poze cu grau Avenue C1 250kg/ha. Intr-o saptamana urmeaza sa ii dau primul tratament.
Attached Files |
#5777
Posted 20 March 2019 - 19:51
gbbr, on 16 martie 2019 - 23:01, said:
Va rog sa ma iertati ca ma bag in seama aici, poate nu e cel mai potrivit loc pentru mine, dar vad foarte multa experienta adunata. Eu sunt un brutar amator care fac paine acasa ca si hobby. Mai nou mi-am luat o moara de bucatarie si caut un grau bun din care sa fac paine. Nu este chiar asa usor de gasit pentru mine, dat fiind mai ales ca profesia mea nu are nici o legatura cu agricultura si nici nu atiu de unde sa incep sa caut. Aici pare un loc bun :-) Oare ma poate pune cineva in legatura cu o sursa buna? Bineinteles ca eu nu am nevoie de cantitati mari (poate 5-10kg odata la cateva luni), pt inceput. Mi-ar placea mult ceva ecologic dar nu neaparat. Am auzit ca soiul Ciprian este ft bun pentru panificatie dar nu stiu de unde sa iau, in special pentru ca as avea nevoie ca el sa fie uscat si curatat de impuritati, ca sa il pot folosi in siguranta in moara mea de bucatarie, fara sa o stric. Va multumesc anticipat pentru potentiale raspunsuri! |
#5778
Posted 25 March 2019 - 11:22
Salut tuturor,
Ce erbicide / fungicide folositi in aceasta primavara? In trecut am mai folosit (dar nu in fiecare an) un pachet tehnologic ce contine: Falcon Pro:0,6 l/ha (fungicid) Sekator Progress OD: 0,1-0,15 l/ha* (erbicid) Pachetul este pentru o suprafata de 25Ha si costa cam 2900 Ron Recomandati o varianta mai economica? Multumesc anticipat! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users