Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel
 [Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali
 Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic
 Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...

Plafoniera 132W, 9100lm, consum r...

Stabilire granita intre proprietati
 

Mutare AC, mutare tevi, traseu frigorific

- - - - -
  • Please log in to reply
110 replies to this topic

#55
Userache

Userache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 20.05.2010

 deronization, on 22nd June 2010, 21:39, said:

Daca tu consideri ca montajul unui ac fie el ieftin sau scump fara vidarea traseului ,este corect din punct de vedere profesional si intra in categoria ieftin si bun..cred ca conversatia ia sfarsit aici. Sti zicala aia "Prostul  nu e prost destul daca nu e si fudul.."si apropo nu exista prost putin mai destept ci doar prost care e mai putin prost dar calitatea de baza ramane,gradatia se modifica doar in interiorul scalei,in cazul de mai sus aceasta scala fiind reprezentata de prostie
Pe cati din cei cu firma autorizata i-ai vazut dumneata sa videze? Da-mi un exemplu macar. Firma cutare a montat AC in zona cutare, si a vidat conductele.

Nu vreau sa comentez la faza cu prostul si cu scala prostiei. Am doar o intrebare. Pe scala prostiei esti la prima liniuta? Sti asta din textul tau m-a ajutat sa-ti aflu pozitia in clasament.
Un om destept nu se coboara in asa fel incat sa-i catalogheze pe prosti in prosti, si foarte prosti, super prosti, adorabil de prosti. Doar un prost poate sa faca astfel de comparatii astfel incat sa arate celorlalti nivelul la care se afla el.

 gall71, on 22nd June 2010, 21:58, said:

Mai jos e un topic deschis de mine in care se spune ce se poate intampla rau cu aparatul daca nu se foloseste pompa de vid;ai avertizat clientii de riscuri?
Mai lasa-ma cu pompa ta de vid din moment ce tind sa cred ca nici tu nu o folosesti foarte des, iar daca o folosesti, o faci doar ca sa "impresionezi asistentza"
Am folosit "tz" dar ca sa fiu inteles.
Da domnule, fac si instalatii electrice, mai schimb cate o lampa intr-un televizor, mai merg si la legat de vie cu ziua, fac de toate, bani sa iasa. Din moment ce le fac dupa program, in timpul meu liber, care-i problema?



 gall71, on 22nd June 2010, 21:58, said:

Dar fiind un bun samaritean tu  te  gandesti la binele romanilor care doresc servicii ieftine,nu?Mai jos e un topic deschis de mine in care se spune ce se poate intampla rau cu aparatul daca nu se foloseste pompa de vid;ai avertizat clientii de riscuri?Eu unul nu cred,e usor sa spui ca un montator strange doua piulite dar as vrea sa te vad ducandu-te sa repari acel AC dupa unul ca tine care l-a montat defectuos
PS Sper ca totusi atunci cand repari sistemul de franare sa nu gresesti asa cum ai gresit cu recuperarea freonului

Pentru moderatori:Vad ca raporturile mele au fost ignorate,nu stiu care este noua echipa de moderatori dar imi aduc aminte ca anul  trecut userul Martalogul  a stat pe bara foarte mult timp dupa ce a incercat sa induca ideea ca pompa de vid nu este obligatorie;nu va cer acest lucru pentru Userache,va cer respectos sa inchideti acest topic periculos pentru useri
Este o diferenta. romanii nu-si doresc servicii ieftine, romanii nu-si permit servicii scumpe. vezi diferenta?

Cat despre repararea sistemului de franare si recuperarea freonului. La recuperarea am gresit cand am scris, nu cand am facut operetia efectiv. E o diferenta intre a sti meserie, dar a nu sti sa te exprimi, sau pur si simplu sa gresesti din cauza oboselii si a orei la care am postat.

Ce tot ai domnule cu moderatorii? Chiar nu crezi ca-si fac datoria si nu au citit posturile mele , ale dumitale, ale altora? Pe ce motiv invoci cenzura? Ce tampenii am scris eu aici? Ce neadevaruri? Cat de periculoas poate deveni AC-ul daca nu s-a folosit pompa de vid? Eplodeaza?, produce cancer?, ce anume?
Explica dumneata din moment ce esti frigotehnist cu scoala. Sa stim si noi cat mai avem de trait daca folosim aerul conditionat montat fara pompa de vid.

Edited by Userache, 22 June 2010 - 21:41.


#56
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
" Domnule gall71. Lucrul la negru nu-i asa de simplu cum crezi dumneata. Daca esti angajat intr-o firma, indiferent ce faci (si aici ma refer la profesie), esti asigurat cat de cat, si nu ai grija zilei de maine.
Cei care lucreaza la negru sunt cu adevarat competenti si buni profesionisti. "

Userache , eu personal nu te consider deloc prost , te consider doar oportunist  .

Insa ai grija cu afirmatia de mai sus cred ca ti se intuneca mintea .
De unde a inceput si unde s-a ajuns !  :rolleyes:

Referitor la aer conditionat , daca vorbim despre recuperarea gazului in unitatea exterioara te-ai mai redresat putin dar tot o metoda empirica este cea propusa de tine , si periculoasa .

Sper ca nu vor incepe toti sa faca acest lucru acum , nu pentru ca ar ramane cei cu firma fara clienti ci pt. ca romanul este prea sarac pt. a cumpara in fiecare saptamana cate un aparat de aer conditionat .

Stii ce cred eu , imbunatateste putin ca departe nu esti , cumpara o pompa de vid , si nimeni nu-ti va zice nimic , mai ales ca nu cred ca este cineva pe acest forum care sa vrea sa devina instalator de aer conditionat in Ianca .

Si inca o data o spun , daca sustii ca acolo nu este nimeni autorizat in a instala aparate de aer conditionat ce mai astepti ?
Oportunistule !

#57
marioalex1

marioalex1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 05.07.2009

 Userache, on 22nd June 2010, 22:51, said:

Dac vreti sa mai spuneti cate ceva despre AC, sunteti bineveniti. Nu transformati acest subiect in chat-conferinta gen Yahoo Messenger
Nu userache,cre' ca topicul asta ar trebui inchis.LE-AI SPUS TU PE TOATE.Spor la treaba tuturor celor care nu au timp sa astepte echipa de instalare! Pentru service va punem la dispozitie nr. de tel. 07......... (oricum nu conteaza pentru ca-l schimbam lunar)

#58
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,672
  • Înscris: 26.11.2001
Pe scurt:
Profesinistii folosesc pompa de vid.
Profesionistii sunt rari/rarisimi.
Suntem o tara de mitici priceputi la tot si toate.

Cred ca s-a discutat destul.

Incetati polemica.

#59
gigi_muschi

gigi_muschi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 30.05.2011
Are cineva idee cat costa aproximativ metrul pentru acest tub? vreau sa mut aeroterma in camera alaturata si ar fi inca 2-3 metri in plus pe langa cei 3m existenti. Se pot uni tuburile cumva sa ies mai ieftin ? La 5-6 metri presupun ca nici nu mai face fata macar sa raceasca la fel de bine, nu?
Intreb sa stiu daca ma mai duc sa caut pe cineva asta in caz ca merita. Mie mi s-a spus acum cativa ani cand l-am montat, ca ma costa foarte mult acest furtun daca vreau sa fie in centrul camerei. L-au pus intr-un colt langa geam magarii cu montajul lor gratuit.
Mie nu mi s-ar parea mare filozofie aceasta tubulatura, din cunostiintele mele ar fi un furtun ce aduce aerul spre aeroterma, unul de scurgere si un fir de curent toate invelite in banda izolanta. Deja imi vin in minte improvizatii, dar am zis sa intreb aici ca nu ma pricep...

Edited by gigi_muschi, 07 June 2011 - 17:57.


#60
marioalex1

marioalex1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 05.07.2009

 gigi_muschi, on 7th June 2011, 18:49, said:

Are cineva idee cat costa aproximativ metrul pentru acest tub? 50-80 lei/m.
vreau sa mut aeroterma in camera alaturata si ar fi inca 2-3 metri in plus pe langa cei 3m existenti. Se pot uni tuburile cumva sa ies mai ieftin ? Se pot suda/prelungi tevile/cablul si drenul.
La 5-6 metri presupun ca nici nu mai face fata macar sa raceasca la fel de bine, nu?Ba da.
Intreb sa stiu daca ma mai duc sa caut pe cineva asta in caz ca merita. Mie mi s-a spus acum cativa ani cand l-am montat, ca ma costa foarte mult acest furtun daca vreau sa fie in centrul camerei. L-au pus intr-un colt langa geam magarii cu montajul lor gratuit.
Mie nu mi s-ar parea mare filozofie aceasta tubulatura.Nu e mare filozofie,e doar scumpa.Din cunostiintele mele ar fi un furtun ce aduce aerul spre aeroterma.Gresit. Unul de scurgere si un fir de curent toate invelite in banda izolanta. Deja imi vin in minte improvizatii, dar am zis sa intreb aici ca nu ma pricep...Baga mare...cu cat mai multe improvizatii,cu atat mai multi bani de incasat pentru cei care remediaza...sau ai putea sa le legi cu sarma .


            Pe langa costul traseului,va trebui probabil sa platesti si manopera pentru demontat/montat unitate interioara(asta daca nu ai vr'un prieten care face treaba asta pe o bere si o "burta" de mici).

Edited by marioalex1, 07 June 2011 - 21:32.


#61
marusachi

marusachi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 14.08.2009
gigishor, nu meriti un raspuns dar totusi il primesti!
first! ai putea f bine sa pui mana pe un baros si sa-l demolezi pt ca nu ai calitatea de a poseda un ac!
second: daca ai aptitudinea sa ma intelegi, procesul nu e la indemana oricarui maciucar! se recupereaza freonul, setand ac pe functia cool( rece, in engleza), bineinteles, setand de pe telecomanda o temperatura mai scazuta decat ca din camera cu minim 3 grade pt ca dracia de aeroterma s-ar putea sa nu porneasca( mai folosesc cratima, sau renunt, ca sa intelegi???) dupaia opresti curentul scotand stecherul din priza pt ca magaoaia sa nu se razbune, iei o franceza si invartesti de piulitele elea pana se desfac .
te duci la un magazin specializat si cumperi doua prelungitoare de teava, unul de 6 si unul de 10( 1/4 si 3/8) sau 12(1/2) si ceva piulite aferente, o trusa de bercluit in inchi, nu metrica, teava  de 1/4 si 3/8 sau 1/2, cat iti trebuie, izolatie pt teava si te pui pe treaba..... tre sa faci bercluri la teava! be my guest: daca stiu "magarii" te descurci si tu, esti baiat destept!  daca tre sa muti pozitia la unitatea interioara ai grija ca traseul rigorific sa fie in panta ca sa se scurga condensul pe care il face aeroterma aia din interior! fuck, tre sa dai alta gaura mai jos! te descurci, ti-ai luat un "budget", shit masina s-a stricat shi tie iti tre o gaura de 50, nu-i nimic continua cu dalta si ciocanul, ca doar n-o sa-ti iei alta masina
acum pune unitatea exterioara... iti vine ameteala, las ca trece! io zic sa o pui in lateral de geam ca sa mai scutesti teava... mere? poti sa-i pui suruburile de fixare ca sa nu s vada u. e . cand stai la geam?? pffff, e cam departe n-ui asa?
gata, ai pus u.e ! e cam stramba si e doar in 3 suruburi dar ce conteaza, e pusa de tine, nu de magarii aia! acum masori teava intre unitati si adaugi cat iti trebuie( nu e elastica deci masoara si calculeaza bine !!!)bagi teava pe gaura, daca se blocheaza o pui pe nevasta sa tina de u.i si tu iesi pe geam afara si tragi de capat. ai grija sa te tii bine e ea in caz ca aluneci! gata, ai teava afara acum trage de ea sa-ti ajunga!!! eh, ce pewla calului, nu-ti ajunge ???? cacat, ai uitat grosimea zidului. nu-i asa??
acum hai ca-ti ajunge! indoai-o inspre robineti! fuck, vezi ca se gatuie , rahatul naiba!te-or phutut aia si ti-or dat teava proasta.... ghinion! poate te scoti daca o reformezi cu presa de bercluit... aia care ai cumarat-o de la magazin! ai reusit... acum tre sa o formezi din nou.. iti tre un arc ..... back la magazin !
gata acum strangi piulutele destul ca sa nu iasa zama de cupru
nashpa, iti tre pompa de vid.. 5 mil, parca  mai bine ii chemai pe magari! ti-o zis tie gica vecinu ca mere altcumva! faci ca el si te-ai scos nu uita sa desfaci cu imbusu' si alalalt robinet
na, vezi ca mere??? ce pewla calului mai cauti pe forum??



two weeks later.... cine se baga? :console:

#62
sly79

sly79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 08.06.2010
io ma bag dar discutam de la 400 ron in sus.

#63
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008

 marusachi, on 7th June 2011, 23:34, said:

gigishor, nu meriti un raspuns dar totusi il primesti!
first! ai putea f bine sa pui mana pe un baros si sa-l demolezi pt ca nu ai calitatea de a poseda un ac!
second: daca ai aptitudinea sa ma intelegi, procesul nu e la indemana oricarui maciucar! se recupereaza freonul, setand ac pe functia cool( rece, in engleza), bineinteles, setand de pe telecomanda o temperatura mai scazuta decat ca din camera cu minim 3 grade pt ca dracia de aeroterma s-ar putea sa nu porneasca( mai folosesc cratima, sau renunt, ca sa intelegi???) dupaia opresti curentul scotand stecherul din priza pt ca magaoaia sa nu se razbune, iei o franceza si invartesti de piulitele elea pana se desfac .
te duci la un magazin specializat si cumperi doua prelungitoare de teava, unul de 6 si unul de 10( 1/4 si 3/8) sau 12(1/2) si ceva piulite aferente, o trusa de bercluit in inchi, nu metrica, teava  de 1/4 si 3/8 sau 1/2, cat iti trebuie, izolatie pt teava si te pui pe treaba..... tre sa faci bercluri la teava! be my guest: daca stiu "magarii" te descurci si tu, esti baiat destept!  daca tre sa muti pozitia la unitatea interioara ai grija ca traseul rigorific sa fie in panta ca sa se scurga condensul pe care il face aeroterma aia din interior! fuck, tre sa dai alta gaura mai jos! te descurci, ti-ai luat un "budget", shit masina s-a stricat shi tie iti tre o gaura de 50, nu-i nimic continua cu dalta si ciocanul, ca doar n-o sa-ti iei alta masina
acum pune unitatea exterioara... iti vine ameteala, las ca trece! io zic sa o pui in lateral de geam ca sa mai scutesti teava... mere? poti sa-i pui suruburile de fixare ca sa nu s vada u. e . cand stai la geam?? pffff, e cam departe n-ui asa?
gata, ai pus u.e ! e cam stramba si e doar in 3 suruburi dar ce conteaza, e pusa de tine, nu de magarii aia! acum masori teava intre unitati si adaugi cat iti trebuie( nu e elastica deci masoara si calculeaza bine !!!)bagi teava pe gaura, daca se blocheaza o pui pe nevasta sa tina de u.i si tu iesi pe geam afara si tragi de capat. ai grija sa te tii bine e ea in caz ca aluneci! gata, ai teava afara acum trage de ea sa-ti ajunga!!! eh, ce pewla calului, nu-ti ajunge ???? cacat, ai uitat grosimea zidului. nu-i asa??
acum hai ca-ti ajunge! indoai-o inspre robineti! fuck, vezi ca se gatuie , rahatul naiba!te-or phutut aia si ti-or dat teava proasta.... ghinion! poate te scoti daca o reformezi cu presa de bercluit... aia care ai cumarat-o de la magazin! ai reusit... acum tre sa o formezi din nou.. iti tre un arc ..... back la magazin !
gata acum strangi piulutele destul ca sa nu iasa zama de cupru
nashpa, iti tre pompa de vid.. 5 mil, parca  mai bine ii chemai pe magari! ti-o zis tie gica vecinu ca mere altcumva! faci ca el si te-ai scos nu uita sa desfaci cu imbusu' si alalalt robinet
na, vezi ca mere??? ce pewla calului mai cauti pe forum??



two weeks later.... cine se baga? :console:

In mare cam asta se intampla , insa nu in cazul lui , cred ca doar vrea sa prelungeasca circuitul in interior pt. a ajunge la camera cealalta , probabil ca nu o sa umble la UE lucru care ar fi in avantajul sau , dar rezultatul final este cel spus de tine cu o mica adaugare ; eu nu cred ca suna dupa 2 saptamani , eu as zice maxim 3 zile .

#64
gigi_muschi

gigi_muschi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 30.05.2011

 marusachi, on 8th June 2011, 00:34, said:

gigishor, nu meriti un raspuns dar totusi il primesti!
first! ai putea f bine sa pui mana pe un baros si sa-l demolezi pt ca nu ai calitatea de a poseda un ac!
second: daca ai aptitudinea sa ma intelegi, procesul nu e la indemana oricarui maciucar! se recupereaza freonul, setand ac pe functia cool( rece, in engleza), bineinteles, setand de pe telecomanda o temperatura mai scazuta decat ca din camera cu minim 3 grade pt ca dracia de aeroterma s-ar putea sa nu porneasca( mai folosesc cratima, sau renunt, ca sa intelegi???) dupaia opresti curentul scotand stecherul din priza pt ca magaoaia sa nu se razbune, iei o franceza si invartesti de piulitele elea pana se desfac .
te duci la un magazin specializat si cumperi doua prelungitoare de teava, unul de 6 si unul de 10( 1/4 si 3/8) sau 12(1/2) si ceva piulite aferente, o trusa de bercluit in inchi, nu metrica, teava  de 1/4 si 3/8 sau 1/2, cat iti trebuie, izolatie pt teava si te pui pe treaba..... tre sa faci bercluri la teava! be my guest: daca stiu "magarii" te descurci si tu, esti baiat destept!  daca tre sa muti pozitia la unitatea interioara ai grija ca traseul rigorific sa fie in panta ca sa se scurga condensul pe care il face aeroterma aia din interior! fuck, tre sa dai alta gaura mai jos! te descurci, ti-ai luat un "budget", shit masina s-a stricat shi tie iti tre o gaura de 50, nu-i nimic continua cu dalta si ciocanul, ca doar n-o sa-ti iei alta masina
acum pune unitatea exterioara... iti vine ameteala, las ca trece! io zic sa o pui in lateral de geam ca sa mai scutesti teava... mere? poti sa-i pui suruburile de fixare ca sa nu s vada u. e . cand stai la geam?? pffff, e cam departe n-ui asa?
gata, ai pus u.e ! e cam stramba si e doar in 3 suruburi dar ce conteaza, e pusa de tine, nu de magarii aia! acum masori teava intre unitati si adaugi cat iti trebuie( nu e elastica deci masoara si calculeaza bine !!!)bagi teava pe gaura, daca se blocheaza o pui pe nevasta sa tina de u.i si tu iesi pe geam afara si tragi de capat. ai grija sa te tii bine e ea in caz ca aluneci! gata, ai teava afara acum trage de ea sa-ti ajunga!!! eh, ce pewla calului, nu-ti ajunge ???? cacat, ai uitat grosimea zidului. nu-i asa??
acum hai ca-ti ajunge! indoai-o inspre robineti! fuck, vezi ca se gatuie , rahatul naiba!te-or phutut aia si ti-or dat teava proasta.... ghinion! poate te scoti daca o reformezi cu presa de bercluit... aia care ai cumarat-o de la magazin! ai reusit... acum tre sa o formezi din nou.. iti tre un arc ..... back la magazin !
gata acum strangi piulutele destul ca sa nu iasa zama de cupru
nashpa, iti tre pompa de vid.. 5 mil, parca  mai bine ii chemai pe magari! ti-o zis tie gica vecinu ca mere altcumva! faci ca el si te-ai scos nu uita sa desfaci cu imbusu' si alalalt robinet
na, vezi ca mere??? ce pewla calului mai cauti pe forum??



two weeks later.... cine se baga? :console:


Bai taran mistocar ce esti, eu am intrebat clar cat costa sa mi se schimbe tubulatura, nu cat ma costa pe mine sa ma joc. Daca esti prea prost sa intelegi ce am vrut sa scriu, aia e partea a doua. Am zis in gluma ca imi trec prin minte improvizatii pentru ca daca eram mare si tare, nu mai intrebam aici sa-mi raspunda toti ardelenii imputiti.
Nu ai scris nimic folositor in mizeria aia de post. Eu zic sa iei tu un baros pt ca nu ai calitatea de a poseda un computer la tine la tara acolo la coada vacii. ''Magarule''

#65
marusachi

marusachi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 14.08.2009
@ tehno, ma indoiesc, tre sa dea o alta gaura de iesire mai jos,ca sa aiba panta, ca ma indoiesc ca-si va pune pompa ...cu tot cu traseul nou o sa coste mai mult decat ac-ul!
@sly  aia-i deplasarea, nu?:))


tzoaca mica si nervoasa, esti prea bucurestean sa continui discutia cu tine! daca-i zici unui banatean ca-i ardelean si il mai faci si imputit, ti-ai dat foc la valiza!
foloseste computerul din dotare , ai voie si la bucuresti sa navighezi pe internet, poate prinzi niscaiva geografie a tarii!
io-s oltean de pamant, taran, de-adevaratelea, mistocar pt ca ma tine, magar in comportament si limbaj cu nesimtitii inculti si infumurati!
:console:
p.s.: te costa in jur de100 ron metrul!

Edited by marusachi, 08 June 2011 - 12:46.


#66
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008

 gigi_muschi, on 8th June 2011, 13:22, said:

ce esti ma? banat,crisana,maramures,transilvania - toti sunteti niste ardeleni indobitociti cu acelasi accent de bozgor

Nu este frumos sa vorbesti in halul asta .
Poate ca tu nu te-ai exprimat bine la inceput lasand loc sa se inteleaga ca vrei sa faci tu singur aceasta mutare a aparatului , sau poate ca ai fost suficient de axplicit insa el a inteles ca si mine ca vrei sa o faci tu .

Sincer acum am recitit primul tau post si mare parte din el ( de fapt tot ce este cu rosu ) te duce cu gandul ca vroiai sa muti tu aparatul , apoi citind mai atent am observat ceea ce am transformat in verde unde se intelege ca intentia ta era sa te informezi de pret ca sa stii daca merita sau nu sa chemi pe cineva .

Quote

Are cineva idee cat costa aproximativ metrul pentru acest tub? vreau sa mut aeroterma in camera alaturata si ar fi inca 2-3 metri in plus pe langa cei 3m existenti. Se pot uni tuburile cumva sa ies mai ieftin ? La 5-6 metri presupun ca nici nu mai face fata macar sa raceasca la fel de bine, nu?
Intreb sa stiu daca ma mai duc sa caut pe cineva asta in caz ca merita. Mie mi s-a spus acum cativa ani cand l-am montat, ca ma costa foarte mult acest furtun daca vreau sa fie in centrul camerei. L-au pus intr-un colt langa geam magarii cu montajul lor gratuit.
Mie nu mi s-ar parea mare filozofie aceasta tubulatura, din cunostiintele mele ar fi un furtun ce aduce aerul spre aeroterma, unul de scurgere si un fir de curent toate invelite in banda izolanta. Deja imi vin in minte improvizatii, dar am zis sa intreb aici ca nu ma pricep...

Oricum cred ca jignirile nu-si au rostul , iar @marusachi sant convins ca a reactionat asa din acelasi motiv ; a inteles gresit ceea ce vroiai si cu toate jignirile ti-a si raspuns la intrebarea ta despre pretul unui metru de circuit frigorific .

Eu personal cred ca daca dupa primul sau raspuns , e drept un picut cam acid ( dar eu stiu de ce , il inteleg ) tu ai fi clarificat lucrurile spunand ca de fapt doreai doar pretul unui metru si nu sa si efectuezi tu mutarea , si-ar fi cerut scuze si nu s-ar fi ajuns sa va insultati unul pe altul .

Poate ca eu vad lucrurile prea simplu , sau poate ca nu ar fi trebuit sa le vad deloc .
O seara buna in continuare .

#67
cisu1

cisu1

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 246
  • Înscris: 31.10.2010
- ''marusachi'' ce ai tata? te-ai nevrozat de tot? e de la caldura?  eu credeam ca bagi contre doar cand e vorba de LG...  :D
- Hai sa va spun eu acum cum e cu traseul frigorific (''tubulatura''):
- conducta de 6,35 izolata,  pret intre 8 si 11 lei metru liniar
- conducta de 9,52 izolata, pret intre 11-13 lei metru liniar
- tub condens 1 leu metrul (nesemnificativ)
- banda matisare 15 lei rola.
- cablu electric (5 fire, 2,5mmp) max 3lei ml
Total:
-24- 30 lei ml traseu frigorific (complet)... Pret de ''regie proprie''... Meseriasii cer 60-80 lei pe ml, deci minim dublu...
- manopera mutare Ui cu pompa de vid, 80-100 lei...
Cam astea sunt preturile decente practicate azi ....
Eu as cere dublu, triplu sau mai mult, pt ca nu imi place sa muncesc pt altul... nu e fraier cine cere....
- Apoi daca mai vrei si factura si garantie....
Lamurit, obiectiuni (de la montatori)???
Apoi explicati-i omului treaba cu furtunul , aeroterma si tubulatura... Principiul de functionare al ac-ului split... Nu toti au cunostinte tehnice...

Edited by cisu1, 08 June 2011 - 21:30.


#68
marioalex1

marioalex1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 05.07.2009
[quote name='cisu1' date='8th June 2011, 22:24' post='9988506']

- conducta de 6,35 izolata, pret intre 8 si 11 lei metru liniar
- conducta de 9,52 izolata, pret intre 11-13 lei metru liniar
- tub condens 1 leu metrul (nesemnificativ)
- banda matisare 15 lei rola.
- cablu electric (5 fire, 2,5mmp) max 3lei ml
Total:
-24- 30 lei ml traseu frigorific (complet)... Pret de ''regie proprie''... Meseriasii cer 60-80 lei pe ml, deci minim dublu...
- manopera mutare Ui cu pompa de vid, 80-100 lei...

Vreau si eu "furnizorii" tai de materiale :naughty: .Un link,ceva...

#69
cisu1

cisu1

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 246
  • Înscris: 31.10.2010

 marioalex1, on 8th June 2011, 21:58, said:

Vreau si eu "furnizorii" tai de materiale :naughty: .Un link,ceva...
Ia de pe net... Vezi si la Dedeman...
Na d-aci...''da' e multi''... :naughty:
http://www.dedeman.r...981/produs.html
Lamurit!? Chiar crezi ca n-am ce face decat sa inventez preturi la materiale de ac?

Edited by cisu1, 08 June 2011 - 22:13.


#70
gall71

gall71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,972
  • Înscris: 12.08.2007

 cisu1, on 8th June 2011, 23:10, said:

Ia de pe net... Vezi si la Dedeman...
Na d-aci...''da' e multi''... :naughty:
http://www.dedeman.r...981/produs.html
Lamurit!? Chiar crezi ca n-am ce face decat sa inventez preturi la materiale de ac?
Aici esti in eroare,teava de le dede nu are nicio legatura cu teava de cupru folosita in frigotehnie care este mai scumpa  decat cea de instalatii,gandeste-te ca un Mitsubishi Zubadan ajunge la 40 de bari pe incalzire

Edited by gall71, 08 June 2011 - 22:56.


#71
cisu1

cisu1

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 246
  • Înscris: 31.10.2010

 gall71, on 8th June 2011, 22:52, said:

Aici esti in eroare,teava de le dede nu are nicio legatura cu teava de cupru folosita in frigotehnie care este mai scumpa  decat cea de instalatii,gandeste-te ca un Mitsubishi Zubadan ajunge la 40 de bari pe incalzire
Daca citesti cu atentie, ai sa vezi ca scrie clar: ''pentru sisteme de aer conditionat'' !
Teava fara izolatie e chiar mai ieftina: 8 lei la 6,35 si 12 la 9,52 tot speciala pt aer conditionat (grosime 0,8mm, inalta puritate)
http://www.comstal.r...-6-35-x0-8.html
- e doar un alt exemplu gasit rapid pe net...

#72
cisanu

cisanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 30.04.2007

 cisu1, on 9th June 2011, 10:59, said:

Daca citesti cu atentie, ai sa vezi ca scrie clar: ''pentru sisteme de aer conditionat'' !
Teava fara izolatie e chiar mai ieftina: 8 lei la 6,35 si 12 la 9,52 tot speciala pt aer conditionat (grosime 0,8mm, inalta puritate)
http://www.comstal.r...-6-35-x0-8.html
- e doar un alt exemplu gasit rapid pe net...

Bine ca s-a lamurit si costul real al unui metru liniar de traseu frigorific...in jur de 30 de lei!
De tinut minte, pt ca la trasee de peste 4m chiar nu merita sa platesti cate 100 de lei pe metru suplimentar!
Cumperi, odata cu aerul, si traseul, cu o rezerva de 1m...si iesi mai ieftin de 2-3 ori! Ai si libertatea si controlul materialelor alese... Avantaje!
Decat sa vina un ''gigel'' cu o ''tzava'' , coclita, incolacita prin portbagaj de 5-6 ani, neprotejata la capete contra prafului si altor mizerii... mai bine cumperi singur!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate