Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan
 Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 

Grecia - Peloponez

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1274 replies to this topic

#307
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Am revenit si eu (dadui o fuga pana-n Istanbul-Cappadocia-Antalya-Pamukkale-Canakkale) si acu vazui mesajul de disperare al albastruiului...Posted Image  Prea tarziu insa.
Ca fapt divers, cand te apropii de Termopile inchide GPS-ul. Cum o tii inainte, pe dreapta vei avea baile termale (o cascada prapadita cu apa termala), unde te ingroapa GPS-ul (daca il tii deschis, biensur), mausoleul aflandu-se in directia INAINTE si apoi pe partea stanga a drumului, cam la 1km de cascada cu apa termala. Deci, nu te opri la cascada chiar daca GPS-ul iti indica ca fiind punctul terminus numit "Termopile".
Vezi daca te ajuta cu ceva poza de mai jos (poate la hotel ai acces la net pe undeva).

Drum bun si vacanta+distractie cat cuprinde !

Attached Files



#308
t_ai_pan

t_ai_pan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 04.07.2011
Salutare !

Poze proaspete din Peloponez.
Multumesc tuturor pentru informatii.

Attached Files



#309
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,863
  • Înscris: 04.07.2010
Excelent, felicitări !

Observ că aţi fost în multe locuri (Monemvassia, Palamidi, Limeni, insula Elafonissos). Nu mă prind unde e făcută poza 7.

Aţi avut cazare în două locuri diferite, nu ? Cam aşa pare ...

Poate reuşeşti să sintetizezi într-un rezumat care a fost programul vostru. Mie mi-ar făcea mare plăcere să citesc, iar Peloponezul merită vizitat şi descris amănunţit de cât mai mulţi oameni.


Sănătate, felicitări şi multe mulţumiri anticipate !

Edited by OvidiuNS, 03 August 2013 - 13:37.


#310
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Poza 7 este din Nafplio! Posted Image

Am revenit si eu, urmeaza sa si relatez despre calatorie.

Edited by BlueKing-69, 07 August 2013 - 19:49.


#311
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Abia astept sa te citesc Posted Image !

#312
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Vine in sfarsit momentul sa demaram si sa lasam in urma Bucurestiul. Duminica dis de dimineata fiind, drumul lejer, ajungem in Giurgiu (colegii de drum tin mortis sa o luam “prin Giurgiu, sa vedeti ce frumos e”). Neglijam varianta pe care intra tirurile, tranzitam ceva din oras, suntem oripilati, zburam peste gropile care ne insotesc pe ultimele sute de metri spre vama, platim birul pentru pod, ajungem in Ruse, repede 2 vignete si da-i bataie intr-un drum fara istoric (pe care il pot face oricand si cu ochii inchisi) dar plin de pepeni innebunitor de rosii prin Bulgaria.
La intrare in Sofia din cauza unor lucrari pentru portiuni noi de centura sunt deviatii si ratez astfel iesirea spre centura de nord. Tranzitam pe cea de sud in vreo 30 minute in conditii de drum liber si, lasand in urma capitala lor, ne indreptam rupand asfaltul spre Grecia.
Devierea din apropiere de Kulata este bine semnalizata, trecem prin zona de bastina / vietuire a raposatei baba Vanga si in scurt timp intram triumfatori in Ellada.
La Salonic ne uitam cu dragoste si jind la indicatoarele de Halkidiki (poate alta data si strict pentru odihna - de acum in acea zona) dar cotim la dreapta directia Athena. Imediat inainte de Platamonas, chiar in dreptul intrarii la castelul (desigur: Platamonas), facem stanga si ajungem pe niste stradute abrupte (nimic nou, nu-i asa?) la destinatia acelei prime etape: hotel Irida – o vila mai generoasa, cu o curte cocheta si minutios amenajata, strajuita de la 500 metri (in linie dreapta) de insusi castelul renumit, unde suntem intampinati cu multa caldura chiar daca nu aveam sa stam decat o noapte. Camere mobilate mai mult decat decent, liniste cat cuprinde, gradina cu rosii si multe flori sub un balcon de unde am avut o priveliste de vis. Banuiam ce ma asteapta in Peloponez, dar nu as fi avut nici un moment de ezitare sa imi petrec un sejur integral aici.
Dam sa iesim la o terasa ceva sa razbunam cumva cele doar cateva sandwiciuri mancate pe drum, tipa care ne cazase ne recomanda cateva taverne, ne da si indicatii pretioase plus o harta pe care ne creioneaza tarseele si pornim spre si prin Paralia Panteleimonas. O atmosfera destul de aglomerata, multe campinguri in care nu existau decat niste corturi imense, adevarate vile in domeniul corturilor. De fapt este impropriu zis “corturi”, multe pareau confectionate din rafie din aceea asa cum este materialul sacoselor alea imense in care isi carau si tineau moldovenii de peste Prut marfa pe care o comercializau la noi. Insa erau imeeeense, cred ca adaposteafiecare cate mai multe familii care venisera cu catel si purcel (multe corturi aveau cateva custi cu pasari de companie de exemplu).  Nu depunem armele (doar a doua zi aveam sa vedem Termopile, nu puteam abandona usor) si gasim una din terasele recomandate, terasa pe care va sfatuiesc sa nu o ocoliti daca sunteti in zona: taverna Filoxenia, cu mancare multa, buna si un vin al casei te-ri-bil. Stam pana tarziu in noapte, relaxati total de acum de vreme ce suntem in locurile minunate, apoi, insotiti de fundalul sonor al prietenelor ciccade, dormim fara vise pana dimineata, cand, dupa un mic dejun de-li-cios si consistent la Irida, ne insiram la drum pe ultima portiune spre destinatia noastra.

Hotel Irida:  Attached File  P1090509.JPG   121.11K   48 downloads

Attached File  P1090480.JPG   104.21K   49 downloads  Attached File  P1090501.JPG   66.05K   46 downloads

Attached File  P1090502.JPG   385.67K   52 downloads  Attached File  P1090503.JPG   251.84K   49 downloads  Attached File  P1090506.JPG   201.78K   55 downloads

Rosii la discretie Posted Image (daca ar fi fost si coapte):  Attached File  P1090528.JPG   331.22K   55 downloads



Castel Platamonas:

Attached File  P1090488.JPG   154.33K   54 downloads  Attached File  P1090514.JPG   123.62K   45 downloads  Attached File  P1090522.JPG   96.43K   43 downloads

Mt Olimp:

Attached File  P1090532.JPG   200.73K   41 downloads


LE: Ca un regret al acestei prime etape (se vor mai inregistra si altele) este faptul ca nu am reusit sa vedem din interior Platamonas. Am lasat "pentru la intoarcere" dar a ramas "pentru alta data, poate la anul". Posted Image

Scuzati lipsa de talent narativ si calitatea imaginilor.

Edited by BlueKing-69, 07 August 2013 - 21:32.


#313
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,863
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBlueKing-69, on 07 august 2013 - 21:23, said:

... Scuzati lipsa de talent narativ si calitatea imaginilor ...

Nu e cazul, le spui frumos şi bine. Iar pozele sunt super. Dă-i înainte, aaaaah, de când te aştept !
O să postez şi eu, la un moment dat, despre Patras şi despre Castelul Hlemoutsi, dar mai încolo, întâi e rândul tău.


Sănătate şi Bine aţi revenit !

Edited by OvidiuNS, 07 August 2013 - 22:38.


#314
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Destinatia noastra: Amalia Hotel – Nafplio.
Dar pana acolo mai este cale lunga si incepem ... tot cu un esec. In defileul Tempi rulam in coloana disciplinati si reusesc  Posted Image  sa ratez intrarea incet si lin in parcarea manastirii Sf Parascheva. Intru in parcare cam tare, loc de dat inapoi nu era asa ca iesim din parcare si ne continuam drumul Posted Image  .
Urmam drumul spre Atena, trecem de Larissa si gandindu-ne la Meteore (spre care acum doi ani am trecut tot pe aici) ne promitem sa revenim odata si odata .
Larissa, Volos (musai sa trecem candva  Posted Image   pe aici in drum spre Skiathos), Lamia... rulam si deja suntem cu ochii in patru dupa iesirea spre “Portile Fierbinti”. Iesim de pe autostrada, ma mir, inteleg si zambesc cum de a ratat  Posted Image   Ovidiu Termopile si pas cu pas ajungem in fata lui Leonidas – la fel de hotarat sa tina piept hoardelor de orice fel si natie.
Este oarecum socant sa vezi acolo si sa fii oarecum martor viu peste timp la:
- un moment de devotament si sacrificiu suprem pentru o cauza. Astfel de momente au avut loc de-a lungul istoriei si personal consider esential sa le cunoastem si constientizam de cate ori avem ocazia. Oricare ar ramane legendele si controversele legate de gestul si deciziile lui Leonidas, realitatea incontestabila este ca evenimentul a contribuit la intarzieri ale jonctiunii armatelor persane - intarzieri ce au generat infrangerea acestora anul urmator si astfel oprirea invadarii Greciei. Cel mai important insa ramane modelul moral pe care l-a oferit spre inspiratie lumii intregi
- lucrarea / evolutia naturii care a facut ca acum sa ai aproximativ cinci kilometri intre locul bataliei si linia coastei, adica exact acolo unde “la vremea luptei, trecătoarea Termopile însemna un drum de-a lungul malului golfului Malis, atât de îngust încât un singur car putea trece odata”. Interesant este ca stramtoarea este si azi un loc potrivit ca pozitie defensiva pentru armatele moderne: fortele britanice au organizat o luptă în 1941 împotriva Germaniei naziste in timpul celui de-al doilea razboi mondial, la doar cativa metri departare de locul confruntarii antice.

Ma incarc cu emotia si energia acelui moment, ma bucur enorm ca, desi inca pe drum, am luat contact din plin cu lumea care imi provoaca o emotie extrem de puternica - uneori de neinteles chiar si pentru mine.
Aranjam coroanele de flori de la baza monumentului, mai facem cateva poze in aerul extrem de fierbinte si plecam.
Deci, daca vreti istorie atat va spun:

ΜΟΛΏΝ ΛΑΒΈ


Daca tot ajungeti aici, cautati monumentul thespienilor, este la fel de important, noi din pacate l-am ratat.


Coboram spre Athena, cu indicatoare catre Delphi si Thiva, deja in stanga noastra cu insula Evia de care ne desparte marea de o culoare care nu conteneste sa ne uimeasca nici acum, dupa 5 ani de Grecia. Intram la o ora aproape imposibila pe centura Atenei urmarind indicatoare de Korinthos, suntem inconjurati de masini si hoarde de motociclisti disperati, ma tem la un moment dat ca vom intra efectiv in orasul care ne cere dar suntem scosi rapid paralel cu o linie ferata si in putin timp ne apropiem de Corint in ceea ce ar fi trebuit sa fie o traversare rapida catre Peloponez. Ratez calea catre podurile de peste canal, partenerii de drum incearca o rutare bazata pe GPS, ajungem intr-un punct unde acesta face apel disperat sa o luam spre stanga. Cealalta masina incearca sa asculte de device, eu insa nu si ma lansez pe ceea ce este podul mobil submersibil  ( [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MfQgo7NjbzQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]); uitandu-ne in timpul traversarii in dreapta zarim podurile celebre, si dupa cativa metri suntem in Peloponez, dar pe o cale mai putin cunoscuta. Viram imediat dreapta si dupa cca 2 kilometri ne incadram pe autostrada care coboara spre Sparta.
Pedal to the metal, vizualizam indicatoarele (Sparta, Kalamata, Mykinais, Argos, Epidavros, Tyrint...) care si lui Florin i-au starnit emotii si dupa un drum spectaculos (dar ce nu mi se pare mie spectaculos in Grecia?) debarcam in mijlocul desertului... pardon: in parcarea hotelului care avea sa ne gazduiasca pentru cateva nopti: Amalia Nafplio.

http://www.amaliahot...l-photo-gallery

Coboram din masini intr-un vant teribil si o fierbinteala care ne taie suflarea. De asta vom avea parte pana la intoarcerea in tara.

Statuia lui Leonidas incadrata in stânga și dreapta monumentului de celelalte doua care reprezintă râul Eurotas și muntele Tayget, faimoase repere ale Spartei:

Attached File  P1090537.JPG   212.85K   23 downloads  Attached File  P1090538.JPG   73.32K   24 downloads  Attached File  P1090542.JPG   252.76K   24 downloads

Alte imagini, luate deasemenea la un ceas total nepotrivit:

Attached File  P1090550.JPG   896.89K   19 downloads  Attached File  P1090553.JPG   136.14K   19 downloads  Attached File  P1090554.JPG   191.88K   18 downloads

Attached File  P1090556.JPG   116.72K   17 downloads  Attached File  P1090558.JPG   323.04K   17 downloads

Edited by BlueKing-69, 08 August 2013 - 11:19.


#315
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Am ales cazare in Nafplio din considerentele de a nu rata un oras cu asemenea incarcatura istorica si pentru a fi aproape de fortareata Palamidi, atat de povestita dar si ratata  Posted Image  de florinbad.
Cum doream liniste peste noapte, loc de parcare fara nici un fel de stres si piscina pentru cei din grup care nu aveau chef sa faca deplasari la obiective sau plaje, singura oferta care sa intruneasca cerintele a fost hotelul Amalia, aflat la mica distanta de Nafplio.

Despre oras in sine, ce sa zic?
Simplu de strabatut si iesit din el pe oricare din cele trei directii:
- Tyrint, Argos, Mycene, Nemeea si directia Astros;
- Tolo, Epidavros, Ermioni / Portoheli (ambele ca puncte de plecare spre Hydra, Spetses...);
- plaja Karathona si sosea acces Palamidi.

Trei muzee (arheologic, folcloric si militar) foarte bune, aflate intr-un areal destul de restrans, deci accesibile. Personal nu am apucat sa vizitam muzeul militar, in primele doua insa ne-am petrecut (eu impreuna cu sotia) o jumatate de zi.
La acestea se adauga cele trei fortarete / cetati:
Palamidi, ultimul edificiu major al imperiului venetian de peste mari, construit in secolul 17 pentru a consolida apararea orasului. Mie personal mi-ar lua o jumatate de zi lejer (m-am plimbat prin el cam vreo 3 ore) sa umblu prin toate ungherele, are bastioane bine conservate si in general modul in care exista la acest moment iti ofera foarte intuitiv o imagine despre functionalitatea sa remarcabila. Neaparat de strabatut si “savurat” pe indelete.
Acronafplia – nu am ajuns;
Bourtzi – nu am ajuns.

Despre incarcatura istorica a orasului nu voi spune mai nimic, grecii se pare insa ca ii acorda importanta cuvenita dupa.

Orasul propriu-zis accesibil dar lipsit de supermarketuri cat de cat eligibile, astfel incat cumparaturi gen Mythos, Metaxa, ulei de masline am facut in ...Tolo. Ulei de masline si mult Mythos am mai luat suplimentar si din Salonic la intoarcere.

Zona turistica – desi nu foarte intinsa, este in opinia mea fabuloasa ca si atmosfera, chiar si pe timp de zi, cand traficul pietonal este extrem de redus (la inceput de august, asa cum s-a nimerit sa fim noi acolo).
Faleza cu destule restaurante de buna calitate si cateva baruri, stradutele de interior cu multe taverne, gelaterii, baruri, magazine sau ateliere de manufacturare a diverselor produse de buna / foarte buna calitate: incaltaminte, bijuterii...
Preturi ok din punctul meu de vedere, calitate spre foarte bine si lipsa aproape in totalitate a kitschurilor.
Stradute inguste pe care ne-am putut plimba lejer si in plina zi, umbra si relativa racoare fiind favorizate de regimul de inaltime al cladirilor interesante, oameni draguti, calzi, care nu ne-au agasat cu insistente in a cumpara ceva sau de a intra in tavernele / restaurantele lor... In schimb, daca nu aveau alti clienti stateau la taclale cu tine oricat de mult.

Parcare – in zona portului exista parcare imensa, am gasit locuri de parcare chiar si in weekend, cand orasul era invadat de turisti greci.

Plaje in apropiere:
Drepano –  destul de ok, cam ingusta si aglomerata in partea accesibila cu masina. Spre camping era libera dar lipsita de posibilitati de a cumpara un suc, o cafea sau o apa.
Tolo –  doar in treacat am vazut plaja de la intrarea dinspre Assini, mi s-a parut interesanta dar nu am ajuns la ea desi am fost de vreo trei ori prin Tolo. Plaja din zona hotelurilor extrem de ingusta si ocupata in buna masura de mesele teraselor / restaurantelor care apartin de hoteluri.
Karathona – plaja de vis: pe o distanta de aproximativ 2 kilometri ai zone libere, wild, neamenajate, dar si zone amenajate cu beach bar, umbrelute, muzica si animatori (proportia fiind cam de juma-juma intre cele doua categorii), parcare imeeeensa, pe alese si suficienta chiar si in weekend cand am fost cotropiti de athenieni. Apa superba, intrare lina mai mult de 50 metri (unde inca era la aprox 1,60 – 1,70 metri adancime) cu nisip fin exceptand o portiune de 4 – 5 metri imediat cum intri in apa.
La Drepano (unde am fost o singura data) si la Karathona in zona unde am stat noi la umbrelute nu era obligatorie consumatia insa nici nu aveau de ce sa te oblige: te duceai tu de bunavoie sa te hidratezi din juma’ in juma’ de ora. Apa 0,5 euro sticla 500 ml, bere Mythos 2 euro sticla 500 ml, freshuri si coctailuri nu stiu la ce pret – in orice caz, modice.

Pentru detalii puteti pune intrebari punctuale si raspund cu cea mai mare placere.

In continuare in limitele timpului disponibil (inca mai sunt in concediu si - implicit - in deplasari) voi pune imagini din oras, inainte de a aborda obiectivele majore vizitate: Tyrins, Argos, Mycene, Epidavros, insula Hydra, fortareata Palamidi.

Edited by BlueKing-69, 08 August 2013 - 22:35.


#316
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Imagini diverse din Nafplio (sorry, vad ca pe unele mi le-a cam amestecat la upload en-gros, dar le las asa...):

Attached Files


Edited by BlueKing-69, 08 August 2013 - 23:24.


#317
danavl62

danavl62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 09.03.2009

View PostBlueKing-69, on 08 august 2013 - 22:32, said:

Am ales cazare in Nafplio din considerentele de a nu rata un oras cu asemenea incarcatura istorica si pentru a fi aproape de fortareata Palamidi, atat de povestita dar si ratata  Posted Image  de florinbad.
Cum doream liniste peste noapte, loc de parcare fara nici un fel de stres si piscina pentru cei din grup care nu aveau chef sa faca deplasari la obiective sau plaje, singura oferta care sa intruneasca cerintele a fost hotelul Amalia, aflat la mica distanta de Nafplio.

Despre oras in sine, ce sa zic?
Simplu de strabatut si iesit din el pe oricare din cele trei directii:
- Tyrint, Argos, Mycene, Nemeea si directia Astros;
- Tolo, Epidavros, Ermioni / Portoheli (ambele ca puncte de plecare spre Hydra, Spetses...);
- plaja Karathona si sosea acces Palamidi.

Trei muzee (arheologic, folcloric si militar) foarte bune, aflate intr-un areal destul de restrans, deci accesibile. Personal nu am apucat sa vizitam muzeul militar, in primele doua insa ne-am petrecut (eu impreuna cu sotia) o jumatate de zi.
La acestea se adauga cele trei fortarete / cetati:
Palamidi, ultimul edificiu major al imperiului venetian de peste mari, construit in secolul 17 pentru a consolida apararea orasului. Mie personal mi-ar lua o jumatate de zi lejer (m-am plimbat prin el cam vreo 3 ore) sa umblu prin toate ungherele, are bastioane bine conservate si in general modul in care exista la acest moment iti ofera foarte intuitiv o imagine despre functionalitatea sa remarcabila. Neaparat de strabatut si “savurat” pe indelete.
Acronafplia – nu am ajuns;
Bourtzi – nu am ajuns.

Despre incarcatura istorica a orasului nu voi spune mai nimic, grecii se pare insa ca ii acorda importanta cuvenita dupa.

Orasul propriu-zis accesibil dar lipsit de supermarketuri cat de cat eligibile, astfel incat cumparaturi gen Mythos, Metaxa, ulei de masline am facut in ...Tolo. Ulei de masline si mult Mythos am mai luat suplimentar si din Salonic la intoarcere.

Zona turistica – desi nu foarte intinsa, este in opinia mea fabuloasa ca si atmosfera, chiar si pe timp de zi, cand traficul pietonal este extrem de redus (la inceput de august, asa cum s-a nimerit sa fim noi acolo).
Faleza cu destule restaurante de buna calitate si cateva baruri, stradutele de interior cu multe taverne, gelaterii, baruri, magazine sau ateliere de manufacturare a diverselor produse de buna / foarte buna calitate: incaltaminte, bijuterii...
Preturi ok din punctul meu de vedere, calitate spre foarte bine si lipsa aproape in totalitate a kitschurilor.
Stradute inguste pe care ne-am putut plimba lejer si in plina zi, umbra si relativa racoare fiind favorizate de regimul de inaltime al cladirilor interesante, oameni draguti, calzi, care nu ne-au agasat cu insistente in a cumpara ceva sau de a intra in tavernele / restaurantele lor... In schimb, daca nu aveau alti clienti stateau la taclale cu tine oricat de mult.

Parcare – in zona portului exista parcare imensa, am gasit locuri de parcare chiar si in weekend, cand orasul era invadat de turisti greci.

Plaje in apropiere:
Drepano –  destul de ok, cam ingusta si aglomerata in partea accesibila cu masina. Spre camping era libera dar lipsita de posibilitati de a cumpara un suc, o cafea sau o apa.
Tolo –  doar in treacat am vazut plaja de la intrarea dinspre Assini, mi s-a parut interesanta dar nu am ajuns la ea desi am fost de vreo trei ori prin Tolo. Plaja din zona hotelurilor extrem de ingusta si ocupata in buna masura de mesele teraselor / restaurantelor care apartin de hoteluri.
Karathona – plaja de vis: pe o distanta de aproximativ 2 kilometri ai zone libere, wild, neamenajate, dar si zone amenajate cu beach bar, umbrelute, muzica si animatori (proportia fiind cam de juma-juma intre cele doua categorii), parcare imeeeensa, pe alese si suficienta chiar si in weekend cand am fost cotropiti de athenieni. Apa superba, intrare lina mai mult de 50 metri (unde inca era la aprox 1,60 – 1,70 metri adancime) cu nisip fin exceptand o portiune de 4 – 5 metri imediat cum intri in apa.
La Drepano (unde am fost o singura data) si la Karathona in zona unde am stat noi la umbrelute nu era obligatorie consumatia insa nici nu aveau de ce sa te oblige: te duceai tu de bunavoie sa te hidratezi din juma’ in juma’ de ora. Apa 0,5 euro sticla 500 ml, bere Mythos 2 euro sticla 500 ml, freshuri si coctailuri nu stiu la ce pret – in orice caz, modice.

Pentru detalii puteti pune intrebari punctuale si raspund cu cea mai mare placere.

In continuare in limitele timpului disponibil (inca mai sunt in concediu si - implicit - in deplasari) voi pune imagini din oras, inainte de a aborda obiectivele majore vizitate: Tyrins, Argos, Mycene, Epidavros, insula Hydra, fortareata Palamidi.

Spune-mi , te rog,
-la Palamidi se poate ajunge cu masina sau doar urcand cele 800 si ceva de trepte? Am citit pe undeva ca ar exista doua "excursii" din port: una cu un autobuz care face si un tur al orasului si te duce pana sus la cetate si alta cu un trenulet.Este adevarat?
-ai vizitat doar Hydra sau exista o croaziera ce cuprinde toate cele trei insule (Hydra-Spetes-Poros).
-din ce port ai plecat spre Hydra (Nafplio,Tolo,Porto Heli sau Ermioni) si cat a costat?

Am incercat sa pun intrebarile cat mai "punctual" dar nu ma pot abtine sa nu te felicit pt. alegerea Peloponezului ca destinatie de vacanta.De cativa ani buni visez ca voi ajunge si eu acolo si imi tot fac "temele".Nu se stie niciodata ce-ti ofera ziua de maine si nu vreu sa ma prinda nepregatita.Visez si eu.....Multumesc si abia astept sa citesc continuarea.

#318
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
- La Palamidi se ajunge pe celebrele 999 trepte sau pe sosea (cu masina, cu bicicleta sau pe jos Posted Image  ). Daca vrei, iti pot desena pe o harta: din soseaua care duce la Karatona Beach la un moment dat exista o deviere in dreapta si asa ajungi cu masina. Parcarea pare destul de micuta pentru cazul in care sunt autocare cu turisti acolo. Daca vrei, repet, iti pot si desena. Nu iti face griji, se ajunge usor, mult mai usor decat pare. Recomand accesarea cu masina deoarece ai de umblat in interiorul fortaretei si ar fi pacat sa va irositi energia urcand treptele. Recomand, deasemenea alocarea a minim 2 - 3 ore pentru vizitare daca vreti sa aprofundati problema, veti vedea la fata locului de ce. Am vazut prin oras si autobuz descoperit si trenulet, dar nu stiu ce trasee faceau.
- Am vizitat doar Hydra, pe cont propriu, nu croaziera. Nu recomand croaziera decat in caz de forta majora sau mai bine renuntati. Am stat aproape 4 ore pe Hydra si nu mi-a ajuns nici pe o masea in conditiile in care nu am mancat, doar am infulecat in fuga un gyros.
- Plecarea din Ermioni, pana acolo am ajuns in 90 - 100 minute cu masina (drum spectaculos). Costul este de 9,5 euro de persoana cu Flying Cat-urile celor de la Helenic Seaways, dar noi am pierdut  cursa spre Hydra si ajutati de cei de la biroul Helenic Seaways din Ermioni am ajuns acolo cu o barcoleta taxi: 120 euro, puteam merge 10 persoane, nu am fost decat 6 in pretul acesta (deci am platit un 20 euro de persoana astfel la dus). A fost o adevarata aventura cu pilotul scelerat  Posted Image   , valuri mari, 45 minute de aventura... voi povesti la momentul respectiv. A meritat fiecare centima... si drumul si insula. La intoarcere am venit cum trebuia, cu Flying Cat, deci 9,5 eur / persoana, 20 minute.

Am un pliant cu croaziera pentru Hydra si Spetses din Tolo cu unul din vasele Mantalena sau Alkyonis, plecari la 08:45, 34 eur / persoana (detalii care se refera, desigur, la anul acesta), dar repet, nu recomand sub nici o forma plecarile de acest gen.
Oricum, uite si  site-ul lor:  
http://www.pegasus-cruises.gr/

La Mycene am vazut cum unii au debarcat dintr-un autocar turisti asiatici pe care i-au lasat in ansamblul respectiv doar 15 minute. Imi venea sa ii bat eu pe organizatorii si ghizii lor.
Pe cont propriu iesiti mult mai bine si nu doar dpdv financiar: libertatea de a petrece liber mai mult timp decat iti vor oferi ei este de nepretuit. Valabil pentru orice destinatie / obiectiv.

Edited by BlueKing-69, 09 August 2013 - 00:17.


#319
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,863
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBlueKing-69, on 08 august 2013 - 22:32, said:

... Trei muzee (arheologic, folcloric si militar) foarte bune, aflate intr-un areal destul de restrans, deci accesibile. Personal nu am apucat sa vizitam muzeul militar, in primele doua insa ne-am petrecut (eu impreuna cu sotia) o jumatate de zi ...

... Karathona – plaja de vis: pe o distanta de aproximativ 2 kilometri ai zone libere, wild, neamenajate, dar si zone amenajate cu beach bar, umbrelute, muzica si animatori (proportia fiind cam de juma-juma intre cele doua categorii), parcare imeeeensa, pe alese si suficienta chiar si in weekend cand am fost cotropiti de athenieni ...

Abia aştept să povesteşti despre cele 2 muzee vizitate. Ai reuşit să faci şi poze ?
Şi mai sunt curios cum arată plaja Karatona în vârf de sezon (la început de mai era pustie şi cu o singură tavernă - în partea de sud).

În altă ordine de idei, mă intrigă că n-ai amintit de Muzeul Mătăniilor (Komboloi Museum). Era închis ?

LE: scuze, văd că ai pus o poză cu muzeul cu pricina. Nu aţi intrat ?


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 09 August 2013 - 00:09.


#320
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
:)

Muzeul de folclor Vasilis Papantoniou, intersectia Sofroni cu  V. Alexandrou, deschis zilnic intre 09:00 – 14:30, joi inchis.
Tel ++30 27520 28379, ++30 27520 28947
www.pli.gr
Facebook: Peloponesian Folklore Foundation
Intrare 2 euro, permis fotografiatul fara blitz, muzeu pe 2 nivele.
La momentul vizitarii am fost singurii; la parter este un mic salon cu chestii de cumparat (carti, icoane, amintiri).

Imagini:
Attached File  P1090747.JPG   121.07K   9 downloads   Attached File  P1090748.JPG   118.25K   9 downloads   Attached File  P1090749.JPG   106.4K   11 downloads

Attached File  P1090815.JPG   139.15K   11 downloads  Attached File  P1090817.JPG   145.09K   10 downloads  Attached File  P1090818.JPG   144.7K   9 downloads

Attached File  P1090819.JPG   163.84K   9 downloads  Attached File  P1090824.JPG   176.29K   9 downloads  Attached File  P1090826.JPG   183.83K   9 downloads

Attached File  P1090827.JPG   170.91K   9 downloads  Attached File  P1090828.JPG   198.11K   9 downloads  Attached File  P1090835.JPG   155.05K   9 downloads

Attached File  P1090836.JPG   112.35K   9 downloads  Attached File  P1090837.JPG   150.06K   9 downloads  Attached File  P1090838.JPG   169.47K   10 downloads

Attached File  P1090843.JPG   133.87K   10 downloads  Attached File  P1090844.JPG   193K   9 downloads  Attached File  P1090846.JPG   135.92K   9 downloads

Attached File  P1090849.JPG   87.73K   9 downloads  Attached File  P1090850.JPG   229.4K   9 downloads

Plaja Karatona in varf de sezon in weekend: aglomerata foarte tare in jumatatea sudica, unde erau 2 taverne si un beach bar cu restaurant deschise. In partea nordica un beach bar cu bauturi si gustari, iar in nordul extrem libera, doar cateva autorulote. Deci cum iti palce, pe alese!

Am intrat in Muzeul mataniilor, din pacate nu am facut poze.

Edited by BlueKing-69, 09 August 2013 - 00:29.


#321
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,863
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBlueKing-69, on 09 august 2013 - 00:26, said:

... Muzeul de folclor Vasilis Papantoniou ...

Excelent ! Îmi aduce aminte de muzeul similar din Ioannina ...


View PostBlueKing-69, on 09 august 2013 - 00:26, said:

... Am intrat in Muzeul mataniilor, din pacate nu am facut poze.

Ok, dar era voie să pozezi ?

Scuză-mi nerăbdarea, dar sunt într-o stare similară cu cea în care erai tu acum doi ani, când povesteam eu despre Peloponez Posted Image .
Deşi plec la Ammoudia (lângă Parga) peste câteva zile, brusc mi s-a făcut dor de Peloponez ... hai că te las să depeni în linişte.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 09 August 2013 - 00:49.


#322
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Sincer, nu mi-am mai pus acolo problema fotografiatului, nu as putea spune de ce.
Voi continua maine.

#323
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Dupa Muzeul folclorului, ajungem la Muzeul de arheologie:

Muzeul arheologic din Nafplio, situat in pitoreasca Piata Syntagma (sau Piata Constitutiei) intr-o impozanta cladire construita in 1713 de conducatorul flotei venetiene: Agostino Sagredo (numai cum suna numele asta  Posted Image   , nu-i asa???).
Muzeu pe 2 nivele, organizat foarte bine pe teme si perioade astfel incat sa ai posibilitatea de a “vedea” in dinamica evolutia culturii zonei Argolis.
Deschis zilnic intre 9 – 16, lunea de la 12 la 16.
Pret intrare 3 euro, fotografiatul permis fara blitz.
Tel ++30 27520 27502
Sunt expuse obiecte din siturile: Tyrins, Asini, Berbati, Epidavros, Pronoia (Nafplio), Midea, Dendra, Mycene, Ermioni.

Cladirea muzeului:

Attached File  P1090988.JPG   215.84K   16 downloads   Attached File  P1090705.JPG   181.47K   16 downloads

Attached File  P1090711.JPG   233.91K   17 downloads  Attached File  P1090713.JPG   101.08K   17 downloads

Imagini din interior:

Attached File  P1090872.JPG   104.03K   10 downloads  Attached File  P1090862.JPG   107.82K   17 downloadsAttached File  P1090863.JPG   135.49K   15 downloads  Attached File  P1090864.JPG   131.22K   14 downloads

Attached File  P1090866.JPG   123.82K   14 downloads  Attached File  P1090867.JPG   113.47K   15 downloads  Attached File  P1090868.JPG   118.83K   16 downloads  Attached File  P1090872.JPG   104.03K   10 downloads

Attached File  P1090876.JPG   110K   16 downloads  Attached File  P1090878.JPG   100.62K   16 downloads  Attached File  P1090879.JPG   121.04K   16 downloads

Attached File  P1090881.JPG   81.18K   17 downloads  Attached File  P1090886.JPG   135.29K   16 downloads  Attached File  P1090887.JPG   118.9K   17 downloads  

Attached File  P1090889.JPG   107.57K   20 downloads

Attached File  P1090891.JPG   656.28K   21 downloads  Attached File  P1090892.JPG   172.34K   18 downloads

Edited by BlueKing-69, 09 August 2013 - 18:08.


#324
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Muzeul arheologic Nafplio - continuare:

Attached File  P1090893.JPG   127.5K   11 downloads  Attached File  P1090894.JPG   112.49K   11 downloads

Attached File  P1090896.JPG   115.59K   11 downloads  Attached File  P1090897.JPG   299.56K   13 downloads

Attached File  P1090901.JPG   93.05K   12 downloads  Attached File  P1090903.JPG   126.31K   12 downloads  Attached File  P1090913.JPG   104.99K   10 downloads

Attached File  P1090919.JPG   144.34K   9 downloads  Attached File  P1090925.JPG   196.21K   11 downloads  Attached File  P1090929.JPG   135.16K   10 downloads

Attached File  P1090932.JPG   238.09K   10 downloads  Attached File  P1090935.JPG   124.16K   9 downloads

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate