Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sa ne facem o ferma si sa ne mutam la tara !
Last Updated: Jan 08 2010 18:39, Started by
hunor66
, Mar 28 2009 23:25
·
0
#649
Posted 09 December 2009 - 21:04
horia66, on 9th December 2009, 16:31, said: Ideea era ca, daca ti se arde rezistenta - din diverse motive, unul ar fi variatiile mari de tensiune cu care ne "delecteaza" Electrica - pa^na ajungi de la tara la oras sa cumperi alta, se racesc ouale si adio pui ... E adevarat ca poti sa-sti cumperi din timp mai multe rezistente. O alta idee era ca, in caz ca ti se arde rezistenta pe timp de noapte, pa^na te prinzi si reusesti s-o schimbi, se cam racesc ouale... Becurile nu se ard toate odata. Si daca se arde unul din 4 sau 6, termostatul va compensa temperatura necesara, tina^ndu-le un pic mai mult aprinse pe celelalte. Si poti sa-i pui si un sistem de avertizare cum ca unul din becuri s-a ars. Pe care sa-l vezi dimineata si sa schimbi becul ... Nu sa te scoale in miezul noptii din pat, ca s-a ars rezistenta. Imi pare bine ca intra oameni cu simt tehnic pe acest topic - adica tu. Bine ai venit. Un fermier, daca nu are simt tehnic, este pierdut... In alta ordine de idei, echipamentele pt. ferme - (parerea mea ...), asa cum este si acest incubator - ar trebui ga^ndite din proiect sa aiba mai multe sisteme reduntante de functionare, care sa nu permita oprirea lor in caz ca ceva (orice) se intampla. sal, Dom' doctor am folosit acele rezistente, le-am testat in conditii "vitrege" (adica si fara ventilatie si fara sa decupleze termostatul), nu au nimic. Daca tensiunea e mica se incing mai putin, iar atat de mare incat sa se arda nu am intalnit inca. Tubul de al in care sunt introduse preia caldura chiar daca nichelina din interior se incinge mai tare. Sunt destul de fiabile. La fel de bine poti pune 2 sau 3 rezistente in loc de una, dar parerea mea este ca nu are rost. o sa pun ceva poze cu incubatorul pe care il am - diy din frigider fram. am facut vreo 12 buc din 1999 pana acum. Nu am auzit de rezistente arse. Daca merem pe aceeasi logica, se poate sparge un bec si iti umple incinta de cioburi sau te poti curenta (ca trebuie sa mai si stropesti ouale). Din experienta va asigur ca daca nu are incalzire un astfel de incubator, dupa vreo 8 ore temp nu scade sub 25 grade C (temp critica pt incubatie) - termoizolatie f buna. Stima, Dan |
#650
Posted 09 December 2009 - 21:57
Akomar, on 9th December 2009, 16:59, said: ...de aceea in cazul incubatoarelor eu sunt pentru varianta profesionala si nu improvizata. S-ar putea ca aceasta "economie" pe care vrem sa o facem in achizitionarea unui incubator, sa nu fie de fapt o economie si o pierdere prea mare..... Depinde. Un incubator profi este destul de scump, iar improvizatia depinde cat de bine este gandita si executata. Incubatorul profi foloseste senzori controlati de microcontrolere, destul de sensibile la nesimtirea SC Enel Energie. Daca cedeaza in miezul noptii de unde il iei? termostatul la improvizatia de care vorbesc este pe baza de releu comandat de un c.i. care costa vreo 2 lei. Poti sa inseriezi 3 asemenea termostate (f usor de construit) calibrate la 37,5 - 37 - 38 grade C. Doar nu pica toate 3 odata. In loc de o rezistenta pui 2. Sau termostatul il pui intr-un slot sa il poti schimba pe loc daca pica (bineinteles in cazul ac sa existe un beep-er pt avertizare). Stima |
#651
Posted 09 December 2009 - 22:37
dan_mesterel, on 9th December 2009, 21:57, said: Depinde. Un incubator profi este destul de scump, iar improvizatia depinde cat de bine este gandita si executata. Incubatorul profi foloseste senzori controlati de microcontrolere, destul de sensibile la nesimtirea SC Enel Energie. Daca cedeaza in miezul noptii de unde il iei? termostatul la improvizatia de care vorbesc este pe baza de releu comandat de un c.i. care costa vreo 2 lei. Poti sa inseriezi 3 asemenea termostate (f usor de construit) calibrate la 37,5 - 37 - 38 grade C. Doar nu pica toate 3 odata. In loc de o rezistenta pui 2. Sau termostatul il pui intr-un slot sa il poti schimba pe loc daca pica (bineinteles in cazul ac sa existe un beep-er pt avertizare). Stima salut si eu am inceput constructia unui incubator dintr-un frigider vechi si ma intereseaza de unde ai luat rezistenta ca nu prea gasesc la 160 w cat am estimat eu ca trebuie pt un frigider si as vrea sa te intreb daca termostatul lai facut sau ai luat de gata ? mercy si asteptam pozele cat mai repede bafta |
#652
Posted 10 December 2009 - 08:28
sal,
Ce fel de frigider ai? daca crezi ca nu e suficienta o rezistenta pune doua. Se gasesc ca piese de schimb pt incubatoarele acelea rotunde in forma de lighean. Conditia e sa le pui in apropierea ventilatorului (eu le pun in jurul acestuia). La un fram de 112 litri cu o singura rezistenta a ajuns temp pe la 55 de grade (pt teste, evident ). Termostatul e construit de mine dupa o schema dintr-o revista de specialitate. E destul de fiabil si sensibil la variatia de temperatura. Stima, Dan Edited by dan_mesterel, 10 December 2009 - 08:31. |
#653
Posted 10 December 2009 - 11:10
Putina legislatie diversa nu strica niciodata,desigur.
Va alegeti voi ce pastrati. Attached Files |
#654
Posted 10 December 2009 - 11:34
#655
Posted 10 December 2009 - 11:56
Akomar, cand s-o aplica mai bine s-o ai decat s-o cauti.
edit: ca toata lumea intreaba de abatoare, un link interesant cu "Unități care transformă materia primă agricolă în produse cu valoare economică ridicată." Selectati judetul si apare lista cu unitatile respective. LINK Edited by kappa_man84, 10 December 2009 - 12:11. |
#656
Posted 10 December 2009 - 12:42
dan_mesterel, on 10th December 2009, 08:28, said: sal, Ce fel de frigider ai? daca crezi ca nu e suficienta o rezistenta pune doua. Se gasesc ca piese de schimb pt incubatoarele acelea rotunde in forma de lighean. Conditia e sa le pui in apropierea ventilatorului (eu le pun in jurul acestuia). La un fram de 112 litri cu o singura rezistenta a ajuns temp pe la 55 de grade (pt teste, evident ). Termostatul e construit de mine dupa o schema dintr-o revista de specialitate. E destul de fiabil si sensibil la variatia de temperatura. Stima, Dan frigiderul este Artic parca urmatoarea generatie dupa Fram si ce fel de ventilator pui ajunge sa distribuie uniform caldura? am vazut pe un link ca la colturi pune niste chesti ca sa acopere coltul ca sa ajute la circulatia aerului in interior poate ma ajuti si pe mine cu un termostat contra cost normal mercy |
#657
Posted 10 December 2009 - 13:09
pai.. ce spuneti de asta?
link ??? nu fac nici o reclama, doar ca pretul pare f bun, si cred ca e de interes general BH-01-ZUP, on 10th December 2009, 12:42, said: frigiderul este Artic parca urmatoarea generatie dupa Fram si ce fel de ventilator pui ajunge sa distribuie uniform caldura? am vazut pe un link ca la colturi pune niste chesti ca sa acopere coltul ca sa ajute la circulatia aerului in interior poate ma ajuti si pe mine cu un termostat contra cost normal mercy |
#658
Posted 10 December 2009 - 13:15
BH-01-ZUP, on 10th December 2009, 12:42, said: frigiderul este Artic parca urmatoarea generatie dupa Fram si ce fel de ventilator pui ajunge sa distribuie uniform caldura? am vazut pe un link ca la colturi pune niste chesti ca sa acopere coltul ca sa ajute la circulatia aerului in interior poate ma ajuti si pe mine cu un termostat contra cost normal mercy Ventilaroarele trebuie sa reziste la functionare continua indelungata. Motorul cu rotor nebobinat (in colivie de veverita) iar elicea de unde poti sa o procuri (aeroterma, ventilator de camera). Fiind incinta inchisa aerul de uniformizeaza. Am vazut tesiturile de pe colturi la unele incubatoare, eu nu am folosit(frigiderul are oricum o tesitura in partea de jos). Pana diseara incarc sa pun niste poze sa te lamuresti. Termostate nu am, daca reusesc sa fac, te anunt. E sf de an si am cam mult de lucru la serviciu. Stima |
|
#659
Posted 10 December 2009 - 13:43
katilinus, on 10th December 2009, 13:09, said: pai.. ce spuneti de asta? link ??? nu fac nici o reclama, doar ca pretul pare f bun, si cred ca e de interes general pai de ala ziceam si eu si ma speriat un pic pretul la el, sa nu fie cumva ceva chinezarie de doi lei dan_mesterel, on 10th December 2009, 13:15, said: Ventilaroarele trebuie sa reziste la functionare continua indelungata. Motorul cu rotor nebobinat (in colivie de veverita) iar elicea de unde poti sa o procuri (aeroterma, ventilator de camera). Fiind incinta inchisa aerul de uniformizeaza. Am vazut tesiturile de pe colturi la unele incubatoare, eu nu am folosit(frigiderul are oricum o tesitura in partea de jos). Pana diseara incarc sa pun niste poze sa te lamuresti. Termostate nu am, daca reusesc sa fac, te anunt. E sf de an si am cam mult de lucru la serviciu. Stima probabil ca maine ajung si eu prin oras sa umblu dupa rezistente si alte electronice si asteptam cu interes pozele tale |
#661
Posted 10 December 2009 - 15:39
Akomar, on 9th December 2009, 16:59, said: ...de aceea in cazul incubatoarelor eu sunt pentru varianta profesionala si nu improvizata. S-ar putea ca aceasta "economie" pe care vrem sa o facem in achizitionarea unui incubator, sa nu fie de fapt o economie si o pierdere prea mare. ... Akomar, care este cel mai mic incubator profesional (pt. oua de gaina...) pe care l-ai vazut in oferta comerciantilor din Vestul Europei ? Niste link-uri daca pui, cred ca nu zice nimeni ni'c ... Ca eu n-am vazut mai mic de (parca...?) 2.000 de oua. In general marii producatori (gen Petersime si altii) ofera incubatoare pentru fermele industriale. "Ra^snite" din astea mici am vazut doar turcesti si chinezarii, care nu prea mi-au inspirat incredere... In alta ordine de idei, ai lucrat "pe incubatie", ai experienta ? Ca^t timp poti tine ouale (si in ce conditii...) de la momentul pontei pa^na la introducerea in incubator ? La scoala ne invatau ca (parca ...) 7 zile ... (la temp. camerei). N-am aprofundat "cestiunea", ca n-am avut nevoie. |
#662
Posted 10 December 2009 - 15:41
Tata a cumparat un incubator de 40-50 de oua d'asta chinezesc sau turcesc, deja a scos de 3 ori pui, si gaina si rata.
|
#663
Posted 10 December 2009 - 17:17
horia66, on 10th December 2009, 13:39, said: Akomar, care este cel mai mic incubator profesional (pt. oua de gaina...) pe care l-ai vazut in oferta comerciantilor din Vestul Europei ? Niste link-uri daca pui, cred ca nu zice nimeni ni'c ... Ca eu n-am vazut mai mic de (parca...?) 2.000 de oua. In general marii producatori (gen Petersime si altii) ofera incubatoare pentru fermele industriale. "Ra^snite" din astea mici am vazut doar turcesti si chinezarii, care nu prea mi-au inspirat incredere... In alta ordine de idei, ai lucrat "pe incubatie", ai experienta ? Ca^t timp poti tine ouale (si in ce conditii...) de la momentul pontei pa^na la introducerea in incubator ? La scoala ne invatau ca (parca ...) 7 zile ... (la temp. camerei). N-am aprofundat "cestiunea", ca n-am avut nevoie. Daca intrebi de cele mai mici, le gasesti AICI si sunt si incepand cu 3 oua! Cele medii, firma DANKI din Danemarca este specializata in ele, dar sunt si alte companii. Atasat Danki. Incubatia ca proces necesita detalii multe, o sa incerc sa conving si un prieten bun, specialist in incubatie sa ni se alature. Pana una alta, ai dreptate cu cele 7 zile care trebuie sa treaca de la momentul pontei pana la introducerea in incubator. Multi le introduc imediat considerand la proaspat ouate sunt numai bune de incubat . Attached Files |
|
#664
Posted 10 December 2009 - 18:18
La scoala ne invatau ca (parca ...) 7 zile ... (la temp. camerei). N-am aprofundat "cestiunea", ca n-am avut nevoie.
[/quote] maxim 7 zile la intuneric si camera rece CUM SE PUNE CLOCITOAREA CU OUA DE RATA MUTA Descriere album: SE UMPLE AMBELE ALVEOLE CU APA CALDUTA SI SE PUNE PUTIN BUSUIOC PENTRU A NU SE STRICE APA. CLOCITOAREA CU OUA DE RATA TINE TIMP DE 28 DE ZILE DACA SUNT OUA DE RATA MUTA. PRIMELE 3 ZILE NU INTOARCETI OUALE DE LOC DEABEA DIN A 4 ZI INTOARCETI OUALE. SI COMPLETATI CU APA CALDUTA ALVEOLELE IN CAZ DA E NEVOIE. OUALE TREBUI INTOARSE DE 2 ORI PE ZI DIMINEATA LA O ORA DORITA DE DUMNEAVOASTRA SI SEARA LA ACEIASI ORA. SI CAND INTOARCETI OUALE LE PULVERIZATI CU APA CALDUTA. SI CAND A VENIT A 25 ZI INTOARCETI OUALE NORMAL DIMINEATA SI SEARA. ULTIMILE 3 ZILE NU MAI INTOARCETI OUALE DE LOC DOAR VERIFICATI DACA AU INCEPUT OUALE SA ECLOZEZE. SI COMPLETATI CU APA CALDUTA ALVEOLELE. CAND AU IESIT PUI II PUNETI INTRO CUTIE CU BEC SI BECUL IL PUNETI INTR-UN BORCAN CU PUTIN NISIP PE FUND SA NU SE SPARGA BORCANUL SI VA AJUTA SA FIE CALDURA MAI MARE. CUM SE PUNE CLOCITOAREA CU OUA DE GAINA Descriere album: SE UMPLE ALVEOLA CEA MICA CU APA SI SE PUNE PUTIN BUSUIOC PENTRU A NU SE STRICA APA. CLOCITOAREA CU OUA DE GAINA TINE TIMP DE 21 DE ZILE. PRIMELE 3 ZILE NU SE UMBLA LA CLOCITOARE. DE-ABIA DIN A 4-A ZI INCEPETI SA LE INTOARCETI.TREBUIE INTOARSE DE 2 ORI PE ZI, DIMINEATA LA ORA DORITA DE DUMNEAVOASTRA SI SEARA LA ACEEASI ORA, COMPLETAND ALVEOLA CEA MICA CU APA DACA E NEVOIE. IN A 18-A ZI INTOARCETI DIMINEATA CA DE OBICEI, IAR SEARA UMPLETI AMBELE ALVEOLE SI INTOARCETI OUALE. IN ULTIMELE 3 ZILE ADICA IN A 19-A, A 20-A SI A 21-A NU MAI LE INTOARCETI, DOAR VERIFICATI DACA AU INCEPUT OUALE SA ECLOZEZE. CAND AU IESIT PUII, TREBUIE SA II PUNETI INTR-O CUTIE CU BEC, IAR BECUL INTR-UN BORCAN CU PUTIN NISIP IN EL PENTRU A NU SE SPARGE BORCANUL. |
#665
Posted 10 December 2009 - 18:28
Am ramas si eu ca rata aia: mut!
Nu puneti ma busuioc asa fara sa stiti doza! Chemati un popa si il administreaza el! De unde ai copiat ma nene prostia asta cu litere mari? |
#666
Posted 10 December 2009 - 20:03
Akomar, on 10th December 2009, 17:17, said: ... Pana una alta, ai dreptate cu cele 7 zile care trebuie sa treaca de la momentul pontei pana la introducerea in incubator. Multi le introduc imediat considerand la proaspat ouate sunt numai bune de incubat . Mai inta^i, saru'ma^na pentru link-uri. Tu chiar vorbesti serios ca trebuie sa treaca 7 zile ? Da' de ce ? Poti sa dezvolti un pic ? Banuiesc ca e vorba de ceva embriologie "pe pa^ine", si tare as vrea sa pricep "dedesubturile" ... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users