Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sa ne facem o ferma si sa ne mutam la tara !
Last Updated: Jan 08 2010 18:39, Started by
hunor66
, Mar 28 2009 23:25
·
0
#739
Posted 07 January 2010 - 12:02
wiseguy76, on 5th January 2010, 00:20, said: Man, faci o mare confuzie. Cercetarea e una si productia e cu totul altceva. 99% din oamenii care lucreaza in furaje/crestere/sacrificare/valorificare, n-au auzit si nici nu-i intereseaza chestiile pe care le-au descoperit niste englezi acum 50 sau 70 de ani. Pentru oricine e simplu sa scrie "pelleted feed" si sa dea search pe Google. Ofera-i omului niste sfaturi pertinente, venite din experiente reale. Asta il ajuta si pe asta se bazeaza toata ideea de consultanta. Nu fac nici o confuzie, doar lucrez in alt sistem. Aceeasi Marie cu o alta palarie daca vrei sa-i zic asa. Cat despre ideea de consultanta...poate o sa ti se para amuzant, dar daca o sa o faci vreodata, o sa vezi ca vei sta de vorba exact cu aia 1% ramasi. Si probabilitatea ca aia sa fie niste directori tehnici cu vreo n-shpe ani de experienta in spate si cu PhD- uri facute prin State sau Europa de Vest o sa vezi atunci cam ce ii intereseaza si ce nu. wiseguy76, on 5th January 2010, 00:20, said: Fiecare ingredient are un "indice de granulare", de ex porumbul 5, srotul de soia 4, uleiul -40, etc, daca inmultesti asta cu rata de includere, obtii o valoare. Rolul tau ca si specialist avizat ancorat in realitatea dura, este de a stabili cat binder trebuie sa mai adaugi ca sa obtii acel 4.7 indice de granulare, care, ar fi trebuit sa stii, corespunde unui procent de 98% granule in furaj. Bineinteles, daca stii ce indice de granulare are liantul tau- 80, 90, etc. Simplu. Si in cazul ala concret de folosire a melasei pe care l-ai dat la inceput, conform calculului de mai sus, de cata melasa ai nevoie la o reteta de finisher pentru broiler? horia66, on 5th January 2010, 17:39, said: ... Auzi, tie nu ti se pare ca astia se cam contrazic intre ei ...? Primii zic ca gainile consuma mai mult "mash" - macinis adica - iar ai de-ai doilea zic ca peletele determina sa fie puii "hiperfagi", adica sa aibe un fel de bulimie ... si ca cresc mai repede daca le dai pelete ... Nu, nu se contrazic. In primul experiment au constatat doar preferinta fata de un tip de prezentare, deci ca pasarea prefera macinat, iar in al doilea au constatat faptul ca granulatul determina hiperfagie comparativ cu macinisul. horia66, on 5th January 2010, 17:39, said: Eu va inteleg si mi-e drag subiectul, dar mi se pare ca o sa fie un topic foarte "off topic", intrucat nu o sa tratam subiectul nutritiei numai d.pd.v. al afacerilor in domeniu... Unde-l punem ? Pe la "stiinta", sa bananaim prin alte zone dupa el ...? Offff, Doamne, greu sa mai naste ariutza aceea agricola... Fatare grea, maistre, distocie, nu alta ! Am putea sa-l intercalam in topicurile noastre. Pana acum avem un topic de pasari, unul de capre, unul de porci, unul de pesti...am putea acolo sa vorbim de nutritie pentru fiecare separat. Nu e recomandat bineinteles ca sunt multe de spus si le aglomeram pana la indescifrare, dar ce sa facem...ar fi doar o varianta pana gasim alta solutie. |
#740
Posted 07 January 2010 - 17:46
Akomar, on 7th January 2010, 12:02, said: . Nu fac nici o confuzie, doar lucrez in alt sistem. Aceeasi Marie cu o alta palarie daca vrei sa-i zic asa. Cat despre ideea de consultanta...poate o sa ti se para amuzant, dar daca o sa o faci vreodata, o sa vezi ca vei sta de vorba exact cu aia 1% ramasi. Si probabilitatea ca aia sa fie niste directori tehnici cu vreo n-shpe ani de experienta in spate si cu PhD- uri facute prin State sau Europa de Vest o sa vezi atunci cam ce ii intereseaza si ce nu. Am vorbit cu o gramada de consultanti, si am dat si eu consultanta. Nu mi-a spus nimeni de spre cercetari de acum 70 de ani, despre cate granule mananca 100 de pui crescuti intr-o cusca. Lumea pune intrebari de genul: "Cum sa reglez ventilatia?", "Cum sa fac granula mai rezistenta?", "Ce protocol de biosecuritate sa folosesc?" Practic, stii? Si oricum, cercetarile cu adevarat importante le fac baieti de la firme gen Alltech, DSM, Cargill, care au bani si finanteaza programe de real interes. Aviagen de ex are ferme de bunici in SUA si Brazilia, mai pazite si mai izolate decat o baza militara. Cate scheme de hibridare ai vazut tu de la Aviagen sau de la Vantress? Akomar, on 7th January 2010, 12:02, said: Si in cazul ala concret de folosire a melasei pe care l-ai dat la inceput, conform calculului de mai sus, de cata melasa ai nevoie la o reteta de finisher pentru broiler? Care melasa? Melasa se da la vaci prietene...Citeste mai cu atentie. |
#741
Posted 07 January 2010 - 19:18
wiseguy76, on 7th January 2010, 17:46, said: Am vorbit cu o gramada de consultanti, si am dat si eu consultanta. Nu mi-a spus nimeni de spre cercetari de acum 70 de ani, despre cate granule mananca 100 de pui crescuti intr-o cusca. Lumea pune intrebari de genul: "Cum sa reglez ventilatia?", "Cum sa fac granula mai rezistenta?", "Ce protocol de biosecuritate sa folosesc?" Practic, stii? nu vreau sa ma bag aiurea intre voi ... pfui.... dar ce discutii au iesit de pe urma intrebarii mele... e clar ca amandoi sunteti specialisti, doar ca lucrati in tari diferite, si (poate) colaborati cu oameni cu pregatiri diferite. de aici si abordarea diferita fața de problema. deci... dc mai aveti de continuat... go on. noi citim si invatam dupa ce terminati "dezbaterea", nu vreti sa treceti cat de putin si prin problema a CE contine granula ? la broileri, ouatoare... o reteta ... ceva... |
#742
Posted 07 January 2010 - 23:27
Uraaaaa, avem arie agricola, unde este Kos sa vada, pana la urma s-a reusit.............
Ok, boss, Horia, am si eu o idee, apropo de subiectul NUTRITIE. Nu se pot crea in cadrul ariei un fel de directoare, sub-topicuri ? De exemplu sa facem un sub-topic "Nutritie animale" si inauntrul lui sa gasim topicuri de genul "Nutritie ovine", "Nutritie porcine", "Nutritie pasari" etc etc... La nutritie pasari la fel putem avea mai multe subcategorii de genul gaini, rate, curcani etc etc, insa asta nu este obligatoriu cel putin in prima faza ! Doar o idee, sper sa nu inoportunez eu. Bafta multa, si LA MULTI ANI. |
#744
Posted 08 January 2010 - 17:30
#745
Posted 08 January 2010 - 18:33
M-am sfatuit cu cei din "vechea garda" si am ajuns la o concluzie: acest topic si-a trait traiul, si-a ma^ncat malaiul !
De ce ? Pentru ca el a fost bun ata^t timp ca^t aveam un singur topic la dispozitie pentru a discuta despre fermierit - si de multe deveneam off topic ... Asadar, acest topic, saracutul, s-a stufosit si ajuns la 42 de pagini, ava^nd in el subiecte agro-zoo talmes-balmes, obositor la urmarit si la tras invataminte ... De-acum incolo, topicuri dedicate, organizate pe caprarii, usor de urmarit si de invatat din ele. Toate bune si spor in toate, va urez. |
#746
Posted 08 January 2010 - 18:39
Eu zic ca se poate inchide!
Incepe cu mine, se termina cu mine! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users