Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 

Sa ne facem o ferma si sa ne mutam la tara !

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
745 replies to this topic

#1
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

Quote

(kos_funny @ Mar 25 2009, 22:02)In viitorul sper cat mai apropiat vreau sa fug din Bucuresti si sa ma mut la socrii mei la tara, la 100 km de Buc. Vreau sa dezvolt gospodaria lor la un nivel destul de inalt si sper sa pot trai decent din comercializarea produselor de gospodarie taraneasca.Vanzarea vreau sa o fac direct catre consumatorul final, care va fi saptamanal aprovizionat la botul calului cu tot ce doreste.Ii ofer si posibilitatea de a se aproviziona direct din gospodarie , unde vreau sa ii ofer si posibilitatea de cazare in cazul in care vrea sa petreaca cateva zile in stil taranesc intr-o zona rurala linistita.
Obiectiv :
-300 gaini ouatoare
-300 gaini rasa grea de carne
-200 curcani
-100 rate
-500 prepelite
-500 porumbei rasa grea de carne
-100 fazani
-5 vaci
-100 capre
-200 oi
-300 iepuri
-100 stupi
-2000 mp solarii cu folie dubla
-10 ha disponibil pt legumicultura de camp
-50 ha pt grau, porumb , orz
-o minilivada de 1000 mp

-5 camere amenajate pt oaspeti, foisor, gratar, gradina cu flori

Stiu ca va fi greu, dar pur si simplu m-am saturat de viata de oras si vreau sa evadez! Am 30 de ani si cred ca nu e prea tarziu sa-mi schimb stilul de viata deoarece simt ca am puterea si vointa necesara sa reusesc!
Sunt sigur ca o sa am clienti multi softpedieni care vor sa manance sanatos!

Ti-ai facut un calcul cati oameni angajati iti vor trebui ? Pe langa asta, ce si mai ales cate utilaje ? Si de ce vrei sa cultivi grau, porumb si orz ? (Numai pe 50 de hectare ?) O sa te coste mai mult decat daca ai cumpara cerealele ... Ai lucrat pana acum in zootehnie ? Ti-ai facut macar cateva calcule - cam cat o sa te coste adaposturile ? Cati bani ai sa investesti ?

Stii ce inseamna 10 hectare de cultura legumicola ? Ce te faci cand rosiile ti se coc cam in aceeasi saptamana pe toata suprafata ? Sau ardeii ? sau vinetele ? Stii cat costa un rasad ? Daca pui rasadurile de rosii la o distanta de cca 30-35 cm distanta, o sa ai cam 15 rasaduri pe metru patrat. Ori 10.000 de metri patrati (un hectar numai), inseamna 150.000 rasaduri. Daca pui vreo trei hectare (rosii) inseamna 450.000 rasaduri. Ti-ai facut un calcul referitor la forta de munca necesara la plantat ? Care este sezoniera ...

Ai muls vreodata o vaca ? Dar o oaie sau o capra ? Ce o sa faci zilnic cu laptele ? Te-ai gandit cat costa un tanc de racire si un pasteurizator in placi ? Sa presupunem ca faci branza. Ti-ai facut un calcul referitor la spatiul de depozitare ?

Aaaa, si inca ceva: ai ajutat vreodata la fatare o vaca, o oaie sau o capra ?

Pentru gaini, curcani, rate, gaste, fazani etc. o sa ai nevoie de furaje combinate. Ti-ai cautat o moara si un amestecator ? Curent trifazic ai ? Silozurile pentru cereale si pentru furajele combinate le-ai calculat ?

Minilivada de 1000 mp nu e o livada ci 10 pomi. La o livada discutam de la vreo 3000-5000 mp in sus.

Quote

Daca ai vointa, curaj si placere pt ce ai de gand sa faci ai deja 50 % reusita!

Si sa-ti raspund si la obiect.
Pt ce mi-am propus eu am nevoie de 3 angajati si in anumite perioade vor fi suplimentati cu oameni angajati cu ziua! Pe langa acestia ii am si pe socrii mei care sunt inca in putere la 50 de ani.
Utilaje am deja la dispozitie. Bunicii nevestei au 10 ha si un U650 cu plug,disc,semanatoare,scarificator, cisterna si remorca.Unul din cumnati are si el peste 250 ha(si este in continua extindere) pe care le lucreaza cu un tractor Ford de 100 cp ,un U650 , o combina Class plus o gramada de utilaje. Alt cumnat , pe langa apicultura si crestere de pasari in regim intensiv cultiva ceapa usturoi si fasole pe 10 ha.Amandoi cumnatii traiesc doar din asta si crede-ma ca jarul din gratar nu prea are timp sa se stinga, isi innoiesc masinile mai des decat multi oraseni, vad marea si muntele mai des ca mine si mai pun si bani deoparte.Plus de asta nu ii vad deloc stresati.Pt asta ii invidiez cel mai mult.Si asta pt ca muncesc cu cap si nu dezorganizat ca cei care se vaita ca nu merge agricultura.
De lucrat in zootehnie nu am lucrat, dar am crescut la tara, am ajutat mult bunicii la muncile agricole, am pascut vaca si oile in vacante.Si asta nu pt ca imi dadeau bunicii 5 lei sa merg la discoteca ci pt ca imi placea.
La fatari am ajutat mereu.Chiar acum 2 ani in noaptea de inviere am ajutat la fatarea unui vitel care avea picioarele din fata incrucisate si nu vroia sa iasa.
De muls vaca, nu am muls-o.Dar mainile nevestei mele, care coafeaza o gramada de vedete si pseudo-vedete ce umplu micul ecran, stiu sa mulga si vaca.De cate ori are ocazia face asta cu placere.Oricum exista mulgatoarea "Banat "care va fi pusa la treaba.
Despre valoarea investitiei sunt constient ca e mare dar la obiectivul prezentat vreau sa ajung pe parcursul a cativa ani.Plus de asta nici nu ma intereseaza pt ca nu vreau sa constientizez ca este o investitie.Vreau sa ii consider bani aruncati .Voi vedea pe parcurs daca au fost aruncati de pomana.
Pt inceput nu vreau sa renunt la serviciul si activitatile de acum.Astept sa mi se aprobe transferul in Alexandria in prima faza pt a nu pierde veniturile de acum, dar sa fiu si la fata locului.
Vreau sa plec cat mai repede din nenorocirea asta de Bucuresti pt ca nu mai suport sa vad cum imi bat joc de mine! Cred ca am fost sortit sa fiu taran si asta e , nu imi e rusine.Prefer sa imi creasca sanatosi copiii si sa ii pot educa asa cum trebuie, fara influente de Capetala!

Daca stii cu ce se mananca agricultura (zootehnia, pomicultura etc) si are si cine sa-ti dea o mana de ajutor, este alegerea perfecta ! In Europa sunt milioane de familii care se ocupa cu fermieritul si au satisfactii materiale consistente. Este adevarat ca munca la ferma are avantajele si dezavantajele ei, la fel ca si munca de birou, intr-un oras mare. E una sa-ti bei cafeaua dimineata la ora 9 intr-o sala de sedinta, intr-o dimineata mohorata de noiembrie, toti din jurul tau sa miroasa a after-shave sau eau-de-cologne, si altceva sa te scoli pe la 4 dimineata, sa fugi in grajd si sa te trantesti in genunchi in balegar la curu' vacii - dupa care sa te apuci sa tragi de vitel cu franghiutele ... Pentru ca la o ferma se aplica cel mai bine zicala ca "ochiul stapanului ingrasa vita"...
Oricum, eu iti urez din inima, succes !!! Daca ar gandi mai multi ca tine, s-ar schimba mai repede la fata tara asta...

Quote

Iti multumesc Horia pentru incurajari!

Stie cineva o sursa de porci vietnamezi? Carnea acestora nu contine colesterol si ma bate gandul sa achizitionez o familie!

Chestia asta cu carnea fara colesterol cred ca e cu ... o barba luuunga ... Orice grasime animala contine si colesterol. Rolul lui in organismul animal este extrem de important, esential as putea spune. Am muri daca nu am avea colesterol in organism ...

Acuma, ca s-ar putea sa aiba mai putin colesterol, e altceva. Dar banuiesc ca are si mai putina grasime. Carnea de porc fara grasime printre fibrele musculare este (ca orice carne slaba) extrem de atoasa si de tare.

Nu stiu daca importul de porci din Vietnam este permis de legislatia UE pe considerente epizootologice (raspandirea de boli la animale), dar tot in aceeasi idee ai putea sa incerci sa cresti Mangalita sau Stocli. Sunt rase rustice de porci, cu carnea net separata de slanina, carne foarte densa, cu continut mic de apa, foarte tare si ... cu un continut mic de colesterol. Si inca ceva: sunt extrem de cautati de fabricile de salamuri uscate (gen Sibiu), pentru ca se preteaza foarte bine proceselor de fabricatie ale acestora. Numai ca nu prea se mai gasesc - au inceput de cativa ani unii sa-i "redecopere" si se vand foarte bine la aceste fabrici. Sunt si rentabili deoarece cresc (destul de lent, dar cresc) cu furaje de calitate inferioara - adica nu sunt asa de sensibili la reteta furajera cum este Landrace-ul sau Yorkshire-ul.

Oricum, in cresterea porcului, in Romania, mai ales asa cum vrei tu sa cresti - la nivel semi-industrial banuiesc, pana la 1000 de capete pe an - sunt niste reguli clare, pe care daca le respecti, nu se poate sa nu ai succes.

Una la mana, atunci cand ai acces la cereale ieftine, cumperi si depozitezi - fara discutie. In siloz. Sa-ti ajunga pentru cca. 2 ani, ca nu stii cum o sa fie la anu'.

Doi: scroafele iti fata de doua ori pe an. Dureaza cam 6 luni de la fatare pana la sacrificare (la cel putin 95 kg). Exista o perioada in Romania cand, daca ai porc gras la vanzare (asa se numeste porcul bun de sacrificat) il vinzi fara sa te intrebe nimeni daca lasi la pret: in Decembrie. Asadar, daca iti fata scroafele in Mai-Iunie, vei vinde tot in Decembrie care vine.

A doua perioada in care se vinde bine porcul este dupa Pasti, cam dupa 1 Mai, pana prin August. Gratare, turisti, mare-munte, toata lumea vrea mici si fripturi, macelarii nu mai prididesc ... Deci, daca scroafele tale fata in Decembrie, vei avea iarasi porc gras prin Iunie - se vand mai lent (ca are toata lumea) dar se vand.

Trei: sa nu te puna sfantu' sa-ti sincronizezi monta la scroafe astfel incat sa ai porc gras in Februarie-Martie, ca nu ti-l cumpara nimeni. Faliment scrie pe tine. Porcul nu se vinde, de mancat - mananca, daca mananca prea mult se ingrasa si peste 120 de kg nu mai pune decat slanina, clientul stramba din nas ... furajul costa ...

Cam asta-i despre porci - daca mai ai intrebari, cu placere. Referitor la - de unde stiu toate astea: sunt medic veterinar, am fost in trecut sef de ferma la vaci cu lapte, am lucrat si in circumscriptie, si in cercetare - tot pe vaca, ma pricep in special la animale de ferma si mai putin la pet. Acu' ma ocup cu importuri - produse de uz veterinar.

#2
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Am incercat o sfaraiala acum 5 ani cu porci. Nu ma ocupam eu de ei, aveam pe cineva la tara care si-a batut capul cu ei.In anul ala piata a fost nefavorabila porcinelor.Culturile au fost bogate , toata lumea avea cu ce sa creasca animale.In concluzie, ca asa e in Romania, pretul obtinut a fost mic. Ajunsesem la 50 de porci si crede-ma ca la un calcul final, am ramas in pierdere.Plus ca am innebunit vecinii cu mirosul.
Chestia asta cu vietnamezii am vazut ca a aparut acum. E pe net chiar cu un reportaj cu un crescator din Mures. Asta as incerca-o pt ca e ceva nou la noi si s-ar putea sa prinda.Cat despre colesterolul lor nu stiu nimic concret, doar ca am transpus ce am vazut pe net! Am vazut pe net ca se vand cam cu 80 euro la vreo 6 saptamani. Oare chiar nu as putea gasi mai ieftin?
Am cautat de ex  oua de gaina Brahma pt incubat. Vreau sa obtin un lot mai mare de aceasta rasa.Nu am gasit decat la 4-5 roni. Am mai cautat si pe la tara si am gasit o familie care avea in curte numai Brahma alb cu guler negru, asa cum vroiam eu. Am vorbit sa imi stranga cate poate.Pretul... 0,5 roni. Asa ca sunt lamurit cu achizitiile pe net mai ales din domeniul agriculturii si zootehniei. Multi cred ca asa se face zootehnia.Au cateva familli de animale sau pasari de rasa si nu incearca decat sa prosteasca si sa vanda planuri de afaceri pt creduli.

#3
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Referitor la gaini rase grele: pe langa Brahma, foarte interesante sunt si Cochin si Orpington, cu mai multe variante de culoare (daca dai pe google le gasesti). Vezi ca la Breaza este o asociatie a crescatorilor de pasari in rasa pura. Cred ca si primarul e membru. Sunt cel putin 30-40 de membri cu foarte multe rase si varietati, si acu' cativa ani se plangeau ca nu-si puteau vinde produsele, ca nu erau cunoscuti pe piata. Cred ca-i poti gasi pe google si pe ei, si eventual faci un drum pana acolo ...

#4
tedy2007

tedy2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 03.11.2008
sunt apicultor.daca vrei sa ai 100 fam albine trebuie sa tai jumate din lista pe care o ai.daca nu ai mai avut abine taie albinele si iesi mai bine.sti cat costa investitia in 100 fam albine?iti trebuie 3 ani sa scoti banii.

#5
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
De albine se ocupa cumnatul meu cu care sunt asociat .Anul asta sper sa facem 70 de familii (acum avem 47).

View Posthoria66, on Mar 29 2009, 23:05, said:

Referitor la gaini rase grele: pe langa Brahma, foarte interesante sunt si Cochin si Orpington, cu mai multe variante de culoare (daca dai pe google le gasesti). Vezi ca la Breaza este o asociatie a crescatorilor de pasari in rasa pura. Cred ca si primarul e membru. Sunt cel putin 30-40 de membri cu foarte multe rase si varietati, si acu' cativa ani se plangeau ca nu-si puteau vinde produsele, ca nu erau cunoscuti pe piata. Cred ca-i poti gasi pe google si pe ei, si eventual faci un drum pana acolo ...
Tot la Brahma m-am orientat si eu.Cunosc majoritatea site-urilor ale crescatorilor de pasari de rasa. La ei oul de incubat e 5 roni.Eu am gasit in TR, o familie care creste in gospodarie numai Brahma alb. Deja imi strang oua , pt care platesc 0.5 roni.

#6
DARK-RIDER-82

DARK-RIDER-82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 22.07.2008
Buna ideea  asta cu mutatul la tara!  :D
Ce faci daca esti deja "la tara"? :coolspeak:

#7
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Pai , ce saq faci?
Te orientezi! :D

#8
DARK-RIDER-82

DARK-RIDER-82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 22.07.2008

View Postkos_funny, on Mar 30 2009, 20:29, said:

Pai , ce saq faci?
Te orientezi!
glumeam MAN  :P  de fapt eu sunt capsunar si in general ma ocup de solarii  si arbusti fructiferi... coacaze , afine , zmeura , mure, josta , si "cativa pomi fructiferi"  vreo 4500 mp  (nu zic de care pomi :P )
cam stiu ce inseamna sa te  muti la tzara si sa mai si traiesti din "ce e p-acolo"... :P
am ramas masca la cate a insirat acolo... numa sute si sute ... auzi tu 200 de oi...!?!?!??! :w00t:  numai sa te ocupi de alea si te ia durerea de cap...
de oi stiu de la un var  de-al meu...
viata la tara e  demna de tot respectul...  :worthy:  cel care traieste la tara NU POATE fi gras...  :naughty:
totusi , avand in vedere culturile modificate genetic , sa stii ca e o buna idee sa "te baricadezi" intr-o ferma si sa stai cu "shotgun-ul" la indemana...
viitorul va fi foarte nasol pentru omul de rand...
din toate punctele de vedere... -_-
http://aftermathnews...-and-fertility/

Edited by DARK-RIDER-82, 30 March 2009 - 21:01.


#9
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007

View PostDARK-RIDER-82, on Mar 30 2009, 21:55, said:

am ramas masca la cate a insirat acolo... numa sute si sute ... auzi tu 200 de oi...!?!?!??! :w00t:  numai sa te ocupi de alea si te ia durerea de cap...

Intreb si io asa: nu ar fi mai rentabil sa te specializezi pe un singur domeniu? Adica, vreau struti, imi fac ferma cu sute de struti si atat. Asta e problema noastra, noi crestem si porci si oi si gaste si capre si oi si nutrii si iepuri si vite si sfecla si ridichi si ...... si nimic bine!

#10
DARK-RIDER-82

DARK-RIDER-82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 22.07.2008

View Postedy_wheazel, on Mar 30 2009, 21:04, said:

Intreb si io asa: nu ar fi mai rentabil sa te specializezi pe un singur domeniu? Adica, vreau struti, imi fac ferma cu sute de struti si atat. Asta e problema noastra, noi crestem si porci si oi si gaste si capre si oi si nutrii si iepuri si vite si sfecla si ridichi si ...... si nimic bine!
pentru o ferma de struti iti trebuie macar 3 milioane de euro...
da' asa-i... romanu stie de toate si nimic prea bine... :lol:

QUOTE
(kos_funny @ Mar 25 2009, 22:02)In viitorul sper cat mai apropiat vreau sa fug din Bucuresti si sa ma mut la socrii mei la tara, la 100 km de Buc. Vreau sa dezvolt gospodaria lor la un nivel destul de inalt si sper sa pot trai decent din comercializarea produselor de gospodarie taraneasca.Vanzarea vreau sa o fac direct catre consumatorul final, care va fi saptamanal aprovizionat la botul calului cu tot ce doreste.Ii ofer si posibilitatea de a se aproviziona direct din gospodarie , unde vreau sa ii ofer si posibilitatea de cazare in cazul in care vrea sa petreaca cateva zile in stil taranesc intr-o zona rurala linistita.
Obiectiv :
-300 gaini ouatoare
-300 gaini rasa grea de carne
-200 curcani
-100 rate
-500 prepelite
-500 porumbei rasa grea de carne
-100 fazani
-5 vaci
-100 capre
-200 oi
-300 iepuri
-100 stupi
-2000 mp solarii cu folie dubla
-10 ha disponibil pt legumicultura de camp
-50 ha pt grau, porumb , orz
-o minilivada de 1000 mp

-5 camere amenajate pt oaspeti, foisor, gratar, gradina cu flori

Stiu ca va fi greu, dar pur si simplu m-am saturat de viata de oras si vreau sa evadez! Am 30 de ani si cred ca nu e prea tarziu sa-mi schimb stilul de viata deoarece simt ca am puterea si vointa necesara sa reusesc!
Sunt sigur ca o sa am clienti multi softpedieni care vor sa manance sanatos!
:tomato:  Acuma sa fiu sincer , cu cat citesc mai atent si mai "en-detail" Quote-ul  ,  cu atat ma pufneste rasul mai mult...
e o aberatie ce zice acolo... s-o fi mutand el acolo la socrii lui , da' mai angajeaza vreo 50 de persoane(minim) ca  sa mearga treaba  si sa nu dea faliment din anul doi...

#11
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Pai nu stiu de ce te bufneste rasul! Auzi tu 50 de oameni!!!! Prietene nu vreau sa imi fac "Interagro 2".
Eu stiu sigur ca 5 insi care sa munceasca nu sa o lalaie in stil romanesc sunt deajuns.
Pai alea 200 de oi si 100 de capre tu crezi ca o sa aiba angajat special?Nu. Vor fi date la o stana care imi va face parte la lapte si la branza! Doar iarna le voi intretine cu nutret propriu.

Vreau sa spun ca postul cu care a inceput acest topic a fost rupt fara incuviintarea mea( dar nu ma deranjeaza) din altul.Acolo nu postasem ca sa cer pareri vis-a-vis de planul acestei afaceri! Postasem la aria gastronomica pt a incerca sa studiez piata , pt a astepta propuneri, idei si sfaturi de la consumatorii finali.
Nu am postat sa cer pareri vis-a-vis de planul de afaceri ! Asta e treaba mea. Poate ca am din ce trai,poate ca am si alte venituri  si vreau sa merg in pierdere pe latura asta doar pt a asigura cateva locuri de munca intr-o zona rurala si pt a asigura hrana sanatoasa unui anumit numar de familii care nu au aceasta posibilitate! Si daca va fi nevoie de mai multi angajati atunci mai angajez.Nu am voie?
Pe sectiunea asta evit sa mai postez pt ca m-am convins demult ce "mari afaceristi si mari vizionari in ale business-ului" polueaza topicurile!

In concluzie as dori sa fie inchis acest topic sau sa fie mutat la aria gastronomica! Las moderatorii sa aleaga titlul!

Edited by kos_funny, 30 March 2009 - 22:09.


#12
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
@kos funny: te rog nu te supara pe mine !

Eu am mutat postul, gandind ca daca discutam d-ale fermieritului, cu sfaturi, cu bune si cu rele, din care sa te inspiri si tu si altii (care vor sa faca pasul asta) -  ar fi bine s-o facem aici, la rubrica "afaceri", pentru ca, cel putin in stadiu de dorinta, fermieritul sa fie privit si in Romania ca o afacere, sa fie gandit ca o afacere.

Poate am avut undeva dorinta ascunsa ca cei care deja au inceput asa ceva si acum o duc bine mersi, cu satisfactii materiale, cu o viata imbelsugata (ca fermierii din occident), sa vina pe-aici si sa ne "dea" si noua din experienta lor.

M-am gandit ca nu e corect sa continuam pe aria "gastronomicus", pentru ca (normal, nu ?) 90% din discutii ar fi devenit off topic.

Oricum, discutia in sine nu e blocata pe "gastronomicus" si daca vrei sa continui cu referire la alimentatie, e OK.

Eu zic totusi ca acest topic, aici pe "afaceri", nu ar trebui lasat sa moara, chiar daca toti cei care cartesc pe seama planurilor tale te enerveaza ... poate ca vei primi si vreo idee demna de luat in seama, vorba ceea: "gura pacatosului, adevar graieste ..."

Si poate, incet-incet vom putea aduna pe acest topic sfaturi si pareri de la oameni din toate colturile tarii, cu informatii din piata de profil, de la oameni care au fost sau sunt pe-afara, cu referiri la specii, rase / soiuri, utilaje, furnizori, clienti, preturi ... Incearca sa privesti partea plina a paharului, nu crezi ? Nu o lua neaparat ca o gluma sau ca ai fi luat in bascalie, dar crezi ca daca Edison sau Ford s-ar fi luat dupa toti carcotasii care le-au spus sa nu se mai chinuie, ca n-o sa iasa nimic bun din munca lor, ar mai fi ajuns la ceea ce au ajuns ?

#13
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,267
  • Înscris: 22.07.2005

View PostDARK-RIDER-82, on Mar 30 2009, 21:06, said:

Buna ideea  asta cu mutatul la tara!  :D
Ce faci daca esti deja "la tara"? :coolspeak:

Da buna daca ai vreun milion de euro si daca la tara inseamna undeva la munte sau pe la Vama Veche..

#14
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,044
  • Înscris: 02.03.2003
Te felicit pentru ca ai curajul sa te indrepti spre un domeniu greu.
Intr-o perioada in care romanii se ocupa doar cu intermedierile este placut sa vezi ca unii se gandesc la afacerile traditionale romanesti.
Daca ar fi mai multi ca tine poate ca am avea sansa sa cumparam din piete si supermarketuri doar produse romanesti naturale.

Mult succes in continuare si calm (nu trebuie sa te superi pe colegii de forum, nu sunt rau intentionati, fiecare incearca sa ajute cum poate).

#15
DARK-RIDER-82

DARK-RIDER-82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 22.07.2008

View Postterratec, on Apr 1 2009, 11:06, said:

Te felicit pentru ca ai curajul sa te indrepti spre un domeniu greu.
Intr-o perioada in care romanii se ocupa doar cu intermedierile este placut sa vezi ca unii se gandesc la afacerile traditionale romanesti.
Daca ar fi mai multi ca tine poate ca am avea sansa sa cumparam din piete si supermarketuri doar produse romanesti naturale.

Mult succes in continuare si calm (nu trebuie sa te superi pe colegii de forum, nu sunt rau intentionati, fiecare incearca sa ajute cum poate).
:lol:  BAI, si eu l-as ajuta, daca as avea cu ce! Dar a insirat prea multe lucruri "de facut"... eu de-abia ma descurc cu arbustii astia... si sa fim seriosi , nu-i cine stie ce juma' de hectar de pomi fructiferi+ arbusti  fructiferi(coacaze,capsuni, etc ) plus 2 solarii pentru perioade mai "nasoale"...
ce se insira acolo inseamna MUNCA la greu , iar 5 oameni nu pot face tot ceea ce trebuie pentru bunul mers al "afacerii"...
parerea mea... n-a fost cu intentie sa ridiculizez ideea in sine  , sau pe cel ce vrea sa inceapa asa ceva... doar ca e prea mult... -_-

#16
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Eu cred ca daca ar lasa pentru mai tarziu ce a insiruit si s-ar axa pe cresterea taurinelor pentru carne ar iesi pe plus.

Just my 2 euros. :D

#17
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,214
  • Înscris: 24.05.2006
Salut. Sfatul meu este sa te axezi pe o singura specie, maxim doua, si ti-as recomanda gainile ouatoare, si vacile de lapte. La gaini te descurci usor cu mancarea, iti trebuie o simpla moara, sunt firme furnizoarede premixuri, iti dau ei retete de furaj, etc. Daca faci totul cum trebuie, iesi cu cheltuieli mici pe ou, nu necesita investitii mari in adapost, poti sa faci ceva semi-deschis, mai spre "bio". Cel mai important lucru este ca iti iei banul in fiecare zi, si ouale de tara au tot timpul pret. Lasfarsitul ciclului de productie, vinzi gainile, mai iei si de acolo un ban. Daca faci totul cum trebuie, iti raman cam 1,5-2 zile de productie pe saptamana, profit. La 5000 de pasari, si la un procent de ouat de 85-90%, e ceva, zic eu. Daca ai bani, da vreo 5-6000 de euro pe un micro-FNC, care iti face 2 tone/ora, si poti sa si vinzi furaj, ca la tara merge. Daca ai unde sa bagi si vreo cateva mii de pui de carne in primavara, mai scoti si de la aia ceva, daca-i dai ca "zburati", si tot asa.
     Cu vacile de lapte, e la fel: 10 vaci, dar sa le intretii tu, ca la cioban n-ai sa ai animale ingrijite niciodata. Sunt firme care aduc juninci gestante din afara, ia-ti o rasa mai rustica, sa reziste la noi, si ai sanse sa obtii productii bune. Daca ai tractor, fa-ti siloz, baza furajera, sa ai tot timpul anului. Branza de tara are pret bun, poti sa o dai tu la piata, sau la magazine, la fel si laptele, daca stai aproape de oras, il pui in masina dimineata si-l duci la om acasa. Taurasii, daca le dai mancare ca lumea, la fel: iei destul de multi bani odata, marfa de calitate se cauta, astia cu abatoarele sunt inebuniti ca n-au ce taia.
    Asta e parerea mea, iti doresc mult succes, sper sa te gandesti bine, frate, ca zootehnia nu e pentru oricine :D

#18
DARK-RIDER-82

DARK-RIDER-82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 22.07.2008

View Postwiseguy76, on Apr 1 2009, 21:12, said:

Salut. Sfatul meu este sa te axezi pe o singura specie, maxim doua, si ti-as recomanda gainile ouatoare, si vacile de lapte. La gaini te descurci usor cu mancarea, iti trebuie o simpla moara, sunt firme furnizoarede premixuri, iti dau ei retete de furaj, etc. Daca faci totul cum trebuie, iesi cu cheltuieli mici pe ou, nu necesita investitii mari in adapost, poti sa faci ceva semi-deschis, mai spre "bio". Cel mai important lucru este ca iti iei banul in fiecare zi, si ouale de tara au tot timpul pret. Lasfarsitul ciclului de productie, vinzi gainile, mai iei si de acolo un ban. Daca faci totul cum trebuie, iti raman cam 1,5-2 zile de productie pe saptamana, profit. La 5000 de pasari, si la un procent de ouat de 85-90%, e ceva, zic eu. Daca ai bani, da vreo 5-6000 de euro pe un micro-FNC, care iti face 2 tone/ora, si poti sa si vinzi furaj, ca la tara merge. Daca ai unde sa bagi si vreo cateva mii de pui de carne in primavara, mai scoti si de la aia ceva, daca-i dai ca "zburati", si tot asa.
     Cu vacile de lapte, e la fel: 10 vaci, dar sa le intretii tu, ca la cioban n-ai sa ai animale ingrijite niciodata. Sunt firme care aduc juninci gestante din afara, ia-ti o rasa mai rustica, sa reziste la noi, si ai sanse sa obtii productii bune. Daca ai tractor, fa-ti siloz, baza furajera, sa ai tot timpul anului. Branza de tara are pret bun, poti sa o dai tu la piata, sau la magazine, la fel si laptele, daca stai aproape de oras, il pui in masina dimineata si-l duci la om acasa. Taurasii, daca le dai mancare ca lumea, la fel: iei destul de multi bani odata, marfa de calitate se cauta, astia cu abatoarele sunt inebuniti ca n-au ce taia.
    Asta e parerea mea, iti doresc mult succes, sper sa te gandesti bine, frate, ca zootehnia nu e pentru oricine :D
iti dai seama cat r.ahat or sa faca gainile alea?! 5000... da' asa-i ...oul de gaina  de la tara e ALTCEVA...
vezi ca branza nu se va mai putea vinde asa, "pe gustate" la piata , va trebui sa o ambalezi si p-aia...> alti bani...alta distractie...
laptele> OHH da , chiar eu sunt abonat la cineva :D   recunosc , nu-mi plac vacile si sa le ingrijesc ... am vazut care-i treaba cand traiau bunicii mei...
de fapt , aceeasi persoana duce laptele la mai multe persoane  de prin zona mea! toata lumea e super-multumita!!!  toata "afacerea" asta cu "admiterea" in U.E. s-a facut cu o singura MARE conditie: ca imediat sau in timp , Romania si tot ce produce ea( produse naturale , extrem de buna si sanatoase/cautate) sa mearga la ei, in Europa... adica Romania sa devina "vaca de muls" pentru ei, europenii... iar ei sa ne otraveasca pe noi cu kacaturile lor chimice...
Nu o sa-si dea seama prostii de romani ce au pierdut (produsele de la tara) decat atunci cand NU vor mai avea de unde sa le cumpere...
si vor manca toate ra.haturile produse prin Ungaria is cine mai stie pe unde... cu chimicalele de rigoare adaugate , bineinteles... care vor avea ...cine stie ce efecte asupra corpului nostru...
am uitat de produsele obtinute din legume si plante modificate genetic... alea chiar ca ne vor "secera" de la radacina ...
cititi Link-urile si mai ganditi-ca o data ...da' bine!
http://www.greenpeac...tivism/stop-omg
http://aftermathnews...-and-fertility/
De fapt este o realitate faptul ca U.E. ne imbolnaveste/otraveste de 20 de ani ... imediat ce s-a dus regimul Ceausist , au inceput cu porcariile chimice... iar noi romanii , tocmai iesiti "din tzarc" si din comunism... habar n-aveam ca mancam/bem chimicale ...si pun pariu ca nici acum nu suntem constienti de acest lucru, aceasta realitate!!!!
Cine nu crede , sa se mai intereseze!!!
Vorba aia: "Nu stii ce ai pana nu pierzi ceea ce ai!!!"
SI la urma ramai cu regretele si invidia fata de parintii/bunicii tai gandindu-te la cat de bine au trait ei, si CE mancare au mancat ei...
Va salut!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate