Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Corectitudinea politică

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
13483 replies to this topic

#1
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Pe când mă aflam în SUA, de mai multe ori am intrat în conflict cu tabuurile corectitudinii politice.
Venit dintr-un sistem axat pe un dublu limbaj, de multe ori transformat într-un metalimbaj, am avut instinctiv o reacție de respingere pentru tot ce înseamnă temporarea limbajului pe considerente ideologice.  Nu am înțeles niciodată ( și nici nu vreau ) de ce este corect politic să nu denumesc oamenii după culoarea pielii, stare mintală, sex sau religie, mai ales că niciodată nu am crezut în egalitatea oamenilor.  Evident, am primit atenționări, uneori pe ton decent, alteori cu o undă de reproș.

Per asamblu nu m-am simțit extraordinar de deranjat, chiar dacă uneori simțeam o anumită tensiune atunci când deschideam subiecte de conversație controversate, sau oarecum indezirabile.
În sfârșit, când m-am reîntors în țara mumă, am redescoperit cu nesaț și savoare virtuțiile incorectitudinii politice.  Vă vine să credeți sau nu, de multe ori libertatea înseamnă să fii și incorect politic.  

Problema este că din cea ce văd eu, politically correctness vine peste noi.
A început cu rrom în loc de țigan și cu interdicția precizării etniei infractorilor.  Când auzi la știri că un elev a băgat cuțitul în alt elev mai mic, pentru taxă de protecție, automat te întrebi ce etnie avea cuțitașul, având o oarecare bănuială, dar nu ai de unde să afli, pentru că se dezinformează prin omisiune.
Acum câteva luni, pe acest forum, îi făceam giboni pe hamașii din gaza.  M-am trazit acuzat că nu dau dovadă de politically correctness și că ignor faptul că aceia sunt oameni, de parcă eu nu aș fi aflat că gibonii din hamas sunt oameni.

Astăzi am descoperit că politically correctness nu se referă doar la caracteristicile etno-rasiale.  Ca orice concept ideologic născut din egalitarism, treptat, sub influența conspirației mondiale a idioților, corectitudinea politică a devenit un adevărat scop în sine.  Importată în europa, politically correctness a început să fie aplicată mai abitir ca în SUA și dacă acolo primești doar mustrări ( în majoritatea cazurilor ), europenii au trecut direct la măsuri punitive. Unele sunt exagerate.
Americanii măcar au scuza puritanismului, pe când europenii aplică această ideologie ca și când ar fi un scop în sine.  

Am citit despre un caz al unui medic român care lucrează în UK.  Medicul este femeie și a avut neșansa să lucreze într-o clinică populată cu niște masculi idioți și colorați.
Șocul cultural a fost imens. Venită dintr-o societate în care nu se pune importanță pe aspectele formale, doctorița noastră a fost marginalizată de acea societate.
Marginalizarea ca marginalizarea, dar șicanele și piedicile nu au contenit. Colegii ei nu puteau accepta că o femeie albă ( europeancă ) să aibă aceleași drepturi cu ei.  Ei erau obișnuiți ca la ei în țară, unde femeile aveau un statut inferior, situat pe scara importanței între măgar și cămilă. Însăși prezența unei femei în departamentul lor era o insultă.
Plângerile ei au fost ignorate.  La un moment dat, sătulă de tracasările masculilor colorați, a izbucnit, făcându-i urangutani, într-un context oarecare.
Putea să îi facă porci, măgari, viermi, muște verzi de căcat, whatever.  Ea a fost sensibilă și i-a denumit doar urangutani, referindu-se stric la comportamentul lor.

Politically correctness a lovit-o crunt. În loc să îi pedepsească pe majoritarii acelei societăți în care femeia albă era minoritară, s-a procedat exact invers.
A fost acuzată de rasism, iar tot felul de cioflingari au argumentat că în UK nu poți face niciun fel de remarcă cu privire la etnie, culoare pielii, ori religie.  

Atenție, nu vorbim despre un caz aiurea, ci de o decizie a celui mai înalt for medical britanic !
Spre exemplificare - sursa informației :
http://www.hotnews.r...ii-asiatici.htm


Silvia Baciu, a Senior House Officer in Anaesthetics, submitted lettersto his NHS Trust containing language that was inappropriate, offensiveand racist

Edited by tomaso, 21 March 2009 - 16:08.


#2
Domnu_Gadea

Domnu_Gadea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 21.04.2008
un alt thread cretin cu smiorcăială cretină după dreptul cretinilor de-a fi cretini cu alții :wacko:

#3
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Dr Silvia BACIU  - incorecta politică

și urangutanii :

Dr Tariq EL FAKI

Dr Ejaz Anver CHUGHTAI

Mohammed Manzoor ALI

Dr Riad ROOMI

Dr William Agberenyana Itchie OBOMANU

Dr Babatunde ARANMOLATE

#4
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,090
  • Înscris: 20.12.2007

View Posttomaso, on Mar 21 2009, 16:02, said:

Dr Silvia BACIU  - incorecta politică

și urangutanii :

Dr Tariq EL FAKI

Dr Ejaz Anver CHUGHTAI

Mohammed Manzoor ALI

Dr Riad ROOMI

Dr William Agberenyana Itchie OBOMANU

Dr Babatunde ARANMOLATE
Daca treaba asta se intampla la noi zbierau toti ca suntem papuasii UE dar in Marea Britanie desigur e alta manacare de peste. Eu eram in Franta in 2001 in Viliers le Bel o comuna la nord de Paris unde niste cimpanzei au circumcis genital o fata de 12 ani cu toate cacaturile religioase asociate. Ii prinde jandarmeria in flagrant , fata e dusa la spital dar sa vezi pe urma demonstratie cu inevitabilii homosexuali de stanga care acuzau guvernul dictatorial de incalcarea drepturilor de tot felul. TV-urile din corectitutine politica au relatat chestiunea intr-un mod care amintea perfect de limba de lemn comunista iar despre ritualul asta barbar nu s-a pomenit deloc ca nu e politic corect sa judeci aceste obiceiuri.

#5
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008
Ce mare scofala.Daca tot a fost ,,hartuita,, trebuia sa faca ce au facut bagabontii adica cioroii.Sa-i denunte ea pe motivele care credea de cuviinta.
Si daca nu cel putin putea sa-i injure si sa le dea sa manince multa ,,carne,, in Romaneste.
Cel mai trist este ca Ambasadele Romanesti de pretutindeni sint niste cuiburi de lipitori sugatoare de bani publici.Cred ca ar fi putut cel putin sa se intereseze de ce si cum sa intimplat si sa se implice daca se poate.
.Aia au fost mai destepti si ea a cazut in plasa lor.1-0

#6
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005

View PostDomnu_Gadea, on Mar 21 2009, 15:52, said:

un alt thread cretin cu smiorcăială cretină după dreptul cretinilor de-a fi cretini cu alții :wacko:

Serios? Deci femeia europenacă, într-o țară europeană, ar trebui să suporte misoginismul cioroilor abia coborâți din copac cu o generație în urmă? Bu hu huuu...ce vorbești tu...

Așa-zisa corectitudine politică tinde să ia forme aberante, și duce la un fel de auto-cenzură. Iată un exemplu:

Quote

Culmea corectitudinii politice: "Doamna" si "domnisoara", interzise in Parlamentul European

Folosirea cuvintelor "doamna" si "domnisoara" a fost interzisa de liderii Uniunii Europene, pentru ca nu sunt corecte din punct de vedere politic, scrie Daily Mail in editia electronica. Masura a fost justificata prin faptul ca folosirea acestor cuvinte are conotatii sexiste, iar Parlamentul European incearca sa creeze un limbaj neutru. Decizia a fost adusa la cunostinta politicienilor europeni (scrie publicatia citata) prin intermediul unei brosuri. In schimb, contactat de reporterii ZIUA Online, coordonatorul biroului de presa din cadrul institutiei, Ralph Pine, a precizat ca masura este destinata functionarilor, si nu politicienilor, simplificandu-se astfel si modalitatea de comunicare, pentru ca se lucreaza in 22 de limbi diferite. Potrivit bosurii ("Limbajul neutru din punct de vedere al genului (nonsexist) in Parlamentul European" - varianta in limba romana), "limbajul neutru se utilizeaza pentru a evita exprimari care, implicand ca un sex este superior celuilalt, pot fi interpretate ca fiind discriminatorii sau devalorizante, intrucat in majoritatea contextelor, sexul unei persoane este - sau ar trebui sa fie - irelevant".

Potrivit Daily Mail, noul set de reguli nu se opreste aici. Astfel, expresia "man-made" (facut de om/barbat) trebuie inlocuita cu "artificial" sau "sintetic", "air hostesses" (stewardese), cu "insotirori de zbor" (flight attendants). De asemenea, "statesmen" (oameni/barbati de stat) se va inlocui cu "lideri politici", iar "sportsmen" (sportivi), cu "atleti". Nu au fost omise nici cuvintele "fireman" (pompier), "policeman" (politist) si "policewoman" (politista), pentru ultimele doua cerandu-se inlocuirea cu "ofiteri de politie". Singurele care au scapat, comenteaza cu umor publicatia britanica, sunt "chelner" si "chelnerita", asa ca, atunci cand vor comanda o cafea, europarlamentarii nu isi vor face probleme legate de modul de adresare.

Contactat de Daily Mail, europarlamentarul scotian conservator Struan Stevenson a descris noile masuri drept "nebunia corectitudinii politice". "Sincer, este ridicol. Am vazut insitutii europene care au incercat sa interzica cimpoaiele si care doreau sa dicteze forma pe care trebuie sa o aiba bananele, dar, acum, par decisi sa ne spuna si ce cuvinte, din limba noastra, avem voie sa folosim", a mai spus politicianul. La randul sau, un alt politician britanic, Philip Bradbourn a precizat ca se va interesa cine a autorizat publicarea brosurii, pe care a caracterizat-o ca o "risipa din banii contribuabilor europeni". "Nu voi lua parte la aceasta. Voi continua sa imi folosesc limba natala si expresiile pe care le-am folosit toata viata", a declarat Bradbourn.

http://www.ziua.ro/n...data=2009-03-16

:surprise: Adică mâine poimîine n-o să mai am voie să spun că sunt bărbat și că-mi plac femeile, pentru că vezi doamne, sunt sexist și lezez drepturile feministelor sau anumitor minorități, sexuale sau nu?

#7
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006
ăștia pesemne c-au rezolvat cu criza economică din moment ce-și pierd vremea cu căcaturile astea gen policeman policewoman.
mâine mă duc să-l reclam la drepturile omului și combaterea discriminării pe ăla care a avut tupeul să scrie anunțul "angajez femeie de servici" -_-

#8
warpguy

warpguy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 16.06.2007
IDF fashion 2009 - A T-shirt printed at the request of an IDF soldier in the sniper unit reading ...

[ http://www.haaretz.com/hasite/images/iht_daily/D200309/Ishot2kills.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]   'I shot two kills'

Dead Palestinian babies and bombed mosques - IDF fashion 2009  
Last update - 22:41 20/03/2009   
By Uri Blau
http://www.haaretz.c...es/1072466.html


#9
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View Posttomaso, on Mar 21 2009, 15:45, said:

.
În sfârșit, când m-am reîntors în țara mumă, am redescoperit cu nesaț și savoare virtuțiile incorectitudinii politice.

Pentru cat timp ?  :rolleyes:

"Romania weighs decriminalizing consensual incest"

http://news.yahoo.co...m9tYW5pYXdlaWdo

#10
Mr_Who

Mr_Who

    The One

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,728
  • Înscris: 24.11.2005

View Postwarpguy, on Mar 21 2009, 19:19, said:

[ 'I shot two kills' [/indent]
E "1 shot 2 kills"

#11
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

View PostMr_Who, on Mar 21 2009, 20:47, said:

E "1 shot 2 kills"
nu contează, talibani sunt în ambele tabere. doar că cu fundamentalistul evreu mai poți lega două vorbe, ăla musulman își detonează mațele în trolee și-n piețe publice, că așa scrie la jihadu lui de căpătâi :puke:

#12
warpguy

warpguy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 16.06.2007

View Postgigel de hohențolărn, on Mar 21 2009, 20:53, said:

nu contează, talibani sunt în ambele tabere. doar că cu fundamentalistul evreu mai poți lega două vorbe, ăla musulman își detonează mațele în trolee și-n piețe publice, că așa scrie la jihadu lui de căpătâi

  :lol: si BANCILE ... le-au detonat tot ei ?!

Cand unul nu stie 'nici sa citeasca, nici sa scrie' face ca tine ... pui de comunist   ... dai cu 'propaganda'  :lol:


Edited by warpguy, 21 March 2009 - 21:33.


#13
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006
Mda, tomi, musulmanii aia rai din UK isi fac de cap. :lol:

#14
melikeit

melikeit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 768
  • Înscris: 30.05.2008
faptul ca faci inchisoarea in europa daca negi holocaustul (parca asa citeam pe aici), o fi corect politic sau nu?

#15
>ficus

>ficus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,455
  • Înscris: 22.06.2007
deci doctorii respectivi se asociaza unor urangutani si au simtit nevoia confirmarii oficiale a acestei certitudini :coolspeak:

#16
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostDelano, on Mar 21 2009, 22:19, said:

Mda, tomi, musulmanii aia rai din UK isi fac de cap. :lol:
Yeap, își cam fac, așa este:
http://www.dw-world....4095399,00.html

Hai să fiu reson și să te tratez cu o deplină corectitudine politică:
Nu dragă, proasta aia de femeie nu a reușit să se adapteze .
Ea a fost cea rea.
După ce că este albă, europeană, mai are și tupeul să pretindă tratament egal cu măreții asiatici, inventatorii apei calde.

Edited by tomaso, 22 March 2009 - 10:51.


#17
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004

View Postwarpguy, on Mar 21 2009, 19:19, said:

IDF fashion 2009 - A T-shirt printed at the request of an IDF soldier in the sniper unit reading ...

[ http://www.haaretz.com/hasite/images/iht_daily/D200309/Ishot2kills.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]   'I shot two kills'

Dead Palestinian babies and bombed mosques - IDF fashion 2009  
Last update - 22:41 20/03/2009   
By Uri Blau
http://www.haaretz.c...es/1072466.html

Bai, "deficientule"( nu stiu echivalentul politic corect), daca as avea poza ta, in afara faptului ca mi-as putea goni cainele de acasa, te-as putea face sa arati ca si cum ai purta tu idiotenia aia, eventual si alte mesaje la fel de cretinoide. In epoca photoshop-ului tu postezi timpenii din acestea si mai si livrezi o tona de clabuci ca bonus, sperind ca ce? O sa primesti vreo replica politic corecta?

Edited by g_force, 22 March 2009 - 16:16.


#18
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005

View Postmelikeit, on Mar 21 2009, 22:31, said:

faptul ca faci inchisoarea in europa daca negi holocaustul (parca asa citeam pe aici), o fi corect politic sau nu?

Negarea holocaustului e INCORECTĂ ISTORIC, nu politic. Milioane de oameni au fost batjocoriți, umiliți, torturați și în final uciși. A nega acest lucru este rea credință, nu neștiință sau incorectitudine. Istorică sau chiar politică, apropo de subiectul threadului...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate