Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?
 Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...
 

Astrul

- - - - -
  • Please log in to reply
128 replies to this topic

#37
akinik

akinik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 31.03.2007
Acum m-am uitat si eu un pic la pozele postate la casuta aia de lemn .
Oricum as vrea sa vad si eu o structura(arhitectura ) mai complicata , nu in doua ape si cu o lucarna . Sa vad si eu acolo cu goluri peste living , intretaieri de 2-3 dolii , acoperis in trepte , ruperi si schimbari de panta , acoperisuri in mai multe ape cu diferente de nivel si mansardabil daca se poate :)  etc.;
Asa ,astea in doua ape, sunt jucarii de adormit copii. :)

#38
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007
Ti-am zis urmatoarea iti este tie dedicata. Daca nu iese bine la tine vin sa te strang de gat. :D
Acolo a fost iar o tampenie. Fiind casa de lemn, artembelu a prevazut o streasina de 50 cm. Pe un balcon pe lemn :death: .
Seful meu de santier nu m-a ascultat si a prelungit acoperisul incat sa dea cu celalalt, la acelai nivel si sa acopere in totalitate balconul.
Popul care va veni acolo il voi monta luni sau marti cand voi placa si balconul. Este deja taiat pe dimensiune.
Asa se-ntampla cand ai un ardebil care se pricepe la case de lemn cum ma pricep eu la crosetat manusi. Faci adaptari, modificari, etc...
Din pacate la balconul din fata nu am fost inspirat sa prelungesc coama. Asta e hidroizolam bine belconul, turnam sapa, apoi montam o dusumea de piscine si saune rezistenta la umezeala.

#39
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
astrule, confirm ca akinik NU este clona mea :D .....

#40
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007
Va tineti voi de sotii pe seama mea. Data viitoare fac o turla d-aia tiganeasca sa placa si la ochiu lu' matale artitectule. Daca asta e proiectul, ce mama ei de casa sa-i fac? Conteaza sa placa celui care va locui in ea.
Pai cand imi fac casa apelez la unu din voi sa-mi faca cel mai ciumeg acoperis, incat sa stau 2 saptamani sa ma gandesc cum sa-i dau de cap. Pana atunci...astea-s casele asta postez.

#41
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007
Dupa placarea cu OSB3 de 15 am inceput cu termosistemul.
Placarea am facut-o cu un adeziv pentru polistiren cu aderenta pe OSB, de la Polifix. Acum ma interesez de niste produse noi, un soi de spuma de rasina sau un soi de lipici care se aplica cu trafaletul. Sunt curios sa fac o proba pe un santier, mi-au promis niste baieti care se ocupa de furnizarea acestor materiale, ca o sa vina sa-mi faca o prezentare.
Polistiren expandat de fatada densitate 16, polistiren extrudat la spaleti, coltare cu plasa, etc...Din pacate a existat o mica neintelegere referitoare la glafuri. Beneficiarul a spus ceva. eu am inteles altceva si am transmis mai departe cu totul altceva. Dupa ce am facut spaletii de jos de la ferestre, observasem intre timp ca tamplaria era montata pe niste suporturi. In acele suporturi ar fi venit niste glafuri exteriare. In fine beleaua tot pe capul nostru a fost, pana la urma s-a rezolvat. Asa-i cand nu da nici constructorul nici beneficiarul pe la santier in acelasi timp, sunt bune si intersectiile astea :lol: .
Apoi am tras masa de armare peste fibra de sticla, asta a avut 145 densitate, masa de spaclu 2 straturi cu Webber R50, special pentru masa de armare si mai ales la case pe structura de lemn elastice. Adevarul este ca produsul m-a impresionat, parca se intindea ca gletul peste plasa de fibra de sticla, si la a doua mana cu putina driscuire se putea aplica direct lavabila sau decorativa.
Singurul lucru care nu m-a convins a fost stratul destul de subtire si am decis sa aplic si un strat de tinci driscuit. Asta l-am luat de la Baumit.
A venit si tamplaria, nu retin profilul, dar stiu ca are tripan. Au venit si ferestrele de la mansarda.
Intre timp am mai pus pazia, sageacul, incepea usor, usor iarna si trebuia sa termin macar exteriorul.
O perioada scurta am fost nevoit sa merg cu jumatate de echipa deoarece cealalta jumatate am trimis-o sa termine o lucrare aproape finalizata. In fine nu intru in detalii, cert este ca tocmai lichidasem o echipa intreaga, nu neaparat din pricina profesionalismului ci mai ales din cauza atitudinii. Oamenii astia sincer nu stiu ce pot avea in cap.
Cand toata tara striga ca este criza, cand oamenii raman fara locuri de munca, cand tu vezi ca seful nu se clinteste la salariu, nu scade, nu da afara oameni, are lucrari in continuare, trebuie sa fii cel putin lipsit de ratiune sa nu-ti vezi de treaba ta, de salariul tau, de munca pentru care esti platit. In fine pot spune ca am renuntat la niste oameni buni care nu au dat randament si nici nu au scos calitatea ceruta. Asa ca vreo saptamana si ceva a trebuit sa merg pe avarie cu jumatate de echipa, fiecare la cate o alta lucrare.
Next cand voi mai avea timp.

Attached Files



#42
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007
Si pentru akinik: uite o casa facuta cu niste cobaboratori mai vechi, pe-afara.
Sincer, nu-s asa profi in case, dar se pricep de minune la scari. O sa-ti arat ceva poze pe cand eram student si faceam proiecte si antemasuratori pentru scari de lemn.

Attached Files


Edited by Astrul, 18 February 2009 - 04:40.


#43
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006
Casa e placata cu piatra sau mi se pare? Jgheaburi si burlane din tabla galvanizata?

#44
akinik

akinik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 31.03.2007

View PostAstrul, on Feb 18 2009, 04:38, said:

Si pentru akinik: uite o casa facuta cu niste cobaboratori mai vechi, pe-afara.
Sincer, nu-s asa profi in case, dar se pricep de minune la scari. O sa-ti arat ceva poze pe cand eram student si faceam proiecte si antemasuratori pentru scari de lemn.

Astrule , ce sa zic , vrei sa ma provoci sau doar vrei o parere asa ca fapt divers ? :)
Sincer , pe la inceput cand nu prea avem multe cunostiinte de aceste sisteme , faceam si eu proiectarea si executia doar asa de dragul leli , fara sa constientizez niste chestii sau fara sa-mi "rasara" :) moftul ala , ca acele case trebuie sa arata asa si pe dincolo. De aia dupa un anumit timp , am inceput sa fiu mai atent la anumite detalii sa le "bighidesc" mai mult si sa incerc sa le fac sa fie cat mai in regula(din toate pct.le de vedere). Subliniez...incerc .

Din pozele tale , ce sa inteleg ? sunt facute mai mult artistic si nu pot "sa scot" o idee  din ceea ce vad in ele. In afara de faptul ca e de dimensiuni mari , nu prea vad ceva complex la acea casa . Ce sa vad ca e in doua ape , ca ai un bowindow mai maricel , ca iar vii cu panouri facute la fata locului prin metoda aia "traditionala" , ca pui montantii la partea superioara decalati fata de cei de la partea inferioara etc etc.
O astfel de structura trebuie sa arata "beton " : cu montanti pusi la distante aproximativ constante , care vin pe aceasi linie cu cei de la partea superioara , cu niste prinderi mai trainice, cu dispunerea diagonalelor doar in zonele unde necesita astfel de piese etc etc. .

Legat de scara . Nu te-am inteles dc ai sters topicul omului ala cu proiectare de scari , Era interesant si chiar vroiam sa aflu si eu niste chestii de la el. Ai fi putut sa-i stergi linkul si sa-l lashi pe om sa dea o explicatii la ceea ce i-am cerut. Poate mai invat si eu ceva , sau macar "vad" si eu cum mai gandesc cei care fac astfel de lucruri.

PS. Posteaza poze de mai aproape cu anumite obiecte puse in practica , asa vazute de la distanta nu distingi nimic.

#45
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007

View PostLED, on Feb 18 2009, 09:46, said:

Casa e placata cu piatra sau mi se pare? Jgheaburi si burlane din tabla galvanizata?
Da LED, casa este facuta intr-o zona calda, acolo nici nu au auzit de polistiren.
Materialele au fost "loco". Numai pretul transportului panourilor ar fi fost cat aproape pretul lemnului folosit.
O sa mai discutam noi pe tema panouri vs. loco.

#46
mafete

mafete

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.08.2003
As avea si eu cateva intrebari, pentru Astrul, legate de placarea cu polistiren, :

1. Pentru fixarea polistirenului ai folosit dibluri speciale de OSB sau din alea de beton pe care le-ai "adaptat"?
2. Ai folosit profil de soclu(sau de inceput) pentru polistiren? Nu se distinge clar in pozele postate daca exista sau nu. Se poate si fara?
3. Sa inteleg ca se poate da cu tinci, in caz de nevoie, peste masa de spaclu in care este inglobata plasa de armare?
4. Am vazut pe unele site-uri, ca exista profil special, care se aseamana cu clasicul profil de colt cu plasa, doar ca are plasa de armare doar pe o latura, si care este folosit la etansarea dintre polistirenul extrudat pus la spaletii geamurilor si profilul acestora. Folosesti acest tip de profil? Daca nu, cum te asiguri sa se face o etansare corecta?

Multumesc

P.S.: Am si eu o casuta la tara si vreau sa o termoizolez in regim DIY!

#47
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007

View Postmafete, on Feb 18 2009, 11:13, said:

As avea si eu cateva intrebari, pentru Astrul, legate de placarea cu polistiren, :

1. Pentru fixarea polistirenului ai folosit dibluri speciale de OSB sau din alea de beton pe care le-ai "adaptat"?
2. Ai folosit profil de soclu(sau de inceput) pentru polistiren? Nu se distinge clar in pozele postate daca exista sau nu. Se poate si fara?
3. Sa inteleg ca se poate da cu tinci, in caz de nevoie, peste masa de spaclu in care este inglobata plasa de armare?
4. Am vazut pe unele site-uri, ca exista profil special, care se aseamana cu clasicul profil de colt cu plasa, doar ca are plasa de armare doar pe o latura, si care este folosit la etansarea dintre polistirenul extrudat pus la spaletii geamurilor si profilul acestora. Folosesti acest tip de profil? Daca nu, cum te asiguri sa se face o etansare corecta?

Multumesc

P.S.: Am si eu o casuta la tara si vreau sa o termoizolez in regim DIY!
1. dibluri scurte care sa umfle imediat dupa OSB. arata-mi si mie cum sunt diblurile speciale pentru OSB. au cumva cui in loc de plastic?
2. doar coltare.
3. varianta recomandata este masa de armare si tinci. saptamana viitoare voi afla mai multe despre cateva produse speciale nemtesti unde sa da o singura masa de armare si un singur strat de tinci.
4. nu inteleg unde se monteaza profilul, pe muchia exterioara a spatelului sau pe coltul format dintre extrudatul de la spalet si tamplarie? Daca e cel de-al doilea n-am folosit.
normal extrudatul se taie perfect mulat pe tamplarie. unii recomanda folosirea spumei pentru etansare. dar sa pui spuma pe o tamplarie nou montata care umfla si posibil murdareste tamplaria ca sa vezi meci cu beneficiarul. extrudatul acopera o parte din tamplarie, pe interior este lemn si spuma de la montaj. mie mi se paree destul de etans. pe unde ar putea intra aerul?

#48
akinik

akinik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 31.03.2007

View PostAstrul, on Feb 18 2009, 11:08, said:

Materialele au fost "loco". Numai pretul transportului panourilor ar fi fost cat aproape pretul lemnului folosit.
O sa mai discutam noi pe tema panouri vs. loco.
Am inteles . Vreau sa se inteleaga ca ceea ce discutam noi , nu e o tema de cearta (cum crede cineva dintr-o meseria anonima) , ci pur si simplu suntem intr o consultare de idei , de analiza a anumitor solutii constructive , si cred ca anumite pareri sunt folositoare pentru amandoua parti (si nu numai);
In fine ..
Legat de panouri . Nu m-am referit sa faci panourile intr-o hala undeva , ca dupa aia sa vii la fata locului si sa le montezi . Nu . Ci doar sa vii la fata locului cu toate materialele (montanti , grinzi , capriori ) gata debitati la anumite dimensiuni , dupa care sa te apuci de montat talpa , de facut panourile jos pe placa de beton , dupa care le ridici sus (pe pozitie) , apoi cu centura - vesca , grinzile  , si asa mai departe ;
Venind cu toate elementele respective taiata cum trebuie , la dimensiune (binenteles dupa un proiect de structra bine pus la punct ) , atunci iti va veni foarte usor la fata locului sa le si montezi . Fara sa pierzi timp cu incarcatul - descarcatul panourilor , fara sa fii nevoit sa platesti curent si chirie pe un anumit spatiu de "pregatire" al panourilor.
Ca sa ma intelegi mai bine, uite cum procedez eu .
- fac proiectul de structura din care reies toate elementele dimensionata ale constructiei ;
- dau comanda de lemn , sa-mi taie fiecare bucatica la dimensiunile cerute ; deci cand cumpar lemnul , deja acesta e taiat la dimensiunile la care vreau (binenteles cu un mic adaos la pret dar asta e nesemnificativ la cat as pierde prin inchirierea unei hale sau consum de curent etc etc);
- trimit masina cu toate materialele lemnoase la fata locului , unde trebuie ridicata casa ;
- la fata locului ma dotez cu anumite scule si utilaje de mici dimensiuni , care ma ajuta sa ridic casa sau sa mai fac anumite corectii la materialele primite;
- restul de materiale ce inttra in casa , fac comanda la a...... , care imi vin si pe muntele gaina ca sa-mi distribuie respectivele materiale ;
- apoi ma apuc de ridicat casa ;

Avantaje : sunt o gramada , de la evitarea inchirierii unei hale si a altor chelultuieli , pana la avantajul cel mai mare , acela ca beneficiarul imi poate achita suma convenita prin contract , in momentul cand mi-a venit cu masina la fata locului , nefiind nevoie sa-i mai cer eu banii proprietarului inainte si sa-l fac sa nu aiba incederea ca nu-i voi face lucrarea. Asa ca iei banu de la proprietar si il dai mai departe la cel care a venit cu masina (binenteles daca doresti iti opresti si comisionul tau).

E greu ? Eu zic ca nu , si cred ca se elimina multi timpi morti si multe neajunsuri pentru astfel de constructii.  Aaaaaaaa si cel mai important lucru ..costul constructiei ajunge mult mai ieftin ...adica un ban in plus pentru beneficiar cat si pentru tine , o lucrare in plus.

Na ca m-am scapat sa-ti zic cateva secrete , ca sa nu zici ca-s neam de traista si sa crezi ca sunt pus doar pe analizat ce fac altii :) . Binenteles ca mai sunt si alte secrete , dar na , nu pot chiar "sa dau totul din casa" :)

#49
mafete

mafete

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 06.08.2003

View PostAstrul, on Feb 18 2009, 11:30, said:

1. dibluri scurte care sa umfle imediat dupa OSB. arata-mi si mie cum sunt diblurile speciale pentru OSB. au cumva cui in loc de plastic?
2. doar coltare.
3. varianta recomandata este masa de armare si tinci. saptamana viitoare voi afla mai multe despre cateva produse speciale nemtesti unde sa da o singura masa de armare si un singur strat de tinci.
4. nu inteleg unde se monteaza profilul, pe muchia exterioara a spatelului sau pe coltul format dintre extrudatul de la spalet si tamplarie? Daca e cel de-al doilea n-am folosit.
normal extrudatul se taie perfect mulat pe tamplarie. unii recomanda folosirea spumei pentru etansare. dar sa pui spuma pe o tamplarie nou montata care umfla si posibil murdareste tamplaria ca sa vezi meci cu beneficiarul. extrudatul acopera o parte din tamplarie, pe interior este lemn si spuma de la montaj. mie mi se paree destul de etans. pe unde ar putea intra aerul?

1. Am atasat niste poze cu diblurile de osb. Si eu ma gandeam sa folosesc dibluri obisnuite de zidarie pe care pe adaptez: le tai capatul si inlocuiesc cuiul de plastic cu un holsurub. Asta din cauza ca acestea sunt mai rare pe piata.
3. Deci tinci-ul este recomandat a se da peste masa de spaclu chiar daca aceasta este dreapta?Are rol de protectie?
4. Profilul despre care vorbeam la-m vazut pe un site(nu-l mai gasesc acum) si era pt etansarea zonei dintre extrudatul de la spalet si tamplarie. Din cate imi aduc aminte avea si o banda adeziva care se fixa de profil. Dar probabil voi renunta sa foloesc mai ales ca, iarasi, este un produs mai rar pe piata.

Multumesc

Attached Files



#50
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007

View Postmafete, on Feb 18 2009, 12:10, said:

1. Am atasat niste poze cu diblurile de osb. Si eu ma gandeam sa folosesc dibluri obisnuite de zidarie pe care pe adaptez: le tai capatul si inlocuiesc cuiul de plastic cu un holsurub. Asta din cauza ca acestea sunt mai rare pe piata.
3. Deci tinci-ul este recomandat a se da peste masa de spaclu chiar daca aceasta este dreapta?Are rol de protectie?
4. Profilul despre care vorbeam la-m vazut pe un site(nu-l mai gasesc acum) si era pt etansarea zonei dintre extrudatul de la spalet si tamplarie. Din cate imi aduc aminte avea si o banda adeziva care se fixa de profil. Dar probabil voi renunta sa foloesc mai ales ca, iarasi, este un produs mai rar pe piata.

Multumesc
Mi-am adus aminte, dupa ce s-au saturat de dat gauri, le-au taiat capetele si au bagat cuie de 12 am impresia.
La 2-3000 de suruburi crede-ma ca e chinul naibii sa infiletezi cu bormasina.
Ti-am spus, poti lasa un loc de 0,5 cm liber pe care sa-l umpli cu spuma poliuretanica daca vrei sa faci o treaba ca la carte. Dar risti sa bata vantul si sa-ti plimbe spuma pe toata tamplaria.

Cand construiam panouri aveam niste mese imense placate gen tego, pe care faceam panourile si ieseau stas. Pe beton sincer n-am incredere, e deajuns o pietricica mai iesita in afara ca nu-ti mai iese panoul liniar.
Dar cu panouri esti obligat sa montezi prima data o talpa. Talpa trebuie prinsa cu conexpanduri. Apoi cand vine panoul peste talpa trebuie gauit panoul sa intre conexpandul prin el, apoi date alte conezpanduri. Ca fara talpa nu montez nici un panou de sine statator caci nu fac casa din lego.
Lemnul vine direct taiat de la gater. Imi displace ideea. Prefer sa mi--l tai eu eact cum vreau. Am panza cu 12 dinti pentru taiat brut si cu 36 pentru taiat ca la mobila. Circular cu banc pentru unghiuri, etc....
Asa stiu ca dintr-o grinda de 4 m fac un montant de 2 ,5 si 3 distantieri.Doar la grinzi dau comanda la lungimi, eventual si la capriori daca este nevoie.

Edited by Astrul, 18 February 2009 - 14:56.


#51
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007
Caut de vanzare pusca sau pistol cu targhet fix: instalatorii. M-am jurat ca nu mai fac in viata mea rigipsari pana nu sunt terminate toate instalatiile electrice, termice si sanitare.
Ne auzim maine, trebuie sa ma duc sa gasesc o funie rezistenta. :death:

#52
roandre

roandre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,728
  • Înscris: 26.11.2007
Pusca n-am dar facem rost dc e cazul  :D . Ce ai patit de data asta? care e buba cu instalatorii si rigipsul?

#53
LED

LED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 10.04.2006

View PostAstrul, on Feb 18 2009, 11:08, said:

Da LED, casa este facuta intr-o zona calda, acolo nici nu au auzit de polistiren.
Da, mi-am dat seama dupa relief, pare mediteranean.

#54
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,555
  • Înscris: 10.05.2007

View Postroandre, on Feb 18 2009, 20:54, said:

Pusca n-am dar facem rost dc e cazul  :D . Ce ai patit de data asta? care e buba cu instalatorii si rigipsul?
Mi-au facut toata casa svaiter. Pui 2 placi, dai o placa jos, termini o placa de gletuit face nea Caisa 5 gauri pana gaseste locul perfect la o priza. Termini o camera, gaseste nea Coacaza ca trebuia sa-si traga niste tevi, sparge tot peretele, sparge si sapa, nu e bine, trebuia pe peretele celalalt. Daca erau ai mei sincer ii tineam pana noaptea sa repare ce-au stricat. Nu se poate atata nesimtire. Parca zici ca au facut-o special. Niste ciurucari care vin cand au chef si fac cat au chef.
Faza e ca m-am luat de ei si ei tot pe beneficiar au dat vina, ca i-a incurcat ca le-a zis aia si s-a schimbat. Dar in 2 luni cred ca si singur cu o curtie de chibrituri si un cutit tot faceam toata instalatia aia pe PPR. Nu mai spun ca n-a facut repartitiare....pacat de casa, chiar iesise super la interior.
Azi cand faceam o treapta la scara i-am intepat din greseala o teava, nu s-a intepat dar s-a ciobit si trebuie inlocuita portiunea.
Eu foc si para pe mine ca si eu fisesem de vina, dar am stat sa ma gandesc cate zile, daca nu saptamani am dat inapoi din cauza flencarelii unor ...... nici nu gasesc cuvinte.
Si cred ca au cel putin 2 luni si ceva de cand se chinuie sa-si traga 5 amarate de tevi.
Apoi au venit usile, care erau mai mari cu 4 cm decat ce aflasem eu initial, mi se comunicase de fapt dimensiunea usii nu a tocului. Dobitocii aia care vand sau distribuie sau fac etichetele alea au scris pe ele usa in loc de golul pentru usa, adica tocul.
Iti dai seama chin, profilele deja montate.....o nebunie. Cat m-am chinuit 3 saptamani la niste rahaturi de amanunte mai ridicam odata casa.
Va spun toate astea pentru tine seama de niste detalii la care sa fiti atenti cand lucrati cu muncitorii. Comunicati cu ei, spuneti-le intentiile clar, scrieti-le ca nu vorbiti cu genii ci cu niste simpli executanti. E adevarat multe chestii se schimba pe parcurs, omul isi mai da seama de una, de alta, dar e bine sa le ganditi un pic inainte de a fi deja facute. Caci uneori iti ia mai mult sa repari decat sa faci bine din prima.

Am o stare tare ciudata, daca nu ma mai vedeti pe forum, inseamna ca am luat o mica pauza.
Ah, si l-am banat pe akinik, ca prea ma exaspera cu atatea intrebari. Prea ne enerva pe toti, in special pe mine. Ca le stie dansul pe toate...ca un om mare. Las' ca i-am aratat eu cine are sceptrul. Sa mai comenteze el vreodata ca nu-i plac casele mele in 2 ape. Lui punkt n-am cei face ca-i stergeam contul si lui de mult.
Am mult de lucru si nu reusesc sa ma concentrez in 15 mii de locuri.

Dupa tinciul driscuit a urmat lavabila de la Policolor. N-am fost multumit de cele 2 straturi asa ca acum cateva zile am mai dat si al treilea strat. Am baituit sageacul, pazia, am montat lateralele la acoperis, jgheaburile, burlanele, am o problema cu un jgheab, trebuie sa-l repar zilele astea, curge de cand l-am montat, n-a facut bine priza scuipiciul cu care a fost lipit, era dimineata, roua, etc... Si o fereastra de mansarda a picurat odata, culmea e ca acum nu mai picura, nu stiu cum a fost montata. Cand au montat baietii sindrila in jurul ei fustita aia era cam zdrentuita, cred ca mai fusese montata vreodaa, in fine trebuie sa bagam mastic la greu pe langa. Trebuie sa scoatem p-acolo niste carton sa vedem unde este buba. Tipul care a montat...il doare-n basca la fel ca pe toti care au avut vreo traba cu lucrarea asta.
Asta e, mergem inainte.

LE: Dupa ce au sapat oamenii lui Coacaza cei cu tevile, vreo 2 saptamani la o fosa de 2x2 pana la urma beneficiarul a apelat la noi sa-i turnam caminul de vizitare, nu de alta dar in ritmul in care lucrau aia, risca ca acum sa fi facut vreo 2 panouri de cofrag. Am mai avut vecini si pe la inceput, cei care au sapat putul. Stateau la cort in fata baietilor. O adevarata familie :)
Apoi am adus un buldo am trasat canalul fosei, s-a sapat, s-au bagat cele trebuincioase, baietii au compactat, a ramas de tras furtunul ala cu gauri.

PS. De ce n-am folosit profil de soclu? Mi-a fost teama sa nu tina in OSB, si decat sa-l montez si sa flencane am preferat sa pun coltare.

Attached Files


Edited by Astrul, 18 February 2009 - 23:11.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate