Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Windows 7 vs. Windows XP

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1494 replies to this topic

Poll: Poate sa ajunga Windows 7 mai iubit ca Windows XP ? (2389 member(s) have cast votes)

Poate sa ajunga Windows 7 mai iubit ca Windows XP ?

  1. Da (1828 votes [76.42%])

    Percentage of vote: 76.42%

  2. Nu (564 votes [23.58%])

    Percentage of vote: 23.58%

Vote Guests cannot vote

#55
yo_cristi

yo_cristi

    Quad Core™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,881
  • Înscris: 14.04.2008
Dupa parerea mea nu se poate compara xp-ul cu windwos 7 pt ca windows 7 este mult mai evoluat decat xp...

#56
lordsidious

lordsidious

    Se7en PRO

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,813
  • Înscris: 02.08.2007
Ce mare iubire era pentru XP?
Cand ai pe "piata" doar 3 sisteme de operare "importante",XP,OSX(prea scump,pentru userul mediu)
si Linux(prea complicat,pentru acelasi tip de useri),ce sa alegi?
Asa ca nu-i mai trageti cu "iubitul",ca doar n-o fi Miss Univers(varianta masculina) sau Brad Pitt(varianta feminina).

#57
csifer

csifer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.04.2008
aceasta "iubire" pt xp se datoreaza unor factori ridicoli dupa parerea mea....cum spunea si lordsisious am fost multi an obisnuiti cu cele 3 optiuni de sisteme de operare si acum ne-am trezit ca nu trec 2-3 ani ca apare alt windows....pacat ca multi refuza sa recunoasca ca atunci cand a aparut xp-ul a fost injurat de o mie de ori mai mult decat vista deoarece era extrem de instabil si nu oricine avea sistem destul de bun pt a rula xp-ul si un upgrade nu era asa usor de facut datorita preturilor pieselor de pe atunci.....totusi usor usor cu un service pack apoi cu al doilea lumea a trecut la xp acesta devenid intre timp un sistem mult mai stabil si mai prietenos decat windows 98.....si acum mai intervine si gandirea aia de sapa si multi indivizi care mai departe de un CS, muzica si filme nu stiu cu ce se mananca un PC injura noile sisteme de operare ca asa au auzit ei de naiba stie pe unde.....sau cum am avut neplacerea sa vad....un individ porcaia vista pt ca l-a testat el pe PC-urile de la SCOALA si ca si seven e naspa pt ca a auzit ca seamana cu vista.....windows 7 daca va apuca sa prinda mai mult de doi ani inainte sa apara alt windows pe piata are toate sansele sa devina OS-ul dominant de la Microsoft

#58
Kakashi-Hatake

Kakashi-Hatake

    I am from New York. I will kill to get what I need!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,703
  • Înscris: 16.09.2008

View Postcsifer, on Mar 31 2009, 19:05, said:

aceasta "iubire" pt xp se datoreaza unor factori ridicoli dupa parerea mea....cum spunea si lordsisious am fost multi an obisnuiti cu cele 3 optiuni de sisteme de operare si acum ne-am trezit ca nu trec 2-3 ani ca apare alt windows....pacat ca multi refuza sa recunoasca ca atunci cand a aparut xp-ul a fost injurat de o mie de ori mai mult decat vista deoarece era extrem de instabil si nu oricine avea ........
Total de acord. Daca as trece acum la XP mi s-ar parea atat de invechit, nu are nimic interesant, fata de Windows 7 care are functii de te dau pe spate. Mie imi merg jocurile foarte bine si unii se plang. Ma rog, unii cu jafuri de pentium 3, nu stiu dece se mai obosesc sa posteze.

#59
twitterfire

twitterfire

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 612
  • Înscris: 21.10.2008
Nu-mi place deloc "evoluția" dela Xp la Windows 7. La urma urmei, primul windows cu care am avut de a face a fost 3.11 (o porcărie), am trecut prin 95 (o evoluție majoră față de 3.11, dar tot o porcărie), 98 (porcărie), me(de toată jena), 2000 (primul windows care a început să arate a sistem de operare), XP (un so decent), Vista (nu l-aș ține pe calculator nici să mă plătești) și W7 (care nu că e mai bun ca XP dar măcar e puțin mai ca lumea decât Vista).

La urma urmei, folesesc sistemul de operare pentru a rula aplicații și nu de dragul sistemului de operare în sine. Ce vreau de la un sistem de operare sunt 3 lucruri mari și late: să fie rapid, stabil și eficient.

Nu mă interesează ferestruțe transparente și butonașe roz. Dacă eram așa de gay îmi instalam Os X. Nu-mi trebuie un so "trendy", "cool", etc. Îmi trebuie un so care să-și facă treaba. Și singura lui treabă e de a rula programe. Se pare că pierdem asta din vedere.

În loc de aero, Windows Defender, uac, drm și multe alte bullshituri și bălării (care se pare că-i încântă pe mulți, pentru că simt că nu au dat banul degeaba pe procesor, ram și placă video), preferam ca MS să se orienteze spre eficacitate, viteză și stabilitate.

La "amărâtul" ăla de XP am dezactivat toate briz-brizurile grafice, am dezactivat toate serviciile nefolositoare și rezultatul a fost un so care boota în 10 s, se închidea în 3 sec și intra instantaneu într-un director când îl deschideam în windows explorer iar aplicațiile erau lansate foarte rapid. Nu mai zic că so chior ocupa sub 100 MB memorie cu servicii dezactivate.

Să adaug că ce făceai în Xp simplu, aici faci mai complicat.

Nu mi se pare o soluție nici rămânerea la XP deoarece în curând vor apărea softuri care nu vor mai funcționa pe XP iar update-uri de la MS - ioc.

Singurul motiv pentru care folosesc windows, nu este dragostea pentru acest sistem de operare, ci faptul că am nevoie de softuri care rulează doar pe windows.

De fapt, dacă nu aș avea nevoie de Visual Studio, n-ar mai avea windows onoarea să ocupe loc pe hdd-ul meu.

#60
teoX

teoX

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 207
  • Înscris: 13.08.2007

View Posttwitterfire, on Apr 2 2009, 17:56, said:

3.11 (o porcărie), am trecut prin 95 (o evolu?ie majoră fa?ă de 3.11, dar tot o porcărie), 98 (porcărie), me(de toată jena), 2000 (primul windows care a început să arate a sistem de operare), XP (un so decent), Vista (nu l-a? ?ine pe calculator nici să mă plăte?ti) ?i W7 (care nu că e mai bun ca XP dar măcar e pu?in mai ca lumea decât Vista).

As vrea sa fac o corectura doar: parintele, bunicul, stramosul la win2k, XP, Vista,, win2k3, win2k8, Seven este Win NT.  ;)
In rest ... nu comentez ...

Edited by teoX, 03 April 2009 - 19:27.


#61
x_the_z24

x_the_z24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,115
  • Înscris: 08.03.2008
Windows 7 vrea sa fie ceea ce Vista nu a putut fi, inlocuitor pentru eXPee-ul nostru de toate zilele. Mie mi-a placut cum arata si cum se misca, deci posibil sa DA. Dar in Romania e mai greu, inca mai exista generatia athlon si pentium...

#62
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,578
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Dar in Romania e mai greu, inca mai exista generatia athlon si pentium...
Wrong. Partial evident. E mai greu peste tot in lume, in special la companii. Vista nu a fost introdus in nici o companie mai mare, iar W7 probabil abia dupa ce va apare SP1. Dar asta tine de cu totul alte ratiuni.

#63
Skeptic

Skeptic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 11.04.2009

View Postcsifer, on Mar 31 2009, 19:05, said:

aceasta "iubire" pt xp se datoreaza unor factori ridicoli dupa parerea mea....cum spunea si lordsisious am fost multi an obisnuiti cu cele 3 optiuni de sisteme de operare si acum ne-am trezit ca nu trec 2-3 ani ca apare alt windows...
Vista a aparut la 5 ani dupa XP si e varza. 7 va fi mai bun dar e la 8 ani dupa XP.
Practic, intre doua OS-uri decente au trecut 8 ani, ti se pare putin? :)

Edited by Skeptic, 14 April 2009 - 14:16.


#64
x_the_z24

x_the_z24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,115
  • Înscris: 08.03.2008

View Posteiffel, on Apr 14 2009, 14:14, said:

Wrong. Partial evident. E mai greu peste tot in lume, in special la companii. Vista nu a fost introdus in nici o companie mai mare, iar W7 probabil abia dupa ce va apare SP1. Dar asta tine de cu totul alte ratiuni.

Da, dar companiile nu au nevoie de aero si toate cele, iti dai seama ca arunci monitorul pe geam cand iti da bluescreen cu driver-ul de la nVIDIA, care cauzeaza vreo ~70-80% din erori (poate acu mai putin ca au scos SP-ul, dar saptamana asta mi-a dat iar batai de cap driver-ul).  Vista nu e de incredere, W7 sa speram ca va fi,in W7 am copiat un fisier de pe un HDD pe altul cu 60mb/s, pe vista cu 25-30mb/s, dar cred ca oricum omul de rand care asculta o muzica, se uita la un film si intra pe net 10 minute tot la XP ramane. Trebuie sa stii cat de cat sa butonezi pentru a te descurca in W7/Vista. Asa era si cand a aparut XP-ul, toti eram indragostiti de '98, imi aduc aminte ca in primele zile mi-a zis unu "ma eu mi-am pus XP-u' ala da zici ca-i pentru copii mici la cum arata, nu-mi place, nu poti sa-l faci sa arate ca 98 ?" :D .

#65
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Cand a aprut XP am avut tot timpul din lume si interesul sa-l cunosc. Am ajuns sa-l optimizez asa de bine, iar cu ultimile SP-uri nu am avut probleme, am pastrat OS-ul pe perioade mai lungi de un an. Sistemul surorii mele a avut instalat XP-ul o singura data cand a fost cumparat si sters cand l-am vandut.
Cu 7 nu stiu daca mai am rabdarea necesara ptr. a-i cunoaste toate secretele. Arata mai bine si din cum se misca e mai stabil ca prima varianta de XP. Ruleaza la fel de bine ca o varianta optimizata de XP si e inca beta!
Eu raman fan Win 98SE. A fost ceva fantastic cand am facut trecerea de la 95; Celeron la 633MHz, 64 RAM, 16MB placa video, 20GB HDD, 4x CDRW cu 98 OS, ce mai, laser frate!
Nu uitati ca acum partea harware s-a ieftinit enorm, am strans tare din buci ptr. a mai pune 256RAM sa se miste XP-ul cum doream cand a aparut.
Probabil ca ptr. cei cae nu au avut alte optiuni Win 7 va fi altceva decat XP.

#66
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,578
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Cu 7 nu stiu daca mai am rabdarea necesara ptr. a-i cunoaste toate secretele.
Nici o sansa. E de cateva ori mai complicat decat XP-ul si pana o sa incepi sa-l cunosti cat de cat va apare altul - Microsoft tine acum de perioada de 2-3 ani intre OS-uri.

#67
cristiantel

cristiantel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 698
  • Înscris: 22.07.2005
Vin și eu cu un răspuns afirmativ. Asta după ce am testat vreo două ore una din ultimele distribuții de testare, mai precis 7106 din 08.04.2009.
Folosesc XP de ani de zile, am fost tentat să trec pe Vista, dar multele incompatibilități m-au dat înapoi. În două ore nu poți să testezi un SO așa cum trebuie, dar poți să-ți faci o idee destul de bună.
De ce am răspuns afirmativ? Pentru că:
- s-a instalat surprinzător de repede, ceva de genul 30 minute, fără să fiu prea atent la timp;
- a instalat singur toate driverele (Laptop DELL INSPIRON 6400, Core2Duo T7200, HDD 120GB, RAM 1024, Video ATI X1400 256+256, wireless, bluetooth, etc...), inclusiv cele pentru imprimantă (HP 3940), scanner (HP 3800), mai puțin pentru webcam (Genius Slim 322), dar m-a trimis unde trebuie să descarc manual driverul pentru Vista. Înainte de finalizarea procesului de instalare am avut conexiunea la internet, care este wireless!!  :coolspeak:
- consumul de memorie e mai mult decât decent, după ce am instalat update-urile, office xp și Skype, am constatat un consum fizic real de vreo 450MB, ceea ce e remarcabil! Și ăsta îmi pare unul din punctele forte, asta înseamnă că poate fi instalat și rulat și pe sisteme mai slăbuțe. Dar... rămâne de văzut.
- programele se deschid foarte repede, windows și Internet Explorer aproape instantaneu!

N-am testat jocuri și alte chestii mai delicate, dar felul în care rulează mi se pare un motiv serios de luat în considerare ca un SO de viitor. Pe mine unul m-a convins. Dar, cum spuneam, rămâne de văzut...

#68
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,578
  • Înscris: 15.06.2004
Din cate am vazut, se pare ca Xp-ul a castigat lupta si cu W7. 3 versiuni de W7 ( Pro, Enterprise si Ultimate ) vor fi oferite cu licenta de XP, si cu Xp-ul pe deasupra. Dar nu se va instala ca un sistem separat ci va rula ca masina virtuala ( Mod XP ) in W7. In felul asta Microsoft va mentine compatibilitatea programelor vechi ce nu erau compatibile cu Vista si W7.
In conditiile astea, cu XP ruland pe W7, este clar ca durata de viata a Xp-ului va fi mult marita si se va mentine pe piata in continuare.
http://community.win...-windows-7.aspx

#69
ike_dubaku

ike_dubaku

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 23.02.2009

View Postcristiantel, on Apr 27 2009, 09:56, said:

Vin și eu cu un răspuns afirmativ. Asta după ce am testat vreo două ore una din ultimele distribuții de testare, mai precis 7106 din 08.04.2009.
Folosesc XP de ani de zile, am fost tentat să trec pe Vista, dar multele incompatibilități m-au dat înapoi. În două ore nu poți să testezi un SO așa cum trebuie, dar poți să-ți faci o idee destul de bună.
De ce am răspuns afirmativ? Pentru că:
- s-a instalat surprinzător de repede, ceva de genul 30 minute, fără să fiu prea atent la timp;
- a instalat singur toate driverele (Laptop DELL INSPIRON 6400, Core2Duo T7200, HDD 120GB, RAM 1024, Video ATI X1400 256+256, wireless, bluetooth, etc...), inclusiv cele pentru imprimantă (HP 3940), scanner (HP 3800), mai puțin pentru webcam (Genius Slim 322), dar m-a trimis unde trebuie să descarc manual driverul pentru Vista. Înainte de finalizarea procesului de instalare am avut conexiunea la internet, care este wireless!!  :coolspeak:
- consumul de memorie e mai mult decât decent, după ce am instalat update-urile, office xp și Skype, am constatat un consum fizic real de vreo 450MB, ceea ce e remarcabil! Și ăsta îmi pare unul din punctele forte, asta înseamnă că poate fi instalat și rulat și pe sisteme mai slăbuțe. Dar... rămâne de văzut.
- programele se deschid foarte repede, windows și Internet Explorer aproape instantaneu!

N-am testat jocuri și alte chestii mai delicate, dar felul în care rulează mi se pare un motiv serios de luat în considerare ca un SO de viitor. Pe mine unul m-a convins. Dar, cum spuneam, rămâne de văzut...

Distribuita asta de care zici ca e 7106,in ce limba e?

#70
cristiantel

cristiantel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 698
  • Înscris: 22.07.2005
Engleză

#71
yo_cristi

yo_cristi

    Quad Core™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,881
  • Înscris: 14.04.2008

View Postx_the_z24, on Apr 14 2009, 15:07, said:

Windows 7 vrea sa fie ceea ce Vista nu a putut fi, inlocuitor pentru eXPee-ul nostru de toate zilele. Mie mi-a placut cum arata si cum se misca, deci posibil sa DA. Dar in Romania e mai greu, inca mai exista generatia athlon si pentium...


Lasa ca si generatia mai veche (pentium) face fata cat de cat la windows 7 :)

#72
no-limit

no-limit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 800
  • Înscris: 12.12.2007

View Postyo_cristi, on Apr 27 2009, 11:03, said:

Lasa ca si generatia mai veche (pentium) face fata cat de cat la windows 7 :)

si generatia celeron face fata la windows 7 :proud: .am si eu un amarat de celeron D la 2,66 Ghz de acum vreo 5 ani si duce fara probleme 7-le, acum ramii in general sunt "masa musculara", insa in jocuri e clar ca da randament mult mai bun in xp. pararea mea e ca DA, windows 7 va ajunge mult mai iubit decat xp-ul asta pt ca are o interfatza dragutza cu mici exceptii (taskbarul ala kre parca e facut din topor, fara nici un stil, dar sunt convins k vor aparea o data cu lansarea versiunii finale si teme msstyle kre sa schimbe si acest aspect), consum mai redus de resurse decat vista, drivere mai pt toate calculatoarele (la mine n-am mai fost nevoie de nici un cd de instalare pt drivere dupa un freesh install, a vazut totul-amazing), un setup rapid si prietenos (cronometrat a batut xp-ul, un + pt microsoft aici), codecuri posibilitatea de a scrie imagini fara un alt tip de software gen nero si altele. CONCLUZIA: imi place windows 7 dar tot la XP raman deocamdata fiindca sunt un pacatos de gammer:))

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate