Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto pt fotogr...
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12971 replies to this topic

#8317
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,778
  • Înscris: 12.08.2008
Ba bine ca am avut un noname (la juma ' de pret din cele mediatizate ) care a tinut mai bine de 5 ani !! (si ulterior am aflat ca se gaseau piese de schimb .. o amarata de curea).
Daca citeai mai atent cu vro' 2-300 de pagini in urma cam toti care aveau Moulinex (asa se scrie corect .. eu am primit ban ca am scris M.u.i.ex Posted Image ... dar reclamele din postari sunt interzise!) se plangeau de probleme exact dupa terminarea garantiei Posted Image !!
Oricum acum am o "clona"  ce a depasit 3,5 ani cu vro' 500 paini facute si inca nu da nici un semn de "oboseala"! A costat cu 1/3 mai putin decat "laudatele" !

Edited by mihaiC1, 10 March 2017 - 13:59.


#8318
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Nu stiu ce problema ai tu cu firma moulinex dar eu iti pot spune ca sunt la a doua masina care a trecut de perioada de garantie si daca ar fi sa o schimb tot pe asta as lua-o. Prima masina are o multime de ani, i-am dat-o fiica-mii pentru ca se chinuia cu un jaf de gorenje. E foarte multumita, face niste paini nemai pomenit de bune, mai bine crescute decat la masina nr. 2 fiindca are program de 3h si 45 min, in timp ce asta noua a mea are program de 3h si 5 min.
E vorba de masinile cu 2 palete si 1600w din seria 5000 si 6000.

#8319
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
freddy,

problema nu este că are ce are cu firma M ...
sunt unii oameni care au ce au cu orice/ oricine...
altfel nu se simt bine...nu simt că trăiesc ...

dacă te uiți puțin în urmă vezi clar la ce mă refer...

stimă!

#8320
wertheim

wertheim

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 06.01.2016
Reteta cozonac MP de la taticu (ciocolata si rahat)

aluatul:
- 250 ml lapte, 200 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 125 g unt, 1 lingura de ulei
- 2 oua integrale + 2 galbenusuri de ou
- coaja de lamaie rasa 1 buc, esenta de rom 2 lingurite plastic mici
- 750 g faina 000
- drojdie uscata Pakmaya 15 g

compozitia de umplutura:
- cacao
- rahat taiat cubulete mici
- 3 albusuri batute spuma (mixer)
- 1/2 lingura inox de faina
- zahar dupa gust (1 lingura inox rasa)

glazura:
- 1 galbenus de ou

Laptele se incalzeste la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza apoi se toarna caldut in cuva MP (in prealabil paletele cuvei se ung in gauri cu betisorul de urechi muiat in ulei) - peste lapte se toarna ouale (4 galbenusuri + 2 albusuri) - Se pune coaja de lamaie si esenta de rom - se toarna faina pana se acopera lichidele - Peste faina se pune drojdie uscata pakmaya 15 gr (1 pliculet si jumatate) - programul 8 (dough - framantare si dospire 1:30) MP Star-Light MPD-800W
Se mixeaza 3 albusuri cu zaharul si faina, se amesteca cu cacao si rahat pana la omogenizare - se ung blaturile intinse dreptunghi cu umplutura si se ruleaza - cei 2 cozonaci se pun in tavite unse cu ulei si captusite cu faina - cozonacii se pun din nou la dospit in cuptorul stins (rabdare) - dupa ce au crescut la nivelul tavitelor se glazureaza cu galbenusul de ou si se coc in cuptor la foc mic, 40-50 minute - pofta buna

P.S. - reteta este verificata - poze pun dupa ce sunt gata cozonacii

Edited by wertheim, 11 March 2017 - 14:23.


#8321
wertheim

wertheim

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 06.01.2016
Cozonacul este cald si pufos Posted Image

Attached File  Fotografie0092.jpg   172.44K   42 downloads Attached File  Fotografie0095.jpg   269.32K   43 downloads

#8322
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 13.04.2007
Update la povestea de aici: am lasat masina la Posta din cartier, in cutia originala cu eticheta primita prin mail printata si lipita (d-na de la coletarie stia despre ce e vorba, s-au mai trimis garantii Lidl in felul asta). Dupa vreo 2 saptamani ne-au sunat sa anunte ca, din pacate, "produsul nu este reparabil" - prin asta eu unul inteleg ca nu este disponibila separat cuva originala, nici macar pentru cei de la garantii. Am fost insa invitati sa dam un numar de cont bancar in care sa ne vireze contravaloarea masinii, in termen de cateva zile.

Asadar, Lidl primeste din nou nota mare la capitolul "tratarea garantiilor". Tot respectul.

Ceea ce ma aduce, totusi, la intrebarea: ce MP luam in loc? Inca nu exclud ideea de a face inca o incercare cu Silvercrest, sperand ca am prins doar un exemplar ghinionist; totusi, dupa tot soiul de consfatuiri in familie, am zis sa analizam si varianta unui model mai "rasarit", chiar de-o fi sa strangem cureaua o vreme. Lista cerintelor e simpla:
- mare (nu ca am face mereu paini imense, dar sper ca astea de capacitate mai mare sunt mai solid construite)
- cuva "orizontala" - adica painea sa iasa mai mult lunga decat inalta, sa zic asa Posted Image
- programul individual, customizabil, e un avantaj.

La ce am tras cu ochiul:

- Tefal Bread of the World PF6118, respectiv Home Bread Baguette nu-mai-stiu-cum (oricum, tot n-am inteles pana la urma care-i diferenta intre astea doua). Imi place ca are 2 rezistente si-mi place ideea tavitelor de baghete/grisine, cred ca le-as folosi mai des decat cuva dubla pt doua painici oferita alternativ de altii. Totusi, desi prin review-uri citesc mai multe laude decat critici, personal am o prejudecata de care nu pot sa scap, legata de tot ce-nseamna inginerie frantuzeasca... sa spunem ca-s patit. Si ma ingrijoreaza ca, dac-am inteles corect, cuvele nu-s acoperite de garantie. Ramane in studiu...

- Gorenje BM1400E: n-arata rau, imi place fereastra mare si cuva iluminata; pt mine ar fi mai mult decat un briz-briz, caci mai obisnuiesc uneori sa fac paini "la ochi", verificand des, vizual, consistenta aluatului in timpul framantarii - m-ar ajuta sa nu mai ridic capacul de fiecare data, introducand aer rece inauntru. Dar nu prea am gasit review-uri ale utilizatorilor, nu stiu cat de bine coace, cum tine la uzura... De pe-aici o fi avand-o cineva?

- Unold Backmeister Extra 68511: mai putin cunoscuta in Romania, exista una la noi in familie care merge bine de 4 ani, desi a avut nevoie de inlocuirea curelei dintate (e drept, s-a gasit usor si a fost ieftina). Dospeste si coace exceptional, insa unele pareri ale clientilor de pe Amazon.de spun ca au avut exemplare cu probleme de fiabilitate...


Daca as trece peste cheful meu de paini "orizontale", in gama masinilor cu o singura paleta ar mai fi multe de ales, de exemplu Panasonic care-s foarte laudate peste tot. Deocamdata insa, incerc sa vad daca nu gasesc ceva pe placul nostru dintre astea duble. Pareri, experiente, patanii cu modelele mentionate... sau alte sugestii / idei? Va multumesc anticipat!

#8323
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
eu ziceam despre acest model acum putin timp în urmă...( cam acum o lună)

http://altex.ro/masi...grame-1600w-alb

când a fost în ofertă la doar 430 lei !!!
dacă nu te grăbești .. o recomand cu căldură
nu are rost ca , din grabă , să dai mai mult pe ea...( se aproprie Paștele și imposibil să nu vină ăștia cu oferte tentante Posted Image )
între acest model și cel pe negru ( bread of the world ) nu este mare diferență ...; una are 3 programe în plus...( 19 cea neagră vs 16 programe cea albă  )


celelalte modele nu le cunosc ..
despre ele poate sunt colegi care să dea o părere ..


stimă!

Edited by quarelin, 13 March 2017 - 16:12.


#8324
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 13.04.2007

View Postquarelin, on 13 martie 2017 - 16:06, said:

eu ziceam despre acest model acum putin timp în urmă...( cam acum o lună)

http://altex.ro/masi...grame-1600w-alb

Da, la asta ma refeream cand ziceam de Home Bread Baguette. Din cei 1600W afisati, deduc ca si asta e echipata cu 2 rezistente, ca si cea neagra. Stie cumva cineva daca vreuna din cele doua are optiunea de program customizabil, editabil etc? Nu e neaparat factorul decisiv in decizie, dar tare mi-ar placea ca noua masina sa "stie" si asta...

Graba foarte mare nu e, o sa mai asteptam ofertele de Paste, si oricum luna asta avem si alte cheltuieli asa ca 99% achizitia va veni abia dupa inceputul lui Aprilie. Insa vreau sa-mi fac temele din timp...

#8325
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Eu am Moulinex-ul negru, identic cu Tefal 611838 care face paini extraordinar de bune. Are o cuva de calitate care arata impecabil dupa mai mult de 3 ani de folosire. In Romania e cea mai buna masina de paine, in opinia mea. E foarte laudat Panasonicul dar are o singura paleta si e mult mai scump. Am facut paini cu Gorenje cu o paleta si rezultatul a fos dezamagitor.  Mai e Zoshirushi. Am citit diverse review-uri in care era laudata si daca ar fi sa- mi cumpar alta masina doar pe asta as lua-o. Cum nu se gasesc in Romania, tot tefal 6118 ramane cea mai buna alegere.
https://www.zojirush...duct_bm_01.html

#8326
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
programe tefal home bread baguette ( cea albă - 16 programe ):

Attached File  001.jpg   368.85K   14 downloads

da, cea albă are 2 rezistențe ( aici e șmecheria de face pâinici așa faine, după părerea mea...Posted Image )
în ce fel vrei să folosești acel program customizabil ..., adică ce presupune ? ( sunt curios ...nu am mai văzut până acum ...)

stimă!

Edited by quarelin, 14 March 2017 - 14:22.


#8327
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Ambele masini de paine, si cea alba si cea neagra au programe separate : doar pentru framantare si dospire  si alt program doar coacere intre 10-70 minute.

#8328
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,778
  • Înscris: 12.08.2008

View Postquarelin, on 14 martie 2017 - 14:18, said:

programe tefal home bread baguette ( cea albă - 16 programe ):

Attachment 001.jpg

da, cea albă are 2 rezistențe ( aici e șmecheria de face pâinici așa faine, după părerea mea...Posted Image )
în ce fel vrei să folosești acel program customizabil ..., adică ce presupune ? ( sunt curios ...nu am mai văzut până acum ...)

stimă!

Da "smecheria" cu cele 2 rezistente e sa inlature un mare neajuns al MP-urilor cu o rezistenta: adica  nu coc suficient "capacul painicilor" ... doar ca asta cu 2 rezistente le cam arde Posted Image si o alta utilitate ar mai fi cand faci al doilea rand/etaj de baghete..
Sunt MP-uri mai rare cu care poti sa faci un program de paine in anumiti parametrii modificati .. dar asta e pt. cunoscatori ( brutari adicatele') Posted Image , daca citeai mai inainte aflai ca exista si astfel de MP Posted Image
PS incearca sa scrii ortografic ca sa se inteleaga ceva !

Edited by mihaiC1, 14 March 2017 - 15:56.


#8329
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Daca setezi pe rumenire minima iese o paine foarte buna. Eu pun pe mediu fiindca imi place painea mai rumena.  Pe rumenire maxima iese mai bronzata dar in nici un caz - arsa.

#8330
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Tefalul meu le cam arde, chiar pe rumenire minima.

#8331
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,778
  • Înscris: 12.08.2008
Ce am vazut pe aici mai inainte sunt chiar "arse" Posted Image !

View PostFreddy12, on 14 martie 2017 - 15:50, said:

Daca setezi pe rumenire minima iese o paine foarte buna. Eu pun pe mediu fiindca imi place painea mai rumena.  Pe rumenire maxima iese mai bronzata dar in nici un caz - arsa.

Daca pui "o blonda la soare puternic se va arde" (faina alba 000, 650 ..) , daca pui o bruneta (faina integrala, neagra...) se va "bronza" Posted Image !?

Edited by mihaiC1, 14 March 2017 - 16:20.


#8332
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,427
  • Înscris: 05.02.2009


View Postquarelin, on 14 martie 2017 - 14:18, said:

în ce fel vrei să folosești acel program customizabil ..., adică ce presupune ? ( sunt curios ...nu am mai văzut până acum ...)
In urmă cu cîteva luni (înainte sau după revelion) scria cineva aici cum că ar avea o MP căreia îi setează el timpii. (De frămîntare, dospire, coacere).
Nu se poate să nu fi citit !



#8333
rodica_c

rodica_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 07.05.2007
Eu am Gorenje cu o singura paleta, cea care unora le-a facut paini dezamagitoare, mie nuPosted Image . Singura chestie care nu-mi place la ea e forma painii. Si are si program customizabil. L-am incercat mai pe la inceputuri dar nu m-a dat pe spate si nici nu am insistat pt ca brutaresc in special paine integrala si folosesc programul aferent cu care painile ies bine. Acelasi program customizabil il are si Gorenje 1400E si se numeste "Paine facuta in casa".
Nu recomand in mod deosebit aceasta MP Gorenje indiferent de varianta, stiu ca se poate si mai bine dar depinde cum o nimeresti si asta e valabil pt oricare marca.Eu m-am obisnuit acum cu ea si sunt multumita. Bine, cateodata mai dau si rateuriPosted Image  dar se intampla doar uneori cand fac noutati total iesite din tiparele manualului.

#8334
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Masina Gorenje pe care am dat-o scoate painile cum trebuie. Mai bine decat mi-au iesit mie. Si ies bune, deoarece le lasa in cuva cateva ore dupa incheierea programului, ceea ce mie nu-mi trecuse prin cap sa fac.
La masina Tefal, ca si la masina Heinner, trebuie sa scot painea din masina imediat dupa ce este gata, altfel se arde painea prea tare.
Trebuie sa descoperi in practica la fiecare masina de paine cum sa procedezi. De asemenea, pentru fiecare masina trebuie sa readaptezi retetele pana cand iese painea asa cum iti convine (eu inca nu am ajuns la reteta "ideala", dar cred ca ma apropii).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate