Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 30 2024 17:49, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#8084
Posted 28 November 2016 - 08:01
#8085
Posted 28 November 2016 - 08:17
Și așa arată ultima pîine a mea.
uploadfromtaptalk1480313064075.jpg 89.68K 18 downloads uploadfromtaptalk1480313075954.jpg 92.01K 25 downloads uploadfromtaptalk1480313094693.jpg 69.21K 26 downloads Inițial o acoperisem cu mac, dar cînd a crescut ... macul s-a rărit. Am băgat : 230 g bere, 100 g făină neagră , 50 g făină de in , 50 g semințe, și vreo 2-3 nuci. (Am spart vreo 15, le-am prăjit , cred că 1/2 le-am mîncat -nu mă puteam opri din gustat - și am adăugat "o mînă". ) Și 2 lg drojdie. Săptămâna asta ajung la oraș. Am să-mi iau o sticlă de bere Noroc, la 3 l și tot am să fac pîine din ea, cred că pînă de Crăciun. |
#8086
Posted 28 November 2016 - 11:00
frumoasă!
dar numai cu 100 g făină neagră a crescut așa ? cred că ai uitat cealaltă făină .. stimă! Edited by quarelin, 28 November 2016 - 11:01. |
#8087
Posted 28 November 2016 - 12:58
#8088
Posted 28 November 2016 - 13:06
Exact, este faina cu mai multe cereale care se si vad in poza.
|
#8089
Posted 28 November 2016 - 14:09
quarelin, on 28 noiembrie 2016 - 11:00, said: frumoasă! dar numai cu 100 g făină neagră a crescut așa ? cred că ai uitat cealaltă făină ... În rest are și zahăr și sare și ulei. Dar cantitățile sînt aceleași ca și la celelalte pâini. Adica am scăzut din cele 600g de 650, cealaltă făină care am adăugat-o. După ce termin făina neagră, încep cozonacii. E la mintea cocoșului că și aceștia vor ieși mici și îndesați. La Orion avea o funcție tare inteligentă. Apăsam scurt pe Stop cînd începea dospirea (după ultima malaxare), numărătoarea se oprea ptr 5 sau 10 min, timp în care eu scoteam coca, o dădeam pe din trei, o amestecam cu cacaoa și o puneam înapoi în straturi. Și dacă nu creștea suficient , îi mai dădeam încă două asemenea pauze. Deci lungeam timpul de dospire. Asta nu mai are acea funcție ! Probabil că voi sări peste ultima malaxare. Cînd mai rămîn 2,30 ore, voi incepe amestecul, ca să-i rămînă măcar o oră de dospire. |
#8090
Posted 28 November 2016 - 17:39
mcjohn, on 26 noiembrie 2016 - 17:47, said:
Dacă nu aș fi fost de față, poate că ți-aș da dreptate, dar nu n-ai ! Așa cum povesteam mai sus, la 2,24 ore mașina malaxează ultima oară. M-am luat cu treaba și am uitat să scot paletele. Pîinea începuse să crească, (probabil că trecuse o oră, nu mai rețin exact)... atunci am băgat mînuțele finuț și am scos palete. Nu mai aveam cum netezi aluatul și sincer, nici nu mă deranjează acele "cucuie". Mă deranjează că aluatul nu se "umflă" ca la mașina cealaltă. Dar vei vedea că următoarea pîine va ieși frumos și fără crestătură. Cum defapt vezi și in pozele de mai sus. Măi , ce vă mai place să criticați !!! Nu ma intelege gresit, dar intentia mea nu a fost sa te critic si nici nu stiam ca ai bagat mainile in coca dupa palete, cand painea incepuse sa creasca. Doar incercam sa explic de ce crestez painea, si am dat ca exemplu painea ta pentru ca imi parea ca e asa din cauza dospirii, si iti explicam ca in cazul asta (daca era din cauza dospirii) crestatura ii controla ”deformarea”, atata tot. Uite aici exemplu: DSC05996.JPG 170.84K 43 downloads painea asta am facut-o ieri, si i-am taiat 5 minute din dospire, din cauza ca nu a crescut suficient, in timpul coaceri a crapat, si dupa cum se vede in poza, crapatura a pornit pe crestatura. Asta incercam eu sa explic cu crestatura, crapatura,deformarea etc. DSC06018.JPG 299.42K 43 downloads |
#8091
Posted 30 November 2016 - 14:44
Am mai facut in urma cu vreo 2 luni o paine cu apa carbogazoasa Borsec si a iesit foarte buna, cu miezul mai pufos decat cu apa+lapte dar mi-am zis ca e o intamplare. Alaltaieri am mai facut o paine mica cu apa carbogazoasa si a iesit si mai buna (era si faina mai buna). Azi dimineata, la insistentele fiica-mi care gustase din paine, i-am facut si ei una care, tot asa, e foarte buna si pufoasa. Data viitoare, daca nu uit, voi incerca cu bere dupa sfaturile lui mcjohn. Deci, incercati cu apa cu bule in loc de apa simpla ca nu veti regreta.
|
#8092
Posted 30 November 2016 - 19:03
Freddy12, on 30 noiembrie 2016 - 14:44, said: Data viitoare, daca nu uit, voi incerca cu bere uploadfromtaptalk1480524932590.jpg 59.57K 23 downloads uploadfromtaptalk1480524947276.jpg 69.58K 24 downloads Așa iese o pîine normală. uploadfromtaptalk1480525158973.jpg 81.91K 25 downloads uploadfromtaptalk1480525187213.jpg 45K 25 downloads uploadfromtaptalk1480525220096.jpg 67.37K 21 downloads Și așa iese cu bere ! Succes ! Eu n-am reușit să ajung la oraș. E mult de treabă acasă și nu mă îndur să plec și să las totul baltă. |
|
#8093
Posted 30 November 2016 - 21:16
In primele minute de coacere a urcat pana la geam, dar s-a razgandit si a inceput s-o ia la vale, noroc ca s-a razgandit din nou si s-a oprit din drumul ei spre dezastru.
Eu nu fac paine integrala, pentru ca nu ma omor cu ea, prefer painea normala, dar am zis sa fac una de proba, sa vedem daca iese bine (am facut-o cu programul manual de 2:30H, la fel ca si painea normala). Pornind de la ideea ca painea integrala creste mai greu, combinat cu faptul ca paine integrala n-am mai facut, am zis sa las aluatul un pic mai moale, sa creasca mai usor, dar m-am inselat, a crescut la fel ca painea normala, ba chiar mai bine, parca. Data viitoare am sa las aluatul la fel de tare ca la painea normala, sa vedem ce iese. Pana atunci, va prezint ”cazatura”. Attached Files |
#8094
Posted 30 November 2016 - 21:42
Cred ca si taietura din mijloc a ajutat-o sa cada. Incearca 2-3 taieturi pe diagonala si vezi ce iese. Oricum, in toate manualele cu instructiuni ale MP scrie ca prea multa apa face sa cada aluatul.
@mcjohn: painea nu a iesit foarte crescuta, in nici un caz explodata. Insa miezul e moale, fin, catifelat as zice. |
#8095
Posted 30 November 2016 - 21:51
Așa e ! Prea multă apă.
Azi am făcut și eu o probă cu 10 g de apă în plus. Asta a ieșit. Deși a stat vreo 20-30 min în plus acum, cînd am tăiat-o felia de pîine era umedă. uploadfromtaptalk1480535384164.jpg 85.68K 17 downloads uploadfromtaptalk1480535399878.jpg 98.6K 18 downloads uploadfromtaptalk1480535409939.jpg 82.37K 19 downloads uploadfromtaptalk1480535421996.jpg 91.59K 19 downloads uploadfromtaptalk1480535432289.jpg 134.3K 23 downloads uploadfromtaptalk1480535441707.jpg 96.05K 22 downloads |
#8096
Posted 30 November 2016 - 21:57
M-am gandit ca si crestatura a ajutat-o sa cada, dar si aluatul l-am facut cam moale. Oricum, am facut-o doar de proba, pentru ca nu e preferata mea.
A iesit bine painea ta, @mcjohn! Stiti cumva de ce nu pot da like? Edited by n-am, 30 November 2016 - 22:07. |
#8097
Posted 01 December 2016 - 03:00
n-am, on 30 noiembrie 2016 - 21:57, said:
Stiti cumva de ce nu pot da like? Fă "report" și specifică motivul ! Previgurat este "it's spam" ! Ștergi textul și scrii in loc motivul tău. "Nu merge să dau like !" Mie mi s-a întîmplat de multe ori să nu pot da replica (quite) unui mesaj , ptr că în locul mesajului să zicem Mașina Pîine , îmi apărea un mesaj din aria Windows sau ... mă rog, oricare altă arie. Iar atunci îl "raportam" să repare link-ul. |
|
#8098
Posted 01 December 2016 - 08:10
chestia cu like mai apare și pe alte forumuri ...
asta este.. putem face și altfel : scriem un nou post cu like ! stimă! |
#8099
Posted 05 December 2016 - 17:12
enter, on 05 iulie 2014 - 14:33, said:
Am si eu BM1200 de citeva luni si functioneaza perfect. Are si manual si retetar dar cine draq face dupa el? cele mai bune retete le gasesti "acilea" Eu detin un Heinner HBM-690W (achizitionat nu de mult de la Carrefour) care m-a convins cat de util este in bucatarie, desi inca mai intampin unele probleme la calcularea ingredientelor: http://forum.softped...de-facut-paine/ De cand utilizez aceasta masina nu am mai cumparat paine din comert. Totusi ma nemultumeste faptul ca o parte din aluat ramane neframantat pe la colturi la painea de 700g (varianta cea mai mica), uneori o cantitate mai mare (de regula ingramadita intr-un singur colt), alteori o cantitate mai mica. Cum nu am chef sa imi pierd vremea ca sa imping mereu coca neframantata spre centru in timpul etapei de framantare, m-am gandit la achizitionarea unei noi masini care sa aiba ratinguri mai bune, preferabil cu doua malaxoare. Din pacate, problema aceasta cu aluatul neframantat ramas prin colturi am observat ca este sesizata de clienti pentru majoritatea produselor de acest gen care au un singur malaxor. Dupa ce am citit cateva articole "pe net", m-am oprit asupra modelului Gorenje BM1200BK (pe care l-am si studiat pe un raft din Flanco) atat datorita pretului atractiv (pretul cel mai mic este de cca. 300 RON pe la anumite magazine online) cat si datorita prezentei celor doua palete si a faptului ca are o forma mai lunguiata, deci painea nu ar mai iesi in forma de cub, ci ar avea o forma mai apropiata de cea a unei franzele clasice. Un alt aspect important este ca acest model are rotile care invart cele doua axuri din metal, ca la Heinner, nu din plastic (sau un material care mie, ca nespecialist, imi pare ca aduce a plastic) ca la masinile de la Tefal (chiar nu inteleg de ce acest brand este cel mai laudat). De asemenea, cuva se fixeaza bine (nu are joc, cum am observat la unele masini). De calitatea butoanelor nu sunt sigur, deoarece seamana cu cele de la masinile produse si fabricate in China (seamana cu cele de la produsele chinezesti comercializate sub brandul "romanesc" Heinner) spre diferenta de cele de la Tefal, de exemplu. Totusi, pe diverse site-uri internationale acest model are un rating foarte bun (in Ungaria apare ca top #1 in materie de masini pentru fabricarea painii) si majoritatea review-urilor (peste 90%) sunt pozitive pentru acest model. Ma intreb, insa, daca ce se vinde prin tarile vecine este fabricat tot in China precum varianta care se gaseste la noi, deoarece, spre surprinderea mea, acest model este cotat relativ slab pe piata noastra in extrem de putinele review-uri in limba romana care exista (desi masina este prezenta pe piata noastra de cca. 2 ani). In alta ordine de idei, am descarcat de pe site-ul producatorului (link-ul de mai sus) pdf-ul cu retete si am constatat ca desi sunt multe retete, toate ofera doar indicatii aproximative (cantitatile sunt masurate in "pachete" de drojdie, "linguri", fara "lingurite" - desi unul dintre accesorii este dotat cu lingura la un capat si lingurita la celalalt, "varf de cutit" etc.), multe elemente sunt traduse prost/ netraduse sau exista ingrediente/ cantitati puse gresit (luat intregul rand cu copy si dat paste pe randul urmator, apoi modificat doar intr-o coloana), de exemplu, la "Paine Coreal" (sic!) scrie "Faina de hrisca 50g" si dedesubt tot "Faina de hrisca", dar "35g", in timp ce la reteta in limba engleza pentru "Cereal Bread" scrie "Unripe spelt grain meal 50g" si "Buckwheat meal 50g". In afara de faptul ca avem de-a face cu o traducere facuta in graba de catre un traducator lipsit de profesionalism si apoi atasate retetele fara nicio verificare de catre producator (le-a fost lene sa publice macar o erata), daca ar fi sa ne luam dupa acest manual, am avea mari sanse de a obtine orice altceva in afara de paine... Voi ce parere aveti despre acest model? Cine detine acest model in ce masura este multumit de el si cum s-a descurcat cu retetele? (La acest topic s-a mai adresat aceasta intrebare de vreo doua ori, dar nu a raspuns nimeni). Edited by _-_, 05 December 2016 - 17:18. |
#8100
Posted 05 December 2016 - 18:01
Așa cum ai afirmat rețele sînt orientative.
Nu se întîmplă absolut nimic dacă pui mai multă, sau mai puțină făină cu 10 g, sau mai multă apă cu 10 g , ori semințe sau altceva. Binențeles că vei avea un eșec dacă pui drojdie cu 10 g în plus sau în minus. Probabil că la mașina ta, dacă ai face o pîine mai mare (de 900 g), nu ai mai găsi cocă nefrămîntată. Roțile dințate din angrenaj, nu are nici o importanță din ce material sînt. Alea nu vor ceda niciodată. Prima piesă din tot acest angrenaj care cedează este bucșa în care se învîte axul , sau foarte rar procesorul. Cedează cuva, dar alte piese eu nu am auzi să se detecteze. Păi ce să-ți zic. Dacă-ți place, ia-o ! Iar peste 2 ani, ai să ne povestești dacă mai merge. Doar nu o iei ptr că este vreo un dintre noi mulțumit de ea ! Dacă întrebai înainte să iei Heinner-ul te sfătuiam să stai cuminte, dar dacă tot o ai ... trage de ea ! |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users
Bing (1)