Vita de vie
Last Updated: Apr 30 2024 18:42, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
82
#865
Posted 03 July 2014 - 12:15
Intrebare:
La ce distanta sa pun butasii intre ei pe rand? Aici pe thread am vazut 1.2m intre ei, dar pe net, peste tot unde am vazut se pune la 1.8m- 2.4m intre butasi. |
#866
Posted 03 July 2014 - 12:30
Nu, aia este distanța dintre rânduri. Între vițe este între 1 și 1,2 m funcție de soi. Eu am la 1,2 m în via mea distanță care se folosește în toată podgoria (Dealu Mare) din câte știu eu.
|
#867
Posted 03 July 2014 - 15:03
vioadel, on 28 iunie 2014 - 10:25, said:
Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti la casa si am plantate cateva fire de vita de vie in curte. De vreo saptamana am constatat ca fruzele de la unul din fire s-au colorat in ruginiu (vezi poza atasata). Va rog sa-mi spuneti daca strugurii sunt deja compromisi si ce credeti ca trebuie sa fac in continuare. Multumesc! Buna ziua, din putinul pe care il cunosc as crede ca aveti o carenta de nutrienti, as spune ca de magneziu, insa nu sunt sigur. Incercati un ingrasamant foliar, iar la inceputul anului viitor un ingrasamant complex la radacina cu eliberare controlata de 4-6 luni, care bineinteles sa contina micro si macro elemente (obligatoriu si magneziu). |
#868
Posted 03 July 2014 - 21:05
#870
Posted 04 July 2014 - 21:35
am si eu nevoie de un sfat....mai am vreo 500 l de feteasca si as vrea sa il tratez cu ceva pt a nu se acri, a nu face floare, a se limpezi mai bine....v-a intreb pt ca eu nu am tratat pana acum niciodata vinul....si as vrea sa se pastreze mai mult timp...
numai bine |
#871
Posted 04 July 2014 - 23:52
În mod normal recomand folosirea soluției de dioxid de sulf, dar asta nu se face în orb, ci în funcție de condițiile concrete în care se găsește acum vinul.
|
#872
Posted 05 July 2014 - 21:33
#874
Posted 06 July 2014 - 12:11
senator, on 05 iulie 2014 - 22:49, said:
Ei, toate... E un tratament pe bază de metabisulfit de potasiu pentru prevenirea oxidării vinurilor. Bine, dacă e să te iei după unii e panaceu universal. Adica e bun si pentru vinul meu din vita hibrida ? Problema este ca atunci cand il scot din damigeana (din pivnita) este bun, dar apoi incepe sa se oteteasca ! Va rog sa-mi iertati nepriceperea si sa intelegeti de ce vreau un raspuns "mura in gura" ! Edited by spik1, 06 July 2014 - 12:12. |
|
#875
Posted 06 July 2014 - 13:05
spik1, on 06 iulie 2014 - 12:11, said:
Adica e bun si pentru vinul meu din vita hibrida ? Problema este ca atunci cand il scot din damigeana (din pivnita) este bun, dar apoi incepe sa se oteteasca ! Puteți încerca. Edited by senator, 06 July 2014 - 13:06. |
#877
Posted 06 July 2014 - 18:24
Eu folosesc pt vinul nobil, tannisol de peste 6 ani si am o medie de 8.000 litri pe an...si te asigur ca nu trateaza doar oxidarea ...in VN a aparut cam de 2-3 ani pe piata si nu cred ca exista producator de vin care sa nu-l foloseasca...
SPIK incearca doar o parte din vin si ai sa vezi ca nu o sa fii dezamagit... |
#878
Posted 06 July 2014 - 20:20
Am vrut să scot în evidență faptul că nu are cum să trateze toate bolile vinului așa cum ai afirmat inițial. Nu spun cât obțin, dar cred că poți deduce aproximativ din fotografiile de aici. În general, prefer intervenții cât mai puține și cât mai ușoare asupra vinului. Mă rezum doar la soluția de dioxid de sulf. Dar, pe de altă parte, fac tot posibilul să am struguri de calitate ca să nu fiu nevoit să fac intervenții de corecție.
|
#879
Posted 06 July 2014 - 20:57
Nu vreau sa fac reclama la acest produs si nici sa ma contrazic prea mult... am incercat doar sa reproduc sloganul lor , te las sa traduci ...
Fiecare produce vinul cum vrea sau cum poate...daca vrei un sfat renunta macar la unul din acele butoie de lemn si incearca sa pastrezi vinul intr-un butoi de inox si apoi sa ne spui rezultatele...poze cu cateva din butoiele mele... Attached Files |
|
#880
Posted 06 July 2014 - 21:05
butoaiele alea de inox sunt cu vaccum? daca sunt cu vacuum cred ca nici nu ai nevoie de altceva decat dioxid de sulf piscat un pic de tot...
|
#881
Posted 07 July 2014 - 08:51
adriano1978, on 06 iulie 2014 - 20:57, said:
daca vrei un sfat renunta macar la unul din acele butoie de lemn si incearca sa pastrezi vinul intr-un butoi de inox si apoi sa ne spui rezultatele...poze cu cateva din butoiele mele... |
#882
Posted 07 July 2014 - 21:16
anknic, on 06 iulie 2014 - 21:05, said:
butoaiele alea de inox sunt cu vaccum? daca sunt cu vacuum cred ca nici nu ai nevoie de altceva decat dioxid de sulf piscat un pic de tot... Cum, adica cu vacuum ? Se poate confectiona home made ? Am niste butoaie din inox (din acelea pentru bere, 50 L), si as avea putinta sa le fac acest sistem de vacuum, dar nu stiu "partitura" , daca nu o fi ceva foarte complicat ! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users