Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Vita de vie
#343
Publicat: 16 ianuarie 2013 - 20:42
casuta_papusilor, on 16 ianuarie 2013 - 15:51, said:
daca vrei de masa, ia unii fara samburi sau ceva muscat, ca sa aibe personalitate ca aspect sau ca gust, ca de pe o bolta langa casa nu faci mare vinacoteca toamna, dar niste red globe, jupiter, thompson seedless etc la fara samburi, |
#345
Publicat: 17 ianuarie 2013 - 07:23
adriano1978, on 16 ianuarie 2013 - 20:42, said:
Ai incercat sa cultivi aceste soiuri fara samburi in nordul moldovei ? daca nu e intr-o zona prea inalta, cred ca merge cu protectie termica iarna in primii ani. ar putea incerca cresterea simultana a soiurilor rezistente la frig si seedless in ghivece corespunzatoare ca marime, gaurite masiv la fund, bagate in pamant si udate destul de bine si regulat in primii 2 ani (si mai ales in primul). pentru cateva zeci de lei [eventuala] paguba merita incercat. daca ii moare ceva, ii dau eu banii pe mortaciuni. promit solemn. Editat de casuta_papusilor, 17 ianuarie 2013 - 07:28. |
#346
Publicat: 17 ianuarie 2013 - 10:23
despre arkadia:
http://www.agrodor.m...-de-vie/arcadia http://www.4garden.r...oi-arkadia_P393 dincolo de prut si la rusi, soiurile fara samburi sunt produse si cultivate la scara larga (vezi sauron, etc producatori moldoveni). daca nici acolo nu e frig, atunci pe unde o mai fi? Editat de casuta_papusilor, 17 ianuarie 2013 - 12:17. |
#347
Publicat: 17 ianuarie 2013 - 19:23
casuta_papusilor, on 17 ianuarie 2013 - 10:23, said:
despre arkadia: http://www.agrodor.m...-de-vie/arcadia http://www.4garden.r...oi-arkadia_P393 dincolo de prut si la rusi, soiurile fara samburi sunt produse si cultivate la scara larga (vezi sauron, etc producatori moldoveni). daca nici acolo nu e frig, atunci pe unde o mai fi? asta am gasit si eu... ma gandeam ca are cineva vreun studiu mai aprofundat... multumesc oricum! |
#348
Publicat: 17 ianuarie 2013 - 20:46
casuta_papusilor, on 17 ianuarie 2013 - 10:23, said:
despre arkadia: http://www.agrodor.m...-de-vie/arcadia http://www.4garden.r...oi-arkadia_P393 dincolo de prut si la rusi, soiurile fara samburi sunt produse si cultivate la scara larga (vezi sauron, etc producatori moldoveni). daca nici acolo nu e frig, atunci pe unde o mai fi? Problema temperaturilor scazute pe perioada ierni nu e singura problema care ne opreste sa cultivam ce soiuri vrem noi in moldova. Eu am discutat cu cei de la Saurom pt cateva sute de bucati de Arcadia ( pt mine cel mai valoros produs al lor)... Dar nu am gasit raspunsuri la alte intrebari. Eu am vrut sa stiu perioada de plecare in vegetatie si perioada de inflorile ? |
#349
Publicat: 17 ianuarie 2013 - 22:48
adriano1978, on 17 ianuarie 2013 - 20:46, said:
Problema temperaturilor scazute pe perioada ierni nu e singura problema care ne opreste sa cultivam ce soiuri vrem noi in moldova. Eu am discutat cu cei de la Saurom pt cateva sute de bucati de Arcadia ( pt mine cel mai valoros produs al lor)... Dar nu am gasit raspunsuri la alte intrebari. Eu am vrut sa stiu perioada de plecare in vegetatie si perioada de inflorile ? Impartaseste-ne si noua mai multe din ce ai aflat la sauron. Si eu am gasit soiul arcadia foarte interesant, insa prea putine referinte ale specialistilor ce pot fi citite. |
#350
Publicat: 18 ianuarie 2013 - 07:20
oricum, plecarea in vegetatie si inflorirea tine atat de soiul de vita cat si de vreme.
comparatia/raportarea ar putea fi facuta, ca si la parg/coacere, fata de ceasla dore. daca iarna se prelungeste in martie sau zona e de fel mai friguroasa prin altitudine sau alti factori climatici, orice planta pleaca mai tarziu, e bine stiut. spre exemplu, din simple obs empirice, pentru bucuresti si zona rurala imediat apropiata, diferenta vegetare a viei/pomilor e de cam 7-10 zile. in bucuresti pomii sunt demult infloriti si via plecata, iar in comunele imediat apropiate nici gand n-au in acelasi timp. oricum, daca zona e mai friguroasa, ar trebui sa te orientezi catre un soi un pic mai timpuriu asta pentru a compensa intarzierea prin viteza de dezvoltare mai mare a soiului. ca sa nu te duci cu coacerea prea tarziu in toamna cu un soi cu vegetare normala, fiindca te-ai putea trezi in unii ani cu strugurii usor necopti datorita vremii mai proaste sau intarziate. Editat de casuta_papusilor, 18 ianuarie 2013 - 07:22. |
#351
Publicat: 18 ianuarie 2013 - 20:29
cokaine_us, on 17 ianuarie 2013 - 22:48, said:
Impartaseste-ne si noua mai multe din ce ai aflat la sauron. Si eu am gasit soiul arcadia foarte interesant, insa prea putine referinte ale specialistilor ce pot fi citite. In afara de ce se poate citi pe pagina lor, nimic nou... Un pret un pic cam mare pt butasi si transportul in rom facut la negru cu ajutorul soferilor de pe tiruri. Sper ca intre timp au deschis sau au vreun distribuitor autorizat si in rom. Eu am renuntat si m-am orientat spre producatori din vest ( Italia ). Cand o sa gasesc butasi de arcadia, am sa achizitionez de curiozitate... casuta_papusilor, on 18 ianuarie 2013 - 07:20, said:
comparatia/raportarea ar putea fi facuta, ca si la parg/coacere, fata de ceasla dore. Asta doar pt struguri de masa...Sunt deacord cu tine... Editat de adriano1978, 18 ianuarie 2013 - 20:30. |
#353
Publicat: 19 ianuarie 2013 - 16:37
adriano1978, on 18 ianuarie 2013 - 20:29, said:
...transportul in rom facut la negru cu ajutorul soferilor de pe tiruri. Sper ca intre timp au deschis sau au vreun distribuitor autorizat si in rom. Eu am renuntat si m-am orientat spre producatori din vest ( Italia ). Este mult mai dificil sa achizitionezi material saditor din afara UE, din cauza conditiilor fito-sanitare si a intregii documentatii care trebuie sa-l insoteasca. Pe partea cealalta, e mult mai simplu sa cumperi din UE, recte Italia, Franta, spania, ungaria etc. |
#354
Publicat: 21 ianuarie 2013 - 20:09
senator, on 12 ianuarie 2013 - 03:21, said:
Profitând de câteva momente libere am găsit câteva informaţii interesante care te-ar putea ajuta. Soiurile cu rezistenţă biologică realizate în România le găseşti aici (pag. 14). Alb aromat nu intră în această categorie. Ca să vezi cum arată, îţi poţi arunca o privire aici. Intre timp am citit cartea "Soiuri rezistente de vita de vie - V. Grecu" din care reiesea ideea ca soiul Muscat de Poloskei este cel mai bun pt cultivarea pe langa casa. Are utilitate mixta: masa/vin, e rezistent la boli si ger; ce sa mai, cel mai bun. Il are cineva pe productie? Ce parti negative are? Ce particularitati? |
#355
Publicat: 22 ianuarie 2013 - 20:13
casuta_papusilor, on 19 ianuarie 2013 - 12:08, said:
si pentru strugurii de vin, ce are daca ne raportam la ceasla? sau exista vreun alt referential viticol in domeniul viei pentru vin? Stiu ca pt struguri de vin, soiurile sunt impartite dupa epoca de coacere astfel :timpurii, mediu - timpurii, mediu, mediu - tarzii, tarzii... |
#356
Publicat: 30 ianuarie 2013 - 18:16
silvian10, on 21 ianuarie 2013 - 20:09, said:
Intre timp am citit cartea "Soiuri rezistente de vita de vie - V. Grecu" din care reiesea ideea ca soiul Muscat de Poloskei este cel mai bun pt cultivarea pe langa casa. Are utilitate mixta: masa/vin, e rezistent la boli si ger; ce sa mai, cel mai bun. Vorba vine ... Fiind si de masa, si de vin, nu este excelent nici pt. una, nici pt. ailalta. Un fel de anvelope "all weather", proaste si vara, proaste si iarna. Daca vrei neaparat sa ai "all in one", da, e ok. Dar eu as merge pe randuri intercalate - vin si masa. De ex. Bianca si Victoria (ca tot vrei numai albi...). Si-as avea si vin ca lumea, si struguri de masa ca lumea. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi