Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: May 01 2024 22:55, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
8
#1783
Posted 22 December 2011 - 13:17
ei asa zic ca e din inox. asta e pe 53 si se potriveste mult mai bine fata de cel convex vechi. trebuie sa mai fac rost si de un portfiltru fara fund acum...
|
#1784
Posted 22 December 2011 - 13:26
Da "Lyvyoo" , acum ai perfecta dreptate , dar din punct de vedere al "protectiei alimentare" inoxul " este considerat de preferat deoarece este inert chimic , adica nu prea cedeaza catre exterior (respectiv apa) microelementele proprii , mai ales la temperaturi ridicate cand orice reactie chimica se accelereaza . Aluminiul si cuprul in schimb ,sunt incriminate ca ar fi la originea unor afectiuni (alzheimer de exemplu) . Nu se generalizeaza folosirea inoxului din cauza pretului sensibil mai mare decat al aluminiului(si cuprului )
|
#1785
Posted 22 December 2011 - 13:34
Si alama cand se acopera cu verdeata aia toxica? Aluminiul se acopera cu oxid de aluminiu (stratul alb) care are rol de protectie. Evident ca sunt controverse, de aceea piata este mare si fiecare poate alege ceea ce doreste!
Edited by Lyvyoo, 22 December 2011 - 13:35. |
#1786
Posted 22 December 2011 - 13:56
Da , cocleala verde , respectiv carbonatul de cupru este foarte toxic ,de aceea eu nu beau niciodata palinca facuta traditional in cazane de cupru ci doar Whisky preparat in recipiente din inox - glumesc . Apreciez forumul considerandu-l util pentru promovarea a ceea ce incepe sa devina un fenomen de masa si in Romania "espresso-mismul" (nu expresionismul) . Va felicit dorindu-va la toti si in special la cei care sustin material si intelectual sectiunea , Sarbatori fericite odata cu La Multi Ani.
|
#1787
Posted 22 December 2011 - 16:34
steliangheorghiu, on 22nd December 2011, 11:37, said: Lyvyoo, Cu tot respectul cuvenit imi permit sa fiu de alta parere. Conform legilor fizice, conductibilitatea termica a materialelor pe care le-ai enumerat este in ordine urmatoarea : cupru , aluminiu , alama sau bronz , otel inox . Stabilitatea termica a boilerului in aceste cazuri este mai mare in cazul materialului "inox" care are un coeficient de transfer termic(conductibilitate) mai mic , pierzand mai putina energie catre exterior prin: radiatie , convectie , conductie. Untitled.png 24.81K 54 downloads Edited by Fane, 22 December 2011 - 16:35. |
#1788
Posted 23 December 2011 - 10:40
In urma unor discutii pe privat cu @steliangheorghiu (din a carui experienta am ajuns repede la concluzia ca daca vreau sa fac un cadou pe care sa nu trebuiasca sa-l manevrez tot eu, atunci e nevoie de un aparat cu "buton magic"), am inceput cautarile pe net dupa un "Philips Saeco Xsmall HD8747 Crom" si am gasit aparatul la pretul de 1179,95 lei (TVA inclus, transport gratuit) din cate am inteles importat din Ungaria. Si cum se poate face la el (pe langa altele) si latte macchiato, cred ca am gasit cadoul perfect! Acelasi produs la altex sau emag e 1799,90 lei ( http://www.altex.ro/...cinata-argintiu ) asadar...
Multumiri tuturor celor de aici pentru sfaturi si pentru munca depusa in a ne face pe noi cei mai putin familiarizati cu "espresso-ul perfect" sa deslusim macar putin din tainele acestuia. Poate o sa incep sa gust si eu din licoarea magica, cine stie Oricum, primele 2 espresso le trimit "virtual" la Stelian si Liviu (chiar daca stiu ca Liviu o sa strambe din nas, el fiind un perfectionist ) Sarbatori fericite alaturi de cei dragi |
#1789
Posted 23 December 2011 - 10:51
Cel mai bun produs , este cel care se pliaza cel mai bine pe nevoile si exigentele unui anume utilizator.
|
#1790
Posted 23 December 2011 - 10:55
misto imaginea din reclame cu latte machiato, nu?
faza e ca din poze eu am 'vaga' impresie ca laptele/spuma trebuie sa fie preparat tot de tine, nu merge doar cu butonul. |
#1791
Posted 23 December 2011 - 11:09
testerics, on 23rd December 2011, 10:40, said: In urma unor discutii pe privat cu @steliangheorghiu (din a carui experienta am ajuns repede la concluzia ca daca vreau sa fac un cadou pe care sa nu trebuiasca sa-l manevrez tot eu, atunci e nevoie de un aparat cu "buton magic"), am inceput cautarile pe net dupa un "Philips Saeco Xsmall HD8747 Crom" si am gasit aparatul la pretul de 1179,95 lei (TVA inclus, transport gratuit) din cate am inteles importat din Ungaria. Si cum se poate face la el (pe langa altele) si latte macchiato, cred ca am gasit cadoul perfect! Acelasi produs la altex sau emag e 1799,90 lei ( http://www.altex.ro/...cinata-argintiu ) asadar... Multumiri tuturor celor de aici pentru sfaturi si pentru munca depusa in a ne face pe noi cei mai putin familiarizati cu "espresso-ul perfect" sa deslusim macar putin din tainele acestuia. Poate o sa incep sa gust si eu din licoarea magica, cine stie Oricum, primele 2 espresso le trimit "virtual" la Stelian si Liviu (chiar daca stiu ca Liviu o sa strambe din nas, el fiind un perfectionist ) Sarbatori fericite alaturi de cei dragi uite ce am scris eu: http://forum.softped...m...&p=10672457 Dupa un an maxim doi ani ai sa revii si ai sa cumperi ce te-a sfatuit Liviu. logatul are dreptate in privinta prepararii latte machiato....... |
#1792
Posted 23 December 2011 - 11:41
anne68 - Si daca stagnam in evolutie ( a espresso-ului), ramanem la nivelul acesta , oare riscam sa murim prosti ? Transpare cam mult marketing in unele postari ! Oare doar unii alesi sunt depozitarii adevarurilor absolute in domeniu ? Poate mai incap si neofitii pe undeva .
|
|
#1793
Posted 23 December 2011 - 11:46
steliangheorghiu, on 23rd December 2011, 10:51, said: Cel mai bun produs , este cel care se pliaza cel mai bine pe nevoile si exigentele unui anume utilizator. Legat de optiunea lui testerics, era chiar aiurea ca omul sa-si ia ceva ce nu era pe sufletul sau, doar de dragul unui espresso perfect. Nu toata lumea are chef sa isi prepare espresso-ul dimineata la un semiautomat, oricate afirmatii empirice am face noi. Iar decat un dolce gusto/nespresso/tassimo mai bine de 1000 ori un automat in care sa pui ce boabe doresti. Intr-adevar, nu face spuma de lapte decat manual, la fel ca un semiautomat, pentru ca asa cum am spus, sub 1000E nu prea exista espressor de asta all in one. Sper ca nu ai fost convins ca are aceasta functie automata! Exista insa un accesoriu numit capucinator care se conecteaza la teava de aburi si care face un lapte mai fierbinte cu pretentii de spuma (deci crema in niciun caz). Daca nu ai pretentii de la un espresso sa fie prea cremos si nu iti doresti o crema de lapte la capuccino, contand mai mult simplitatea, atunci si automatul este o optiune. Edited by Lyvyoo, 23 December 2011 - 11:48. |
#1794
Posted 23 December 2011 - 11:55
Lyvyoo,
Da Liviu , pozitia ta de acum o gasesc pertinenta si de ce nu , profesionista (rigiditatea rupe fonta , dar doar indoaie otelul). Admir oameni care se straduiesc sa deschida ochii mari pentru a privi cat mai larg in jurul lor , in ideea de a penetra cat mai mult necunoscutul. Edited by steliangheorghiu, 23 December 2011 - 11:55. |
#1795
Posted 23 December 2011 - 12:06
steliangheorghiu, on 23rd December 2011, 11:41, said: anne68 - Si daca stagnam in evolutie ( a espresso-ului), ramanem la nivelul acesta , oare riscam sa murim prosti ? Transpare cam mult marketing in unele postari ! Oare doar unii alesi sunt depozitarii adevarurilor absolute in domeniu ? Poate mai incap si neofitii pe undeva . In postarile mele? Cand am scris mai sus si am dat link, m-am gandit ca poate nu face aceeasi greseala pe care am facut-o eu. Am dat 2500 lei pe automat si dupa 2 ani l-am aruncat la gunoi. Sunt multe femei care au patit acelasi lucru(vezi pe culinar si pe artaculinara) si in final si-au cumparat rasnita si o Gaggia. Intr-adevar majoritatea femeilor sunt mai comode si prefera sa apase pe buton, dar totodata sunt si foarte pretentioase in privinta calitatii cafelei pe care o consuma. |
#1796
Posted 23 December 2011 - 13:03
Eiiii Doamna Anne , imi cer scuze ca am afrontat o femeie , acum in preajma sarbatorilor cand femeia este elementul central . Am crezut ca este un barbat si stiti ca noi barbatii avem gusturile mai grosiere ,de cele mai multe ori apeland la femeia de langa noi pentru a ne edifica in probleme de "fineturi". Eu personal , mi-am "intoxicat" sotia cu fel de fel de probe si extracte de cafea , fapt pentru care-i raman profund indatorat . Femeile , prin structura lor genetica sunt mai putin inclinate catre latura tehnica a existentei umane decat barbatii, exceland la , sensibilitate , eleganta comportamentala , daruire , disponibilitate afectiva. Dar , sunt si femei care dau lectii barbatilor , chiar pe terenul lor . Va admir pasiunea Doamna Anne si va doresc din toata inima Sarbatori fericite , astepatand pareri si sugestii din partea dumneavoastra. Cu respect ,"steliangheorghiu"
|
#1797
Posted 23 December 2011 - 13:59
Apropo de marketing, nu stiu exact ce postari ai vazut, dar acest forum este printre putinele locuri de pe net unde latura comerciala inseamna fix 0. Spre deosebire de multe bloguri, in special feminine, unde aparatele pe capsule de exemplu sunt laudate si ridicate in slavi. Aici e doar un exemplu. Sau chiar si la Dobrovolski in ograda (care dupa multe comentarii a inteles sa puna un "P" langa titlu, constatand ca nu e lumea asa de credula cum se asteapta unii).
Pe de alta parte, banuiesc la ce te referi - citind acest topic sau celalalt despre preparare, e clar ca cel mai vizibil brand este Gaggia, urmat de Ascaso. Dar asta nu din considerente de marketing ci pentru ca nu exista in Romania alte semiautomate mai ieftine si mai bune! Daca va intra Lelit sau Isomac unele chestii se vor mai schimba in ierarhia aparatelor casnice. Dar nu putem sa luam in considerare cand vorbim de scule de calitate in espresso marci ca DeLonghi, Krups, Electrolux, Bosch, Rowenta etc. Pe segmentul de rasnite la fel, nu exista alternativa in Romania mai buna si mai ieftina decat Ascaso I-mini. Gaggia MDF are dozator si trepte putine, cele profi sunt prea scumpe si poate incomode acasa. Insa fiecare marca are modele slabe sau de evitat (la Gaggia este vorba de Viva, Baby, Dose si ca de obicei automatele (in viziunea noastra) iar la Ascaso toate espressoarele in afara de Uno Steel PID). Din pacate, pe partea de espresso, in Romania, nu e ca in domeniul GPS-urilor despre care vorbeati mai sus, adica nu ai de ales dintr-o paleta variata de aparate de calitate. Faptul ca am ajuns sa beneficiem de niste mici/mari discounturi din partea importatorilor este un lucru care nu implica nicio lauda si niciun pupincurism, fiind rodul contributiei tuturor userilor de pe aceste topicuri si a indraznelii mele de a solicita niste facilitati pentru TOTI. Adica pot oricand spune ca gama Baby de la Gaggia este un mare fsssssss cu multiple probleme de fiabilitate la nivel international iar gama Dream de la Ascaso reprezinta o imensa supraevaluare a unui espressor de 150E Edited by Lyvyoo, 23 December 2011 - 14:02. |
|
#1798
Posted 23 December 2011 - 15:10
Ai stiut de la bun ineput ca vorbesti cu o persoana de sex feminin:
Quote Data Azi, 11:41 anne68 - Si daca stagnam in evolutie ( a espresso-ului), ramanem la nivelul acesta , oare riscam sa murim prosti ? Transpare cam mult marketing in unele postari ! Oare doar unii alesi sunt depozitarii adevarurilor absolute in domeniu ? Poate mai incap si neofitii pe undeva . Normal noi femeile nu sunt bune decat de facut copiii, la coada cratitei...etc. Pot sa observ ca te-a deranjat enorm cand ti-am darmat teoria ta in care spui cat de bune sunt automatele. steliangheorghiu, on 23rd December 2011, 13:03, said: Eiiii Doamna Anne , imi cer scuze ca am afrontat o femeie , acum in preajma sarbatorilor cand femeia este elementul central . Am crezut ca este un barbat si stiti ca noi barbatii avem gusturile mai grosiere ,de cele mai multe ori apeland la femeia de langa noi pentru a ne edifica in probleme de "fineturi". Eu personal , mi-am "intoxicat" sotia cu fel de fel de probe si extracte de cafea , fapt pentru care-i raman profund indatorat . Femeile , prin structura lor genetica sunt mai putin inclinate catre latura tehnica a existentei umane decat barbatii, exceland la , sensibilitate , eleganta comportamentala , daruire , disponibilitate afectiva. Dar , sunt si femei care dau lectii barbatilor , chiar pe terenul lor . Va admir pasiunea Doamna Anne si va doresc din toata inima Sarbatori fericite , astepatand pareri si sugestii din partea dumneavoastra. Cu respect ,"steliangheorghiu" Cata ironie grosolana in acest mesaj, domnule "steliangheorghiu". Ai o sotie foate rabdatoare, eu nu accept sa fiu cobaiul nimanui. Am citat intentionat acest mesaj ca sa nu-l mai editezi cum ai facut si in mesajul de la ora 11:55 .......care acum are cu tot alt inteles. Quote rigiditatea rupe fonta , dar doar indoaie otelul Poti sa lauzi cat vrei automatele si ce mai doresti...............domnule "steliangheorghiu". Domnilor si doamnelor/domnisoarelor care veti citi pe acest subiect: Alegere v-a apartine, fiecare puteti sa cheltuiti cati bani doriti pe automate, cafetiere si .........., dar in final veti ajunge sa cumparati o rasnita si o Gaggia. Ma scuzati, dar cum a precizat si domnul "steliangheorghiu" femeia trebuie sa stea in bucatarie................ nu pe forumuri .............. |
#1799
Posted 23 December 2011 - 15:25
#1800
Posted 23 December 2011 - 15:33
Regret ca nu m-am conformat proverbului : daca taceai filozof ramaneai. Si ... nicio intentie buna nu ramane nepedepsita . Regret ca am intrat in acesta sectiune a forumului. Mea culpa.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users