![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Dec 08 2023 19:30, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
38

#1
Posted 07 November 2007 - 19:20

Ce expresor de cafea imi recomandati?
Vreau sa pun cafea boabe in el, nu cafea macinata. m-am gandit la acest model: http://www.domo.ro/E...r_DeLonghi_EC5# alte sugestii va rog ? |
#2
Posted 07 November 2007 - 19:31

Ce expresor de cafea imi recomandati? Vreau sa pun cafea boabe in el, nu cafea macinata. m-am gandit la acest model: http://www.domo.ro/E...r_DeLonghi_EC5# alte sugestii va rog ? In rest ca ai ales este f bun Numai bine |
#3
Posted 08 November 2007 - 10:14

parerea mea e ca daca e sub 1000lei noi nici nu are sens sa te uiti la el: sigur este pentru cafea macinata!
Ca regula de cautat experesor, din cate stiu eu cu cat are pompa de presiune mai puternica cu atat cafeaua are mai multa savoare. Majoritatea expresoarelor au intre 3 si 5 bari, eu am vazut la Krups 15 bari. sau cel putin asa se lauda. Oricum, mi-am luat un krups pentru cafea macinata si sunt momentan multumit de el. singura problema ar fi ca acele 30 de secunde necesare pentru o cafea trebuie sa stai langa el sa iti dozezi corect cantitatea de apa. Ca am vazut pocnitori de 3 bari in care poti pune cata apa vrei si doar cat iti preiei cafeaua cand e gata, fara sa il mai pazesti |
#4
Posted 08 November 2007 - 18:59

parerea mea e ca daca e sub 1000lei noi nici nu are sens sa te uiti la el: sigur este pentru cafea macinata! Ca regula de cautat experesor, din cate stiu eu cu cat are pompa de presiune mai puternica cu atat cafeaua are mai multa savoare. Majoritatea expresoarelor au intre 3 si 5 bari, eu am vazut la Krups 15 bari. sau cel putin asa se lauda. Oricum, mi-am luat un krups pentru cafea macinata si sunt momentan multumit de el. singura problema ar fi ca acele 30 de secunde necesare pentru o cafea trebuie sa stai langa el sa iti dozezi corect cantitatea de apa. Ca am vazut pocnitori de 3 bari in care poti pune cata apa vrei si doar cat iti preiei cafeaua cand e gata, fara sa il mai pazesti Imi poti recomanda un model pt cafea boabe, cat mai ieftin ? |
#5
Posted 07 January 2008 - 20:26

Din pacate am vazut cam tarziu topicul...aveam un sfat bun: http://www.marketonl...40-dueto-creme/
Este de la Ufesa, 15 bar presiune, il am de un an si face un esspreso foare bun. Merge si cu cafea macinata si cu doze speciale care din pacate nu se gasesc pe nicaieri. Aici totusi tind sa nu cred ca esspresoarele ar scoate 15 bar... este o presiune imensa dezvoltata de aparate speciale! Dar asta e o alta discutie... Edited by Lyvyoo, 07 January 2008 - 20:36. |
#6
Posted 05 March 2008 - 19:57

Are cineva modelul asta: DeLonghi EC9.
As dori sa stiu ceva pareri legate de el. Cu ce fel de cafea merge etc. Multumesc |
#7
Posted 05 March 2008 - 20:25

Salut!
Din explicatiile pe care le-am primit de la o fatuca de la raionul de esspesoare din Carrefour, ar trebui sa te feresti de cele cu rezervorul acela cu capac in spate. Cica in loc de espresso ar iesi o cafea mai tare, si mai presus de toate modelele acestea nu au pompa de 15 bars ci de 12, ceea ce este un detaliu hotarator in alegerea unui astfel de aparat. Raman la parerea ca modelul recomandat mai sus este imbatabil ca pret/calitate.... Ufesa CE7140 |
#8
Posted 05 March 2008 - 21:09

Ufesa iti recomand si eu.
Sa ai in vedere la expresoare un lucru F. IMPORTANT : ai grija ce apa folosesti ;din cauza mare a presiunii se formeaza calcar,chiar foarte repede daca faci cateva cafele pe zi si pui apa de la robinet, care de cele mai multe ori e ![]() Spor la cumparaturi. |
#9
Posted 06 March 2008 - 13:18

Multumesc mult prentru sfaturi.
Inca o intrebare: Ce fel de apa e bine sa folosesc? |
#10
Posted 06 March 2008 - 14:23

Multumesc mult prentru sfaturi. Inca o intrebare: Ce fel de apa e bine sa folosesc? Cat mai necalcaroasa cu putinta (de fapt nici pt. organism nu e buna apa asta de la robinet). Incearca plata sau fiarta...ce sa zic. Daca ai vedea cam ce se poate depune pe un expreso numai dupa o luna de utilizare cu apa normala si doar o cafea pe zi, te-ai cruci ![]() |
|
#11
Posted 06 March 2008 - 15:04

Eu folosesc apa de la robinet impreuna cu un filtru de apa Brita (cana filtranta) si de un an, abia acum o luna s-a blocat expresorul folosit zi de zi... I-am facut baitza cu otet si i-a trecut.... Ca tot veni vorba de calcar, eu am folosit mereu otet, cam la doua luni si a fost ok, dar pe manualul unui expresor Saeco spune ingrosat "atentie nu folositi otet pt decalcifiere" O fi adevarat sau e din cauza ca ei produc o solutie speciala pt asta, facuta tot din ceva acid practic - acid citric si acid maleic? http://www.kfea.ro/i...o...op&Itemid=1
|
#12
Posted 06 March 2008 - 15:10

#13
Posted 09 March 2008 - 18:13

Raspunsul Oficial Saeco in problema de mai sus:
Distinse domn, Notorietatea de care beneficiaza deja brandul Seaco, chiar si pe piata romaneasca, este o justificare suficienta pentru care sa nu considerati "doar o chestiune de marketing" utilizarea decalcifiantului Saeco[...] Despre cele doua solutii despre care amintiti dumneavoastra: - otetul - este un produs organic, produs prin fermentatie, un acid acetic completat de numerosi compusi organici si minerale in functie de produsul de la care s-a plecat: mere, pere, cidru etc. - decalcifiantul Saeco - compus de baza acid citric. D.p.d.v tehnic, tot in termeni populari vorbind, daca otetul folosit in procesul de decalcifiere va reusi totusi sa curete o oarecare cantitate de depunere calcaroasa, cu siguranta va lasa in urma alte depuneri a caror compozitie chimica nu poate fi controlata sau anticipata. Asadar, cuvantul "uz alimentar" este putin fortat, intrucat transformarile acelor depuneri rezultate in urma curatarii cu otet le veti consuma tot dumneavoastra odata cu prepararea cafelei. Decalcifiantul Saeco pe care il recomandam noi reprezinta solutia profesionala furnizata de producatorul automatului de cafea, solutie certificata si confirmata de organisme specializate.Daca alti producatori recomanda sau declara ca utilizarea otetului este propice pentru aparatele lor, inseamna ca au investit bani foarte multi in cercetare si au descoperit "otetul". [...] Trag concluzia "romaneasca" de aici ca am putea inlocui otetul cu zeama unei lamai stoarse...doar este acid citric 100%... ![]() |
#14
Posted 06 May 2008 - 11:45

Ce expresor de cafea imi recomandati? Vreau sa pun cafea boabe in el, nu cafea macinata. m-am gandit la acest model: http://www.domo.ro/E...r_DeLonghi_EC5# alte sugestii va rog ? |
#15
Posted 20 September 2008 - 06:49

Mi-am luat si eu un Ufesa CE7140 cu 250RON. Desi zice ca are 15 bar ca presiune, nu face cine stie ce expresso. Pe la jumatatea procesului de elaborare a cafelei curge apa chioara... Iar spuma? Un strat foarte, foarte subtire. Desi am citit manualul, tind sa cred ca imi scapa ceva in prepararea unui expresso cremos... Ceva sugestii?
|
|
#16
Posted 21 September 2008 - 15:08

Mi-am luat si eu un Ufesa CE7140 cu 250RON. Desi zice ca are 15 bar ca presiune, nu face cine stie ce expresso. Pe la jumatatea procesului de elaborare a cafelei curge apa chioara... Iar spuma? Un strat foarte, foarte subtire. Desi am citit manualul, tind sa cred ca imi scapa ceva in prepararea unui expresso cremos... Ceva sugestii? nu mi-am dat seama din ce am gasit pe net - este aparat automat (se opreste singur dupa preparare) sau manual (dai tu stop) ? Daca e automat, vezi nu ai setarea pentru cafea - obtii cam o ceasca normala (cam cum sunt cestile de cafea din reclame), altfel pt. espresso ar trebui sa se opreasca dupa ce a curs o cantitate f.mica - voum similar (sau chiar sub) cu al unei cesti de espresso (canute mici - sub 1/2 din capacitatea unei cesti normale) Daca este cu functie manuala, e simplu - il opresti cand vezi ca incepe sa curga acea "apa colorata"; oricum cred ca e posbil sa dai stop si in cazul in care aparatul este automat.. |
#17
Posted 24 September 2008 - 18:32

Va recomand sistemul Nespresso. Aparatele lor au toate 19 bari presiune si fac un espresso adevarat. Desigur, trebuie sa cumperi capsulele de la ei. Per ansamblu, nu e ieftin, dar calitatea costa. Aparatele ieftine care se gasesc prin magazine sunt impropriu numite espressoare, avand in vedere ce produc.
|
#18
Posted 24 September 2008 - 22:08

Va recomand sistemul Nespresso. Aparatele lor au toate 19 bari presiune si fac un espresso adevarat. Desigur, trebuie sa cumperi capsulele de la ei. Per ansamblu, nu e ieftin, dar calitatea costa. Aparatele ieftine care se gasesc prin magazine sunt impropriu numite espressoare, avand in vedere ce produc. e normal ca un aparat ce-i zice espresso si costa 3mil numai espresso sa nu faca. Adevarate espressoare sunt cele complet automate cu rasnita integrata. Am baut un espresso facut la un automat incorporabil, de m-a dat pe spate, insa n-as da 6000 ron pe el. PS: totusi un nespresso cu aroma de vanilie sau mai stiu eu, ciocalata parca nici astea nu le poti echivala cu un adevarat espresso (pe langa cafeaua macinata, iti dai seama ca mai ai niste chimicale.... si mai dai si pe capsulele astea o gramada de bani) Edited by plimbaretul, 24 September 2008 - 22:10. |
Anunturi
▶ 16 user(s) are reading this topic
3 members, 13 guests, 0 anonymous users
MMike, xml, kelppa