Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bios vede dar nu afiseaza 32GB ra...

WWE - The Undertaker

Aș vrea sa merg la o cursa d...

Parola sistem DMR18
 geome clasa 7

Inlocuire baterii plumb cu bateri...

Baterie 12V motorizare hybrid

Caut site-uri vechi unde postam p...
 Actualizare date de contact Engie

Mancarimi anale

Ce predicții aveți in r...

Identificare/transfer Android<...
 Tableta cu SnapDragon 8 Plus Gen ...

Ielele

Fiscal / viza pe contract vanzare...

La multi ani @nicu131!
 

Incarcator Maha MH-C9000

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
578 răspunsuri în acest subiect

#505
nenis

nenis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.877
  • Înscris: 02.01.2009

View Postciprianionut, on 04 martie 2013 - 11:02, said:

P.S. am intrebat si la media galaxy si la carefur cum fac daca vor avea probleme si au spus ca in termen de 6 luni sa vin cu factura si mi-i schimba ceea ce de acum asa voi face.
Chiar as vrea sa o vad si pe asta . M-am tot intrebat cu acumulatorii astia cum e cu garantia si cum ii schimba magazinele astea de borfasi din romanica. Cum le demonstrezi ca  i-ai utilizar corespunzator sau cum le demonstrezi lipsa de conformitate. Talharii astia incearca sa te  ameteasca si cand te duci cu laptopuri la  care nu se mai aprinde displayul  daramite sa te duci cu niste acumulatori care ,,nu mai tin". Eu am luat imedioanele alea cu un blitz de la F64. Le-am lasat intr-un blitz (altul nu cel cu promotia la imedioane) pe care l-am dus in service  si am primit unul din acumulatori cu un leucuplast pe el pe care scria defect.(cred ca aveau ei Maha 9000 acolo la service si le daduse High) I-am zis tanarului ca  acumulatorii aia sunt in gaarntie si ca trebuia  sa il schimbe.. Am obtinut doar un zambet tamp/complice. Asa ar fi trebuit sa ma duc si cu Hahnel alea plesnite ca incarcatorul  spargator era tot de la ei. Chiar sunt curios daca a avut cineva succes cu garantia la acumulatori

Editat de nenis, 04 martie 2013 - 11:59.


#506
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.237
  • Înscris: 03.03.2010
@ciprianionut eu nu am citit tot romanul polițist pe care l-ai scris,am rezistat vreo două rânduri pentru că mă plictisesc repede la ce epistolă ai trimis pe acest topic,dar nu accept să-mi vorbești cu „măi nene” și d”aia nu mai vreau să-ți răspund la problemele tale privind încărcarea cu alimentatorul Maha C9000.Probabil eu am înțeles greșit cum vrei să faci tu încărcarea,dar nici nu mă strofoc să văd ce-ai declarat tu și bla..bla...bla,că sincer nu-mi plac bârfele ca între fetițe.Deci încarcă ce vrei și cum vrei că eu nu te mai deranjez din operele tale scriitoricești !!!.Posted Image

#507
ciprianionut

ciprianionut

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 253
  • Înscris: 04.04.2007
Nu sunt genul care sa iste conflicte dar tin sa iti subliniez viorelsolar ca atunci cand vrei sa  ajuti pe cineva sau sa contrazici este absolut necesar sa fi informat asupra ce a spus respectivul .Daca fiecare ma face asa nu cred ca ar iesi ceva bun si vor fi numai informatii pe langa subiect.
Este problema ta ca nu ai citit si tot problema ta este ca te superi ca ti-am zis nene care nu este jignire ci pur si simplu puteam sa spun MAI FRATE sau mai TATA.Se foloseste atunci cand cineva nu stie ce spune si ii subliniezi.
Cred ca am fost foarte decent si respectuos.Daca doresti sa fi suparat nu ma pot opune eu vreau ca aceste discutii sa fie constructive si atat.
Revin la acumulatorul acela nou incarcat a doua oara dela Duracell ,si aici am avut dreptate deoarece a incarcat in el 2340 mah el fiind de capacitate 2450 mah.Eu practic am plecat cu 2 seturi la nunta unul UNICROSS din care 3 acumulatori full si unul incarcat in jur de 300mah si un set de DUracell la fel 3 full si al 4 lea doar cu 100 mah maxim .Era normal sa cedeze dupa 40-60 fotografii.
Sper ca acum dupa a doua incarcare eii find noi sa se comporte normal .
Referitor la garantii aici depinde de cumparator adica de voi.Eu sunt genul care le iau capu pe tava si ii dau cu capul de pereti daca comenteaza ca ar fi vina mea sa nu ii schimba in garantie ,pentru mine stiu sa imi rezolv problemele.
Daca voi nu va cereti drepturile nu va suparati dar nu sunteti decat voi de vina.Aveti internet cautati ..interesati-va cereti opinii ,schimbam aici opinii si atunci nu isi vor permite sa va trateze ca pe nestiutori.

#508
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.448
  • Înscris: 06.01.2007
acu vre-o 5 ani mi-am luat si eu vre-o 24 baterii powerex 2700 dupa ce am citit tot felul de forumuri si review-uri. Mi-am luat incarcatorul cu 8 de la maha, analizorul 777 tot de la maha. De ce am luat 24 baterii? pentru ca dupa ce am luat primele 4 si le-am testat vre-o 2 luni am fost impresionat de performante. Vreau sa va zic ca dupa juma de an TOATE cele 24 de baterii s-au dus dracului aproape in acelasi timp. si m-am intors la vechile GP-uri 1600MAh care macar ma tineau 30-40 de minute.

Am inlocuit flota cu hahnel care au avut performante ceva mai bune (pica cate una, dar o inlocuiam).
Deoarece deviceul pe care le foloseam era power hungry (sugea cam 1A-constant), am ignorat enerloopurile tocmai datorita capacitatii. Intre timp am gasit o alta solutie de alimentare a dispozitivului (baterie externa) si nu mai am nevoie de atatea baterii.

Dar ATENTIE: Singurii accumulatori care mai functioneaza sunt GP-urile alea antice de 8 ani. Am facut un recensamant intre toti acumulatorii (am vre-o 50) si am constatat ca singurii care mai functioneaza sunt petardele alea de GP1600.

Asadar oameni buni, userul svejk avea perfecta dreptate cu bateriile MAHA POWEREX. Sunt cele mai proaste baterii pe cere le-am avut. Mai mult de 5 cicluri n-au tinut. Acum (dupa 1 an de tinut in sertar) au avut toate 0.8..0.9V, iar dupa incarcare la curent de 1A, nu-s in stare nici macar sa deschida aparatul foto. Hahnelurile si GP urile sunt in stare sa faca si cateva poze.

Am intrat aici pe forum sa vad daca are rost sa-mi iau un MH-C9000, dar dupa experienta avuta cu acele baterii, nu as mai lua nimic de la MAHA. Cele 2 incarcatoare pe care le am de la MAHA sunt perfect functionale, dar nu-i nimic special fata de altele cu mult mai ieftine. Analizorul ala 777 imi incarca o baterie de GPS cam la 66% din capacitate. Concret: Incarcata acea baterie (NiMh 6V, 2.2Ah) de catre device-ul in care se afla, tine 10 ore. Incarcata cu MH-777, tine cam 6-7 ore. Asadar... mai mult marketing decat tehnologie. Ce-i drept Li-Ion incarca bine, dar nu-si justifica pretul.

Acum am ramas cu dorinta de a avea un incarcator/analizor cinstit si cu niste baterii cinstite. La baterii o sa merg pe Enerloop. Dar la incarcator... habar n-am. As prefera sa platesc un electronist pasionat sa-mi faca unul (chiar daca-i dau dublu) decat sa dau banii unor marci cu renume mondial.


Era sa uit ceva: Respect pentru userul svejk.

Editat de maccip, 21 aprilie 2013 - 19:03.


#509
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.098
  • Înscris: 20.06.2005
pai si maha de ce e necinstit?

#510
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.237
  • Înscris: 03.03.2010
Păi vă spun eu că atunci când nu ajungi la struguri,cu siguranță găsești motiv că sunt foarte acri și nu se merită atâția bani.Deci toate „bazaconiile” pe care le-a scris @maccip sunt concluziile lui personale,pentru că eu am acumulatori Powerex care au deja cca.15 încărcări și parcă nu văd nici o scădere de capacitate după ceea ce-mi afișează Maha C9000,dar mă rog dacă încărcarea acumulatorilor alcalini se face cu încărcătoare de duzină de 2 bani,atunci cred că omul are deja dreptate. Posted Image

PS.Poți plăti 1000 de electroniști dintre cei mai buni care îți pot „încherba” în cel mai bun caz un încărcător de duzină,tot de 2 bani,dar nu exagera când vine vorba de încărcătoare PWM pe bază de  microcontrollere privind controlul tensiunii,curentul de încărcare-descărcare,temperatura,reformatare,cicluri,capacitate,display etc.,pentru că acolo este doar apanajul cercetătorilor și al inginerilor japonezi și ce nație or mai fi,care au creeat un încărcător profesional precum Maha C9000,și nu orice „neica nimeni” poate face ceva mai performant decât un laborator cu aparatură de milioane de euro și specialiști care își bat capul luni de zile până sunt mulțumiți de produsul care va fi scos pe piață Posted Image

Editat de Viorelsolar, 21 aprilie 2013 - 21:34.


#511
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.448
  • Înscris: 06.01.2007
mah.. voi nu vreti sa intelegeti ca AM o gramada de baterii MAHA POWEREX care dupa max. 5(cinci) cicluri (maxim 6 luni) au murit?
- au fost luate toate de la f64 de pe vremea cand erau pe Bd NatUnite
- au fost incarcate DOAR cu incarcatoare MAHA (ala negru cu 8 locasuri, lcd si functie de refresh si inca unu alb cu 4 locasuri si leduri)
- nu le-am folosit la jucarii sau lanterna sa le descarc sub 0.9V

Terminati cu prostiile. Ce naiba le luati asa apararea? Sunt baterii de rahat, nu-s strugurii acri. Explicati-mi de ce GP-urile(cca. 8 ani vechime incarcate inclusiv cu incarcatoare dubioase) si Hahnelurile(cca 4 ani, incarcate cu MAHA) inca imi mai merg.

Experienta asta au avut-o si alti prieteni dupa ce le-am recomandat bateriile. Nu pot vorbi in numele lor ca nu stiu cum le-au incarcat si cum le-au folosot.

Pana la urma n-am nimic cu incarcatoarele alea MAHA. Doar ca acelasi lucru face si un varta pocket (unu galben, habar n-am seria) care mi-a fost dat gratis la cumpararea unui aparat foto. Pana la urma am intrat aici pe forum sa ma informez despre c9000, dar am avut deja un deja-vu de pe vremea cand cautam baterii. Si apoi am deja un analizor MAHA 777 (cred ca-i zice) mare, negru, dar prea putin util deoarece nu incarca corect unele baterii NiMh cu 5 celule (am zis-o mai sus).

Acum m-as indrepta mai mult spre un VOLCRAFT CM410, doar ca nu gasesc prea multe info. Mai am cateva gadgeturi de la ei si sunt multumit chiar daca sunt cam low-cost. Ce e ciudat e ca vine cu niste baterii NiZn 1.6V cam obscure si asta ma face sa cred ca nici alimentatorul poate nu e cine stie ce.

Editat de maccip, 21 aprilie 2013 - 23:57.


#512
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.722
  • Înscris: 21.11.2006
@maccip:
Vina nu e la marca, Powerex sau oricare alta. Vina e in tehnologie. Bateriile standard NiMH sunt in general slabe, indiferent de marca. Acuma, daca tu, la atatia ani de la aparitia acu de tip green (Eneloop s.a.) ai cumparat 24x NiMH standard, fiind incantat ca pe ele scrie 2700mAh, sau chiar si mai mult in alte cazuri, fara sa te informezi - scuza-ma, vina iti apartine. Traim intr-o lume dominata de marketing unde nu conteaza ce este ci cum se spune. Eneloop sunt specificate la 2000mAh si tin aceasta capacitate dupa zeci-sute de reincarcari. Celelalte sunt specificate la 2700mAh si peste, dar nu tin capacitatea decat un numar limitat de reincarcari. Iar cand intr-un set pica una atunci le paradeste si pe celelalte din set. Intre timp au aparut si acu de tip Eneloop cu capacitati mai mari dar cu numar mai mic de reincarcari.
Incarcator: Eu utilizez de ani de zile incarcatoare chioare si ieftine, overnight sau rapide, de la Sanyo si nu am avut nici o problema. N-am avut probleme nici cu incarcatoarele, nici cu acu Eneloop. Inca n-am aruncat nici un Eneloop de cand am trecut pe ele, cam pe vremea cand au aparut pe piata, nu mai stiu exact cand. Dar nu am o evidenta a utilizarii acestora. Singura chestie pe care o fac e sa marchez acu si sa le utilizez in grup. Adica nu le amestec nici la utilizare nici la incarcare, folosesc mereu acu din acelasi grup. Nu stiu daca longevitatea acu se datoreaza sau nu acestei proceduri.

#513
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.448
  • Înscris: 06.01.2007
Mda. Am gresit ca nu am mers pe eneloop. Asta-i clar.
Dar chiar si asa intre bateriile NiNH de tehnologie veche se pot face diferente. Daca MAHA POWEREX ar fi tinut macar 50 de cicluri, m-as fi declarat multumit ca oricum le roteam in permanenta. Dar 5 cicluri e de-a dreptul inacceptabil. Si stiti ce e culmea? Nimeni nu scria despre asta inainte de a le cumpara. Poate o fi fost o voce-doua dar se pare ca le-am ignorat.

Nu-i o problema ca am luat eu tzapa, dar mi se pare corect sa scriu despre asta ca altii sa aprecieze in cunostinta de cauza.

Daca tu zici ca ai folosit doar incarcatoare ieftine( cu -DV banuiesc) asta imi ridica un semn de intrebare. Sa fi fost de la incarcatoare? Ca si Hahnelurile s-au cam dus ( alea fac scurt). E greu sa gasesti o cauza cand producatorii nu sunt cinstiti.

De ce am trecut pe Li-Ion? Pentru ca celulele pe care le-am cumparat aveau datasheet ca orice componenta electronica in care scrie tot ce vrei si nu vrei. Am niste 18650 Samsung (4 bucati) cu capacitate net superioara (in Wh deoarece sunt la 3.6V). Am un convertor POL DC-DC de la 7.2V la 2.5V cu eficienta de peste 85% si-mi fac treaba mult mai bine. Alea 4 baterii m-au tinut 3 ani si nici nu se cunoaste ca s-au uzat (e adevarat le incarc de 3 ori mai rar deoarece tin mai mult). Incarcatorul e o ieftineala fara pretentii. Chestia nasoala e ca tre sa umblu cu inca o tzava PVC cu mine tot timpul in care am batt (convertorul l-am bagat in device deoarece e f mic cca 2cm cubi, ar fi fost loc si de o celula Li-Ion dar nu m-am complicat).

Repet: Nemultumirea fata de Maha ramane (ori bateriiile ori incarcatoarele sunt de vina).

#514
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.722
  • Înscris: 21.11.2006
Ce -DV dom'le! Sanyo Overnight are numai un timer de 16h Posted Image Ala rapid are -DV, dar incarca numai grupuri x2 sau x4 (2 canale). De aceea mi-am si grupat bateriile si le-am marcat. Plus ca la consumator e bine sa pui baterii cu performante similare (ma refer la impedanta de iesire) pentru ca altfel se descarca una prin alta si se afecteaza reciproc. Deci eu am incarcatoare gregare. Initial le-am luat la repezeala la pachet cu acu, cu intentia de a le inlocui mai tarziu cu un incarcator cu 4 canale. Dar daca treaba merge brici nu mai schimb echipa castigatoare.
Am avut la un moment dat un incarcator gen Maha9000, alta marca, nu-mi mai amintesc. Dar acelasi stil. A luat foc, din fericire eram pe faza. Plus ca acu obosite trebuiau revitalizate cu un incarcator de tip overnight (chior), ca ala "complexu" nu reusea. Chestie de altfel reclamata si la Maha9000 de multi utilizatori. Eu am impresia ca e delicata treaba cu incarcatoarele astea complexe. Pe langa complexitatea lor inerenta mai lucreaza si cu curenti mari - deci daca nu au o calitate ireprosabila se pot intampla tot felul de belele, de la functionare improprie pana la distrugere. Dar ce am patit eu nu e neaparat relevant statistic, exista multa lume multumita de Maha9000.
Cum spuneam insa, cotitura a fost cu acu Eneloop. Folosesc de ani buni, n-am aruncat nici unul, par a fi in parametri chiar si cele vechi, cu toate ca nu le-am mai masurat de multa vreme (ca n-am simtit nevoia). Pentru a-ti face o imagine - cred ca am vreo 30-40 prin casa, AA si AAA, atat Eneloop cat si alte marci, dar toate de tip "green".
Am facut mai demult o masuratoare si, la vremea respectiva, dupa cca. 1 an de utilizare medie, toate cele 4x AA 2000mAh testate aveau in jur de 1950mAh. Adica pierdusera 2-3% din capacitatea initiala si, mai important, nu erau dezechilibrate. Adica toate pastrasera cam aceeasi capacitate.

Editat de calexe, 22 aprilie 2013 - 16:18.


#515
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.237
  • Înscris: 03.03.2010
Un încărcător Voltcraft CM 410 am cumpărat de pe ebay.de cu 25 de euro,transport inclus.Sunt mulțumit de felul în care lucrează,mai puțin de timpii foarte rapizi în care poți stabili ce tip de acumulator și ce curent vrei să-i dai la încărcare sau descărcare,în rest încarcă foarte bine și acumulatorii Ni-Zn,pentru care nu prea găsești încărcătoare specializate.Am cumpărat și 24 de acumulatori Ni-Zn câte 12 buc.AA-R6 și 12 AAA-R3 tot de pe ebay,pe care-i folosesc peste tot în casă la orice ceas de perete,căști wireless sau telecomenzi și pot să spun că mă uimesc telecomenzile de puterea cu care poți comanda din toate pozițiile.Posted Image

#516
ciprianionut

ciprianionut

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 253
  • Înscris: 04.04.2007
Dupa atatea dezbateri am mai citit si niste coemnatrii despre maha pe f64 si ama juns la concluzia ca ultimele modele ar fi mai stabile si opresc cand trebuie incarcarea etc etc...Eu personal m-am cam saturat de acest incarcator si va intreb ce parere aveti de La Crosse BC1000
Alpha Power Battery Charger .
Observ ca este gandit sa incarce la 200mah default si deci are un atu in plus din punctul meu de vedere.
O alta intrebare pe care o ridic este am mai scris si mai sus ca intradevar in modul break in la maha poti pune un curent mic dar dureaza 3 zile...!!!CUm pot eu incarca cu Maha fara sa folosesc cycle cu curent mic ?NU POT!!! eu vreau sa incarc acumulatorii fara alte pierderi de timp si daca pun curent de incarcare de 250 ma la acumulatori de 2500mah nu ii va opri cum trebuie deaorece trebuie respectata formula cu nu sub 0.33c!!
Nu inteleg si poate explica cineva de ce sa faci un incarcator care incarca cu curent mare care nu protejeaza acumulatorii ?cand incarcatoarele cele mai bune sunt cele care incarca la curent mic ?
Voi cumpara un La crosse cu toate ca as investi in incarcatorul acela scris cu cateva pagini mai ins pate de peste 1500 ron.
Acum stand si gandind la rece parerea mea este ca Maha c-9000 scurteaza viata acumulatorilor din pacate folosind un curet mare de incarcare.
Am inteles totusi ca modelele noi ar ori acumualtorul cand trebuie daca pui la incarcat cu un curent mai mic zicea cienva pe f64 forum dar atata timp cat in manual se mentin sfaturile ca sa nu pui un curent mai mic de 0.33 c ce sa fac?CU siguranta dupa ce termin de scris imi voi comanda un la crosse.

#517
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.098
  • Înscris: 20.06.2005
O sa incerc o incarcare in weekend sub 0.33 sa vad ce se intampla. Asta de curiozitate.

#518
ciprianionut

ciprianionut

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 253
  • Înscris: 04.04.2007
Pai iti zic eu probabil va fi ok ..spune clar acolo ca este posibil sa nu opreasca...adica cum plec eu de acasa si il las poate sa ia foc bla bla..dar se duce multe peste capacitate..daca vei citi atent tot ce am scris si eu pe aici vei vedea ca de curand am luat acumulatori noi nouti si sau dus undeva in modul break-in la 3800 mah si frigeau..
Oricum am comandat  Set Lacrosse incarcator inteligent multifunctional RS1000 + 4AA/4AAA si adaptoare 4C si 4D .Voiu reveni cu detalii..IMi vine maine sambata 11-05-2013 si voi pune 5 acumulatori care maha c-9000 imi da cu high..
Acum voi avea cu ce compara dar parerea mea este ca un incarcator ideal este acela care sa incarce la curent mic cume ste si la crosse..
Voi reveni.

#519
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.237
  • Înscris: 03.03.2010
LaCrosse BC1000 este identic cu Voltcraft CM410,este practic aceeași electronică înăuntru după cum am citit pe unele forumuri,numai că Voltcraft este mai performant în soft pentru că primește și noile tipuri de acumulatori Ni-Zn și după cum văd că se comportă acumulatorii de Ni-Zn,parcă nu mi-aș mai dori niciodată să mai încarc Ni-Mh,practic ăștia de Ni-Zn poți să-i descarci la 0 păstrând tensiunea acumulatorului peste 1.5V,iar unde i-am pus la telecomenzi și ceasuri de perete mă uimesc câtă putere au telecomenzile din toate direcțiile,iar la ceasul electronic de perete cu quartz,pur și simplu acumulatorii de Ni-Mh de 1.2V nu mișcau limbile,ci doar bateriile alcaline și acești acumulatori Ni-Zn pe care nu i-am încărcat de 3 luni !!!.Posted Image

#520
nenis

nenis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.877
  • Înscris: 02.01.2009

View Postciprianionut, on 10 mai 2013 - 15:55, said:


Acum voi avea cu ce compara dar parerea mea este ca un incarcator ideal este acela care sa incarce la curent mic cume ste si la crosse..
Voi reveni.
Domne nu verific acum dar si maha asta stie sa oncarce la curenti mici .Sezice ca nu prea e pk ca delta maciuci nu detecteaza terminarea.. dar dpmdv e o supozitie nevwrificata asta..Atata vreme cat detecteaza la ciclurile alea fantoma de resuscitare pe care probabil nu le foloseste nimeni nu vad de ce nu ar detecta la o incarcare normala la curent mic

#521
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.098
  • Înscris: 20.06.2005

View Postciprianionut, on 10 mai 2013 - 15:08, said:

CUm pot eu incarca cu Maha fara sa folosesc cycle cu curent mic ?NU POT!!! eu vreau sa incarc acumulatorii fara alte pierderi de timp si daca pun curent de incarcare de 250 ma la acumulatori de 2500mah nu ii va opri cum trebuie deaorece trebuie respectata formula cu nu sub 0.33c!!

View PostwolfydRg, on 10 mai 2013 - 15:17, said:

O sa incerc o incarcare in weekend sub 0.33 sa vad ce se intampla. Asta de curiozitate.

Am revenit cu rezultate in legatura cu incarcarea sub 0.33c .
Am incarcat un acumulator de 2700mAh Hahnnel cu un curente de 200mA , deci cu aprozimativ 0.13c.
Sa comportat normal, a oprit incarcarea exact la cat duce de obicei cu 1000-1500mA. Acesta a fost golit in prealabil de mine.

Deci poti, cu conditia sa ai un incarcator bun si baterii ok. La tine daca cu toti acumulatorii nu se opreste atunci ai probleme cu incarcatorul, posibil sa fie defect. Daca doar cu unii acumulatori atunci e problema la ei nu la incarcator.

PS: apropo de incarcare, acumulatorii erau aproape reci, deci nu trigerul de temperatura a oprit incarcarea ci cel de curent delta.

Per total sunt mai mult decat 100% multumit, nu am ce sa ii reprosez.

Editat de wolfydRg, 11 mai 2013 - 12:26.


#522
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 33.448
  • Înscris: 06.01.2007

View PostViorelsolar, on 10 mai 2013 - 16:09, said:

LaCrosse BC1000 este identic cu Voltcraft CM410,este practic aceeași electronică înăuntru după cum am citit pe unele forumuri,numai că Voltcraft este mai performant în soft pentru că primește și noile tipuri de acumulatori Ni-Zn și după cum văd că se comportă acumulatorii de Ni-Zn,parcă nu mi-aș mai dori niciodată să mai încarc Ni-Mh,practic ăștia de Ni-Zn poți să-i descarci la 0 păstrând tensiunea acumulatorului peste 1.5V,iar unde i-am pus la telecomenzi și ceasuri de perete mă uimesc câtă putere au telecomenzile din toate direcțiile,iar la ceasul electronic de perete cu quartz,pur și simplu acumulatorii de Ni-Mh de 1.2V nu mișcau limbile,ci doar bateriile alcaline și acești acumulatori Ni-Zn pe care nu i-am încărcat de 3 luni !!!.Posted Image

As fi tentat sa-mi iau si eu un CM410 si niste NiZn-uri AAA pentru o lanterna bunicica (la 1.2V e vizibil mai slaba), insa nu prea gasesc referinte. De unde stii ca are aceiasi electronica cu lacrosse? Nu de alta dar Voltcraft mai are si BC-300 BC-500 care la design e la fel ca lacrosse (probabil si la electronica), dar CM410 arata altfel si butoanele cred ca au alte functii. M-ar interesa si pe mine daca ai un link ceva... Thanks!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate