Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...
 cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag
 Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 

Cum arătau televiziunea și radioul de..."ieri"?! (vol. I)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
3784 replies to this topic

#55
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Eu din perioada aia îmi aduc aminte de un serial cehoslovac (cred) despre munca în spitalele lor (avea şi o melodie drăguţă, ceva cu "mui ceas"... :) ), mai ţin minte Arabela (cred că tot de prin Cehoslovacia era), un fel de serial sf, ceva gen Harry Potter al zilelor noastre, pe urmă îmi aduc aminte de un serial cu o karatistă foarte atrăgătoare, care întâi se descălţa, semn că-i venise cheful de bătaie, apoi ţipa ascuţit, nu mai ştiu cum se numea.

De celebrul Kojak văd că nimeni n-a pomenit, nici de serialul de desene animate Kum Kum (îmi plăcea cum îl striga tac'su, cu glas grav şi baritonal "hei, Kum Kum!" :) ).

Tot în perioada aia am prins câteva zile când un tip "neconformist" care cred că lucra pe undeva prin zona unui releu de tv de provincie, s-a apucat să retransmită un program sârbesc imediat după 10 seara, pe aceeaşi frecvenţă cu TVR1! Atunci am avut ocazia să văd primele filme porno, mă şi mir că dădeau sârbii aşa chestii hard, necodate, ne-nimic, nici nu se compară cu "softurile" din zilele noastre ale televiziunilor comerciale obişnuite.

Edited by retele, 31 March 2006 - 09:36.


#56
stericuta

stericuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 16.03.2005

 retele, on Mar 31 2006, 10:32, said:

Eu din perioada aia îmi aduc aminte de un serial cehoslovac (cred) despre munca în spitalele lor (avea și o melodie drăguță, ceva cu "mui ceas"... :) ), mai țin minte Arabela (cred că tot de prin Cehoslovacia era),


Serialul se numea " Ambulanta". Era ceva de genul "E.R.", destul de reusit pentru vremea aceea.

Serialul pentru copii "Arabela" inca se mai redifuza anul trecut pe la TVR.

#57
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
Eu imi amintesc de serialele de sambata seara. La inceputul anilor '70 era Sfantul aka Simon Templar cu Roger Moore, a urmat Misiune imposibila, Un serif la New York, Mannix, Columbo cu Peter Falk, Kojak cu Telly Savalas, apoi Comisarul Bareta, ptr ca spre anii '80 sa se schimbe putin difuzandu-se Om bogat, om sarac cu fiorosul Falconeti, apoi Radacini (Roots) cu sclavul Kunta Kinte, ca apoi sa apara Dallas-ul. Daca va mai amintiti si alte seriale de sambata seara, va rog sa postati.
Sambata seara era o adevarata sarbatoare la TV, cu teleenciclopedia, serialul politist , iar la ora 22 fix se difuza emisiunea "Intalnirea de la ora 10", o emisiune divertisment de o ora, cu celebrii nostri umoristi. Cred ca tot atunci era si sitcom-ul "Tanta si Costel".

Edited by KLMN, 31 March 2006 - 23:18.


#58
aljarreau

aljarreau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,540
  • Înscris: 11.02.2006

 retele, on Mar 31 2006, 10:32, said:

pe urmă îmi aduc aminte de un serial cu o karatistă foarte atrăgătoare, care întâi se descălța, semn că-i venise cheful de bătaie, apoi țipa ascuțit, nu mai știu cum se numea.

Karatista era unguroaica si o chema Linda :coolspeak: Eram bolnav dupa ea, facea numai: "IAAAA-IA!" :clapping: Ma distra la nebunie. Filmul era in mai multe parti si era difuzat de televiziunea bulgara la Studio X. Imi amintesc ca filmul avea si unele scene mai deocheate, na, ungurii au fost mereu mai putin pudici decit noi :D . Si tot pe la bulgari inainte de '89, parca tot la Studio X, era si un film italian cu carabinieri... era cu un politist care am uitat cum il chema. Un fel de Catani, dar cu apucaturi de Piedone :gunsmilie:  :boxing: Tare as vrea sa stiu cum se numea filmul.
De pe TVR imi aduc aminte de filmul cu vrajitoarea aia care dadea din nas, cum ii zicea... Samantha parca, de Muppets Show, de ciocanitoarea Woody de la ora 19.00. Dupa '85-'86 insa s-a stricat caruta rau de tot la TVR, de ne uitam la Margelatu' la Studio X. Cred ca bulgarii stiau ca ne uitam la ei, ca filmele romanesti, cel putin Drumul Oaselor tin minte ca nu era tradus cu voce, ci subtitrat. Jos palaria in fata lor, stiau si ei ca sintem amariti rau. Poate ca sint un pic off-topic, dar eu cred ca Ceausescu daca le dadea romanilor putin mai multe filme, muzica straina si programe de divertisment, il prindea Doamna cu Coasa in funtia de presedinte. Dar el a taiat si piinea si circul...

#59
nicolaev

nicolaev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 26.07.2005
Ce mai imi amintesc eu sunt:
- Planeta maimutelor cu personaje ca Zira si Cornelius
- La moldoveni era emisiunea Joia tineretului pe care o difuzau vineri. Era simpatic prezentatorul care spunea :" si cum v-am obisnuit ca in fiecare vineri Joia tineretului"
- cand urmaream cocotati pe bloc cu antene sutien, crocodil, aeroplan, etc campionatele mondiale de fotbal din 1982 si 1986 pe Moscova 1 (circula o poanta cum ca doamna X a prins rusii fara sutien)

Edited by nicolaev, 05 April 2006 - 14:25.


#60
c.iordache

c.iordache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 14.02.2006
În Piatra-Neamț urcam cu Daciile și Oltciturile pe Cozla și cu celebrele televizoare Sport se urmărea CM de fotbal. Nu se supăra nimeni dacă îți căscai ochii la televizorul lui. Important era să găsești un loc, chiar și pe o cracă de cireș era bine. Mă întreb dacă mai sunt cireșii ăia acolo... Mai țin minte că unu' care avea adaptor 12V/220V venea cu Diamantul. În pauza meciului mai pornea puțin motorul...  :D  Să revin la topic, io nu-mi amintesc ce serial era ăla cu Pane Pokownicu... sau mă rog pe aproape. Era polonez clar... Ambulanța mi-l amintesc bine, chiar mă pasiona, era dinamic pentru vremea aia. Despre restul s-a mai povestit.
În rest la noi erau la modă amplificatoarele pentru Moscova 1. Chișinăul se prindea relativ bine cu patru "fluturași" sau cu un "sutien" cu amplificator.
Îmi amintesc că făceam rost cu "pile" de tranzistori cu "efect de câmp". Nici nu-mi mai amintesc ce indicativ aveau... eheeheee ce vremuri...

Last edit:
Era să uit de serialul "Racheta Albă" (al cărui generic îl mai fredonez și acum :naughty: ) cu maestrul George Constantin. Ăla da serial care stimula imaginația...

Edited by c.iordache, 06 April 2006 - 04:57.


#61
AxY

AxY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 03.05.2004
mi-am mai adus aminte de un film pentru copii si am cautat zilele trecute un link pt film si am gasit unul foarte bien documentat Vizitatorii. Enjoy it !

Edited by AxY, 06 April 2006 - 10:27.


#62
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
Eu imi mai amintesc de emisiunile "De Straja Patriei" dedicata militarilor se difuza duminica la 12:30, serialul "Linia maritima Onedin" duminica dupa-amiaza;
Roman Foileton - luni seara;
Teatru TV - marti la 20:30;
Telecinemateca - miercuri seara si vineri dimineata in reluare;
"Steaua fara nume" sau "Floarea din gradina" emisiuni concurs de muzica usoara,respectiv populara;
Serialul ptr copii "Daktari" - duminica 09:30;
Emisiunea concurs "Ce stim sau ce nu stim despre";
Serialul "Atlantis" - joi seara;
"Varstele peliculei" - emisiuni despre filme - sambata dupa-amiaza;
"Album duminical" - duminica de la 13:05.
Mai bagati si voi ce va aduceti aminte.

#63
tzitza

tzitza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 07.01.2004
misiunea spatiala delta (desen animat romanesc) si parca pe tvr 2 prin 83-84 enola gay

#64
Navajo

Navajo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 30.01.2005
Enola Gay a fost pe TV1 si a avut 3 episoade,parca.In rolul lui Paul Tibbets a jucat P.Duffy.
Dar voi povestiti de vremurile bune cu Daktari,Tarzan,Telecinemateca,etc.
Daca povestiti de ultimele zile adolescentii nu vor crede ca a existat asa ceva.

#65
suspatria

suspatria

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 06.06.2006
Pentru inceput va ofer trei pagini din programul anului 1969. Am scanat si programul radio al unei zile de miercuri. Observati ca vinerea si miercurea nu era program tv ! Daca sunt doritori de astfel de delicatese, va anunt ca am multe altele, inclusiv programele de revelion din 1984 incoace (Tele-Radio). Dar numai daca vor posta si alții scanari dupa programele tv de dinainte de 1989.
Delia Budeanu spunea in emisiunea de sambata cu crainice, ca in anii 70 emisia incepea la 08 si se termina la 01 noaptea. Oare chiar asa a fost ? Sunt nascut in 75 si nu-mi aduc aminte de asa ceva.  
Sunt si trei mire, luate de pe net, una chiar din 1987, cand incepea programul la 8 seara. Va aduceti aminte de mira de reglaj mai veche ? Eu parca tin minte o mira cu nori pe cer  ?

Attached Files



#66
a21alex

a21alex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 22.08.2005
CITITORII DESPRE CARTI .... :D Ma intreb care o fii fost tanarul acela din Hunedoara ?! :)
La radio ... la 7:30 am vazut ca incepea ,,Muzica distractiva,, . Sunt tare curios ce muzica dadeau atunci ... :D in categoria asta .... ? Catelus cu paru` cret ?! :) in rest muzica populara si clasica la greu ....
Super interesant .... Pai daca mai ai ... de ce nu le pui .... ?! Sa ramana urmasilor urmasilor nostrii ! :D

Edited by a21alex, 08 June 2006 - 23:00.


#67
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005

 suspatria, on Jun 8 2006, 22:49, said:

Va aduceti aminte de mira de reglaj mai veche ? Eu parca tin minte o mira cu nori pe cer  ?

Aia cred ca era inainte de 1985, cind s-a introdus "culoarea" la televiziunea nostra...

#68
suspatria

suspatria

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 06.06.2006
Iaca și un bonus din 1982   patru pagini din Radio-TV. Luni cred că începea la ora 15.
Voi reveni săptămana viitoare , că mă duc la țara să caut programle de revelion din pod.

Attached Files



#69
zuzarel

zuzarel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 04.09.2004
ce filme....
  "nemuritorul"
  "pireduti in spatiu"
      ce vremuri..se difuzau parca duminica seara ...prin 70///

#70
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,081
  • Înscris: 29.04.2006
Genial !  Absolut genial !  :D

#71
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
"Suspatria" multumim, mai vrem. Felicitari, e fantastic.

#72
suspatria

suspatria

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 06.06.2006
Voi începe într-o ordine inversă, de la Revoluție spre trecut. Pentru început, am postat ultimul număr al revistei TELE RADIO, cumpărat chiar în dimineața zilei de 22 decembrie. Din acest număr face parte și celebra pagină cu programul zilei de 25 decembrie care circula pe net. Oricum nu a mai fost valabil nimic din acest număr. Chestia e că, dacă mai întârzîia revoluția, am fi avut parte de un Revelion într-o zi de duminică, lucru relativ inedit (ultima oară a fost în 1979) și eram foarte curios daca vor difuza oleacă de program duminica dimineață, sau vor începe ca de obicei la ora 20.30 cu ultimul Telejurnal al anului.
Următorul program tipărit a apărut în jurul datei de 27 decembrie, dar i-am văzut doar coperta la televizor- se numea "Programul Radioteleviziunii Române Libere". Am o mare rugăminte, dacă îl are cineva, își face mare pomană postându-l pe forum .
Ne revedem cu programul congresului XIV (noiembrie 1989).
Și puneți mâna și voi pe scaner, nu mă lăsați numai pe mine!

Attached Files



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate