Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 

Ansambluri rezidentiale in Iasi

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
1986 replies to this topic

#649
deejayz

deejayz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.05.2010

View Postgigel-popescu, on 13 septembrie 2018 - 18:41, said:

Pentru situatia cand apartamentul nu exista inca (urmeaza sa fie construit si vanzarea efectiva va fi in viitor) -> aveti grija daca va mai incadrati in cota de TVA 5%!!!

Cadrul legal in materie -> Codul fiscal 2018, Art. 291. https://www.noulcodf...rticol-291.html

"Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii:
3. livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 m², exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Suprafaţa utilă a locuinţei este cea definită prin Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Anexele gospodăreşti sunt cele definite prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 m², inclusiv amprenta la sol a locuinţei, în cazul caselor de locuit individuale. În cazul imobilelor care au mai mult de două locuinţe, cota indiviză a terenului aferent fiecărei locuinţe nu poate depăşi suprafaţa de 250 m², inclusiv amprenta la sol aferentă fiecărei locuinţe. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%, respectiv:
(i) în cazul persoanelor necăsătorite, să nu fi deţinut şi să nu deţină nicio locuinţă în proprietate pe care au achiziţionat-o cu cota de 5%;
(ii) în cazul familiilor, soţul sau soţia să nu fi deţinut şi să nu deţină, fiecare sau împreună, nicio locuinţă în proprietate pe care a/au achiziţionat-o cu cota de 5%;"

Exemplu concret. Oferta de la Conest http://conestgrandre...mere-tip-3c-c5/
Pe site, apare in scris, ca apartament tip 3C, 71.95 mp utili + 16.78 mp balcon -> 101.925 EUR (TVA inclus 5%).
Societatea LOGISTIC DEVELOPMENT IAŞI S.R.L. (dezvoltatorul Conset Grand Residence) lucreaza cu PIRAEUS BANK Romania S.A. (care este creditor ipotecar).
Un calcul simplu, arata ca 101.925 EUR este pretul cu TVA inclus (5%). Extragem TVA-ul de 5% din suma de 101.925 EUR si rezulta 97.071,43 EUR (suma fara TVA). 97.071,43 * 4.69 (pretul cu care Piraeus Bank vinde EUR la data de 13.09.2018) => 455,011.74 RON. 455,011.74 RON depaseste limita mentionata de lege pentru incadrarea in cei 5% cota TVA, deci, automat vei avea de platit 19% TVA.
Ducere in eroare facuta de Conest aici, pentru ca iti prezinta un pret ce are inclus o cota TVA incorecta! (dar nu e asta vroiam sa evidentiez).

Pe scurt: fiti atenti ce sume de bani va angajati sa platiti. Cota de 5% TVA se ia in considerare pentru valoarea imobilului la momentul vanzarii. Daca semnezi un antecontract, nu acela este momentul vanzarii. Vanzarea este atunci cand semnezi contractul de vanzare-cumpare.
De obicei cum functioneaza? Te intelegi la suma de avans, suma de rest de plata, data la care se face receptia + vanzarea apartamentului. Sumele discutate in antecontracte sunt sume exprimate in EURO (majoritatea fac asa). Problema e ca EUR va avea alta valoare peste un an de zile, atunci cand tu vei semna contractul de vanzare-cumparare.
Deci, daca urmeaza sa semnati un antecontract pentru apartamente ale caror valoare este in jurul a 95.000 EUR -> mare atentie, exista posibilitatea ca peste un an, atunci cand are loc vanzarea, sa afli ca 95.000 EUR inseamna mai mult de 450.000 RON, si dintr-o data vei avea 19% TVA!

In ultimele 12 luni, EURO a fluctuat cu pana la 0.06, 0.07 RON.

Deci, daca aveti antecontractele in EURO, incercati sa estimati valoarea acelei sume la momentul in care va avea loc semnarea contractului de vanzare-cumparare!

Daca va orientati spre apartamente care costa pana in 90.000 EUR, aveti sanse mici ca intr-un an de zile EURO sa o ia razna atat de rau cat sa va treziti ca suma in EURO a imobilului valoreaza peste 450.000 RON.
Daca sunteti in preajma lui 95.000, eu nu m-as baga. Un calcul simplu arata ca daca EURO trece de 4.73 RON la momentul vanzarii, atunci TVA-ul, din 5% (4750 EUR) va deveni 19% (18.050 EUR).

Ai dreptate pana la un punct. Intradevar, la apartamentul acela care costa undeva la 101K, cota de TVA nu se mai incadreaza la 5% ci la 19%. Dar daca ai fi stat sa discuti cu oamenii, ti-ar fi explicat foarte frumos cum se face. Spre exemplu eu am fost la ei, am sesizat lucrul acesta, au verificat pe site si intradevar a fost o greseala dar pretul se face in felul urmator: daca stii sa discuti cu oamenii, obtii discount si ajungi cu pretul undeva la 97k (cel de 71,92mp utili + 16 mp2 balconul)
Mi-au facut oferta :) daca platesc un 70% mi-l lasa la 97k si ma incadram la 5%, daca plateam doar 20%, ramanea pretul de lista dar se proceda in felul urmator, ca sa fie multumiti cu totii: 97k iti treceau in contract cu 5% iar pe diferenta pana la 101k, iti facea un act aditional pentru amenajari interioare si, automat, ti-l factura cu 19%. Mie cei de la Conest mi s-au parut destul de fair play :) pana la urma am renuntat la acel apartament si mi-am cumparat in blocul 2 :)

P.S: Legea te limiteaza la 475.000 RON cu TVA, pretul socotit de tine e 478k, deci eu zic ca daca ai fi stiut sa vorbesti, ai fi prins o negociere de la oameni. Modalitatea de punere a problemei reflecta si deschiderea vanzatorului fata de tine :)

#650
deejayz

deejayz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.05.2010
Eu nu stiu unde ati trait sau unde traiti... aveti niste probleme de ma doare mintea. Citind cam tot topicul, eu nu stiu unde stati acum de aveti strazi libere, locuri gratis de parcare. Ori ca te muti la Conest, ori la Palas - LAZAR, Valea Adanca, Visoianu etc, peste tot gasesti cam aceleasi probleme ce tin de trafic :)
Eu personal mi-am luat apartament la Conest Grand Residence din urmatoarele motive:
- un design destul de placut, ceea ce nu vezi prin oras
- locuri de parcare la discretie, chiar daca sunt contracost
- am prins loc in blocul 2, cu vedere spre tatarasi, view-ul e unul superb
- suprafetele apartamentelor sunt decente, 52,35 utili + balcon, living + dormitor (fata de alte cutii de chibrituri la 40mp, 2 camere)
- iesirea pe sensul unic mi se pare destul de ok, dimineata strada aia nu e aglomerata (ca va deveni in viitor, fiecare suntem maturi si trebuie sa ne asumam niste riscuri- nu le putem avea pe toate)
- calitatea constructiei pe departe printre cele mai bune din iasi (structura cred ca e cea mai buna, analizand restul ansamblelor), aparataj electric schneider, nu tzing top pang, A.C-uri daikin(top mondial momentan)nu yamatsu sau mai stiu eu ce, calorifere de aluminiu, nu tabla, centrala e ferolli, nu motan, ariston etc, pvc veka 7 camere si pot continua :)
- pentru cei care spun de spatii verzi, o sa apara in spatele blocului 3 un parc, pista de alergare etc (am intrebat de n ori la vanzari si mi s-a confirmat ca vor fi)
- avand in vedere raportul calitate-pret-zona, eu cred ca mai bine de atat nu puteam gasi nicaieri :) sa iei la 1150 in zona aia, mi se pare moft

P.S: Pentru carcotasii cu fabricile din jur, sincer, am prieten mutat in C1 cu vedere spre BMT, n-auzi nimic de la ei. Ca view-ul e trist, cum am spus anterior, fiecare e matur si isi asuma anumite lucruri (daca vrei calitate, renunti la altele). In viitorul apropiat dispare si fabrica aia.
P.P.S: Cei mai dezavantajati, oarecum, sunt cei din blocul C3, care au vedere doar la CET dar daca se uita pe dreapta, vad si eu orasul :)) in rest, amplasamentul e super ok, facil, aproape de toate punctele de interes (palas, centru, etc), supermarketuri aproape, iulius etc.

Acum stiu ca pretul e 1300E indiferernt de situatie. La cash stiu ca se mai negociaza usor, dar repet, cine a cumparat la nivel de groapa, a facut un fair deal. Relaxat vinde apartamentul 1300-1400E/mp 2

Sa auzim numai de bine.

#651
ja-ro

ja-ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 21.10.2007

View Postdeejayz, on 23 octombrie 2018 - 16:00, said:

Eu nu stiu unde ati trait sau unde traiti... aveti niste probleme de ma doare mintea. Citind cam tot topicul, eu nu stiu unde stati acum de aveti strazi libere, locuri gratis de parcare. Ori ca te muti la Conest, ori la Palas - LAZAR, Valea Adanca, Visoianu etc, peste tot gasesti cam aceleasi probleme ce tin de trafic Posted Image
Eu personal mi-am luat apartament la Conest Grand Residence din urmatoarele motive:
- un design destul de placut, ceea ce nu vezi prin oras
- locuri de parcare la discretie, chiar daca sunt contracost
- am prins loc in blocul 2, cu vedere spre tatarasi, view-ul e unul superb
- suprafetele apartamentelor sunt decente, 52,35 utili + balcon, living + dormitor (fata de alte cutii de chibrituri la 40mp, 2 camere)
- iesirea pe sensul unic mi se pare destul de ok, dimineata strada aia nu e aglomerata (ca va deveni in viitor, fiecare suntem maturi si trebuie sa ne asumam niste riscuri- nu le putem avea pe toate)
- calitatea constructiei pe departe printre cele mai bune din iasi (structura cred ca e cea mai buna, analizand restul ansamblelor), aparataj electric schneider, nu tzing top pang, A.C-uri daikin(top mondial momentan)nu yamatsu sau mai stiu eu ce, calorifere de aluminiu, nu tabla, centrala e ferolli, nu motan, ariston etc, pvc veka 7 camere si pot continua Posted Image
- pentru cei care spun de spatii verzi, o sa apara in spatele blocului 3 un parc, pista de alergare etc (am intrebat de n ori la vanzari si mi s-a confirmat ca vor fi)
- avand in vedere raportul calitate-pret-zona, eu cred ca mai bine de atat nu puteam gasi nicaieri Posted Image sa iei la 1150 in zona aia, mi se pare moft

P.S: Pentru carcotasii cu fabricile din jur, sincer, am prieten mutat in C1 cu vedere spre BMT, n-auzi nimic de la ei. Ca view-ul e trist, cum am spus anterior, fiecare e matur si isi asuma anumite lucruri (daca vrei calitate, renunti la altele). In viitorul apropiat dispare si fabrica aia.
P.P.S: Cei mai dezavantajati, oarecum, sunt cei din blocul C3, care au vedere doar la CET dar daca se uita pe dreapta, vad si eu orasul Posted Image) in rest, amplasamentul e super ok, facil, aproape de toate punctele de interes (palas, centru, etc), supermarketuri aproape, iulius etc.

Acum stiu ca pretul e 1300E indiferernt de situatie. La cash stiu ca se mai negociaza usor, dar repet, cine a cumparat la nivel de groapa, a facut un fair deal. Relaxat vinde apartamentul 1300-1400E/mp 2

Sa auzim numai de bine.
Ai dreptate, e important și cum sunt utilate apartamentele. Centrala termică și radiatoarele sunt foarte importante. Ar fi bine să poți alege totuși producătorul. În același timp, dacă tot complexul este utilat cu același tip de centrală (Ariston sau ce spuneai că este), sunt convins că firma de service va aloca resurse umane și tehnice cu care să poată gestiona mai mulți clienți localizați într-un singur complex.

#652
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,064
  • Înscris: 10.04.2006
Asteapta sa se inchirieze majoritatea apartamentelor la studenti si ai sa vezi apoi veselie.
Petreceri pana dimineata, te vei simti ca si cum ai sta intr-un camin.

#653
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,768
  • Înscris: 21.06.2016

View Postrobylup, on 23 octombrie 2018 - 08:16, said:

Brown Luxury


Aoleu, hahaha, neinspirat nume. Luxul maro, auzi la ei :D

View PostNenea Zap, on 24 octombrie 2018 - 08:22, said:

Asteapta sa se inchirieze majoritatea apartamentelor la studenti si ai sa vezi apoi veselie.
Petreceri pana dimineata, te vei simti ca si cum ai sta intr-un camin.

Numai sa fie atent sa nu alunece pe borala pe scari sau pe pisat in lift.

#654
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 24 octombrie 2018 - 08:37, said:

Aoleu, hahaha, neinspirat nume. Luxul maro, auzi la ei Posted Image
Da, foarte neinspirat numele, dar na, chiar e ultima mea problema Posted Image, asta daca e o problema Posted Image)

View PostNenea Zap, on 24 octombrie 2018 - 08:22, said:

Asteapta sa se inchirieze majoritatea apartamentelor la studenti si ai sa vezi apoi veselie.
Petreceri pana dimineata, te vei simti ca si cum ai sta intr-un camin.

View Postvrajitoruldinoz, on 24 octombrie 2018 - 08:37, said:

Numai sa fie atent sa nu alunece pe borala pe scari sau pe pisat in lift.
Nu le mai stricati mojo la oameni :) pana nu treci prin asa ceva, nu intelegi cat de naspa poate fii. Ah ce liniste e in Valea Lupului :)))

Cat despre conest, numai lucruri bune, am fost la o vizionare, apartamente misto, chiar exista calitate, dar preturile mult prea mari pentru locatia in sine. Alea sunt camine de lux, nu apartamente de familisti din pacate.

Edited by robylup, 24 October 2018 - 08:51.


#655
ggg0707

ggg0707

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 09.08.2017

View Postdeejayz, on 23 octombrie 2018 - 16:00, said:

Eu nu stiu unde ati trait sau unde traiti... aveti niste probleme de ma doare mintea. Citind cam tot topicul, eu nu stiu unde stati acum de aveti strazi libere, locuri gratis de parcare. Ori ca te muti la Conest, ori la Palas - LAZAR, Valea Adanca, Visoianu etc, peste tot gasesti cam aceleasi probleme ce tin de trafic Posted Image
Eu personal mi-am luat apartament la Conest Grand Residence din urmatoarele motive:
- un design destul de placut, ceea ce nu vezi prin oras
- locuri de parcare la discretie, chiar daca sunt contracost
- am prins loc in blocul 2, cu vedere spre tatarasi, view-ul e unul superb
- suprafetele apartamentelor sunt decente, 52,35 utili + balcon, living + dormitor (fata de alte cutii de chibrituri la 40mp, 2 camere)
- iesirea pe sensul unic mi se pare destul de ok, dimineata strada aia nu e aglomerata (ca va deveni in viitor, fiecare suntem maturi si trebuie sa ne asumam niste riscuri- nu le putem avea pe toate)
- calitatea constructiei pe departe printre cele mai bune din iasi (structura cred ca e cea mai buna, analizand restul ansamblelor), aparataj electric schneider, nu tzing top pang, A.C-uri daikin(top mondial momentan)nu yamatsu sau mai stiu eu ce, calorifere de aluminiu, nu tabla, centrala e ferolli, nu motan, ariston etc, pvc veka 7 camere si pot continua Posted Image
- pentru cei care spun de spatii verzi, o sa apara in spatele blocului 3 un parc, pista de alergare etc (am intrebat de n ori la vanzari si mi s-a confirmat ca vor fi)
- avand in vedere raportul calitate-pret-zona, eu cred ca mai bine de atat nu puteam gasi nicaieri Posted Image sa iei la 1150 in zona aia, mi se pare moft

P.S: Pentru carcotasii cu fabricile din jur, sincer, am prieten mutat in C1 cu vedere spre BMT, n-auzi nimic de la ei. Ca view-ul e trist, cum am spus anterior, fiecare e matur si isi asuma anumite lucruri (daca vrei calitate, renunti la altele). In viitorul apropiat dispare si fabrica aia.
P.P.S: Cei mai dezavantajati, oarecum, sunt cei din blocul C3, care au vedere doar la CET dar daca se uita pe dreapta, vad si eu orasul Posted Image) in rest, amplasamentul e super ok, facil, aproape de toate punctele de interes (palas, centru, etc), supermarketuri aproape, iulius etc.

Acum stiu ca pretul e 1300E indiferernt de situatie. La cash stiu ca se mai negociaza usor, dar repet, cine a cumparat la nivel de groapa, a facut un fair deal. Relaxat vinde apartamentul 1300-1400E/mp 2

Sa auzim numai de bine.


De acord, si se inchriaza foarte usor in zona aia. Am luat la Rivers Towers o camera, strict pentru inchriat (cu tot cu loc de parcare). Cam acelasi pret pe m2 ca la Conest Grand, dar la Rivers mi s-a parut atat accesul catre centru cat si calitatea constructiei sensibil mai buna decat la Conest. Si la conest sunt ok, dar am ales Rivers.Cum ai spus si tu, la stadiu de groapa cu avans 70% cash in jur de 1150 mp, acum clar 1300.

#656
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,768
  • Înscris: 21.06.2016
Pe locul unde e Rivers era o mlastina de unde prindeam broaste sa le mincam (ok, n-am prins nimic).

#657
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Daca citesti si crezi ceea ce scrie in BZI sau EVZ, atunci e naspa. Stii nu, pentru 200 de lei, poti avea si tu un articol in BZI despre ce vrei tu, poti sa spui ce vrei, BZI isi asuma.

#658
deejayz

deejayz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.05.2010

View PostNenea Zap, on 24 octombrie 2018 - 08:22, said:

Asteapta sa se inchirieze majoritatea apartamentelor la studenti si ai sa vezi apoi veselie.
Petreceri pana dimineata, te vei simti ca si cum ai sta intr-un camin.
De parca intr-un bloc vechi nu ai aceeasi problema. Am stat in bloc vechi pe Strapungere Silvestru, bubuia muzica si acolo. Am stat la casa, si acolo bubuia muzica. Vrei liniste, du-te la un bloc prin tatarasi, plin de pensionari, dar si acolo vei gasi cate 2-3 care fac show-uri.
Nenea Zap, indica-mi tu o locatie unde nu vor fi studenti/chiriasi, whatever. :)

View Postrobylup, on 24 octombrie 2018 - 08:54, said:

Da, foarte neinspirat numele, dar na, chiar e ultima mea problema Posted Image, asta daca e o problema Posted Image)




Nu le mai stricati mojo la oameni Posted Image pana nu treci prin asa ceva, nu intelegi cat de naspa poate fii. Ah ce liniste e in Valea Lupului Posted Image))

Cat despre conest, numai lucruri bune, am fost la o vizionare, apartamente misto, chiar exista calitate, dar preturile mult prea mari pentru locatia in sine. Alea sunt camine de lux, nu apartamente de familisti din pacate.
Roby, cum ziceam. Nu intotdeauna le poti avea pe toate. Eu am avantajul ca unde mi-am luat, nu sunt deloc apartamente de 1 camera. Sper sa fiu ferit de petreceri si etc, dar daca e sa fie, aia e. Imi asum. Acum stau la o casa undeva pe strada Podisului, bubuie muzica din jur de mama mia. Inainte de asta am stat in zona garii pe Strapungere Silvestru, si acolo ce mai bubuia muzica, mama mama. Am ales complexul pentru zona, arhitectura si calitate.

P.S: Cei de la Conest au facut si a 2 a iesire din complex, pe langa Kaufland/Jysk/Lidl, deci exista solutie de a iesi direct in parcare la Lidl dar evident ca se va aglomera.

View Postggg0707, on 24 octombrie 2018 - 09:00, said:



De acord, si se inchriaza foarte usor in zona aia. Am luat la Rivers Towers o camera, strict pentru inchriat (cu tot cu loc de parcare). Cam acelasi pret pe m2 ca la Conest Grand, dar la Rivers mi s-a parut atat accesul catre centru cat si calitatea constructiei sensibil mai buna decat la Conest. Si la conest sunt ok, dar am ales Rivers.Cum ai spus si tu, la stadiu de groapa cu avans 70% cash in jur de 1150 mp, acum clar 1300.
Nu te contrazic. Si cei de la River au construit ok dar problemele care am auzit ca le au cu terenul, autorizatia etc, m-au facut sa trec vis a vis. Eu am mers cu 2 ingineri de specialitate cand am facut alegerea. Dl. Profesor Patras Bogdan mi-a recomandat Conestul pt ca dpdv al dumnealui e cea mai buna structura de pe piata la ora actuala. (asta mi-a mai spus-o si un evaluator de la banca). Practic aia m-a interesat, sa fiu sigur ca blocul e secure, ca nu crapa in 2 la primul cutremur. Dupa au fost criteriile materiale folosite, zona etc. Nu vreau sa le fac reclama dar s-au miscat extrem de bine cu constructia, destul de rapid. Intr-un an si jumatate au terminat mastodontul ala de bloc, ceea ce mi se pare incredibil. Stiu altii care se chinuie cu un P+5 de un an si inca nu este gata... +++ mama ma-sii, dupa Iasicon care a facut in pd de fier cele 2 blocuri, asta-i al 2 lea ansamblu rezidential facut de un constructor cu traditie si nu unii altii aparuti ca ciupercile dupa ploaie.

#659
deejayz

deejayz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.05.2010

View PostVM777, on 24 octombrie 2018 - 09:50, said:

=)))) daca si asta e milionar.... un taranus care a facut banii usor si ii sparge in stanga si in dreapta. Peste 5-10 ani o sa auzim ca pateste ca ala de a castigat la loto si acum sapa santuri pe la o firma de constructii :))

#660
ggg0707

ggg0707

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 09.08.2017

View Postdeejayz, on 24 octombrie 2018 - 10:22, said:


Nu te contrazic. Si cei de la River au construit ok dar problemele care am auzit ca le au cu terenul, autorizatia etc, m-au facut sa trec vis a vis. Eu am mers cu 2 ingineri de specialitate cand am facut alegerea. Dl. Profesor Patras Bogdan mi-a recomandat Conestul pt ca dpdv al dumnealui e cea mai buna structura de pe piata la ora actuala. (asta mi-a mai spus-o si un evaluator de la banca). Practic aia m-a interesat, sa fiu sigur ca blocul e secure, ca nu crapa in 2 la primul cutremur. Dupa au fost criteriile materiale folosite, zona etc. Nu vreau sa le fac reclama dar s-au miscat extrem de bine cu constructia, destul de rapid. Intr-un an si jumatate au terminat mastodontul ala de bloc, ceea ce mi se pare incredibil. Stiu altii care se chinuie cu un P+5 de un an si inca nu este gata... +++ mama ma-sii, dupa Iasicon care a facut in pd de fier cele 2 blocuri, asta-i al 2 lea ansamblu rezidential facut de un constructor cu traditie si nu unii altii aparuti ca ciupercile dupa ploaie.


Da, arata bine pe exterior Conestul, dar si pe interior: spatiu, comfort, insa personal nu am fost convins de metoda de incalzire si ventilatie, mai ales cand am ridicat problema intretinerilor instalatiilor, nu prea au stiut sa imi raspunda cei de la vanzari ce se intampla in caz de avarii, cum se intervine...Din ce stiu, incalzirea nu se face cu centrala termica acolo, au alt sistem, foarte bun de altfel daca este mentinut corespunzator, insa eu nu am fost convins. Referitor la Rivers, tinand cont ca contractul de vanzare cumparare a fost finalizat ok, contracte la utilitati ok, totul in regula, fara sarcini suplimentare, nu dau crezare zvonurilor referitoare la autorizatii. S-au incadrat in termenul extins de predare, nu au fost probleme de rectificat la finisaje. O problema este ca locurile de parcare la blocurile 1 & 2 sunt doar supraterane (cam 200 de apartamente trebuie sa parcheze suprateran, asta pana cand vor termina blocurile 3 & 4 cu parcare subterana). Oricum , randamentul din inchiriere este bunicel, undeva la 7% pe an, ceea ce ma multumeste.

#661
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,064
  • Înscris: 10.04.2006

View Postdeejayz, on 24 octombrie 2018 - 10:22, said:


De parca intr-un bloc vechi nu ai aceeasi problema. Am stat in bloc vechi pe Strapungere Silvestru, bubuia muzica si acolo. Am stat la casa, si acolo bubuia muzica. Vrei liniste, du-te la un bloc prin tatarasi, plin de pensionari, dar si acolo vei gasi cate 2-3 care fac show-uri.
Nenea Zap, indica-mi tu o locatie unde nu vor fi studenti/chiriasi, whatever. :)


Roby, cum ziceam. Nu intotdeauna le poti avea pe toate. Eu am avantajul ca unde mi-am luat, nu sunt deloc apartamente de 1 camera. Sper sa fiu ferit de petreceri si etc, dar daca e sa fie, aia e. Imi asum. Acum stau la o casa undeva pe strada Podisului, bubuie muzica din jur de mama mia. Inainte de asta am stat in zona garii pe Strapungere Silvestru, si acolo ce mai bubuia muzica, mama mama. Am ales complexul pentru zona, arhitectura si calitate.

P.S: Cei de la Conest au facut si a 2 a iesire din complex, pe langa Kaufland/Jysk/Lidl, deci exista solutie de a iesi direct in parcare la Lidl dar evident ca se va aglomera.


Nu te contrazic. Si cei de la River au construit ok dar problemele care am auzit ca le au cu terenul, autorizatia etc, m-au facut sa trec vis a vis. Eu am mers cu 2 ingineri de specialitate cand am facut alegerea. Dl. Profesor Patras Bogdan mi-a recomandat Conestul pt ca dpdv al dumnealui e cea mai buna structura de pe piata la ora actuala. (asta mi-a mai spus-o si un evaluator de la banca). Practic aia m-a interesat, sa fiu sigur ca blocul e secure, ca nu crapa in 2 la primul cutremur. Dupa au fost criteriile materiale folosite, zona etc. Nu vreau sa le fac reclama dar s-au miscat extrem de bine cu constructia, destul de rapid. Intr-un an si jumatate au terminat mastodontul ala de bloc, ceea ce mi se pare incredibil. Stiu altii care se chinuie cu un P+5 de un an si inca nu este gata... +++ mama ma-sii, dupa Iasicon care a facut in pd de fier cele 2 blocuri, asta-i al 2 lea ansamblu rezidential facut de un constructor cu traditie si nu unii altii aparuti ca ciupercile dupa ploaie.

Chiar compari un bloc din Tudor cu un bloc din Dacia sau galata la numărul de studenți?
Chiar poți susține că e tot aia?

#662
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009

View PostVM777, on 24 octombrie 2018 - 11:18, said:

E mai milionar decât tine.
Cred ca e fain tare sa îți plătească alții ratele la rolls și Bentley pe 30 de ani...


Știi ca pe gheata și tancul aluneca, nu?
E înclinația foarte mare acolo.
Știu ca pe net toți avem super mașini și suntem super șoferi dar legile fizicii rămân valabile în viata reala...
De ce esti asa pornit pe toti de pe topicul asta? Care e logica? Da gheata e gheata. Si fizica e fizica. Cum cobori Sipotelul, Copoul, Buciumul, asa cobori si acolo. Repet, prin spate pe la Dacia, e mica inclinatia.
P.S. Sunt sofer normal, cu masina un pic anormala, care stie sa foloseasca ce are pe masina.

#663
liviu121314

liviu121314

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 12.09.2017

View PostNenea Zap, on 24 octombrie 2018 - 12:25, said:

Chiar compari un bloc din Tudor cu un bloc din Dacia sau galata la numărul de studenți?
Chiar poți susține că e tot aia?

In galata e ok,mai multi familisti decat studenti, studentii cu pretentii vor mai aproape de univ/centru :))

#664
ggg0707

ggg0707

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 09.08.2017

View PostVM777, on 24 octombrie 2018 - 12:32, said:

7% pe an?

Cat costa un Ap acolo? Mai pui 10.000 mobilatul si utilatul.
Vezi cât e chiria pe luna și pe urma vezi dacă îți mai da 7%...


pai a dat 7 % an. Plata cash 70% avans (pret "promotional" la achizitie, investitie totala aproximativa: pret apartement+loc parcare+utilat+mobilat 52000 Eur, inchiriat cu 310 EUR/luan), asteptat 9 luni pana a fost gata apartamentul, si actele, apoi mobilat (nu "lux" dar nici ieftineala de Dedeman, dar cu bun gust) apoi inchiriat instant (si nu la student).

#665
deejayz

deejayz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.05.2010

View PostVM777, on 24 octombrie 2018 - 13:59, said:

Tu ai reușit sa ĂŽnchiriezi cuiva o garsoniera ĂŽn Iași cu 310 euro pe luna?
Esti naiv... la Conest s-au inchiriat cu 350E la o camera :)) tot aici la conest au fost care au luat cand era 1100E mp si acum au vandut cu 1400E. Sa faci 10k in 10 luni doar din combinatia asta... ideea este sa ai bani si sa te poti bloca cu 35k

View PostNenea Zap, on 24 octombrie 2018 - 12:25, said:

Chiar compari un bloc din Tudor cu un bloc din Dacia sau galata la numărul de studenți?
Chiar poți susține că e tot aia?
Am stat prin toate colturile Iasului, peste tot am gasit aceleasi combinatii... Oriunde,inevitabil, gasesti petrecareti. Ba chiar prin Dacia, Galata am gasit petrecareti din aia mai tuciurii, care nu prea te indurai sa le spui ceva ca cine stie ce palme iti mai luai. Mai ales in Galata unde se aduna toti jegosii si stau si urla in mijlocul strazii ca la ei pe domeniu.
In fine, deviem de la subiect. Fiecare are opinia lui.

Edited by deejayz, 24 October 2018 - 15:04.


#666
ggg0707

ggg0707

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 09.08.2017

View PostVM777, on 24 octombrie 2018 - 13:59, said:

Tu ai reușit sa închiriezi cuiva o garsoniera în Iași cu 310 euro pe luna?

Apartament cu 1 camera+ loc parcare, da.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate