Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

S-a dus seceta pedologica?
 

APICULTURA - ce?, cum?, unde?, cat costa?

* * * * - 2 votes
  • Please log in to reply
3030 replies to this topic

#1261
medelin992

medelin992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,487
  • Înscris: 16.06.2010
A incercat cineva sa faca protofil acasa?

#1262
mihaipetret

mihaipetret

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.01.2013
va rog sa/mi spuneti si mie cum functioneaza maturatorul de miere

#1263
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,139
  • Înscris: 24.09.2009
Maturatorul nu este altceva decat un bidon de depozitare al mierii, confectionat din inox sau plastic alimentar.

#1264
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008
incredibil de greu sa gasesc un bidon de 50 cm inaltime si 40 diametru Posted Image pentru centrifuga mea.
am vrut sa cumpar una, dar tocmai ce am terminat de cheltuit 2000 + lei pe dinti.

Edited by fr0ggybv, 05 August 2016 - 18:50.


#1265
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008
... am afumat si eu albinele cu varachet, taman bine sa termin pe 20 seria.

am si eu o intrebare .. tehnica, cum ajunge fumul asta in tot stupul ? adica hartiuta aia e mica, daca fumul o ia in sus as zice ca intra intre 3-4 rame si atat.

si inca o intrebare, pe cand bagam diafragma sa restrang cuibul, am gast pe o rama viermele din poza. scuze de calitate, dar nu aveam decat telefonul cu mine. e ceva daunator sau a picat din salcie ?

si 2 poze cu scheletul de sustinere a 2 rame 1/2 din ppr. mai trebuie bidonul.

Attached Files



#1266
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 fr0ggybv, on 05 august 2016 - 18:50, said:

incredibil de greu sa gasesc un bidon de 50 cm inaltime si 40 diametru Posted Image pentru centrifuga mea.
Un butoi pt. muraturi, de 200 l ? Pe care il tai dupa dorinta.

 fr0ggybv, on 05 august 2016 - 22:15, said:

am si eu o intrebare .. tehnica, cum ajunge fumul asta in tot stupul ? adica hartiuta aia e mica, daca fumul o ia in sus as zice ca intra intre 3-4 rame si atat.
Nu se duce numai in sus, ocupa cam tot spatiul stupului. Daca ai fund anti-varroa il vezi cum disperseaza si pe jos.

Quote

si inca o intrebare, pe cand bagam diafragma sa restrang cuibul, am gast pe o rama viermele din poza. scuze de calitate, dar nu aveam decat telefonul cu mine. e ceva daunator sau a picat din salcie ?
E posibil sa fie o larva de gaselnita. Ai rame atacate ?

#1267
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

 hunor66, on 06 august 2016 - 16:19, said:

...Nu se duce numai in sus, ocupa cam tot spatiul stupului. Daca ai fund anti-varroa il vezi cum disperseaza si pe jos...
Păi da' dacă nu ai și tavă sub fundul de plasă Posted Image

@fr0ggybv:
Zice bine dom' doctor, nu băga în seamă detaliile, io's cârcotaş.
Am o răfuială cu domnia sa, de când mi-o spus că am fost bătoc când am făcut desenul pentru cutii Posted Image

Gazu-i gaz, teoria zice că ocupă tot volumul pus la dispoziție.
Culmea-i că și practic se întâmplă la fel Posted Image

Legat de centrifugă:
Nu prea merită osteneala, la puțin peste o mie de lei iei una pe șase rame, din inox.
Vinde şi matale mierea oleacă mai scump, nu o mai da degeaba...

Edited by scaiba, 06 August 2016 - 20:13.
typo


#1268
mihaipetret

mihaipetret

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 02.01.2013
MAI AM O INTREBARE...DACA PUN MIEREA INTR/UN
BUTOI  CAM IN CAT TIMP SE VA MATURA..... SI DACA O TIN IN RAME IN ZONA NECAPACITA SE MATUREAZA IN TIMP ?

Edited by mihaipetret, 06 August 2016 - 20:46.


#1269
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,704
  • Înscris: 25.11.2014
Nu-s apicultor, doar consumator :D. Cu ocazia discutiilor voastre aflu si eu o chestie noua. Mierea se matureaza si habar n-am ce presupune asta. Adica nu ramane la fel ca atunci cand o scoti din fagure? Ce se intampla de la maturare? Isi schimba gustul? Prinde aroma ca tuica :lol:?

Stiu ca e off, dar ma roade tare rau curiozitatea.

#1270
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Scoate CapsLock de pe capitale înainte...

#1271
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 Serafim606, on 06 august 2016 - 20:38, said:

Ce se intampla de la maturare? Isi schimba gustul?
Pierde din apa (scade umiditatea) si se mai concentreaza. Aia extrasa din faguri cand capacirea este de min. 30%, este deja maturata. Cea necapacita are un pic mai multa apa. Cateodata esti fortat sa o extragi chiar daca nu-i capacita.

 mihaipetret, on 06 august 2016 - 20:35, said:

..... SI DACA O TIN IN RAME IN ZONA NECAPACITA SE MATUREAZA IN TIMP ?
O ventileaza albinele si scot apa din ea. Cand se apuca de capacit si depasesc 30% din rama, ii numa' buna.

#1272
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,704
  • Înscris: 25.11.2014
Deci cum ar veni se face mai groasa ca si consistenta, nu? Pierzand apa si devenind mai concentrata banuiesc ca devine si mai aromata, nu? Si ce se intampla daca nu o lasati la maturat? Se strica? Intr-un fel, voi pierdeti la cantitate lasand-o sa piarda apa.

#1273
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 Serafim606, on 06 august 2016 - 21:54, said:

Si ce se intampla daca nu o lasati la maturat? Se strica?
Risca sa fermenteze. Ii un procentaj minim de apa in miere (scrie in carti, nu mai tin minte) sub care mierea depozitata nu mai fermenteaza.

#1274
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,139
  • Înscris: 24.09.2009
Mierea in rame va cristaliza si nu o vei mai putea extrage.  Rolul unui maturator este acela de depozitare.

#1275
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Încap numai 960gr într-un borcan dacă-i prea udă.
Maturată, ajungi la kil Posted Image

Consistentă se face oricum, la mine-i deja zaharisită...

#1276
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 scaiba, on 06 august 2016 - 20:12, said:

Păi da' dacă nu ai și tavă sub fundul de plasă Posted Image
Pai, cand scoti tava Posted Image

Quote

Am o răfuială cu domnia sa, de când mi-o spus că am fost bătoc când am făcut desenul pentru cutii Posted Image
Bag sama ca ai ajuns la concluzia ca am avut dreptate ... ? Posted Image

#1277
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008

 hunor66, on 06 august 2016 - 16:19, said:

E posibil sa fie o larva de gaselnita. Ai rame atacate ?

nope, chiar m-am uitat dupa semne dar nimic.

 scaiba, on 06 august 2016 - 20:12, said:

Gazu-i gaz, teoria zice că ocupă tot volumul pus la dispoziție.
Culmea-i că și practic se întâmplă la fel
Legat de centrifugă:
Nu prea merită osteneala, la puțin peste o mie de lei iei una pe șase rame, din inox.
Vinde şi matale mierea oleacă mai scump, nu o mai da degeaba...


pai mai am 8 rame de stors si pana amu m-a costat 30 de lei ca am gasit si un butoi in care intra rame de 1/2

1000 parca nu as da pentru maximul de 6 stupi care o sa ii am. daca functioneaza asta bine (fac azi test) o sa iau un butoi mai mare sa intre si ramele normale (ca trec la stupi orizontali), si la iarna o sa iau un motoras electric cu variator de viteza.

prefer sa fac chestii in regim diy chiar daca uneori ma costa mai mult. invat.


inca o intrebare. pe stupul la care am ratat roirea l-am restrans cu diafragma la 8 rame. azi niata am vazut ca o rama care am lasat in stup dupa diafragma (rama "cheala", doar cu foita) are 1/3 miere capacita pe ea, si mai erau albine care lucrau. sa mut diafragma dupa ea ?

Edited by fr0ggybv, 07 August 2016 - 08:08.


#1278
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008
facut un test drive, functioneaza multumitor cu niste mici ajustari. problema e ca mierea a inceput sa se intareasca in faguri si nu am putut sa o scot pe toata. am taiat fasii le-am bagate la borcan si am turnat miere peste.

Edited by fr0ggybv, 07 August 2016 - 13:47.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate