Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
APICULTURA - ce?, cum?, unde?, cat costa?
Last Updated: Apr 01 2024 20:45, Started by
Tarzy
, Dec 19 2003 11:31
·
30
#1262
Posted 04 August 2016 - 20:35
va rog sa/mi spuneti si mie cum functioneaza maturatorul de miere
|
#1263
Posted 05 August 2016 - 12:48
Maturatorul nu este altceva decat un bidon de depozitare al mierii, confectionat din inox sau plastic alimentar.
|
#1264
Posted 05 August 2016 - 18:50
incredibil de greu sa gasesc un bidon de 50 cm inaltime si 40 diametru pentru centrifuga mea.
am vrut sa cumpar una, dar tocmai ce am terminat de cheltuit 2000 + lei pe dinti. Edited by fr0ggybv, 05 August 2016 - 18:50. |
#1265
Posted 05 August 2016 - 22:15
... am afumat si eu albinele cu varachet, taman bine sa termin pe 20 seria.
am si eu o intrebare .. tehnica, cum ajunge fumul asta in tot stupul ? adica hartiuta aia e mica, daca fumul o ia in sus as zice ca intra intre 3-4 rame si atat. si inca o intrebare, pe cand bagam diafragma sa restrang cuibul, am gast pe o rama viermele din poza. scuze de calitate, dar nu aveam decat telefonul cu mine. e ceva daunator sau a picat din salcie ? si 2 poze cu scheletul de sustinere a 2 rame 1/2 din ppr. mai trebuie bidonul. Attached Files |
#1266
Posted 06 August 2016 - 16:19
fr0ggybv, on 05 august 2016 - 18:50, said:
incredibil de greu sa gasesc un bidon de 50 cm inaltime si 40 diametru pentru centrifuga mea. fr0ggybv, on 05 august 2016 - 22:15, said:
am si eu o intrebare .. tehnica, cum ajunge fumul asta in tot stupul ? adica hartiuta aia e mica, daca fumul o ia in sus as zice ca intra intre 3-4 rame si atat. Quote si inca o intrebare, pe cand bagam diafragma sa restrang cuibul, am gast pe o rama viermele din poza. scuze de calitate, dar nu aveam decat telefonul cu mine. e ceva daunator sau a picat din salcie ? |
#1267
Posted 06 August 2016 - 20:12
hunor66, on 06 august 2016 - 16:19, said:
...Nu se duce numai in sus, ocupa cam tot spatiul stupului. Daca ai fund anti-varroa il vezi cum disperseaza si pe jos... @fr0ggybv: Zice bine dom' doctor, nu băga în seamă detaliile, io's cârcotaş. Am o răfuială cu domnia sa, de când mi-o spus că am fost bătoc când am făcut desenul pentru cutii Gazu-i gaz, teoria zice că ocupă tot volumul pus la dispoziție. Culmea-i că și practic se întâmplă la fel Legat de centrifugă: Nu prea merită osteneala, la puțin peste o mie de lei iei una pe șase rame, din inox. Vinde şi matale mierea oleacă mai scump, nu o mai da degeaba...
Edited by scaiba, 06 August 2016 - 20:13.
|
#1268
Posted 06 August 2016 - 20:35
MAI AM O INTREBARE...DACA PUN MIEREA INTR/UN
BUTOI CAM IN CAT TIMP SE VA MATURA..... SI DACA O TIN IN RAME IN ZONA NECAPACITA SE MATUREAZA IN TIMP ? Edited by mihaipetret, 06 August 2016 - 20:46. |
#1269
Posted 06 August 2016 - 20:38
Nu-s apicultor, doar consumator . Cu ocazia discutiilor voastre aflu si eu o chestie noua. Mierea se matureaza si habar n-am ce presupune asta. Adica nu ramane la fel ca atunci cand o scoti din fagure? Ce se intampla de la maturare? Isi schimba gustul? Prinde aroma ca tuica ?
Stiu ca e off, dar ma roade tare rau curiozitatea. |
#1271
Posted 06 August 2016 - 21:53
Serafim606, on 06 august 2016 - 20:38, said:
Ce se intampla de la maturare? Isi schimba gustul? mihaipetret, on 06 august 2016 - 20:35, said:
..... SI DACA O TIN IN RAME IN ZONA NECAPACITA SE MATUREAZA IN TIMP ? |
#1272
Posted 06 August 2016 - 21:54
Deci cum ar veni se face mai groasa ca si consistenta, nu? Pierzand apa si devenind mai concentrata banuiesc ca devine si mai aromata, nu? Si ce se intampla daca nu o lasati la maturat? Se strica? Intr-un fel, voi pierdeti la cantitate lasand-o sa piarda apa.
|
#1273
Posted 06 August 2016 - 21:56
#1274
Posted 06 August 2016 - 21:57
Mierea in rame va cristaliza si nu o vei mai putea extrage. Rolul unui maturator este acela de depozitare.
|
#1275
Posted 06 August 2016 - 21:58
Încap numai 960gr într-un borcan dacă-i prea udă.
Maturată, ajungi la kil Consistentă se face oricum, la mine-i deja zaharisită... |
|
#1276
Posted 06 August 2016 - 22:04
#1277
Posted 07 August 2016 - 08:07
hunor66, on 06 august 2016 - 16:19, said:
E posibil sa fie o larva de gaselnita. Ai rame atacate ? nope, chiar m-am uitat dupa semne dar nimic. scaiba, on 06 august 2016 - 20:12, said:
Gazu-i gaz, teoria zice că ocupă tot volumul pus la dispoziție. Culmea-i că și practic se întâmplă la fel Legat de centrifugă: Nu prea merită osteneala, la puțin peste o mie de lei iei una pe șase rame, din inox. Vinde şi matale mierea oleacă mai scump, nu o mai da degeaba... pai mai am 8 rame de stors si pana amu m-a costat 30 de lei ca am gasit si un butoi in care intra rame de 1/2 1000 parca nu as da pentru maximul de 6 stupi care o sa ii am. daca functioneaza asta bine (fac azi test) o sa iau un butoi mai mare sa intre si ramele normale (ca trec la stupi orizontali), si la iarna o sa iau un motoras electric cu variator de viteza. prefer sa fac chestii in regim diy chiar daca uneori ma costa mai mult. invat. inca o intrebare. pe stupul la care am ratat roirea l-am restrans cu diafragma la 8 rame. azi niata am vazut ca o rama care am lasat in stup dupa diafragma (rama "cheala", doar cu foita) are 1/3 miere capacita pe ea, si mai erau albine care lucrau. sa mut diafragma dupa ea ? Edited by fr0ggybv, 07 August 2016 - 08:08. |
#1278
Posted 07 August 2016 - 13:46
facut un test drive, functioneaza multumitor cu niste mici ajustari. problema e ca mierea a inceput sa se intareasca in faguri si nu am putut sa o scot pe toata. am taiat fasii le-am bagate la borcan si am turnat miere peste.
Edited by fr0ggybv, 07 August 2016 - 13:47. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users