Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Cine suntem noi, romanii

- - - - -
  • Please log in to reply
114 replies to this topic

#55
Archon

Archon

    PredaTerminatorMan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,187
  • Înscris: 14.06.2005
Unitate? Ar fi bine... Dar nu exista asa ceva... In momentul de fata circula mentalitatea de "care pe care"...

#56
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

Quote

E clar că cioburile acelea nu sunt etnic românești, dar aparțin de drept și prin obligație statului român. Care nu are nici un respect față de ele. Suntem inculți.

Doua greseli: acele cioburi pot fi considerate românesti, daca românii sunt urmasii dacilor iar dacii urmasii oamenilor preistorici care au trait pe aceste meleaguri. Cercetarea moderna afirma ca migratiile au avut un aport redus la constituirea popoarelor europene, fondul paleolitic fiind pastrat în medie în proportie de 80%.



Quote

Eu nu am găsit astfel de oferte de "tururi turistice" la agenții decât eventual prin Franța-Italia-Spania-Germania (nu se știe cât este turism și cât este căutare de lucru). Suntem inculți.

Nici nu e placut sa mergeti în excursii organizate. Explorarile de unul singur sunt cele mai eficiente si placute.




Quote

Inca odata spun - e dureros pentru uni a se fla adevarata istorie a POPORULUI ROMAN
MERITA SA NE STIM ISTORIA, E DATORIA NOASTRA
ACEASTA E O DATORIE FATA DE STRAMOSI NOSTRI.


A o sti poate proveni doar din a cerceta. A lansa niste povesti din senin e artistic, tine de imaginatie.



Quote

Daca erai roman, nu incercai sa faci unele afirmatii grele la adresa noastra, a romanilor;
nu incercai sa ne schimbi istoria, sa ne determini sa credem ca am venit de undeva din sudul Dunarii; sa spui ca dacii, stramosii nostrii au disparut; sa afirmi ca fiecare despoerire importanta, arheologica de pe teritoriul Romaniei nu a apartinut stramosilor nostrii sau romanilor; spunand ca noi am fost influentati de popoarele care au trecut pe teritoriul nostru si nu noi pe ele (mai ales la limba);

Sa stiti ca mai rau fac românilor cei care se lanseaza în tot felul de teorii fara baza. A cerceta amanuntit, a supune criticii diversele idei este dimpotriva benefic.



Quote

Daca am venit din fosta Moesia Pannonia cum puteam să ne lăsăm influențați de alții, când noi nu eram pe aici când au trecut ei?


M-am chinuit un timpsa înteleg de ce culturile Ipotesti, Costisa si Brateiu nu au caracter crestin pronuntat, ba chiar domina ritul incineratiei. Apoi mi-am dat seama ca daca românii ar proveni din Moesia sau Panonia, sigur nu ar fi avut astfel de rituri si istoria lor medievala ar fi fost alta. Pastrarea unui aspect pagân a fost cea care i-a ferit de distrugerea de catre navalitori, care vedeau în crestinism o legatura cu lumea civilizata, imperiala.




Quote

Suntem cel mai vechi neam din Europa din punct de vedere al teritoriului locuit. Noi suntem pe pamantul asta din cele mai vechi timpuri.

Acestea sunt idei ale unora din românii contemporani. Taranii din secolul 19 nu aveau motive sa gândeasca astfel, deci nu exista o continuitate ideologica cu stramosii atestati arheologic.

Edited by Ramunc, 18 August 2006 - 15:23.


#57
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

View PostRamunc, on Aug 18 2006, 16:23, said:

Taranii din secolul 19 nu aveau motive sa gândeasca astfel...

De ce nu?

#58
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

View PostAlexIP, on Aug 18 2006, 16:49, said:

De ce nu?


Memoria unei istorii îndelungate nu se putea pastra sub forma traditiei populare, nescrise si nici nu s-a pastrat, asa cum vedem în folclorul românesc.

#59
zoro2

zoro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.05.2006
Dacia sau România

"Dacia este Țara Zeilor (Daksha), cel mai frumos loc din lume, ales de către cei Șapte Zei ai Genezei, stăpânită de către Daksha Însăși. Aceștia au populat acest pământ cu fii aleși, cei 10,000 de Daci (fii de zei)"  din Rig Vega Texte Vedice



de Gabriel Teodor Gherasim, New-York



Într-o vizită recentă la Consulatul Român din New-York, Președintele Traian Băsescu a fost întrebat la un moment dat de către Doctorul Napoleon Săvescu (Dacia Magazin): "Este ocuparea Daciei de către romani un moment de mândrie sau de doliu național?" În timp ce pentru mulți cititori există poate alte subiecte de interes pe termen imediat (inundațiile din România, gripa aviară, NATO, Comunitatea Europeană), rămâne și acesta un subiect de importanță majoră pentru poporul nostru.

            De ce? Pentru că este baza, paradigma, după care ne descriem pe noi înșine.
  



            Înainte de a intra în contact cu mișcarea de dacologie propagată contemporan de către Doctorul Săvescu și cu rădăcini esoterice variind de la Nicolae Densușianu, Nicolae Miulescu, la familia Basarabilor, trebuie să înțelegem de ce Dacia și titlul de români sunt un titlu de mândrie pentru noi.

            Din secolul XVIII până în prezent, Școala Ardeleană, propagată de către Biserica Unită cu Roma, s-a străduit cu mult succes, nu numai să se lupte pentru drepturile românilor din Transilvania, Banat și Maramureș, - care au fost nerecunoscuți ca oameni și ca neam, de către ungurii minoritari oligarhici, de peste 800 de ani -, dar și să (re)trezească conștiința și mândria neamului nostru.  Paralela suntem români, prin urmare: "de la Râm ne tragem", părea inevitabilă, și asta nu numai venind de la clericii care erau familiarizați cu Roma de la Blaj, dar și de la cronicari ortodocși precum Grigore Ureche.

            Pe de altă parte, dacologii afirmă pe drept cuvânt că, dacă românii din vestul României n-au fost maghiarizați în 800 de ani de ocupație maghiară, și românii din Basarabia n-au fost rusificați în 300 de ani de ocupație și persecuție ruseacă, nu are sens de a afirma cum că dacii, mai ales toți dacii, ar fi putut fi romanizați de către romani într-o perioadă de numai 170 de ani, până la retragerea romanilor la sud de Dunăre, în care numai 20 % din Dacia a fost sub ocupație romană.

            Deci de ce ne chemăm români, daci, valahi, de unde provin acești termeni esențiali pentru neamul și conștiința noastră? Ce limbă vorbim? De unde se trage?


            Dacia desigur, își trage originile din perioada hiperboreană, din perioada dezghețurilor glaciale, de la "începutul timpurilor", ca să folosim o expresie populară. Răspunsul la întrebarea dacă suntem daci sau români, poate să ne vină, în mod paradoxal din textile Indiei și ale Chinei. Descoperiri mai vechi și mai recente arată că în India și China, dacii (arienii) au ajuns în forță, prin trecerea peste Munții Caucaz, într-o continuă expansiune, făcută posibilă datorită culturii pastorale care le permitea mișcarea și independența la nivel de alimentație.   Cu privire la India, odată ajunși pe malul superior al râului Hindus (Shindhu), aceștia s-au oprit  și au stăpânit această zonă până la cucerirea lor de către Persieni în 518 Î.C.  

            Înaintea Carpato-Danubienilor, locuia în această zonă populația băștinașă a Harapilor, pe care Carpato-Danibienii i-au măcelărit în perioada 2,000 Î.C.  Ecoul acestei invazii s-a reflectat și în folclorul românesc cu povestea "Harap Alb", cu care am fost familiarizați în copilărie. Odată cu invadarea Indiei de către britanici, Charles Masson a început cercetări în această zonă în 1826, urmat de către Alexander Cunningham în 1873. Mortimer Wheeler, care a supraveghat excavațiile arheologice din zonă în perioada 1944-1948, a fost un proponent puternic al teoriei măcelului localnicilor harapi de către arianii Carpato-Danubieni.

            Literatura Vedică, care este formată din patru texte, (Rig-Veda, Yajur Veda, Sama-Veda și mai apoi Athara-Veda), mai păstrează terminologii venite direct din topografia carpato-danubiană, inclusiv menționarea unei lupte pentru tron dintre două familii din Bahat-Taral (Țara Banatului). Iată câteva dintre cuvintele românești (multe topografice), care-și găsesc ecou în textile indiene:

OM (această silabă care este și numele faimosului vârf de munte din România, este considerată ca silaba "sacră" de către indieni. Derivative ale acesteia sunt "Aum" și "Amin"). NEGAE (în românește Muntele Negoiu). PAPUSHAN (în românește "păpușă"). SHIRI/SRI , -zeița abundenței- (în românește Muntele Șiriu). TAMASH -un alt zeu vedic-(în românește satul Tamaș Fălău, Tamaș Fălosul, adică). AGNI,-zeiță a focului- (în românește localitatea Agnita). PAVA-KA -zeiță a focului-, (în românește satul Pava). VUDILA, -luptător arian- (în românește satul Budilă). MOKSHA, -zeu Vedic al Unirii și al Infinitului-, (în românește satul Moacșa). BHARA-TA, -cuceritor al Indiei din partea Carpato-Danubienilor Ariani, menționat în textul Maha-Bharata -, (în românește satul Bărătău). CHIANDRA -numele zeiței Lunii din textile Vedice-, (în românește satul Șandru).

            Odată cu cucerirea părții nordice a Indiei Carpato-Danubienii arieni au adus și propria structură socială, pe care au impus-o băștinașilor. Trei clase superioare și una inferioară erau formate din inițiați:

            - RAMANII (mai târziu cunoscuți drept B-rahmans): preoți, poeți și specialiști în ritualuri. DE AICI PROVINE CUVÂNTUL ROMÂN.

            - KASHA- TRYAS ( apărătorii Casei) - șefii de triburi;

            -  VAI-SHY-AS ( Vai-Și-Amar de ei) reprezentați de sărăntocii dintre ocupanții arieni.

            - SHUDRA , indigenii indieni, angajați în muncile fizice de jos ( Su-doa-rea, în românește, cei care asudă/transpiră mult).

După ce Carpato-Danubienii s-au stabilit ca și cuceritori ai Indiei, generațiile următoare, în special cei inițiați în ritualurile dacice, preoții, "ramanii", au efectuat des drumuri în Dacia, considerată de aceștia ca "Țara Zeilor, Cel Mai Frumos Loc de pe Pământ", pentru diferite ritualuri încă necunoscute publicului larg.
            "Drumul Mătăsii", de mai târziu, era la origine cunoscut drept "Drumul Zeilor", descris de textele Upanishade-Kanshitaki drept "CALEA BYK". "Calea Bâcului" mai pe românește, își are sfârșitul și în ziua de azi la Vadul Bâcului, la scurtă distanță de Chișinău (la origine Castrum-Novum), unde pietre enorme de origine misterioasă se văd și în ziua de azi închizând râul Bâc, -care și trece prin Chișinău- și îndreptându-se agale înspre Nistru, peste care se pierd.  
  


                        Acești ramani, au menținut cu Patria Mamă și cu inițiații carpatici (inclusiv după convertirea la creștinism), un contact peste secole, care este cunoscut numai unui număr restrâns de oameni.

            Acești Carpato-Danubieni, venind din pământul sfânt dintre Tisa (Pa-Thissus), Dunăre (denumit după DANU, mama ploilor), Carpați și Nistru, au dus cu ei în India și scrisul lor (Sanskrit- Să Înscriu).

            Simbolul lor era Spirala, Începutul și Sfârșitul, destinat lor de către Daksha lor, dacilor și a preoților lor ramanii. În India, aceasta este simbolizată ca și "șarpele încolăcit" (forța latentă, chakra), pe când în Dacia, în timpul bătăliilor, șarpele cu bot de lup era desfășurat (forța explozivă). Maramureșul, care se pare că este locul cu cel mai mare simbolism mistic la români, este plin de decorații în spirală, de la arhitectura porților și a bisericilor,  la țesăturile populare. Și pentru că tot vorbim de Maramureș (Țara Mamei "Ma", a tatălui "Ra" și a continuității infinite repetitive, Ma-Ra-Mu-Reș-Ma-Ra-Mu- ), să nu uităm că și irlandezii și înaintașii lor celții, le atribuie Dacilor din Maramureș propriul lor scris, Ogam. Conform documentului de cronici irlandeze intitulat  "Auraicept" originea alfabetului lor derivă din nord-vestul Daciei.

            De aceea este cel puțin ironic că în școli în România, se predă încă așa zisa "pierdere a limbii și alfabetului dacic" în procesul de "romanizare", dându-ni-se numai câteva exemple de cuvinte latente dacice încă în uz (topor, stână, brad, stup, etc.), când din Irlanda în India există documente care atestă scrierile altor națiuni care provin din Dacia noastră.

            Se pare că printre "repatriații" daci din India putem enumera pe marele staraboste raman, BRAȘIVA, de unde derivă astăzi numele Brașov, unul din cele mai mari orașe din România de azi. Împrejurul orașului mai sunt sate fondate de alți ramani menționați în textile vedice: VUDIL{ (Budilă) și SHARKARA (Sercaia).

            În mijlocul Brașovului există dealul Varte; în textile sanscrite vedice (texte care "văd" , care "cunosc"), VARTA înseamnă "Țară"; mai mult, există mențiunea lui VARTA BRAȘIVA, mai pe românește VATRA BRAȘOVULUI.

            Pe lângă BRAȘIVA, VUDIL și SHARKARA, textile vedice mai menționează și alți ramani rebeli, care au preferat să se reîntoarcă în Dacia. UDDALACA, ramanul (b-rahmanul), odată ce s-a întors a format propria localitate chemată - Uda, pe lângă Valea lui Vodă (VEDA în sanscrită înseamnă cunoștiință totală).

            Să încheiem analiza aceasta despre infulența ramanilor carpato-danubieni în India cu numele RADHIKEI, zeița și personificarea dragostei absolute în Hinduism, iubirea ideală a lui Krishna, care desigur în românește se găsește în frumosul nume RODICA (cea rodnică, cea bogată). Rodica este nume pur și antic românesc și nu își găsește sinonime în culturile slavone învecinate cu românii. La indieni însă, RADHIKA, are și mănăstirea proprie în India, lângă Mathura, regiunea Uttar Pradesh, care se chiamă nici mai mult, nici mai puțin decât Templul - BARSANA.

            Iată cum este descrisă zeița Radhika în scripturile hindu: "Krishna fermecă toată Lumea, dar Radhika îl fermecă pe Fermecător, ceea ce înseamnă că Radhika este Zeiță Supremă Peste Toți".    

            Faimosul dans românesc "HORA", preluat de la aromâni de către greci, sârbi, albanezi, bulgari, și de la români de către evrei, are propriul zeu în India, chemat HARA. HARA este considerat de indieni drept zeul Puterii Fizice, cu reflexia egipteană a zeului HORUS de mai târziu. Unele hore se joacă în formă de spirală (simbolul dacilor) și la origine aveau scopuri esoterice. Satul Hârnău din România, este din aceeași origine cu HORA-MANI (zeul HARA), ca și numele propriu Horia. Mănăstirea Hurez, este iarăși un asemena exemplu topografic.  

            Cu privire la conecția dacilor din China, este încă foarte puțin știut, datorită cenzurei comuniste chinezești, care nu permite cercetarea mumiilor de daci găsite în Deșertul Tarim. Din nou revenind la basmele românești, terminologia "Tărâmul Celălalt" (locul unde se ascundeau zmeii, locuri de fantasme), este o entitate reală, în China, unde s-au dezgropat recent mumii ale dacilor ajunși acolo, se pare tot pe "Drumul Zeilor" (Calea BYKULUI) cu peste 1,500 de ani în urmă.

  Prin multe presiuni internaționale un geneticist italian, Paolo Francalucci, a fost invitat să testeze materialul genetic al acestora, pe care le-a declarat că :"provin din zona dintre Ucraina și Bulgaria" (sic!). Și în timp ce restul lumii îi cheamă pe acești înaintași "tocharieni" (traci, după definiția grecească), chinezii propriu zis îi cheamă Da-Xia (sau Ta-Xia). De asemenea, există picturi și texte scrise de acești Da-xi (Daci).


            Ca răspuns la întrebarea doctorului Săvescu, Președintele Traian (sic!) Băsescu a răspuns (în parafrazare): "Domnule Doctor, nu sunt academician, ci doar căpitan de vas, așa că las specialiștii să aprofundeze această chestiune!"

            Nici subsemnatul nu-i academician (ceea ce comparat cu trista academiciană Ceaușescu, cât și cu multe nulități neo-comuniste de academicieni de azi este un compliment!!), dar am bun simț; și ca om cu bun simț îmi dau seama că atât din istoria reală a Țării noastre, cât și din cercetările istorice și științifice a multor specialiști din alte țări, nu numai că avem o istorie și cultură, de care trebuie să fim mândri ca români, dar și ca cetățeni ai lumii.

            Că Dacia a existat este o realitate. Că Dacia n-a putut fii asimilată de Roma (deci încă există), iarăși este o realitate. Că, cultura dacică a influențat culturile lumii, din Irlanda și China în India, iarăși este o realitate. Că suntem români este adevărat "români și punctum!" vorba lui Eminescu) iarăși este o realitate, însă NU datorită minorei ocupații a Romei, CI datorită termenului de "iluminat" , "Raman", de unde derivă și termenul "B-rahman" . Deci suntem români (Ramani) din Dacia, după cum confrații noștri aromâni sunt români (Ramani) din Macedonia. ș.a.m.d. Se poate spune că ocupația parțială a Romei în Dacia, a fost un război fratricid, după cum că Alexandru, (Ramanul) Macedonean, a refuzat să facă același lucru cu Dacia, când a pornit expansiunea sa spre Est.

            Deci suntem români din Dacia și gata. Trebuie să ne aprofundăm singuri și să ne redescoperim istoria adevărată.

Edited by zoro2, 18 August 2006 - 17:31.


#60
Diogene

Diogene

    Isailă Brătfălean

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,722
  • Înscris: 15.09.2005

View Postargument-logica-adevar, on Aug 18 2006, 15:55, said:

Diogene,
Suntem cel mai vechi neam din Europa din punct de vedere al teritoriului locuit.

1. Un om începe să știe când află ce puțin știe. Știi tu că pentru noțiunea de "neam", de etnie, de națiune, de popor, chiar și de trib, s-au scris biblioteci întregi? Cam cât crezi că ai citit din ele?

Hegel zicea că nu tot ce ne este familiar (cum este și noțiunea de etnie) ne este cunoscut. Unii își închipuie că știința este un fel de chibițărelaă la cârciuma din sat (fie și al lui Preda, acum îi zice "bar").

De când este steagul nostru, de când este stema noastră ca să vorbim de "națiunea dacă". Bulgarii au luat pur și simplu siglele legiunilor romane care au stat pe acolo și le-au pus pe stemă. Sârbii și-au pus pe stemă vulturul bizantin (al Paleologilor)? Noi ce avem pe stemă și de când? Vreți să puneți steagul dacic consemnat în Britania cam prin secolul al VIII-lea?

La fel este și cu osatura culturii noastre populare sau culte. Știi de când este datată "Miorița"? Tot felul de neaveniți vorbesc de costumul popular că este... dacic. Ați văzut cum se îmbrăcau țăranii sârbi, bulgari, chiar maghiari?
------------------
2. Probabil că și alții au subcultura asta a popoarelor vechi (am văzut și pe la maghiari). Este un fel de corespondent în istorie a manelei din muzică. Este o pre-cultură. Este un fel de modă "culturală", de prost gust până la urmă, unul din multele provocate de mass-media în criza ei generală. Este un produs caricatural. "Dacii" ăștia ai lor sunt niște păpuși goale pe dinăuntru, o parodie jignitoare pentru cei ce încearcă să respecte cu adevărat acel popor.

Pe ce mă bazez? În primul rând pe faptul că cei care predică această "religie" sunt absolut refractari al contrargumente. De regulă cunosc numai o perioadă din istorie și apoi extrapolează mecanic. M-am tot chinuit să-i duc pe dacii ăștia prin mileniul întunecat și nu am reușit. Mai sus pomeneam de Gabriel Gheorghe, de ce nu ar recunoaște că în loc să fie mama a aproape tuturor limbilor europene, româna este o reconstituire târzie a acestei limbi "indo-europene", un caz rar de combinație a celor două ramuri satem și kentum. Dintrodată cu acest adevăr faci curios pe toată lumea. Cu deliruri paranoice nu creezi decât dispreț în afară și subminezi identitatea culturală româneacă pe dinăuntru. Subminarea aceasta este problematică. Dacă există gură-cască să plece urechea la astfel de nerozii, înseamnă că identitatea românească nu este chiat atât de puternică. Să sperăm că e vorba de fenomene periferice.

--------------------------------
3. Aviz amatorilor:

CODUL PENAL AL ROMÂNIEI:
Art. 278. - Comunicarea sau răspândirea, cu știință, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, dacă fapta este de natură să aducă atingere securității naționale sau relațiilor internaționale ale României ori ale unui stat aliat, se pedepsește cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.

...
Art. 291. - (1) Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârșită prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare strictă de la un an la 5 ani și interzicerea unor drepturi.

(2) Propaganda constă în răspândirea în mod sistematic sau în apologia unei idei, concepții sau doctrine, cu intenția de a convinge și atrage noi adepți.


Sunt gata să particip ca martor la acuzarea lui Napolen Săvescu cu aceste două articole. Avocații vor conexa și cu altele privind "puritatea etnică" etc.. Unii vor zice că-i facem doar propagandă. S-ar putea, dar va fi ultima. Își va aduce din America certificat că nu-i în toate mințile și scapă. Ziceți și voi: dacă romanii au fost urmașii dacilor, de ce să îi urâm atâta pe romani, din cauza unui tâlhar ca Decebal, care a uitat să se oprească din jefuit? E clar că teoriile acestea put a ceva...  a propagandă subtilă anti-europeană.

Edited by Diogene, 18 August 2006 - 18:31.


#61
zoro2

zoro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.05.2006

View PostDiogene, on Aug 18 2006, 19:01, said:

Sunt gata să particip ca martor la acuzarea lui Napolen Săvescu cu aceste două articole. Unii vor zice că-i facem doar propagandă. S-ar putea, dar va fi ultima.


Diogene tu ROMAN participi ca martor al acuzari impotriva altui roman fiindca vrea sa-ti deschida ochii, sa-ti prezinte adevarata romanie.

Tu roman ?!!!!!!!

#62
kapalika

kapalika

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,047
  • Înscris: 19.06.2005

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 17:10, said:

Dacia sau România

"Dacia este Țara Zeilor (Daksha), cel mai frumos loc din lume, ales de către cei Șapte Zei ai Genezei, stăpânită de către Daksha Însăși. Aceștia au populat acest pământ cu fii aleși, cei 10,000 de Daci (fii de zei)"  din Rig Vega Texte Vedice



de Gabriel Teodor Gherasim, New-York



Într-o vizită recentă la Consulatul Român din New-York, Președintele Traian Băsescu a fost întrebat la un moment dat de către Doctorul Napoleon Săvescu (Dacia Magazin): "Este ocuparea Daciei de către romani un moment de mândrie sau de doliu național?" În timp ce pentru mulți cititori există poate alte subiecte de interes pe termen imediat (inundațiile din România, gripa aviară, NATO, Comunitatea Europeană), rămâne și acesta un subiect de importanță majoră pentru poporul nostru.

            De ce? Pentru că este baza, paradigma, după care ne descriem pe noi înșine.
  

            Înainte de a intra în contact cu mișcarea de dacologie propagată contemporan de către Doctorul Săvescu și cu rădăcini esoterice variind de la Nicolae Densușianu, Nicolae Miulescu, la familia Basarabilor, trebuie să înțelegem de ce Dacia și titlul de români sunt un titlu de mândrie pentru noi.

            Din secolul XVIII până în prezent, Școala Ardeleană, propagată de către Biserica Unită cu Roma, s-a străduit cu mult succes, nu numai să se lupte pentru drepturile românilor din Transilvania, Banat și Maramureș, - care au fost nerecunoscuți ca oameni și ca neam, de către ungurii minoritari oligarhici, de peste 800 de ani -, dar și să (re)trezească conștiința și mândria neamului nostru.  Paralela suntem români, prin urmare: "de la Râm ne tragem", părea inevitabilă, și asta nu numai venind de la clericii care erau familiarizați cu Roma de la Blaj, dar și de la cronicari ortodocși precum Grigore Ureche.

            Pe de altă parte, dacologii afirmă pe drept cuvânt că, dacă românii din vestul României n-au fost maghiarizați în 800 de ani de ocupație maghiară, și românii din Basarabia n-au fost rusificați în 300 de ani de ocupație și persecuție ruseacă, nu are sens de a afirma cum că dacii, mai ales toți dacii, ar fi putut fi romanizați de către romani într-o perioadă de numai 170 de ani, până la retragerea romanilor la sud de Dunăre, în care numai 20 % din Dacia a fost sub ocupație romană.

            Deci de ce ne chemăm români, daci, valahi, de unde provin acești termeni esențiali pentru neamul și conștiința noastră? Ce limbă vorbim? De unde se trage?
            Dacia desigur, își trage originile din perioada hiperboreană, din perioada dezghețurilor glaciale, de la "începutul timpurilor", ca să folosim o expresie populară. Răspunsul la întrebarea dacă suntem daci sau români, poate să ne vină, în mod paradoxal din textile Indiei și ale Chinei. Descoperiri mai vechi și mai recente arată că în India și China, dacii (arienii) au ajuns în forță, prin trecerea peste Munții Caucaz, într-o continuă expansiune, făcută posibilă datorită culturii pastorale care le permitea mișcarea și independența la nivel de alimentație.   Cu privire la India, odată ajunși pe malul superior al râului Hindus (Shindhu), aceștia s-au oprit  și au stăpânit această zonă până la cucerirea lor de către Persieni în 518 Î.C.  

            Înaintea Carpato-Danubienilor, locuia în această zonă populația băștinașă a Harapilor, pe care Carpato-Danibienii i-au măcelărit în perioada 2,000 Î.C.  Ecoul acestei invazii s-a reflectat și în folclorul românesc cu povestea "Harap Alb", cu care am fost familiarizați în copilărie. Odată cu invadarea Indiei de către britanici, Charles Masson a început cercetări în această zonă în 1826, urmat de către Alexander Cunningham în 1873. Mortimer Wheeler, care a supraveghat excavațiile arheologice din zonă în perioada 1944-1948, a fost un proponent puternic al teoriei măcelului localnicilor harapi de către arianii Carpato-Danubieni.

            Literatura Vedică, care este formată din patru texte, (Rig-Veda, Yajur Veda, Sama-Veda și mai apoi Athara-Veda), mai păstrează terminologii venite direct din topografia carpato-danubiană, inclusiv menționarea unei lupte pentru tron dintre două familii din Bahat-Taral (Țara Banatului). Iată câteva dintre cuvintele românești (multe topografice), care-și găsesc ecou în textile indiene:

OM (această silabă care este și numele faimosului vârf de munte din România, este considerată ca silaba "sacră" de către indieni. Derivative ale acesteia sunt "Aum" și "Amin"). NEGAE (în românește Muntele Negoiu). PAPUSHAN (în românește "păpușă"). SHIRI/SRI , -zeița abundenței- (în românește Muntele Șiriu). TAMASH -un alt zeu vedic-(în românește satul Tamaș Fălău, Tamaș Fălosul, adică). AGNI,-zeiță a focului- (în românește localitatea Agnita). PAVA-KA -zeiță a focului-, (în românește satul Pava). VUDILA, -luptător arian- (în românește satul Budilă). MOKSHA, -zeu Vedic al Unirii și al Infinitului-, (în românește satul Moacșa). BHARA-TA, -cuceritor al Indiei din partea Carpato-Danubienilor Ariani, menționat în textul Maha-Bharata -, (în românește satul Bărătău). CHIANDRA -numele zeiței Lunii din textile Vedice-, (în românește satul Șandru).

            Odată cu cucerirea părții nordice a Indiei Carpato-Danubienii arieni au adus și propria structură socială, pe care au impus-o băștinașilor. Trei clase superioare și una inferioară erau formate din inițiați:

            - RAMANII (mai târziu cunoscuți drept B-rahmans): preoți, poeți și specialiști în ritualuri. DE AICI PROVINE CUVÂNTUL ROMÂN.

            - KASHA- TRYAS ( apărătorii Casei) - șefii de triburi;

            -  VAI-SHY-AS ( Vai-Și-Amar de ei) reprezentați de sărăntocii dintre ocupanții arieni.

            - SHUDRA , indigenii indieni, angajați în muncile fizice de jos ( Su-doa-rea, în românește, cei care asudă/transpiră mult).

După ce Carpato-Danubienii s-au stabilit ca și cuceritori ai Indiei, generațiile următoare, în special cei inițiați în ritualurile dacice, preoții, "ramanii", au efectuat des drumuri în Dacia, considerată de aceștia ca "Țara Zeilor, Cel Mai Frumos Loc de pe Pământ", pentru diferite ritualuri încă necunoscute publicului larg.
            "Drumul Mătăsii", de mai târziu, era la origine cunoscut drept "Drumul Zeilor", descris de textele Upanishade-Kanshitaki drept "CALEA BYK". "Calea Bâcului" mai pe românește, își are sfârșitul și în ziua de azi la Vadul Bâcului, la scurtă distanță de Chișinău (la origine Castrum-Novum), unde pietre enorme de origine misterioasă se văd și în ziua de azi închizând râul Bâc, -care și trece prin Chișinău- și îndreptându-se agale înspre Nistru, peste care se pierd.  
  
                        Acești ramani, au menținut cu Patria Mamă și cu inițiații carpatici (inclusiv după convertirea la creștinism), un contact peste secole, care este cunoscut numai unui număr restrâns de oameni.

            Acești Carpato-Danubieni, venind din pământul sfânt dintre Tisa (Pa-Thissus), Dunăre (denumit după DANU, mama ploilor), Carpați și Nistru, au dus cu ei în India și scrisul lor (Sanskrit- Să Înscriu).

            Simbolul lor era Spirala, Începutul și Sfârșitul, destinat lor de către Daksha lor, dacilor și a preoților lor ramanii. În India, aceasta este simbolizată ca și "șarpele încolăcit" (forța latentă, chakra), pe când în Dacia, în timpul bătăliilor, șarpele cu bot de lup era desfășurat (forța explozivă). Maramureșul, care se pare că este locul cu cel mai mare simbolism mistic la români, este plin de decorații în spirală, de la arhitectura porților și a bisericilor,  la țesăturile populare. Și pentru că tot vorbim de Maramureș (Țara Mamei "Ma", a tatălui "Ra" și a continuității infinite repetitive, Ma-Ra-Mu-Reș-Ma-Ra-Mu- ), să nu uităm că și irlandezii și înaintașii lor celții, le atribuie Dacilor din Maramureș propriul lor scris, Ogam. Conform documentului de cronici irlandeze intitulat  "Auraicept" originea alfabetului lor derivă din nord-vestul Daciei.

            De aceea este cel puțin ironic că în școli în România, se predă încă așa zisa "pierdere a limbii și alfabetului dacic" în procesul de "romanizare", dându-ni-se numai câteva exemple de cuvinte latente dacice încă în uz (topor, stână, brad, stup, etc.), când din Irlanda în India există documente care atestă scrierile altor națiuni care provin din Dacia noastră.

            Se pare că printre "repatriații" daci din India putem enumera pe marele staraboste raman, BRAȘIVA, de unde derivă astăzi numele Brașov, unul din cele mai mari orașe din România de azi. Împrejurul orașului mai sunt sate fondate de alți ramani menționați în textile vedice: VUDIL{ (Budilă) și SHARKARA (Sercaia).

            În mijlocul Brașovului există dealul Varte; în textile sanscrite vedice (texte care "văd" , care "cunosc"), VARTA înseamnă "Țară"; mai mult, există mențiunea lui VARTA BRAȘIVA, mai pe românește VATRA BRAȘOVULUI.

            Pe lângă BRAȘIVA, VUDIL și SHARKARA, textile vedice mai menționează și alți ramani rebeli, care au preferat să se reîntoarcă în Dacia. UDDALACA, ramanul (b-rahmanul), odată ce s-a întors a format propria localitate chemată - Uda, pe lângă Valea lui Vodă (VEDA în sanscrită înseamnă cunoștiință totală).

            Să încheiem analiza aceasta despre infulența ramanilor carpato-danubieni în India cu numele RADHIKEI, zeița și personificarea dragostei absolute în Hinduism, iubirea ideală a lui Krishna, care desigur în românește se găsește în frumosul nume RODICA (cea rodnică, cea bogată). Rodica este nume pur și antic românesc și nu își găsește sinonime în culturile slavone învecinate cu românii. La indieni însă, RADHIKA, are și mănăstirea proprie în India, lângă Mathura, regiunea Uttar Pradesh, care se chiamă nici mai mult, nici mai puțin decât Templul - BARSANA.

            Iată cum este descrisă zeița Radhika în scripturile hindu: "Krishna fermecă toată Lumea, dar Radhika îl fermecă pe Fermecător, ceea ce înseamnă că Radhika este Zeiță Supremă Peste Toți".    

            Faimosul dans românesc "HORA", preluat de la aromâni de către greci, sârbi, albanezi, bulgari, și de la români de către evrei, are propriul zeu în India, chemat HARA. HARA este considerat de indieni drept zeul Puterii Fizice, cu reflexia egipteană a zeului HORUS de mai târziu. Unele hore se joacă în formă de spirală (simbolul dacilor) și la origine aveau scopuri esoterice. Satul Hârnău din România, este din aceeași origine cu HORA-MANI (zeul HARA), ca și numele propriu Horia. Mănăstirea Hurez, este iarăși un asemena exemplu topografic.  

            Cu privire la conecția dacilor din China, este încă foarte puțin știut, datorită cenzurei comuniste chinezești, care nu permite cercetarea mumiilor de daci găsite în Deșertul Tarim. Din nou revenind la basmele românești, terminologia "Tărâmul Celălalt" (locul unde se ascundeau zmeii, locuri de fantasme), este o entitate reală, în China, unde s-au dezgropat recent mumii ale dacilor ajunși acolo, se pare tot pe "Drumul Zeilor" (Calea BYKULUI) cu peste 1,500 de ani în urmă.

  Prin multe presiuni internaționale un geneticist italian, Paolo Francalucci, a fost invitat să testeze materialul genetic al acestora, pe care le-a declarat că :"provin din zona dintre Ucraina și Bulgaria" (sic!). Și în timp ce restul lumii îi cheamă pe acești înaintași "tocharieni" (traci, după definiția grecească), chinezii propriu zis îi cheamă Da-Xia (sau Ta-Xia). De asemenea, există picturi și texte scrise de acești Da-xi (Daci).
            Ca răspuns la întrebarea doctorului Săvescu, Președintele Traian (sic!) Băsescu a răspuns (în parafrazare): "Domnule Doctor, nu sunt academician, ci doar căpitan de vas, așa că las specialiștii să aprofundeze această chestiune!"

            Nici subsemnatul nu-i academician (ceea ce comparat cu trista academiciană Ceaușescu, cât și cu multe nulități neo-comuniste de academicieni de azi este un compliment!!), dar am bun simț; și ca om cu bun simț îmi dau seama că atât din istoria reală a Țării noastre, cât și din cercetările istorice și științifice a multor specialiști din alte țări, nu numai că avem o istorie și cultură, de care trebuie să fim mândri ca români, dar și ca cetățeni ai lumii.

            Că Dacia a existat este o realitate. Că Dacia n-a putut fii asimilată de Roma (deci încă există), iarăși este o realitate. Că, cultura dacică a influențat culturile lumii, din Irlanda și China în India, iarăși este o realitate. Că suntem români este adevărat "români și punctum!" vorba lui Eminescu) iarăși este o realitate, însă NU datorită minorei ocupații a Romei, CI datorită termenului de "iluminat" , "Raman", de unde derivă și termenul "B-rahman" . Deci suntem români (Ramani) din Dacia, după cum confrații noștri aromâni sunt români (Ramani) din Macedonia. ș.a.m.d. Se poate spune că ocupația parțială a Romei în Dacia, a fost un război fratricid, după cum că Alexandru, (Ramanul) Macedonean, a refuzat să facă același lucru cu Dacia, când a pornit expansiunea sa spre Est.

            Deci suntem români din Dacia și gata. Trebuie să ne aprofundăm singuri și să ne redescoperim istoria adevărată.

:first:  deci Dacia a fost denumita dupa automobilul Dacia (1200? 1310? Logan? - aici cercetatorii din Cambridge nu s-au pronuntat inca). Bucurestiul este de fapt un cuvint sanskrit Baka-rasthra, adica tara corb-ului (corb de la corabie - si seful e Base).

hai ma, fiti seriosi. singura propozitie adevarata din articolul asta e "nu sunt academician". dar de vreme ce nimeni nu-l poate controla (putini stiu sanskrita), are libertatea sa abereze.

#63
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Haide sa facem pace.

Romanii cu daci. Facem si copii. OK. Cu totii suntem in acelasi pachet.

Sa luam exemplu de la USA.

#64
zoro2

zoro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.05.2006

View PostDiogene, on Aug 18 2006, 19:01, said:

Ziceți și voi: dacă romanii au fost urmașii dacilor, de ce să îi urâm atâta pe romani, din cauza unui tâlhar ca Decebal, care a uitat să se oprească din jefuit? E clar că teoriile acestea put a ceva...  a propagandă subtilă anti-europeană.

cine ii uraste pe romani, unde vrei sa duci discutia ?
un lucru e clar, romani nu puteau invata pe toti daci limba latina, singura explicatie logica sta in faptul (precum se spune pe undeva) ca daci vobeau o "latina vulgara", deci romani si daci aveau o limba comuna ca sa nu mai adaug faptul ca logic tot din aceasta zona au plecat si ei candva in vest.

Decebal talhar ?!!!!!  cred ca te contrazice Herodot + Traian + doctorul ala al sau, dar deh tu ca "român" sti mai bine

propaganda anti-europeana - tradum te rog, e dincolo de puterea mea de intelegere

Edited by zoro2, 18 August 2006 - 18:52.


#65
Diogene

Diogene

    Isailă Brătfălean

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,722
  • Înscris: 15.09.2005

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 18:10, said:

Dacia sau România
             Din secolul XVIII până în prezent, Școala Ardeleană, propagată de către Biserica Unită cu Roma, s-a străduit cu mult succes, nu numai să se lupte pentru drepturile românilor din Transilvania, Banat și Maramureș, - care au fost nerecunoscuți ca oameni și ca neam, de către ungurii minoritari oligarhici, de peste 800 de ani -, dar și să (re)trezească conștiința și mândria neamului nostru.  Paralela suntem români, prin urmare: "de la Râm ne tragem", părea inevitabilă, și asta nu numai venind de la clericii care erau familiarizați cu Roma de la Blaj, dar și de la cronicari ortodocși precum Grigore Ureche.
            Pe de altă parte, dacologii afirmă pe drept cuvânt că, dacă românii din vestul României n-au fost maghiarizați în 800 de ani de ocupație maghiară, și românii din Basarabia n-au fost rusificați în 300 de ani de ocupație și persecuție ruseacă, nu are sens de a afirma cum că dacii, mai ales toți dacii, ar fi putut fi romanizați de către romani într-o perioadă de numai 170 de ani, până la retragerea romanilor la sud de Dunăre, în care numai 20 % din Dacia a fost sub ocupație romană.

Dacia a fost complet romanizată. Se poate simplu demonstra că populația băștinașă (daco-iliră și celtă și sarmată) a putut fi înjumătățită (prin refugieri, deportări inclusiv în legiuni) și populația care a venit să fi fost de două ori mai mare decât jumătatea rămasă.  Și atunci ca și acum era relativ simplu să deplasezi o sută de  mii de oameni per pedes, cu cai și căruțe. Istoricii pot număra chiar zeci de astfel de strămutări de peste 40 000 oameni în mileniul întunecat în Peninsula Balcanică. Numai că atunci schimbai radical compoziția etnică a unei întregi regiuni în câțiva ani. Nu sunt chestiuni așa greu de înțeles, dacă bineînțeles nu vrei să faci propagandă în slujba unor interese străine.

Ocuparea Daciei a stimulat și economia și participarea militară moesiană și panoniană (care au fost mai înainte afectați de raidurile lui Decebal)  și proceul global de latinizare a întregii zone.

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 18:10, said:

            Înaintea Carpato-Danubienilor, locuia în această zonă populația băștinașă a Harapilor, pe care Carpato-Danibienii i-au măcelărit în perioada 2,000 Î.C.  Ecoul acestei invazii s-a reflectat și în folclorul românesc cu povestea "Harap Alb", cu care am fost familiarizați în copilărie.
Bine zicea Ion Creangă, autorul lui Harap Alb: "are minte, dar nu are unde o pune"

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 18:10, said:

  
                        Acești ramani, au menținut cu Patria Mamă și cu inițiații carpatici (inclusiv după convertirea la creștinism), un contact peste secole, care este cunoscut numai unui număr restrâns de oameni.

Doamne ferește să nu dea vreo maladie precum SIDA printre ei, că se pierde misterul pentru totdeauna. Pe vremuri cea mai banală infecție era mortală. Dar poate grupul cunoștea și penicilina.

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 18:10, said:

  
            Acești Carpato-Danubieni, venind din pământul sfânt dintre Tisa (Pa-Thissus), Dunăre (denumit după DANU, mama ploilor), Carpați și Nistru, au dus cu ei în India și scrisul lor (Sanskrit- Să Înscriu).
Simbolul lor era Spirala,

Ce l-au nimerit, teritoriul, cred că au studiat spirala mai întîi din satelit...


View Postzoro2, on Aug 18 2006, 18:10, said:

  
            Că Dacia a existat este o realitate. Că Dacia n-a putut fii asimilată de Roma (deci încă există), iarăși este o realitate. Că, cultura dacică a influențat culturile lumii, din Irlanda și China în India, iarăși este o realitate.

Eu zic să-i lăsăm pe irlandezi și chinezi și indeni să aprofundeze chestiunea. Nu că nu ar fi interesant, dar nu avem fonduri nici pentru lenjeria noastră. Noi putem eventual cerceta, dar corect,  cât ne-au influențat pe noi la vorbă și la port acești "Da-xi"


View Postzoro2, on Aug 18 2006, 18:10, said:

  
Că suntem români este adevărat "români și punctum!" vorba lui Eminescu) iarăși este o realitate, însă NU datorită minorei ocupații a Romei, CI datorită termenului de "iluminat" , "Raman", de unde derivă și termenul "B-rahman" . Deci suntem români (Ramani) din Dacia, după cum confrații noștri aromâni sunt români (Ramani) din Macedonia. ș.a.m.d. Se poate spune că ocupația parțială a Romei în Dacia, a fost un război fratricid, după cum că Alexandru, (Ramanul) Macedonean, a refuzat să facă același lucru cu Dacia, când a pornit expansiunea sa spre Est.

Deci suntem români din Dacia și gata. Trebuie să ne aprofundăm singuri și să ne redescoperim istoria adevărată.
o realitate.


Dacă i-am da cuvântului "român" sensul pe care îl propun domnii, adică un fel de "semidee vagă", am ști tot atâtea despre noi cât știe un pisoi când se vede în oglindă.

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 19:49, said:

cine ii uraste pe romani, unde vrei sa duci discutia ?
un lucru e clar, romani nu puteau invata pe toti daci limba latina, singura explicatie logica sta in faptul (precum se spune pe undeva) ca daci vobeau o "latina vulgara", deci romani si daci aveau o limba comuna ca sa nu mai adaug faptul ca logic tot din aceasta zona au plecat si ei candva in vest.

Decebal talhar ?!!!!!  cred ca te contrazice Herodot + Traian + doctorul ala al sau, dar deh tu ca "român" sti mai bine

propaganda anti-europeana - tradum te rog, e dincolo de puterea mea de intelegere

Dacă nu urâm romanii atunci să serbăm, împreună cu Napolen Săvescu, 1900 de ani de la momentul când Traian a impus domnia legii (atenție să nu se ia și la contemporani).
Vreau să-ți explic stimate domn că Imperiul Roman este modelul istoric după care se construiește Uniunea Europeană. Nu că ar fi prima încercare... în sfârșit...

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 19:11, said:

Diogene tu ROMAN participi ca martor al acuzari impotriva altui roman fiindca vrea sa-ti deschida ochii, sa-ti prezinte adevarata romanie.

Tu roman ?!!!!!!!

Ce ochi îmi deschide? Eu nu mă îndoiesc că de-alungul a mii de ani s-au copt pe aici tot felul de civilizații despre care nu știm mare lucru. Am tot insitat pe "civilizația antică dunăreană" cum a fost cea de pe Nil sau de pe alte fluvii serioase...

Există totuși o ordine de priorități. Intrăm în U.E., trebuie să învățăm să fim solidari ca români ca și coetinci, nu neapărat pentru că ne iubim pământul (îl poți iubi nu e interzis) ci pentru că susținem același patrimoniu cultural, că "rupți sunt ca din tare stâncă, românii, orișiunde cresc".

Edited by Diogene, 18 August 2006 - 19:15.


#66
zoro2

zoro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.05.2006
Diogene, pui de dac
cu tine ce sa ma mai fac ?


"soka norman" are o problema pe care poate tu ai sti sa i-o rezolvi
se zice ca undeva in india cea indepartata se afla un trib Bihar India care vorbeste aproape romaneste

Biatu asta "soka" e socat, nu poate dormi noaptea - ii spui tu cum a ajuns acolo, s-au dus cu trenu pe vreme lu ceasca ?
sa fie ei (tribu ala) cei care iau invatat romana pe daci ?
deja si eu am insomni.

habar n'am.

Edited by zoro2, 18 August 2006 - 19:51.


#67
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006

View Postzoro2, on Aug 18 2006, 20:23, said:

Diogene, pui de dac
cu tine ce sa ma mai fac ?


"soka norman" are o problema pe care poate tu ai sti sa i-o rezolvi
se zice ca undeva in india cea indepartata se afla un trib Bihar India care vorbeste aproape romaneste

Biatu asta "soka" e socat, nu poate dormi noaptea - ii spui tu cum a ajuns acolo, s-au dus cu trenu pe vreme lu ceasca ?
sa fie ei (tribu ala) cei care iau invatat romana pe daci ?
deja si eu am insomni.

habar n'am.
Eu ca eu ,dar Savescu care se crede vedic.Tot citeaza din cartile sanscrite de cei 10000 dacii ai lui Daksha.
Binenteles ca nu ai nici o explicatie regarding acel trib. Problema ramane deschisa.Ei or fii cheia misterului limbii romane.Unde dai si unde crapa.
Si mai stii ,peste 10 ani o sa asistam la "Calusarii din Bihar" :naughty:

#68
zoro2

zoro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.05.2006

View Postsoka norman, on Aug 18 2006, 21:17, said:

Eu ca eu ,dar Savescu care se crede vedic.Tot citeaza din cartile sanscrite de cei 10000 dacii ai lui Daksha.
Binenteles ca nu ai nici o explicatie regarding acel trib. Problema ramane deschisa.Ei or fii cheia misterului limbii romane.Unde dai si unde crapa.
Si mai stii ,peste 10 ani o sa asistam la "Calusarii din Bihar" :naughty:

Nu stiu acum cui sa raspund tie sau lu dio-gene

pai, diogene cel insarcinat de "companie" cu lupta istorica e putin depasit de logica

acel trib dupa cum zici poate fi cheia istoriei noastre adica
1. daci sau plimbat pana in india, iar faptul ca limba apropiata de romana inca se vorbeste acolo demonstreaza faptul ca oameni aia de acolo chiar se vedeau des cu cei de aici
2. limba română e de fapt limba dacilor, putin schimbata ca de mai evolueaza lucrurile

ia zi, ii zic bine eu ?

#69
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006
Nu stiu ce sa zic ,cand o fii congresul de dacologie din Delhi 2007, la care Savescu e invitat poate o sa aflu mai multe.Mai e un an pana atunci.

#70
zoro2

zoro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.05.2006

View Postsoka norman, on Aug 18 2006, 21:40, said:

Nu stiu ce sa zic ,cand o fii congresul de dacologie din Delhi 2007, la care Savescu e invitat poate o sa aflu mai multe.Mai e un an pana atunci.


Sti, ar fi fain sa fie chiar asa, atunci cred ca uni din "companie" sunt in stare sa se duca in india si sa stearga tribu ala de acolo.

#71
Golem

Golem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 823
  • Înscris: 17.01.2004
Nu v-ati prins copii?! e vorba de 10000 ani, dar ani nazisti precum reich-ul care a durat 1000 ani...impartiti la 83 si veti afla adevarul...de restu`la fel ...sarmisegetuza de 5000 kmp....muahaaaa, poate centimetri patrati, sarmisegetusa e o adunatura de pietre care pot avea foarte bine si o origine naturala...dar ma rog, sa-i lasam pe cercetatorii istoriei universale sa afle asta...cert e ca Pliniu cel Tanar, marele enciclopedist al antichitatii, care a descris si broscutzele din iazul Ciorogarla, nu pomeneste nimic despre nici o sarmisegetuza...Getutza are o sarma in foi de vitza....mama, mama, cu smantana e crima!

#72
zoro2

zoro2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.05.2006

View PostGolem, on Aug 18 2006, 22:00, said:

Nu v-ati prins copii?! e vorba de 10000 ani, dar ani nazisti precum reich-ul care a durat 1000 ani...impartiti la 83 si veti afla adevarul...de restu`la fel ...sarmisegetuza de 5000 kmp....muahaaaa, poate centimetri patrati, sarmisegetusa e o adunatura de pietre care pot avea foarte bine si o origine naturala...dar ma rog, sa-i lasam pe cercetatorii istoriei universale sa afle asta...cert e ca Pliniu cel Tanar, marele enciclopedist al antichitatii, care a descris si broscutzele din iazul Ciorogarla, nu pomeneste nimic despre nici o sarmisegetuza...Getutza are o sarma in foi de vitza....mama, mama, cu smantana e crima!


Diogene tu esti, frate ?
parca un pic ti-ai schimbat vocea dar .....

sau stai, cred ca-i rako

Golem nu o spun eu ca roman o spun alti straini despre noi, dar daca te deranjeaza asta e.
citeste te rog si tu pe la straini in schimb evita site-urile cu terminatia hu.

Edited by zoro2, 18 August 2006 - 21:10.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate