Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Chiar se platesc pensiile la term...

cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU
 Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...
 unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme
 Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel
 

Masini de spalat vase (2005-2018)

* * * - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
5847 replies to this topic

#5617
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006
Ce inseamna sa ai masina buna... Asa se invata.  Lectia 2: aranjeaza obiectele bine sa nu alunece / sa fie rasturnate de jet apa. Obiectele sa nu se lipeasca inntre ele - nu are cum sa treaca apa pe acolo

Lectia 1: pastila -  se pune mereu in compartimentul cu clapeta.  Nu se acopera lacasul in care ar trebui sa cada.  O folosești  doar la temp de peste 50 grade.  Lacasul cu clapeta  unde pui pastila sa fie uscat (nu as puta zice de ce insa din experienta daca lacasul e deja umed cand pui pastila,  risti sa ramai cu ea "agata"  si sa nu mai cada complet  din compartiment.)
Cam atat :-)

#5618
melcu

melcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 04.10.2006
In manual scrie ca la programele de 1h sau mai scurte pasila sa o pun direct jos in cuva...
Oricum experimentez, invat. Ideea e ca imi place :)
Anyway, i-am pus sare Finish (a inghitit cam 1.3kg), i-am umplut rezervorul ala pentru lichid de clatire si am luat o cutie mare de pastile quantum. Am setat sarea pe 2 (din 6), lichidul de clatire pe 2 (din 6) si ies superb vasele. Apoi am citit ca pastilele astea șapte-n unu au tot ce le trebuie si practic am doua variante: sa dezactivez sarea si lichidul de clatire sau sa trec (cand s-or termina pastilele) pe pastile simple (si automat mai ieftine). Momentan imi place combinatia asta, au costat toate cam 120 lei. Dar am vazut si pastile Somat, si pernute Fairy - cam cu 30% mai ieftine. O sa testez tot si sa gasesc echilibrul optim la costuri. Oricum pana acum se simte la consumul de apa calda la bucatarie :)

Edited by melcu, 28 April 2018 - 19:26.


#5619
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006
Sfatul meu ar fi sa le dezactivezi. Cel putin sarea,  iar lichidul de clatire incerca mai intai pe zero si ulterior daca nu esti multumit de cum usuca poti pune pe 1 sau 2.  Finish quantum sunt cele mai bune in special pr spalari grele.  Somat relativ ok insa de ex.  Pt ele am simtit ca e nevoie si de extra lichid.  F.  Ok ca pret/performante sunt pastilele din DM in special cele cu folie solubila. Cred ca au si sigla de stiftung warrentest pe cutie. Inca nu le-am testat f.  Mult pe masina noua de 13 seturi insa pe aia de 45 cm erau perfecte ca rezultate.  Astept sa termin cutia de 100 de la Somat intre timp...

#5620
melcu

melcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 04.10.2006
M-am dat in barci aseara :)
Intensive 70 + VarioSpeed + Extra Hygiene + Extra dry   pe niste vase pe care le-am lasat animalic de jegoase. Practic dupa acest ciclu de spalare a trebuit sa scot si sa curat filtrul, cam atat de nesimtit am fost.
Ce sa zic, 2h in cap toata distractia, vasele iesind impecabil. Pe cand arata 1h:40 se auzea un zgomot dubios din interior  ca ceva metalic ce loveste altceva metalic ... am deschis usa si am constatat ca defapt acel zgomot era produs de jeturile de apa ce loveau o oala emailata extra-mega-subtire :)  Dar m-am speriat, am crezut ca s-a rupt ceva in interior.......cand colo mizeria aia de oala scotea acele sunete.

Interesant ca apa din interior avea o culoare albastra/mov  (pe acest ciclu am pus o pastila Somat Gold).

Din ce-am experimentat pana acum pentru mine cel mai 'misto' program este Auto 45-65 + VarioSpeed.  Practic ultima data cu acest program am spalat vasele adunate pe 3 zile; 5 farfurii adanci, 7 farfurii intinse (mai mici/mai mari), un platou de pizza, o tigaie obisnuita antiaderenta (nu teflon), o craticioara si o oala de presiune (6l parca). 11 pahare normale, 3 boluri, 2 cesti, 1 cana, 8 linguri, 11 furculite, niste cutite (mari, mici, de unt, etc), doua spatule Tefal, lingurite, niste spatule de silicon.
Suna mult, dar cel de-al treilea sertar face minuni la mine. Incap acolo toate draciile  si in sertarul de mijloc pun boluri si farfurii micute.

Totusi nu prea recomand sa adunati vase 3 zile daca nu utilizati un program de prespalare dupa fiecare adaugare de ustensile/farfurii ca altfel dupa 3 zile gasiti colonii acolo :) Utilizez programul de prespalare cu apa rece de 15 minute si e ok.

#5621
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006
Pt evita aparitia de mirosuri,  merge sa tii usa usor intredeschisa sau evtl dupa ce termini un ciclu  sa permiti masinii sa se usuce in interior.
Ps: ce model ai mai exact?  Pare destul de dotata ca si opțiuni de spălare.

#5622
melcu

melcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 04.10.2006
Salut, Ma chinui mereu sa las usa "crapada" dar fiind bagata sub blat e suficient sa o atingi si zdrang - se inchide. Dupa fiecare ciclu de spalare las usa larg deschisa pana ma lovesc la picior, injur printre dinti si o inchid :).
Modelul este semi-incorporabil, Seria 4,  mai exact SMI46KS01e

#5623
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,528
  • Înscris: 05.06.2009
incearca sa pui ceva pe post de opritor in crapatura usii (fie pe marginea blatului, fie pe usa msv), astfel incat sa nu se mai inchida atunci cand o atingi.
poate functioneaza un accesoriu din acela din seturile/kit-urile cu produse care iti fac casa mai sigura, atunci cand ai copil mic.
ceva de genul acesta, le gasesti de obicei in supermarket, la zona cu produse pentru bebelusi.
https://noriel.ro/op...pentru-usa-reer

Edited by corinadaniela, 30 April 2018 - 13:40.


#5624
melcu

melcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 04.10.2006
Testat iar o varianta  cu programare la 8h (ca sa fie gata dimineata la 8:00)  pe niste vase zoite si 'vechi' de vreo 2 zile.
Pastila SOMAT Gold,  sare finish setata la 2 si lichid clatire finish setat la 2.
Program auto 45-65, a pornit pe la 5:30 si la 8 cand m-am trezit parea oprita demult (ca a terminat mai devreme Posted Image).  Vasele ACCEPTABILE. Acum ca o comparatie, aproximativ aceleasi vase si cam aceeasi murdarie,  intre Somat Gold si Finish Quantum Max  este o diferenta notabila in curatire (si in pret). Tura asta tocatorul de plastic nu a mai fost curatat la fel de bine.
Vasele le pun mereu la fel: in raftul de jos pun in spate farfuriile intercalate (mari / mici) si pe laterale tavi, tavite, tocatorul in stanga si pe dreapta covorasul de silicon pentru copt; in partea din fata pun tigai, oale, boluri de sticla mari. In sertarul de mijloc pun pahare, cani si boluri iar in setarul de sus (3rd rack) pun ustensilele de bucatarie (cutite mari, spatule silicon, polonic, furculite, cutite, linguri, lingurite si chiar si niste boluri mici de sosuri - incap de minune).
Ce sa zic, cred ca reuseam sa supravietuiesc si cu o masina de 10 seturi, nu vad cate vase ai putea sa folosesti ca sa-ti trebuiasca 12+ seturi. Un lucru enervant la inceput a fost ca atat in sertarul de jos cat si in cel de mijloc erau tepii aia care ma incomodau la asezat chestii. Pana m-am prins eu ca unii din ei au alta culoare si pot fi culcati mi-a luat ceva. Acum parca incap si mai multe chestii.

Ce ma dezamageste este adaptorul ala pentru tavi. Sa dea boala-n el daca mi se pare ca aduce ceva plus valoare in afara de zgomot. Pentru ca apa ce sare din el se loveste de tavi si de peretii de inox se creaz un zbomot foarte mare. Practic noatpea nu as putea sa-l folosesc - as arunca-o instant pe geam.  Am dat 70 lei pe el, dar parca l-as pune pe OLX Posted Image

Edited by melcu, 02 May 2018 - 14:39.


#5625
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006
Poti pune o poza, link, ceva cu adaptorul ala? M-ai facut curios.

#5626
melcu

melcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 04.10.2006
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/fwwVnYu93qk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

E o mizerie de plastic, un cap de dus mai rasarit asa :)

Edited by melcu, 02 May 2018 - 14:56.


#5627
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 20.06.2005
Eu pun o lingurita de lemn intre usa si masina. Simplu si eficient.

#5628
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,528
  • Înscris: 05.06.2009
melcu, dar de ce iti complici viata inutil ? daca ai vase pe care n-ai chef sa le speli in ziua respectiva sau sunt prea putine pentru a porni masina, dupa ce le cureti de resturi, pune-le in chiuveta si lasa putina apa sa curga in ele, suficient cat resturile de mancare/sos sa nu se usuce si sa nu se intareasca. tacamurile pune-le cu partea murdara intr-un vas mai adanc (castron, cana) in care pui apa de la robinet.
eu asa procedez, pentru ca nici la mine nu se strang suficiente vase intr-o zi. in felul acesta nici nu am nevoie sa folosesc cine stie ce programe intensive de spalare, e suficient programul rapid de spalare (durata 35 minute) apoi cel de pre-clatire pe post de clatire suplimentara (8 minute), vasele ies impecabile intotdeauna.
acum folosesc niste pastile marca proprie a unui supermarket (dar nu-mi amintesc exact marca), imi place ca au ambalajul dizolvabil, nu mai trebuie sa scot pastila din ambalajul individual.

#5629
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,973
  • Înscris: 03.12.2005
Sau iei o masina care stie program de clatire/"le spal mai tarziu". Si pentru usa masinii ii reglezi tensiunea cat sa stationeze singura unde se intampla sa-ti doresti. Daca o vrei doar crapata de un deget, un prosop mototolit sub forma de sul se gaseste prin orice bucatarie.

#5630
melcu

melcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 04.10.2006
Nu ma complic deloc.  Masina stie "prespalare" sau ceva de genul asta, un ciclu cu apa rece de cca 15 minute. Le dezoieste doar si le pot lasa acolo cat vrea muschiu meu. Cat despre usa partial deschisa am luat o chestie de burete mai dens (un fel de extrudat) si o blochez cu acea bucatica.
In rest experimentez...

#5631
ancafarcas

ancafarcas

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.05.2018
Buna ziua! Am cumparat o masina de vase Beko DSN 15420X. Are afișaj, dar se poate citi destul de greu.
Am citit manualul fara sa găsesc o modalitate de a regla luminozitatea lcd-ului.
Nu mă puteți ajuta in această problemă?

#5632
geekos

geekos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,874
  • Înscris: 27.04.2008
@melcu, stie msv ta sa spele la 70 grade? Cat are maxim?
@ancafarcas, ma indoiesc ca a facut Beko o msv cu "floricele" de genul asta...

#5633
ancafarcas

ancafarcas

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.05.2018
Am mai avut un Beko cumparat prin 2014 căruia i-am reglat intensitatea afisajului. Ăsteia nu îi dau de capăt...


#5634
melcu

melcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 04.10.2006
@geekos, stie, pe Intensiv 70

Attached Files


Edited by melcu, 02 May 2018 - 21:15.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate