Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 

Masini de spalat vase (2005-2018)

* * * - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
5847 replies to this topic

#5833
touche

touche

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 771
  • Înscris: 14.02.2006
SIncer cred ca sunt multe alte electrocasnice la care e necesar sa faci un efort financiar mai ridicat -  justificat din multe motive.
Pe de alta parte , nu cred ca se justifica la MSV.
Am vazut MSV ieftine, scumpe..toate sunt la fel  2 palete care se invart (ZILNIC) si stropesc vasele...


Daca o MSV la 1200 lei care are garantie 5 ani, atunci nu merita sa cumperi una de 2 ori mai scumpa...
Mai bine mai cumperi una cand se strica asta....
Oricum durata lor de viata nu are cum sa fie foarte ridicata, si probabil dupa 10 ani oricum o sa dea semne de uzura... (pentru ca o sa fie cel mai utilizat electrocasnic din casa).
Plus ca, in timp poate va fi nevoie de o capacitate mai mare ..

Cred ca poti sa mergi in vre-un magazin gen Altex, te uiti pe acolo si iei un model care iti place. (in general Altex/Media bat la pret la orice ora Flanco).
Cu siguranta ca daca o sa alegi modelul de la Bosch o sa fii multumita.
Daca nu ai ghinion, probabil la fel de multumita o sa fii si daca alegi o MSV oarecare la 1200 lei.

PS: Daca nu e graba, imediat vine BF cu - probabil - cele mai bune preturi din an.

Edited by touche, 23 October 2018 - 12:06.


#5834
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,196
  • Înscris: 08.12.2006
@touche...sunt perfect in asentimetul tau, si eu sunt de aceeasi parere, toate sunt pe acelasi principiu, diferente la silentiozitate si consum, dar este irelevant.

Am avut Beko in UK, msv de 10 seturi parca, simpla , cateva programe de baza....exceptionala, spala excelent, fiabila, silentioasa...tot ce vrei. Oricum, asta cu silentiozitatea...le bagi la spalat si nu prea stai prin bucatarie, te cari de acolo (cazul meu)
Momentan, masina personala e BOSH...merge de rupe, oferta de la ALtex undeva la 1600, programe ceva mai multe ca beko care l-am avut in UK si parca o idee mai bine construita....dar isi face treaba exceptional si asta.

si mie 2500 mi se pare un pret exagerat pentru ceva de genul asta. Personal, msv mi se pare cea mai tare si utila inventie in domeniul electrocasnicelor, repet, pt mine personal care urasc sa spal vasele si am momente cand bag si o farfurie, o furculita si un cutit la msv.

#5835
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,178
  • Înscris: 28.04.2003

Quote

in general Altex/Media bat la pret la orice ora Flanco
asta nu e chiar asa... pe langa faptul ca au promotii diferite... cel putin in altex mi se pare o trandaveala si un miserupism cum rar ai intalnit. Cautam un tv pt cineva si am fost atat in flanco cat si in altex ca tot erau una langa alta la obor. Am gasit acelasi produs la acelasi pret. Diferenta era ca in flanco au sarit 2 baieti sa imi prezinte televizorul si sa ne convinga, in altex ne-am invartit 15 min si nu ne-a intrebat nimeni de sanatate.
Acum ceva timp am facut pe mystery buyer tot intr-un altex. Pe langa faptul ca la fel m-am invartit 20 min si nu m-a intrebat nimeni nimic, cand m-am dus si am tras eu de maneca pe cineva, acea persoana era atat de varza pe electrocasnice precum veorica la postul de prim ministru. Deci nu prea recomand altex decat daca gasesti ceva promotii de -80%.

#5836
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
Daca aplici doar criteriul din reclama dacia facuta pt tarile din vest: 4 roti,  4 usi,  se deplaseaza,  deci la 7000 euro masina,  care e rostul sa dai 20000 pe un alt brand de masina,  atunci selectia e f.  Simpla: cel mai mic pret,  cea mai lunga garantie.  Iar criteriul il poti aplica si pt alege produse din acelasi brand.
Insa ce te faci daca constati ca nu ai suficient spatiu intre rasteluri pt farfurii mai adanci,  ca cosurile/pinii rastel sunt din sarma f subtire care ruginesc usor sau se indoie daca pui ceva mai greu pe ele ; Ca sita la masina e de fapt din plastic care îmbătrânește si crapa mai repede decat ai dori; Poate ca din cand in cand ai avea nevoie ca programul de 70 grade sa nu dureze 2h, sau pt anumite spalari sa cresti intensitatea spalarii... Altfel masina spala ea bine pt ce pui,  dar..... Dar daca poti trai cu regrete,  atunci e ok.
Ps: pt cine isi ia pt prima data o masina e greu sa faca comparatie. Nu are baza de raportare reala.   Toate spala bine, wtf... Ca oricum e mai bine decat la mana....  Subtilitatile vin de la al 2lea model in sus...
Ps2: am avut un model relativ basic la care foloseam 90% programul.  Cu noul model e d.  Rar folosit...

#5837
geekos

geekos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,874
  • Înscris: 27.04.2008
subscriu ..
Aceeasi discutie se tot repeta si pe threadul aspiratoarelor. Personal, inainte de Miele, am avut un aspirator bunicel, sa zic asa, peste medie. Acum, fac diferenta intre ele si apreciez micile amanunte care imi fac viata mai buna..

#5838
xhermesx

xhermesx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 14.03.2007
Am luat pana la urma un Bosch seria 4, SPS46IW07E, la 1850 lei, fabricat in Germania. Problema este ca instalatorul care il cunosc este super incarcat si stau cu ea closca, sigilata. (trebuie racorduri suplimentare sub chiuveta, furtune de prelungire, etc).
Daca stiti vreun instalator prioceput, rog mesaj privat. Am cautat pe topicurile de instalatii dar nu am gasit. Multumesc.

#5839
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012
Intrebare,
Daca racordez msv-ul la apa calda (Centrala reglata pe apa calda 38-42*C) se face economie folosind gaz pentru a preincalzi apa ?

Attached Files



#5840
xhermesx

xhermesx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 14.03.2007
Am reusit sa o instalez. Din ce am citit pe aici cele mai bune solutii de spalare sunt (separat): detergent pudra, sare si solutie lichida limpezire toate marca Finish, corect?

 adr1an_id, on 01 noiembrie 2018 - 10:04, said:

Intrebare,
Daca racordez msv-ul la apa calda (Centrala reglata pe apa calda 38-42*C) se face economie folosind gaz pentru a preincalzi apa ?
Trebuie facut un calcul pentru diferenta: intre consum energie electrica pentru incalzirea cantitatii de apa necesare de la cca 40 grd la cca 65 grd si consumul de gaz necesar incalzirii si mentinerii apei in boiler (sau instant) prin centrala. Nu cred ca este mare economie, castigul ar fi poate durata mai mica a spalarii tinand cont ca MSV nu mai trebuie sa stea sa incalzeasca electric apa.
Eu am renuntat, desi masina are aceasta facilitate deoarece nu am centrala, iar la bloc pana vine uneori apa calda.... nu merita.

#5841
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009

 adr1an_id, on 01 noiembrie 2018 - 10:04, said:

Intrebare,
Daca racordez msv-ul la apa calda (Centrala reglata pe apa calda 38-42*C) se face economie folosind gaz pentru a preincalzi apa ?

cred ca diferenta sau economia sunt nesemnificative. pana iti porneste centrala si iti prepara apa calda, pana vine pe teava, msv deja si-a luat necesarul de apa, nici nu cred ca mai ajunge in ea apa calda preparata de centrala.
ia in calcul si altceva : sa presupunem ca se defecteaza centrala sau e o problema cu furnizarea de gaze (lasam deoparte oprirea curentului sau a apei reci, situatie in care oricum nu-ti functioneaza nimic, nici centrala, nici msv-ul). in acest caz nu mai poti spala vasele in msv - ca de mancat tot mananci, doar nu o sa te abtii sa murdaresti vase la gandul ca n-ai cum sa le speli..

Edited by corinadaniela, 01 November 2018 - 14:21.


#5842
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012

 corinadaniela, on 01 noiembrie 2018 - 14:19, said:

pana iti porneste centrala ...
Apa ar veni destul de repede de la ct, sunt aprox. 4 m de țeavă iar volumul de apă pe țeavă ar fi cca. 1L. Și în plus Ct are opțiunea comfort adică prepara apa calda mai repede, cel puțin așa e specificat.
Iar dacă se defectează ct sau se oprește gazul, apa tot curge, numai că va fi rece.
Oricum diferente mari nu cred că vor fi, poate daca fac un calcul mai amănunțit as vedea cum sta treaba.
Nu știu cum lucrează msv-ul, dacă trage toată apa dintr-o dată sau pe etape. Că dacă ar fi luat-o pe toată dintr-o dată și la 40*C sau sa intre apa direct la 40*C cum deschide mașina robinetul, ar fi fost ceva.

Edited by adr1an_id, 01 November 2018 - 14:37.


#5843
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009
eu am o vorba : msv-ul nu l-am luat ca sa fac economie la cativa firfirei, la gaze, curent sau apa.
l-am luat pentru a ma scapa de corvoada spalarii vaselor, iar timpul castigat plus satisfactia de a face o masina treaba in locul meu - sunt de nepretuit !!!

#5844
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006
lucrul mecanic consumat ar trebui sa fie acelasi (problema de fizica) in conditii de randament egal.
Eu am racordat msv la apa calda (2m de teava pana la centrala) si functioneaza asa de 3 ani. Cred ca numai timpul se scurteaza.

#5845
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006

 xhermesx, on 01 noiembrie 2018 - 09:53, said:

Am luat pana la urma un Bosch seria 4, SPS46IW07E, la 1850 lei, fabricat in Germania. Problema este ca instalatorul care il cunosc este super incarcat si stau cu ea closca, sigilata. (trebuie racorduri suplimentare sub chiuveta, furtune de prelungire, etc).
Daca stiti vreun instalator prioceput, rog mesaj privat. Am cautat pe topicurile de instalatii dar nu am gasit. Multumesc.
Serie4 in DE?  Nu ma asteptam... de obicei erau de pe la Serie 6 in sus...
Ref instalare stiu ca existau niste site-uri ale unor companii ce ofera acezt gen de servicii -  interventii de mica natura / urgente...  Incearca un google si ve, i ce obtii

#5846
xhermesx

xhermesx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 14.03.2007

 plimbaretul, on 01 noiembrie 2018 - 19:41, said:

Serie4 in DE?  Nu ma asteptam... de obicei erau de pe la Serie 6 in sus...
Ref instalare stiu ca existau niste site-uri ale unor companii ce ofera acezt gen de servicii -  interventii de mica natura / urgente...  Incearca un google si ve, i ce obtii
Da, si pentru mine a fost o surpriza placuta. Se pare ca este model de export pentru noi si inca o tara slava (nu am cercetat). Sunt manuale si garantii doar in 2 limbi. Luata de pe badabum, dar banuiesc ca toate ar trebui sa treaca prin Bosch Romania, dar mai stii? In ziua de azi in comertul online se poate orice, vezi cum gasesti de ex Iphone pe piata mai ieftin decat in reprezentantele Apple Romania.
Am reusit sa rezolv cu instalatorul meu pana la urma, si-a facut timp. Inclusiv pe net nu am gasit initial decat cu programare peste o saptamana. Este perioada mai aglomerata acum cu venirea "frigului".
Off-topic - pacat ca nu mai exista scoli de meserii ca pe vremuri care sa pregatesca tinerii si pentru alte meserii practice. In ziua de azi ca instalator poti castiga o gramada de bani si asa va fi si pe viitor.

Edited by xhermesx, 02 November 2018 - 09:37.


#5847
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,911
  • Înscris: 03.12.2005
O masina de vase incarca vreo cativa litri de apa la fiecare operatiune a ciclului, 15-20 in total per ciclu. Mare lucru nu economisesti nici daca ai avea o teava de unde iese apa si calda si gratis. Si de incalzit oricum o mai incalzeste un pic pana la temperatura ciclului.

#5848
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,117
  • Înscris: 22.05.2003
Se continuua cu un topic nou despre masinile de spalat vase 2018+

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate