Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan
 Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 

De ce bere dupa efort fizic?

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
99 replies to this topic

#37
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,760
  • Înscris: 21.06.2016
Tea-i dus la doctor sa-i spui povestea, anazlie? Sunt boli care dau sete continua, parca diabetul era.
Nu e bine sa bei cantitati exgerate de apa. 4 l pe zi insa e in limite absolut normale.
Ai incerca si cu bere fara alcool? sunt o multime acum, unele chiar suportabile.  Mai exista si beri foarte light (cu putine calorii si putin alcool, dar nu complet nealcoolice), inclusiv marcile mari au asa ceva.

Edited by vrajitoruldinoz, 20 June 2023 - 00:59.


#38
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,131
  • Înscris: 10.07.2013

 Noua_pe_site, on 19 iunie 2023 - 18:28, said:

Stiu , nu are logica , nu am gasit explicatie medicala dar asta e o problema majora cu care m-am confruntat de cand ma stiu.
Inainte , nu ma deranja pentru ca nu declarasem razboi caloriilor si alcolului dar acum nu inteleg ce mama ma-sii se intampla in organismul meu iar medicul meu nu cred ca ma crede Posted Image

Acum 3-4-5 ani , alergam la un marathon , jap o bere sa scap de sete.
Veneam de la sala , bagam o bere sa treaca setea.

Acum nu imi mai permit asta pentru ca eu nu mananc timp de 19-23 de ore , fac OMAD , imi place regimul asta si daca beau o bere pe nemancate ma fac muci. E normal avand in vedere cat mananc.

Dimineata primul lucru pe care-l fac e sa beau juma de l de apa. Pe tot parcursul zilei beau cam 4 l de apa si fac asta de vreo 20 ani. Nu beau pepsi/coke/sprite , nu beau ice tea sau sucuri naturale. APA si cafea sunt singurele lichide nelipsite zilnic.

Sambata am fost la piscina dupa ce m-am trezit. Am energie , nu am nici o problema sa fac efort inainte sa mananc ba chiar imi provoaca o stare de euforie care-mi place. Foame nu imi este dar in schimb mor de sete. Apa nu mai are niciun efect.
Sambata am baut juma de l de apa dupa ce am terminat cateva ture de piscina si la plecare am luat un gatorade stiind ca o sa-mi fie sete pe drum. L-am baut cu greu ( nu-mi place gustul ) si cand am ajuns acasa am mai bagat vreo juma de l de apa ca muream de sete.
Am combinat apa cu ceva pudra cu electroliti si nimic. Mi-am intrerupt fastingul cu niste pepene rosu si am adormit ca eram asa umflata de apa incat nici sa ma misc nu mai puteam.

Ieri , piscina iar .Cand am ajuns acasa am baut o bere pentru ca berea e singurul lichid care opreste setea.Desi sunt fana nr 1 APA plata , imediat dupa workout de orice tip ,am nevoie de bere ,altfel nu trece setea

Mai are cineva problema asta?

Incearca bere fara alcool....Posted Image

#39
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,918
  • Înscris: 26.01.2010

 Dorel-Jefuitorul, on 20 iunie 2023 - 00:55, said:

Fasting permite si pauze, bei bere in pauze si-ti prinzi pofta.
Altfel, nu pot intelege cum apa nu rezolva problema. In timpul zilei, dupa efort, nimic nu este mai bun decat apa. Orice apa, de la robinet, de la ploaie, apa este singurul lichid care imi potoleste cu adevarat setea.
La tine cred ca este vorba doar de o senzatie, doar ti se pare ca berea potoleste setea, ea iti ofera alte senzatii care tie iti plac. Nu setea este problema, nu are cum. Nu are cum o chestie dulceag amaruie care mai contine si alcohol sa-ti potoleasca setea. Cel mult te dezhidrateaza un pic, una, ca daca bei 15 te dezhidrateaza de te ia ambulanta.
Iti dai seama ca nici eu nu inteleg ca daca intelegeam nu mai deschideam topic.
Daca apa potolea setea iar nu deschideam topic ca nu-s debila sa fabric probleme care nu exista ca sa mi se spuna ca-s alcolica.
Ora mea De fasting incepe la 5-6-7 seara imediat dupa ce termin de mancat si in principiu am 18 ore de fasting. Daca nu mi-e foame imping fereastra la 20 , 21 uneori 25 de ore ,depinde de ce am mancat cu o zi in urma. Nu-s bulimica,nu-s anorexica si in principiu nu am mari probleme in afara de faptul ca uneori consider mancatul ca fiind pierdere de vreme.
O bere e suficienta , imi taie setea si nu ar fi problema doar ca daca o beau in timpul fastingului se duce tot fastingul meu.
Problema mea e ca-mi intrerupe fastingul iar de schimbat fereastra nu am cum


 xmanyacs77, on 20 iunie 2023 - 04:26, said:



Incearca bere fara alcool....Posted Image
Si aia intreupe fastingul. Are carbs

 vrajitoruldinoz, on 20 iunie 2023 - 00:57, said:

Tea-i dus la doctor sa-i spui povestea, anazlie? Sunt boli care dau sete continua, parca diabetul era.
Nu e bine sa bei cantitati exgerate de apa. 4 l pe zi insa e in limite absolut normale.
Ai incerca si cu bere fara alcool? sunt o multime acum, unele chiar suportabile.  Mai exista si beri foarte light (cu putine calorii si putin alcool, dar nu complet nealcoolice), inclusiv marcile mari au asa ceva.
Nu am avut cand sa discut despre asta ca de abia zilele trecute am inceput sa ma duc pana In pranz la piscina. Pana ajuns iar la medic ,am zis ca poate gasesc explicatii aici
Daca tot intrerup fastingul macar sa imi placa ce beau. Nu beau sau mananc nimic care sa nu-mi placa pentru ca alea ar fi calorii consumate aiurea.
Berea light de la ei mai bine mananc un tiramisu decat sa beau posirca de 90 calorii si 60 carbs parca cat are michelob ultra
Nush cat are Heineken fara alcohol dar oricum are calorii si carbs asa ca-mi intrerupe programul de fasting bine stabilit si perfectat deja :)

#40
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

 Noua_pe_site, on 19 iunie 2023 - 22:08, said:

......................
Datorita unui numar de motive care mai de care mai ciudate nu mai sunt persoana activa care eram acum un an jumate.
Sala de 5-6 ori pe saptamana , maratoane , alergat de placere sau nevoie cu un dulau de 40 kile , 15 km cu bicicleta , iesit la plimbare sa ma uit la copacii infloriti .....nu mai tine figura , .....................................................
Cantitatea de mancare e cam aceasi pe care o mancam si acum 5 ani doar ca acum is atenta

...................
. Oboseala de dupa efort fizic e misto , imi place si imi da o stare de euforie

Alcoolica NU SUNT Posted Image
.............
Sunt in schimb control freak si desi am zile in care zic ca ma duc acasa si ma imbat ca am avut x probleme , nu beau pentru ca ma gandesc ca maine ma trezesc mahmura si oricum alcoolul nu o sa-mi rezolve problemele.

 Noua_pe_site, on 19 iunie 2023 - 22:33, said:

Pai disciplina am ca am renuntat complet la alcool , zahar si carbs timp de 4 luni de zile ca sa-mi fac o idee ce ajuta si nu ajuta la programul meu de slabit facut in baza lipsei de activitate. ..........................................
Aveam aceasi senzatie de euforie si cand mancam normal.
Am fost addicted de senzatia asta atat de mult incat am mers pe ideea no pain no gain cand m-a luat durerea de genunchi si asa m-am trezit cu o ruptura de menisc care nu poate fi operata Posted Image

Plăcerea este creată la nivel chimic.
Adică de ex. nouă ni se pare de la sine înțeles că mâncăm o ciocolată și ne place, dar asta se întâmplă deoarece ciocolata conține niște substanțe care după ce intră în corp determină corpul să producă alte substanțe și toate aceste substanșe ajung la receptorii potriviți care percep senzația de plăcere.
Un alt exemplu este că ne face plăcere să discutăm cu o persoană pe care o iubim - deși nu introducem nicio substanță în corp (ca în cazul ciocolatei) totuși discuția cu persoana iubită va determina corpul să producă niște substanțe care ajunse la receptorii potriviți vor determina senzația de plăcere.

Acest mecanism și anume stimul - plăcere - recompensă este un mecanism esențial al corpului nostru și este esențial pentru supraviețuire.

O altă caracteristică a corpului nostru este homeostaza - ceea ce în esență înseamnă capacitatea ori proprietatea corpului de a se menține în limite apropiate, relativ constante.
Asta înseamnă de exemplu că dacă cineva nu a mâncat nimic dulce niciodată și mânâncă astăzi o pătrățică de ciocolată - senzația va fi extraordinară.
Dar dacă mănâncă în fiecare zi o pătrățică de ciocolată deja după o săptămână senzația nu va mai fi extraordinară deoarece corpul s-a obișnuit cu stimulul și va trebui să mănânnce două pătrățele ca să obțină senzația inițială, după altă săptămână nici cele două pătrățele nu vor mai oferi senzația inițială și așa mai departe.
Asta se întâmplă deoarece corpul își va regla tot sistemul astfel încăt să rămână în limite constante chiar dacă zilnic măncăm acea bucățică de ciocolată și este necesar să creștem cantitatea pentru a obține efectul inițial.

După o vreme de crescut cantitatea de produs care ne stimulează (de ex. ciocolata) corpul își va calibra tot sistemul astfel încât să facă față unei cantități mari de ciocolată, ceea ce înseamnă că practic ne vom simți deprimați, fără chef, lipsiți de viață și vom reveni la normal abia când mîncăm dulcele - practic acela va fi noul nostru normal.

Am scris toată povestea asta pentru că din câte scrii tu pari a avea o tendință spre adicție.
Nu ești alcoolică - din moment ce ai putut ca 4 luni să nu bei nimic
Dar pe de altă parte în stare obișnuită, adică fără să faci sport, ori fără IF, ori fără să mănânci extrem de puțin ori altă activitate similară nu ești ok.
Adică pare că plăcerea ta vine din activități împinse la extrem - fie faci sport până pici din picioare, fie nu mai mănânci nimic și ții diete extrem cum este OMAD și altele similare.

Undeva este și o problemă în tot ce scrii - deoarece la 900 calorii pe zi nu ai de unde să te îngrași - deci nu înțeleg cum te-ai îngrășat și de ce de ți-a spus doctorul că trebuie să mănânci 1300 de calorii pe zi ca să să slăbești jumătate de kg pe săptămână - că la 900 calorii pe zi nu aveai de unde să pui kg alea pe care vrei să le slăbești.

În final nu știu ce să spun referitor la problema pentru care ai început topicul și anume faptul că te saturi doar cu bere - poate berea este singurul lucru care îți mai produce o oarecare plăcere. Dacă nu bei zilnic și te poți opri perioade lungi de timp înseamnă că nu ești alcoolică dar pe termen lung dacă doar din bere obții o oarecare plăcere asta nu este un lucru bun.
Te-aș sfătui să încerci să ajungi într-un oarecare echilibru - adică dieta OMAD mi se pare extrem de restrictivă, ca să mănânci 600 calorii pe zi iarăși este etxrem de puțin - încearcă să ai o dietă cît mai apropiată de normal și este posibil ca problemele celelalte cu pofta de bere sp dispară.

#41
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,386
  • Înscris: 28.07.2008
Incearca cu ce cadou mi-ai trimis de ziua mea Posted Image

#42
Lawnmower

Lawnmower

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 06.07.2009
Din ce scrie pe Quora se pare ca glucoza e depusa in tesuturi impreuna cu apa. Cam toti recomanda apa cu electroliti pentru a scapa de sete.

Din ce scrie Marksdailyapple, intermittent fasting (IF) sau OMAD nu e recomandat femeilor, mai ales cand e vorba de restrictii de calorii. Tot el zice ca femeile suporta maxim 14 ore de fasting.

Cred ca o solutie ar fi ca efortul fizic (mai bine greutati sau bodyweight training in loc de alergare/bicicleta) sa fie facut chiar inainte de cina, in asa fel cina "umple" la loc glucoza in muschi, si poate nu mai ai nevoie de bere. Alta solutie ar fi 2 mese pe zi, si fasting de maxim 14 ore de la ultima masa la prima masa (si prima masa sa fie luata imediat dupa efortul fizic).

#43
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008
Ceva e dubios la cifrele pe care le-ai indicat.
Alea 900 de kcalorii sunt extrem de putine si ar trebui sa duca la o scadere rapida( si nesanatoasa) in greutate, ceea ce am inteles ca nu se intampla totusi.  Ori nu le numeri tu bine ori e posibil sa ai o problema. Am auzit (podcast cu Robert Lasting) ca sunt anumite afectiuni(presupun ca rare) in urma carora poti creste in greutate cu doar 500kcalorii pe zi.

4l de apa pe zi in conditii de munca la birou si calorii f putine, este prea mult si-ti poate goli organismul de elemente de care ai nevoie. Poate pofta de bere vine de la prea multa apa.
Eu as reduce consumul de apa si in loc de bere as incerca apa minerala cu lamaie, eventual ceaiuri neindulcite.

Referitor la analize, ca sa vezi cum stai cu riscul de diabet, pe langa clasica glicemie(care-ti indica starea actuala) e bine sa faci si HOMA-IR (care-ti "prezice" viitorul)

#44
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,918
  • Înscris: 26.01.2010

 spider8, on 20 iunie 2023 - 05:51, said:


Asta înseamnă de exemplu că dacă cineva nu a mâncat nimic dulce niciodată și mânâncă astăzi o pătrățică de ciocolată - senzația va fi extraordinară.

Eu am avut alta reactie cand am considerat ca e vremea sa reintroduc zaharul
Am mentionat ca m-am lasat de alcool , carbs si zahar. Cand am vrut sa reintroduc zaharul nu mi-a mai placut nimic. Ciocolata mea preferata Lindt a fost prea dulce , prajiturile facute de casa de cunoscutii mei nu-mi spuneau nimic iar tiramisu de la restaurantul meu preferat la fel.

 spider8, on 20 iunie 2023 - 05:51, said:

Am scris toată povestea asta pentru că din câte scrii tu pari a avea o tendință spre adicție.
Adictie pentru euforia de dupa workout da , asta e cea mai  misto si safe senzatie pe care o poti atinge plus ca aduce beneficii asa ca nu o vad ca fiind ceva rau pentru o persoana sanatoasa si capabila.

 spider8, on 20 iunie 2023 - 05:51, said:

Dar pe de altă parte în stare obișnuită, adică fără să faci sport, ori fără IF, ori fără să mănânci extrem de puțin ori altă activitate similară nu ești ok.
Adică pare că plăcerea ta vine din activități împinse la extrem - fie faci sport până pici din picioare, fie nu mai mănânci nimic și ții diete extrem cum este OMAD și altele similare.

Hold your horses man
Ma asteptam sa se traga ceva concluzii gresite cand am deschis topicul si mi-am asumat consecintele.
Am 3 adictii mari si late
1 - sunt workaholica
2 - fumatul
3 - euforia de dupa workout.
Din pacate , la punctul 1 si 2 nu prea am ce face ca desi incerc sa lucrez la ele , nu imi iese. La punctul 3 , chiar nu vreau sa renunt pentru ca consider ca e o adictie benefica atata timp cat poate fi obtinuta safe.
Am o placere extraordinara in a conduce cu 192 km la ora pe drum liber dar am aflat ca e ilegal si nu mai fac asta.

De mancat putin mancam si inainte numai ca mancam prost. Mancam la 4-5-6 seara o friptura cu legume si dupa aia la ora 9 cand ma uitam la televizor consideram ca o manuta de alune nu o fi foc. Este foc , pentru ca acum daca vreau alune , le mananc in intervalul de mancat nu dupa ce am incheiat fereastra. E strict chestie de programat ce mananci si cum mananci si bazat pe cantitatile mancate inainte de IF vs dupa IF , nu s-a schimbat mult in meniul in afara de orele la care mananc.

Mai toate joburile mele au fost intr-un birou si de cand ma stiu mi-a placut mersul in aer liber , sa ies cu bicicleta, sa inot , activitati fizice normale care sunt chiar indicate persoanelor care stau in birouri toata ziua.
Cand eram in RO , lucram in Dristor si o luam pe jos pana acasa la Trapezului. Pe vremea aia aveam 47 kile imbracata si o faceam de placere nu de nevoie.

De IF m-am apucat in momentul in care am realizat ca exista riscul sa ajung la dimensiuni cu care nu as putea obisnui niciodata. Desi am o parere foarte buna despre mine , ideea ca vreau sa sparg oglinda cand imi apare una in cale sau sa merg sa cumpar toale cat mai largi nu mi-a suras si am ales cea mai simpla si la indemana dieta care mi s-a potrivit la momentul respectiv.
Picajul meu liber a inceput in momentul in care am avut o histerectomie , dupa aia ruptura de meninsc , problema cu durere de talpi asa ca nici mersul pe jos sau alergatul nu a mai fost o optiune , operatie la cot , covid , vertigo si mama ma-sii , cred ca am mai avut alt motiv pentru care medicul mi-a interzis activitati simple.
In mod normal , majoritatea si-ar fi bagat nasul in mancat diverse , apucat de baut si plans in perna ca vai , saraca de mine uite ce grasa sunt datorita problemelor medicale  Ca steroidul ala e de vina sau celalalt si uite asa ajung muierile sa-si gaseasca explicatii logice pentru care au ajuns in stadiul de balene.

Eu sunt o problem solver si nu pot sa dau vina pe viata si nenoroc cand vad ca exista o solutia pentru mine a fost IF. Omad am ales pentru ca functioneaza pentru mine si daca stii cum sa fii atent la organismul tau , functioneaza si pentru altii.
Inainte cand mai aveam 3 inghituri de mancare in farfurie terminam de mancat tot ca asa mi s-a spus ca e frumos. Acum , ma opresc cand realizez ca sunt satula si nu-mi expand stomacul ca asa mi-a zis mama ca tre sa termin tot din farfurie. Nu e nimic extrem in OMAD odata ce intelegi sistemul si urmezi un program.
Nu ma infometez dar nici nu bag in mine tot ce nimeresc.

 spider8, on 20 iunie 2023 - 05:51, said:

Undeva este și o problemă în tot ce scrii - deoarece la 900 calorii pe zi nu ai de unde să te îngrași - deci nu înțeleg cum te-ai îngrășat și de ce de ți-a spus doctorul că trebuie să mănânci 1300 de calorii pe zi ca să să slăbești jumătate de kg pe săptămână - că la 900 calorii pe zi nu aveai de unde să pui kg alea pe care vrei să le slăbești.

Te ingrasi vazand cu ochii daca iei anumite pastile.
La ultima doza de prednisone pentru 5 zile desi am fost atenta la calorii , tot am pus 7 lbs .Daca nu eram atenta probabil ajungeam la 15 lbs dar pe perioada aia am stopat zaharul , carbs si alcoolul ca stiam la ce sa ma astept

 spider8, on 20 iunie 2023 - 05:51, said:

În final nu știu ce să spun referitor la problema pentru care ai început topicul și anume faptul că te saturi doar cu bere - poate berea este singurul lucru care îți mai produce o oarecare plăcere.  
Imi produce placere cand o beau de placere impreuna cu prietenii. Cand imi strica fastingul nu e placere ci annoyed as fuck pentru ca setea de bere nu se pupa cu programul meu

 spider8, on 20 iunie 2023 - 05:51, said:

Te-aș sfătui să încerci să ajungi într-un oarecare echilibru - adică dieta OMAD mi se pare extrem de restrictivă, ca să mănânci 600 calorii pe zi iarăși este etxrem de puțin - încearcă să ai o dietă cît mai apropiată de normal și este posibil ca problemele celelalte cu pofta de bere sp dispară.
Sunt echilibrata. Sunt atenta la reactiile corpului meu , tin cont de ce-mi ofera energie vs ma face sluggish, tin cont de ce alimente ofera o satietate mai mare pe perioada de timp mai indelungata vs ce alimente ma face sa deschid frigiderul la prima ora , sunt obisnuita cu stilul asta

Nu am dat toate detaliile astea la inceput pentru nu am considerat ca ar fi necesare . IF/Omad e un subiect sensibil si o masa pe zi pare sa lase multe semne de intrebari.
Sunt curioasa acum , tu ce ai mancat ieri? :)

 Atreides7, on 20 iunie 2023 - 10:50, said:

Incearca cu ce cadou mi-ai trimis de ziua mea Posted Image

Ce cadou ti-am trimis de ziua ta ?

#45
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,012
  • Înscris: 02.08.2020

 Noua_pe_site, on 20 iunie 2023 - 17:48, said:

Am 3 adictii mari si late
1 - sunt workaholica
2 - fumatul
3 - euforia de dupa workout.
Din pacate , la punctul 1 si 2 nu prea am ce face ca desi incerc sa lucrez la ele , nu imi iese.
Pfoai... nu mai ai nici o şansă! Cum să "încerci să lucrezi" dacă ştii că eşti workaholică?!

#46
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,621
  • Înscris: 12.06.2010
Ce BMI ai?
Ai rabdare, va disparea si setea asta de bere. Dar daca tot ai setea, atunci incearca sa te joci: bea toate berile pe care le gasesti in supermarket, rand pe rand cate una din fiecare. Tine-o asa cu inotul + omad. Incearca macar o data pe saptamana o zi de post negru. Vb din experienta proprie. Am reusit sa tin 1, 2, 3 si max 4 zile de post negru. Am slabit de la 117 la 93 in 4-5 luni, iar acum ma mentin pe la 95-96. Dar inot cam 40-45 minute pe zi, ritm alert, alternativ bras cu craul si din an in pasti delfin.

#47
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,386
  • Înscris: 28.07.2008

 Noua_pe_site, on 20 iunie 2023 - 17:48, said:


Ce cadou ti-am trimis de ziua ta ?

https://forum.softpe.../#entry29933546

#48
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,107
  • Înscris: 04.03.2014
@Noua

Totusi ceva nu e ok, de cand postezi pe topicurile astea legate de mancare si sport, mereu esti super multumita de nu stiu care dieta moderna,  erai cu sportul exagerat si tot ai kg de pierdut.   Probabil la asta gresesti. Mergi in extreme.

#49
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,918
  • Înscris: 26.01.2010

 ionutzitaly, on 20 iunie 2023 - 20:11, said:

@Noua

Totusi ceva nu e ok, de cand postezi pe topicurile astea legate de mancare si sport, mereu esti super multumita de nu stiu care dieta moderna,  erai cu sportul exagerat si tot ai kg de pierdut.   Probabil la asta gresesti. Mergi in extreme.

S-au schimbat datele problemei intre timp dar uite un mesaj din 2018 unde spuneam cam acelasi lucru

 Noua_pe_site, on 09 octombrie 2018 - 17:04, said:

Din pacate aceasi problema ca si initiatoarea am avut-o eu de ceva vreme. Am vazut ca-s multe persoane aici care au impresia ca o persoana grasa mananca tot timpul cantitati uriase de mancare. Eu una ma consider grasa la 171 cm si 65-67 kg desi persoanele din jurul meu spun ca nu as fi grasa. Nu conteaza ce spun alte persoane insa ci ceea ce gandesc eu despre mine.
Imi incepeam ziua cu o 0.5 l apa + cana de cafea si 2-3 tigari, ajungeam la munca si bagam cafea si tigari la greu. Daca seful imi aducea de mancare la pranz mancam dar in general mancatul meu se limita la o singura data pe zi si atunci seara cand ajungeam acasa. Mananc foarte incet ( atat de incet incat ma plictisesc cand mananc asa ca ori ma uit la tv ori tre sa citesc o carte ) si nu mancam mult asa cum pare sa creada majoritatea de aici.
O portie de mancare la cina ar fi o palma de pui/vita/peste alaturi de brocoli/conopida/fasole verde. De rontait nu rontai in timpul zilei ca nu gasesc nimic care sa-mi placa.Singurul lucru bun pe care-l faceam e ca beam cam 4 l de apa pe zi.
Paine nu mananc de vreo 15 ani, pizza odata la 3 luni si atunci doar o felie de pofta(is grasa,cum dracu sa mananc pizza ) , pepsi/coca cola nu beau ca nu-mi place gustul, chipsuri sau ce prostii mananca oamenii in general nici atat.
Miscare faceam zilnic pentru ca avea un catel ce trebuia plimbat de 2-3 ori zi cel putin cate o ora de fiecare data cand ieseam la plimbare. De mancat nu mancam ,de plimbat ma plimbam dar slabit pauza.
Rodica , eu a trebuit sa platesc 600 $ ca sa ma obisnuiesc cu mancatul ! Tu nu iti permiti asta si in niciun caz nu ai nevoie sa cheltui bani aiurea cum am facut eu. Evident ca am citit toate topicurile legate de cat de importante sunt 3 mese pe zi , am citit toate dietele si urmat cateva dar nu au avut niciun efect.
Trei mese pe zi plus doua snack-uri si apa cat incape.
Cu apa a fost usor ca imi place sa beau apa dar mancatul e un chin pentru mine.
Un ou fiert , o felie de paine prajita sau orice iti place tie sa mananci face minuni dimineata. Importat e sa mananci ceva. La fiecare 2-3 ore mesteca ceva si nu te uita la cate calorii are pentru ca le arzi in timp ce faci curatenie.
Odata ce te obisnuiesti cu mancatul slabitul o sa vina de la sine. Si nu fi stresata ca nu slabesti , ai destule motive de stres deja , slabitul nu ar trebui sa fie unul.
Am uitat sa spun ca am facut si analize si-s sanatoasa tun ,mancatul anapoda e motivul pentru care nu slabeam deloc.

 Noua_pe_site, on 06 iunie 2020 - 07:56, said:

Keto plus intermittent fasting....6 kg in 9 zile iar acum incerc sa mai adaug niste calorii ca-s sub 1000 de cand am inceput sa le tin contu si stiu ca nu e ok dar pur si simplu nu pot manca mai mult.
Mananc la ora 1 dupa amiaza prima masa si ultima e pana in 7 sau 8 cel tarziu.
Rodica, downloadeaza un app care iti convine. Eu folosesc CarbManager ca am ales keto pentru ca is carnivora. Mananc carne fara nimic daca am uitat sa ma duc sa cumpar legume.
Nu tre sa faci keto ci doar sa te mentii sub un numar de calorii.
O sa fie greu primele zile pana te obisnuiesti cu mai putina mancare decat mananci normal dar nu e imposibil.
Daca esti in picioare la prima ora poti incepe cu micul dejun la 8 sa zicem si ultima masa sa fie la 4. Eu am ales ora 1 ca desi ma trezesc la 6 dim is ok doar cu cafea si tigari.
Pranzul meu de azi a fost : 4 felii de salam de caprioara, 7 rosii cherry, o bucatica de castravete, o felie de branza
Snack - un baton de ciocolata de la Atkins
Cina - o friptura de vita de vreo 250 gr cu o cutie de fasole verde si ciuperci.
Ieri am avut o salata facuta din 7 foi de salata, 10 rosii cherry , juma de avocado si un ou fiert.
Snack - o mana de nuci
Cina- friptura de vita cu broccoli si branza
Apa beau ca un cal. Vreo 4-5 litri pe zi
Tie iti place painea daca imi amintesc bine.
Dimineata poti avea o felie de paine cu branza topita,un ou si o rosie sau castravete
La pranz incearca o salata cu legumele tale preferate peste care adaugi ceva carnita si avocado sau ulei de masline. Salata tre sa fie micuta insa,nu ditamai castronu.
La cine carne plus legume iar ca snack poti incerca nuci ,morcovi daca esti rontaitoare sau branza
Primele doua zile pana se obisnuieste stomacul cu mai putina mancare s-ar putea sa fii ciufuta. Trece repede insa
Eu am fost ciufuta ca trebuia sa mananc iar mie nu-mi era foame dar tu esti fix opusul meu.
Inceputul e greu dar odata ce intri in ritm nu vei mai avea probleme.

M-am lasat de keto ca era prea restrictiva la carbs. O piersica parca mi-a stricat tot cheful de keto cand am introdus-o in calculator. Mi-a ''mancat'' tot numarul de carbs care aveam voie pe zi si am realizat ca aia nu e viata

#50
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,918
  • Înscris: 26.01.2010

 lucianburjuiul, on 20 iunie 2023 - 18:37, said:

Ce BMI ai?
Ai rabdare, va disparea si setea asta de bere. Dar daca tot ai setea, atunci incearca sa te joci: bea toate berile pe care le gasesti in supermarket, rand pe rand cate una din fiecare. Tine-o asa cu inotul + omad. Incearca macar o data pe saptamana o zi de post negru. Vb din experienta proprie. Am reusit sa tin 1, 2, 3 si max 4 zile de post negru. Am slabit de la 117 la 93 in 4-5 luni, iar acum ma mentin pe la 95-96. Dar inot cam 40-45 minute pe zi, ritm alert, alternativ bras cu craul si din an in pasti delfin.

Pe hartie sunt overweight  , BMI-ul normal pentru inaltimea mea ar fi 24.99 maxim  iar eu-s la 26
In realitate pot sa port bluze smal si medium fara sa te uiti la mine si sa te crucesti pentru ca-s lunga in picioare. Pe mine nu ma intereseaza sa-mi ascund aripioarele si sa dau bine la privitori insa ci sa ma simt eu in corpul meu.
Anul trecut  mi-ar fi fost rusine sa pun costumul de baie si sa ies in public , acum imi place cum arat in costum
Evident ca iau varsta in considerare si problemele medicale si nu ma compar cu copile de 20 de ani dar ma compar cu balene de 30-35 care dau vina pe depresie si being unlucky iar eu fiind control freak cu atestat , nu am cum sa accept asa ceva.

Ca sa intelegi sistemul medical de aici un pic , anu trecut medicul meu a vrut sa ma puna pe nush ce pastile de depresie pentru ca am completat un formular si mi-a iesit 27 din 30 scorul. La 30 deja te baga la nebuni cred.
I-am luat fiecare intrebare la rand si i-am explicat motivul pentru care am ales raspunsul ala. Intrebarile sunt atat de generale incat chiar cea mai optimista persoana din lume tot iese un pic depresata dupa ce termina testul ala

Daca luam pastilele oferite de ea , mi-as fi bagat piciorul in ea de viata si m-as fi complacut intr-o situatie care nu-mi placea dar as fi acceptat-o din cauza pastilelor.

#51
MariusEXxTREME

MariusEXxTREME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 723
  • Înscris: 15.07.2020
Pentru ca, contine si apa Posted Image

#52
yuukan

yuukan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 979
  • Înscris: 16.01.2010
Te cred, vara pe o zi toridă după sală o bere rece 😂

#53
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,012
  • Înscris: 02.08.2020
@Noua: ce s-a întâmplat cu Rodica?

#54
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,107
  • Înscris: 04.03.2014

 Noua_pe_site, on 20 iunie 2023 - 21:40, said:


Daca luam pastilele oferite de ea , mi-as fi bagat piciorul in ea de viata si m-as fi complacut intr-o situatie care nu-mi placea dar as fi acceptat-o din cauza pastilelor.

E criminal sa bagi persoane pe pastile dupa un formular, dar din pacate devine o rutina pentru multi doctori.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate