Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme
 Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel
 [Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali
 Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic
 

De ce am renuntat la Facebook

* * - - - 10 votes
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#1
DoarEu099

DoarEu099

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 30.07.2021
Bun! Deci dețin un cont de Facebook din noiembrie 2010, iar prin anul 2013 m-am trezit cu contul blocat probabil după ce m-a raportat cineva. A trebuit sa îmi verific identitatea, cu nume si prenume, poza după CI, apoi după ce am deblocat contul mi-a fost dezactivat posibiltatea de a mai aduce vreo modificare de nume in cont "pentru că am făcut deja confirmarea de identitate".

In 12 ani de Facebook va zic ca în total am fost blocat 2 ani acumulați ( chiar si trei luni la rând, 30 zile consecutiv) pentru ca orice postezi este considerat ba limbaj care incită la ura, ba hărțuire asupra nu-știu-cărui membru , ba spam sau pentru ca am distribuit un meme care conținea un semn "nazist" ( era totul caterinca)   am fost interzis 30 zile pe Facebook. Altădată am primit ban 30 zile pentru o postare dintr-un grup pe care am făcut-o in 2015 ( iar ei mi-au șters postarea în 2021) pentru  ca "incălca standardele comunității". Era doar un meme care, din opinia lor, incălca nu știu drepturi. Nu ai voie nici like-uri sa dai la postări pentru ca, dacă o faci prea des, ești interzis de la acest buton câte 3 zile. Din noiembrie 2022 pana in ianuarie 2023 am fost blocat la această funcție de 12 ori ( trei zile fiecare restricție ).


În anul 2014 am creat o pagină de facebook în memoria regretatului actor Paul Walker, pagină care până în luna Mai 2022 avea aproape 250.000 aprecieri. Am fost fanul actorului si filmelor, cream si conținut de calitate ( ma refer la videoclipuri create de mine in memoria sa, sau alte poze editate în Photoshop), iar in luna Mai 2022 facebook mi-a interzis dreptul sa mai postez în pagină. Si după trei luni restricția persista , apoi am ales sa o șterg complet. Ti-e ciuda, normal. Munca mea, realizata de unul sigur in atâția ani... Pentru ca acea pagina singur am ridicat-o, fără alți editori în pagina sau rularea de reclame. Totul a venit pe baza creațiilor mele.

Mai mult țineam contul de Facebook pentru ca am strâns o sumedenie de amintiri in contul meu personal, poze din diferite drumeții, pentru ca am reușit sa și adun atâția oameni pe acea pagina și erau oameni care îmi apreciau creațiile... In schimb facebook m-a forțat sa șterg pagina după ce ulterior mi-a interzis dreptul sa postez. Sa ii contactezi nu poți. Alta soluție exista?

Mereu am zis sa stochez pozele  pe Facebook pentru ca aici nu ai limita de stocare, cum este mai nou la Google Photo. Si postam public pe unde am mai fost cu bicicleta sau pe jos. Sau altele.


Luna trecută, mai mult scârbit de Facebook si regulile impuse aici...
Si oricum nu am legat cine știe ce prietenii , iar acei prieteni din lista ii cunosc în viata reala care majoritatea îmi cunosc și numărul de telefon...  

Am ales sa ma retrag definitiv de pe Facebook. Am transfer toate pozele și videoclipurile postate pe Facebook in contul de Google Photo, am șters tot de pe Facebook ( poze, videoclipuri, ascuns postări, dezabonat de la o sumedenie de pagini,) si uite că încă trăiesc si fără Facebook. Am ales sa nu șterg contul cu totul ( deși prima data am vrut asta), însă am zis sa păstrez contul pentru a da log-in mai ușor prin alte site-uri terțe sau aplicații. Apoi am progrese in jocuri, asociate acelui cont. Dar sincer ca de facebook m-am scârbit. Mai bine plătesc 10 lei /luna pentru spațiu de stocare la Google Photo ( sau sa creez alt cont de google), decât sa mai stau 1 zi pe Facebook.

M-am scârbit de regulile impuse de ei, când ești blocat din nimic, iar acel buton cu furie si haha probabil a fost implementat pentru a reacționa alții din răzbunare la postările tale personale. Am pățit ca persoane cu care intram în polemici pe diferite teme, aceștia sa intre în profilul meu si sa reacționeze ( ca în mod de răzbunare) la toate postările persoanele cu furie si haha. Altădată am pățit sa fiu făcut promo într-o pagina de caterincă si am primit vreo 100 și ceva de reacții furie la postări persoanele. Si nu erau postări cu mine, majoritatea din drumețiile mele pe bicicletă sau pe jos. Dar oare ce găsesc unii de ras la asta?

Eu dacă zic cuiva ceva, imediat limbaj care incita la ura sau hărțuire. Dar alții care ma înjura, ma jignesc, ma amenință de pe profile false, lor nimeni nu face nimic atunci când raportez. Iar eu imediat am fost forțat sa îmi justific numele de pe Facebook, trebuia sa fie identic cu cel din CI. Dar când raportezi profile gen pisicuța pisi, alcapone, bazatul, termopane, macaroane sau mai știu eu .. Facebook nu considera nici o încălcare.

Uite, de asta am ales sa ma retrag definitiv de pe Facebook.

Vouă ce va place la Facebook? Nu v-ați gândit niciodată sa renunțați la Facebook?


#2
nimeninuconteaza74

nimeninuconteaza74

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 22.11.2022
Eu am avut facebook doar în perioada facultății, 2012-2015 pentru a vedea ce se postează referitor la cursuri, materii etc.
Și atunci, în sesiune îl ștergeam definitiv (nu dezactivam) și făceam alt cont.
Facebook reprezintă doar pierdere de timp.

#3
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,015
  • Înscris: 18.12.2007
Cine vrea sa comenteze la subiect, fara misto-uri e bine venit. Cine nu, sa se abtina sau va lua o pauza ca sa stea linistit in weekend.
Lipsa utilizarii retelelor sociale e vreun semn de superioritate morala sau de altfel.

#4
Marincos

Marincos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 03.01.2023
Bine ai făcut!

#5
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 15.01.2014
De acum înainte ține-ți creațiile și pe ceva mediu offline (hard disk usb, nas etc).

Nu are rost sa pierzi poze, filme, punandu-le doar online.
Asta e regula de bază.

#6
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,150
  • Înscris: 04.02.2011
Nu te-ai învățat tu cum funcționează algoritmul, pe Facebook nu folosești cuvinte negative în text clar, dacă scrii articole ce conțin cuvinte precum prost, măgar, etc, trebuie să le cenzurezi și nu vei avea probleme. Eu de 2 ani nu mai am văzut ban și dacă cineva face pe deșteptul, îi trag tot neamul prin noroaie mai ceva ca la Techirghiol și nu-mi are treaba Facebook-ul.

 DoarEu099, on 24 februarie 2023 - 18:02, said:

Pentru ca acea pagina singur am ridicat-o, fără alți editori în pagina sau rularea de reclame. Totul a venit pe baza creațiilor mele.


Dacă nu te durea buzunarul să mai cheltui un buget de 2-3 euro odată la 2-3 luni pentru reclame nici Facebook nu mai era așa de incisiv cu tine. Toți aveți impresia că Facebook este sau ar trebui să fie gratis. Astea sunt mașini de făcut bani, nu cutii pentru sentimente.

#7
s2inu

s2inu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 23.10.2021
Eu m-am retras de pe Instagram, care mi s-a părut de la bun început o porcărie pe care FB mi-a băgat-o pe gât fără să vreau. În fine, dacă mi-a făcut automat cont, am zis să urmăresc și eu ceva, și urmăream vreo 10 conturi: Simona Halep, National Geographic (au poze frumoase) etc. Până în urmă cu vreo 3 luni când, după ce nu mai intrasem pe Instagram de câteva luni, am zis să văd ce mai e pe acolo și m-am trezit cu fel de fel de poze de pizdete și influensărițe cu fundu cvasi-gol care nu mă interesau absolut deloc. Și săpând ceva mai adânc, mi-am dat seama că eram follower la porcăriile alea deși nu dădusem în viața mea follow la ele. Așa că am început să le dau unfollow, dar scârbili nu te lasă să dai unfollow decât la 15 conturi / zi. În fine, m-am gândit că în vreo 150 de zile nu-i problemă, mă dezabonez de la cele 2000 de tâmpenii... numai că azi mă dezabonam de la 15 mizerii, mâine mă regăseam abonat la alte 20! Bă, ce naiba... am zis că e vreo greșeală, că mi-o fi spart cineva contul. Am schimbat parola și chiar am urmărit atent ce se întâmplă... la fel. De unde am dedus că defapt jegoșii de la Facebook / Instagram te abonează ei cu de la sine putere la toate porcăriile, pe baza profilului tău, gândindu-se că așa îți fac mizeria lor de platformă mai atractivă. Am apăsat fără să regret opțiunea de desființare a contului.

#8
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,150
  • Înscris: 04.02.2011

 pexCom, on 24 februarie 2023 - 18:48, said:

De acum înainte ține-ți creațiile și pe ceva mediu offline (hard disk usb, nas etc).

Nu are rost sa pierzi poze, filme, punandu-le doar online.
Asta e regula de bază.

Social media se bazează pe interacțiuni sociale, doar ceea ce pui online ajută la acest scop. Omul nu se plânge că ar fi pierdut pozele, nu îi place de algoritmul Facebook (nu că ar fi ceva de lăudat).

#9
Varonul

Varonul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,225
  • Înscris: 02.06.2021
facebook trebuie interzis
Am avut si eu cont si tot asa am fost blocat ca incalc standardele
Si singurele postari erau intrebari la paginile politicienilor.
Aia dadeau report ca nu le conveneau intrebarile sau comentatiile, facebook ma bloca.

o mizerie care trebuie interzisa

#10
tomcatsk8

tomcatsk8

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,497
  • Înscris: 05.07.2022
Facebook e ca o teava cu cacat. Facebook e bun insa daca il folosesti ca pe un tool. Pe Facebook am cunoscut grupuri de ciclisti, pe Facebook am organizat ture marfa de bicla, pe Facebook am gasit grupuri de filme bune si pe Facebook mi-am gasit sa adopt una din pisici, a fost mai usor decat sa conving vreuna din spatele blocului sa devina pisica de apartament. Am putini prieteni pe Facebook si nu prea intru mult, cand intru gasesc numai prostii. Dar daca am chef sa organizez vreo tura cu bicla o fac pe Facebook.
Alt social media nu mai folosesc decat Reddit, dar acolo nu citesc subredditurile Romanesti, e mai ok forumul Softpedia.

Edited by tomcatsk8, 24 February 2023 - 19:48.


#11
Olivian-Breda

Olivian-Breda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 13.01.2007
Există în domeniul joburilor o chestie precum "quiet quitting". Nu îți dai demisia, dar depui mai puțin interes.

Eu folosesc Facebook pentru unele lucruri (aniversări, postez poze și articole, țin legătura pe chat), urmăresc câțiva oameni, dar, în total, stau destul de puțin pe Facebook, oricum, mult mai puțin decât altă dată.

În general, nu îl folosesc pentru a consuma conținut, ci urmăresc fix niște oameni, și deschid periodic profilurile lor să văd ce mai fac sau ce au mai postat.

Mi se pare o soluție de compromis.

Altfel, nu îmi place interfața unor site-uri și programe, dar dacă am nevoie de ele, intru pe ele.

Am cont de comunicare pe mai multe platforme, pentru că am nevoie să comunic cu oameni care, de exemplu, folosesc doar Telegram. Sau doar Skype. etc.

#12
Punter

Punter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,246
  • Înscris: 24.07.2022
eu nu le-am dat numele sau documente niciodata. e interesul lor sa le folosesc reteaua oricum, ar trebui chiar sa ma plateasca. daca imi vor cere vreodata id sau bani etc..le spun adio.

#13
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
Poate ca ai renuntat tu la facebook dar iti garantez ca nu a renuntat el la tine.

Eu am cerut stergerea contului acum 3 ani si ghici ce, nici acum nu e sters desi am primit email ca va fi sters complet in 6 luni la vremea aia.
Dar de logat nu mai pot loga.
Si de contactat nu ii poti contacta decat daca ai cont.
Niste jegosi, chestiile de genu ar trebui sa fie ilegale dar deh cand ditamai corporatia e o bula de cateva sute de miliarde de $ ce mai conteaza legile?

#14
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,876
  • Înscris: 30.08.2006
Iti inregistrezi un domeniu, faci un blog, un chat, distribui pe pagina de facebook iar facebook nu va mai avea nici un control asupra a ceea ce postezi. Interactiunea sociala trebuie sa fie controlabila de tine, nu de facebook.

#15
theionutzradu1991

theionutzradu1991

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 28.11.2017
Market-ul e foarte practic , cel din domeniul IT.
Cum sare unu cu un pret mai piperat cum ii sar toti in cap!
Pe olx numai aiureli de preturi!

Prost aranjat dar foarte practic!

#16
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,088
  • Înscris: 07.07.2006

 DoarEu099, on 24 februarie 2023 - 18:02, said:

Vouă ce va place la Facebook? Nu v-ați gândit niciodată sa renunțați la Facebook?
Mie nu-mi place nimic la Facebook. Nu m-am gîndit prea mult nici să îmi fac cont, adică m-am gîndit o dată, vreo 2 zile, și am concluzionat că nu mă interesează.
Asta ca să fie și un răspuns negativ în sondajul ăsta.

#17
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,757
  • Înscris: 21.06.2016
Fcebookul e ca o surublenita.
Un om destept isi face treaba cu ea si e foarte folositoare. Una din cele mai folositoare unelte.
Un prost si-o baga in ochi.
Dupa care renunta la surubelnite.

Edited by vrajitoruldinoz, 24 February 2023 - 20:46.


#18
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,659
  • Înscris: 07.02.2003
@vrajitoruldinoz - bine zis.

 Varonul, on 24 februarie 2023 - 19:44, said:

facebook trebuie interzis
Dictatura Posted Image Interzicerile nu sunt solutii...

Edited by andreic, 24 February 2023 - 21:08.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate