Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Nu reusesc sa ma las de alcool ( 31 ani )
Last Updated: Sep 28 2023 14:53, Started by
Jemapel_cenzuratul
, May 25 2022 18:33
·
2
#73
Posted 29 May 2022 - 00:42
Pai daca apar dupa 24 de ore simptomele alea si zici ca-ti trece de la bere, bea si tu o bere ca nu s-o face gaura in cer.
Din ce stiu eu alcoolicii nici nu prea beau bere. Anxietate zici? Pai, tot ce se poate. Ca doara n-oi vrea sa bei ca inecatul si sa nu ai nimic. Normal ca ai probleme. Astea intotdeauna vin la pachet. Dumnezeu da cocoasa celui care are si gusa, nu imparte socialistic problemele. Fat-i un damage control, nu stiu eu ce sa zic. Mi-e mila si de tine, dar si de aia de pe langa tine. N-ai ce dracu sa faci, tre sa evaluezi situatia si sa cauti imbunatatiri. Poate treptat, poate brusc. Habar n-am. Din ce stiu eu, oamenii ca tine nu-si mai revin. Adica n-ai avut vointa pana acum si de-acu incolo sa-ti apara brusc vointa de fier? Nu cred ca merge asa. Dar, desigur, lucrurile astea nu se intampla niciodata pana cand se intampla. Statistic poate 1-2 la 1000 reusesc, naiba stie cum fac, dar o fac. E groasa treaba si iti trebuie terapie de soc, sa te scoata de pe drumul asta, sau ceva, altceva. Du-te si la psicholog, dar cred ca-ti va hrani iluzia ca ai incercat sa faci ceva, nu vei face nimic. Astia sunt si praf, vai de mama lor. Vai de steaua lor. Mai bine la penticostali sau adventisti. Serios zic. Descoperi acolo pe Dumnezeu si alte treburi, cantati la biserica, faceti chestii. E o terapie de soc care-ti va modela viata. Sa stii ca astia chiar ajuta oamenii. De adventisti zic, dar probabil ca mai sunt si alte secte. Eu cunosc niste cazuri de oameni ratati care au fost scosi din chestia asta. Probabil ca-i buna si religia asta la ceva, chiar daca nu se potriveste la toata lumea. Or sa-ti explice cum e cu bobul de piper in punga de orez, care-i treaba cu raul, de unde provine si cum poate fi extirpat. Fac ei pe dracu in patru si te salveaza cumva. |
#74
Posted 29 May 2022 - 10:14
Daca nu reusesti sa te lasi, lucreaza in sens opus, rafineaza-ti viciul! Bea mai putin dar de calitate. Fa o scoala de sommelieri, asa vei fi toata viata inconjurat de bautura. Sau angajeaza-te la o crama, invata pas cu pas cum se face vinul. Alegerea e a ta.
|
#75
Posted 29 May 2022 - 14:29
Jemapel_cenzuratul, on 28 mai 2022 - 19:25, said:
@sandratoms "Ai citit pina la capat ???" - Da, am citit dar nu functioneaza intrucat eu am simtpome fizice in momentul in care nu mai beau alcool. Nu este vorba de a pacalii psihicul, o idee foarte buna dealtfel. Dupa ce nu mai bei bere, in maxim 24 de ore, apar niste simptome oribile. Transpirat, frisoane, febra, tremurat ( uneori ), apar simptome oribile care nu te lasa sa dormi si atunci singurul lucru pe care il faci este sa mai bei o bere ( corpul isi revine la normal ). Spun asta fiindca am inteles faptul ca daca tu, iti obisnuesti corpul cu o anumita substanta ( oricare ar fi ea ), dupa 4-5 zile de consum, corpul tau va simti aceasta lipsa si va inerca sa te alerteze asupra faptului ca ceva sa schimba in rutina ta zilnica. |
#76
Posted 29 May 2022 - 15:07
Inițiator trebuie sa apelezi din nou la internarea la dezalcolizare si după ce iesi din spital imi dai un mesaj privat ca să-ți spun ce sa faci ca sa nu mai reincepi sa bei. Dar deocamdată e absolut necesar tratamentul in spital altfel te joci cu focul. Edited by Testosteron, 29 May 2022 - 15:08. |
#77
Posted 29 May 2022 - 18:06
lucianburjuiul, on 29 mai 2022 - 10:14, said:
Daca nu reusesti sa te lasi, lucreaza in sens opus, rafineaza-ti viciul! Bea mai putin dar de calitate. Fa o scoala de sommelieri, asa vei fi toata viata inconjurat de bautura. Sau angajeaza-te la o crama, invata pas cu pas cum se face vinul. Alegerea e a ta. Doar ca la bauturi.. hmm. Nu stiu daca poti sa ai o rezolutie asa de fina sa vezi diferenta intre cele ieftine si scumpe. Adica pana la un punct este, dupa aia cred ca-i si mare vrajeala. Mai exact, nu cred ca vezi diferente intre un vin de 1000coco si altul de 20. Sau si mai exact, eu nu vad. Eram odata cu un prieten si ne betivaneam cu un vin de buturuga din ala de la țeară, pana cand s-a terminat. Desi eram beti clampa, ne mai rodea putin setea, asadar am mers la cel mai apropiat restaurant care mai era deschis la ora aia. Si asta , beat fiind, s-a dat in spectacol, a cerut vin de 30 de ani. Unul rosu cu paianjeni pe dop. O palarie de bani. Mirosea a mercaptan si gustul.. era tot acolo, doar ca ne-a pus capac, ne-am imbatata amandoi pana n-am mai stiut de noi. Misto faza cu vinul. Dupa ce vine ala cu sticla, il pune in pahar intai sa-l gusti inainte de a-l cumpara, ca cica sa nu prinzi vreo sticla stricata, defecta, rasuflata, werever. Bashini si astea, dar, in fine! Asta beat fiind, il miroase intai cu delicatete de somelier, il mai invarte in paharul ala lat de doua ori, iar miroase, dupa care pune putin buzele, il mai invarte de doua ori si-l da peste cap cu trantit paharul pe masa ca betivanii. - E bun!, Baga doua sticle! |
#78
Posted 29 May 2022 - 19:06
Diferenta 1000/20 e vizibila pt orice cunoscator. Inclin sa cred ca si pentru un incepator. Nu cred ca intra in target. Un incepator sau un bautor normal se duce pe cantitate nu pe calitate. Been there, done that - in armata si facultate am baut pe saturate si mai bune si mai rele. Iar gustul se educa.
Cat despre "a lua nasul unui vin" - crede-ma ca nu e cazul sa mai bei daca nasul detecteaza un defect. Recent am participat la degustari de entry level (20-35 lei stocla). Cel putin jumatate din vinurile degustate aveau defecte, diferite - de vinificatie, de pastrare... Diferentelr de calitate se observa si inainte sa deschizi sticla. Calitate si greutate diferita a sticlei, eticheta si contraeticheta elaborate, capison si dop de calitate. Cand ajungi la lichid deja ai prima impresie a nasului. Si cca 30-50 % din ce gasesti in nas regasesti si pe palat, poate si mai mult la un vin complex. E mult de povestit. In mort cert vinurile de peste 500 euro sticla au un rafinament aparte. O paleta mare de descriptori, un echilibru intre taninuri, aciditate, alcool si corpolenta, un final lung si un postgust asemenea. Un vin d'asta ramane in memoria olfactiva/senzoriala. Si da, intrunirile noastre conduc cateodata la betii antologice cu vinuri misto. Cateodata, nu intotdeauna. |
#79
Posted 29 May 2022 - 19:14
lucianburjuiul, on 29 mai 2022 - 19:06, said:
Diferenta 1000/20 e vizibila pt orice cunoscator. Inclin sa cred ca si pentru un incepator. De 20 coco nici nu beau, deja iese din range. |
#80
Posted 29 May 2022 - 20:05
#81
Posted 29 May 2022 - 20:13
Segarcea - nu le-am baut toate vinurile, dar despre ce-am baut pana acum pot sa spun ca sunt foarte corecte si au rpc f bun. Mno, acum in Romania sunt vreo 500 de crame. In trei zile poti sa faci o degustare care sa acopere toate vinurile care au ceva de zis. Observ o crestere de calitate generala, din ce in ce mai multe vinuri bune accesibile. Si un pluton fruntas care vrea de la o suta in sus pe sticla.
Dar ceea ce ofera Lumea Veche si Lumea Noua la momentul asta, la un click distanta, matura pe jos cu oferta din tara. Si e si pacat sa lasi sa treaca ocazia asta pe langa tine. Cu alte cuvinte in tara suntem inca la nivel de dial-up la vinuri, pe cand afara e teava militara. Sunt vinuri de 5, 10, 15 euro samd care umilesc orice producator roman fara sa aiba intentia asta. Iar cand urci nivelul la 30-40 euro pentru o sticla balanta inclina iremediabil spre afara. Nu contam pe piata mondiala, nici pe cea europeana. Asa ca e oarecum logic sa te educi din piata externa. Si ca sa subliniez asta, eu am investit ceva bani intr-o podgorie si o crama mica. Asa ca vad fenomenul si din pantofii producatorului si din ai consumatorului. |
#82
Posted 29 May 2022 - 20:39
Daca-mi dai mai mult de 3 vinuri sa le degust, mi-ai blocat papilele, nu mai pot face nicio diferenta.
E ca la mirositul testerelor de la sefora. Dupa 3 de-alea, poti sa-mi dai si parfum la kil, toate-s la fel. Dar e de bine, cred. Bautul vinului nu-i o activitate de mare importanta la mine. Chiar de-ar fi ceva diferente in plus, nu dau 50 de euro pe o sticla de vin, mai da-o dracu ca mai sunt si alte chestii de facut cu banii. Poate daca as avea bani nelimitati, desi.. la cat vin beau eu(acasa), ar falimenta toate podgoriile. De baut mai beau la cate o ocazie, dar acolo, zdai seama ca beau vinul mesei. Sau la cate o bauta unde nu mai conteaza. Important e sa se simta lumea bine si sa se imbete frumos. In continuare cred ca-i mult placebo in toata chestia asta. |
|
#83
Posted 29 May 2022 - 20:41
Ce parere aveti despre vinurile licoroase? Primul vin licoros cu care am facut cunostinta a fost clasicul Lacrima lui Ovidiu. Murfatlar nu stiu din ce motive a renuntat la a-l mai produce. A vandut licenta unei firme din Spania. Acum se importa de la o firma obscura din Chile, parca. E doar o amintire a vinului licoros de altadata.
La Lidl am gasit doua tipuri de vin licoros, Moscatel (Spania) si Samos (Grecia). Foarte ieftine, foarte dulci si foarte proaste. Sunt vinuri licoroase doar cu numele. Edited by Puferiu_, 29 May 2022 - 20:43. |
#84
Posted 29 May 2022 - 21:00
Mai bine cauta vinurile de Porto. Incearca si vinurile dulci Tokay, Sauternes, Rieslingurile... sunt destule. Intamplator chiar stiu la prima mana cum se facea Lacrima lui Ovidiu.
|
#85
Posted 29 May 2022 - 21:07
Voiam sa te corectez, ca se scrie Tokaji, dar ce ai tastat tu este denumirea ce ajunge la noi.
Am baut un vin d'ala, doar ca era cel mai ieftin. L-am gasit la Profi. Din ce am inteles eu, regiunea aia e un fel de Murfatlar la noi. |
#86
Posted 29 May 2022 - 21:33
maccip, on 29 mai 2022 - 19:14, said:
Eu beau, cand mai beau acasa, alea rosii de Segarcea (Merlot, Cabernet si inca unul), care costa cam 35-45 lei sticla, adica sub 10coco. De 20 coco nici nu beau, deja iese din range. Putin respect n-ar strica....nu cauta diversificare...cauta abstinenta Edited by radu103, 29 May 2022 - 21:33. |
#88
Posted 29 May 2022 - 21:34
Puferiu_, on 29 mai 2022 - 20:41, said:
Ce parere aveti despre vinurile licoroase? Primul vin licoros cu care am facut cunostinta a fost clasicul Lacrima lui Ovidiu. Murfatlar nu stiu din ce motive a renuntat la a-l mai produce Edited by radu103, 29 May 2022 - 21:34. |
#89
Posted 29 May 2022 - 22:01
radu103, on 29 mai 2022 - 21:33, said:
Fratilor, in acest topic omul doreste sa se lase de viciu. Putin respect n-ar strica....nu cauta diversificare...cauta abstinenta Idee cu care am fost in partial dezacord si pe care o exploram. Pentru a refuza bautura proasta, in primul rand tre s-o distingi de cea buna. Cu papila, nu cu portofelul. Eu am zis ca la mancare merge. Ca nu-i totuna sa treci pe langa mecdonalds curgandu-ti balele versus sa treci cu mana la nas. Dar am zis ca nu cred ca merge la bautura, si explicam de ce. Stai linistit, nu-i nicio lipsa de respect pentru Jemapel. Il scoatem noi baiat curat pana la urma, daca sta cu noi si tine aproape. Ca nu alcoolul e de vina, ci bibilica, lipsa de respect, dezinteresul fata de propria [ersoana si alte chestii de prin zona asta. |
#90
Posted 30 May 2022 - 07:17
Ca sa scapi de alcoolism, trebuie sa ti se intample ceva negativ in viata. Nu exista medicament minune. E ca si cum ai vrea sa slabesti peste noapte sau sa reusesti in viata. Nimeni si nimic nu te va face sa devii un nou om pana nu ti se intampla ceva atat de nasol incat sa zici "ba, e timpul".
Depinde doar de tine si de suma faptelor pe care le-ai facut de-a lungul timpului. Eu sau tu (cel pe care il privesti in oglinda) sau noi (cei care iti dam sfaturi)... Niciunul dintre noi nu este in masura sa te judece sau sa iti dea reteta fericirii. Ca sa fii un om bun, trebuie sa ti se intample ceva rau. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users