Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Aplicatia Telegram fondata de rusul Pavel Durov din ce in ce mai populara

* * * - - 6 votes
  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#37
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,763
  • Înscris: 09.05.2005

 dana_alexa_92, on 13 ianuarie 2021 - 19:47, said:

Majoritatea folosesc whatsapp care e praf..plin de buguri

Fa un prinscreen cu un bug sau poveste aici cum putem sa reproducem bug-ul. Banuiesc ca ai scris in cunostinta de cauza...

#38
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009
Telegram este o aplicatie cu criptare end2end si cu cod open source dar nu e transparent ce se intampla pe servere (caci codul care ruleaza pe servere nu e open source, fiind IP proprietar).
Signal pe de alta parte foloseste 100% cod open source, deci orice "chestie" este analizata la liber si se poate da alarma daca se gasesc probleme de securitate.

Ambele, Telegram si Signal exista si sunt sustinute de donatii, nu din reclame ... ceea ce nu elimina posibilitatea ca sponsorii sa fie serviciile si de-o parte si de cealalta.

Eu unul inchid WhatsApp pe 1 februarie, cu o saptamana inainte sa intre in vogoare noile reguli. Deja ma freaca la cap in fiecare zi cu mesajul ala idiot ca ori accept termenii ori termin de pe 8 februarie.

 LensFlare, on 13 ianuarie 2021 - 19:57, said:

Fa un prinscreen cu un bug sau poveste aici cum putem sa reproducem bug-ul. Banuiesc ca ai scris in cunostinta de cauza...
Pai hai sa iti spun eu cateva ...
Fa un video call cu aplicatia de desktop - ups, nu poti.
Fa aplicatia desktop sa porneaqsca singura in traybar si sa nu se inchida cand apesi pe X - ups, nu poti
Fa aplicatia de pe telefon sa tranzitioneze fara probleme intre 4G si wifi in timpul unei convorbiri sau chiar si a unui chat (de multe ori mesajele nu se mai trimit decat daca ciclez wifi-4g-wifi) ...
Fa backup la mesaje de pe android si recupereaza-le pe iOS  (sau invers) ... nativ, din aplicatie: ups ... nu merge

Mai sunt .. mai spun?

Edited by ro_explorer, 13 January 2021 - 20:05.


#39
dana_alexa_92

dana_alexa_92

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 12.08.2019
Aplicatia desktop oricum este inutila ca nu functioneaza decat daca ai tel cu ecranul deschis tot timpul,dupa ce inchizi ecranul pierde conexiunea dupa 1 min.

#40
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 19:41, said:

Ca user normal nu ar trebui sa dai doi bani pe toate tampeniile astea cu tracking-ul si cu colectarea de date.
Sunt curios daca are cineva tupeul aici pe forum sa vina si sa ne spuna de ce ar fi el atat de important incat sa ii pese cuiva cate prezervative a cumparat azi.
Pentru mine sunt importante nu pentru că mă urmărește și află date banale despre mine, ci că pe baza acesor date banale algoritmii fac o selecție targhetată de conținut. Astfel îmi livrează o imagine poate falsă despre lume și/sau evenimente, una pe care dorește să o livreze cine plătește. Nu în sensul că mi-a livrat mie pe nume și prenume, ci că am intrat în statisticile pe care a făcut selecția cel ce livrează. Adică, aplicat, vreau să am în feed și postări cu pesedeu și cu peneleu și cu usereu și cu aur și cu trump și cu biden. Nu numai cu o parte din aceștia, aia pe care a "hotărât" algoritmul lui Zucc să mi-o livreze.

#41
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

 dana_alexa_92, on 13 ianuarie 2021 - 20:03, said:

Aplicatia desktop oricum este inutila ca nu functioneaza decat daca ai tel cu ecranul deschis tot timpul,dupa ce inchizi ecranul pierde conexiunea dupa 1 min.
Asta doar daca nu activat serviciile in background sau ai ceva power saving. La mine merge foarte bine din punctul asta de vedere.
Cea mai avansata aplicatie desktop este cea de la Telegram ... apoi Signal si ultima, WhatsApp ...

#42
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,763
  • Înscris: 09.05.2005
@ro_explorer, te credeam om serios... si tu vii cu pomelnicul ala de dorinte? Am zis "bug", nu "feature" iar aplicatia aia de desktop nu prea e aplicatie, e doar asa, sa fie.

#43
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 19:41, said:

Ca user normal nu ar trebui sa dai doi bani pe toate tampeniile astea cu tracking-ul si cu colectarea de date.

Mai lasati narcismul asta, sunt sigur ca multi ar avea erectie stiind ca sunt 3 dube pline de echipe cia mossad si 610  la scara blocului monitorizand tipul de porn descarcat, dar in realitate, nobody gives a fuck!!!!
Văd încă mulți care reacționează cu indiferență la ideea că Whatsapp le va monitoriza viața, mai puțin conversațiile. Machine Learning poate scoate din datele telefonului (baterie, semnal, aplicații, locație ocazională, ore de folosire a aplicației etc) o descriere precisă a stilului de viață, resurselor și obiceiurilor voastre.

Am văzut și replica, deja celebră, “n-am nimic de ascuns!”. Cred că asta trădează naivitate față de felul în care funcționează statul, democratic sau nu. Nu numai că toți avem multe de ascuns ci chiar e obligatoriu să le putem ascunde!

Asta pentru că dilema invadării vieții private nu are legătură cu ce aveți de ascuns acum. Ci cu ce nu vă gândiți acum că ar trebui să ascundeți mâine. Iată un exemplu: dacă mâine apare o lege care spune că datele din telefon colectate de Waze sunt suficiente pentru a lua o amendă pentru depășirea limitei de viteză legale, cum reacționați? Unii vor spune “foarte bine, prea mulți nebuni pe șosele!” În realitate însă, e exact genul de pas către dictatură pentru că schimbă relația noastră cu legile.

Mai precis, într-o democrație, legile sunt limitative, nu normative. Ele precizează interdicțiile (vizează acțiunile care produc daune colectivității), nu felul în care trebuie să ne comportăm. Comportamentul, inclusiv transgresiunea limitelor, e o chestiune de libertate personală. Cu alte cuvinte, aleg să respect legea, nu sunt constrâns să o fac. Ordinea statului democratic se bazează pe consimțământ, nu constrângere. Polițistul mai verifică cu radarul știind că mulți depășim limita de viteză, ne amendează sau ia carnetul dacă o facem, însă lipsa resurselor pentru o supraveghere permanentă forțează statul la a accepta că esențial e consimțământul, nu amenda. Libertatea de a depăși limita de viteză (cu tot ce înseamnă posibilele consecințe) există. Doar în dictatură statul are nevoie de un uriaș aparat de informatori pentru a se asigura că nimeni nu încalcă vreo regulă, dând cel puțin impresia că există permanent cineva care urmărește din umbră tot ce faci.

Automatizarea prin algoritmi și colectare de date individuale pe scară masivă e pe cale să schimbe natura fundamentală a legilor din limitative în normative și să facă tranziția, pe nesimțite, de la democrație către un stat autoritar, chiar o dictatură. Creditele sociale din China sunt un bun exemplu - dintr-odată sistemul e normativ și pur și simplu te exclude din societate dacă nu-i urmezi permanent normele. Transgresiunea are tot timpul consecințe, exact ca în dictatură. Ai depășit viteza, ți-a scăzut punctajul. Nu ai scăpare. Iar la baza acestei orori e un singur lucru: colectarea permanentă a unei multitudini de informații aparent benigne, cum ar fi locația și nivelul bateriei. Iar o lege care ar spune că datele de pe Waze îți aduc automat o amendă dacă ai depășit viteza, e exact în categoria asta - un pas către dictatură.

Mulți vor spune că nu suntem în China și democrațiile vestice sunt solide. Ei bine, dacă acum doi ani, numai, cineva ar fi prezis că Twitter poate șterge contul unui președinte SUA în exercițiu, ar fi fost luat de nebun. Democrațiile noastre nu sunt deloc solide. Iar intimitatea e un bun esențial care trebuie apărat cu orice preț pentru că ea e vitală pentru democrație, nu un efect secundar al maniei de grandoare generată de o paranoia ridicolă.

Așa că, eu unul, voi renunța la Whatsapp la începutul lui februarie. Poate fi complicat, dar e necesar.

 bladhaund, on 13 ianuarie 2021 - 20:03, said:

Pentru mine sunt importante nu pentru că mă urmărește și află date banale despre mine, ci că pe baza acesor date banale algoritmii fac o selecție targhetată de conținut. Astfel îmi livrează o imagine poate falsă despre lume și/sau evenimente, una pe care dorește să o livreze cine plătește.
Am citit un articol din care reieșea că în SUA se cere ca în viitor băncile să aibe acces la datele colectate de aplicații pentru a stabili un punctaj de credit. :D

#44
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,586
  • Înscris: 01.08.2005

 iladi, on 13 ianuarie 2021 - 19:11, said:


.....



Tot asa se zice si despre cele chinezesti si ghici ce si ale cui raman. Pana una alta atat Google cat si Facebook ii bat la curu gol pe restu' lumii in ceea ce priveste colectarea datelor personale.
O fi cum spui, dar, atat timp cat vorbim despre un produs rusesc, sorry, nu ma poti convingecat sunt ei de buni si corecti. Rusnacii raman rusnaci!

#45
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

 bladhaund, on 13 ianuarie 2021 - 20:03, said:

Pentru mine sunt importante nu pentru că mă urmărește și află date banale despre mine, ci că pe baza acesor date banale algoritmii fac o selecție targhetată de conținut. Astfel îmi livrează o imagine poate falsă despre lume și/sau evenimente, una pe care dorește să o livreze cine plătește.

Parca userul era veriga slaba vinovata, acum nu mai e?
Daca esti pacalit pe whatsapp esti prost ca te-ai lasat tepuit, daca te pacaleste cineva cu stiri false e vina alora de le fac. Posted Image

 neur0, on 13 ianuarie 2021 - 20:08, said:

Nu numai că toți avem multe de ascuns ci chiar e obligatoriu să le putem ascunde!

Da, sunt sigur ca ai foarte multe de ascuns.
Poti sa ne spui care ar fi chestile alea? Posted Image

Edited by Jammalan-the-Prophet, 13 January 2021 - 20:18.


#46
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008

 costyn_man, on 13 ianuarie 2021 - 20:16, said:

Rusnacii raman rusnaci!

Si negrii raman negrii, gitanii, gitani, asiticii galbejiti, arabii teroristi. Ne umplem de etichete si prejudecati.

#47
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 20:16, said:

Parca userul era veriga slaba vinovata, acum nu mai e?
Veriga slabă este atunci când un user ca și tine rulează un scam. Ce exploatează scamerul? Sistemul? Nu, credulitatea utilizatorului.

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 20:16, said:

Daca esti pacalit pe whatsapp esti prost ca te-ai lasat tepuit, daca te pacaleste cineva cu stiri false e vina alora de le fac.
Dacă mă păcălește cineva cu fake news pe baza unui acces preferențial la date colectate de aplicație, atunci nu utilizatorul e veriga slabă, ci e un feature al sistemului. Dar un "feature" cu care nu sunt de acord și pe care încerc să-l ocolesc.

#48
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

 bladhaund, on 13 ianuarie 2021 - 20:20, said:

Dacă mă păcălește cineva cu fake news pe baza unui acces preferențial la date colectate de aplicație, atunci nu utilizatorul e veriga slabă, ci e un feature al sistemului.

Adica iar incerci sa ignori faptul ca te pacaleste pentru ca sistemul a detectat cat de credul esti la anumite faze! Posted Image

#49
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,586
  • Înscris: 01.08.2005

 iladi, on 13 ianuarie 2021 - 20:17, said:

Si negrii raman negrii, gitanii, gitani, asiticii galbejiti, arabii teroristi. Ne umplem de etichete si prejudecati.
Fata de rusi nu am prejudecati! astia sunt ei! La cat ii urasc pe comunisti, orice este rusesc imi pute! Al dracului de rau!

#50
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 20:23, said:

Adica iar incerci sa ignori faptul ca te pacaleste pentru ca sistemul a detectat cat de credul esti la anumite faze!
Sunt mai multe grade de credulitate. Când scrie mare în canal NU ACORDĂM SUPORT PE ACEST CANAL, oricine vă contactează de la "suport" aici e un scamer, tu ceri suport și te contactează 5 de la "suport" și tu le dai user&pass, atunci e credulitate.

Când mă conversez cu clientul Gigel despre treaba pe care o facem împreună și algoritmul ma targhetează cu ceva din cauza asta, nu mai e credulitatea mea.

#51
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

 bladhaund, on 13 ianuarie 2021 - 20:25, said:

Când mă conversez cu clientul Gigel despre treaba pe care o facem împreună și algoritmul ma targhetează cu ceva din cauza asta, nu mai e credulitatea mea.

Exact, nu mai credulitate, e....
Apropo, incep sa iti inteleg frica de machine learning, pana si eu am inceput sa te citesc, schimbi obsesiv firul discutiei in toate directiile numai ca sa ai dreptate , probabil ti-e teama ca cu un soft zig zag-urile astea nu mai merg ca ala nu stie ce e aia plictiseala

#52
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 20:31, said:

Exact, nu mai credulitate, e....
Dacă Gigel are cont pe Signal sau Telegram, pot să vorbesc pe aceste platforme cu el. Dacă nu o fac, abia atunci m-am resemnat cu credulitatea.

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 20:31, said:

Apropo, incep sa iti inteleg frica de machine learning, pana si eu am inceput sa te citesc, schimbi obsesiv firul discutiei in toate directiile numai ca sa ai dreptate , probabil ti-e teama ca cu un soft zig zag-urile astea nu mai merg ca ala nu stie ce e aia plictiseala
Ai luat în calcul că poate nu ai înțeles tu ce e important pentru mine și ce percepi tu ca zig-zag sunt încercările mele de a-ți explica din mai multe unghiuri motivele mele?

Altă aplicație a microtarghetării, mai simplu și mai ușor de înțeles:

Fără a introduce niciun fel de date pe profil, e destul de sigur că cel mai des te conversezi cu familia și colegii de serviciu. Cu aceste conversații la dispoziție, Facebook știe care-ți sunt apropiații. Coroborată această informație cu cele de localizare, e o presupunere rezonabilă că cei cu care te conversezi des și care se află în același loc cu tine ziua sunt colegi, iar seara și în weekend sunt familie. Informația se poate întări aplicând date de geolocalizare pe tipul de clădire: dacă e debirouri sau rezidențială.

După preferințe și alte date, platformele ghicesc destul de bine și vârsta. Cu toate aceste date de profil la dispoziție, soția ta căută scutece online. Algoritmul "știe" că aveți vârsta uzuală pentru copii mici și că persoana care a căutat scutece îți e familie apropiată. Deschizi facebook și apar reclame la scutece. Magie! Facebook ne ascultă ce vorbim!

Nu ne ascultă, ci a aplicat ce am descris rudimentar mai sus. A presupus rezonabil că dacă soția caută scutece, probabil cauți și tu simultan.

Dar dacă măcar cu familia mă conversez pe altă platformă? Facebook o să creadă că suntem vecini și nu o să mă mai microtargheteze cu preferințele familiei. Extindeți la politică, puneți în contextul acestui început de an și o să vedeți că poate să fie important chiar îi pentru ultimul anonim plictisitor de la scara 3.

#53
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

 bladhaund, on 13 ianuarie 2021 - 20:47, said:

Deschizi facebook și apar reclame la scutece. Magie!

Si problema capitala ar fi ......?

#54
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Dar, special pentru profetu legendar, la ce cred eu că îmi e bună anonimitatea de pe Telegram? Ca să mă conversez cu vizitatoru Gigel de pe site pe WhatsApp trebuie să dedic un număr de telefon. Ca să mă conversez cu Gigel pe Telegram e suficient un username.

 Jammalan-the-Prophet, on 13 ianuarie 2021 - 20:49, said:

Si problema capitala ar fi ......?
Nu vreau să îmi apară reclame cu Ciolacu, cu Barna, cu Orban cu Trump sau cu Biden. Sau chestii mai subtile despre care nu-ți dai seama că sunt fake news pe temă. Vreau să mă informez cât mai neutru, nu cu punctul de vedere pe care vrea să mi-l livreze algoritmul.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate