Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Cum este reglementata prezenta la cursurile universitare?

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,416
  • Înscris: 15.12.2009
Discutam cu un prieten ceva mai tanar decat mine, despre urmatoarea situatie:

El, student la inginerie, an terminal. Este angajat in domeniul pe care il studiaza. Nu prea da pe la facultate. La cursul de proiectare asistata de calculator, exista un numar de laboratoare ce trebuie efectuate. Practic, modelarea 3D a cate unei piese.

Studentul nu participa la laboratoare, insa efectueaza lucrarile pe computerul personal, si le livreaza online pe platforma facultatii, ca si colegii lui.

Profesorul de curs contesta activitatea studentului si nu-i permite acestuia participarea la examen, din cauza lipsei prezentei la respectivele laboratoare. Motivatia suna cam asa: "prezenta la lucrarile de laborator este obligatorie prin lege".

Acum, date fiind informatiile de mai sus, cum apreciati atitudinea profesorului, si care este cadrul legislativ in care se încadrează asta?

Edited by Ann0nyym0us, 06 May 2020 - 06:58.


#2
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Profesorul decide :)...asa a fost, asa va fi :). Laboratoarele nu se pierd, se recupereaza ;)

#3
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,968
  • Înscris: 04.10.2007

View Postjimi91, on 06 mai 2020 - 07:02, said:

Profesorul decide Posted Image...asa a fost, asa va fi Posted Image. Laboratoarele nu se pierd, se recupereaza Posted Image

Nu proful decide... e un regulament intern al facultatii in care e specificata prezenta la cursuri, seminarii si laboratoare....

#4
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 05.04.2012
Prezenta la laboratoare in invatamantul tehnic este obligatorie, practic de acolo inveti meserie. Pe vremea mea la poli nu erai primit in examen fara laboratoare, era suficient sa nu ai unul. Cu greu reuseai sa dai de un prof 1-2 ori in 5 ani ca sa te primeasca fara laborator cu mentiunea ca trebuia sa-l recuperezi ca altfel nu-ti trecea nota in catalog in caz ca promovai examenul.
In cazul de fata cu proiectare pe calculator, de unde stie proful ca nu e un copy paste? La laborator lucrezi de fata cu el. Recuperea costa in a te duce cu alta grupa sau in toamna. In cazul meu la TCM costa mult recuperea unui laborator si facult. nu avea bani ca si azi, trebuiau facute piese prin aschiere/presare/turnare, material, semifabricat, produs finit, consumabile, curent electric la functrionarea masinii-unelte, tehnician, halate albastre de protectie, protectia muncii ca isi mai zbura unul o unghie in span si se ducea cu hemoragie la cabinet etc..
In final poti da de un prof care sa nu te treaca ca nu ai venit la cursuri, am intalnit si de astia...desi prezenta nu mai era obligatorie la cursuri dupa 1989, inainte de 89 era obligatorie. Prof. Amza ce preda  Tehnologia Materialelor si Sudura, facea prezenta la fiecare curs, examenul se dadea scris si oral ca sa te poata pica daca nu ai venit

View Postmirel3003, on 06 mai 2020 - 07:23, said:

Nu proful decide... e un regulament intern al facultatii in care e specificata prezenta la cursuri, seminarii si laboratoare....

Iti spun eu ca daca dai de un prof cu greutate te pica foarte lejer ca nu ai venit la cursuri...

Edited by cristian_e, 06 May 2020 - 07:35.


#5
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,823
  • Înscris: 07.06.2014
pe scurt, fiind an terminal, ar trebui sa stie ca acel nr minim de laboratoare la care se cere prezenta, sunt definitorii pt a fi primit in examen. lipsa prezentei inseamna ca nu poate da examenul. regulamentul facultatii stipuleaza asta si asa este de zeci de ani. ciudat ca individul abia a aflat asta si este mirat de acest lucru abia acum.

din ce spui, s-a bazat ca e an terminal, iar profesorul doar nu o sa-l incurce sa intre in licenta, nu? sau ca odata cu pandemia, scapa si de prezenta. a dat cu zarul si a pierdut.

atitudinea profesorului este justa, atat morala, cat si legala. daca poate recupera toate laboratoarele, care se si platesc daca facultatea cere acest lucru, intra in examen, daca nu, ramane pt la toamna sa recupereze si sa sustina licenta la urmatoarea sesiune agreata. recuperarea se poate face doar cand si daca poate profesorul, care nu are nici o obligatie sa le faca inainte de sesiune.

injusta este atitudinea lui, care si-a bagat picioarele in laboratoarele alea si acum isi cere drepturile egale cu ale colegilor care poate si ei lucrau ca si individul, dar au facut eforturi pt a nu rata laboratoarele.

studentul de azi e angajatul si omul matur de maine, cetatean european cu drepturi si fara obligatii.

#6
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Laboratorul este cel mai important aspect al scolii tehnice. Daca majoritatea cursurilor nu necesita prezenta la ,,curs", prezenta minima la seminarii ... necesita in schimb prezenta spre 100% la laboratoare.

In fond, te poti angaja si fara diploma (mai ales in IT). De ce sa fentezi sistemul? Ai job ? Foarte bine, renunti la studii sau mergi la ID.

Sau cum zice @cristian_e ... oficial nu mai e necesara prezenta la cursuri (in unele cazuri chiar el spune asta), dar practic daca profu' nu a dat ochii cu tine ... te rezolva...

In 6 ani de scoli, am invatat o chestie: Acel profesor care e mai slab pregatit (pe bune - dovedit de CV-ul lui, nu subiectivism) ala face pe desteptul. In general. Cei mai bine pregatiti sau care au o inclinatie spre domeniu sunt mai relaxati, mai usor abordabili si in general inveti mai multe de la ei. (a nu se intelege ca iei note pe ochi frumosi, dar sunt mai maleabili - de ex. noteaza ce stii, nu ca ai lipsit o ora la un laborator/seminar .... etc.)

Edited by Rhesus, 06 May 2020 - 08:29.


#7
rim80

rim80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 06.04.2020
Din pacate asta-i democratia prost inteleasa de multi tineri, care cred ca pot sa schimbe reguli si institutii dupa bunul lor plac sau dupa cum le dicteaza interesele.

#8
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 05.04.2012
@rhesus
ai dreptate ca se poate angaja si fara diploma in IT, dar e un topic pe aici in care unul s-a lasat de facultate si ii pare rau ca pe unde a lucrat avea sefi numai mucosi, el ajungand la 40 de ani. Chiar da indicatii ca nu cumva sa te lasi de faculta pentru unul ce avea in cap asta. Traim vremuri in care angajatorii fac orice ca sa plateasca salariul minim si neavand nici o scoala, normal ca nu ai ce sa le expui ca sa ai salariu mai mare. Ca romanii pleaca afara din cauza salariilor asta e alta problema, in final firmele raman fara oameni.
Nu stiu de ce toti astia tineri fac orice ca sa fenteze sistemul si sa ia o diploma pe naspa, in final vor pierde ei. Orice materie e importanta caci iti deschide un orizont cultural, vei gandi logic, vei avea alta prestanta intr-o firma plina de prostovani cu diploma.
Generatia mea ce nu avea acces la pc-uri si mobile, ne petreceam timpul in biblioteca. Nu era vreunul agramat sau habarnist. Calculatoarele gen 286/386/486 si mobilele abia aparusera si erau extrem de scumpe, foarte putini averau, multi nu aveau nici macar telefon fix acasa. Singura sursa de informare si invatare erau cartile de la biblioteca, conspecte, proiecte facute cu mana la plansa de te rupeau..

Edited by cristian_e, 06 May 2020 - 09:18.


#9
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014

View Postcristian_e, on 06 mai 2020 - 09:17, said:

Nu stiu de ce toti astia tineri fac orice ca sa fenteze sistemul si sa ia o diploma pe naspa [...]

Cand iei 1000 de euro in mana, la 20 si putin de ani (cand altul, vorba ta, de 40-45 ani abia ia 3000 de lei) .... gândesc cam așa: De ce să continui facultatea (sau să o fac la fără frecvență) când se poate și fără (ea)?

Iar dacă se poate și la fără frecvență, prost să fii să nu profiți... Plus că, știi ce am auzit:
Ia să fac și eu chestia asta că-mi mai pică 15% la salariu.

Faptul că ajung mucoșii să fie șefi nu e o problemă. E normal ca generația tânără să fie locomotiva. Problema e că majoritatea sunt șefi fără să aibă o pregătire (practică - nu mă refer la facultate, chestiuni teoretice, etc.). Doar pregătire practică. Fac un curs la Link Academy, și te trezești că ....

Edited by Rhesus, 06 May 2020 - 10:13.


#10
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 05.04.2006
Daca eu ii sunt prof., spune-i ca e ok sa faca aplicatiile si sa le incarce pe platforma Moodle, dar nu va lua puntajele pentru prezenta la cursuri si la laboratare (care trebuie facute conform orarului). Probabil ca va obtine cel mult o nota de trecere. Trebuie sa inteleaga, dar stie deja, ca exista regulamente interne ale universitatii si facultatii care reglementeaza foarte clar toate aspectele legate de activitatea online. Pe acea platforma Moodle, dar si pe site-urile facultatilor sunt publicate regulamentele, la care, vrei sau nu, trebuie sa te supui. Nici noua, profesorilor, nu ne este usor, ne ia de cel putin 2-3 ori mai mult timp sa ne pregatim materialele, sa facem orele online, sa verificam fisierele trimise de studenti, sa raspundem online sau prin mesaje la intrebari, sa urmarim activitatea proiectelor de diploma etc. Adica daca la noi, la profesori, se poate, la el de ce nu se poate ? Trebuie un minim de implicare, atentie si seriozitate din partea studentilor, se cere prea mult ?
In concluzie: atitudinea profesorului este corecta fiindca este reglementata, impusa si verificata de universitate si facultate. Studentul vine la scoala sa invete, dar daca nu vine, va pierde punctaje, nu va avea dreptul sa intre in examen(e) si nici in licenta. Profesorul vine la servici, este un job cu rigori si norme pe care trebuie sa le aplice in mod obiectiv tuturor studentilor.
http://fiir.pub.ro/i...b#inner_content

Edited by ionut76, 06 May 2020 - 10:46.


#11
Webmaster92

Webmaster92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 11.08.2014
Depinde de situatie si de profesor.La noi la facultate laboratoarele sunt mai mult pe orar,in sensul ca o mare parte din profesori isi pun orele in cladirea in care sunt gazduite laboratoarele,insa nu facem nimic practic,ci respectivii apar la ore cu laptop + proiector si incep sa turuie de acolo,fara a oferi explicatii suplimentare sau fara sa intrebe daca exista lucruri de neinteles.Cu toate astea,au pretentia la prezenta 90%,in caz contrar,daca acumulezi 50% minim ai dreptul sa dai in sesiunea de restante,daca ai sub 50% trebuie sa refaci tot obiectul cu studentii care vor fi in anul respectiv anul viitor..
Practic,nu ai ce recupera,nefiind nimic practic,ci un maldar de chestii,multe copiate de pe internet...

Edited by Webmaster92, 06 May 2020 - 12:00.


#12
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,398
  • Înscris: 07.05.2018
Din ce stiu, toate laboratoarele sunt obligatorii. Ai voie sa lipsesti la maxim 2 dar trebuie sa le recuperezi. Altfel, nu te baga in examen.

Edited by carturarulobosit, 06 May 2020 - 16:43.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate