Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 

Minimum wage SUA vs. Salariul minim România

* - - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
158 replies to this topic

#109
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 02.10.2009

View Postactive95, on 23 februarie 2018 - 18:47, said:



Sistem de sanatate de stat ?  Este
Sistem de invatamint superior gratuit? Este
Pensie de la stat gratuita? Este
Companii de stat? Este
Intrebati mai la sud asa,mai ales in statele in care a cistigat trump, daca nu zic ca-i socialism.


Si aveti perfecta dreptate ca e atit de elementar, asta doar cind nu se doreste cu atita si atita ardoare sa se nege o realitate atit de cotidiana si anume ca salariul minim n-a aparut din neant pt. ca cetatenii n-aveau altceva mai bun de facut, ci pentru ca, printre altele, reprezinta etalonul fata de care se raporteaza mintea si capacitatile cetateanului.
E evident din opinia pe care o exprimati ca in ciuda salariului minim avut mintea si capacitatiile sint extraordinare doar ca restu' populatiei de pe aceasta planeta nu posedea mintea si capacitatea de a realiza, la prima vedere, cum sta treaba in tara respectiva fara sa apeleze la etalonul numit salariu minim.
Tot ce spuneti este FALS.
In afara de medicina de familie si urgentele care ameninta viata nu e nimic gratuit. De fapt si pentru acelea se plateste, suma este modesta, cca 55$/luna. Restul inclusiv medicatie este platit prin asigurari care costa 100- 400 $ luna de persoana. Deci e fals ca ar fi pe gratis. Chestia cu gratisul e pomenita des de socialisti batrani pomanagii; cineva tot plateste.

Invaramantul superior e pe bani grei, statul contribuie cu anumita pondere, oricum raman de platit pentru scoala intre  4000 si 16000 pe an, depinde de provincie si profil. Un an de master este in jur de 20000$.

Pensia este dupa contributie si extrem de limitata, maxim cca.900$. E cea mai mica din Vest. Deci nu e pe gratis.

Companii de stat sunt doar careva, mentionez Posta, nu mai stiu alta dar statul e prezent in altele ca actionar. Deci afirmatia ca ar fi companii de stat cat de cat semnificative este complet falsa si  ea.



#110
zoom0mooz

zoom0mooz

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 09.03.2016

View Postf300, on 23 februarie 2018 - 20:45, said:


Corect, exact asa era si in Romania (vorbesc pentru cei plecati de mai mult timp si care poate nu mai stiu care-i situatia). Si nu ma refer la nu stiu ce perioade din alta istorie, ma refer chiar dupa 2010. Angajatii pe minim erau ca si inexistenti, ceva de ordinul zecilor de mii (la nivel national), de tot asa nu stiai pe nimeni cu salariul minim. Cine se angaja pe minim normal nu avea nici o scoala, era la primul job, avea probleme sa se obisnuiasca sa mearga la munca in fiecare dimineata. Si nici el nu statea pe minim decit pe perioada de proba, pina invata pe unde e WC-ul si chiar devenea vag productiv.

Acum insa avem o armata de "minimalisti", aiurea, 5 armate - sint vreo 1.5-2 milioane. Asta in conditiile in care toti angajatii, dar TOTI angajatii incluzind pe aia part-time (incluzind pe aia cu stiu eu o ora pe luna, etc) sint 6 milioane si un pic in Romania (din care vreo 1-1.5 milioane sint la stat...). US de exemplu are 126 milioane de angajati full time si nu are nici pe departe atitia "minimalisti" ca noi (desi au de 20++ de ori mai multi angajati). De aia discursul e acum total schimbat, nu mai este "ce sa fac eu", e "ce ne mai dau guvernul/parlamentul" (ca oricum nu dau de la ei), lumea e bucuroasa cind mai da Dragnea 200 lei la salariu (ironic 200 lei in plus era una dintre chestiile perorate de Ceausescu).

Topicul era USA vs RO.
Vreti capitalism, da?
Trebuie inteles ca e vorba de cerere si oferta. Atat timp cat la salariul oferit se gasesc amatori care sa satisfaca nevoile angajatorului, salariile se mentin.
Si aici salariile pentru aceeasi pozitie variaza foarte mult, in functie zona, de pretentiile angajatorului in ceea ce priveste calitatea angajatilor de interesul de a-i mentine o perioada indelungata, etc. Sunt si aici cateva firme de exemplu care angajeaza noi imigranti, in general est-europeni, foarte bine pregatiti pe care ii platesc foarte prost. Ideea este ca aceste firme nu au nevoie de long term employees, stiu ca aici fara experienta americana te stergi la poponetz cu diplomele tale si experienta europeana si in momentul in care angajatul a gasit ceva mai bun o sterge urgent. E win-win, angajatorul utilizeaza mana de lucru calificata la pret foarte mic iar angajatul obtine experienta necesara obtinerii unui job bun. Astea sunt insa extrem de rare si oricum ofera peste salariul minim...

#111
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 02.10.2009
Acesta este un lucru foarte intalnit in anumite domenii si de el profita practic intreaga tara, pentru ca exista aceasta imigratie, permanenta forta de munca dispusa la a accepta salarii foarte mici pentru o anumita perioada. Considerand deci fluxul permanent de nou-veniti atunci si salariul platit - la minim sau aproape- este permanent la acel nivel pentru patron. Avansarile sau cresterile de salariu sunt foarte rare spre inexistente, la acel nivel.
Pe masura ce nivelul creste (ocupatii care nesesita calificare), lucrurile se mai schimba.

Problema salariului minim in US a fost foarte mediatizata in urma cu 2-3 ani, dupa ce au inceput sa apara propuneri de marire a lui, mai ales in statele sau orasele unde se anticipau lupte stranse la alegeri. Primarul x din orasul y cauta sustinere pentru un nou mandat, nu pe baza la ceea ce realizase inainte ci pe baza promisiunii ca va realiza. Clasic.

Cand au venit economistii cu socotitoarea a cam dat cu minus pentru ca marirea salariului minim atrage de obicei (statistic, istoric) o scadere a numarului angajatilor sau a slujbelor full time, o usoara crestere a preturilor la anumite produse (exact cele mai ieftine inainte, specifice categoriei de cumparatori) si o stagnare a restului salariilor daca eficienta sau productivitatea cum o numiti voi a ramas aceeasi. Mai ales daca e crestere semnificativa , cum se preconiza, sa zicem de la 10 la 15/h.  50%, chiar in decurs de 2 ani e cam greu de implementat, in multe companii.

Tot asa, daca acea crestere a salariului minim a influentat preturile (in sus), unele companii din acelasi sector sau tip de produs fabricat dar din state cu salarii (minime) marite au iesit in dezavantaj, fie pentru ca s-a diminuat profitul, fie ca le-a scazut vanzarile.

Pe scurt, stabilirea unor salarii minime obligatorii, fara o analiza reala a situatiei poate provoca distorsiuni pe piata.
In unele locuri chiar s-a intamplat, in altele influenta a fost mai mica decat au anticipat economistii.
Vedeti, daca aveti timp si va intereseaza amanunte situatia din Seattle, a fost mai mediatizata la momentul respectiv (parca prin 2016).

Edited by Rosebud09, 24 February 2018 - 06:01.


#112
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Intr-o piata "normala", da, provoaca ceva probleme. Intr-o piata bazata doar pe ieftin si minim provoaca 'decat' o reintoarcere la zilele de glorie. Si un cerc captiv care nu scapa de dependenta minim<=>ieftin.

Parerea mea... Eu inca n'am vazut economie sau tara civilizata care sa creasca, sa evolueze sau sa se extinda bazandu-se doar pe minim si ieftin. Da' poa' gresesc...

#113
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postzoom0mooz, on 24 februarie 2018 - 05:12, said:

Topicul era USA vs RO.

Exact - comparatia valorii salariului minim e relativ nerelevanta in conditiile in care noi avem mult mai multi "minimali" decit tot US-ul. Nu proportional, avem mult mai multi in cifre absolute. Luati orice chestie in care "batem US-ul" si vedeti daca mai conteaza detaliile comparate orb. Spre exemplu probabil se vind mai multe Dustere in Romania. Are sens sa stai sa pritocesti sute de posturi pretul la Duster in Romania versus US si eventual sa tragi niste concluzii de aici (eventual de genul ce bine e la unii si ce prost la altii?).

Daca cumva US avea in loc de 70 000 km de autostrada numai 500, adica mai putini decit Romania, avea vreun rost sa stam sa discutam care e viteza maxima pe autostrada la ei versus la noi (ei avind o medie de 10km autostrada in fiecare stat)?

#114
tipareth

tipareth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,628
  • Înscris: 20.05.2008

View Postzyppster, on 20 februarie 2018 - 13:20, said:

ce opinii aveți dragi colegi?

Ca pana nu avem PRODUCTIE visam degeaba....

De fapt si in unele tari din vestul UE sunt probleme cu productia, toata Europa va sucomba intr-o criza enorma peste 10-20 de ani daca nu remediem problemele. State bazate doar pe venituri din turism, servicii... state cu multiple servicii sociale si salarii umflate cu pompa.

State cu birocratie stufoasa si aparat birocratic monstruos, in care initiativa personala e strangulata din faşă.

Ce se va intampla? - UE va sucomba sub emigratii - intai arabe mai apoi ASIATICE, vom ajunge sclavii corporatiilor chinezesti... Si vom munci cu drag si spor 10-12 ore pe zi minimum, pe salarii evident ca mai mici decat cele din SUA.

Asta se va intampla pana politicienii europeni nu vor baga in cap un lucru simplu - trebuie stimulata PRODUCTIA pe toate caile...

- scoaterea sau diminuarea la minumum a  tuturor taxelor vamale pt MATERIE PRIMA, cresterea taxelor vamale pt produse finite ce vin afara din UE, mai ales acele produse care pot fi usor facute in UE.

- diminuarea taxelor pt firme ( mai ales pt cele mici si cele debutante ) - taxele sociale pt micii antreprenori care nu au angajati sa dispara.
Adica daca antreprenorul nu vrea asigurare de sanatate sau pensie, nu il obliga sa isi faca, nu pune presiune pe amarata aia de firma care aproape ca nu mai respira. Eventual introducerea mai multor plafoane si sa poti alege ce plafon ti se potriveste - asta merge bine pt freelanceri, tarani, mesteri, gospodine ce vand prajituri, oameni ce dau chirii, venituri din vanzari ocazionale etc

( in SUA afacerile nu sunt asa de strans legate de taxele sociale, patronii au mana libera sa aleaga si vor si au obtiuni pe la diferite case de asigurare, care au sisteme multinivelare )

- diminuarea progresiva a birocratiei, simplificarea actelor pt afacerile foarte mici si mici in asa fel incat si un copil de 10 sa isi poata face firma mica
ar mai fi si alte masuri ce ar duce la inviorarea productiei in Romania si chiar in UE, dar deh e prea mult text...

Edited by tipareth, 24 February 2018 - 10:48.


#115
alliNdanuTz

alliNdanuTz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,804
  • Înscris: 12.06.2010

Quote

taxele sociale pt micii antreprenori care nu au angajati sa dispara.
Adica daca antreprenorul nu vrea asigurare de sanatate sau pensie, nu il obliga sa isi faca
Asta deja este aplicata, daca nu ai angajati nu platesti decat impozit 3%, nu te obliga nimeni sa platesti pensie / sanatate. Asta la SRL, pentru PFA-uri plafonul ala este foarte mic.
Bine, nu m-ar deranja daca ar disparea si acel impozit pe venit si cel pe dividende Posted Image)

Edited by alliNdanuTz, 24 February 2018 - 11:37.


#116
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View PostRosebud09, on 24 februarie 2018 - 03:40, said:

Tot ce spuneti este FALS.
In afara de medicina de familie si urgentele care ameninta viata nu e nimic gratuit. De fapt si pentru acelea se plateste, suma este modesta, cca 55$/luna. Restul inclusiv medicatie este platit prin asigurari care costa 100- 400 $ luna de persoana. Deci e fals ca ar fi pe gratis. Chestia cu gratisul e pomenita des de socialisti batrani pomanagii; cineva tot plateste.

Invaramantul superior e pe bani grei, statul contribuie cu anumita pondere, oricum raman de platit pentru scoala intre  4000 si 16000 pe an, depinde de provincie si profil. Un an de master este in jur de 20000$.

Pensia este dupa contributie si extrem de limitata, maxim cca.900$. E cea mai mica din Vest. Deci nu e pe gratis.

Companii de stat sunt doar careva, mentionez Posta, nu mai stiu alta dar statul e prezent in altele ca actionar. Deci afirmatia ca ar fi companii de stat cat de cat semnificative este complet falsa si  ea.

Intr-o lume paralela simplu' fapt ca traiesti intr-o tara automat te face cunoscator a tuturor lucrurilor pertinente acelei tari plus al adevarului absolut.
In realitatea cotidiana, in care te poti informa direct si oficial, se te bazezi doar pt. ca traiesti face ca opinia exprimata sa fie penibila.
Poate ca pt. domnia voastra limba romana este limba secundara, pt. cei pt. care limba romana este primara Sistem de sanatate de stat ?  Este inseamna ca sistemul de sanatate este sub tutela si administrarea statului, nu a vreunei entitati private.
Sint convins ca limba engleza s-a schimab de pe vremea cind am invatat-o eu asa ca poate traduceti pt. cei non-vorbitori de engleza urmatoarea fraza:  "Health care in Canada is delivered through thirteen provincial and territorial systems of publicly funded health care, informally called Medicare.[2] It is guided by the provisions of the Canada Health Act of 1984.[3].. pt. ca ""Majoritatea serviciilor medicale sunt gratuite" am inteles-o.

In ce priveste invatamintul superior  primul pas a fost facut: The government unveiled new measures making college and university fees virtually free to low-income students

Iarasi fiind convins ca limba engleza s-a schimbat de aceea poate traduceti de pe pagina oficiala a statului

Quote


The OAS program is the Government of Canada's largest pension program.

You do not have to pay into the OAS program since it is funded through general tax revenues.
In addition to the OAS pension, there are three types of income-tested benefits that provide additional support to seniors with low incomes:
the Guaranteed Income Supplement (GIS)
the Allowance
the Allowance for the Survivor

The Old Age Security pension
The OAS pension is a monthly payment available to seniors aged 65 and older who meet the legal status and residence requirements. If you meet the requirements, you can receive the OAS pension even if you are still working or have never worked.

Who can receive the Old Age Security pension?
If you live in Canada
You must:
be 65 or older
be a Canadian citizen or a legal resident of Canada at the time we approve your pension application have lived in Canada for at least 10 years after turning 18 years old

Sint convins ca cele 40 de companii aflate in proprietatea statului , cum ar fi televiziunea CBC, Via Rail Canada, Bank of Canada, etc, impreuna cu cele detinute de provincii, cum ar fi SaskEnergu, SaskPower, SaskWater, BCHydro, Ontario Power Generation, etc, pt. cei care traiesc in Canada daca n-au auzit de ele, clar ca nu exista.
Folosind un motor de cautare cu sintagma canadian+state+owened+companies afli tot soiul de date oficiale





View PostRosebud09, on 24 februarie 2018 - 06:00, said:

Cand au venit economistii cu socotitoarea a cam dat cu minus pentru ca marirea salariului minim atrage de obicei (statistic, istoric) o scadere a numarului angajatilor sau a slujbelor full time, o usoara crestere a preturilor la anumite produse (exact cele mai ieftine inainte, specifice categoriei de cumparatori) si o stagnare a restului salariilor daca eficienta sau productivitatea cum o numiti voi a ramas aceeasi.
.....
Pe scurt, stabilirea unor salarii minime obligatorii, fara o analiza reala a situatiei poate provoca distorsiuni pe piata.
In unele locuri chiar s-a intamplat, in altele influenta a fost mai mica decat au anticipat economistii.
Vedeti, daca aveti timp si va intereseaza amanunte situatia din Seattle, a fost mai mediatizata la momentul respectiv (parca prin 2016).

Posted Image Posted ImagePosted Image  
Pe scurt, salariul minim niciodata nu se mareste inainte ca restu' gen cost of living, cum ar zice partenerul nostru strategic, sa se fi marit, abia dupa ce s-au marit restu'salariul minim se mareste, da' probabil ca economistii cu socotitoarea sint dintr-o lume paralela.


View Posttipareth, on 24 februarie 2018 - 10:33, said:

Asta se va intampla pana politicienii europeni nu vor baga in cap un lucru simplu - trebuie stimulata PRODUCTIA pe toate caile...


Problema e ca politicienii europeni sint dependenti de banii firmelor, iar cetateanu' se va trezi prea tirziu.

Edited by active95, 24 February 2018 - 18:10.


#117
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 02.10.2009
(Este Off Topic dar semnificativ din anumit punct de vedere)
Citesti si nu intelegi, pentru ca nu stii decat de scrie acolo.

Serviciile de sanatate minimale sunt administrate de stat, am spus ca se plateste cca 55 pe luna (in unele provincii) plus asugurarea de sanatate.
EU PLATESC ASTEA de 15 ANI  si nu vine un comunist raspopit sa-mi spuna ca e pe gratis. Sa vada ala ce inseamna o inteventie la dinti care costa 9000 dolari din care cea mai  tare asigurare plateste max 2000. Si asta e pentru 2 dinti! Nu, el citeste texte guvernamentale, ca adevarul vine de la guvernanti, de ex de la madam Dancila ca numai ea stie adevarul...

OAS e supliment, peste pensia normala si se da la cei cu venit redus sau zero, ca sa nu moara de foame sau sa fure din gunoaie. Nu e pensie, este OLD AGE SECURITY. Ajutor social, cam o treime din salariul mimim!.

Fii atent ca este ofensator sa acuzi gratuit pe cineva ca nu intelege text in engleza, si daca te mai dai rotund schimbam foaia!

Companiile in administratratia (precara) a statului sunt in general cele de utilitati, administratie si cele care nu ar putea exista in conditii de piata (transporturi CF calatori de ex). Cele mai bogate sunt cele care administreaza vanzarea de alcool, loterie, jocuri de noroc, fel de fel de organizatii care nu produc de fapt nimic. O mare parte ar fi falimentare fara sustinere serioasa de la buget.

Ponderea in PIB a companiilor federale de stat era in 2010 de 0,7% (daca includem si fondurile de pensii 2.3%) . Cum poti sa asemeni cu un stat socialist??
Ca tot de lauzi ca stii engleza (apropo, o folosesti zilnic, 90 la suta din timp?)

Quote

During the fiscal year ending in 2010, the 44 federal Crown corporations held $386.2 billion in assets, with total liabilities of $353.6 billion and equity of $32.1 billion.11 Aggregate revenue from operations was $28.5 billion, and expenses from operation were $30.3 billion, yielding a net loss of $1.7 billion in aggregate before parliamentary appropriations and other government funding
..........
We also estimate that the provincial Crown-corporation sector contributed more than $43 billion to Canadian GDP in 2010, about 2.7 per cent of GDP, versus the federal contribution of roughly $11.8 billion, or 0.7 per cent of GDP.
https://www.policysc...rises-final.pdf

Pluis, majoritatea "averii" statului este in sectorul financiar. Cei mai multi angajati sunt la posta (60.000) pe ansamblul tarii .

Atat eu cat si multi altii au aratat in timp aici pe forum faptul ca unele masuri sau situatii care s-au intalnit in socialism si care se gasesc ici si colo in tari capitaliste consolidate nu le face socialiste!

Revenind la salariul minim din US sau aiurea: e bine sa existe, ca un punct de reper, in principal pentru a reduce abuzurile angajatorilor, coreteaza cat de cat situatia oamenilor cu inflatia si nivelul preturilor. Manevrarea nivelului in afara realitatii economice poate aduce daune in primul rand beneficiarilor acelui salariu minim.

De fapt, in tot mai mult locuri, nivelul minim de salarizare este foarte diferentiat pe domenii de activitate, state, regiuni, si la fel ca mai toate salariile si ocupatile, la orice nivel sunt publice, deci cunoscute in detaliu. Stii cat e minimul in satul Washington, industria X, nivelul Y, nu trebuie sa intrebi. Minimul cel mai mic, adica exact cel stabilit de guvernantii locali este pentru cele mai simple activitati, cu cel mai mic return.

Edited by Rosebud09, 24 February 2018 - 20:20.


#118
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View PostRosebud09, on 24 februarie 2018 - 20:16, said:

(Este Off Topic dar semnificativ din anumit punct de vedere)
Citesti si nu intelegi, pentru ca nu stii decat de scrie acolo.

Serviciile de sanatate minimale sunt administrate de stat, am spus ca se plateste cca 55 pe luna (in unele provincii) plus asugurarea de sanatate.
EU PLATESC ASTEA de 15 ANI  si nu vine un comunist raspopit sa-mi spuna ca e pe gratis. Sa vada ala ce inseamna o inteventie la dinti care costa 9000 dolari din care cea mai  tare asigurare plateste max 2000. Si asta e pentru 2 dinti! Nu, el citeste texte gubvernamewntale, ca adevarul vine de la guvernanti, de ex de la madam Dancila si numai ea stie adevarul...

OAS e pensia suplimentara, peste pensia normala si se da la ei cu venit redus, ca sa nu mori de foame. Nu e pensie, este OLD AGE SECURITY! Ajutor social cam o treime din salariul mimim!.Cat costa o plomba la o masea, atat!

Fii atent ca este ofensator sa acuzi gratuit pe cineva ca nu intelege text in engleza !

Companiile in administratrate (precara) a statului sunt in general cele de utilitati, administratie si cele care nu ar putea exista in conditii de piata (transporturi CF calatori de ex). Cele mai bogate sunt cele care administreaza vanzarea de alcool, loterie, jocuri de noroc, fel de fel de organizatii care nu produc de fapt nimic. O mare parte ar fi falimentare fara sustinere serioasa de la buget.

Ponderea in PIB a companiilor federale de stat era in 2010 de 0,7% (daca includem si fondurile de pensii 2.3%) . Cum poti sa asemeni cu un stat socialist??
Ca tot de lauzi ca stii engleza (apropo, o folosesti zilnic, 90 la suta din timp?)

https://www.policysc...rises-final.pdf

Pluis, majoritatea "averii" statului este in sectorul financiar. Cei mai multi angajati sunt la posta (60.000) pe ansamblul tarii .

Atat eu cat si multi altii au aratat in timp aici pe forum faptul ca unele masuri sau situatii care s-au intalnit in socialism si care se gasesc ici si colo in tari capitaliste consolidate nu le face socialiste!

Revenind la salariul minim din US sau aiurea: e bine sa existe, ca un punct de reper, in principal pentru a reduce abuzurile angajatorilor, a corela cat de cat situatia oamenilor cu inflatia si nivelul preturilor. Manevrarea nivelului in afara realitatii economice poate aduce daune in primul rand beneficiarilor acelui salariu minim.

De fapt, in tot mai mult locuri, nivelul minim de salarizare este foarte diferentiat pe domenii de activitate, state, regiuni, si la fel ca mai toate salariile si ocupatile, la orice nivel sunt publice, deci cunoscute in detaliu. Stii cat e minimul in satul Washington, industria X, nivelul Y, nu trebuie sa intrebi. Mimimul cel mai mic, adica exact cel stabilit de guvernantii locali este pentru cele mai simple activitati, cu cel mai mic return.

Amestecatu' e bun doar in mincarea de ghiveci, altfel amestecare de dinti cu sanatatea pt. a proba ca sanatatea in Canada nu-i de stat, e doar puerila.

OAS se da tututor celor care au mai mult de 10 ani petrecuti in Canada si sint la o virsta de peste 65 de ani, chiar daca n-au muncit o zi in viata lor, deci nici pe departe nu-i suplimentara.

E bine si cu aruncare de procentaje, nu zic nu, doar ca problema ramine sa fie aceeasi si anume ca in momentu' in care statul are companii, sanatatea, pensii, etc, aia e socialism.
Ca sa nu fie prea complicat, nu conteaza ca a fost introdus doar un cm , tot viol se cheama.

Faptul ca salariul minim e diferit functie de state, e normal sa fie asa, conditiile fiind diferite de la stat la stat, doar ca principiul ramine acelasi si anume ca functie de el stie cetateanu' ce si cum din prima.

Edited by active95, 24 February 2018 - 20:31.


#119
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 02.10.2009
Pot sa dau si alte exemple, am spus de dinti pentru ca e ceva obisnuit, toata lumea are de a face cu asa ceva (BTW, nu am avut nociodata durere de dinti de cand sunt peste Ocean, fata de ce era inainte... oare de ce?) operatii, etc.
Vrei sa vezi cum arata un plan de sanatate, cat platesc lunar, ce contine si cat acopera de banii aia (care sunt platiti, din buzunar, de angajator sau impreuna)? Nu, ca-ti strica la socialism.

Quote

"Daca statul are companii... inseamna socialism"
Credeam ca avem de a face cu cieva mai inreligent, sorry for my big mistake!

Dar poate ca e doar politica ba-o vina, distruge ultima urma de ratiune la unii.

L.E.
Fondul de pensii e administrat privat, separat,  nu e al statului ci al cetatenilor, si are componenta investionala cat  PIB ul Ro.
Auzi la el, gata, e stat socialist, fericire mare mare, lacrimi in ochi, sampania pe masa, uite socialism, socialism ! Posted Image

Edited by Rosebud09, 24 February 2018 - 20:59.


#120
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostRosebud09, on 24 februarie 2018 - 20:59, said:

Pot sa dau si alte exemple, am spus de dinti pentru ca e ceva obisnuit, toata lumea are de a face cu asa ceva (BTW, nu am avut nociodata durere de dinti de cand sunt peste Ocean, fata de ce era inainte... oare de ce?) operatii, etc.

https://en.wikipedia...er_fluoridation
(nu e panaceu universal si nu are efect asa mare la adulti dar e o parte din ecuatie)

#121
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,087
  • Înscris: 30.07.2006

View PostRosebud09, on 24 februarie 2018 - 20:59, said:

Pot sa dau si alte exemple, am spus de dinti pentru ca e ceva obisnuit, toata lumea are de a face cu asa ceva (BTW, nu am avut nociodata durere de dinti de cand sunt peste Ocean, fata de ce era inainte... oare de ce?) operatii, etc.
Vrei sa vezi cum arata un plan de sanatate, cat platesc lunar, ce contine si cat acopera de banii aia (care sunt platiti, din buzunar, de angajator sau impreuna)? Nu, ca-ti strica la socialism.

Credeam ca avem de a face cu cieva mai inreligent, sorry for my big mistake!

Dar poate ca e doar politica ba-o vina, distruge ultima urma de ratiune la unii.

L.E.
Fondul de pensii e administrat privat, separat,  nu e al statului ci al cetatenilor, si are componenta investionala cat  PIB ul Ro.
Auzi la el, gata, e stat socialist, fericire mare mare, lacrimi in ochi, sampania pe masa, uite socialism, socialism ! Posted Image


Ati imbolnavit activul.
Nu se mai rostogoleste de ras dupa fiecare fraza pe care o scrie.
Shame on you.

#122
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 02.10.2009
De fapt n-ar strica sa fie un pic de "socialism" (in ghilimele, e vorba de masuri asa zise) in unele domenii, cel mai tare de ex. in cel al legislatiei muncii.

Acum, la companii private poti fi concediat imediat, fara nici o motivatie, indiferent de functie sau cat ai stat in companie si sa fi foarte recunoscator ca pe hartia transmisa mai departe au pus o "litera" din legislatie care-ti da posibilitatea de a cere ajutor de somaj (adica nu ti-a pus litera "i" cum era in Ro, dat afara din vina ta, chiar daca e una inventata).
Chiar si atunci, e foarte riscant sa incerci sa te lupti cu angajatorul ca de ce te-a dat afara "din vina ta", pentru ca - chiar daca vei castiga, foarte improbabil -  simplul fapt ca ai mers la judecata te poate termina, poate nu mai gasesti de lucru, ca angajatorii nu vor angajati recalcitranti si care la o adica le-ar crea probleme.

Asa ca omul tace si cauta e lucru in alta parte. Oricum, dat fiind informatizarea de acum, un potential angajator poate afla foarte multe despre potentialul angajat, mai ales daca acela din urma a fost suficient de idiot ca sa aiba cont de Facebook unde sa scrie verzi si uscate!

Cu cat esti mai jos pe scara muncii, la salariul minim de ex, cu atat esti mai expus. Normal ca aparent, nu are nimeni ceva cu tine, sunt politicosi si veseli (mai ales americanii din nord) dar astea sunt lucuri de fatada.

Daca ar fi sa facem o comparatie, ce ai putea face cu salariul minim in US  as zice ca se poate trai dar la un nivel atat de modest ca nu poate fi acceptat de o persoana venita din tari cat de cat mai rasarite, pun aici Europa pe de-a intregul, dar poate fi acceptabil, tot la un nivel foarte modest de nativi, localnici, cu ceva "cheag", relatii sau locuind in zone mai ieftine, la marginea oraselor sau la tara.

Multi au tot felul de activitati de unde mai impusca un ban, cum zicem noi, mai "rotunjesc" veniturile, cinstit sau nu, legal sau nu.. Veniturile acestea nu sunt cuprinse in statistici, exista estimari unde e vorba de multe  miliarde (ceea ce este totusi putin comparativ cu totalul veniturilor in US).
Intr-un cuvant, oamenii se descurca, mai ales daca mai exista inca o persoana in familie care la randul ei impusca banul.

Sigur ca situatia de salariul minim nu trebuie sa depaseasca o anumita perioada, pentru ca duce la degradarea fizica si morala a individului, pana la momentul in care devine periculos pentru el insusi si pentru societate.

Problema cea mai mare in America, din cauza careia sunt atatea violente, vezi impuscaturile din scoli, atentate, etc o reprezinta disolutia familiei, a bazei socieatatii iar lipsurile materiale sunt una din cauzele acestei disolutii.

Salariul minim este deci necesar pentru a reduce aceste probleme, dar nu poate nici pe departe sa le solutioneze.

Edited by Rosebud09, 25 February 2018 - 21:04.


#123
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

View PostRosebud09, on 25 februarie 2018 - 21:03, said:

Acum, la companii private poti fi concediat imediat, fara nici o motivatie, indiferent de functie sau cat ai stat in companie si sa fi foarte recunoscator ca pe hartia transmisa mai departe au pus o "litera" din legislatie care-ti da posibilitatea de a cere ajutor de somaj (adica nu ti-a pus litera "i" cum era in Ro, dat afara din vina ta, chiar daca e una inventata).
Mi se pare normal sa te concedieze cand doreste pentru ca si tu pleci cand doresti.

#124
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,579
  • Înscris: 30.01.2008

View Postzyppster, on 20 februarie 2018 - 13:20, said:

ce opinii aveți dragi colegi?
Zic ca Romania trebuie sa isi faca armata mare,niste bombe atomice , sa invadeze citeva tari ,sa ia petrol pe 2 lei tona si dupa aia mai discutam

Edited by Daco_Get, 26 February 2018 - 09:21.


#125
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Cam ca Irak-ul, se vede ce a iesit.

#126
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,087
  • Înscris: 30.07.2006

View PostDaco_Get, on 26 februarie 2018 - 09:01, said:

Zic ca Romania trebuie sa isi faca armata mare,niste bombe atomice , sa invadeze citeva tari ,sa ia petrol pe 2 lei tona si dupa aia mai dscutam

Pana una alta sa faca autostrada Pitesti-Sibiu si daca reuseste asta in mai putin de 10 ani, sa treaca la restul.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate