Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?
 Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...
 

Viata in salbaticie - alternativa viabila?

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
936 replies to this topic

#577
vbn

vbn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 21.07.2017
Eu am masurat cu un watmetru de 230v si 3000w rezistenta ia 1820w 6minute la incalzirea apei si la stoarcere motoru ia 370-390w.

#578
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 22.05.2015

 vbn, on 12 februarie 2018 - 20:37, said:

Eu am masina de spalat automata model nou si merge pe invertor, consumu mare e doar 6 minute cand incalzeste apa motoru nu ia mai mult de 370w.

E adevarat, dar cand consuma 2 KW in alea sase minute, din prima secunda imi sare invertoru'... Plus ca, daca vorbim de down-shifting, apa o pot incalzi pe sobita si o masina semi-automata sau manuala consuma si mai putina apa si detergent, si mai putin curent electric...

 sandel1, on 12 februarie 2018 - 20:47, said:

Scuze, am scris gresit, consumul declarat este de 380w, oricum o sa verific cu un aparat sa vad exact cât îi .

Da, e 380 W dar e ok asa... ori 15 minute o spalare, rezulta 100 Wh sau 0,1 KWh spre deosebire de cele automate care se duc spre 1 - 1,2 KWh pe ciclu spalare... Sunt multe modele dragute, si Albatros e de luat in considerare... 280 W pe spalare si 185 W pe stoarcere, capacitate 3 Kg. rufe...

Asa spala bunica... intai rufele albe, apoi cele colorate si la urma, negrele... urma stoarcerea manuala si clatitul in chiuveta sau cuva de baie... stoarcerea manuala, asa, cu doua maini? va mai aduceti aminte?...

Edited by Scorpionul_Lenes, 12 February 2018 - 21:21.


#579
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,076
  • Înscris: 24.02.2011

 Scorpionul_Lenes, on 12 februarie 2018 - 21:17, said:

Da, e 380 W dar e ok asa... ori 15 minute o spalare, rezulta 100 Wh sau 0,1 KWh spre deosebire de cele automate care se duc spre 1 - 1,2 KWh pe ciclu spalare... Sunt multe modele dragute, si Albatros e de luat in considerare... 280 W pe spalare si 185 W pe stoarcere, capacitatate 3 kg
E prea putin 3 kg dupa parerea mea, ia-o pe asta daca-ti place albatros http://www.electroca...miautomata-7-0/
consum 300 wati dar capacitate de 6,5 kg.

#580
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 22.05.2015
Despre "viata verde" dintr-un articol preluat si tradus din engleza, 50% cu Google Translate (mi-a fost lene... :-) ) si 50% chiar de mine, unde era chiar tradus aiurea... scuze pentru textul rezultat, usor stangaci, dar informatia de acolo e fantastica... sa ne mai credem "verzi"?!...

>>>
La magazin, casiera tânăra a sugerat doamnei mult mai în vârstă că ar trebui să-și aducă proprii saci de bacanie, deoarece pungile de plastic nu sunt bune pentru mediul înconjurător.
Femeia și-a cerut scuze casierei și a explicat: "Nu am avut acest lucru" verde " în zilele mele anterioare.

Tânara casiera a răspuns: "Asta e problema noastră astăzi. Generația voastră nu a avut grijă să salveze mediul pentru generațiile viitoare".

Doamna mai în vârstă a spus că are dreptate - generația noastră nu avea "lucrul verde" în acele zile. Doamna mai în vârstă a explicat:

Atunci, avea returnabile sticlele de lapte, sticlele de sifon și sticlele de bere în magazin. Sticla era mult mai sanatoasa decat plasticul Magazinul le-a trimis înapoi la fabrica unde urma să fie spălată, sterilizată și reumplută, astfel încât să se poată folosi aceleași sticle mereu. Așa că au fost într-adevăr reciclate. Dar în zilele noastre nu am avut "lucrul verde".

Magazinele de produse alimentare ambalau alimentele noastre în pungi de hârtie maro pe care le reutilizam pentru numeroase lucruri. Cele mai memorabile în afară de sacoșe de gunoi de uz casnic au fost utilizarea de pungi de hârtie maro ca și coperti pentru cărțile noastre școlare. Acest lucru a fost pentru a se asigura că proprietatea publică (cărțile oferite pentru utilizarea noastră de către școală) nu a fost stricate de mazgaliturile noastre. Apoi am reușit să personalizăm copertile noastre pe pungile de hârtie maro. Dar, prea rău, nu am făcut "lucrul verde" de atunci.

Am urcat pe scări pentru că nu aveam o scară rulantă în fiecare magazin și cladire de birouri. Am mers la magazin alimentar și nu ne-am urcat într-o mașină de 300 de cai de fiecare dată când trebuia să mergem la două blocuri distanta.

Dar aveti dreptate. Nu am avut "lucrul verde" în zilele noastre.

Atunci spalam si fierbeam scutecele copilului, pentru că nu aveam obiceiul de unica folosinta urmata de aruncare. Ne-am uscat hainele pe o sarma de rufe, nu într-o mașină care consumă energie, arzând 220 de volți. Vântul și energia solară ne-au uscat hainele în zilele noastre. Copiii au primit haine spalate de mână de la frații sau surorile lor mai mari, nu întotdeauna îmbrăcăminte nou-nouța.

Dar acea tânără doamnă are dreptate; noi nu aveam "lucrul verde" în zilele noastre.
Atunci am avut un televizor sau un radio în casă - nu un televizor în fiecare cameră. Și televizorul avea un mic ecran de dimensiunea unui bloc de desen (va amintiți?), Nu un ecran de dimensiunea statului Montana. În bucătărie am amestecat și am framantat si taiat  cu mâna, pentru că nu aveam mașini electrice pentru a face totul pentru noi. Atunci când am împachetat un articol fragil pentru a-l trimite prin poștă (si nu prin curierat rapid), am folosit ziare vechi mototolite pentru a o amortiza, nu Styrofoam sau folie cu bule de plastic.

Atunci, nu am aprins un motor și am ars benzină doar pentru a tunde gazonul. Am folosit o mașină de tuns iarba care a pornit pe puterea umană sau am cosit cu mana. Ne-am antrenat prin muncă, astfel încât nu am nevoie să mergem la un club de sănătate pentru a alerga pe benzile de alergare care si ele funcționează pe electricitate.

Am băut dintr-o fântână când eram insetati în loc să folosim o ceașcă sau o sticlă de plastic de fiecare dată când beam apă. Am reîncărcat stiloul de scris cu cerneală în loc să cumpărăm un stilou nou și am înlocuit lama de ras într-o mașină de barbierit, în loc să aruncăm întreaga mașină de ras doar pentru că lama s-a plictisit.

Apoi, oamenii calatoreau cu tramvaiul sau un autobuz, iar copiii mergeau cu bicicleta la școală sau au mers pe jos în loc să-și transforme mamele într-un serviciu de taxi de 24 de ore cu masini din familia SUV sau van de 45.000 de dolari, ceea ce era costul final al unei intregi case de locuit decent înainte de "lucrul verde." Am avut o priză electrică într-o încăpere, nu o bancă întreagă de prize pentru alimentarea a zece aparate. Și nu aveam nevoie de un obiect gadget computerizat pentru a primi un semnal transmis de sateliți de 23.000 de mile în spațiu pentru a găsi cea mai apropiată locatie pentru a manca un fast-food.

Dar nu este așa de trist că generația actuală se plânge cât de risipitori am fost noi, bătrânii, doar pentru că nu aveam atunci "lucrul verde"?

Nu ne place să fim bătrâni, așa că nu e nevoie de mult să ne enerveze ... Mai ales de la o casierita smechera, tatuata, cu mai multe pierceing-uri, care nu poate calcula singura cat trebuie sa dea restul, fara ajutorul POS si al casei electronice de marcat."
>>>

Edited by Scorpionul_Lenes, 13 February 2018 - 13:40.


#581
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Frumos articol si instructiv. S-ar putea numi: Teoria din spatele "lucrului verde".

#582
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017
Io zic ca merita incercat si asa ceva,ca nu se mai poate strica la ea numai lagarul de la cuva dar la turatiile joase de exploatare poate tine o viata sau schimba la necaz cu alta cu defecte electrice.Poti alimenta direct cu apa calda obtinuta de la un cazan pe lemne.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1hDpUtlnEDA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Skyspy, 13 February 2018 - 23:14.


#583
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 22.05.2015

 Skyspy, on 13 februarie 2018 - 23:11, said:

Io zic ca merita incercat si asa ceva...

Nu cred ca puteam sa ma gandesc la asa ceva... Posted Image desi pare ciudat la prima vedere, la pedalare generam cca. 200 - 300W, si, culmea, lasand la o parte estetica sau ideile preconcepute, e o idee valabila...

#584
dan_2000

dan_2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 31.03.2015
Am ramas blocat de zapada de peste 90cm nu mai are rost sa dau la lopata viscolu e contra mea, ma lupt cu natura...

#585
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017

 dan_2000, on 15 februarie 2018 - 17:50, said:

Am ramas blocat de zapada de peste 90cm nu mai are rost sa dau la lopata viscolu e contra mea, ma lupt cu natura...


In ce zona?

#586
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 22.05.2015

 dan_2000, on 15 februarie 2018 - 17:50, said:

Am ramas blocat de zapada de peste 90cm nu mai are rost sa dau la lopata viscolu e contra mea, ma lupt cu natura...

Nici nu trebuie sa te lupti cu natura, stai in adapost...

#587
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

 Scorpionul_Lenes, on 12 februarie 2018 - 21:17, said:

Plus ca, daca vorbim de down-shifting, apa o pot incalzi pe sobita si o masina semi-automata sau manuala consuma si mai putina apa si detergent, si mai putin curent electric...
Da, e 380 W dar e ok asa... ori 15 minute o spalare, rezulta 100 Wh sau 0,1 KWh spre deosebire de cele automate care se duc spre 1 - 1,2 KWh pe ciclu spalare... Sunt multe modele dragute, si Albatros e de luat in considerare... 280 W pe spalare si 185 W pe stoarcere, capacitate 3 Kg. rufe...
Asa spala bunica... intai rufele albe, apoi cele colorate si la urma, negrele... urma stoarcerea manuala si clatitul in chiuveta sau cuva de baie... stoarcerea manuala, asa, cu doua maini? va mai aduceti aminte?...
Eu am facut masuratori asemanatoare, si masina automata imi ia cam 220Wh in total pe ciclu de spalare (de-ala lung, pe "bumbac") fara incalzire, deci spalare+stoarcere. E foarte ok; consider ca e foarte bine pentru un offgrider. Se spala rufele cand e exces de energie, adica pe soare; in rest ele pot sta frumos in cos(uri), ca nu se intampla nimic daca stau nespalate ceva mai mult...

La stoarcere manuala nu sunt fan, pt ca e foarte greu si ramane apa in rufe; detergentii se descompun microbiologic si nu stiu cum dar plasticul (unele pulovere, bluze, etc) catalizeaza aceasta descompunere si miros groaznic dupa doar o zi de "uscare" pe franghie, daca nu au fost initial stoarse la centrifuga.
Am spalat o perioada la semiautomata (Albatros, exact) si nu o consider o placere. Apa de la stoarcere era bineiteles rece si imi inghetau mainile; plus aparaie, timp, etc. Nu, automata e cea mai buna. Ii pun apa calda prima data pe la sertar, cu furtunul, apoi ii dau drumul, cu robinetul de admisie normal apa rece inchis; astept sa isi faca "admisia" in gol, apoi deschid robinetul si o las in pace; in 3 ore rufele sunt gata de pus pe sarma...

Edited by addysoftware, 16 February 2018 - 13:50.


#588
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

 Scorpionul_Lenes, on 13 februarie 2018 - 13:31, said:

Despre "viata verde" dintr-un articol preluat si tradus din engleza,......
Al dracu de adevarat. Si trist, foarte trist.
Eu am apucat vremurile alea.

Attached File  2018-02-16_13-58-03.png   14.79K   23 downloads
sursa: https://data.worldba....USE.ELEC.KH.PC

Trendul de crestere continua neabatut. Continua sa se dubleze la fiecare 35 de ani. Si sa vedeti ce rau o sa fie cand o sa inceapa sa scada!. Va amintiti ce dezastru a fost in 2008? Uite-l pe grafic cat de mic este. Imaginati-va ce va fi cand in loc de o mica scadere de o jumatate de an, va fi panta descendenta definitiva, an dupa an, neabatuta, totala!
Aproape nimeni nu stie ca zacamintele high-grade de metale, petrolul usor, petrolul mediu, apa potabila de mica adancime, solul agricol, etc, toate au trecut de peak si acum productia scade deja.

#589
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 22.05.2015
Astazi m-a lovit informatia despre VENITUL DE BAZA UNIVERSAL. Pentru mine, este un alt semn ca societatea se schimba si are nevoie de alte criterii de evolutie. Citez:

<<<<<<<<"In lumea moderna, oricine ar trebui sa aiba posibilitatea sa munceasca si sa prospere. Una dintre ideile care ar putea contribui la transformarea acestui lucru in realitate este venitul de baza universal. Acest concept ar trebui sa fie explorat in continuare pentru a vedea cum poate functiona in practica", considera Branson.

Fondatorul Virgin Group aminteste de experimentele care au loc in prezent in Finlanda, unde 2.000 de oameni fara locuri de munca inclusi intr-un program pilot primesc lunar cate de 560 de euro, indiferent daca isi cauta sau nu un job.

Suma va continua sa fie acordata si dupa ce beneficiarii s-au angajat.

Teste similare au fost lansate sau sunt luate in considerare si in tari precum Olanda, Italia, Canada sau Scotia.

"Se spera ca astfel de politici pot ajuta oamenii care se chinuiesc doar pentru a supravietui sa se puna pe picioare, sa aiba spirit antreprenorial si sa fie mai creativi", sustine Branson.

Si nu trebuie sa fie mult, doar "o mica plasa de siguranta ar elibera o cantitate imensa de spirit antreprenoriat", crede multimilionarul Stewart Butterfield, CEO si cofondator al aplicatiei de mesagerie pentru angajati, Slack.>>>>>


Articolul complet, cu argumente, la...  

http://www.ziare.com...iversal-1477757

Edited by Scorpionul_Lenes, 17 February 2018 - 13:23.


#590
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017
Chestia e ca nu se poate aplica chiar la toate tarile chiar daca au apa calda.Spania,Italia se tarasc cu economia,ar putea intra in faliment print-o asemenea masura.Numai prin supraimpozitarea celor bogati s-ar putea realiza asa ceva.Dar deocamdata ei au painea si cutitul nu politicienii.

#591
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
N-o sa se aplice, multa vreme de aci inainte. "Astea" sunt vise umede... Posted Image
As fi de acord cu asa ceva, desigur, dar cu o suma foarte mica, cat sa ajunga pentru mancare (si aia de preturi mici) si atat. Altfel o buna parte din populatie nu s-ar mai duce la nici un job, ar sta si-ar astepta "venitul de baza". N-ar mai fi nimeni la "munca de jos". E prematur. Intai sa avem robotzei sa faca treburile alea, dupa aia putem sa implementam si masura asta cu venitul de baza.

Edited by addysoftware, 18 February 2018 - 15:04.


#592
vast

vast

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 04.05.2008
Tocmai am vazut pe un vlog o informatie precum ca in Vietnam au un salar minim pana la care nu se plateste nici un fel de impozit. Orice suma depaseste acest plafon incepe sa fie impozitat. Exemplu, daca ai un salar/venit de pana in 400$ nu platesti nimic la stat, dar daca ai 450$, atunci se plateste impozit pe diferenta, adica pe 50$. And btw, nimeni nu incearca sa faca plati la negru, intrucat ei stiu ca aceasta diferenta ajuta pe cei mai saraci sa supravietuiasca.

#593
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Daca ar fi universala chestia asta cu plata impozitului doar pe diferenta, ar fi excelent. Din pacate, la noi scarbele au vrut sa ne taxeze in 2015 cu CASS-ul 750 lei (nu mai stiu cifra exacta) si pentru ca luam dobanda 100 lei pe an de la banca, sau 10 lei dividende de la niste "actiuni" mucegaite in fundul unui sertar.

#594
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,657
  • Înscris: 07.02.2003

 vast, on 18 februarie 2018 - 18:42, said:

Tocmai am vazut pe un vlog o informatie precum ca in Vietnam au un salar minim pana la care nu se plateste nici un fel de impozit.
Dar ai vazut si ce saracie crunta e acolo ? Nu degeaba sunt alea...

 Scorpionul_Lenes, on 01 februarie 2018 - 23:08, said:

Ma bucur ca ne-am cunoscut mai bine, acum, hai sa ne incrucisam sabiile pe taramul ideilor si argumentelor, ok?
Inca asteptam argumentele dar si faptele Posted Image

Edited by andreic, 19 February 2018 - 08:08.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate