Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

”Bucătarul a avut o zi proastă ” - Acceptabil sau nu ?

- - - - -
  • Please log in to reply
110 replies to this topic

#91
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008

View PostSurgeoniac, on 29 aprilie 2017 - 07:26, said:

... lătratul nimănui...
Exact ce ziceam!

View PostSurgeoniac, on 29 aprilie 2017 - 07:26, said:

   ... mă uit la voi și râd și eu...
Clar ca ai si tu (ca absolut tot restul lumii din viata reala) momente cand nu ai tot stolul acasa, confirmi constant.

Deci ce pretentii sa ai la un bucatar sau whatever?
Iti faultezi singur preceptele de integritate si perfectiune?

Edited by BlueKing-69, 29 April 2017 - 07:38.


#92
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostJayanti, on 29 aprilie 2017 - 07:31, said:


Aș vrea să cred că are suficient încât să nu îi stea gândul la tips.
Da, ai vrea, asta este problema. Fiecare vrea să creadă ceva, numai că asta nu este religie, asta este realitate și realitatea nu depinde de credința cuiva.
Eu aici nu mă refeream la șpagă, ci la faptul că nici chirurgul nu primește acel salariu pe care tu îl crezi că este la nivelul riscului pe care și-l asumă. Pentru acel salariu pe care îl primește un chirurg, majoritatea nici să vă sculați din pat nu ați fi în stare după o noapte de gardă.
Dovadă că doar să vă dați cu presupusul știți, când de fapt habar n-aveți despre ce vorbiți.

#93
Jayanti

Jayanti

    in and out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,659
  • Înscris: 08.03.2011
Ei, am zis-o în sensul de a se concentra la chirurgereală, de a da tot ce are mai bun și tot ce știe tot timpul. Nu despre asta era vorba?

Faza amuzantă e că tu ai început cu datul cu opinia și presupusul, cu lozincile și dezideratele, nu?

#94
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostJayanti, on 29 aprilie 2017 - 07:46, said:

1.Ei, am zis-o în sensul de a se concentra la chirurgereală, de a da tot ce are mai bun și tot ce știe tot timpul. Nu despre asta era vorba?

2.Faza amuzantă e că tu ai început cu datul cu opinia și presupusul, cu lozincile și dezideratele, nu?
1. Da, și acest lucru l-ai argumentat prin faptul că un chirurg primește un salariu pe măsură, față de bucătari care un primesc, deci chirurgul are motiv să se concentreze mai bine, iar eu ți-am demonstrat că nu, nu pentru asta se concentrează un chirurg, pentru că ar primi un salariu mai bun, ci pentru faptul că își impune acea disciplină și acea putere de concentrare pe care mulți din alte domenii nu sunt în stare ( respect pentru cei care sunt în stare, scriu asta doar ca să fie evident că sunt profesioniști peste tot, doar că foarte puțini )

2. Eu nu mi-am dat cu presupusul, pentru că eu măcar știu cât câștigă un bucătar. Tu nici măcar n-ai știut cât câștigă un chirurg.

Edited by Surgeoniac, 29 April 2017 - 07:51.


#95
Jayanti

Jayanti

    in and out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,659
  • Înscris: 08.03.2011
1. Bineînțeles, până la urmă să ne gândim la educația pe care o are în spate un chirurg și cea a unui bucătar amărât care o fi făcut un curs de 3 luni de zile, o avea sau nu o avea bac-ul... E clar că diploma primului garantează disciplină, conștiinciozitate, rezultate uimitoare, doar nu ar fi putut ajunge chirurg cu examene neluate sau șpăgi sau ceva asemănător.

2. Care bucătar? Care chirurg?

#96
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

View PostSurgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 17:31, said:

Spoiler
Deci , care este părerea voastră ? + Puteți descrie și experiențe trăite.
Parerea mea e ca oamenii ce au spus in review-urile alea cum ca "bucatarul a avut o zi proasta" ori:
1] il cunoasteau pe bucatar si au fost partinitori (putin probabil dar nu imposibil);
2] au mancat si inainte in acel restaurant si s-au amagit in subconstient pt. a mai reveni si alta data gasind o scuza acceptabila pt. ei (am uitat cum se numeste d.p.d.v psihologic cand sti ca ceva e rau dar totusi il faci/mananci/te duci etc.);
3] au incercat sa spuna una dar le-au iesit alta;
4] sau pur si simplu oamenii aia nu stiu pe ce lume traiesc !

La sfarsit adaug si eu ca e stupid sa spui ca "bucatarul a avut o zi proasta de nu a fost mancarea gustoasa".
Pur si simplu e o scuza patetica !

#97
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017

View PostSurgeoniac, on 29 aprilie 2017 - 07:26, said:


Asta pentru că nu mă interesează suficient de mult lătratul nimănui ĂźncĂąt să-l bag la ignore. Mai bine mă uit la voi și rĂąd și eu, pentru asta sunteți buni Posted Image


Pai exact asta facem și noi!
Doar că tu ești mult mai amuzant...

#98
CorinaP1

CorinaP1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 28.02.2013

View Post86-APP, on 29 aprilie 2017 - 03:34, said:

Hai totusi sa spunem adevarul ...
Bucatarii vin la naiba , ca primii vin ajutorii / agaricii , care pregatesc tot , de la curatat bucataria , legume , pun carnurile la fiert ...aproape tot .
Bucatarii , in majoritatea cazurilor dau numai indicatii , rar pun mina pe ceva , si atunci doar pt a spune " mai pune aia , mai fierbe aia ..."
Spune si de vasele cu mincare tinute pe pardoseala sa se raceasca , de mizeria omniprezenta , hai spune tot . Poti spune si cum e trimis careva la mega sa mai cumpere te miri ce ingredient .
Spune si vrei sa zici cu " clientii care nu stiu sa manince sau vor mincare ca la mama acasa " .
Adica ce-ar trebui sa stim ???? Ce talente avem nevoie pt a minca ceva anume ??? Ce este rau va vrem o mincare ca mama acasa ?
Ai cam amestecat ideile , dar ai spus adevarul fara sa vrei ...
Se intelege ca " speluncile " ofera mincare ca mama acasa , si asta este bine , si chiar asa se intimpla de multe ori . Poti pleca dintr-o mincatorie , satul ok , in timp ce dupa iesi din restaurante de " lux " te uiti dupa covrigi sa maninci si tu ceva !
Daca ai spus cu sens peiorativ , ar iesi ca la mama acasa este o spelunca ...
Putin lipseste ca din niste bucatari sa faci eroi nationali si asta ar fi departe de adevar ...sau cine stie , poate apar " bucatarii cu grad de mare polonic " ...
...
Concluzia ? Nu se admit zile proaste , atita timp cit bucataria este un domeniu de ' sanatate publica " si legiferat ca atare .
si asta este un comentariu al unuia care a vazut si studiat n-spe bucatarii de la n tipuri de restaurante .

Ce inteleg eu din postul tau:
1. ca adevarul e doar unul - al tau
2. in bucatariile in care am intrat eu bucatarii chefi veneau primii, nu de alta dar ei aveau cheile pentru ca ei sunt responsabili de integritatea aparatelor si proviziilor; de obicei chef-ul care se rezuma doar la a da indicatii este genul star TV care este platit doar pentru a construi meniul, a scoli ajutoarele, a supraveghea eventual iesirea farfuriilor si a mai iesi pe sala pentru show, iar genul asta vine doar pentru cateva ore la restaurant. Stiu ca exista restaurante murdare si stiu ca exista si unele curate si responsabile.
3. avand in vedere ca fiecare dintre noi are cate o mama, pt orice bucatar e practic imposibil sa nimereasca gustul mancarii incat sa fie fix ca la mama MEA acasa. Pe langa asta sunt tot felul de clienti cunoscatori care nu realizeaza ca, de ex., chiar daca au mancat ei in Italia nush ce pasta, asta nu inseamna ca reteta aia e litera de lege pt toata Italia, caci nu e asa nici macar pentru 2 sate invecinate.

Parerea mea este ca gustul tine de multe chestii, multe obiective, cele mai multe insa sunt subiective. Este, dpmdv, o blasfemie sa mananci muschi de vita bine facut, pentru altii este cel mai bun lucru. Ca sa nu mai spun ca si pt bucatari e bine: scapa de capetele de muschi care se tot strang in frigider, prea multe chiar si pt lasagna Posted Image

#99
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
-sa raminem fix la subiect .
Logic ca nimeni nu are pretentia sa gasesca mincarea " casei " la un local , dar anumite principii adica moduri de preparare , trebuie respectate .Uite exemplu de azi : am nimerit la o braserei oarecum de fite din zona Pipera , unde maninca tfl-istii , adica robotetii ai de birou ...si sint circa 90 000 persoane in zona aceea .
Impinge tava curat , elegant , fitos , mincaruri aspectuase ..si atit . Greu m-am decis :
ciorba de legume si parmigiana de vinete ...
Ciorba ca ciorba ,,..zeama lunga , trei verdeturi , gustul clar dat din " vegeta " , nu era de la un sac de legume fiert , cum te astepti la o mincare la cazan ...
Parmigiana , ( sint fan vinete ) , trebuia sa fie conform retetei , cu vinete prajite ...Lumea a schimbat reteta in vinete la gratar , mai light , dar nu , aici era cu vinete oparite / fierte ? fara gust . Nici sare , nici ceva pus cind le-a oparit , nu aveau gust .
Asta cum se cheama , bataie de joc ?
L-am intrebat pe patron , ca il cunosc , este clientul meu ... de ce asa ???? Iexplicatia: Astia asa maninca , de fite , verzituri , burieni ...
Oare este corect asa , sa-ti bati joc de retete si implicit de neavizati , ca vinzi mincare pt paparude ? Oare este corect ? Este corect sa pui in loc de parmezan , brinza de doi lei si o tentativa de mozzarella ...care cred ca era brinza de vaci ?
Si nu este singurul exemplu . Bucatareala a devenit mai rau ca prostitutia . Numai aiureli , mincaruri fara gust , retete schimbate ...pina nu gusti , n-ai idee ce poate fi . Nu se pune sare , nu se pun condimente , nimic din ce trebuie , sa manice toti ...dar nu este asa .
O mincare preparata fara sare , poti pune tu ulterior ce vrei , s-a terminat , nu are gustul care trebuie .
In fine , bucatarii nu au o zi proasta , ci zile , si nu proaste ci pline de dezinteres ...in mare majoritate . valabil si pt restaurantele de fite .

#100
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Hai ca mintea patronul. Nu ii cereau clientii supa din vegeta si vinete fierte. Sa spunem pe sleau ca sunt niste tampiti cu aere, usor de prostit.
Si de facut bani pe spinarea lor. Si seara acasa tot aia mananca: legume congelate din punga aruncate direct in oala si gata mancarea.
Sa le tot faci mancare agaricilor si sa le iei banii.

#101
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostCr1spy, on 02 mai 2017 - 18:00, said:

Si seara acasa tot aia mananca: legume congelate din punga aruncate direct in oala si gata mancarea.


Chiar de ceva timp citeam un articol despre oameni care au mai puţine papile gustative şi cei care au mai multe, s-a demonstrat că cei dinainte se vor obişnui cu orice mâncare practic, pentru că nu fac diferenţe prea mari, iar cei din urmă vor simţi gusturile foarte intens, de unde rezultă şi atitudinea inevitabil "pretenţioasă" - papilele sunt de vină Posted Image

De altfel :

1. Nu am intenţionat să jignesc pe nimeni care lucrează în domeniul culinar. Nu dau înapoi în afirmaţiile mele, dar văd că mulţi au interpretat greşit şi s-au simţit jigniţi, iar intenţia mea nu a fost asta. Despre ceea ce vorbeam eu şi unii dintre userii de aici este nivelul acela de dezinteres care este la limita nesimţirii şi a lipsei de respect deja. Consider că dacă cineva nu se simte la acest capitol, atunci n-are motive să fie jignit. Iar mie îmi puteţi explica dacă nu sunteţi de acord cu ceva şi într-un mod simplu şi direct, că nu sunt tâmpit şi înţeleg Posted Image Dar nervii chiar nu îşi au rostul.

2. Înţeleg argumentul cu salariul, dar repet că dacă cineva porneşte cu atitudinea că " Salariul acesta nu mă motivează suficient. ", atunci îşi va permite din ce în ce mai multe. Sunt sigur că fiecare dintre voi aţi păţit să mergeţi la un ghişeu, la un magazin, la un profesor, la un poliţist, la un cabinet medical, etc.  şi să vă trateze cu o flegmă care vă lasă gust amar - acele persoane sunt majoritatea celor care gândesc la fel, că la salariul pe care îl primesc n-are niciun rost să facă vreun efort în plus. Dacă în altul nu ne place ce vedem, atunci nici altora nu le place să vadă acelaşi lucru la noi şi doar conştientizarea acestui lucru poate fi suficientă pentru schimbare.

Edited by Surgeoniac, 02 May 2017 - 18:30.


#102
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Pe cuvantul tau, ca nu stii diferenta intre a ajunge demotivat sa atingi perfectiunea in tot ceea ce faci si a-ti permite "sa tragi o flegma" in capul/farfuria clientilor ?

Edited by Cr1spy, 02 May 2017 - 19:00.


#103
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostCr1spy, on 02 mai 2017 - 18:58, said:

Pe cuvantul tau, ca nu stii diferenta intre a ajunge demotivat sa atingi perfectiunea in tot ceea ce faci si a-ti permite "sa tragi o flegma" in capul/farfuria clientilor ?

Cine vorbea de perfecţiune ?
Crezi că dacă îţi dai interesul în fiecare zi şi depui efortul maxim, atunci automat atingi perfecţiunea ? :D

Asta e ca şi atunci când cineva vine la sală şi zice : " Nu vreau să mă antrenez prea tare, nu vreau să ajung să arăt precum Schwarzenegger. " Posted Image

#104
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Ha, ha...ce amuzant. Vai ce distractiv, ha, ha...
Nu exista perfectiunea, dar ti-ar placea sa o atingi.

#105
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008

View PostSurgeoniac, on 02 mai 2017 - 18:28, said:

Despre ceea ce vorbeam eu şi unii dintre userii de aici este nivelul acela de dezinteres care este la limita nesimţirii şi a lipsei de respect deja.
Pai te hotarasti?
Discutam de "o zi proasta" sau de un mod perpetuu de a-ti desfasura activitatea?

#106
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostCr1spy, on 02 mai 2017 - 21:37, said:

Nu exista perfectiunea,

Vezi filmul Black Swan şi mai vorbim Posted Image

Perfecţiunea există, doar că plăteşti un preţ mare pentru ea.

View PostBlueKing-69, on 02 mai 2017 - 21:41, said:

Discutam de "o zi proasta" sau de un mod perpetuu de a-ti desfasura activitatea?

O zi proastă nu este niciodată o zi proastă, dacă o foloseşti ca şi scuză.

Nu am eu zile proaste ? Ba da, absolut. Dar niciodată nu zic că am avut-o. Nici nu dau de înţeles nimănui. Încerc să produc cel mai bun rezultat, iar dacă pe acesta se vede că am avut o zi proastă, atunci nu prea mai are rost să zic nimic oricum, pentru că este evident. Dar restul de 99% din zile ştiu că nu vor fi aşa.

În schimb dacă aş începe să zic " Ştiţi, am o zi proastă azi, trebuie să mă înţelegeţi...." - asta este deja văitat. Se transformă uşor în obicei.

Edited by Surgeoniac, 02 May 2017 - 22:02.


#107
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View PostSurgeoniac, on 02 mai 2017 - 22:01, said:



Vezi filmul Black Swan și mai vorbim Posted Image

Perfecțiunea există, doar că plătești un preț mare pentru ea.
De-asta... doar o pretinzi servita, chiar la un pret mic.  Posted Image

View PostSurgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 18:22, said:


2. Ba da, este posibil să ceri perfecțiunea - ceea ce nu este posibil este s-o atingi de fiecare dată.
Dacă tu faci munca pe care o faci cu o atitudine perfecționistă, atunci te ridici la anumite standarde și dai o performanță excelentă Ăźn măcar 90% din timp.
Dacă Ăźn schimb pornești cu atitudinea că ” Ah, lasă că nu trebuie să fie perfecta, atunci mereu vei avea o perfomanță medie, niciodată una excelenta.

Edited by Cr1spy, 02 May 2017 - 22:29.


#108
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostCr1spy, on 02 mai 2017 - 22:13, said:

De-asta... doar o pretinzi servita, chiar la un pret mic.  Posted Image
Nu o pretind, tu ai pretins că eu am pretins-o.
Citeşte mai atent că te încurci în complicaţiile pe care le faci chiar tu.

Afirmaţia nr. 1 - Perfecţiunea cere un preţ mare ( Observaţie : acest preţ nu înseamnă exclusiv unul financiar ! )
Afirmaţia nr. 2 - A te ridica la anumite standarde nu înseamnă perfecţiune.
Afirmaţia nr. 3 - Între standarde înalte şi perfecţiune există un drum foarte lung de parcurs, unde vârful muntelui ar fi perfecţiunea, lipsa standardelor fiind baza muntelui, iar între aceste două puncte sunt milioane de nivele, care reprezintă standardele. În funcţie de ce vrei să reprezinţi, te vei mulţumi cu a te ridica la un nivel sau altul. Problema este atunci când nu vrei să te ridici la un anumit nivel, dar vrei să te considere de parcă ai fi acolo, de parcă şi tu ai oferi aceeaşi calitate pe care o oferă cineva care chiar este acolo. Asta nu se poate. Îmi amintesc de sezonul din K.itchen Nightmares condus de G.Ramsay, în care mergea la diferite restaurante de pe planetă şi interesant : bucătarii care nu au avut grad de comparaţie au fost cei mai delusional , cei mai incapabili de autoevaluare şi autocritică, ei chiar credeau că serviciile lor sunt bune, deşi făceau nişte gafe care erau hilare chiar şi pentru un amator, dar ei nu mai conştientizau asta. Şi evident, tot ei erau cei care atunci când Ramsay încerca să îi facă să îşi vadă greşelile, se împotriveau vehement şi se considerau jigniţi , neavând vreo şansă să comunici cu ei.

Edited by Surgeoniac, 03 May 2017 - 12:47.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate