Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
”Bucătarul a avut o zi proastă ” - Acceptabil sau nu ?
#91
Posted 29 April 2017 - 07:37
Surgeoniac, on 29 aprilie 2017 - 07:26, said:
... lătratul nimănui... Surgeoniac, on 29 aprilie 2017 - 07:26, said: ... mă uit la voi și râd și eu... Deci ce pretentii sa ai la un bucatar sau whatever? Iti faultezi singur preceptele de integritate si perfectiune? Edited by BlueKing-69, 29 April 2017 - 07:38. |
#92
Posted 29 April 2017 - 07:38
Jayanti, on 29 aprilie 2017 - 07:31, said: Aș vrea să cred că are suficient încât să nu îi stea gândul la tips. Eu aici nu mă refeream la șpagă, ci la faptul că nici chirurgul nu primește acel salariu pe care tu îl crezi că este la nivelul riscului pe care și-l asumă. Pentru acel salariu pe care îl primește un chirurg, majoritatea nici să vă sculați din pat nu ați fi în stare după o noapte de gardă. Dovadă că doar să vă dați cu presupusul știți, când de fapt habar n-aveți despre ce vorbiți. |
#93
Posted 29 April 2017 - 07:46
Ei, am zis-o în sensul de a se concentra la chirurgereală, de a da tot ce are mai bun și tot ce știe tot timpul. Nu despre asta era vorba?
Faza amuzantă e că tu ai început cu datul cu opinia și presupusul, cu lozincile și dezideratele, nu? |
#94
Posted 29 April 2017 - 07:50
Jayanti, on 29 aprilie 2017 - 07:46, said:
1.Ei, am zis-o în sensul de a se concentra la chirurgereală, de a da tot ce are mai bun și tot ce știe tot timpul. Nu despre asta era vorba? 2.Faza amuzantă e că tu ai început cu datul cu opinia și presupusul, cu lozincile și dezideratele, nu? 2. Eu nu mi-am dat cu presupusul, pentru că eu măcar știu cât câștigă un bucătar. Tu nici măcar n-ai știut cât câștigă un chirurg. Edited by Surgeoniac, 29 April 2017 - 07:51. |
#95
Posted 29 April 2017 - 07:56
1. Bineînțeles, până la urmă să ne gândim la educația pe care o are în spate un chirurg și cea a unui bucătar amărât care o fi făcut un curs de 3 luni de zile, o avea sau nu o avea bac-ul... E clar că diploma primului garantează disciplină, conștiinciozitate, rezultate uimitoare, doar nu ar fi putut ajunge chirurg cu examene neluate sau șpăgi sau ceva asemănător.
2. Care bucătar? Care chirurg? |
#96
Posted 29 April 2017 - 07:59
Surgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 17:31, said:
Spoiler
Deci , care este părerea voastră ? + Puteți descrie și experiențe trăite.1] il cunoasteau pe bucatar si au fost partinitori (putin probabil dar nu imposibil); 2] au mancat si inainte in acel restaurant si s-au amagit in subconstient pt. a mai reveni si alta data gasind o scuza acceptabila pt. ei (am uitat cum se numeste d.p.d.v psihologic cand sti ca ceva e rau dar totusi il faci/mananci/te duci etc.); 3] au incercat sa spuna una dar le-au iesit alta; 4] sau pur si simplu oamenii aia nu stiu pe ce lume traiesc ! La sfarsit adaug si eu ca e stupid sa spui ca "bucatarul a avut o zi proasta de nu a fost mancarea gustoasa". Pur si simplu e o scuza patetica ! |
#97
Posted 29 April 2017 - 08:02
#98
Posted 02 May 2017 - 15:50
86-APP, on 29 aprilie 2017 - 03:34, said:
Hai totusi sa spunem adevarul ... Bucatarii vin la naiba , ca primii vin ajutorii / agaricii , care pregatesc tot , de la curatat bucataria , legume , pun carnurile la fiert ...aproape tot . Bucatarii , in majoritatea cazurilor dau numai indicatii , rar pun mina pe ceva , si atunci doar pt a spune " mai pune aia , mai fierbe aia ..." Spune si de vasele cu mincare tinute pe pardoseala sa se raceasca , de mizeria omniprezenta , hai spune tot . Poti spune si cum e trimis careva la mega sa mai cumpere te miri ce ingredient . Spune si vrei sa zici cu " clientii care nu stiu sa manince sau vor mincare ca la mama acasa " . Adica ce-ar trebui sa stim ???? Ce talente avem nevoie pt a minca ceva anume ??? Ce este rau va vrem o mincare ca mama acasa ? Ai cam amestecat ideile , dar ai spus adevarul fara sa vrei ... Se intelege ca " speluncile " ofera mincare ca mama acasa , si asta este bine , si chiar asa se intimpla de multe ori . Poti pleca dintr-o mincatorie , satul ok , in timp ce dupa iesi din restaurante de " lux " te uiti dupa covrigi sa maninci si tu ceva ! Daca ai spus cu sens peiorativ , ar iesi ca la mama acasa este o spelunca ... Putin lipseste ca din niste bucatari sa faci eroi nationali si asta ar fi departe de adevar ...sau cine stie , poate apar " bucatarii cu grad de mare polonic " ... ... Concluzia ? Nu se admit zile proaste , atita timp cit bucataria este un domeniu de ' sanatate publica " si legiferat ca atare . si asta este un comentariu al unuia care a vazut si studiat n-spe bucatarii de la n tipuri de restaurante . Ce inteleg eu din postul tau: 1. ca adevarul e doar unul - al tau 2. in bucatariile in care am intrat eu bucatarii chefi veneau primii, nu de alta dar ei aveau cheile pentru ca ei sunt responsabili de integritatea aparatelor si proviziilor; de obicei chef-ul care se rezuma doar la a da indicatii este genul star TV care este platit doar pentru a construi meniul, a scoli ajutoarele, a supraveghea eventual iesirea farfuriilor si a mai iesi pe sala pentru show, iar genul asta vine doar pentru cateva ore la restaurant. Stiu ca exista restaurante murdare si stiu ca exista si unele curate si responsabile. 3. avand in vedere ca fiecare dintre noi are cate o mama, pt orice bucatar e practic imposibil sa nimereasca gustul mancarii incat sa fie fix ca la mama MEA acasa. Pe langa asta sunt tot felul de clienti cunoscatori care nu realizeaza ca, de ex., chiar daca au mancat ei in Italia nush ce pasta, asta nu inseamna ca reteta aia e litera de lege pt toata Italia, caci nu e asa nici macar pentru 2 sate invecinate. Parerea mea este ca gustul tine de multe chestii, multe obiective, cele mai multe insa sunt subiective. Este, dpmdv, o blasfemie sa mananci muschi de vita bine facut, pentru altii este cel mai bun lucru. Ca sa nu mai spun ca si pt bucatari e bine: scapa de capetele de muschi care se tot strang in frigider, prea multe chiar si pt lasagna |
#99
Posted 02 May 2017 - 17:39
-sa raminem fix la subiect .
Logic ca nimeni nu are pretentia sa gasesca mincarea " casei " la un local , dar anumite principii adica moduri de preparare , trebuie respectate .Uite exemplu de azi : am nimerit la o braserei oarecum de fite din zona Pipera , unde maninca tfl-istii , adica robotetii ai de birou ...si sint circa 90 000 persoane in zona aceea . Impinge tava curat , elegant , fitos , mincaruri aspectuase ..si atit . Greu m-am decis : ciorba de legume si parmigiana de vinete ... Ciorba ca ciorba ,,..zeama lunga , trei verdeturi , gustul clar dat din " vegeta " , nu era de la un sac de legume fiert , cum te astepti la o mincare la cazan ... Parmigiana , ( sint fan vinete ) , trebuia sa fie conform retetei , cu vinete prajite ...Lumea a schimbat reteta in vinete la gratar , mai light , dar nu , aici era cu vinete oparite / fierte ? fara gust . Nici sare , nici ceva pus cind le-a oparit , nu aveau gust . Asta cum se cheama , bataie de joc ? L-am intrebat pe patron , ca il cunosc , este clientul meu ... de ce asa ???? Iexplicatia: Astia asa maninca , de fite , verzituri , burieni ... Oare este corect asa , sa-ti bati joc de retete si implicit de neavizati , ca vinzi mincare pt paparude ? Oare este corect ? Este corect sa pui in loc de parmezan , brinza de doi lei si o tentativa de mozzarella ...care cred ca era brinza de vaci ? Si nu este singurul exemplu . Bucatareala a devenit mai rau ca prostitutia . Numai aiureli , mincaruri fara gust , retete schimbate ...pina nu gusti , n-ai idee ce poate fi . Nu se pune sare , nu se pun condimente , nimic din ce trebuie , sa manice toti ...dar nu este asa . O mincare preparata fara sare , poti pune tu ulterior ce vrei , s-a terminat , nu are gustul care trebuie . In fine , bucatarii nu au o zi proasta , ci zile , si nu proaste ci pline de dezinteres ...in mare majoritate . valabil si pt restaurantele de fite . |
#100
Posted 02 May 2017 - 18:00
Hai ca mintea patronul. Nu ii cereau clientii supa din vegeta si vinete fierte. Sa spunem pe sleau ca sunt niste tampiti cu aere, usor de prostit.
Si de facut bani pe spinarea lor. Si seara acasa tot aia mananca: legume congelate din punga aruncate direct in oala si gata mancarea. Sa le tot faci mancare agaricilor si sa le iei banii. |
|
#101
Posted 02 May 2017 - 18:28
Cr1spy, on 02 mai 2017 - 18:00, said:
Si seara acasa tot aia mananca: legume congelate din punga aruncate direct in oala si gata mancarea. Chiar de ceva timp citeam un articol despre oameni care au mai puţine papile gustative şi cei care au mai multe, s-a demonstrat că cei dinainte se vor obişnui cu orice mâncare practic, pentru că nu fac diferenţe prea mari, iar cei din urmă vor simţi gusturile foarte intens, de unde rezultă şi atitudinea inevitabil "pretenţioasă" - papilele sunt de vină De altfel : 1. Nu am intenţionat să jignesc pe nimeni care lucrează în domeniul culinar. Nu dau înapoi în afirmaţiile mele, dar văd că mulţi au interpretat greşit şi s-au simţit jigniţi, iar intenţia mea nu a fost asta. Despre ceea ce vorbeam eu şi unii dintre userii de aici este nivelul acela de dezinteres care este la limita nesimţirii şi a lipsei de respect deja. Consider că dacă cineva nu se simte la acest capitol, atunci n-are motive să fie jignit. Iar mie îmi puteţi explica dacă nu sunteţi de acord cu ceva şi într-un mod simplu şi direct, că nu sunt tâmpit şi înţeleg Dar nervii chiar nu îşi au rostul. 2. Înţeleg argumentul cu salariul, dar repet că dacă cineva porneşte cu atitudinea că " Salariul acesta nu mă motivează suficient. ", atunci îşi va permite din ce în ce mai multe. Sunt sigur că fiecare dintre voi aţi păţit să mergeţi la un ghişeu, la un magazin, la un profesor, la un poliţist, la un cabinet medical, etc. şi să vă trateze cu o flegmă care vă lasă gust amar - acele persoane sunt majoritatea celor care gândesc la fel, că la salariul pe care îl primesc n-are niciun rost să facă vreun efort în plus. Dacă în altul nu ne place ce vedem, atunci nici altora nu le place să vadă acelaşi lucru la noi şi doar conştientizarea acestui lucru poate fi suficientă pentru schimbare. Edited by Surgeoniac, 02 May 2017 - 18:30. |
#102
Posted 02 May 2017 - 18:58
Pe cuvantul tau, ca nu stii diferenta intre a ajunge demotivat sa atingi perfectiunea in tot ceea ce faci si a-ti permite "sa tragi o flegma" in capul/farfuria clientilor ?
Edited by Cr1spy, 02 May 2017 - 19:00. |
#103
Posted 02 May 2017 - 21:16
Cr1spy, on 02 mai 2017 - 18:58, said:
Pe cuvantul tau, ca nu stii diferenta intre a ajunge demotivat sa atingi perfectiunea in tot ceea ce faci si a-ti permite "sa tragi o flegma" in capul/farfuria clientilor ? Cine vorbea de perfecţiune ? Crezi că dacă îţi dai interesul în fiecare zi şi depui efortul maxim, atunci automat atingi perfecţiunea ? Asta e ca şi atunci când cineva vine la sală şi zice : " Nu vreau să mă antrenez prea tare, nu vreau să ajung să arăt precum Schwarzenegger. " |
#104
Posted 02 May 2017 - 21:37
Ha, ha...ce amuzant. Vai ce distractiv, ha, ha...
Nu exista perfectiunea, dar ti-ar placea sa o atingi. |
#105
Posted 02 May 2017 - 21:41
|
#106
Posted 02 May 2017 - 22:01
Cr1spy, on 02 mai 2017 - 21:37, said:
Nu exista perfectiunea, Vezi filmul Black Swan şi mai vorbim Perfecţiunea există, doar că plăteşti un preţ mare pentru ea. BlueKing-69, on 02 mai 2017 - 21:41, said:
Discutam de "o zi proasta" sau de un mod perpetuu de a-ti desfasura activitatea? O zi proastă nu este niciodată o zi proastă, dacă o foloseşti ca şi scuză. Nu am eu zile proaste ? Ba da, absolut. Dar niciodată nu zic că am avut-o. Nici nu dau de înţeles nimănui. Încerc să produc cel mai bun rezultat, iar dacă pe acesta se vede că am avut o zi proastă, atunci nu prea mai are rost să zic nimic oricum, pentru că este evident. Dar restul de 99% din zile ştiu că nu vor fi aşa. În schimb dacă aş începe să zic " Ştiţi, am o zi proastă azi, trebuie să mă înţelegeţi...." - asta este deja văitat. Se transformă uşor în obicei. Edited by Surgeoniac, 02 May 2017 - 22:02. |
#107
Posted 02 May 2017 - 22:13
Surgeoniac, on 02 mai 2017 - 22:01, said: Vezi filmul Black Swan și mai vorbim Perfecțiunea există, doar că plătești un preț mare pentru ea. Surgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 18:22, said: 2. Ba da, este posibil să ceri perfecțiunea - ceea ce nu este posibil este s-o atingi de fiecare dată. Dacă tu faci munca pe care o faci cu o atitudine perfecționistă, atunci te ridici la anumite standarde și dai o performanță excelentă Ăźn măcar 90% din timp. Dacă Ăźn schimb pornești cu atitudinea că â Ah, lasă că nu trebuie să fie perfecta, atunci mereu vei avea o perfomanță medie, niciodată una excelenta. Edited by Cr1spy, 02 May 2017 - 22:29. |
#108
Posted 03 May 2017 - 12:40
Cr1spy, on 02 mai 2017 - 22:13, said:
De-asta... doar o pretinzi servita, chiar la un pret mic. Citeşte mai atent că te încurci în complicaţiile pe care le faci chiar tu. Afirmaţia nr. 1 - Perfecţiunea cere un preţ mare ( Observaţie : acest preţ nu înseamnă exclusiv unul financiar ! ) Afirmaţia nr. 2 - A te ridica la anumite standarde nu înseamnă perfecţiune. Afirmaţia nr. 3 - Între standarde înalte şi perfecţiune există un drum foarte lung de parcurs, unde vârful muntelui ar fi perfecţiunea, lipsa standardelor fiind baza muntelui, iar între aceste două puncte sunt milioane de nivele, care reprezintă standardele. În funcţie de ce vrei să reprezinţi, te vei mulţumi cu a te ridica la un nivel sau altul. Problema este atunci când nu vrei să te ridici la un anumit nivel, dar vrei să te considere de parcă ai fi acolo, de parcă şi tu ai oferi aceeaşi calitate pe care o oferă cineva care chiar este acolo. Asta nu se poate. Îmi amintesc de sezonul din K.itchen Nightmares condus de G.Ramsay, în care mergea la diferite restaurante de pe planetă şi interesant : bucătarii care nu au avut grad de comparaţie au fost cei mai delusional , cei mai incapabili de autoevaluare şi autocritică, ei chiar credeau că serviciile lor sunt bune, deşi făceau nişte gafe care erau hilare chiar şi pentru un amator, dar ei nu mai conştientizau asta. Şi evident, tot ei erau cei care atunci când Ramsay încerca să îi facă să îşi vadă greşelile, se împotriveau vehement şi se considerau jigniţi , neavând vreo şansă să comunici cu ei. Edited by Surgeoniac, 03 May 2017 - 12:47. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users