Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

”Bucătarul a avut o zi proastă ” - Acceptabil sau nu ?

- - - - -
  • Please log in to reply
110 replies to this topic

#73
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
La a doua vizita.
Dar banuiesc ca surgeoniac nu calca de doua ori in acelasi loc..

Edited by don_dannielo, 27 April 2017 - 19:12.


#74
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,797
  • Înscris: 26.01.2010

 Cr1spy, on 27 aprilie 2017 - 18:50, said:


Sau ca manageri se recruteaza din randul celor care se straduie cel mai mult.


Neah , daca te stradui nu faci nimic. Tre sa vina de la sine ,e suficient  sa-ti faci treaba cu placere si sa ai anumite standarde personale dupa care sa te ghidezi.Restul vine de la sine.

 don_dannielo, on 27 aprilie 2017 - 19:12, said:

La a doua vizita.
Dar banuiesc ca surgeoniac nu calca de doua ori in acelasi loc..

Am calcat eu de 3 ori in unul dintre cele mai scumpe restaurante din zona.
Toata lumea il ridica in slavi si prima data cand mi-au dat filet mignon-ul cauciucat in loc de in sange cum l-am cerut am crezut ca e greseala.
A doua oara am cerut medium rare si mi-au adus o pleasca de carne pe care au pus-o pe gratar doua secunde pe ambele parti si atat. Se prelingea sangele pe farfurie,oribila imagine.
A treia oara au adus o prajitura inghetata bocna :D

Acum ma duc acolo doar pentru bauturi , barmanul stie sa-si faca treaba ca lumea Posted Image

#75
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

 Arianna-D, on 27 aprilie 2017 - 18:44, said:

Tu glumesti?

Nu glumesc, Arianna, chiar așa a fost.
Am chemat și poliția și a doua zi s-a închis localul.
Au vrut să îmi dea și un premiu pentru cel mai atent și critic cetățean, dar i-am refuzat......

 morenno, on 27 aprilie 2017 - 18:10, said:

eu sunt de acord...cu cine zice ca bucatarul nu poate avea o zi proasta. sa explic.

Posted Image


 Noua_pe_site, on 27 aprilie 2017 - 18:43, said:

pentru că oriunde vrei să avansezi, trebuie să ai anumite calități care să te separe de restul care lucrează lângă tine.''
Cam așa este.
Forumul este o dovadă bună că trebuie să avansezi mental ca să poți interpreta un text. Altfel te trezești pe paginile 4 și 5 , încă nedumerit de ce ești aici.
Nu e problemă, sunteți bineveniți toți Posted Image

Edited by Surgeoniac, 27 April 2017 - 19:47.


#76
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,797
  • Înscris: 26.01.2010

 Surgeoniac, on 27 aprilie 2017 - 19:46, said:


Cam așa este.
Forumul este o dovadă bună că trebuie să avansezi mental ca să poți interpreta un text. Altfel te trezești pe paginile 4 și 5 , încă nedumerit de ce ești aici.
Nu e problemă, sunteți bineveniți toți Posted Image

Ntz ntz ntz , pai e frumos ce faci aici ?
Propun sa-ti revizuiesti atitudinea fata de ceilalti useri daca nu vrei sa-ti scuipe bucatarii in mancare , incepi sa devii nesuferit .Nu toata lumea sta sa citeasca 5 pagini ca sa-si dea seama unde vrei tu sa ajungi defapt.

Am inteles ,atitudine, etica muncii si disciplina what's next ?

#77
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

 Noua_pe_site, on 27 aprilie 2017 - 20:19, said:

Ntz ntz ntz , pai e frumos ce faci aici ?
Propun sa-ti revizuiesti atitudinea fata de ceilalti useri daca nu vrei sa-ti scuipe bucatarii in mancare , incepi sa devii nesuferit .Nu toata lumea sta sa citeasca 5 pagini ca sa-si dea seama unde vrei tu sa ajungi defapt.

Am inteles ,atitudine, etica muncii si disciplina what's next ?
Știi, dulceațo, am primit un punct de warning în zilele trecute și am învățat că cea mai bună strategie pe acest forum este ca și în politică : să îmi păstrez diplomația.

Așa că, nu te voi lua dur, îți spun doar atât : dacă nu îți convine ceva, te invit să părăsești topicul. Nimeni nu îți va duce lipsa.

Edited by Surgeoniac, 27 April 2017 - 20:23.


#78
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,797
  • Înscris: 26.01.2010
Vezi tu ? Aici e problema ta.
Ai impresia ca daca ai deschis topicul lumea TREBUIE sa  scrie despre ce vrei tu si cum vrei tu . Daca nu ai fi arogant si ti=ai rupe din timpul pretios sa explici omului unde vrei sa ajungi in loc sa faci misto de el , discutia s-ar derula altfel.
Cea mai buna strategie e sa ''citesti'' persoanele cu care stai de vorba iar tu nu pari sa fii apt.Nu e prima data cand inviti lumea sa paraseasca topicul TAU atunci cand cineva ridica vocea la tine si pana acum as fi crezut ca ai priceput deja ca nu tine figura aici.

''dulceato'' + diplomatie ? consideri jignirea diplomatie ? :D

#79
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017
Pentru mine ești ignorată pe acest topic, așa că nu te mai strofoca.
M-ai plictisit mult și acum vreau să citesc persoanele care au ceva de zis.
Dacă vrei să stai sau să pleci e treaba ta. Nu mă interesează deloc.

Edited by Surgeoniac, 27 April 2017 - 20:57.


#80
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007
@surgeoniac, eu stiam ca diplomatia e arta de a vorbi frumos pana gasesti o piatra. tu o aveai la indemanaPosted Image
in douj'ceva de ani de respirat plamanii altora, am invatat un lucru, mult spus invatat dar intelegi tu, oamenii sunt cum sunt ei nu cum vrei tu...sau eu.
nu fi prea serios, eu ma uit la o femeie goala gatind, nici nu stie ca softpedia exista dar auzi ce zice, diplomatia aduna oameni, nu-i imprastie.
dar eu stiu ca esti la fel de serios ca ala de'a scos cutitul la mine odata, am stiut imediat ca nu e profi' pus pe omorat, cutitul avea unt pe el Posted Image

#81
CorinaP1

CorinaP1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 28.02.2013
M-am tot abtinut sa scriu pentru ca, zic eu, stiu de aproape cam cum e ziua unei bucatarii. Stiu cu cate ore vin bucatarii inainte de deschidere sa pregateasca en place-ul, stiu cate drame se petrec in fiecare zi cu aprovizionarea, stiu cati clienti vor pe ma-sa si pe ta-su, ei nestiind sa manance si fiind convinsi ca mancarea tre' sa fie ori ca la mama lor acasa, ori ca in cine stie ce spelunca de mana a patra unde au mancat ei acu' 'nspe ani. Si stiu cat de tare ii ustura talpile, cat de tare le sunt umflate mainile, stiu ca ziua lor de munca este mai lunga si mai grea decat isi poate imagina un client care isi zice ca emisiunile tip masterchef sunt o exagerare de dragul spectacolului. Bucataria este militarie curata. Ba chiar mai rau.

Asa ca eu inteleg ca si cel mai tare, mai dedicat si mai plin de constiinta bucatar poate avea zile proaste. Ospatarul baga scuza asta pt ca nu poate spune adevarul. Care poate fi, de ex. ca bucatarului chef i-a luat foc casa si nu poate pleca pt ca restaurantul e plin. Sau pt ca un mucea cel voinic i-a facut scandal ca friptura de vaca este nefacuta. Sau ca patronul nu si-a platit furnizorii si iaca, trebuie sa faca din rahat bici.

Nimeni nu lucreaza singur, fiecare depinde de altii, deci atitudinea profesionista nu e intotdeauna solutia. Exista mereu si griuri.

Edited by CorinaP1, 27 April 2017 - 22:28.


#82
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
@surgeoniac, nu stiu daca chiar esti medic, dar nick-ul si mai ales atitudinea ta mi-au adus aminte de personajul Charles Winchester din serialul M*A*S*H. Foarte bun profesionist (cum banuiesc ca esti si tu, daca faci si tu ceea ce ceri de la altii), dar total lipsit de empatie. Poate comparatia e putin deplasata, dar tu ai facut-o primul cand ai comparat un bucatar cu un medic sau pilot :P

@CorinaP1 a punctat foarte bine. Cand ai pe mana un restaurant in ncare se lucreaza la foc continuu, e imposibil sa dai 100% tot timpul. Ca de altfel in orice meserie. Cate operatii nu sunt facute de mantuiala, iar dupa aceea e nevoie sa deschida pacientul din nou pentru ca a uitat nenea doctorul un pansament sau un bisturiu inauntru?M E adevarat, trebuie sa te straduiesti sa-ti iasa bine de fiecare data, dar nu cred ca te impusca nimeni daca mai dai cate un mic rateu din cand in cand.

Apropo, in meseria ta (poate ne spui si noua care e) n-ai facut niciodata vreo greseala? Fii sincer si spune-ne si noua. Eu recunosc ca fac zilnic mici greseli, dar conteaza rezuiltatul final: cu ce ramane in cap elevul dupa o ora de clasa.

#83
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 Surgeoniac, on 27 aprilie 2017 - 20:56, said:

Pentru mine ești ignorată pe acest topic, așa că nu te mai strofoca.
M-ai plictisit mult și acum vreau să citesc persoanele care au ceva de zis.
Dacă vrei să stai sau să pleci e treaba ta. Nu mă interesează deloc.
Relaxeaza-te ca oricum nu te baga nmeni in seama la modul serios ; topicul asta e bascalie creeata de unu care se plictiseste ca n-are de lucru . O zis cineva odata ceva : cine e fara de pacat sa ridice primul piatra ; deci sezi bland in banca ta .

#84
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 CorinaP1, on 27 aprilie 2017 - 22:22, said:

M-am tot abtinut sa scriu pentru ca, zic eu, stiu de aproape cam cum e ziua unei bucatarii. Stiu cu cate ore vin bucatarii inainte de deschidere sa pregateasca en place-ul, stiu cate drame se petrec in fiecare zi cu aprovizionarea, stiu cati clienti vor pe ma-sa si pe ta-su, ei nestiind sa manance si fiind convinsi ca mancarea tre' sa fie ori ca la mama lor acasa, ori ca in cine stie ce spelunca de mana a patra unde au mancat ei acu' 'nspe ani. Si stiu cat de tare ii ustura talpile, cat de tare le sunt umflate mainile, stiu ca ziua lor de munca este mai lunga si mai grea decat isi poate imagina un client care isi zice ca emisiunile tip masterchef sunt o exagerare de dragul spectacolului. Bucataria este militarie curata. Ba chiar mai rau.
.......
Hai totusi sa spunem adevarul ...
Bucatarii vin la naiba , ca primii vin ajutorii / agaricii , care pregatesc tot , de la curatat bucataria , legume , pun carnurile la fiert ...aproape tot .
Bucatarii , in majoritatea cazurilor dau numai indicatii , rar pun mina pe ceva , si atunci doar pt a spune " mai pune aia , mai fierbe aia ..."
Spune si de vasele cu mincare tinute pe pardoseala sa se raceasca , de mizeria omniprezenta , hai spune tot . Poti spune si cum e trimis careva la mega sa mai cumpere te miri ce ingredient .
Spune si vrei sa zici cu " clientii care nu stiu sa manince sau vor mincare ca la mama acasa " .
Adica ce-ar trebui sa stim ???? Ce talente avem nevoie pt a minca ceva anume ??? Ce este rau va vrem o mincare ca mama acasa ?
Ai cam amestecat ideile , dar ai spus adevarul fara sa vrei ...
Se intelege ca " speluncile " ofera mincare ca mama acasa , si asta este bine , si chiar asa se intimpla de multe ori . Poti pleca dintr-o mincatorie , satul ok , in timp ce dupa iesi din restaurante de " lux " te uiti dupa covrigi sa maninci si tu ceva !
Daca ai spus cu sens peiorativ , ar iesi ca la mama acasa este o spelunca ...
Putin lipseste ca din niste bucatari sa faci eroi nationali si asta ar fi departe de adevar ...sau cine stie , poate apar " bucatarii cu grad de mare polonic " ...
...
Concluzia ? Nu se admit zile proaste , atita timp cit bucataria este un domeniu de ' sanatate publica " si legiferat ca atare .
si asta este un comentariu al unuia care a vazut si studiat n-spe bucatarii de la n tipuri de restaurante .

Edited by 86-APP, 29 April 2017 - 03:38.


#85
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,744
  • Înscris: 26.08.2008

 86-APP, on 29 aprilie 2017 - 03:34, said:

...
Concluzia ? Nu se admit zile proaste , atita timp cit bucataria este un domeniu de ' sanatate publica " si legiferat ca atare .
si asta este un comentariu al unuia care a vazut si studiat n-spe bucatarii de la n tipuri de restaurante .  

Concluzia este ca multi nu realizeaza pe ce lume traiesc si ca nu accepta realitatea. Efectiv.
Sa nu admiti CA EXISTA momente / zile proaste pentru oricine, in orice domeniu este ceva absurd.
Sa nu accepti asa ceva, ca ai tu niste standarde extreme / chiar imposibile, ca traiesti iluzoriu intr-o lume de roboti (desi uneori chiar si aia dau erori) - este deja alta discutie.

Dati-mi un singur domeniu in care sa nu existe erori (personale sau de sistem)!

#86
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

 Baxon, on 29 aprilie 2017 - 02:29, said:

Relaxeaza-te ca oricum nu te baga nmeni in seama la modul serios ; topicul asta e bascalie creeata de unu care se plictiseste ca n-are de lucru . O zis cineva odata ceva : cine e fara de pacat sa ridice primul piatra ; deci sezi bland in banca ta .
Trebuia să mă prind că ești religios, altfel nu se explica lipsa de logică cu care ai scris și până acum.
Nu-ți face grijij, faptul că tu nu iei în serios topic-ul chiar nu mă interesează.

 86-APP, on 29 aprilie 2017 - 03:34, said:

Concluzia ? Nu se admit zile proaste , atita timp cit bucataria este un domeniu de ' sanatate publica " si legiferat ca atare .


Punct.
Restul sunt povești pentru neprofesioniști Posted Image

Edited by Surgeoniac, 29 April 2017 - 06:54.


#87
Jayanti

Jayanti

    in and out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,659
  • Înscris: 08.03.2011
1. Sunt împotriva scuzelor și atitudinii delăsătoare. Hai cu profesionalismul! :lol:

2. Există profesii cu risc mare și sunt plătite corespunzător. Există profesii cu răspundere mare și sunt plătite corespunzător. În teorie măcar.
Nu te aștepți ca vânzătoarele din mall să aibă un standard sau o răspundere dincolo de a avea un aspect ok, a avea o atitudine deschisă și a ști ce vând. De la un chirurg te aștepți totuși să nu te omoare sau să te salveze :lol: De la un bucătar, habar n-am, nu sunt apropiată de domeniu, dar logic ar fi să ai așteptări în funcție de valoarea pe care o acorzi serviciului lui prin preț - pornind bineînțeles de la un nivel de igienă și nepuneredestricninăînhrană, licențe, avize PE BUNE etc.

3. Hai cu profesionalismul, dar hai și cu banii!
Nu că aș ști, dar munca în bucătăriile profesioniste din România* e de rahat. Nu sunt încurajați oamenii buni, nu e timp, nu e pregătire, nu sunt bani decât pentru manageri, directori, proprietari obscuri. Zicea inițiatorul topicului că dacă vrei să ajungi departe nu condiționezi inițial dedicarea ta la locul muncii și bla bla, ci îți demonstrezi calitățile și valoarea pentru mica sau marea companie bla bla. Performanță. Respect. Mdeaaah, dar lucrurile astea trebuie să vină din ambele direcții. Unde este respectul pentru muncitorul harnic și conștiincios? De preferat un respect demonstrat prin ceva mai mult decât bani de supraviețuire. Adică, mna, ori ai afacere și te pricepi la ea și scoți suficient pentru a avea angajați competenți și cu mare drag de muncă :lol: ori pui lacătul.


* băi, parcă nu numai din România, cum să zic :lol:
/PS: să vină roboții să vă facă toate muncile și să sară planeta în aer./

#88
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,744
  • Înscris: 26.08.2008

 Jayanti, on 29 aprilie 2017 - 06:57, said:

/PS: să vină roboții să vă facă toate muncile și să sară planeta în aer./  

Uite pe robotul... aaa medicul care a deschis topicul. Topicul LUI Posted Image
Cum il combati putin, se enerveaza, cum ii zici una te injura [si el] apoi raporteaza, te baga la Ignore, da acatiste pentru tine.
Repet; medic [chipurile].
Cine sa creada ca nu isi pierde cumpatul si cand are un client / pacient mai dificil? Sau cand ar fi in garda dupa 20 de ore de activitate si in sinea lui este bantuit de gandul ca il inseala amanta?
Pai numai la cum si-a pierdut feng-shui-ul pe problema magazinelor de cartier. :)

De ce sa nu accepti ca se poate intampla (da, stiu, dezideratul SA NU! suna frumos) si in viata reala? Unui medic, croitor, sofer, functionar bancar, decident la NASA, pilot de avion, faiantar...?

Edited by BlueKing-69, 29 April 2017 - 07:20.


#89
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

 Jayanti, on 29 aprilie 2017 - 06:57, said:

De la un chirurg

Habar nu ai tu ce salariu are un chirurg.

@BlueSlave00, nu am băgat la ignore pe nimeni. Asta pentru că nu mă interesează suficient de mult lătratul nimănui încât să-l bag la ignore. Mai bine mă uit la voi și râd și eu, pentru asta sunteți buni Posted Image

Edited by Surgeoniac, 29 April 2017 - 07:29.


#90
Jayanti

Jayanti

    in and out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,659
  • Înscris: 08.03.2011

 Surgeoniac, on 29 aprilie 2017 - 07:26, said:

Habar nu ai tu ce salariu are un chirurg.

Aș vrea să cred că are suficient încât să nu îi stea gândul la tips.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate