Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Opel Corsa E 1.4 benzina 90 CP - "Nitro"

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
92 replies to this topic

#55
lula_canci

lula_canci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 24.03.2007
Legat de casco, nu poti sa te faci ca ai gasit azi masina in parcare cu farul cu o caramida in el?

#56
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,311
  • Înscris: 02.02.2006
Eu te încurajez să mergi înainte cu OPCul. Mi se pare nesimțire să zici că nu consideri defect pentru că nu s-au plâns și alții. Păi garanția se aplică doar în grup?

Totuși, la Opel la noi ai încercat? Poate ai noroc și dai de alte reguli. Garanția nu e internațională?

#57
MAVERICK_SS

MAVERICK_SS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 25.08.2005
@lula_canci: M-am gandit si la ce ai scris tu, dar e riscant deoarece nu stiu in ce masura se verifica istoricul de service al masinii. Si ar fi cel putin dubios, ca dupa cateva zile fix farul acela sa se sparga.
@alexcrist: Am fost azi dimineata la OPC, mi s-a spus ca ei nu au ce face, m-au trimis catre mediator. Garantia e internationala din cate stiu, plus ca am si garantie extinsa Opel Flexcare.

Din fericire, aseara am avut ideea stralucita sa trimit un forward cu problema mea si raspunsul catre Opel si la dealerul de la care am cumparat masina, cu mentiunea ca daca doresc pot sa examineze si ei masina, nu am nimic impotriva. Cat timp am fost la OPC m-au si sunat si au cerut sa vada si ei defectul. Cand am ajuns, seful de service a vazut care e problema, a sunat ceva director regional si a rezolvat inlocuirea farului in garantie in circa 10 minute. Chiar m-a "certat" un pic ca de ce nu am venit la ei prima data si nici nu trebuia sa notifice Opel Ungaria, efectua schimbul direct pe garantie, fara intrebari, deoarece se vede clar ca becul e cel original si farul nu e lovit, zgariat deloc. I-am spus ca habar nu am avut ca e asa o problema grava de acceea am apelat la cel mai apropiat dealer Opel. Eu eram convins ca trebuie doar reglat farul.

Asa ca de acuma voi merge doar la dealerul de la care am cumparat masina. E si asta o invatatura de minte. Dar e bine ca s-a terminat cu bine. O sa va tin la curent cu evolutia situatiei. Farul a fost comandat astazi, sper ca pe saptamana viitoare sa vina si sa il schimbe.

Intre timp am primit raspuns si pe forumul englez dedicat modelului: se pare ca cineva din Lancashire a patit exact acelasi lucru (exact aceeasi piesa s-a facut bucati in far, tot farul soferului) si i s-a schimbat farul weekend-ul trecut pe garantie. Tot asa, masina din iunie cu 4.5k mile (presupun) la bord. Se pare ca e o posibilitate faptul ca e un lot defect de faruri ... Acuma i-am cerut niste detalii suplimentare si voi notifica dealerul despre aceasta situatie, sper sa trimita mai departe notificarea catre Opel Ungaria astfel ca daca mai apar asemenea cazuri sa nu mai fie atatea probleme din moment ce nu mai sunt singurul cu acest defect.

Edited by MAVERICK_SS, 30 September 2016 - 16:24.


#58
MAVERICK_SS

MAVERICK_SS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 25.08.2005
Ieri a sosit farul, azi dimineata am fost si l-au montat. Totul a durat cam 2 ore deoarece au trebuit sa demonteze bara ca sa schimbe farul.

Tot astazi am comandat si anvelopele de iarna: 4 bucati Viking SNOWTECH II 185/65R15 88T - 750 RON. Luni sosesc pneurile, probabil marti dimineata le montez.

#59
MAVERICK_SS

MAVERICK_SS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 25.08.2005
La Multi Ani !!!!

ODO: 5900 km

Am montat anvelopele de iarna si sunt multumit de cum se comporta atat pe zapada cat si pe gheata/polei.

Intre timp insa ma confrunt cu o problema ce a aparut de cateva luni: in zona rotii dreapta spate, la denivelari scurte, apare un troncanit de parca ar fi desprins ceva. Am verificat tot ce se putea verifica inainte sa ma duc cu masina in service insa problema persista. Cand am fost in service cu masina, am reusit sa reproduc sunetul iar rezultatul a fost schimbarea amortizorului in garantie, schimb ce a avut loc vinerea trecuta. Problema este ca zgomotul inca persista. Inca nu stiu ce sa fac deoarece saptamana viitoare incep lucrul si nu o sa am timp sa tot umblu cu masina in service, chiar daca dealerul e foarte cooperant, am impresia ca nici ei nu stiu de unde vine zgomotul.

Varianta extrema la care am inceput sa ma gandesc e sa vad daca exista posibilitatea unui buy-back in conditiile in care masina e in leasing si daca e posibil, ce costuri implica schimbarea masinii.

Stima.

#60
MAVERICK_SS

MAVERICK_SS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 25.08.2005
ODO: 6230 km

Se pare ca am reusit sa gasesc sursa troncanitului: tamponul din dreapta in care se sprijina hayonul cand e inchis, nu era aliniat cu cel din stanga (era putin mai inauntru) astfel ca la denivelari scurte exista un joc de unde venea troncanitul. Daca un coleg de la munca nu incepea sa se joace cu el, nici nu stiam ca e reglabil si poate de acolo vine sunetul.

Dar daca rezolv o problema apare alta: aseara in drum spre casa am auzit un trosnet de parca s-ar fi rupt ceva in zona motorului. Prima data am crezut ca am trecut peste ceva plastic dar mi-am dat seama destul de repede ca intre 3000 - 3200 RPM, motorul a inceput sa rezoneze. Cel mai bine se aude cand masina e pe loc si accelerez usor pana la 3000 - 3200 RPM cand plasticul incepe sa baraie. In afara de asta, la relanti, parca si ticaie motorul.

Am fost azi in service cu masina dar chiar daca au orar cu publicul, nu era niciun mecanic care sa se ocupe de Opel asa ca a trebuit sa las masina acolo si urmeaza ca luni sa vada ce s-a intamplat. Banuiala mea e ca s-a rupt un tampon de la motor. Dar daca la 6000 de kilometri incep sa am asa probleme, iar incep sa ma gandesc sa scap de masina cat mai repede. Problema e ca, masina fiind in leasing, e mai greoi procesul, daca ajung pana acolo.

Attached Files



#61
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,581
  • Înscris: 05.11.2009
extrem de multe probleme pentru un kilometraj asa de mic :( Te compatimesc

#62
Torquemada-666

Torquemada-666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,053
  • Înscris: 15.10.2014
Sa ne spui cum ai rezolvat. Cam multe probleme, din pacate, pentru o masina noua.

#63
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
Astea nu sunt probleme ,sunt reglaje de finete care din păcate la mașinile low cost nu se fac așa riguros !
Faptul ca reprezentanta schimba amortizoare când de vina este un distanțier de plastic de la hayon mă face sa cred ca sunt incompetenți 1 ,iar 2 proprietarul nu are nici în clin nici în mânecă cu mașina ,în afară faptului ca îi este birjar ,iar în  acest caz va avea de pierdut ca deși mașina e în garanție ,când se începe a schimba la ea în stilul caracteristic romanesc ,abia atunci încep sa apară alte probleme cu adevărat serioase !
Spor și fără accidente !

#64
MAVERICK_SS

MAVERICK_SS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 25.08.2005
@Al3csutzul: Hai sa le luam pe rand:

- despre competenta reprezentantei nu ma pronunt, ei au crezut ca de acolo vine zgomotul, au schimbat amortizorul. Din moment ce troncanitul se auzea dar nu putea fi localizat cu precizie, nu vad ce altceva puteau face decat sa o ia pas cu pas in ceea ce priveste diagnosticarea problemei. Nu ca ungurii ar fi miezul, dar de oricate ori am fost cu masina in service, niciodata nu mi-au dat cu flit ca "asa fac toate" cum am patit cu alte marci in reprezentantele romanesti.

- iar faptul ca tu consideri ca nu am habar depsre masina, e amuzant. Nu o iau ca si atac sau jignire, nu ne cunoastem, e dreptul tau sa crezi ce vrei depsre mine. Insa inainte sa ajung in service cu troncanitul am avut bunavointa si rabdarea sa caut de unul singur sursa problemei atat pe diverse forumuri cat si verificand orice mi-a trecut prin cap ca ar putea fi sursa zgomotului. Prin asta zic eu am scutit service-ul de o gramada de operatii inutile. Si daca-i pana acolo, cand intalnesti o problema noua, doar daca ai noroc chior reusesti sa o rezolvi din prima. Nici prin gand nu mi-a trecut ca o nealiniere a unui tampon e cauza, astfel ca nici nu m-am obosit sa verific. Si nu cred ca trebuie sa cunosc fiecare surub si piulita din masina. Am citit manualul de utilizare, daca nu inteleg sau nu stiu cum se face ceva, intai caut pe Internet, dupa aceea intreb. Uite, nu am stiut ca acel tampon e reglabil si nici nu m-am gandit sa intreb sau verific decat foarte tarziu si din greseala. Asta e, nu o sa ma spanzur.

- cat despre faptul ca sunt "birjar", aici deja rad. Sunt constient ca nu sunt soferul perfect dar spre deosebire de cei care primesc masina de la mamica sau taticu, eu am lucrat ca sa am din ce sa imi cumpar masina si lucrez in continuare asa ca am grija de ea. Si am noroc ca drumurile din Budapesta sunt un pic mai de calitate decat cele romanesti, de autostrazi ce sa mai zic, simplul fapt ca exista si nu putine e destul, in afara de o portiune din M1, toate au asfalt ca in palma... Daca toti ar fi "birjari" ca mine service-urile ar avea mai putin de lucru. Ce nu inteleg este de ce nu iei in calcul posibilitatea ca am nimerit o masina cu ghinion. Din pacate, calitatea germana nu mai e ce a fost.

Nu trebuie sa demonstrez nimanui nimic, insa imi pare rau ca nu am OnStar pe masina - fiindca din cate stiu sistemul stie cum e condusa masina si ar fi fost interesant un raport despre cum a fost si este in continuare condusa masina ...

Edited by MAVERICK_SS, 29 January 2017 - 17:59.


#65
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011
Masina noua si atatea probleme ? Pff ce proasta afacere, inacceptabil . Io in locul tau mergeam la dealer s-o schimbe cu totul . Banuiesc ca in veci nu mai vrei Opel .. ?

#66
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
Maverick , pt mine birjar = sofer= conducator auto , nah,tic verbal.

Iti spun din experienta,am prieteni care au lucrat si lucreaza in reprezentante. De la ei aud tot felul de povestioare ,tot ei imi povestesc ca defectul de multe ori este multiplicat pentru a avea rulaj de piese /bani , mecanicii nu au nici o legatura in detalii de finete,de functionare si de principii de baza vis-a-vis de o diagnoza corecta.

Un exemplu , Logan nou la care se ofera alarma + casetofon cu "garantie" la Caremil Auto Iasi, alarma este montata la o terta firma obscura ,platita de cei de la Caremil iar casetofonul + boxele, montat chiar de cei de la Caremil , a fost legat in serie , cu boxele ,adica nu s-au obosit sa traga 8 cabluri separate pt 4 boxe ci au mers cu 2 cabluri prin toate boxele .La masina aia nu se poate muta balansul stanga /dreapta , fata / spate.

Asta asa ca info , dar eu personal sa am masina noua,as cauta intai toate problemele posibile inainte sa ajung la reprezentanta , doar pt ca aia sunt schimbatori de piese si nu au mare background in servisare auto .

Masina nu e defectuoasa , nu te mai lua dupa ce zice lumea ,doar ca sunt unele chichite care in timp ti le mai ajustezi acasa .

Spor si nu te supara ,probabil o sa descoperi in timp ca reprezentanta e doar un service mult mai scump si mult mai cu pretentii, dar mecanicii adevarati niciodata nu stau pe 15mil/luna la un service !

Spor

#67
biker17

biker17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 15.09.2006
Wow, cam multi Opel hateri. Te-au luat tare de la inceput, trebuia sa te uiti la polo, la swift, la orice... numai opel nu. Apoi, "n-as da 12.5K pe o corsa".. zau? dar pe sh-uri din 1900 toamna ati da?
Masina e foarte frumoasa, foarte spatioasa la interior (cel putin in fata lasa impresia de masina compacta), din ce stiu ai distributie pe lant, cred ca ai luat cea mai buna alegere.
Legat de "probleme", intra pe forumul VW sa vezi: consum zdravan de ulei (1L la 10.000 km la golf7), probleme cu distributia, DSG-ul etc.

#68
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011
Io nu am zis ca nu e frumoasa ci doar ca este dezamagitor sa aiba defecte de noua . Sper s-o dreaga si sa se bucure de banii dati . Is socat de probleme ...

#69
MAVERICK_SS

MAVERICK_SS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 25.08.2005
@Al3csutzul: Atunci eu imi cer scuze, a fost o mica neintelegere in ceea ce priveste termenii pe care i-ai folosit Posted Image In acest caz, reprezentanta e doar din cauza garantiei, daca am 4 ani garantie, cand am probleme, o sa merg pana se satura de mine. Da, e adevarat ce spui, insa in cazul troncanitului am mers cu temele facute. Le-am zis concret ca am verificat in n locuri si ca nu mai am idei, plus a venit un mecanic cu mine ca sa reproduc zgomotul si si la verificare cand au ridicat masina pe elevator, am fost acolo. Singura data cand nu am fost de fata e cand au schimbat amortizorul, insa am verificat dupa si intr-adevar e schimbat. Cat timp toate operatiunile sunt pe hartie, am cu ce sa ii trag la raspundere daca in zona in care a avut loc interventia apare altceva. In cazul acesta probabil nu au stiut de unde e acel zgomot, doar ca se aude. La o adica ma bucur ca macar au avut o reactie in loc sa ma trimita la plimbare.

Si si acuma cand a aparut problema asta cu motorul care rezoneaza, prima data m-am uitat eu pe sub masina si la motor in sine sa vad daca nu e ceva ciudat pe acolo dar fara elevator, in fata la bloc nu prea vezi mare lucru. In acest caz trebuie sa fiu optimist ca nu imi schimba tot felul de piese doar de dragul de a schimba ceva plus ca problema nu poate sa ramana asa. Si aici iar ne intoarcem la garantie: cat timp am garantie o sa merg la reprezentanta, chiar daca nici eu nu sunt incantat de acest lucru. In ceea ce priveste documentarea, problema e ca masina e inca noua si nu prea au aparut probleme pe forumuri. Am gasit un forum englez unde am postat problema cu farul, 2 useri au fost cu aceeasi problema, din care 1 a descoperit ca si la el e aceeasi situatie cand si-a verificat farul ca sa vada de ce nu e la locul lui becul. Probleme generale nu prea sunt semnalate chair daca ele exista.

@cobi1: Nu prea am motiv ca sa imi schimbe masina. Au aparut probleme, s-au rezolvat in garantie, mai mult nu prea pot cere. Eventual daca as incerca sa ma judec cu ei dar si atunci nu vad sanse prea mari de castig. Astra K e frumoasa si imi face cu ochiul dar in primul rand e peste posibilitatile mele financiare si in al doilea rand pot sa spun ca urmatoarea masina sigur nu va fi Opel Posted Image In afara de asta nici nu recomand Opel nimanui de cand am atatea probleme cu masina.

@biker17: Am scris in primul post ca vreo 6 luni am tot cautat masina si am testat o gramada de marci. Pana la urma din punctul de vedere al raportului dotari-pret, Corsa a iesit pe primul loc. Acuma ca am avut ghinion, asta e. Incerc sa nu ma enervez desi nu e usor. Cand am cautat masina, am cautat ceva care sa arate bine si sa ma simt bine in ea. Testat: Polo, Fabia, Swift, Sandero, Yaris, Astra K, Astra J, Focus, Vitara, fiecare a avut ceva care m-a facut sa zic "nu, urmatorul", fie ca acel ceva a fost pretul, dotarile, motorizarea, aspectul interior si exterior etc. Sper ca la urmatoarea masina sa fiu mai norocos.

Edited by MAVERICK_SS, 29 January 2017 - 22:40.


#70
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
asta cu motorul rezonand, las-o asa , e posibil in timp sa se schimbe problema, ai sa vezi ! mergi macar 1 luna cu ea asa ,iar daca nici atunci nu se rezolva ,poti apela la cei de la reprezentanta, probabil un suport motor mai rigid.

La a mea masina ,am avut o perioada in care imi rezona schimbatorul de viteze ,daca nu puneam mana pe el efectiv paca vibra ceva sub masina, dupa cateva saptamani s-a rezolvat de la sine .

Daca vrei sa vezi probleme adevarate la masini si nu chichite ,cauta la VW ,ca sa dau un exemplu,masini premium ,scirocco la care proprietarii stau cu lunile fara masini pt ca se crapa motorul sau alte shit-uri .  Iar ca sa termin cu sfaturile, teoria fiabilitatii spune sa nu schimbi ceva care functioneaza ! :D

Spor,

#71
edi10000

edi10000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 06.09.2008
Fara suparare, dar se adevereste vorba din popor ca Opel este cea mai slaba marca germana (sau daca vreti, americana). Mai grav este ca aceasta Corsa este practic acelasi model cu cel pe care il inlocuieste (ei ii spun model nou, practic platforma tehnica este aceeasi) si totusi problemele persista iar pentru un model lansat la baza in 2006 sa nu rezolvi 10 ani mai tarziu problemele este grav. Ma uitam si la Astra K, e plin forumul lor de probleme, cost saving-ul se vede peste tot...

#72
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,947
  • Înscris: 13.04.2007
Nu este chiar asa, eu am un Opel Corsa D din mai 2007, o singura problema am avut, m-a lasat acumulatorul dupa 9 ani, in martie 2016. Cred ca e vorba si de bafta.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate