Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...
 Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat
 Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate
 Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier

S-a dus seceta pedologica?
 

V-ați dori să iasă probleme economice între S.U.A., Canada, Europa și China?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
51 replies to this topic

#37
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,404
  • Înscris: 06.02.2008
Daca am fi o mare putere poate mi-as dori bete-n roate la rivali. Dar cum nu suntem decat o bășină in vânt la nivel mondial, orice problema intre "granzi" ne flutura ca pe ultima cârpă. Asa ca nu..

#38
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,659
  • Înscris: 02.10.2009
Nici eu nu stiu de ce se tot screm atat canadienii cu vizele.
E clar si demonstrat ca cu tiganii si cersetorii se poate actiona rapid la nevoie, dar totusi ca sa se ajunga la actiune trebuie de multe conditii sau obstacole de inlaturat pentru ca in marea milostivenie a mai noilor socialisti vopsiti in liberali omu odata venit aici trebuie tratat “omeneste”, cautat la oua, facut referate, propus sederea sau expulzarea lucruri care in trecut durau luni de zile, timp in care tiganii tiganeau si cersetorii cerseau. S-a mai simplificat cu expulzarea, redus la cateva saptamani dar pana sa se implementeze bine a picat governu si a venit in loc o adunatura de diletanti de centru-stanga.

De lucru nu mai exista decat pentru chinezii care accepta bucurosi si salariul de acasa doar sa se simta “liberi” si fara frica de a fi bagati in valiza. Curand si slujbele acelea vor fi luate de sirieni.
Cersitul pe strada e afacere slaba plus ca in multe locuri, orase mari, e interzis. Ajutorul social de la stat nu e nici pe departe asa generos ca in Europa.

E foarte greu cu munca la negru, doar ceva ajutor prin familie, la rude, cunostinte, perioada scurta pentru ca nu se poate rezista mult fara carti de identitate, carduri de plata. Cash se foloseste tot mai putin. Cu depasirea vizei: se mai “aranjeaza” in cazuri motivate, altfel dupa o vreme tot te dibuiesc dupa ce trebuie sa arati un document.
Lucrurile cu viza au fost agravate de faptul ca s-au acordat usor pasapoarte moldovenilor de dincolo, ca se pot obtine pasapoarte romanesti la preturi “rezonabile”, ca e coruptie multa (ca le ei in Quebec :lol: ).

Daca va continua sa mearga prost economia vor fi nevoiti sa mai taie si din totalul de imigranti admisi anual, ca nu ar face decat sa creeze probleme. Cred ca imbecilitatea liberalilor are si ea o limita.
Cine chiar vrea sa vina ca turist nu se va impiedica asa usor de viza. Va cere si va primi daca chiar arata ca “pastraza legaturi puternice cu tara” astfel incat sa nu ramana dincolo. Plus ca trebuie bani, mii de dolari pentru excursie.
Oricum turismul din EU e slab,  2 milioane de turisti europeni anual, cei mai multi britanici, plus ca ei cheltuie putin fata de americani, japonezi sau chinezi.

#39
Allahu

Allahu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,401
  • Înscris: 30.07.2008
Pai cum se spune : intarata-i, drace !?
Razboiul dintre Rusia si Ucraina ne-a adus avantaje, sau nu ?
Ma gandesc ca daca va fi ceva intre SUA si China, nu vor mai avea timp si pentru noi.


#40
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014

View PostRosebud09, on 11 aprilie 2016 - 20:00, said:

Nici eu nu stiu de ce se tot screm atat canadienii cu vizele.
E clar si demonstrat ca cu tiganii si cersetorii se poate actiona rapid la nevoie, dar totusi ca sa se ajunga la actiune trebuie de multe conditii sau obstacole de inlaturat pentru ca in marea milostivenie a
De lucru nu mai exista decat pentru chinezii care accepta bucurosi si salariul de acasa doar sa se simta “liberi” si fara frica de a fi bagati in valiza. Curand si slujbele acelea vor fi luate de sirieni.


Foarte optimist te vad:))

#41
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,659
  • Înscris: 02.10.2009
Caut sa fiu optimist, dar scroafa e moarta-n cotet.
Eu o mai duc cu serviciul, nevasta la fel, copila va trebui sa caute inca mult si bine (pentru ca prea multa scoala strica...).
Nu cred ca vor fi probleme economice din cauza vizelor, ceva certuri intre parti, sa vada publicul cum se zbat conducatorii pentru dreptate :lol: .
Turismul e afacere grea pentru europeni dar deloc neglijabila nici pentru nord- americani, sunt multe lucruri in America care merita vazute macar odata in viata.

Sa pui vize e simplu cand e vorba de cateva tari, relativ marunte ca in cazul de fata, dar la zeci de milioane anual treaba se incurca, pana la urma mai mult se pierd bani. Si asa tot mai multi cetateni de pe aici se marginesc la excursii in sud, pe plajele calde, e mai ieftin ca in EU, mai ieftin si avionul, mai putin risc. mai mult confort.

In plus, noile generatii, X, Y par a avea mai putini bani de cheltuit pe excursii si o mult mai mica atractie fata de Europa, exceptand pe cei care au originea acolo.
Pentru milioane de asiatici stabiliti aici Europa e ceva ciudat, indepartat, ar merge si n-ar merge, baga-le viza si la revedere. Sa nu uitam ca viitorul este totusi al lor, nu al avortonilor arabi.

Daca ar fi probleme economice, de suferit mai tare ar suferi tot astia mici, ar incasa indirect cate o lovitura ratacita, dar cum abia se mai tin pe picioare aia poate ca-i doboara.

Sunt convins ca va fi o intelegere pana la urma intre UE sa US, sa "iasa bine", sa dea liber la intare fara viza dar la prima mica abatere, out, revin la vechea formula. Vinovatii de serviciu...

#42
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014
Nu am analizat niciodata serios treaba, dar din ce am vazut aici (Italia) tufistii americani sunt in mare parte din clasa mai "upper".

Tarile din Europa cu turism serios,turbeaza, nu vor accepta asa ceva, deja multe zone sunt lovite rau de sorta in ultimii doi ani din cauza disparitiei turistilor rusi.

#43
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Imi place cum ti,a iesit faza cu tufistii.
Sunt upper si e un fenomen normal. Europa, pt americani e ce e iordania pt tine.
E drept ca,i mai auzi ca se tin dw irlandwzi.scotieni sau italieni, dar asti,s la fel de legati de europa pe cat era nichita stanescu de rusia si nici atat.
Doar cu numele. Pt ei e suficient florida, california, hawaii. Atat.
Sa vrei sa mergi in europa tb sa fii din alt aluat, sa ai acest interes ( vexi comparatia cu iordania) sau sa ai bani kklau, sau pe acolo si sa bifezi in bucket list si grand touru de rigoare cu poze pe dunare si la roma
Asti,s 1% din populatie.

#44
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014
"Tufistii" nu a fost intentionat  :)

Cam asta e clasa de turisti americani pe aici, in mare parte in zonele scumpe, restaurante scumpe, lume eleganta, well educated(probabil), fasa de varsta 40-60 ani, evident mina de aur pentru cine ofera servicii pentru asa ceva.In nici un caz turism de masa,  poate mai vezi cate un student socialist:)) cu rucsacul in spate minunandu-se de Europa.

Edited by ionutzitaly, 12 April 2016 - 00:54.


#45
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
ii stiu. camasa, pantaloni scurti, sosete, birkenstock

politicosi, dar nu as baga mana in foc pentru educatie.

#46
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,659
  • Înscris: 02.10.2009

Quote


Termenul se referă la nevoile comisarilorpentru a face un bilanț al situației", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. "Se va discuta impactul economic, impactul politic și impactul asupra relațiilor externe cu aceste țări. Apoi, ei vor discuta următoarele etape posibile. "
Capitalele naționale și Parlamentul European ar avea ultimul cuvânt cu privire la eventuala suspendare a programului de scutire de vize de care se bucură vizitatorii din SUA. O astfel de decizie nu s-ar aplica în Marea Britanie și Irlanda, care au opt out-uri de la politica de vize a UE.
Oficialii americani, cu toate acestea, insistă asupra faptului că țări precum România, pur și simplu nu au îndeplinit cerințele pentru programul de scutire de vize.
Negocierile au fost complicate de reguli noi, SUA cere ca toti vizitatorii care au călătorit în Iran, Irak, Sudan sau Siria trebuie să solicite o viză - o mișcare care a înfuriat și Bruxelles.
Lupta pentru vize este doar un exemplu al relației transatlantice din ce în ce morocănoase. De la începutul anului 2016, cei doi s-au ciocnit pe toate, de la tratamentul fiscal al marilor grupuri de tehnologie din SUA în Europa, pentru a stabili dacă China ar trebui să fie tratată ca o "economie de piață".
http://www.ft.com/cm...l#axzz45Z6EOA6C

Momentul e prost, acum cand se apropie posibilitatea iesirii Marii Britanii din uniune, certuri pe tema asta n-ar face decat sa apropie destramarea. Mai bine ciocul mic pana se va gasi o situatie favorabila, sa nu uitam ca ponderea europenilor care vin in vizita peste Ocean este dintre britanici si irlandezi.

De fapt scutirea actuala de viza este pe trei luni, si  nu mai mult de trei luni in interval de 6 luni. Oricum se cere viza ptr US, dar electronica, o faci de pe calculator cu o zi inainte si e Ok. Ia sa trimiti sute de mii la ambasada... Posted Image

Quote

Sorry, I thought the point here is plain to see. I was trying to point out that certain countries within EU such as Bulgaria and Romania do not yet enjoy freedom of movement within EU's Schengen-zone. They are not qualified yet to be part of the Schengen passport-free travel zone. Isn't it inconsistent/hypocritical for Brussels bureaucrats to demand the USA to accept visa-free travel from the entire population within EU, including Bulgarians and Romanians?

L.E.
Educatia turistilor: nici mai buna nici mai rea decat altii. Cum au spus si altii, prapaditii, rednecks, analfabetii, chiar cu bani multi, nu stiu de Europa, nu-i interesaza cultura, n-au nici un respect pentru "daramaturile si ruinele alea" deci nu se inghesuie sa vina. Plus ca e scump, considerabil mai scump decat in Mexic, Cuba, Caraibe sau pe la ei. Doar Hawaii e mai scump. O excursie banala, cu agentie de turism de cartier tot costa 4-5000 pe saptamana si persoana. Departe de lux.
Cine vine in EU fie are ceva "radacini" pe acolo, fie chiar e interesat sa priceapa ceva.

Edited by Rosebud09, 12 April 2016 - 02:22.


#47
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014
Cam adevarata treaba care ai bolduit-o...

p.s. Romanii nu vor comenta mult, dar polonezii probabil sunt pe val.

#48
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007

View PostRosebud09, on 12 aprilie 2016 - 02:14, said:

http://www.ft.com/cm...l#axzz45Z6EOA6C

Momentul e prost, acum cand se apropie posibilitatea iesirii Marii Britanii din uniune, certuri pe tema asta n-ar face decat sa apropie destramarea. Mai bine ciocul mic pana se va gasi o situatie favorabila, sa nu uitam ca ponderea europenilor care vin in vizita peste Ocean este dintre britanici si irlandezi.

De fapt scutirea actuala de viza este pe trei luni, si  nu mai mult de trei luni in interval de 6 luni. Oricum se cere viza ptr US, dar electronica, o faci de pe calculator cu o zi inainte si e Ok. Ia sa trimiti sute de mii la ambasada... Posted Image

Din cate imi dau eu seama americanii vor ca Britania sa ramana in UE. Mai ales ca daca iese cred ca Scotia va cere iarasi referendum sa se desparta de Anglia si sa revina in UE.
Treburile sunt mult mai complicate pentru ca e vorba si de tratatul ala de liber schimb, circulatia persoanelor, marfurilor, banilor etc. Daca americanii insista sa fie seful cu orice pret si din orice pct de vedere s-ar putea sa se intoarca impotriva lor.
Mai ales ca influenta lor in UE e data de Britania si tarile estice in general (in special din cauza de Rusia si politica ei, si pentru ca SUA sunt elementul major in NATO), alea mari din vest cam vor sa scape de ei (nu de tot, doar de dominatia lor). Si ei tocmai le umilesc iarasi pe astea din est.
Dupa cum am spus, e deajuns ca Rusia sa mute inteligent acum, mana in mana cu Germania (Franta va veni si ea cu astia) si americanii pierd pe termen mediu si lung pozitii si influente importante..

View PostRosebud09, on 12 aprilie 2016 - 02:14, said:

--- Sorry, I thought the point here is plain to see. I was trying to point out that certain countries within EU such as Bulgaria and Romania do not yet enjoy freedom of movement within EU's Schengen-zone. They are not qualified yet to be part of the Schengen passport-free travel zone. Isn't it inconsistent/hypocritical for Brussels bureaucrats to demand the USA to accept visa-free travel from the entire population within EU, including Bulgarians and Romanians? ----  

Pai nici Britania nu e in Schengen (parca nici Irlanda), iar ca roman sau bulgar nu-ti trebuie pasaport sa intri acolo, doar buletinu. De asta zic ca oamenii aia par sa nu-nteleaga niste lucruri. Nu mai spun ca intrarea in Schengen are alte dedesubturi care tin de alte lucruri decat economia sau coruptia locala sau mai stiu eu ce.
Nu-nteleg nici ce-i mana de fapt in lupta, ei au peste 30 de milioane de ilegali sud-americani (si o crima organizata legata de cartelurile alea care e de proportii gigantice) si se sperie ca o sa vina cine, cateva sute sau mii de tigani din Balcani, care o sa stea ilegal peste viza si o sa le fure din buzunare in metroul din New York? Ori cateva mii de romani sau bulgari sau polonezi care o sa lucreze cateva luni la negru? Si pentru asta isi distrug reputatia (si influenta) in Europa de est si se cearta cu UE? De asta zic, ori sunt cam prosti, ori din cauza arogantei se departeaza tot mai mult de realitate.

#49
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014
La nivel diplomatic e mai avantajos daca americanii lasa de la ei de data asta...

#50
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
cuvantul diplomatie e un pic strain de politica americana, chiar daca kissinger a scris o carte cu acest nume

#51
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014
O carte buna, chiar daca nu-mi place personajul.

#52
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,105
  • Înscris: 04.03.2014
Decizia s-a amanat pe 12 Iulie.  E nevoie de unanimitate(in afara de UK si Irlanda) orice tara poate sa blocheze initiativa UE.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate