Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce e mai periculos? (mancare)
Last Updated: Apr 27 2018 19:57, Started by
karax
, Apr 24 2018 11:02
·
0
#37
Posted 26 April 2018 - 11:36
Gustul placut n-are legatura cu cat de sanatoasa e mancarea,
in speta: chipsuri, snaxuri, ciocolata, antigel si loctite 222. Edited by MarianG, 26 April 2018 - 11:37. |
#38
Posted 26 April 2018 - 19:50
Ba si la alea , ca la un moment te suprasaturezi de ele si nu ti se mai par asa gustoase , daca faci exces. Insa in principiu lucrurile otravitoare sunt naspa la gust.
|
#39
Posted 27 April 2018 - 19:37
Ce e mai periculos? (mancare)
taman am postat pe o alta arie Cand eram copil… Painea era, cel mai adesea, neagra-maronie, avea miez si coaja, coaja avea 0.3-0.5 mm grosime, putin crocanta, se potrivea de minune cu oricare fruct cazut pe jos in gradina (nu se numea livada decat la scoala) O felie taiata din acea paine, putea fi “pregatita” astfel: ori se trecea printr-un castron cu apa apoi se presara zahar TOS, ori se rumenea intr-o tigaie sau chiar pe plita si iarasi se presara zahar TOS “Cubuletele” de zahar nu erau doar preferatele copiilor, ci si ale unor animale Se putea face o ciorba din foi de ceapa verde sau din Frunze de salata Oreo de azi nu se compara cu biscuitii “berceni” de altadata Lista fiind prea lunga, (trebuia sa adaug macar untura de porc), eu tin sa subliniez ca nu stilul de viata face diferenta, si nici alimentatia ci alimental in sine La 18 ani aveam 1.62 si 57 kg Nu mergea lumea la sala, lumea mergea la sapa sau la coasa Alimentele produse cu si conform tehnologiei de azi sunt cele care dauneaza Nu e o problema mancatul cartofilor prajiti, ci cartoful in sine si uleiul in care este prajit Nu e o problema mancatul dulciurilor, ci zaharul in sine, continut in acele dulciuri Daca un porc sau curcan se “ingrasau” intr-un an, SANATOS vorbind, carnea de porc sau curcan ingurgitata azi este de minim 3 ori fortata, asa ca omul consuma, de fapt, compusii chimici ca si diferenta Asa ca nu tine de vointa, nu tine de probeme psihice, nu tine de stil de viata,….tine de shaorma in sine Daca poti produce in curtea ta cele necesare, poti “fabrica” si manca shaorma pe fiecare zi, la fiecare masa |
#40
Posted 27 April 2018 - 19:45
karax, on 26 aprilie 2018 - 09:29, said:
Pofta? Pofta o reprezinta nevoia organismului sa isi ia substantele necesare. Gustul placut nu e altceva decat un semn ca mancarea aia e sanatoasa. Nu degeaba mancarea nesanatoasa nu miroase bine, stie organismul ce cere Una e sa ai pofta de mancare si alta e sa poftesti placerile gustative mancand exagerat vizavi de necesarul intru a iti mentine proportiile si sanatatea. Cultivarea poftelor fata de placeri, formeaza un necesar nefiresc ce se cere satisfacut; asta nu mai e necesitate, e dependenta. Edited by altnume, 27 April 2018 - 19:47. |
#41
Posted 27 April 2018 - 19:51
Pai mancatul din depresie se bazează tot pe cererea organismului de mai multa mancare ,adica creste necesarul de vitamine, minerale etc
|
#42
Posted 27 April 2018 - 19:53
LORELYAN, on 27 aprilie 2018 - 19:37, said:
Nu e o problema mancatul cartofilor prajiti, ci cartoful in sine si uleiul in care este prajit Nu e o problema mancatul dulciurilor, ci zaharul in sine, continut in acele dulciuri Quote Asa ca nu tine de vointa, nu tine de probeme psihice, nu tine de stil de viata,… Oamenii ajung dependeti de obiceiul de a consuma dulciuri, prajeli etc. De ce? Intrucat poftesc placerea mancatului si placerea gusturilor respective. Edited by altnume, 27 April 2018 - 19:54. |
#43
Posted 27 April 2018 - 19:53
#44
Posted 27 April 2018 - 19:57
karax, on 27 aprilie 2018 - 19:51, said:
Pai mancatul din depresie se bazează tot pe cererea organismului de mai multa mancare ,adica creste necesarul de vitamine, minerale etc Asa si pofta in sine sau placerea, reprezinta cereri si oferte electrochimice ale oraganismului, asta nu le face insa sa fie altceva decat pofte si placeri scapate de sub control, dependenta. Edited by altnume, 27 April 2018 - 20:06. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users