Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto
 Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare
 Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT
 

Totul despre Pizza! (Pizzerie)

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
347 replies to this topic

#217
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
Cu simplu și fără bătăi de cap sunt de acord :)

#218
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 13.03.2007
Eu cu tot, cu exceptia " pizza" . Ii putem spune chis lorraine si e ok ! ;) .

Acum ,sunt de acord ca fiecare face pizza cum ii place , daca am face toti la fel nu ar mai exista diversitate!

#219
Pascalau

Pascalau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 24.02.2007

View PostDodo03, on 09 martie 2019 - 15:55, said:

Scuze de off, dar pasiunea e prea mare si despre asta pot sa vb doar pe forumuri de prin tarile calde, nu prea am vazut nimic activ pe la noi. Posted Image

Uite aici: https://www.espresso...reparata-acasă

#220
kabanIbucii

kabanIbucii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 05.02.2019
Nu toti sunt bucatari pasionati Unii sunt bucatari de nevoie

#221
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
Nu e important ce gătești. Nu e important nici ce mănânci. (Ma rog...e, dar din alte motive :)).
Pot iesi chestii foarte gustoase și din improvizații.
Însă încadrarea acestora in categoria corecta, e importantă.


#222
Postasul666

Postasul666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 11.09.2017
Salutare! Am citit cateva pagini la începutul topicului si nu am gasit ce ma interesează. Asa ca am sarit direct la final sa scriu. Vreau sa fac un cuptor pentru pizza, lahmacun ai alte minunatii. Nu vreau ceva profi, dar sa fie totuși ok. Momentan am unul făcut din lut, cu o cupola groasa de vreo 10 cm și izolat cu vata de sticla de 10 cm. Insa este cam mic, l-am facut mai mult un "joaca". Asa ca mi-as dori unul putin mai mare, sa intre pe usa o pizza de minim 25 cm si sa tina căldură mai mult timp. Oare merge facuta cupola din caramida? Sau e obligatoriu samota? Ca izolatie voi folosi patura de fibra ceramica.

#223
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 13.03.2007
Cred ca pe aria de constructii ai mai mult succes noi cei de-aici venim cu blatul sa il coacem dupa ce l-ai construit. :) https://forum.softpe...tar-de-gradina/

#224
rokyronnie

rokyronnie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 21.09.2007
Care este cea mai buna făină pentru pizza ce se găsește în România? aparent, Caputo nu prea este nicăieri, cel puțin eu nu am găsit.
De asemena, a încercat cineva varianta coacerii pe piatră sau placă de oțel în cuptorul electric de acasă?

#225
Pascalau

Pascalau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 24.02.2007
Caputo iau din Metro. Cea cu 14% proteine.
O piatra sau  placa de metal face minuni! E foarte buna pentru copt pizza.

#226
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,031
  • Înscris: 31.07.2007
Am citit tot topicu' asta si am incercat si io. Am folosit reteta lui rzvanpopescu de la pagina 7 cu niste mici modificari: in cei 190ml apa cu care se amesteca faina am pus si ulei de masline, cam o lingura. Practic am facut 2 transe: una pusa in frigider peste noapte si una lasata la dospit la temperatura camerei vreo 7 ore, acoperita cu o patura. Rezultatele au fost foarte similare. Faina folosita a fost de tip 550.
Nu am inca dexteritatea necesara pentru a rotunji pizza "din mana" si nu aveam facalet acasa. Asa ca i-am dat forma cu o sticla de vin si tragand de margini. Posted Image Sosul de rosii l-am facut cu rosii intregi de la conserva mixate cu mixeru' ala teava de-l tii in mana, am agaugat sare, piper, putin zahar, putin ulei de masline si oregano. Imi place cum a iesit, gustu' ii pe masura. :D

Attached Files



#227
rokyronnie

rokyronnie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 21.09.2007
Înțeleg din ce am mai studiat pe net, ca pentru o pizza italiană autentică este nevoie de o făină cu minim 13% proteine respectiv un factor W de 300 sau dacă se poate chiar mai mare (13,5-15% cu W 340 - 400). În afară de Caputo, care aparent se găsește mai greu, ce alta firmă producătoare de făină recomandați? care să îndeplinească aceste caracteristici.

#228
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
Știu ca sunt și unele ungurești.
Foloseau foștii mei asociați de la restaurant, in unele cazuri.

#229
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
Pe unde se mananca cea mai buna si autentica pizza in Bucuresti?

#230
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Daca vrei pizza autentica napoletana, in oras, Mamizza, livrare acasa sau la pachet,Tudi's.


#231
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
La mamizza (ce nume penibil) am fost si nu mai calc pe acolo. In primul rand ne-a adus pizzele cu blatul necopt (a se intelege, pe margini blatul era coca) apoi e jaf la drumu mare, pe doua pizza, un suc o bautura si doua prajituri am dat aproape 200lei. Plus ca nu mi-a placut locatia deloc, adica  te vrei fancy dar tu aratati a kaufland.

Tudis asta imi tot apare pe instagram, o sa incerc si aici. ms.

Mitza

Attached Files



#232
rokyronnie

rokyronnie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 21.09.2007
200 lei pentru 2x pizza 2xbauturi si 2xprajituri? ce prăjitură v-a adus, cu 3 stele michelin? Posted Image
În istoria ei, eu știu că pizza este mâncarea săracului.

#233
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,479
  • Înscris: 04.05.2006
Și burgerul era un fel de mici americani...:)


#234
rokyronnie

rokyronnie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 21.09.2007
Bine punctat! Posted Image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate