Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Primele supermaketuri, hypermarke...

Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...
 Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie
 CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri
 Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul
 

Totul despre Pizza! (Pizzerie)

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
347 replies to this topic

#199
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,464
  • Înscris: 30.10.2003
Ce faina folositi la aluat? Parca au niste numere 000, 650. E vreo diferenta?

Se poate pune si faina integrala (partial)?

#200
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
650 este cea mai buna pentru pizza si paine. 000 ( sau 480 faina nula) este buna pentru prajituri sau torturi. Mai sunt cateva tipuri. 550 buna la toate. 1250-1350 - faina neagra.

#201
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,460
  • Înscris: 04.05.2006

View PostBursul, on 19 octombrie 2018 - 11:15, said:

Ce faina folositi la aluat? Parca au niste numere 000, 650. E vreo diferenta?

Se poate pune si faina integrala (partial)?
Pai 650, este pana la urma o faina integrala parțial :)
La pizza se folosește de regula 550, sau 480.
E diferența mare între 000 și celelalte. Asta nula, Are mai mult amidon și mai puțin gluten, ceea ce o face improprie pentru aluaturile dospite.

#202
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
-fac si eu aluat de pizza cu faina,apa,oua,drojdie 7g dr oetker , dar nu se coace aluatul in tava la cuptor, cam ramane nefacuta desi se prajeste pe fund, pun ulei pe tava...care e cauza?

#203
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 13.03.2007

Ce temperatura ai in cuptor?
Incearca sa pui mai putine ingrediente pe de-asupra. Eu folosesc exclusiv sos tomat, mozzarela de bivolita, busuioc si salam picant. Adaug parmezan /pecorino si un strop de ulei de masline....atat! :)

Aluatul de pizza contine doar apa, faina sare si drojdie...fara oua...lapte....
Optional se poate adauga 1.2% ulei de masline ce ajuta la coacere in cuptorul de acasa, temperatura minim 250C .
Cuptorul meu se incalzeste pana la 300C si folosesc piatra de copt, iar in maxim 6 minute este gata.

Edited by Dodo03, 08 March 2019 - 21:38.


#204
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,460
  • Înscris: 04.05.2006

View Postcristirg, on 08 martie 2019 - 21:01, said:

-fac si eu aluat de pizza cu faina,apa,oua,drojdie 7g dr oetker , dar nu se coace aluatul in tava la cuptor, cam ramane nefacuta desi se prajeste pe fund, pun ulei pe tava...care e cauza?
-la pizza nu se pun oua. Lapte se mai folosește, dar cantitate mică, diluat cu apa.
-faci prea groasa foaia
-nu ai temperatura necesară in cuptor

Pizza se face la temperatura ridicată

#205
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 13.03.2007
L.E : Pentru rezultate imbunatatite aluatul se dospeste 4-6 ore la temperatura camerei si apoi la frigider 24-48 ore. Cel mai bun rezultat l-am avut la 48 ore :

#206
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
si fara ou, si subtire foaia si tot nu se face, daca dau tare la cuptor se arde

-voi puneti ulei pe tava?

-eu pun ulei si dupa aluatul crescut

#207
Pascalau

Pascalau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 24.02.2007
Special pentru pizza mi-am facut o placa din metal pe care o incing la 300 grade, cat poate cuptorul. A redus timpul de coacere de la 10min la 5 min.
In ultima vreme am facut mai mult pizza turceasca. lahmachun. E ceva deosebit de bun!

Attached Files



#208
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 13.03.2007

View Postcristirg, on 08 martie 2019 - 22:02, said:

si fara ou, si subtire foaia si tot nu se face, daca dau tare la cuptor se arde

-voi puneti ulei pe tava?

-eu pun ulei si dupa aluatul crescut

Foloseste hartie de copt, uleiul arde aluatul.
Ce inseamna "tare " la cuptor?

#209
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012

View PostDodo03, on 08 martie 2019 - 22:07, said:


Ce inseamna "tare " la cuptor?

la maxim...

#210
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,460
  • Înscris: 04.05.2006
Pai cum se traduce acel maxim in grade?

#211
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View PostBursul, on 19 octombrie 2018 - 11:15, said:

Ce faina folositi la aluat? Parca au niste numere 000, 650. E vreo diferenta?
Da, este. Și Nu este
000 sau 0000 se referă la cât de fin e măcinată făina. mai multe 0, mai fină făina.
650 se referă la conținutul de substanță uscată din făină. În mare e un inidicator al conținutului de proteină (gluten) din făină.

Nu se pot compara una cu alta, că-s mere și pere.

View PostPascalau, on 08 martie 2019 - 22:03, said:

Special pentru pizza mi-am facut o placa din metal
ce metal și cât de groasă? Întreb pentru un prieten :)

Edited by DaculScoril0, 08 March 2019 - 23:01.


#212
Pascalau

Pascalau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 24.02.2007
Nu stiu exct ce metal este. Are 6mm grosime. Am avut o placa de metal prin curte, am taiat-o la laser, am lustruit-o si am dat-o cu ulei. Rezultatul intrece asteptarile.

#213
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 13.03.2007
Pentru prieten :) ...iti recomand acest tip de piatra : http://pietredecopt....t.com/2018/?m=0
. Este excelenta , retine caldura extraordinar de mult si rezultatele sunt pe masura. Eu am modelul de 3cm grosime, greutate in jur de 7kg :)

Attached Files


Edited by Dodo03, 09 March 2019 - 08:57.


#214
Pascalau

Pascalau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 24.02.2007
Trecem la artileria grea? Painea?
Arata bine. Ai facut-o cu maia sau cu drojdie?

#215
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 13.03.2007
:) Aia e cu maia , dospita la rece 24h. Fac si cu drojdie dar e o mare, mica diferenta :gust , culoare , coaja, miez....totul este diferit. Asta e cu cartofi copti si ierburi mediteraneene.
Scuze de off, dar pasiunea e prea mare si despre asta pot sa vb doar pe forumuri de prin tarile calde, nu prea am vazut nimic activ pe la noi. :)

Attached Files



#216
kabanIbucii

kabanIbucii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 05.02.2019
Eu fac pizza cu aluat de foietaj din comert Simplu si bun Si fara batai de cap

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate