Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Totul despre Pizza! (Pizzerie)
Last Updated: Feb 10 2024 19:30, Started by
Fetcu
, Nov 16 2017 19:23
·
3
#199
Posted 19 October 2018 - 11:15
Ce faina folositi la aluat? Parca au niste numere 000, 650. E vreo diferenta?
Se poate pune si faina integrala (partial)? |
#200
Posted 19 October 2018 - 12:39
650 este cea mai buna pentru pizza si paine. 000 ( sau 480 faina nula) este buna pentru prajituri sau torturi. Mai sunt cateva tipuri. 550 buna la toate. 1250-1350 - faina neagra.
|
#201
Posted 19 October 2018 - 13:02
Bursul, on 19 octombrie 2018 - 11:15, said:
Ce faina folositi la aluat? Parca au niste numere 000, 650. E vreo diferenta? Se poate pune si faina integrala (partial)? La pizza se folosește de regula 550, sau 480. E diferența mare între 000 și celelalte. Asta nula, Are mai mult amidon și mai puțin gluten, ceea ce o face improprie pentru aluaturile dospite. |
#202
Posted 08 March 2019 - 21:01
-fac si eu aluat de pizza cu faina,apa,oua,drojdie 7g dr oetker , dar nu se coace aluatul in tava la cuptor, cam ramane nefacuta desi se prajeste pe fund, pun ulei pe tava...care e cauza?
|
#203
Posted 08 March 2019 - 21:33
Ce temperatura ai in cuptor? Incearca sa pui mai putine ingrediente pe de-asupra. Eu folosesc exclusiv sos tomat, mozzarela de bivolita, busuioc si salam picant. Adaug parmezan /pecorino si un strop de ulei de masline....atat! Aluatul de pizza contine doar apa, faina sare si drojdie...fara oua...lapte.... Optional se poate adauga 1.2% ulei de masline ce ajuta la coacere in cuptorul de acasa, temperatura minim 250C . Cuptorul meu se incalzeste pana la 300C si folosesc piatra de copt, iar in maxim 6 minute este gata. Edited by Dodo03, 08 March 2019 - 21:38. |
#204
Posted 08 March 2019 - 21:38
cristirg, on 08 martie 2019 - 21:01, said:
-fac si eu aluat de pizza cu faina,apa,oua,drojdie 7g dr oetker , dar nu se coace aluatul in tava la cuptor, cam ramane nefacuta desi se prajeste pe fund, pun ulei pe tava...care e cauza? -faci prea groasa foaia -nu ai temperatura necesară in cuptor Pizza se face la temperatura ridicată |
#205
Posted 08 March 2019 - 22:01
L.E : Pentru rezultate imbunatatite aluatul se dospeste 4-6 ore la temperatura camerei si apoi la frigider 24-48 ore. Cel mai bun rezultat l-am avut la 48 ore :
|
#206
Posted 08 March 2019 - 22:02
si fara ou, si subtire foaia si tot nu se face, daca dau tare la cuptor se arde
-voi puneti ulei pe tava? -eu pun ulei si dupa aluatul crescut |
#207
Posted 08 March 2019 - 22:03
Special pentru pizza mi-am facut o placa din metal pe care o incing la 300 grade, cat poate cuptorul. A redus timpul de coacere de la 10min la 5 min.
In ultima vreme am facut mai mult pizza turceasca. lahmachun. E ceva deosebit de bun! Attached Files |
#208
Posted 08 March 2019 - 22:07
|
#209
Posted 08 March 2019 - 22:25
#211
Posted 08 March 2019 - 23:03
Bursul, on 19 octombrie 2018 - 11:15, said:
Ce faina folositi la aluat? Parca au niste numere 000, 650. E vreo diferenta? 000 sau 0000 se referă la cât de fin e măcinată făina. mai multe 0, mai fină făina. 650 se referă la conținutul de substanță uscată din făină. În mare e un inidicator al conținutului de proteină (gluten) din făină. Nu se pot compara una cu alta, că-s mere și pere. Pascalau, on 08 martie 2019 - 22:03, said:
Special pentru pizza mi-am facut o placa din metal Edited by DaculScoril0, 08 March 2019 - 23:01. |
#212
Posted 09 March 2019 - 06:33
Nu stiu exct ce metal este. Are 6mm grosime. Am avut o placa de metal prin curte, am taiat-o la laser, am lustruit-o si am dat-o cu ulei. Rezultatul intrece asteptarile.
|
#213
Posted 09 March 2019 - 08:55
Pentru prieten ...iti recomand acest tip de piatra : http://pietredecopt....t.com/2018/?m=0
. Este excelenta , retine caldura extraordinar de mult si rezultatele sunt pe masura. Eu am modelul de 3cm grosime, greutate in jur de 7kg Attached FilesEdited by Dodo03, 09 March 2019 - 08:57. |
|
#214
Posted 09 March 2019 - 15:12
Trecem la artileria grea? Painea?
Arata bine. Ai facut-o cu maia sau cu drojdie? |
#215
Posted 09 March 2019 - 15:55
Aia e cu maia , dospita la rece 24h. Fac si cu drojdie dar e o mare, mica diferenta :gust , culoare , coaja, miez....totul este diferit. Asta e cu cartofi copti si ierburi mediteraneene.
Scuze de off, dar pasiunea e prea mare si despre asta pot sa vb doar pe forumuri de prin tarile calde, nu prea am vazut nimic activ pe la noi. Attached Files |
#216
Posted 09 March 2019 - 16:48
Eu fac pizza cu aluat de foietaj din comert Simplu si bun Si fara batai de cap
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users