Totul despre Pizza! (Pizzerie)
Last Updated: Feb 10 2024 19:30, Started by
Fetcu
, Nov 16 2017 19:23
·
3
#1
Posted 16 November 2017 - 19:23
As vrea ca sa vorbim despre modul cum se face pizza. Absolut totul... Cum faceti aluatul, ce ingrediente folositi,cat timp lasati sa creasca aluatul,in ce cuptoare faceti pizza,ce temperatura... Etc etc.... Si bineinteles si pozee cu rezultatul final [ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/f8cf32ab9deb8f1f65a86b96ae072494.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/af3122118e1110d370e7d0a21b07b10f.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/885e17243c3f310b9f203f9cb440e016.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/847cc1a818e836b85412ebbad22c599e.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/0dcf320c498fb1258e08614e5135edb3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/ec910fb75e7001fe727d51d37c828415.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/e83813efc57078da66ca2f8ddd270c48.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/6c59cf2a3369eb020c7a7b40125bfa8c.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#3
Posted 16 November 2017 - 19:33
Arata super bine. Lucrezi cumva in domeniu ? Ca vad o masa metalica specifica.
|
#5
Posted 16 November 2017 - 19:36
#6
Posted 16 November 2017 - 19:43
#7
Posted 16 November 2017 - 19:46
#8
Posted 16 November 2017 - 19:47
giulio, on 16 noiembrie 2017 - 19:43, said:
Dacă știai de ce a întrebat nu mai scriai asta. @Bursul Mi s-a înfipt în cap topicul ăla Pe loc mi-ai adus aminte de el! |
#9
Posted 16 November 2017 - 19:51
Arata bine... dar unele din ele sunt reglate din coca si alte amidoane (ex: porumb). De ce ar pune cineva papusoi in pizza.. si de cand merge papusoiul amestecat cu coca in alimentatie?
O pizza serioasa trebuie sa aiba un blat subtire de coca si restul proteina nene... ca aia e baza alimentatiei. Aia din imaginea nr 6 corespunde calitativ.. restul par contra-facaturi... reglate din coca. Edited by rosix, 16 November 2017 - 19:55. |
#10
Posted 16 November 2017 - 19:57
Nebunule, cat de bine arata pozele tale. O sa urmăresc atent acest topic
|
|
#11
Posted 16 November 2017 - 20:01
rosix, on 16 noiembrie 2017 - 19:51, said: Arata bine... dar unele din ele sunt reglate din coca si alte amidoane (ex: porumb). De ce ar pune cineva papusoi in pizza.. si de cand merge papusoiul amestecat cu coca in alimentatie? O pizza serioasa trebuie sa aiba un blat subtire de coca si restul proteina nene... ca aia e baza alimentatiei. Aia din imaginea nr 6 corespunde calitativ.. restul par contra-facaturi... reglate din coca. rzvanpopescu, on 16 noiembrie 2017 - 19:33, said: Arata super bine. Lucrezi cumva in domeniu ? Ca vad o masa metalica specifica. RealThing, on 16 noiembrie 2017 - 19:31, said: Era sa fac atac de cord |
#12
Posted 16 November 2017 - 20:01
E prea gros blatul pe margine, multi vor lasa acea portiune nemancata, e doar blat, fara topping. Practic aproape un sfert de pizza e "cheala"...
|
#13
Posted 16 November 2017 - 20:02
#14
Posted 16 November 2017 - 20:05
Exact... deci nu trebuie exagerat in grosimea blatului, plus in adaosuri de materiale ieftine pe suprafata pizza. De exemplu, dupa parerea mea, porumbul nu are ce cauta in pizza (chiar daca si Pizza Hut il foloseste). Cele mai bune ies cu blat echilibrat si mozarella, parmezan, ciuperci, prosciuto, masline, chestii din astea.
Sunt multe tipuri de pizza exagerate in branza - pai daca vrei coca cu branza, faci branzoaice, scovergi sau altele similare... coca cu branza si cu sos chiar nu merge. Mie blaturile imi par ok.. dar toate au aceeasi deficienta ca si cele facute in casa - blat crescut si uneori ars pe margini si nefacut/necrescut/crud in mijloc... Habar n-am care e explicatia dar, cand faci pizza la cuptorul de aragaz intotdeauna iese asa.... De aceea, daca n-as avea ce face cu banii mi-as lua un cuptor electric special ptr pizza cu o incinta mica, astfel incat sa se coaca cum trebuie. Niciodata la aragaz, fiind cuptorul mare, nu iese ce trebuie. Edited by rosix, 16 November 2017 - 20:07. |
#15
Posted 16 November 2017 - 20:11
Ce tip de drojdie folositi voi ? Proaspata, uscata sau homemade ? Secretul unei pizza de calitate sta in doua chestii, cuptorul pe lemne si drojdia care sa se activeze eficient, toate celelalte procedee tehnologice sunt secundare.
Nu vreau sa ma laud, dar in materie de pizza homemade sunt poate cel mai mare expert al Bucurestiului, fara sa am cuptor cu lemne, am obtinut rezultate similare cu ce a postat acel baiat care lucreaza intr-un restaurant de profil. Asta inseamna sa fi un bucatar iscusit, sa te descurci cu ingredientele la indemna si sa obtii un rezultat notabil, asta inseamna sa ai talent si valoare. Edited by doxan, 16 November 2017 - 20:12. |
|
#16
Posted 16 November 2017 - 20:19
rosix, on 16 noiembrie 2017 - 19:51, said:
Arata bine... dar unele din ele sunt reglate din coca si alte amidoane (ex: porumb). De ce ar pune cineva papusoi in pizza.. si de cand merge papusoiul amestecat cu coca in alimentatie? O pizza serioasa trebuie sa aiba un blat subtire de coca si restul proteina nene... ca aia e baza alimentatiei. Aia din imaginea nr 6 corespunde calitativ.. restul par contra-facaturi... reglate din coca. beshti d'acilea, lasa,ne sa balim in durerea noastra |
#17
Posted 16 November 2017 - 20:20
doxan, on 16 noiembrie 2017 - 20:11, said: Ce tip de drojdie folositi voi ? Proaspata, uscata sau homemade ? Secretul unei pizza de calitate sta in doua chestii, cuptorul pe lemne si drojdia care sa se activeze eficient, toate celelalte procedee tehnologice sunt secundare. Nu vreau sa ma laud, dar in materie de pizza homemade sunt poate cel mai mare expert al Bucurestiului, fara sa am cuptor cu lemne, am obtinut rezultate similare cu ce a postat acel baiat care lucreaza intr-un restaurant de profil. Asta inseamna sa fi un bucatar iscusit, sa te descurci cu ingredientele la indemna si sa obtii un rezultat notabil, asta inseamna sa ai talent si valoare. |
#18
Posted 16 November 2017 - 20:20
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users