Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Totul despre Pizza! (Pizzerie)

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
347 replies to this topic

#1
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014
As vrea ca sa vorbim despre modul cum se face pizza. Absolut totul... Cum faceti aluatul, ce ingrediente folositi,cat timp lasati sa creasca aluatul,in ce cuptoare faceti pizza,ce temperatura... Etc etc.... Si bineinteles si pozee cu rezultatul final :D [ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/f8cf32ab9deb8f1f65a86b96ae072494.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/af3122118e1110d370e7d0a21b07b10f.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/885e17243c3f310b9f203f9cb440e016.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/847cc1a818e836b85412ebbad22c599e.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/0dcf320c498fb1258e08614e5135edb3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/ec910fb75e7001fe727d51d37c828415.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/e83813efc57078da66ca2f8ddd270c48.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171116/6c59cf2a3369eb020c7a7b40125bfa8c.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006
Era sa fac atac de cord :lol:

#3
rzvanpopescu

rzvanpopescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 21.08.2015
Arata super bine. Lucrezi cumva in domeniu ? Ca vad o masa metalica specifica.

#4
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
Unde-i ananasul?

#5
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View PostBursul, on 16 noiembrie 2017 - 19:33, said:

Unde-i ananasul?
Posted Image

#6
giulio

giulio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 26.12.2006

View PostBursul, on 16 noiembrie 2017 - 19:33, said:

Unde-i ananasul?

halatu' , cat costa halatu' ?

#7
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

View PostFetcu, on 16 noiembrie 2017 - 19:23, said:

Mie nu-mi plac, de regula, portiunile mai arse de pe margini. Altfel insa...jos palaria!

#8
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View Postgiulio, on 16 noiembrie 2017 - 19:43, said:

Dacă știai de ce a întrebat nu mai scriai asta.

@Bursul
Mi s-a înfipt în cap topicul ăla :D Pe loc mi-ai adus aminte de el!

#9
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Arata bine... dar unele din ele sunt reglate din coca si alte amidoane (ex: porumb). De ce ar pune cineva papusoi in pizza.. si de cand merge papusoiul amestecat cu coca in alimentatie?

O pizza serioasa trebuie sa aiba un blat subtire de coca si restul proteina nene... ca aia e baza alimentatiei.
Aia din imaginea nr 6 corespunde calitativ.. restul par contra-facaturi... reglate din coca.

Edited by rosix, 16 November 2017 - 19:55.


#10
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,488
  • Înscris: 18.06.2007
Nebunule, cat de bine arata pozele tale. O sa urmăresc atent acest topic

#11
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014

View Postrosix, on 16 noiembrie 2017 - 19:51, said:

Arata bine... dar unele din ele sunt reglate din coca si alte amidoane (ex: porumb). De ce ar pune cineva papusoi in pizza.. si de cand merge papusoiul amestecat cu coca in alimentatie?

O pizza serioasa trebuie sa aiba un blat subtire de coca si restul proteina nene... ca aia e baza alimentatiei.
Aia din imaginea nr 6 corespunde calitativ.. restul par contra-facaturi... reglate din coca.
Nu sunt contra facute domnule... Diferenta dintre ele este timpul de crestere al aluatului. Poza nr 6 nui o pizza prea reusita!

View Postrzvanpopescu, on 16 noiembrie 2017 - 19:33, said:

Arata super bine. Lucrezi cumva in domeniu ? Ca vad o masa metalica specifica.
Da lucrez in domeniu... Nu am prea multa experienta dar ma descurc cat de putin:)

View PostRealThing, on 16 noiembrie 2017 - 19:31, said:

Era sa fac atac de cord :lol:
De ce? :)))

#12
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009
E prea gros blatul pe margine, multi vor lasa acea portiune nemancata, e doar blat, fara topping. Practic aproape un sfert de pizza e "cheala"...

#13
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006

View PostFetcu, on 16 noiembrie 2017 - 20:01, said:

De ce? Posted Image))

Pai nu gaseam un lighean in care sa-mi curga balele...no bine, cu ocazia asta ma apuc sa testez cuptorul si cu pizza Posted Image

Edited by RealThing, 16 November 2017 - 20:02.


#14
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Exact... deci nu trebuie exagerat in grosimea blatului, plus in adaosuri de materiale ieftine pe suprafata pizza. De exemplu, dupa parerea mea, porumbul nu are ce cauta in pizza (chiar daca si Pizza Hut il foloseste). Cele mai bune ies cu blat echilibrat si mozarella, parmezan, ciuperci, prosciuto, masline, chestii din astea.
Sunt multe tipuri de pizza exagerate in branza - pai daca vrei coca cu branza, faci branzoaice, scovergi sau altele similare... coca cu branza si cu sos chiar nu merge.

Mie blaturile imi par ok.. dar toate au aceeasi deficienta ca si cele facute in casa - blat crescut si uneori ars pe margini si nefacut/necrescut/crud in mijloc... Habar n-am care e explicatia dar, cand faci pizza la cuptorul de aragaz intotdeauna iese asa....

De aceea, daca n-as avea ce face cu banii mi-as lua un cuptor electric special ptr pizza cu o incinta mica, astfel incat sa se coaca cum trebuie. Niciodata la aragaz, fiind cuptorul mare, nu iese ce trebuie.

Edited by rosix, 16 November 2017 - 20:07.


#15
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,502
  • Înscris: 22.12.2015
Ce tip de drojdie folositi voi ? Proaspata, uscata sau homemade ? Secretul unei pizza de calitate sta in doua chestii, cuptorul pe lemne si drojdia care sa se activeze eficient, toate celelalte procedee tehnologice sunt secundare.
Nu vreau sa ma laud, dar in materie de pizza homemade sunt poate cel mai mare expert al Bucurestiului, fara sa am cuptor cu lemne, am obtinut rezultate similare cu ce a postat acel baiat care lucreaza intr-un restaurant de profil.
Asta inseamna sa fi un bucatar iscusit, sa te descurci cu ingredientele la indemna si sa obtii un rezultat notabil, asta inseamna sa ai talent si valoare.

Edited by doxan, 16 November 2017 - 20:12.


#16
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postrosix, on 16 noiembrie 2017 - 19:51, said:

Arata bine... dar unele din ele sunt reglate din coca si alte amidoane (ex: porumb). De ce ar pune cineva papusoi in pizza.. si de cand merge papusoiul amestecat cu coca in alimentatie?

O pizza serioasa trebuie sa aiba un blat subtire de coca si restul proteina nene... ca aia e baza alimentatiei.
Aia din imaginea nr 6 corespunde calitativ.. restul par contra-facaturi... reglate din coca.

beshti d'acilea, lasa,ne sa balim in durerea noastra

#17
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014

View Postdoxan, on 16 noiembrie 2017 - 20:11, said:

Ce tip de drojdie folositi voi ? Proaspata, uscata sau homemade ? Secretul unei pizza de calitate sta in doua chestii, cuptorul pe lemne si drojdia care sa se activeze eficient, toate celelalte procedee tehnologice sunt secundare.
Nu vreau sa ma laud, dar in materie de pizza homemade sunt poate cel mai mare expert al Bucurestiului, fara sa am cuptor cu lemne, am obtinut rezultate similare cu ce a postat acel baiat care lucreaza intr-un restaurant de profil.
Asta inseamna sa fi un bucatar iscusit, sa te descurci cu ingredientele la indemna si sa obtii un rezultat notabil, asta inseamna sa ai talent si valoare.
Asa este, un pizzier adevarat trebuie sa se adapteze in orice situatie:)

#18
Elenistic

Elenistic

    Distrug pesedisti pe banda rulanta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,803
  • Înscris: 19.06.2017

View Postdoxan, on 16 noiembrie 2017 - 20:11, said:


Nu vreau sa ma laud, dar in materie de pizza homemade sunt poate cel mai mare expert al Bucurestiului,

I-auzi, boss! S-a spart caloriferu' si curge caldura la vecini!

Edited by Elenistic, 16 November 2017 - 20:25.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate