Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Totul despre Pizza! (Pizzerie)
#19
Posted 16 November 2017 - 20:21
Nici de cum cele mai reusite, e ce am gasit rapid pe HDD.
Edit: greseala mea, acuma vad, ca prima era o lasagna. Sorry Attached FilesEdited by doxan, 16 November 2017 - 20:23. |
#20
Posted 16 November 2017 - 20:24
pun si eu cateva poze. important la pizza facuta in cuptor acasa e sa avem o tava groasa ce retine caldura. eu folosesc una de fonta. la primavara vreau sa-mi fac un cuptor de lut. o pizza de calitate de 33cc iese cam la 3-4 lei.
Attached Files |
#21
Posted 16 November 2017 - 20:24
rosix, on 16 noiembrie 2017 - 20:05, said: Exact... deci nu trebuie exagerat in grosimea blatului, plus in adaosuri de materiale ieftine pe suprafata pizza. De exemplu, dupa parerea mea, porumbul nu are ce cauta in pizza (chiar daca si Pizza Hut il foloseste). Cele mai bune ies cu blat echilibrat si mozarella, parmezan, ciuperci, prosciuto, masline, chestii din astea. Sunt multe tipuri de pizza exagerate in branza - pai daca vrei coca cu branza, faci branzoaice, scovergi sau altele similare... coca cu branza si cu sos chiar nu merge. Mie blaturile imi par ok.. dar toate au aceeasi deficienta ca si cele facute in casa - blat crescut si uneori ars pe margini si nefacut/necrescut/crud in mijloc... Habar n-am care e explicatia dar, cand faci pizza la cuptorul de aragaz intotdeauna iese asa.... De aceea, daca n-as avea ce face cu banii mi-as lua un cuptor electric special ptr pizza cu o incinta mica, astfel incat sa se coaca cum trebuie. Niciodata la aragaz, fiind cuptorul mare, nu iese ce trebuie. |
#23
Posted 16 November 2017 - 20:25
rosix, on 16 noiembrie 2017 - 20:05, said: Mie blaturile imi par ok.. dar toate au aceeasi deficienta ca si cele facute in casa - blat crescut si uneori ars pe margini si nefacut/necrescut/crud in mijloc... Habar n-am care e explicatia dar, cand faci pizza la cuptorul de aragaz intotdeauna iese asa.... tie nu ar trebui sa ti se dea voie sa vorbesti despre pizza, mai putin sa emiti opnii critice. pizza se face la foc puternic si timp de expunere mic. temperaturile mari normal ca ard blatul pe margine, unde nu este protejat de nici'un sos, de nimic umed si la fel de normal ca in mijloc ramane un pic mai moale unde are tone de ingrediente ca sa'l protejeze (blatul). ideea e sa nu ramana nefacut in mijloc un plat reusit si copt ca la carne, fie la cuptor cu lemne, fie electric, MEREU va fi ars pe margine si moale la mijloc. asta in ideea ca nu mergem pe pizza americana gen Chicago unde este gros si mare ca un cozonac rosix, on 16 noiembrie 2017 - 20:05, said:
Mie blaturile imi par ok.. dar toate au aceeasi deficienta ca si cele facute in casa - blat crescut si uneori ars pe margini si nefacut/necrescut/crud in mijloc... Habar n-am care e explicatia dar, cand faci pizza la cuptorul de aragaz intotdeauna iese asa.... tie nu ar trebui sa ti se dea voie sa vorbesti despre pizza, mai putin sa emiti opnii critice. pizza se face la foc puternic si timp de expunere mic. temperaturile mari normal ca ard blatul pe margine, unde nu este protejat de nici'un sos, de nimic umed si la fel de normal ca in mijloc ramane un pic mai moale unde are tone de ingrediente ca sa'l protejeze (blatul). ideea e sa nu ramana nefacut in mijloc un plat reusit si copt ca la carne, fie la cuptor cu lemne, fie electric, MEREU va fi ars pe margine si moale la mijloc. asta in ideea ca nu mergem pe pizza americana gen Chicago unde este gros si mare ca un cozonac |
#24
Posted 16 November 2017 - 20:26
#25
Posted 16 November 2017 - 20:26
#26
Posted 16 November 2017 - 20:27
Si eu vreau sa-mi fac un cuptor folosind tipul acesta de caramizii pentru samotare, m-am gandit la o forma conica :
Attached FilesEdited by doxan, 16 November 2017 - 20:28. |
#27
Posted 16 November 2017 - 20:27
bilti, on 16 noiembrie 2017 - 20:24, said: pun si eu cateva poze. important la pizza facuta in cuptor acasa e sa avem o tava groasa ce retine caldura. eu folosesc una de fonta. la primavara vreau sa-mi fac un cuptor de lut. o pizza de calitate de 33cc iese cam la 3-4 lei. |
#28
Posted 16 November 2017 - 20:30
argentum, on 16 noiembrie 2017 - 20:25, said:
tie nu ar trebui sa ti se dea voie sa vorbesti despre pizza, mai putin sa emiti opnii critice. pizza se face la foc puternic si timp de expunere mic. temperaturile mari normal ca ard blatul pe margine, unde nu este protejat de nici'un sos, de nimic umed si la fel de normal ca in mijloc ramane un pic mai moale unde are tone de ingrediente ca sa'l protejeze (blatul). ideea e sa nu ramana nefacut in mijloc un plat reusit si copt ca la carne, fie la cuptor cu lemne, fie electric, MEREU va fi ars pe margine si moale la mijloc. asta in ideea ca nu mergem pe pizza americana gen Chicago unde este gros si mare ca un cozonac tie nu ar trebui sa ti se dea voie sa vorbesti despre pizza, mai putin sa emiti opnii critice. pizza se face la foc puternic si timp de expunere mic. temperaturile mari normal ca ard blatul pe margine, unde nu este protejat de nici'un sos, de nimic umed si la fel de normal ca in mijloc ramane un pic mai moale unde are tone de ingrediente ca sa'l protejeze (blatul). ideea e sa nu ramana nefacut in mijloc un plat reusit si copt ca la carne, fie la cuptor cu lemne, fie electric, MEREU va fi ars pe margine si moale la mijloc. asta in ideea ca nu mergem pe pizza americana gen Chicago unde este gros si mare ca un cozonac Edited by jm2010, 16 November 2017 - 20:32. |
|
#30
Posted 16 November 2017 - 20:33
jm2010, on 16 noiembrie 2017 - 20:30, said:
Esti pizzer din ala care face aluatul ca painea si ingrediente mizerabile? Genul "saorma cu de toate"? Poate ar trebui sa inveti ca o pizza adevarata are 2-3 ingrediente pe ea si aluatul NU este ars pe margine. Se arde la amatori doar. Ca idee asa, inainte sa ataci pe altii. Mai umbla prin lume sa vezi. du'te si te culca |
#31
Posted 16 November 2017 - 20:34
#32
Posted 16 November 2017 - 20:35
Eu din poze am inteles ca initiatorul lucreaza la firma de catering si vrea sa stie ce note ii dati la pizza, el fiind incepator.
Pai trebuia sa intrebi direct si nu sa vii cu vrajeli. |
#33
Posted 16 November 2017 - 20:36
jm2010, on 16 noiembrie 2017 - 20:30, said:
Esti pizzer din ala care face aluatul ca painea si ingrediente mizerabile? Genul "saorma cu de toate"? Poate ar trebui sa inveti ca o pizza adevarata are 2-3 ingrediente pe ea si aluatul NU este ars pe margine. Se arde la amatori doar. Ca idee asa, inainte sa ataci pe altii. Mai umbla prin lume sa vezi. |
|
#34
Posted 16 November 2017 - 20:37
foto cu pizza facuta la matteo napoli, pizzerie considerata de unii cea mai buna din italia
am pus foto pt remarcarea arsurilor blatului cat si faptul ca arata destuld e apropiat cu ce a pus initiatorul, in special in ultimile foto http://www.pizzeriadimatteo.com/ daca trebe sa'i invatam si pe astia cum sa faca pizza, e clar. le stim pe toate Attached FilesEdited by argentum, 16 November 2017 - 20:41. |
#35
Posted 16 November 2017 - 20:42
rid, on 16 noiembrie 2017 - 20:35, said: Eu din poze am inteles ca initiatorul lucreaza la firma de catering si vrea sa stie ce note ii dati la pizza, el fiind incepator. Pai trebuia sa intrebi direct si nu sa vii cu vrajeli. argentum, on 16 noiembrie 2017 - 20:37, said: foto cu pizza facuta la matteo napoli, pizzerie considerata de unii cea mai buna din italia am pus foto pt remarcarea arsurilor blatului cat si faptul ca arata destuld e apropiat cu ce a pus initiatorul, in special in ultimile foto http://www.pizzeriadimatteo.com/ daca trebe sa'i invatam si pe astia cum sa faca pizza, e clar. le stim pe toate |
#36
Posted 16 November 2017 - 20:58
Maaaai .....praduitorilor . Pizza sa face in cuptor cu lemne si trebuie sa arate cam asa :
Acum lucrez la un cuptor , dupa ce am terminat gratarul ( care este un Taj Mahal al tuturor gratarelor ) ...si care va fi cantecul meu de lebada . Usa va fi din sticla, temperatura controlata , se va servi doar cu vin rosu si muzica italiana ....vai voua , care nu o sa beneficiati ( poate cateva persoane , inca lucrez la selectie ) . Edited by JurasikMan, 16 November 2017 - 21:03. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users