Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Totul despre Pizza! (Pizzerie)
Last Updated: Feb 10 2024 19:30, Started by
Fetcu
, Nov 16 2017 19:23
·
3
#218
Posted 09 March 2019 - 22:31
Eu cu tot, cu exceptia " pizza" . Ii putem spune chis lorraine si e ok ! .
Acum ,sunt de acord ca fiecare face pizza cum ii place , daca am face toti la fel nu ar mai exista diversitate! |
#219
Posted 09 March 2019 - 22:46
Dodo03, on 09 martie 2019 - 15:55, said:
Scuze de off, dar pasiunea e prea mare si despre asta pot sa vb doar pe forumuri de prin tarile calde, nu prea am vazut nimic activ pe la noi. Uite aici: https://www.espresso...reparata-acasă |
#220
Posted 10 March 2019 - 12:25
Nu toti sunt bucatari pasionati Unii sunt bucatari de nevoie
|
#221
Posted 10 March 2019 - 15:10
Nu e important ce gãtești. Nu e important nici ce mãnânci. (Ma rog...e, dar din alte motive ).
Pot iesi chestii foarte gustoase și din improvizații. Însã încadrarea acestora in categoria corecta, e importantã. |
#222
Posted 10 March 2019 - 18:23
Salutare! Am citit cateva pagini la începutul topicului si nu am gasit ce ma intereseazã. Asa ca am sarit direct la final sa scriu. Vreau sa fac un cuptor pentru pizza, lahmacun ai alte minunatii. Nu vreau ceva profi, dar sa fie totuși ok. Momentan am unul fãcut din lut, cu o cupola groasa de vreo 10 cm și izolat cu vata de sticla de 10 cm. Insa este cam mic, l-am facut mai mult un "joaca". Asa ca mi-as dori unul putin mai mare, sa intre pe usa o pizza de minim 25 cm si sa tina cãldurã mai mult timp. Oare merge facuta cupola din caramida? Sau e obligatoriu samota? Ca izolatie voi folosi patura de fibra ceramica.
|
#223
Posted 10 March 2019 - 18:39
Cred ca pe aria de constructii ai mai mult succes noi cei de-aici venim cu blatul sa il coacem dupa ce l-ai construit. https://forum.softpe...tar-de-gradina/
|
#224
Posted 04 April 2019 - 16:06
Care este cea mai buna făină pentru pizza ce se găsește în România? aparent, Caputo nu prea este nicăieri, cel puțin eu nu am găsit.
De asemena, a încercat cineva varianta coacerii pe piatră sau placă de oțel în cuptorul electric de acasă? |
#225
Posted 05 April 2019 - 17:40
Caputo iau din Metro. Cea cu 14% proteine.
O piatra sau placa de metal face minuni! E foarte buna pentru copt pizza. |
#226
Posted 12 April 2019 - 07:04
Am citit tot topicu' asta si am incercat si io. Am folosit reteta lui rzvanpopescu de la pagina 7 cu niste mici modificari: in cei 190ml apa cu care se amesteca faina am pus si ulei de masline, cam o lingura. Practic am facut 2 transe: una pusa in frigider peste noapte si una lasata la dospit la temperatura camerei vreo 7 ore, acoperita cu o patura. Rezultatele au fost foarte similare. Faina folosita a fost de tip 550.
Nu am inca dexteritatea necesara pentru a rotunji pizza "din mana" si nu aveam facalet acasa. Asa ca i-am dat forma cu o sticla de vin si tragand de margini. Sosul de rosii l-am facut cu rosii intregi de la conserva mixate cu mixeru' ala teava de-l tii in mana, am agaugat sare, piper, putin zahar, putin ulei de masline si oregano. Imi place cum a iesit, gustu' ii pe masura. Attached Files |
|
#227
Posted 16 April 2019 - 15:00
Înțeleg din ce am mai studiat pe net, ca pentru o pizza italiană autentică este nevoie de o făină cu minim 13% proteine respectiv un factor W de 300 sau dacă se poate chiar mai mare (13,5-15% cu W 340 - 400). În afară de Caputo, care aparent se găsește mai greu, ce alta firmă producătoare de făină recomandați? care să îndeplinească aceste caracteristici.
|
#228
Posted 16 April 2019 - 15:15
Știu ca sunt și unele ungurești.
Foloseau foștii mei asociați de la restaurant, in unele cazuri. |
#229
Posted 16 April 2019 - 15:22
Pe unde se mananca cea mai buna si autentica pizza in Bucuresti?
|
#230
Posted 16 April 2019 - 15:34
Daca vrei pizza autentica napoletana, in oras, Mamizza, livrare acasa sau la pachet,Tudi's.
|
#231
Posted 16 April 2019 - 16:10
La mamizza (ce nume penibil) am fost si nu mai calc pe acolo. In primul rand ne-a adus pizzele cu blatul necopt (a se intelege, pe margini blatul era coca) apoi e jaf la drumu mare, pe doua pizza, un suc o bautura si doua prajituri am dat aproape 200lei. Plus ca nu mi-a placut locatia deloc, adica te vrei fancy dar tu aratati a kaufland.
Tudis asta imi tot apare pe instagram, o sa incerc si aici. ms. Mitza Attached Files |
|
#232
Posted 16 April 2019 - 16:59
200 lei pentru 2x pizza 2xbauturi si 2xprajituri? ce prăjitură v-a adus, cu 3 stele michelin?
În istoria ei, eu știu că pizza este mâncarea săracului. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users