Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

Jocurile pe calculator sunt prea scumpe

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#37
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View PostDumitru_Pavel, on 05 octombrie 2014 - 20:04, said:

o alta problema (mare zic eu) e ca eu (românache) platesc la fel ca si un frantzuz sau un englez. pt un englez 200 de lei nu e mult dar pt mine inseamna mancarea pe 2 saptamani.
Tocmai de aceea am propus sa se produca jocurile in Romania, unde costurile sunt mai mici si, implicit, se va putea vinde mai ieftin.

Legat de producatorul extren, in realitate, costurile de productie ale jocului raman aceleasi, indiferent ca ti-l vinde tie (ca roman) sau francezului. De asemenea, incasarile nu au nimic a face cu profitul firmei.

View PostDumitru_Pavel, on 05 octombrie 2014 - 20:04, said:

daca dai un ban macar sa fie un produs de calitate, dar inca nu e, e bun dar nu f. bun.
Cum cuantifici "calitatea"? Prin comparatie? Daca nu prin comparatie, FIFA este un joc sau un software critic de control a satelitilor?

#38
Topcat7

Topcat7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 27.09.2014
Fiindca sunt facute in occident unde valoarea banilor e cu totul alta.
Comparativ cu filmele insa, jocurile sunt ieftine. La un film platesti 30 de lei pentru 2 ore de distractie, un joc te distreaza poate si ani de zile.
Cel mai cool joc gratis este World of tanks.

#39
nastyworld

nastyworld

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 16.09.2014
Vreau si eu sa ma joc FifaPosted Image

#40
FoxKids

FoxKids

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 18.05.2014

View PostWindyZ, on 05 octombrie 2014 - 16:59, said:

Offtopic,stiu.
Cand ma uit la avatarul tau,simt c-a venit craciunul.

#41
Dumitru_Pavel

Dumitru_Pavel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 06.02.2014

View PostBarboso, on 05 octombrie 2014 - 20:11, said:

Pai oamenii aia multi care lucreaza la joc nu trebuie platiti ?
Gogule, urmareste rationamentul meu. Am spus ca angajatii ăia sunt platiti f. bine dar in plus ca firma are si incasari si profit uriase(pentru ca are de departe cea mai mare bucata din cascaval pe nisa aceasta). Ideea era ca acest cost nu se justifica pentru joc, mai ales la ce ti se ofera(adica un mic plus fața de anul trecut si mai ales ca jocul are buguri, nu functioneaza pe toate calculatoarele(chiar daca ai procesor de ultima generatie)). Cine joaca fifa de multi ani stie ca jocul din 2015 este acelasi ca si-n 2014, acelasi ca si-n 2013 decat ca s-au mai imbunatatit pe ici pe colo niste chestii. Deci chestia cu munca nu prea tine pentru ca ei nu produc un joc nou in fiecare an.

In afara de asta, nu inteleg de ce le duceti voi grija acelor angajati si cum justificati voi acest pret de 200 lei. Vad ca unora li se pare logic acest pret, de unde Gogule logica asta ? cum justifici tu acesti 200 lei pe joc ? daca ar fi fost 500 de lei, nu ti s-ar fi parut mult ??? daca da, de ce, daca nu, de ce ?(si sa tinem cont ca e un produs imaginar, o copie a acestui produs nu costa nimic firma producatoare, nu e ca si cum ai produce guma de mestecat la care platesti pt fiecare guma produsa, platesti transport, spatiu de depozitare + ca produsul este supus deteriorarii -  ca sa cumperi FIFA apesi pe un buton Download, deasemenea imaginar. Deci ei vand si in Romania si in Papua Noua Guinee fara sa plateasca nimic pt transport, productie etc.).

Celalalt joc de pe aceasta nișă, anume PES, costa 130 de lei si daca jucati o sa vedeti ca sunt f. asemanatoare, ba la gameplay PES-ul este putin peste FIFA.(iar PES are licenta pe UEFA Champions League, care e cea mai puternica competitie de fotbal iar FIFA nu are UCL). Acesti 130 de lei, sunt multi sau putini bani ? ăia nu au si ei angajati care au lucrat la joc probabil la fel de mult ca si cei de la fifa ?

Iar referitor la comparatia roman - francez, da, mie nu mi se pare ok/normal/logic/corect sa dau la fel precum un francez. Nu ma intereseaza alte argumente, cum ca aia si aia, pur si simplu nu mi se pare ok sa dau la fel si atat, punct.

Edited by Dumitru_Pavel, 05 October 2014 - 23:04.


#42
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Gogule, ti-am urmarit "rationamentul", doar ca, judecand dupa ce-a rezultat, nu-s prea sigur cu ce-ai "rationat".

Nu stiu ce incasari si ce profituri au producatorii, nici nu ma intereseaza, si nici nu vad de ce te-ar 'ute pe tine grija de asta... se pare ca inca suntem afectati de sindromul "capra vecinului".   Posted Image
Spre deosebire de tine, mie mi-e clar, in schimb, ca au cheltuieli de dezvoltare mari, si ca fac toata treaba asta pt profit.  Asa ca lucrurile-s simple: vrei ceea ce-au produs, scoti banii !  Nu-ti permiti sau nu vrei sa dai atatia bani... joci tu fotbal pe maidan, c-o minge de-un pol.  N-a murit nimeni pt ca n-a avut un joc.
Sau cumpara-ti "celalalt joc de pe aceasta nisa", daca-i mai ieftin si mai bun !


In alta dezordine de idei, de ce-ar fi mai corect sa platesti mai putin decat francezul ?  Pt ca esti mai sarac ?  Muta-te in Franta, sa fii la fel de bogat !  Sau nu faci fata unui mediu (mai) competitiv ?
Francezul de ce ar accepta ca tu sa platesti mai putin ?  Sau ce l-ar impiedica sa cumpere cu un proxy romanesc ?
Tu nu te-ai simti un pic luat de prost daca aceeasi paine pe care tu o cumperi cu 4 lei, vecinul tau ar cumpara-o cu 2, pt ca el "e mai sarac" ?


P.S.  Tot nu mi-ai raspuns daca ti-ai vinde munca in Africa, pe doi centi, pt ca aia-s mult mai saraci decat tine...

Edited by Barboso, 05 October 2014 - 23:37.


#43
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,670
  • Înscris: 15.06.2007
Dar ce sa zic de GTA V care sarea de 400. Si nici macar nu au scos versiunea pt PC. Stiau ca-i manca baietii de pe TPB.
Si asa mai trebuie sa dai banii si pe o consola PS3 sau PS4 sau alte platforme daca nu ai inca.

Rockstar games a avut incasari de 800milioane de dolari in ziua lansarii jocului. Si jocul a costat sub 500de milioane. Profit curat.

#44
Dumitru_Pavel

Dumitru_Pavel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 06.02.2014

View PostBarboso, on 05 octombrie 2014 - 23:32, said:

lucrurile-s simple: vrei ceea ce-au produs, scoti banii !
tu inca n-ai inteles despre ce se discuta: este acel pret justificat sau nu ? daca da, cum se justifica ? nu e vorba daca eu am bani sau nu.
tu zici ca pretul se justifica. eu am intrebat: daca ei ar fi pus pretul de 500 de lei tot justificat ar fi fost ? de unde stii tu cand e si cand nu e ? eu n-am spus ca nu ar fi justificat dar inclin catre varianta ca nu e justificat si am si argumentat: pt ca nu aduce imbunatatiri majore fatza de jocul din 2014, are buguri, e produs imaginar, au profit urias(inca un exemplu dat de tfmercedez mai sus) - da Gogule conteaza si asta, de ce sa platesc mult ?? doar ca sa aiba ei profit ?

Eu daca as avea un produs l-as vinde in Africa mai ieftin(evident daca tot scot profit) - e decizia mea, e modul meu de a gandi. Poate imi justifici tu, daca vinzi un produs, de ce ai pune acelasi pret si in UK si in Somalia.

View PostBarboso, on 05 octombrie 2014 - 23:32, said:

Muta-te in Franta, sa fii la fel de bogat !
devii penibil cu astfel de argumente  si cu modul acesta de gandire de capitalist si liberalist(cam infect)

Edited by Dumitru_Pavel, 06 October 2014 - 00:39.


#45
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

Quote

este acel pret justificat sau nu ? daca da, cum se justifica ?
Gogule, nu trebuie sa-si justifice nimeni pretul in fata ta sau a mea.  Mai ales, nu la chestii produse de el si pe care nu te obliga nimeni sa le cumperi.


Quote

de ce sa platesc mult ?? doar ca sa aiba ei profit ?
Nu, Gogule, platesti pt ca vrei acel produs.


Quote

Poate imi justifici tu, daca vinzi un produs, de ce ai pune acelasi pret si in UK si in Somalia.
Poate, daca l-as vinde fizic, in magazinele de-acolo as diferentia pretul.   Poate...
Cand vind online, clientul putand pretinde ca este din orice colt al lumii, ar insemna ca, exceptand vreo trei indivizi care nu s-au prins de alternativa sau sunt deja ridicol de corecti, sa vand tuturor la acelasi pret minim.


Quote

modul acesta de gandire de capitalist si liberalist
Decat comuist... Posted Image
Hai sa-ti vand un pont, ca sigur nu te-ai prins: datorita "modului acesta de gandire de capitalist si liberalist", francezii si englezii de care te doare pe tine (si multi altii) isi permit sa plateasca linistiti 40 € pe-un joc sau alt software.
Modul retard de gandire comuist i-a adus pe altii in situatia de-a se da cu curul de pamant cand aud de asemenea sume.  Si de-a blama "modul de gandire" si "profitul".  Nu-s in stare sa produca la fel ca altii, dar vor sa traiasca la fel ca ei.

Edited by Barboso, 06 October 2014 - 01:16.


#46
Dumitru_Pavel

Dumitru_Pavel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 06.02.2014
inevitabil in discutia asta se ajungea la comunism vs capitalism+liberalism. tu acum imi arati cat de limitata este viziunea ta in ceea ce privesti modurile de organizare politico economice din moment ce tu vezi doar in alb si negru, adica pt tine poate exista ori comunism ori capitalism+liberalism+democratie si alte rahaturi de genul asta. te rog sa te documentezi ca mai sunt si altele.

uite alta idee: sunt si tari socialiste unde oamenii isi permit sa plateasca linistiti sume mari pe produse. deci nu neaparat liberalismul te duce la un nivel de trai decent. Ce urasc eu mult la liberalism este ca se accepta ca un producator sa puna un pret oricat de mare. Evident daca are monopol poate pune oricat si il doare undeva. E si cazul acesta(anume EA Sports cu FIFA) unde un producator are(poate si pe merit) un procent f ridicat din piata - poate pune si mentine un pret f mare pt ca oricum nu are concurenta, nu are ce pierde, nu e amenintat de nimeni.

Poate explici tu de ce la noi nu functioneaza capitalismul si in vest da, de ce ei isi permit si noi inca nu ne permitem, oare care o fi explicatia din moment ce si noi am adoptat sistemul lor(care e atat de bun dupa cate spui tu - daca e bun dc nu functioneaza ?).

Edited by Dumitru_Pavel, 06 October 2014 - 01:21.


#47
Dumitru_Pavel

Dumitru_Pavel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 06.02.2014

View PostBarboso, on 06 octombrie 2014 - 01:08, said:

Nu, Gogule, platesti pt ca vrei acel produs.

Ba nu, de exemplu eu n-o sa cumpar niciodata de la Apple pt ca stiu ca mare parte din bani o dau pe numele brand-ului. Vreau ca banii sa se duca pe produs si pe dezvoltarea de alte produse asemanatoare, nu in buzunarul unuia care se pricepe f. bine la marketing(a se citi păcălirea fraierilor).

Edited by Dumitru_Pavel, 06 October 2014 - 01:34.


#48
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View PostDumitru_Pavel, on 06 octombrie 2014 - 01:15, said:

1. inevitabil in discutia asta se ajungea la comunism vs capitalism+liberalism.

2. uite alta idee: sunt si tari socialiste unde oamenii isi permit sa plateasca linistiti sume mari pe produse. deci nu neaparat liberalismul te duce la un nivel de trai decent.

3. Poate explici tu de ce la noi nu functioneaza capitalismul si in vest da, de ce ei isi permit si noi inca nu ne permitem, oare care o fi explicatia din moment ce si noi am adoptat sistemul lor(care e atat de bun dupa cate spui tu - daca e bun dc nu functioneaza ?).
1. Tu ai impins discutia in directia asta.

2. Nu, nu sunt.  Au o puternica tenta spre "socialism", dar inca nu sunt.  Permit libera initiativa, proprietatea privata... si, mai ales, nu-i doare ca "ala face profit".  Il impoziteaza, mult prea mult dupa parerea mea, ca sa-i sustina pe ratati, da' nu-i dau la gioale.

3. La noi nu functioneaza (sau nu cum ar trebui) pt ca, la nivel general, suntem inca mult prea indobitociti de comuism.  Incepand chiar "de sus", in ciuda declaratiilor contrare.
Si pt ca, in loc sa ne batem capul "cum sa facem sa ne permitem X produs dorit", ne doare ca "ala face profit" / "ar trebui sa-mi dea X la pretul Y, ca io nu-mi permit pretul Z".
Exceptand tehnologia la care avem acces, noi suntem, din cauza comuismului, unde erau "ei" acum vreo 60 de ani.  Si mai tre' sa moara niste generatii ca sa scapam de mentalitatile sinistre.



View PostDumitru_Pavel, on 06 octombrie 2014 - 01:32, said:

Ba nu, de exemplu eu n-o sa cumpar niciodata de la Apple pt ca stiu ca mare parte din bani o dau pe numele brand-ului. Vreau ca banii sa se duca pe produs si pe dezvoltarea de alte produse asemanatoare, nu in buzunarul unuia care se pricepe f. bine la marketing(a se citi păcălirea fraierilor).
N-o sa cumperi pt ca nu-ti doresti produsele lor.  Sau nu suficient de mult.  Si pt ca te doare ca ei fac profit.
Asa cum nici eu n-o sa cumpar vreodata de la ei, pt ca nu-mi plac produsele lor pline de limitari (nu cred ca-si vor schimba vreodata politica in privinta asta).  Da' nu le-as cumpara nici daca ar costat pe jumatate sau pe sfert fata de cat costa acum.   Sau le-as cumpara si la preturile actuale, daca n-ar fi "limitate" artificial.  Tu, am senzatia, ai face-o, fericit ca nu-i imbogatesti (asa tare) pe altii, dac-ar fi mai ieftine.

Edited by Barboso, 06 October 2014 - 01:57.


#49
LordRevan

LordRevan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 10.12.2007
Sunt mare pasionat de jocurile pe calculator si pentru mine reprezinta o metoda de relaxare jucatul pe PC.
Preturile jocurilor sunt exprimate in euro/dolar/lira, in functie de zona geografica, dar in general valoarea lor echivalenta este aceeasi (~50 euro). Sunt sigur ca putea costa si 40 euro si tot aveau profit, dar deh... Sunt de acord cand se spune ca producatorii cauta profit, desi calitatea jocurilor a mai scazut, ca platesti prea mult pentru pachetel cu continut extra (asa denumitele DLC), insa tot lumea i-a obisnuit cu cumpararea produselor.
La un salariu de cel putin 1500 euro cat este in vest, iti poti permite lejer sa-ti cumperi chiar si 2-3 jocuri pe luna.
Pretul este cat de cat justificabil, deoarece implica foarte multa munca. Productie, optimizare, publictate etc. Este adevarat ca unele elemente deja le au facute si trebuiesc doar implementte, insa tote ste o munca. La FIFA stau si scaneaza fiecare jucator real in parte (ma rog, cred ca doar cei din campionatele mari) si poi ii modleaza pe calculator. Ai idee cata munca inseamna asta. Costul de productie este de cateva zeci de milioane de euro.
Ca sa-ti faci o idee despre ce inseamna productia unui joc, cauta pe youtube canalul oficial al jocului Kingdom Come: Deliverance (de la realizatorii seriei Mafia) unde acestia prezinta diferite faze ale productiei.

Daca este vorba de ceva care-mi place, dau si milioane bune pe o editie de colectie. De cand aflu despre un joc pe care mi-l doresc, lunar pun o suma de bani departe pentru a-l achizitiona.
Daca vrei mai ieftin FIFA 15, cu cativa zeci de lei, poti cauta oferte periodic pe Origin Mexic.

#50
OmulLLORT

OmulLLORT

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 06.09.2014

View Postnastyworld, on 05 octombrie 2014 - 18:26, said:


Dar nu ma intereseaza,vreau pret macar cu 100 de lei mai mic.
Si eu vreua sa fiu presedintele... Rusiei

View Postnastyworld, on 05 octombrie 2014 - 18:58, said:

Pentru ca minimum pe economie este de 800 de lei si alocatia 40 de lei,deci este nevoie de preturi adecvate.
Nu vrei si un Aston Martin la pret adecvat ?

#51
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,031
  • Înscris: 31.07.2007

View Postnastyworld, on 05 octombrie 2014 - 18:26, said:


Dar nu ma intereseaza,vreau pret macar cu 100 de lei mai mic.

Vine Craciunu', scrie Mosului o scrisoare si daca esti baiat cuminte o sa-l gasesti sub brad.

#52
Byblos4

Byblos4

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,664
  • Înscris: 26.09.2014

View Postneagu_laurentiu, on 05 octombrie 2014 - 17:30, said:

Si cei care castiga bine se pot uita la destule lucruri ce nu si le pot permite exact  ca in exemplul tau cu pensia. Dar daca-ti doresti nu te lamentezi ca nu ai bani ci muncesti sa-i obtii, cauti solutii iar ele exista numai ca nu-s disponibile tuturor ce doar asteapta sa le cada din cer.

Bullshit. Pe planeta Romania 200 de ron inseamna vreo 3-4 zile de munca.

#53
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,622
  • Înscris: 30.07.2003
Tot in Romania 200 lei pe zi au cei cu salarii de 1000 Euro / luna. Si sunt astfel de persoane.

#54
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

View Postneagu_laurentiu, on 06 octombrie 2014 - 19:18, said:

Tot in Romania 200 lei pe zi au cei cu salarii de 1000 Euro / luna. Si sunt astfel de persoane.

Programatorii de jocuri, de exemplu.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate