Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

blocare drum servitute

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
trustmygod

trustmygod

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 25.09.2006
nu e un drum de servitute, e doar o cale de acces. Vecinul probabil si-a ingradit lotul proprietatea sa.

#20
bobodinvs

bobodinvs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 03.03.2009
Vecinul are in act o latime de 21,4 m  verificat de mine la cadastru. In realitate gardul sau are 24.5 m .De aici si blocarea drumului cu suprafata plus ocupata ilegal. Omul a adus topograf cu gps si a dat punctele, a vazut ca are gardul pe drum si ca tine mai mult teren, insa motiveaza ca asa a cumparat , cu gardul pus gresit si el nu are nici o vina, deci...nu il intereseaza.
Legat de varianta distrugerii faradecizia instantei: daca cand nu suntem acasa, vine cineva si incropeste un gard in curtea noastra in jurul casei, ce facem...? Nu intram in casa pana nu obtinem decizia instantei ca sa nu comitem distrugerea?

#21
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005

 bobodinvs, on 21 iulie 2014 - 05:17, said:

Drumul s-a i gustat cu 2 m pt ca vecinul de peste drum avea facut gardul dinainte de noi ocupand terenul sau cu 2 m mai mult decat in acte, noi descoperind asta cu ocazia trasarii si alinierii vecinului din rand cu mine pe pozitia corecta.

Hopaaa, sper ca am inteles bine, deci in ecuatie apare si al 3-lea vecin care s-a intins primul mai mult decat e cazul (cu 2 metri). Din asta deduc ca vecinul tau (asta ultimul cu gardul mutat) si-a imprejmuit corect terenul sau adica conform cu suprafata lui pe care o are in hartii.

Daca ceea ce am zis mai sus e corect ramane sa-l puneti pe primul vecin sa-si mute gardul, iar drumul spre casa ta sa treaca prin aia 2 metri pe care ii va elibera.

Tare mi-e ca asta se poate doar prin justitie si ca-i un proces mai lung

Edited by Bucifon, 21 July 2014 - 13:04.


#22
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Ceva similar am patit si eu: am cumparat o casa cu imprejmuire/gard construita in camp (pe atunci), pe drum de servitute, dar am insistat sa aiba toate hartiile OK, inclusiv proces verbal de receptie conform autorizatiei de construire, sa nu am probleme. Dupa vreo 3 ani au inceput vecinii sa-si construiasca si ei, ocazie cu care s-a descoperit ca acel cadastrist care a pichetat terenul l-a mutat cu vreo aceeasi cm mai spre spate, intrand pe terenul vecinului. Acum casa are la strada/drum de servitute gardul retras cu aia 35 cm, dar impinsa curtea tot cu aceeasi distanta mai in spate. Am eu vreo vina pentru asta? In actul de vanzare-cumparare mi se garanta ca proprietatea este fara hibe. Putea la fel de bine sa fi intrat in drumul de servitute cu aia 35 cm, probabil ca e depins de cum a batut vantul sau soarele. I-am spus vecinului din spate ca daca vrea fasia respectiva sa il dea in judecata pe fostul proprietar, caruia i-am platit de buna credinta o anumita suprafata de teren imprejmuita. Apropo, daramarea gardului si refacerea lui inseamna un pret mult mai mare decat pretul fasiei cu pricina (de vreo 4 ori), si se poate face doar prin hotarare judecatoreasca, adica alti bani, alta distractie. L-am intalnit pe fostul proprietar si l-am intrebat cum de a reusit boacana respectiva, iar el mi-a zis ca este vina cadastristului si a arhitectei de la primarie care a semnat receptia, care nu i-au spus ca gardul nu este bine amplasat, ca gardul nu este aliniat la drumul de servitute (era si greu, fiind prima constructie, pentru asta primaria trebuia sa vina cu cadastristul ei, pe care nu-l are), ca persoana care a facut determinarile topografice era cam "afumata", ca era cam intunecat cerul si altele asemenea. Probabil ca o fi avand si el dreptate, ca doar nu era sa planteze gardul de nebun in mijlocul campului, pentru asta a contat pe o persoana autorizata de ANCPI si pe arhitecta a primariei.
Morala? Probabil ca primul vecin care si-a construit gardul are autorizatie si receptie de la primarie si lor le va veni greu sa se autoincrimineze, cum ca au gresit. Asa ca trebuie deschis proces de granituire, pentru a folosi drumul de servitute conform destinatiei, plus cerere de cheltuieli de judecata pentru a recupera banii bagati in avocati si experti. Iar eu cred ca respectivul va obtine de la primarie despagubire pentru suprafata pierduta plus contravaloarea mutarii gardului, iar cheltuielile de judecata le va suporta primaria. Asta in ideea ca persoana in cauza are autorizatie si proces verbal de receptie de la primarie. Daca nu are, este mult mai simplu - reclamat la primarie ca nu a respectat limitele proprietatii si ca a construit pe drumul de servitute, iar primaria ii va face somatie de mutare a gardului plus ceva amenda, cu termen de eliberare a drumului de servitute.  

Si da, in cazul in care cineva isi construieste cu toate autorizatiile si receptiile un gard cat sunteti in concediu aia se numeste proprietate, chiar daca ulterior se constata ca este pe terenul altcuiva sau pe drumul de servitute. Daca este construit ilegal primaria vine si il someaza sa demoleze respectiva constructie, daca nu o face ea si ii ia banii impricinatului pe lucrare. Dar, cum scriam mai sus, daca primaria este implicata (a dat avize gresite, ba a si facut receptia), nu se va baga, pentru ca este cu musca pe caciula, asa ca trebuie mers in instanta de gat cu partile implicate direct.

@Bucifon, nu ai inteles bine. Primul a cumparat o proprietate cu gard. Dupa ceva timp 2 riverani vecini la drumul de servitute (de pe partea cealalta) au trasat si ei gardul, dar au constatat ca este prea ingust drumul de servitute in zona in care deja este facut gard. Asa ca se vrea mutarea gardului construit anterior, dar pentru asta trebuie apelat la instantanta, concluzie corecta.

@bicosu - daca crezi ca legea pumnului functioneaza, este problema ta, dar nu indemna si pe altii sa faca la fel. Chiar daca dureaza ceva timp, cred ca ar fi normal sa se rezolve litigiul in instanta. Am o situatie concreta, cand o cunostinta a fost implicata intr-un accident auto (fara vatamari corporale) - un berbec a intrat in intersectie fara sa aiba prioritate si de nervi cunostinta i-a dat berbecului un pumn in plina figura sub imperiul adrenalinei. Rezultatul este ca berbecul a dat RCA-ul pentru reparare auto si a luat ceva puncte amenda, iar cunostinta a fost data in judecata pentru lovire si a scapat numai cu amenda penala.
O fi pornit Rascoala din 1907 din partile Moldovei, dar au trecut ceva ani de atunci.

#23
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Mai omule, daca eu ajuns acasa si am drumul blocat de un tampit care isi pune gardul in drum, fii sigur ca dispar amandoi. Nu stau ca prostul 2 ani sa nu mai ajung cu masina acasa ca vrei tu gard. Poate tu accepti toate kkturile astea si mergi pe jos ca prostul vreo 2 ani. Eu nu.
Trebuie sa asigur accesul pompierilor la mine, a salvarii sau a oricui altcuiva in situatii de urgenta. Daca pe tine nu te duce capul la asta, stai si da in judecata. Asta dupe ce arzi ca sobolanul in casa. Ce zici?

Edited by bicosu, 02 September 2014 - 15:43.


#24
TurboHamster

TurboHamster

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 02.10.2013

 bobodinvs, on 21 iulie 2014 - 05:17, said:

Cel care a mutat gardul este cel care are terenul din acelasi teren care a fost lotizat si vandut inclusiv mie, asezandu-se pe pozitia corecta in aliniere cu mine. Drumul s-a i gustat cu 2 m pt ca vecinul de peste drum avea facut gardul dinainte de noi ocupand terenul sau cu 2 m mai mult decat in acte, noi descoperind asta cu ocazia trasarii si alinierii vecinului din rand cu mine pe pozitia corecta.

Pai nu trebuie ca celalalt vecin sa-si mute gardul?

#25
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
@bicosu - zic ca te inflamezi si te contrazici singur, fara legatura cu situatia prezentata.
Omul a scris ca gardul in litigiu a fost construit anterior alinierii celorlalte limite de proprietati, deci nu a fost facut peste noapte. Ca este cu sau fara aprobari, gardul este o proprietate care poate fi daramat si mutat ori prin decizia primariei (daca nu a avut autorizatie de construire), ori in instanta, pentru granituirea corecta a proprietatilor.

 bicosu, on 21 iulie 2014 - 12:48, said:

Fa-ti si tu gard la el in poarta ca sa nu mai intre in curte. Legea pumnului nu s-a inventat acolo?
si

 bicosu, on 02 septembrie 2014 - 15:41, said:

Mai omule, daca eu ajuns acasa si am drumul blocat de un tampit care isi pune gardul in drum, fii sigur ca dispar amandoi.
In a doua postare il cataloghezi tampit pe cel care in prima postare il pui sa faca un gard aiurea, poate te hotarasti cine, ce si cum.

Pana una-alta, dreptatea se face nu de catre cine are muschii mai tari sau gura mai mare, ci de catre cei investiti cu asa atributii in ce priveste disciplina in constructii (in cazul de fata). A mai incercat unul sa faca justitie privata cand i s-a furat Mercedesul si acum este la Poarta Alba, avand companie verii plus finul Borcea.

#26
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Mai omule pana iti faci tu dreptatea prin tribunale poti avea o urgenta, iar blocarea acelui drum poate costa vioata familiei tale. Risti asta?

#27
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004

 bicosu, on 02 septembrie 2014 - 19:46, said:

Mai omule pana iti faci tu dreptatea prin tribunale poti avea o urgenta, iar blocarea acelui drum poate costa vioata familiei tale. Risti asta?
Dreptatea cu pumnul nu prea mai ţine .
Degeaba te dai tu cocoş așa .

#28
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Uneori trebuie dat cu pumnul, macar in masa.... Am vazut destule la viata mea. Nu merge tot timpul asa cum ziceti voi.
De acord cu @bicosu. Nu o fi vestul salbatic aici, dar unii sint nesimtiti si nu stiu decit de pumn sau de frica lui. Imi doresc sa fi avut indrazneala lui @bicosu in citeva situatii din viata....

#29
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 04.07.2007
Salut!
Scriu tot aici despre o problema cu niste vecini. Drumul nu este asfaltat sunt doar cateva case iar la prima casa locuieste o nebuna. Am avut problem cu ea pt ca isi lasa cainii lup liberi pe strada, de vorba buna nu stie si am fost nevoit sa chem si politia. Acum s-a trezit si nu pt prima oara sa - mi blocheze drumul de acces cu zapada de la ea din curte. Am luat lopata si am dat zapada inapoi iar acum vad ca a facut la fel. Poti trece cu masina daca ocolesti pt ca nu e casa vizavi dar daca vine ger si ingheata si nu vezi iti aranjezi masina. Imi e si rusine sa mai sun la politie pt asa ceva. E ridicol daca fac asta pt ca motiv cu cainii am iara pt ca tot nu a inteles.

#30
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004
Dar nu i se dau şi ei amenzi ?
Sună-i pentru ce face anapoda şi până la urmă trebuie să rezolve într-un fel .

Edited by genius, 28 December 2014 - 12:24.


#31
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 04.07.2007
Stiti expresia "Dumnezeu nu doarme!"
Astazi a stat aproape o ora sa bage masina in curte fiinca derapa. Iar eu cu vecinul ne intrebam daca ne ducem sa o ajutam.
Nu inteleg niciodata cand sunt cativa vecini pe strada sa ai astfel de comportament!
Cand ai problem unde fugi mai intai?
Ma rog.......tot din aceelasi domeniu....."Gradin lui Dumnezeu e mare!"

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate