Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic

Recomandare firma/persoana pentru...
 

KRAV MAGA BUKAN.

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#19
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,106
  • Înscris: 09.01.2007
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/C8vdNhPJZ5E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Inca o sala de box pe abonament, undeva pe Plevnei.

#20
BogdanIKMF

BogdanIKMF

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.04.2014
Salut daca tot sunteti in cautare de Krav Maga adevarat , testat si predat de profesionisti in septembrie se tin seminarii la bucuresti
http://kravmaga-ikmf...inarii-romania/

#21
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005

View PostBogdanIKMF, on 03 aprilie 2014 - 14:32, said:

Salut daca tot sunteti in cautare de Krav Maga adevarat , testat si predat de profesionisti in septembrie se tin seminarii la bucuresti
http://kravmaga-ikmf...inarii-romania/

In afara de faptul ca iti faci reclama,care e legatura cu denumirea topicului (Krav Maga Bukan)? Daca nu faci diferenta, e clar nivelul tau de pregatire...

#22
BogdanIKMF

BogdanIKMF

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.04.2014
Bogbowl in afara topicului care face referire la o organizatie de KM tu ai si citit restul comentariilor pt a deduce legatura cu ceea ce eu am postat? sau nivelul tau de pregatire e prea ridicat pt asa ceva?

#23
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005

View PostBogdanIKMF, on 05 mai 2014 - 09:56, said:

Bogbowl in afara topicului care face referire la o organizatie de KM tu ai si citit restul comentariilor pt a deduce legatura cu ceea ce eu am postat? sau nivelul tau de pregatire e prea ridicat pt asa ceva?


Ai fost prea subtil pentru mine; imi poti detalia care e legatura intre ce acel "Krav Maga adevarat" mentionat de tine (apropo, KM "adevarat" se invata numai in septembrie cand vin acei profesionisti?) si KM Bukan, topicul unde ai postat?

Am mai vazut "anuntul" tau si in alt topic, si eram curios daca doar iti faci reclama (deh, fiecare cum se pricepe si pe unde poate) sau chiar ai descoperit tu o legatura cu Bukan (fooooooarte putin probabil, dar am zis sa incerc).
Si eu imi pot deschide o scoala intitulata "Scoala internationala Ferentari de integrare absoluta in KM ", chem 3 islaelieni ca, deh, ei se nasc cu KM in sange, cum bine stie toata lumea (dar trebuie sa fie mai tinerei, nascuti dupa '80, ca doar de pe atunci era definitivata KM), imi arata 2 zile cateva miscari care au tangenta oarecum cu KM, dar si cu alte arte martiale si am rupt gura targului. Primi 20 inscrisi au reducere 50% (adica platesc doar 250 euro), restul 500 euro, ceea ce e chiar ieftin avand in vedere competenta invitatilor.

#24
BogdanIKMF

BogdanIKMF

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.04.2014
Daca vei urmari discutiile, se face referire ca in Romania 90% dintre antrenori, sensei etc sunt impostori, iar intrebarea este daca ii cunoaste cineva pe cei 10% , aici am intervenit , si da desigur este in egala masura reclama si informatie utila. Nu am afirmat niciodata despre cineva ca ar fi impostor sau ca ar preda altceva decat KM , asa cum dumitale incerci sa faci, inteleg si iti respect loialitatea fata de Bukan, organizatie serioasa din cate am auzit. La seminarii vin Instructori de rang inalt , ai Federatiei internationale de Krav Maga, organizatie infiintata cu IMI lichtenfeld in 1996.
Sunt deasemeni scarbit de toti experti si grad masterii autointitulati, fapt pt care am si pornit pe acest drum de a promova IKMF in Romania, pt ca cei care au nevoie de cunostinte in autoaparare sa si invete ceva functional sub stressul unui atac real.... " pentru ca fiecare sa poata merge in pace".

#25
BogdanIKMF

BogdanIKMF

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 03.04.2014
Bogbowl , iti respect loialitatea pentru Bukan, care din cate stiu este o organizatie de KM serioasa. Insa nu vad rostul pentru care ai arunca cu noroi in IKMF , Israel Tamir are peste 20 de ani de experienta in KM si preda peste tot in lume, instruieste instructori si forte de oridine si politie , atat in Israel cat si in lume. Nu se fac reduceri dar nici participarea la un Seminar nu costa acele sume fabuloase, ci 140Ron , care sunt justificati prin costurile de zbor, hotel, spatiu etc. Concurenta scoate ce este mai bun dintr-un produs, dar si ceea ce este mai rau din oameni. Numai bine! KIDA!

#26
tacoblacho

tacoblacho

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 29.04.2015
Bogbowl: Si eu am fost la Bukan si nu mi a placut din 3 motive:
-Cand e ziua cuiva, cand iei un kimono sau cand mergi sus un rang de centura, TREBUIE sa stai aplecat in mijloc si 20 de oameni te bate F TARE cu CENTURA LOR! Asta e traditia la Bukan cum a confirmat instructorul Serban! Mi se pare fff bolnav ca un fel de secta!
-Stai cu picioare goale pe tatami intro casuta veche fara nicio caldura si tremuream efectiv de frig, mi se pare lipsa de respect catre  studenti care vin si platesc bani sa invata ceva si nici macar poti sa garantezi ca instructor un loc cu tempratura normala
-Krav Maga e transformat intrun stil de Arte Martiala Karate/Kung Fu/etc.. in care toate lumea poarta Kimono si Instructorul considera pe el ca dumnezeu si e o atmosfera de prea multa autoritate de stil Mr. Miyagi. Asta din cauza ca fondatorul de scoala Bukan Yaron Liechtenstein area o iubire deosibita cu Japonia si a facut scoala in felul asta, dar cu tot respect asta nu ARE NICIO LEGATURA cu Krav MAGA. Krav Maga e un sistem de AUTO-APARARE inventat de Liechtenfeld in Slovakia ca se putea supravietui oamenii normali si saraci din cartierele evrei in ani 30 contra agresie si violenta inumane de catre Nazisti! E un sistem f practic, fara ritualuri cu scop sa poti scapa de pericol cat de rapid posibil. Si exact de asta am fost interesat in KM, altfel ma inscriam la Win Chun Jujitsu,karate ceva si faceam sport cu ritualuri, dar pe mine intereseaza strict AUTO-APARARE. Dupa ce am fost la Academia de KM (Instructori nu au nicio certificare de vreo federatia de KM!!) si Bukan am descoperit pe KM IKMF in Bucuresti care imi place f mult, ptr ca ma invata exact asta: AUTO APARARE. Instructorul Bogdan Ionescu e profesional si e CERTIFICAT de IKMF. Lectiile sunt PRACTIC, 100% real fara ritualuri si prostii si tin cont ca esti incepatorul sau nu!
Deci ptr oricine e interesat sa invata auto-aparare recomand Scoala de Bogdan Ionescu, Krav Maga Dacians: http://kravmagadacians.ro/

#27
INuda

INuda

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 57
  • Înscris: 01.04.2015
Krav maga asta nu e un fel de aikido mai de strada, asa?

#28
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Topicul este vechi dar postez in speranta ca or mai fi persoane interesate si poate ajut pe careva sa isi formeze o parere .
Dupa mai bine de 30 de ani de sporturi de contact , dupa o multime de stagii cu asa multi maestri, in de toate , ca nici nu mi-i mai aduc aminte , in tara si in afara tarii , pot sa va garantez ca bataia in scheme nu functioneaza . Orice tampenie de acest gen , ca este Krav Maga  sau Systema sau orice alta porcarie , are un mare cusur . Cusurul este ca niciodata , nici daca dorim , nu vom scoate doua situatii la indigo . Orice smardoi de cartier care a facut ceva gen lupte , box sau judo ...nu mai vorbesc despre  BJJ sau MMA , matura pe jos cu orice maestru de chestii din acestea exotice , practicate de oameni in ghete si pantaloni de camuflaj , multi dintre ei burtosi si batrani .
Pentru cei care nu inteleg ca lupta nu are nimic exotic si ca este o deprindere pe care omul primitiv a dezvoltat-o de nevoie , inca de pe vremea cand se deplasa pe toate cele patru picioare , este tragic sa tot spere ca intr-o zi , va veni un prost cu aere de maestru , care le va promite invincibilitatea , si care le va arata ceva din inchieietura si le va garanta ca schema respectiva darama un regiment de cercetasi rusi .
Lupta  de orice fel , practicarea de sporturi de contact , dezvolta niste abilitati , creaz niste automatisme. Nimeni nu poate reactiona constient la un atat rapid. Daca stai sa cugeti , sa gandesti o riposta si sa o si pui in practica , esti deja de cateva secunde in lumea viselor , pentru ca un smardoi ti-a plasat o perversa la ureche si ai crapat ca un prost , intrabandu-te bezmetic ce naiba nu a functionat ? Sute de mii de proiectari de lupte sau judo te vor invata sa te pozitionezi , sute de mii de pumni in sac te vor invata sa pui forta in loviturile tale , sute de mii de lovituri de picioare iti vor crea un echilibru deosebit , mii de ore de transpiratie si pumni incasati si spinari de saltea , te vor invata sa te pozitionezi avantajos fata de adversar . Nici o schema inventata de un smecher ,ca sa scoata bani de la fraieri puturosi , nu va tine locul acesto abilitati castigate cu sudoare si cu durere de multe ori .
Lasati naibii porcariile si faceti un sport dur si barbatesc , orice , dar in care sa aveti si ocazia sa va bateti fizic , sa dati si sa incasati , ca sa intelegeti ca bataia doare si nu este deloc romantica cum este prezentata de cate un evreu smecher sau un rusnac obez .
Karate-ul este grozav , va intareste , va disciplineaza , dar va limiteaza ca si posibilitati de atac si riposta . Veti fi superiori unui cetatean , dar daca dati de un luptator mai smardoi , care stie sa dea si cu pumnul , va pune ala intr-o fractiune de secunda in cap pe beton si probabil ca nici nu mai este nevoie sa va care doi pumni in cap , ca oricum veti fi numai buni pentru operatie de coloana.

#29
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Amin.

#30
hubi

hubi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 18.05.2006

View Posttacoblacho, on 29 aprilie 2015 - 11:00, said:

Bogbowl: Si eu am fost la Bukan si nu mi a placut din 3 motive:
-Cand e ziua cuiva, cand iei un kimono sau cand mergi sus un rang de centura, TREBUIE sa stai aplecat in mijloc si 20 de oameni te bate F TARE cu CENTURA LOR! Asta e traditia la Bukan cum a confirmat instructorul Serban! Mi se pare fff bolnav ca un fel de secta!
-Stai cu picioare goale pe tatami intro casuta veche fara nicio caldura si tremuream efectiv de frig, mi se pare lipsa de respect catre  studenti care vin si platesc bani sa invata ceva si nici macar poti sa garantezi ca instructor un loc cu tempratura normala
-Krav Maga e transformat intrun stil de Arte Martiala Karate/Kung Fu/etc.. in care toate lumea poarta Kimono si Instructorul considera pe el ca dumnezeu si e o atmosfera de prea multa autoritate de stil Mr. Miyagi. Asta din cauza ca fondatorul de scoala Bukan Yaron Liechtenstein area o iubire deosibita cu Japonia si a facut scoala in felul asta, dar cu tot respect asta nu ARE NICIO LEGATURA cu Krav MAGA. Krav Maga e un sistem de AUTO-APARARE inventat de Liechtenfeld in Slovakia ca se putea supravietui oamenii normali si saraci din cartierele evrei in ani 30 contra agresie si violenta inumane de catre Nazisti! E un sistem f practic, fara ritualuri cu scop sa poti scapa de pericol cat de rapid posibil. Si exact de asta am fost interesat in KM, altfel ma inscriam la Win Chun Jujitsu,karate ceva si faceam sport cu ritualuri, dar pe mine intereseaza strict AUTO-APARARE. Dupa ce am fost la Academia de KM (Instructori nu au nicio certificare de vreo federatia de KM!!) si Bukan am descoperit pe KM IKMF in Bucuresti care imi place f mult, ptr ca ma invata exact asta: AUTO APARARE. Instructorul Bogdan Ionescu e profesional si e CERTIFICAT de IKMF. Lectiile sunt PRACTIC, 100% real fara ritualuri si prostii si tin cont ca esti incepatorul sau nu!
Deci ptr oricine e interesat sa invata auto-aparare recomand Scoala de Bogdan Ionescu, Krav Maga Dacians: http://kravmagadacians.ro/

Apreciez ca ti-ai facut un cont pentru a-ti face reclama, dar ceea ce nu apreciez este ca incerci sa iti denigrezi concurenta.

Eu personal urmez cursurile Bukan de aproximativ 6 luni si imi pot da cu parerea despre ce lucrurile pe care le-am reusit aici:

Cand am ajuns la primul antrenament incalzirea de jumatate de ora mi se parea un chin iar acum o fac fara prea mare efort. Mi-am imbunatatit considerabil mobilitatea si pot sa fac cu mult mai mult decat cele doua flotari pe care le puteam face cand m-am inscris.

Am cunoscut aici un set de oameni extraordinari veniti sa invete o arta martiala si care stiu ce inseamna respectul fata de o scoala. Atunci cand faci parte dintr-o scoala, trebuie sa ii urmezi regulile si sa asculti indicatiile profesorului, ca doar tu esti acolo sa inveti si mai si platesti pe deasupra.

In ceea ce priveste tehnica eu ma consider inca incepator, as evita conflictul pana in ultima secunda, dar totusi nu mi-ar fi frica de un malac boxer sau de un mma-ist in lupta 1 la 1.

Edited by hubi, 21 May 2015 - 22:23.


#31
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

View Posthubi, on 21 mai 2015 - 22:05, said:

A
In ceea ce priveste tehnica eu ma consider inca incepator, as evita conflictul pana in ultima secunda, dar totusi nu mi-ar fi frica de un malac boxer sau de un mma-ist in lupta 1 la 1.

Asculta aici un om care a practicat de toate mai bine de 30 de ani . Daca vezi un malac de boxer ... profita ca este malac si fugi cat poti . Se poate sa nici nu fuga dupa tine .  Daca dai de un luptator de MMA , sa nu fugi. Ala are conditie fizica de cateva ori mai buna ca a ta si te prinde imediat . Si te bate  si te proiecteaza si iti cara la  pumni in cap de iti reconfigureaza fizionomia . Deci , daca dai de unul din asta , sa nu cumva sa il enervezi cu Krav Maga , ca lucrurile pot degenera si numai in defavoarea ta . Daca nu ma crezi , du-te sa faci o incalzire la un club de MMA si vezi daca mai poti sa respiri dupa 10 minute ( din cele minim 45 ) . Poate iti faci o parere despre pregatirea fizica obligatorie din acest sport .
Mie imi vin la BJJ luptatori de Kickboxing de competitie care vor sa faca tranzitia la MMA si vor sa invete lupta la sol. Sunt luptatori de competitie in stilul lor . Dupa maxim 15 minute se congestioneaza si stau pe banca pana terminam noi ceilalti incalzirea .
Uite , iti fac o propunere . Mergi la un club unde se practica MMA si cauta unul pe categoria ta. Zi-i la instructor ca tu faci Krav Maga si ca doresti sa iti testezi cunostintele . O sa iti dea cel mai slab luptator de categoria ta ( altfel ar fi cruzime din partea lui  ) si va baga in cusca. Daca rezisti 1 minut in picioare , considera ca ai realizat o performanta . DAr nu ai sa ramai . O sa iei cativa pumni in cap in primele 10 secunde si vei fi proiectat in urmatoarele 10 . Asta va fi lupta ta. Restul luptei ( cat va dura ) vei incasa dintr-o pozitie cunoscuta ca si " chircit pe o parte " .
Mah , voi nu va mai faceti bine . Posted Image

#32
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,106
  • Înscris: 09.01.2007

View Posthubi, on 21 mai 2015 - 22:05, said:

Eu personal urmez cursurile Bukan de aproximativ 6 luni si imi pot da cu parerea despre ce lucrurile pe care le-am reusit aici:

Cand am ajuns la primul antrenament incalzirea de jumatate de ora mi se parea un chin iar acum o fac fara prea mare efort. Mi-am imbunatatit considerabil mobilitatea si pot sa fac cu mult mai mult decat cele doua flotari pe care le puteam face cand m-am inscris.

Am cunoscut aici un set de oameni extraordinari veniti sa invete o arta martiala si care stiu ce inseamna respectul fata de o scoala. Atunci cand faci parte dintr-o scoala, trebuie sa ii urmezi regulile si sa asculti indicatiile profesorului, ca doar tu esti acolo sa inveti si mai si platesti pe deasupra.

In ceea ce priveste tehnica eu ma consider inca incepator, as evita conflictul pana in ultima secunda, dar totusi nu mi-ar fi frica de un malac boxer sau de un mma-ist in lupta 1 la 1.

Tot ce ai scris imi confirma cele mai sumbre observatii despre iluzia artelor martiale.
1. nu trebuie sa te duci la Clubul - Ezoteric - al - Artelor - Martiale - Exotice ca sa faci conditie fizica; fascinant, dar oamenii urmeaza un program de fitness cu instructori martiali si le creste increderea in fortele poprii Posted Image))
2. motivatia ca platesti - daca dau bani, sa fac si treaba - mi se pare cea mai lousy motivatie
3. in final te-a lovit ILUZIA periculoasa ca faci fata in batai reale; cati pumni reali ai luat si dat in compania unor baieti pusi pe nasoale ?

Nu e bine, deloc.

LE: Sa-ti dau un pont valoros: daca-I dai unuia un pumn in cap e posibil sa-ti bulesti mana atat de rau incat sa nu mai poti continua lupta. Poti sa-I anunti si pe instructorii tai.

Edited by overseas, 22 May 2015 - 12:43.


#33
hubi

hubi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 18.05.2006

View Postoverseas, on 22 mai 2015 - 12:40, said:

Tot ce ai scris imi confirma cele mai sumbre observatii despre iluzia artelor martiale.
1. nu trebuie sa te duci la Clubul - Ezoteric - al - Artelor - Martiale - Exotice ca sa faci conditie fizica; fascinant, dar oamenii urmeaza un program de fitness cu instructori martiali si le creste increderea in fortele poprii Posted Image))
2. motivatia ca platesti - daca dau bani, sa fac si treaba - mi se pare cea mai lousy motivatie
3. in final te-a lovit ILUZIA periculoasa ca faci fata in batai reale; cati pumni reali ai luat si dat in compania unor baieti pusi pe nasoale ?

Nu e bine, deloc.

LE: Sa-ti dau un pont valoros: daca-I dai unuia un pumn in cap e posibil sa-ti bulesti mana atat de rau incat sa nu mai poti continua lupta. Poti sa-I anunti si pe instructorii tai.


Multumesc domnul expert parerist de pe forum. Deci parerea ta e ca mai bine stai acasa cu tastatura in brate ca oricum ti-o furi.

Edited by hubi, 22 May 2015 - 12:52.


#34
hubi

hubi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 18.05.2006

View PostJurasikMan, on 22 mai 2015 - 08:42, said:


Asculta aici un om care a practicat de toate mai bine de 30 de ani . Daca vezi un malac de boxer ... profita ca este malac si fugi cat poti . Se poate sa nici nu fuga dupa tine .  Daca dai de un luptator de MMA , sa nu fugi. Ala are conditie fizica de cateva ori mai buna ca a ta si te prinde imediat . Si te bate  si te proiecteaza si iti cara la  pumni in cap de iti reconfigureaza fizionomia . Deci , daca dai de unul din asta , sa nu cumva sa il enervezi cu Krav Maga , ca lucrurile pot degenera si numai in defavoarea ta . Daca nu ma crezi , du-te sa faci o incalzire la un club de MMA si vezi daca mai poti sa respiri dupa 10 minute ( din cele minim 45 ) . Poate iti faci o parere despre pregatirea fizica obligatorie din acest sport .
Mie imi vin la BJJ luptatori de Kickboxing de competitie care vor sa faca tranzitia la MMA si vor sa invete lupta la sol. Sunt luptatori de competitie in stilul lor . Dupa maxim 15 minute se congestioneaza si stau pe banca pana terminam noi ceilalti incalzirea .
Uite , iti fac o propunere . Mergi la un club unde se practica MMA si cauta unul pe categoria ta. Zi-i la instructor ca tu faci Krav Maga si ca doresti sa iti testezi cunostintele . O sa iti dea cel mai slab luptator de categoria ta ( altfel ar fi cruzime din partea lui  ) si va baga in cusca. Daca rezisti 1 minut in picioare , considera ca ai realizat o performanta . DAr nu ai sa ramai . O sa iei cativa pumni in cap in primele 10 secunde si vei fi proiectat in urmatoarele 10 . Asta va fi lupta ta. Restul luptei ( cat va dura ) vei incasa dintr-o pozitie cunoscuta ca si " chircit pe o parte " .
Mah , voi nu va mai faceti bine . Posted Image

Sa inteleg ca tu ti-ai furat-o odata rau si acu sustii fuga :)))))))

#35
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,106
  • Înscris: 09.01.2007

View Posthubi, on 22 mai 2015 - 12:49, said:

Multumesc domnul expert parerist de pe forum. Deci parerea ta e ca mai bine stai acasa cu tastatura in brate ca oricum ti-o furi.

Parerea mea e prea nuantata ca sa-mi permit sa ti-o transmit. Oricum, generatia mea a crescut cu posterele lui Bruzli + Vandam pe pereti si cu ganterele + nunchaku sub pat. Pentru informarea ta.
Daca te uiti si la ce zice colegu' care salasluieste in sala de BJJ, iti dai seama ca noi vorbim la pereti.

#36
hubi

hubi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 18.05.2006

View Postoverseas, on 22 mai 2015 - 13:32, said:


Parerea mea e prea nuantata ca sa-mi permit sa ti-o transmit. Oricum, generatia mea a crescut cu posterele lui Bruzli + Vandam pe pereti si cu ganterele + nunchaku sub pat. Pentru informarea ta.
Daca te uiti si la ce zice colegu' care salasluieste in sala de BJJ, iti dai seama ca noi vorbim la pereti.

Argumente de genul sportul meu il bate pe sportul tau sunt in sine de natura sa provoace conflicte. Topicul este legat de scoala Bukan de Krav Maga si nu de BJJ bate pe MMA si pe KM si Karate bate pe Vandam.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate