Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cat timp se tin Corcodusele pentru tuica?
Last Updated: Aug 06 2015 13:51, Started by
maruta93
, Jul 23 2013 14:05
·
0
#1
Posted 23 July 2013 - 14:05
salut am strans si eu 200 kg de corcodusi si nu stiu cat timp se lasa la macerat pana acum am pus 10 kg de zahar mai trebuie pus?daca da ce cantiate/proportii
va multumesc anticipat |
#2
Posted 23 July 2013 - 14:10
maruta93, on 23 iulie 2013 - 14:05, said:
salut am strans si eu 200 kg de corcodusi si nu stiu cat timp se lasa la macerat pana acum am pus 10 kg de zahar mai trebuie pus?daca da ce cantiate/proportii va multumesc anticipat 3-4 saptamani, pana borhotul e acru. Daca nu e gata ai randament scazut la rafinare. |
#3
Posted 23 July 2013 - 14:13
pana fermenteaza....vezi ca treb sa pui si zahar....daca bagi nasul si te-nteapa, atunci e ok...
|
#4
Posted 23 July 2013 - 14:20
Pana fermenteaza (cum s-a mai spus) si pana se umple de musculite din alea mici de otet. Zahar nu e nevoie sa pui dar grabeste procesul.
Dureaza minim 1 saptamana. |
#5
Posted 23 July 2013 - 14:21
pana ajunge concentratia de alcool la 12%.....daca ajunge. viteza de fermentatie depinde de temperatura.
gusti si tu zeama sau masori taria alcoolica. Edited by rich1974, 23 July 2013 - 14:22. |
#6
Posted 23 July 2013 - 14:26
De obicei se face iarna. Srangi corcodusele, le dai zahar si peste cateva luni te apuci de treba. Nu cred ca exista o data limita.
Friskey, on 23 iulie 2013 - 14:20, said:
Zahar nu e nevoie sa pui dar grabeste procesul. Dureaza minim 1 saptamana. |
#8
Posted 23 July 2013 - 14:39
In general 7-9 zile, ajutate cu zahar. Nu stiu cantitatea exacta de zahar, dar stiu ca tatal meu pune. Intr-adevar, pe cat cu putinta, ferite de soare.
|
#9
Posted 23 July 2013 - 15:12
9 zile ... cam asa. Poti sa pui si zahar daca nu sunt fructele prea dulci ...
Se simte la gust cand e pus zahar, si cine se lauda ca-ti da o tuica curata te minte ... e de ajuns sa bei o gura de tuica dupa care tragi odata din tigare. Daca ti se indulceste gura e clar. |
#10
Posted 23 July 2013 - 15:27
Pana "cade podul"".
La fermentare, deasupra se formeaza o "coaja"', se face un capac plutitor. |
|
#11
Posted 23 July 2013 - 16:18
ai mei bunici lasau cam 10-14 zile la fermentat
intradevar, zaharul nu e un musai.....dar cu cat pui mai mult cu atat iese mai mai multa si mai buna....cum zice si ovidiu, daca nu pui deloc...mai bine nu te mai apuci. acum 10 kile cat ai pus ar trebui sa fie destul de okish.. si nu mai tin exact minte, dar parca din cand in cand, o data la cateva zile, mai umbla acolo si le mai amesteca Edited by bubalus, 23 July 2013 - 16:21. |
#14
Posted 23 July 2013 - 19:47
cand fermentatia e spre final, spuma adunata deasupra fructelor va prinde coaja. de asemenea fructele se vor ridica la suprafata si vor pluti pe lichid.
maxim 4 saptamani se tine la fermentat, pe urma se mai evapora din alcool. Daca adaugi zahar, poti scoate mai mult alcool. zahar - fermentatie aloolica > alcool. |
#15
Posted 23 July 2013 - 20:06
in mod normal, solutia nu trebuie sa depaseasca 20 de grade brix, altfel ramane zahar nefermentat si se pierde.
|
|
#16
Posted 23 July 2013 - 20:09
In mod normal cam 10-12 zile dupa ce ai pus zaharul. Dezavantajul la zahar este ca daca ai masura mare, a doua zi nici cu buletinul in fata nu stii cum te cheama.
|
#17
Posted 31 July 2013 - 22:35
Cam la cate grade iese tuica de corcoduse??
La un butoi de 60 de litri cam cate kilograme de zahar sa pun? |
#18
Posted 04 August 2013 - 21:16
pai pui zaharulk stratificat...un rand de corcodele, apoi cateva maini de zahar...cat sa fie de cativa mm..
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users