Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 

Cat timp se tin Corcodusele pentru tuica?

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
maruta93

maruta93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 07.02.2012
salut am strans si eu 200 kg de corcodusi si nu stiu cat timp se lasa la macerat pana acum am pus 10 kg de zahar mai trebuie pus?daca  da ce cantiate/proportii
va multumesc anticipat

#2
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,700
  • Înscris: 13.10.2003

 maruta93, on 23 iulie 2013 - 14:05, said:

salut am strans si eu 200 kg de corcodusi si nu stiu cat timp se lasa la macerat pana acum am pus 10 kg de zahar mai trebuie pus?daca  da ce cantiate/proportii
va multumesc anticipat

3-4 saptamani, pana borhotul e acru.
Daca nu e gata ai randament scazut la rafinare.

#3
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011
pana fermenteaza....vezi ca treb sa pui si zahar....daca bagi nasul si te-nteapa, atunci e ok...

#4
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Pana fermenteaza (cum s-a mai spus) si pana se umple de musculite din alea mici de otet. Zahar nu e nevoie sa pui dar grabeste procesul.
Dureaza minim 1 saptamana.

#5
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pana ajunge concentratia de alcool la 12%.....daca ajunge. viteza de fermentatie depinde de temperatura.
gusti si tu zeama sau masori taria alcoolica.

Edited by rich1974, 23 July 2013 - 14:22.


#6
ovidiu_ms

ovidiu_ms

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,296
  • Înscris: 06.02.2013
De obicei se face iarna. Srangi corcodusele, le dai zahar si peste cateva luni te apuci de treba. Nu cred ca exista o data limita.

 Friskey, on 23 iulie 2013 - 14:20, said:

Zahar nu e nevoie sa pui dar grabeste procesul.
Dureaza minim 1 saptamana.
Gresit. Este necesar sa puna zahar. Altfel va scoate doar cativa litri de rachiu...din 200 Kg  de borhot.

#7
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Inca ceva: recipientele nu se tin la soare.

#8
bogzy83

bogzy83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 05.06.2007
In general 7-9 zile, ajutate cu zahar. Nu stiu cantitatea exacta de zahar, dar stiu ca tatal meu pune. Intr-adevar, pe cat cu putinta, ferite de soare.

#9
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
9 zile ... cam asa. Poti sa pui si zahar daca nu sunt fructele prea dulci ...
Se simte la gust cand e pus zahar, si cine se lauda ca-ti da o tuica curata te minte ... e de ajuns sa bei o gura de tuica dupa care tragi odata din tigare. Daca ti se indulceste gura e clar.

#10
maramicuip

maramicuip

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,251
  • Înscris: 28.07.2010
Pana "cade podul"".
La fermentare, deasupra se formeaza o "coaja"', se face un capac plutitor.

#11
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
ai mei bunici lasau cam 10-14 zile la fermentat
intradevar, zaharul nu e un musai.....dar cu cat pui mai mult cu atat iese mai mai multa si mai buna....cum zice si ovidiu, daca nu pui deloc...mai bine nu te mai apuci.
acum 10 kile cat ai pus ar trebui sa fie destul de okish..

si nu mai tin exact minte, dar parca din cand in cand, o data la cateva zile, mai umbla acolo si le mai amesteca

Edited by bubalus, 23 July 2013 - 16:21.


#12
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Iar podul fiind... acea coaja?

#13
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008
Acusi alegem betivanii forumului...

#14
andrei_221

andrei_221

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 22.12.2006
cand fermentatia e spre final, spuma adunata deasupra fructelor va prinde coaja. de asemenea fructele se vor ridica la suprafata si vor pluti pe lichid.

maxim  4 saptamani se tine la fermentat, pe urma se mai evapora din alcool.  Daca adaugi zahar, poti scoate mai mult alcool. zahar  - fermentatie aloolica > alcool.

#15
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
in mod normal, solutia nu trebuie sa depaseasca 20 de grade brix, altfel ramane zahar nefermentat si se pierde.

#16
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
In mod normal cam 10-12 zile dupa ce ai pus zaharul. Dezavantajul la zahar este ca daca ai masura mare, a doua zi nici cu buletinul in fata nu stii cum te cheama.

#17
kvs

kvs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 23.07.2013
Cam la cate grade iese tuica de corcoduse??

La un butoi de 60 de litri cam cate kilograme de zahar sa pun?

#18
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011
pai pui zaharulk stratificat...un rand de corcodele, apoi cateva maini de zahar...cat sa fie de cativa mm..

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate