Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!
 La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...
 Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 

RADARE FIXEEEE !

- - - - -
  • Please log in to reply
1763 replies to this topic

#1711
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001
Scuze daca am gresit topicul - in primul rand.

Posibila mea problema de acum este un Aviz primit de la Posta Romana si un plic de la politia rutiera in spatele lui (doar am intrebat la posta de la cine e - nu l-am si luat).
Pana acum amnzile de la Pol Rutiera le-am primit printr-o firma de curierat particulara.

S-au schimbat iar cu Posta Romana? Si de la care radare ar putea fi? Mai sunt si altele in afara de cele de pe DN1? [de la cele mobile nu vine nimic, nu? in ideea ca e posibil sa fi trecut pe langa unul, dar nu am mai ajuns la echipajul de oprire ca am luat-o pe alt drum... cum aveam treaba...]

#1712
asztalos

asztalos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 13.01.2007
@Andrei : In privinta amenzilor...teoretic DACA te prind in trafic cu radarul mobil, te opresc pe loc. Radare fixe DEOCAMDATA avem doar 6 bucati, cele cunoscute dintre Comarnic-Bucuresti. Personal nu stiu de alte radare fixe active din tara. Daca ai cu 50 km/h in plus fata de viteza maxima admisa si esti prins de radar si te retragi pe o straduta (sa nu te opreasca echipajul), poate sa-ti vina amenda acasa.
Alt subiect, on-topic de data asta : Am vazut la stirile Protv ceva sistem care cica va calcula din 2 in 2 km viteza media a autoturismelor si o sa emita si amenzi etc. Totodata se vorbea de asemenea camere care calculeaza greutatea pe axe a camioanelor in timp ce acestea sunt in deplasare.
Care este adevarul in acest sens? Nici macar in Austria nu sunt asemenea camere din 2 in 2 km, care sa calculeze viteza medie a autoturismelor... Eu zic ca iarasi se exagereaza, cum se exagera pe vremuri cu aceste 6 (7) radare fixe, la inceputuri...

Edited by asztalos, 25 October 2012 - 18:44.


#1713
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Monitorizam...vom vedea care este adevarul.

Masurarea greutatii pe osie se va face cu niste santuri inguste transversale in care va exista un taler electronic.
Eroarea va fi mare, probabil 50-100Kg. S-a spus ca un astfel de sistem este pe A1 intr-un proiect pilot.

Despre masurarea vitezei din 2 in 2Km, pare cam SF, stiu ca si in USA aproape nu mai exista VASCAR, in primul rand pentru ca este imprecis, cu erori grosolane.
Sunt multe alte probleme, trebuie un sistem de inregistrare automata a numerelor care sa identifice trecerile peste ambii senzori senzori, capacitate de procesare f. mare ca lag-ul sa nu influenteze masuratoarea (am citit in Belgia despre o astfel de problema la trafic intensiv), etc.

Edited by Speedo, 25 October 2012 - 20:25.


#1714
asztalos

asztalos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 13.01.2007
Pentru cei interesati, iata si articolul : http://stirileprotv....lectronici.html

#1715
asztalos

asztalos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 13.01.2007

View Postasztalos, on 25 octombrie 2012 - 18:43, said:

@Andrei : In privinta amenzilor...teoretic DACA te prind in trafic cu radarul mobil, te opresc pe loc. Radare fixe DEOCAMDATA avem doar 6 bucati, cele cunoscute dintre Comarnic-Bucuresti.
Vroiam sa zic Sinaia-Bucuresti...scuze

#1716
SCDB

SCDB

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 22.11.2007
Dacă camerele vor fi dispuse la fiecare 2Km și viteza vehicului va fi de 130Km/h atunci sistemul informatic nu va avea decât aproximativ 55 secunde la dispoziție de a identifica mașina după ce trece de "prima" cameră și  de a identifica din nou mașina la a "doua" cameră, pentru a putea determina viteza medie.
Pentru a-i prinde pe vitezomani (care vor trebui să depășească 139Km/h) sistemul va trebui să lucreze și mai repede, la 150Km/h timpul de procesare a 2 imagini va trebui să fie de 48 de secunde, la 180Km/h de 40 de secunde...

Sistemul va genera o cantitate uriașă de date în timp, care va trebui păstrată probabil câteva luni de zile.

Cred că în realitate sistemul va fi mult mai simplu, va fi ceva hibrid, cu camere care măsoară viteza reală (respectiv cea medie) mult mai rare de 2Km - probabil înainte și după fiecare ieșire și intrare pe autostradă, iar în rest doar camere video obișnuite (mult mai multe, poate chiar din 2Km în 2Km, așa cum se afirmă) care vor avea în spate un sistem care va analiza fluxul video pentru a determina viteza relativă a obiectelor, determinând astfel dacă pe autostradă circulă "obiecte" lente (mașini, pietoni, oi, cai...) sau staționare (mașini avariate, accidentate, obiecte căzute din mașini, etc.) - obiectele lente sau staționare vor declanșa alerte și echipajele mobile vor investiga la fața locului.

Deci, probabil că au dreptate, vor fi camere foarte multe, dar majoritatea vor avea alt rol decât cel de a genera amenzi de viteză..., cele mai multe vor fi de supraveghere/siguranță.

#1717
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Mai bine ar limita astia masinile din fabrica. Conecteaza computerul masinii la un GPS care citeste viteza de deplasare, si care coboreaza informatiile despre drumul respectiv cu o harta. In functie de limita de viteza a drumului respectiv sa nu te lase masina sa mergi mai tare. Posted Image

Si acum trecand la lucruri serioase: trebuie sa fii tampit sa crezi ca daca pe o sosea absolut toata lumea va circula cu maxim viteza legala NU se vor produce ambuteiaje si circulatia s-ar ingreuna enorm. Fluiditatea circulatiei este data tocmai de variatia vitezei fiecarui autovehicul, fiind nevoie si de autovehicule care se deplaseaza incet, sub limita.

Ganditi-va la momentele cand pe o sosea pe care voi o cunoasteti foarte bine la un moment dat se aglomera traficul si nu intelegeati de ce. Daca nu era soseaua blocata din cauza vreunui accident, cu siguranta o masina de Politie mergea foarte aproape de limita legala. Ba eu chiar cred ca li se interzice (norma interna) masinilor de Politie sa patruleze prin localitatile cu DN cu viteza legala.

#1718
asztalos

asztalos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 13.01.2007
Oricum, orice ar fi, impreuna cu colegii nostri de forum sau alte surse sigure vom descifra "secretul", asa cum am facut si cu radarele fixe de pe DN1. Pe vremuri, un coleg avea informatii 100% sigure si le-a postat pe forum. Si eu zic ca in cel mai rau caz se vor instala radare fixe ca pe DN1. Nu cred ca vor fi radare fixe care masoara viteza medie. Eu zic ca cei de la ProTV exagereaza, asa cum au facut pe vremuri si cu celelalte radare fixe...

#1719
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Foarte bun comentariul tehnic ai lui SCDB.

In primul rand trebuie sa aflam ce firma instaleaza respectivul sistem ca sa putem citi datele tehnice direct la producator.

#1720
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,401
  • Înscris: 01.12.2001
Iar cei de la PRO TV au venit cu o stire ca se vor monta 6 radare fixe pe A2. Cei de la politie nu confirma stirea. Cred ca iar o firma privata a castigat acest drept. Insa nu au cum sa emita si amenzi. Si chiar de ar fi adevarat e simplu de pus POI pe un GPS si esti avertizat.
Sau e doar un subiect de stiri ca nu mai aveau ce sa puna ca o stire bomba.?

#1721
alexx22

alexx22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.03.2006
stirea de de kko facuta pe genunchi

http://stirileprotv....a-amenzile.html

poate aflam pana le instaleaza despre ce tip e vorba, oricum daca sunt ca cele de pe dn1 se vad cu ochiul liber


PS imi cer scuze daca nu e ok , ca am pus link catre stire, rog un moderator sa il stearga
PS 2 :poate stie cineva ceva despre firma Fielte
"
ZF News  12.03.2013 20:10

Din mai apar radarele fixe pe A2 Cernavodă-Constanţa şi se pregătesc pentru A1 Sibiu-Orăştie

  Pe tronsonul de autostradă A2 între Cernavodă şi Constanţa se va instala unul dintre cele mai moderne sisteme radar şi de monitorizare a traficului similar celor utilizate în Europa de Vest în urma unei investiţii de peste patru milioane de euro.

„Noul sistem de radare va fi pus în funcţiune la sfârşitul lunii mai, iar până la sfârşitul anului va fi activat şi pe viitoarea autostradă A1 Sibiu-Orăştie. Sistemul inteligent de monitorizare al traficului va fi instalat pe întreaga lungime a Coridorului IV şi va include radare, verificare rovignetă, dar şi greutate prin senzori amplasaţi în asfalt“, a spus Teodosie Neacşu, director tehnic în cadrul Fielte, firma italiană responsabilă de montarea radarelor pe tronsonul de autostradă între Cerna­vodă şi Constanţa. Firma Fielte a instalat şi sistemul de telefonie de urgenţă de pe autostrada Timişoara-Arad.

  Sistemul va putea per­mite inclusiv calcularea vitezei medii a unui vehicul între radare, dar momen­tan în România legislaţia nu prevede aplicarea amen­­zilor în acest caz, cum este în Franţa sau Austria. Costul unui astfel de sistem este de aproximativ 80.000 – 90.000 de euro per kilometru, „investiţie care acoperă costurile cu instalaţia de funcţionare a sistemului, radarele urmând a fi instalate din doi în doi kilometri“, a spus Neacşu. Astfel, pentru tronsonul autostrăzii între Cernavodă şi Constanţa de 51 de kilometri  investiţia va fi de aproximativ 4,3 mil. euro. Având în vedere că o amendă pentru depăşirea vitezei legale cu 41-50 km/h este sancţionată cu o amendă de 1.500 de lei (340 de euro), investiţia în noul sistem se poate amortiza după ce vor fi amendate cel puţin 12.800 de maşini pentru viteză. Având în vedere că pe A2 circulă în medie 12.000 de vehicule pe zi, dacă 0,1% din maşinile care ar circula într-o zi pe acel tronson ar fi amendate pentru depăşirea vitezei cu 41-50 km/h, sistemul va fi amortizat în aproximativ trei ani. Spre comparaţie, sistemul radar de pe DN1 între Bucureşti şi Braşov care utilizează o tehnologie similară poate genera în fiecare zi între 200 şi 1.500 de amenzi de circulaţie prin cele şase radare ale sale. "

Edited by alexx22, 12 March 2013 - 23:22.


#1722
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Se pare ca deja au montat unele dintre ele:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/nnCbWv0juBQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1723
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Mmm, sa vedem cand vor porni, deocamdata as zice ca nu...

Seamana mai mult cu camerele pentru rovigneta si disp. numarare cu laser pentru masini.

#1724
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Da, dar uita-te la sosea. Parca sunt niste bucle pe acolo si nu cred ca buclele ajuta la rovigneta ci la masurarea vitezei.

Oricum, cred ca isi vor scoate banii investiti cu greu. Lumea le va invata locatiile. Unii le vor avea salvate in GPS, altii in detectoarele cu GPS. Ar fi foarte interesant daca ar exista aplicatii pentru Android care sa nu trebuiasca a utiliza semnal GPS pentru a memora acele locatii si telefonul doar sa te avertizeze sonor cand ajungi pe acolo chiar daca il ai in buzunar, cu ecranul stins.
Dar asa cum au dat amenzi pe DN1 desi locatiile se puteau invata usor, asa se vor da si pe autostrazi, catre cei neinformati, ignoranti sau neatenti.

Sper doar sa nu inventeze un semn de limitare de viteza undeva la 70-90 la ora exact in zonele cu camere.

#1725
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,401
  • Înscris: 01.12.2001

View PostXrainX, on 25 martie 2013 - 13:35, said:

Ar fi foarte interesant daca ar exista aplicatii pentru Android care sa nu trebuiasca a utiliza semnal GPS pentru a memora acele locatii si telefonul doar sa te avertizeze sonor cand ajungi pe acolo chiar daca il ai in buzunar, cu ecranul stins.
Fara sa ai activat GPS-ul in Android NU are cum sa te avertizeze, ca nu are cum sa stie locatia ta.

#1726
XrainX

XrainX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 28.09.2011
Nu as fi dorit GPS-ul pornit doar din ratiuni de utilizare a bateriei. Mie nu imi place sa imi aduc aminte ca trebuie sa fac ceva special cand plec la un drum. De aceea camera de trafic e mereu pornita, fixata in geam (deci nu trebuie sa o montez/demontez de fiecare data cand plec), detectorul porneste si el odata cu motorul. Avand detector cu GPS eu ma pot considera un caz fericit, dar ma gandeam pentru ceilalti.

Edited by Speedo, 26 March 2013 - 09:15.


#1727
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Am vazut buclele din asfalt.

Monitorizam situatia, scrieti cand aveti up-date.

XrainX, cand mai treci pe acolo opreste si fa fotografii, camera 808 nu te-a ajutat de data asta, nu avem ce alege.
Detectorul tau degeaba are GPS daca nu poti sa faci update cu locatiile.

Edited by Speedo, 26 March 2013 - 09:15.


#1728
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,401
  • Înscris: 01.12.2001
Buclele din asfalt de acest tip am mai vazut dar erau folosite temporar de o masina ce prelua date despre traficul din zona. Insa nu erau si camere foto amplasate acolo.

Totusi la primul radar de care zici, cel de dupa nodul Cernavoda, nu se vad 2 camere video, cate una pe fiecare  banda.
Iar la celelalte se vad cate 2 bucle pe asfalt, inainte si dupa grinda cu camerele video.
Iar camerele sunt indreptate spre fata masinii? Parca sunt mai multe dispuse pe acolo.

Edited by Speedo, 26 March 2013 - 09:15.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate