Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

Leopard

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Jordy1970

Jordy1970

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.10.2010
As avea nevoie de un tutorial sau de daca se poate instala sistemului de operare Mac os X in Pc.
Am o placa de baza asus m4n78-am si un procesor Amd Phenom 2 x2 545.
Sau cum pot configura bios-ul.
Multumesc

Attached Files



#2
smo_dust

smo_dust

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 444
  • Înscris: 01.09.2010
mi se pare ca este ilegal .
daca nu ,aici ai un tutorial: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2ZCl3crDemE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010
Procesorul este mai mult decat bun.
Dar pentru a vedea daca toate componentele placii de baza
sunt compatibile cu Mac OS Leopard, gasesti informatie
pe google.
Dar sunt cateva motive pentru care nu ti-as recomanda sa faci asta:
1) Editia Leopard este deja ziua de alataieri, editia recenta este  Lion.
2) Mac OS X nu lucreaza pe arhitectura PC in mod nativ 100%, asa ca nu te astepta
    ca te vei bucura pe deplin de toate frumusetile (=features) sale.

#4
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010
Deleted double post.

Edited by JJackFLASH, 24 October 2010 - 17:21.


#5
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

View PostJJackFLASH, on 24th October 2010, 18:08, said:

Dar sunt cateva motive pentru care nu ti-as recomanda sa faci asta:
1) Editia Leopard este deja ziua de alataieri, editia recenta este  Lion.

Lion nu există, încă. Cea mai nouă versiune OS X este 10.6.5 beta, Snow Leopard. Sau 10.6.4 stabil.
OS X 10.7, aka Lion o să fie lansat în vara anului viitor. Apple nu a făcut disponibil niciun developer preview / alpha / beta până acum.

@Jordy1970
Încearcă iATKos, iDeneb cu suport pentru AMD. Găsești tutoriale chiar aici, pe secțiune.

#6
Jordy1970

Jordy1970

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.10.2010

View PostJJackFLASH, on 24th October 2010, 18:08, said:

Procesorul este mai mult decat bun.
Dar pentru a vedea daca toate componentele placii de baza
sunt compatibile cu Mac OS Leopard, gasesti informatie
pe google.
Dar sunt cateva motive pentru care nu ti-as recomanda sa faci asta:
1) Editia Leopard este deja ziua de alataieri, editia recenta este  Lion.
2) Mac OS X nu lucreaza pe arhitectura PC in mod nativ 100%, asa ca nu te astepta
    ca te vei bucura pe deplin de toate frumusetile (=features) sale.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Totusi nu merge.
Am placa de baza o asus m4n78-am si placa video ge force 9800 gt de 1 ghz, hard disk de 1 t.
Nu vrea sa buteze sub nici o forma, imi da eroare si se restarteaza.
A-ti avea idee ce se intampla?. o solutie?
Multumesc!

#7
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
am încercat pe un pc mai vechi dell gx270, și nu merge, procesul de instalare se oprește pe undeva, și nu mai pot face nimic.

Am slotul agp si cele doua pci ocupate, poate am sa las pcul simplu asa cum a fost, și mai încerc o instalare, să văd puțin ce gust are mărul , mi s-a făcut poftă, si apoi sunt interesat de FCP

Edited by c_anicai, 03 November 2010 - 22:24.


#8
EagleTeam

EagleTeam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 04.09.2008
Salut! Am si eu 2 intrebari:
1. cum se numeste aplicatia din primul post?
2. am un PC AMD 1800+, 640MB RAM, ATI Radeon 9550GT 128MB/128b, 40GB HDD, iar placa de baza Matsonic.
Procesorul nu mi-l vede cum trebuie (doar AMD 1150GHz si atat), iar update de BIOS nu am gasit si nu stiu nici sa-l fac intr-un fel sa-mi recunoasca AMD-ul la avloarea reala...
Problema e ca vreau sa pun Zephy­roth (am inteles ca se impaca bine cu AMD-urile) pe aceasta configuratie... macar de proba/teste/curiozitate. Intrebarea: am vre-o sansa cu Zephy­roth (sau altceva care sa mearga)?

PS: Cu aceasta configuratie am resit sa rulez acceptabil (exclus jocuri) Windows 7 sau Linux (Ubuntu, Slackware, Fedora...), dar nu am idee daca ar merge cu Zephy­roth sau altceva...
Multumesc anticipat!

#9
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
Amd 1800+ are doar 1150GHz si atat, și puterea lui la acea vreme ar fi echivalat cu procesorului intel de 1800 Mhz. Toate acestea din cauza competiției, AMD a născocit plusurile la acea vreme, iar Intel a urcat frecvența în realitate. Ambele procesoare nu erau chiar similare ca performanță, Intel era mai bun la codare video, iar AMD in jocuri.

Edited by c_anicai, 12 November 2010 - 19:21.


#10
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

View Postc_anicai, on 12th November 2010, 19:19, said:

Amd 1800+ are doar 1150GHz si atat, și puterea lui la acea vreme ar fi echivalat cu procesorului intel de 1800 Mhz. Toate acestea din cauza competiției, AMD a născocit plusurile la acea vreme, iar Intel a urcat frecvența în realitate. Ambele procesoare nu erau chiar similare ca performanță, Intel era mai bun la codare video, iar AMD in jocuri.

PR-ratingul folosit de AMD pentru acele procesoare nu are NICIO legătură cu frecvența procesoarelor Intel echivalente, verifică-ți sursele...
1800+ înseamnă că acel procesor avea performanțe asemănătoare cu un (teoretic) AMD Athlon Thunderbird ce ar rula la frecvența de ceas de 1.8 Ghz.

@EagleTeam
Nu există niciun procesor AMD Athlon XP cu frecvență reală mai mică de 1.33Ghz, modelul tău ar trebui să ruleze la 1.4 Ghz sau 1.53 Ghz, funcție de nucleul folosit (T-Bred, Tundherbird, Palomino, Barton/Thorton - versiunea mobilă). Probabil că ai valoarea FSB setată la altceva decât 133/166 Mhz. Verifică în BIOS.

#11
EagleTeam

EagleTeam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 04.09.2008
AMD-ul este un Athlon 1800+ si cred ca asta e valoarea lui pentru ca inainte am avut o placa de baza Gigabyte si mi-l arata corect in BIOS, in window si pe procesor... (soket 478 - din cate imi amintesc, dar nu sunt sigur)

@hubbabub1601 cred ca ai dreptate in afirmatia ta cu FSB-ul...
Placa asta de baza care o am (Matsonic) nu stie decat FSB 100 si 133.
Chiar daca are setare pe(ntru) FSB 133 nu are efect pentru ca al meu model nu are northbridge (parca asa ii zice).

Astept in continuare raspunsurile la cele doua intrebari de mai sus.
Multumesc!

Edited by EagleTeam, 12 November 2010 - 20:01.


#12
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007

View PostEagleTeam, on 12th November 2010, 20:00, said:

...

Athlon 1800+, indiferent de stepping/core, are FSB 266 MT/s, adicătelea 133 Mhz x 2. Setează, deci, FSB-ul la 133 Mhz. Nu știu cum arată BIOS-ul plăcii tale de bază însă trebuie să ai grijă ca memoriile să suporte FSB 133(DDR 266) - nu cred că-i o problemă, slabe șansele să ai memorii DDR200 Mhz. Trebuie să ai grijă ca divizorul FSB:AGP să permită FSB 133 pentru procesor și 100 Mhz pentru placa video, deoarece Radeon-ul ăla nu suportă 133 Mhz, din câte-mi amintesc.

Aplicația din screenshot-ul din primul post se numește CPU-Z (google pentru download).

Din păcate, ai foarte puțin RAM pentru a rula decent Leopard/Snow Leopard. Defapt, nici nu cred că ar trebui să te gândești la SL de pe acum. Încearcă distro-uri cu 10.4 (Tiger) sau 10.5.
Așa cum am recomandat mai sus, iATKos, iDeneb sunt acceptabile pentru cerințele tale. Nu ma pasionează prea tare subiectul hackintosh așa că nu pot să-ți dau mai multe detalii. Poate colegii care se joacă cu astfel de struțo-cămile te pot ajuta cu mai multe sfaturi.
Sfatul meu: vinde PC-ul ăla, pune niște bani peste și cumpără un Mac. Găsești mașini cu G4, desktop sau portabile, care se descurca onorabil cu Leopard. Chiar acum tastez de pe un PowerBook g4 Alu, 1.67 ghz/ 2GB DDR2, Leopard, și se mișcă absolut impecabil cu 12 tab-uri în browser, iTunes, Mail.app, Twitter, Y!Messenger și Skype pornite. În unul dintre taburi am un stream mpeg4/html5 :)
Găsești astfel de laptop-uri pe la 300-500 euro, o sumă mai mult decât decentă pentru ce primești.

#13
EagleTeam

EagleTeam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 04.09.2008
Memorii: 1x512 DDR400 + 1x128 DDR(dar nu stiu cat), dar chiar daca am FSB 133 in BIOS + jumperul de pe placa de baza setat pe 133 (in loc de 100 pe cat e setat acum) tot nu o sa mearga pentru ca modelul asta de il am nu are nortbridge.
FSB 133 este valabil doar la modelele cu northbridge...
Portul AGP are suport de 2x-4x si doar FSB 100 - placa de baza, iar ATI-ul AGP 8x,128MB DDR, dar cat FSB n-am idee...
In fine... o sa incerc un distro ceva mai comestibil pentru configuratia mea.
Am a multumi.
Seara lacuta tuturor!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate