Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Banane umplute
#1
Posted 25 August 2009 - 18:33
[ http://cache.gawker.com/assets/images/gizmodo/2009/08/bananainjector.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Quote "The invention relates to an implement for coring bananas and filling the latter through the cored portion with ice cream and more particularly to a banana extractor and ice cream injector. Quote filling a banana with peanut butter and jelly would also make for a damned near perfect snack. http://gizmodo.com/5...-with-ice-cream Edited by iordake_nl, 25 August 2009 - 18:34. |
#2
Posted 28 August 2009 - 13:27
Oti fi facut voi, in gand, misto de mine. Iaca si o varianta de banane umplute.
De persoana: iei doo curmale si le scoti samburii si le tai bucatele, doo linguri de miez de nuca tocata (daca n-ai nuca, alune de orice fel, poa sa fie si arahide sarate), fo treijdegrame de ciocolata cu continut ridicat de cacao (cel putin 60% sa scrie pe ea) si-o tai bucatele bucatele, putina smantana dulce. Amesteci bine toate astea. Iei o banana si o crestezi cu cutitul in lungine pe raza mica a curburii. N-o tai in doua!!! Faci din ea un fel de "portofel" pe care il umpli cu amestecatura aia pe care tocmai ai facut-o. Acum "inchizi portofelul" cu grija sa nu iasa umplutura si invelesti banana asta umpluta in folie de aluminiu (o sa sariti in sus ca nu e sanatos da', sincer sa fiu, putin imi pasa) si o puneti pe gratar si-o tot invartiti din cand in cand. In maxim doojdeminute ar trebui sa fie gata. Daca n-ai gratar, o bagi in cuptorul incins pe la fo 180-200 de grade si-o lasi pana e gata. Hai sa zic doojdeminute. Daca e prea putin, data viitoare o lasi mai mult. Daca e prea mult, data viitoare o lasi mai putin. Bei citronada facuta cu apa, miere si zeama de lime si tinuta la rece pana se raceste. Sau bei ce-ai chef. Merge si-un whisky. Blended. On the rocks. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users