Salate
Last Updated: Aug 30 2009 22:12, Started by
Aprilia
, May 21 2009 21:53
·
0
#1
Posted 21 May 2009 - 21:53
Hai sa vedem niste retete de salate, pe care sa le servim fie ca felul intii, fie ca fel principal (pentru cei la cura)
In Romania se numeste Salata a la russe (nu vreau sa comentez ortografia) o salata care contine doar legume. Iata varianta "marina" a salatei (nu prea e pentru cura de slabire daca mincati mai mult de 2 linguri; rase, nu cu virf :)) ) Cartofi si morcofi fierti in coaja, taiati cubulete - raportul cartof:morcov cam 3:1 Ton din cutie (bucati- chunks, nu fisii - flakes care sint mai multa apa) Maioneza (facuta cu ceva mai multa lamiie) Sare, piper Stiati ca nu asa ii zicea initial salatei, insa fiind creata de un bucatar francez care lucra pentru tarul Rusiei a ajuns sa se numeasca "salata ruseasca"? Urmeaza salata cu brinza caramelizata si migdale Edited by Aprilia, 21 May 2009 - 21:55. |
#2
Posted 23 May 2009 - 18:05
salata frantuzeaza: piept de pui fript taiat julienne - adica fideluta - castraveti murati taiati cubulete, ciuperci din conserva, maioneza, masline si.. pofta buna! :)
|
#3
Posted 23 May 2009 - 19:11
Aprilia, on May 21 2009, 22:53, said: Hai sa vedem niste retete de salate, pe care sa le servim fie ca felul intii, fie ca fel principal (pentru cei la cura) In Romania se numeste Salata a la russe (nu vreau sa comentez ortografia) o salata care contine doar legume. Iata varianta "marina" a salatei (nu prea e pentru cura de slabire daca mincati mai mult de 2 linguri; rase, nu cu virf :)) ) Cartofi si morcofi fierti in coaja, taiati cubulete - raportul cartof:morcov cam 3:1 Ton din cutie (bucati- chunks, nu fisii - flakes care sint mai multa apa) Maioneza (facuta cu ceva mai multa lamiie) Sare, piper Stiati ca nu asa ii zicea initial salatei, insa fiind creata de un bucatar francez care lucra pentru tarul Rusiei a ajuns sa se numeasca "salata ruseasca"? Urmeaza salata cu brinza caramelizata si migdale |
#4
Posted 23 May 2009 - 22:19
#5
Posted 24 May 2009 - 08:20
Salata de cruditati, adica telina cu morcovi si cu mar ionatan.
Salata verde in combinatie cu ce doreste fiecare, adica, ceapa verde, usturoi verde, ardei capia sau gras, marar, rosii, castraveti, piept de pui, mozzarella, branza(dupa gustul fiecaruia)-eventual rasa, gulii etc.-cu lamaie multa. Salata de vinete. Salata de ton cu porumb, salata verde, castraveti, rosii etc.-asta merge cu putin otet balsamic Salata de sfecla rosie. Salata de ardei copti. :dribbledrool: |
#6
Posted 24 May 2009 - 08:27
loopoo, on May 23 2009, 20:11, said: Eu stiam ca salata "a la russe" e identica cu cea Beuff, doar ca se adauga si mazare. on: salata bulgareasca (una din variante): salata verde sau varza alba, o rosie, telemea rasa, cam 100 g, un ou fiert, cateva masline, crutoane (optional), ardei colorat taiat fideluta, ceapa (optional), sare+ulei+otet, cascaval ras deasupra si o felie de lamai pt decor. Edited by Dari@, 24 May 2009 - 08:29. |
#7
Posted 24 May 2009 - 19:41
Salata de parizer bavareza/elvetiana:
400 g parizer (sau ceva asemanator), taiat fasii 200 g branza (emmental sau gouda), taiata fasii 4 castraveciori feliati 1 ou fiert, taiat felii 1 ceapa dulce (rosie, mai mica), taiata inele 6 linguri ulei (preferabil de masline) 3 linguri de otet (balsamico alb, daca nu otet din vin alb) 5 g zahar piper, sare Aditional se mai pot adauga dupa gust praz, rosii, ardei, mustar, hrean, usturoi, chili etc. Se amesteca si se tine cateva ore la frigider. Edited by alalaltu, 24 May 2009 - 19:50. |
#8
Posted 26 May 2009 - 22:02
Salata cu brinza de capra caramelizata
Salata verde (iceberg de exemplu, sau salata verde creata) Rosii Pentru sos: o lingurita de mustar (din cel cu boabe intregi), o lingura de aceto balsamico si 4 linguri ulei de masline (extra virgin) amestecate pina se omogenizeaza. Evident se poate face mai mult sau mai putin sos, insa proportia ingredientelor este importanta. Sosul se toarna peste rosii si salata verde. Deasupra se pun urmatoarele ingrediente: Prosciuto sau Jamon sau muschi de vita uscat (pastrama armeneasca ii zic arabii) - merge si cu muschi file sau bacon, insa astea trebuie un pic prajite, insa e alta salata cu alt gust Brinza de capra- frantuzeasca, in rulouri - se gaseste la supermarket, eu o prefer pe cea de la President daca nu am veritabila (adica artizanala, nu industriala). Se taie rondele de 1 cm grosime si se toarna peste fiecare, pe o singura parte, zahar ars; eu le inmoi in zaharul ars in tigaie, insa rareori reusesc sa nu ma ard cu zahar topit! Migdale (sau muguri de pin) un pic prajite - se pot face si in cuptorul cu microunde, insa cu mare atentie ca in 2 min s-au si ars. Sa taie bucatele mici, in incercarea nereusita de a le taia in lamele :D, si se arunca peste salata. Pare complicata, insa nu este! Edited by Aprilia, 26 May 2009 - 22:04. |
#9
Posted 26 May 2009 - 22:33
Ah, de cand ma tineam sa-ti cer reteta, ma intriga in sensul de atragea partea cu "caramelizat" fiind vorba de branza... Super! Sar'na! :)
|
#10
Posted 26 May 2009 - 23:32
me_and_myself, on May 26 2009, 23:33, said: Ah, de cand ma tineam sa-ti cer reteta, ma intriga in sensul de atragea partea cu "caramelizat" fiind vorba de branza... Super! Sar'na! :) Succes. Astept comentarii de la cei care o vor gusta! In reteta originala se presara zahar peste brinza si se caramelizeaza cu un dispozitiv cu flacara, ca cel folosit pt creme brule - aici cine are diacritice sa puna si accentele necesare :) - insa, daca nu il ai ... PS Despre salata ruseasca http://en.wikipedia....i/Russian_salad Citeva cuvinte pentru cine nu are timp: Russian salad or Salade russe also known as Salade Olivier is a salad composed of diced potato, vegetables and sometimes meats bound in mayonnaise. "Olivier" e bucatarul care a inventat-o In Spania e considerata mincare nationala, ca paella - cam la fel cum e sirba dans popular romanesc! |
|
#11
Posted 26 May 2009 - 23:46
#12
Posted 30 May 2009 - 21:39
Salata cu vinete si rosii
Vinetele taiate rondele f f subtiri - cam 2 mm- se pun intr-o tigaie cu f putin ulei (se poate si fara) sa se rumeneasca pe ambele parti. Rosiile se taie si ele rondele Brinza -mozzarela, merge si cas sau cascaval Sosul: usturoi, busuioc, ulei de masline, sare - amestecate bine fie in mojar fie cu mixerul Se pot pune ca o salata obisnuita intr-o farfurie sau se pun straturi de vinete alternind cu rosiile, ca un turnulet, undeva intre ele doua felii de brinza si sosul de jur imprejur. Edited by Aprilia, 30 May 2009 - 21:40. |
#14
Posted 30 August 2009 - 20:17
salata orientala:
cativa cartofi se fierb in coaja. se curata de coaja cand sunt gata, apoi se taie sferturi. se adauga 4-5 oua fierte tari, taiate si ele tot sferturi, ceapa taiata pestisori, masline negre, optional castraveti murati rondele, ulei, otet (de preferinta diluat cu apa), sare. salata Caesar (varianta): o salata verde, crutoane, bucatele de sunca de Praga sau piept de pui la gratar taiate la fel de mari ca si crutoanele, cateva masline, cascaval ras, telemea rasa, ulei, zeama de lamaie, sare, marar tocat fin. [ http://www.retete-mancare.ro/img/20838/Salata_Caesar.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#15
Posted 30 August 2009 - 20:31
Salata de fructe, preferata mea. :bouncey:
Se ia un bol curat, se aruncă în el bucăți de fructe proaspete de sezon, curățate de coajă și semințe. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu se oxideze. Cele din compoturi se scurg de zeamă. Se amestecă. Se pun 1-2 linguri de lichior de mentă (sau câteva picături de ulei de mentă) după gust. Se decorează cu frunze de mentă, frișcă, baghete de ciocolată, umbreluțe și palmieri. Bolul poate fi înlocuit cu un pepene roșu tăiat în două, cu miezul parțial scos și cu marginile decupate în zig-zag. Se ia lingura și se introduce în cavitatea bucală. Amatorii de dulciuri foarte dulci cred că vor avea nevoie de 1-2 lingurițe de zahăr/porție. ;) Edited by Versus76, 30 August 2009 - 20:39. |
|
#16
Posted 30 August 2009 - 20:49
Dari@, on 30th August 2009, 21:17, said: ... salata Caesar (varianta): o salata verde, crutoane, bucatele de sunca de Praga sau piept de pui la gratar taiate la fel de mari ca si crutoanele, cateva masline, cascaval ras, telemea rasa, ulei, zeama de lamaie, sare, marar tocat fin. [ http://www.retete-mancare.ro/img/20838/Salata_Caesar.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Poate fi varianta la orice salata care contine... salata |
#17
Posted 30 August 2009 - 21:14
eu am dat cautare google imagini pe cuvintele "salata caesar"
sunt diverse variante. intr-o emisiune pe dicovery parca, am vazut o versiune de salata caesar data drept cea mai cea in care se ungea farfuria cu usturoi, si apoi se punea salata. dar avea o cu totul alta reteta si parca nici nu continea salata verde. |
#18
Posted 30 August 2009 - 21:39
Asta seara mi-am facut de cap...pentru ca am fost la tara si am adus multe legume proaspete, am exagerat un pic si am preparat o salata cu de toate, am vrut sa vad ce iese: cativa catei de usturoi i-am zdrobit cu sare si piper si apoi i-am frecat cu ulei de orez ( ca s-a terminat cel de masline ) si un pic de miere. La aceasta maioneza, am adaugat frunze de busuioc, de menta, de patrunjel, de hrean, de sfecla rosie, de papadie...toate taiate marunt + cimbru si oregano. Am mai pus in aceasta maioneza pe cale de a deveni un sos, niste " prafuri " facute de mine ( unul din pulpa de sfecla, castraveti, dovlecel, morcov, ramasa dupa ce am preparat un suc proaspat si apoi uscata, la care am mai adaugat pulbere de frunze de telina, de rosie, ceapa si ardei, toate uscate + seminte de mac, iar celalalt " praf " din alune, susan, seminte de floarea soarelui si de dovleac ), cativa germeni de brocoli si de schinduf ( fenugrek sau sofran indian ), un pic de orez basmati fiert de ieri ramas prin frigider si cateva masline ciopartite.
Apoi am pus legumele principale: ardei copti taiati julliene, castraveti, si rosii cherry + vreo 5 tipuri de branzeturi ( cas dulce, urda, cas afumat si telemea - toate de oaie + cascaval de capra si kefir ). Le-am asezonat cu sare, ulei si otet si pentru ca eram un pic sceptic ( multe din ingrediente le-am pus pentru prima oara intr-o salata sau chiar le-am folosit pentru prima oara pe post de mancare ), am gustat imediat sa vad ce a iesit si daca imi place: rezultatul este excelent, dupa parerea celor doua persoane care au mancat. Totusi, pentru ca erau cam multe ingrediente, cea mai mare parte a acestei " mega salate ", am lasat-o la frigider pana dimineata ca sa aiba timp ca toate sa-si ia gustul si o vom manca maine. Singurele ingrediente gatite au fost orezul fiert, ardeii coptii si branzeturile...restul numai cruditati, o adevarat bomba de vitamine. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users