Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11952 replies to this topic

#4357
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Buna seara tuturor,

Imi cer scuze pentru ca voi pune o intrebare la care probabil s-a raspuns de multe ori, insa cum sunt total atehnica, citesc si nu inteleg mai nimic.
Am sa va rog sa-mi intindeti o mana de ajutor si sa-mi oferiti un sfat. Am nevoie de o pompa pentru la tara. Este vorba de un put, insa nu-i stiu exact adancimea: cred ca are 2-3 m adancime. Ma intereseaza pentru udatul legumelor. Apa nu este curata si nu vom bea din ea. Pe fundul putului este un fel de mal negru, probabil si nisip.
Ma intereseaza sa pun benzi de picurare in curte, iar pompa sa ma ajute sa distribui apa prin banda de picurare. Din ce am calculat, as avea nevoie de cca 200 m de banda de picurare.
Acum, partea proasta este ca nici nu stiu ce sa intreb... Ce-mi vine in minte: ce tip de pompa am nevoie: de ape curate sau pentru ape murdare? Contin si o sita pentru filtrarea apei sau trebuie sa caut eu special? De unde stiu ce debit imi trebuie? Care trebuie sa fie puterea motorului? Imi trebuie si furtun sau ce mai am nevoie? Exista vreo firma care sa aiba pachet complet, sa nu fiu apoi nevoita sa caut cine stie ce-mi lipseste?

Ceva de genul asta ar fi bun? Este prima la care m-am uitat...
http://www.covera.ro...370-w-3mm_5403/
Altceva nici nu stiu ce sa mai intreb...

Va multumesc mult!

#4358
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,075
  • Înscris: 17.03.2005
1. Daca apa nu e limpede,adica fara nisip, vor fi peobleme atat cu pompa dar si cu benzile.
Pompele.ca aia din link sunt pt.a.trage apa jegoasa din fosa ori pt a.goli pivnita plina cu apa, nu pt udat.

2. Pentru benzi pui tu filtre, dupa hidrofor, ca sa nu atrici pompa.insa....nu prea au cum asa ca trebuie o pompa.care sa fie.toleranta la.particule mai maricele, adica e cam problematica treaba.

3. Ca sa uzi la banda.trebuie ori hidrofor ori pompa direct dar carr sa iti scoata fix cat consuma banda, sau pe.aproape.
Treaba e.ca si hidroforul, daca nu e cat de cat corelat cu banda, e predispus la defectare prematura.
200m de.banda inseamna 200m x 10 picuratori x 1 litru pe ora...2000 de litri pe.ora...adica o pompa sau un hidrofor care sa scoata 2 mc pe.ora...
Daca hidroforul scoate 3mc pe ora pompa.acestia va porni ai se va opri cam.des si.se va uza prematur, o pompa trebuie sa porneasca de.max 20-30 de ori pe ora...nu e problema.ca merge.5 ore dupa ce porneste, problema.e sa nu porneasca 2 minute, sta un minut, iar 2 minute.on samd...
Daca e pomp.si nu hidrofor, ea baga presiune sau merge.in presiune, adica iar nu ii place...
Bine.ar fi deci sa.stii.exact ce pompa, ce lungime.banda, ce picuratori , la.cati cm.si cati litri pe minut iti dau picuatorile alea..asa poti ajusta si ajunge la o combinatie cat de cat.

Cu banda.de.10cm 1 l/min ai avea cam 2c pe.ora...o pompa submersibila.denla.talcioc, chinezeasca, de 100 si ceva de.lei,.ar fi ok, nu regreti cand crapa dupa 2-3 ani..hidroforul e mai scump, trebuie.adapostit amorsat, etc...dar ai si apa la.robinet in rest...si poate fi mai scump.
Tevile in care conectezi banda, tevile in put samd sunt.separate, trebuie de.32 pehd, aia neagra, rigida...mufele , coturi, t-uri samd.sunt relativ ieftine dar tot trebuie o mana.de.barbat cat de cat priceput sa le monteze, pompa.si restul.
Eu zic asa, calculezi bine cata banda ar trebui..apoi vezi care e treaba cu putul..are apa sau ramane fara apa..cat e adancimea..cat de curata e apa, adica are sau nu nisip...
Aancimea fundului, cat e coloana.de.apa,adancimea.la care e luciul...
Daca ai datele.astea, gasim o.solutie...fara ele e discutie degeaba...ia in calcul si ca singura solutie poate fi sa irigi pe.santuri....acolo.merge orice pompa de.ape.murdare, nu mai conteaza nimic...nu e ideal.pt.gradina.dar sa.stii ca la cineva ca tine, fara habar, fara experienta, o instalatie.cu hidrofor, fiktre, benzi, etc poate sa fie mai mare chinul...benze.oricum.se.infunda dupa un.sezon, trebuie stranse toamna, trebuie facuta instalatia primavara, etcetc...nu e ca in filme.
Eu mai stiu de.oe.agriculrura cam cum e cu gradina ta si iti spun ca daca ai un barbat priceput in curte merge sa te.gandesti la.picurare, altfel ori chemi un instalator si platesti, asta e, ori functie.denfantana.iei o pompa.de 150 de.lei, 5 metri de teava pehd si un colac de furtun.si uzi pe santuri...

Tu.nu poti face instalatia , cred ca iti dai.seama...


#4359
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007

 ban, on 07 ianuarie 2015 - 19:15, said:

Salut!
Am cumparat un hidrofor SH, (BRACO, rezervor de 50l si pompa de 1,1kw de suprafață cu pompa de plastic). Nu am toate mufele necesare sa il pornesc cu apa, dar fara apa, pornit 1-2 secunde face un zgomot infernal, similar unui aspirator. E normal?

Uzura mare la rulmenti, implicit presetupa sigur deteriorata, posibil ax rotor in zona presetupei mancat de rugina.....
Sa ai noroc sa fie doar rulmentii, dar tare mi-e teama ca atunci cand va fi legat la apa vei avea surprize.

#4360
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Multumesc parintele. Mana de barbat este in casa, dar cam la fel de priceputa ca mana mea de femeie, adica tot atehnic.
O sa merg pe varianta ta: pompa de ape murdare, 5 metri de teava pehd si un colac de furtun. Banuiesc ca si in varianta asta trebuie sa aflu exact ce adancie am in put? Putul se goleste insa se umple relativ repede, insa daca tin sa-l golesc o pot face (aproape l-am golit cu galetile). Apoi in cca o ora apa creste la nivelul initial.
Referitor la tipul de pompa, spuneai ca cea din link este destinata altor utilizari sau nu mai conteaza si as putea cumpara orice pompa pentru ape murdare?

#4361
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 31.12.2006
Daca aproape ai reusit sa-l golesti cu galeata, inseamna ca are debit f mic.
Pompele de ape murdare au debit f mare - e adevarat insa ca mai toate au si flotor de protectie la scaderea nivelului apei.
Probabil ca cel mai bine pt tine e sa iei cea mai mica pompa de ape uzate din targ (vreo 50-70 ron) si uzi cu furtunul.
La adancime asa de mica nu te mai complica cu PEHD, pleaca direct cu furtun din pompa.

#4362
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Multumesc pentru sfat! Prietenul meu spune ca putul are cam 5 m. El trebuie sa stie mai bine, ca el scoate apa....Ma poate ajuta o pompa precum cea descrisa de tine, bcristian?

#4363
vasilemet

vasilemet

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 05.10.2009
@anasstasia, montezi la inaltimea de 2m, un butoi de 200 l ,pe care-l umpli cu apa din put, cu ce pompa ai. Dupa aceea faci legaturile necesare pentru sistemul de picurare. Un robinet si un filtru de nisip la iesirea din butoi, inainte de tevile de picurare. Eu asa ceva folosesc.
Iesirea apei din butoi se face montand robinetul la 10 cm deasupra fundului-pentru decantarea nisipului. Ud aproximativ 200 mp.
Umplu butoiul ziua, cand am timp si dau drumul la sistemul de picurare seara dupa ce apune soarele.

Edited by vasilemet, 08 January 2015 - 21:53.


#4364
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 31.12.2006

 anasstasia, on 08 ianuarie 2015 - 21:08, said:

Multumesc pentru sfat! Prietenul meu spune ca putul are cam 5 m. El trebuie sa stie mai bine, ca el scoate apa....Ma poate ajuta o pompa precum cea descrisa de tine, bcristian?
Nu o mai lua chiar pe cea mai mica, ci pe urmatoarea (in targ la Obor sunt vreo 3 marimi din ce-mi aduc eu aminte). Sa aiba inaltimea de refulare peste 8 m (ca sa poti baga si intr-un rezervor montat mai sus, cand o sa ajungi la asta).
Daca o sa constati ca goleste prea repede fantana stranguleaza putin furtunul ca sa-I reduci debitul.
In nici un caz nu lasa pompa sa porneasca prea des, ca aia e metoda de a le arde rapid - pompele pot sa mearga ore intregi fara probleme, dar daca le pornesti de 10 ori in 5 min ai sanse mari sa le arzi (cel putin condesatorul).

#4365
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Pai ma gandesc ca nu ar trebui sa o chinui asa...Adica daca se goleste putul o opresc si astept o jumatate de ora sau cat o trebui sa se umple din nou.  Iti multumesc pentru toate sfaturile.

#4366
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

 costi07, on 07 ianuarie 2015 - 21:29, said:

În cazul vaselor cu membrană problema este scăderea volumului specific al aerului din vas cauzată de scăderea de temperatură în timpul iernii. [...]
Sînt de acord cu prima parte a afirmației de mai sus Posted Image , dar nu și cu cea din a doua parte Posted Image .


 costi07, on 07 ianuarie 2015 - 21:29, said:

[...] Raduk, când ai făcut comparația respectivă? [...]
La ce comparație faci referire?  Posted Image


 costi07, on 07 ianuarie 2015 - 21:29, said:

[...] O să fac în viitorul (sper) apropiat un excel care să calculeze variația presiunii aerului din vas funcție de temperatură, cu grafic... frumos. Eventual și cu alte calcule utile, cum ar fi cantitatea de apă la care declanșează presostatul funcție de intervalul la care este setat să declanșeze, volumul vasului de menținerea presiunii, și, evident, temperatura aerului din vas. DAR! Nu promit! Posted Image
Dacă fișierul va face tot ceea ce spui, eu cred că merită așteptarea. Spor la treabă!  Posted Image

#4367
costi07

costi07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 29.06.2007
Adică în ce perioadă a anului ai făcut acea comparație. Ce diferențe de temperatură au fost în mediul ambiant?

#4368
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.02.2007

 keta, on 08 ianuarie 2015 - 00:58, said:

Uzura mare la rulmenti, implicit presetupa sigur deteriorata, posibil ax rotor in zona presetupei mancat de rugina.....
Pompa funcționa fără scăpări (zgomotos doar) însă membrana din vas nu era etanșă. A trebuit să îl returnez. Mulțumesc.

#4369
papimario66

papimario66

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 17.04.2014
Salut !

Am o problemă cu hidroforul ( pedrollo easypress 1 ) funcționează circa 5- 10 minute și se oprește , dacă-l scot din priză și-l bag din nou iar funcționează circa două minute, am observat că motorul se c-am încălzește ,  probând-ul afară acum la 6 grade celsius .

Ce o avea o începe motorul să se ardă ?

Are  siguranță ( motor ) ,termostat ceva pentru temperatură ? de se oprește ?

#4370
tandrei99

tandrei99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,258
  • Înscris: 20.09.2007
Motoarele de la hidrofoarele cu puteri de 1.1kw sau mai mici au o protectie termica in infasurarea statorica. Daca se depaseste temperatura maxima la care este setata protectia atunci ea va decupla motorul si acesta se va opri. Daca il scoti din priza si lasi motorul sa se raceasca protectia termica va recupla s motorul va functiona din nou. Bine el va functiona si daca il lasi in priza pana cand se raceste si recupleaza protectia. Faptul ca functioneaza 5-6 minute si se opreste ma duce cu gandul al umratoarele potentiale probleme:
- tensiunea de alimentare in sarcina este prea mare sau prea mica;
- folosesti un prelungitor cu sectiunea  conductorului prea mica;
- ai un defect mecanic (rulmenti partial blocati, freaca rotorul in stator, freaca turbina in difuzorul pompei)
- nu ai racire eficienta la motor adica ai ceva probleme la ventilator;
- posibil condensator devalorizat sau partial in scurt;
- protectie termica devalorizata.
Banuiesc ca probele le-ai facut cu hidroforul conectat la sursa de apa, nu-i asa?

Edited by tandrei99, 15 January 2015 - 15:43.


#4371
papimario66

papimario66

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 17.04.2014
da l-am probat conectat la sursa de apă .

în urmă cu două  zile cred că a luat apă la bord, doar la motor datorită creșteri nivelului de apă ce este acum la 50-60 cm de la suprafața solului

dar  mie îmi face așa de săptămâna trecută ,am rămas la duș fără apă Posted Image

ieri l-am desfăcut din toate oasele și l-am băgat în casă la căldură  ca să se usuce bine ,   l-am găsit umed și  oxidat în motor,  la partea electronică era  uscat

azi l-am curățat și l-am montat la loc și aceiași problemă

am încercat alt cablu de alimentare ( nimic )

rulmenți sunt buni, nu sunt blocați,  nu fac zgomot , și când se oprește am rotit de paleta de răcire și este ok

miros de ars nu se simte  de la motor , la condensator este rece dacă era în scurt  trebuia să fie cald ( nu cred că este de la condensator  , dacă îmi aduc bine aminte condensatorul ajută doar la pornite !? )

cred că dă semne de ardere al rotorului  care este acoperit de oxid, mâine îl duc la cineva să testeze motorul ( cred că este cel mai indicat ).

oricum mulțumesc !

#4372
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 31.12.2006
Condensatorul este esential in functionarea motoarelor in scurtcircuit monofazate.
Nu e obligatoriu sa se incalzeasca cand se duce - poate sa aiba capacitate f mica si sa nu fie in scurt.
Rotorul nu are nici o problema de la rugina la acest tip de motoare.
Verifica (si schimba daca e cazul) mai intai condensatorul.
Daca nu e de acolo, si mecanic e in regula, dezactiveaza protectia termica.
Daca problema dispare, fie s-a dus senzorul de temperatura (daca esti norocos) fie a aparut un scurt in interiorul unei infasurari (cel mai probabil).
Daca e scurt, ca solutie pe timp f scurt poti sa-l folosesti fara protectia termica, dar motorul se va arde oricum.
In functie de ce ai disponibil in zona, te orientezi daca e mai convenabil sa-l rebobinezi sau sa cumperi alt motor/pompa.

#4373
tandrei99

tandrei99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,258
  • Înscris: 20.09.2007
Eu n-as merge pe dezactivarea protectiei termice. Daca e asa cum a zis initiatorul si a gasit apa in motor atunci probabil ca izolatia bobianjului este compromisa. Un bobinator bun poate reface bobinajul pastrand in acelasi timp protectia termica.
Ce parte electronica? E vorba cumva de presostatul electronic(numit si prescontrol, prescomfort...etc)?

#4374
papimario66

papimario66

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 17.04.2014
aceasta este partea electronică ca la mine ,numai că al meu nu are barometru  


   [ http://i.ytimg.com/vi/owxCK_42vXk/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



azi merg la foști colege de-a lui Tata care sunt bobinatori să văd ce zic ei

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate