Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema motor Piaggio

Academia de politie

Compatibilitate mobo cu gpu

Stick Usb recorder
 Eroare upload

Tichet rabla 2017

[noob] Afisare valoare Javascript

Comanda element peltier
 Telefon pana in 3000 lei

Ce DSLR sa aleg: D5300, D5500 sau...

Centrala de ventilatie cu recuper...

Pomohaci acuzat de homosexualism
 Intrebare achizitie

Problema fizica

sa fie transmutatia viitorul?

Distribuitor cu plecari de mai mu...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Pompe submersibile / Hidrofoare

  • Please log in to reply
6792 replies to this topic

#1
alinutz2001

alinutz2001

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 28.05.2004
  • ID membru: 17,229
  • Locație: Bucuresti
Trebuie sa-mi cumpar un hidrofor pt casa (2 bai, bucatarie, garaj) si nu stiu care e mai bun!! Oare toate sunt la fel?
Conteaza, cred, si debitul, dar si volumul rezervorului. Un tip mi-a spus sa nu aiba debitul mai mic de 4000 l/h...  Am gasit cu 60 l/min>> 3600 l/h (sper sa nu ma insel)!

asta ar fi prima chestiune!
a doua: un amic a avut probleme dupa 2 ani cu rezervorul; apa avea o culoare rosiatica, iar cauza dupa multe "investigatii">>> rezervor de kk!!

are cineva vreo idee??
;)

#2
goguferaru

goguferaru

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 03.11.2004
  • ID membru: 25,260
Intii masoara distanta (vertical ) de la suprafata apei la cel mai inalt punct unde vrei sa ai apa, si vezi ca pompa sa faca fata, volumul rezervorului conteaza doar la cit de des/rar vrei sa mearga pompa, iar de debit in situatia ta nu cred ca sint probleme. Rezervoare am vazut si de inox ca sa fii sigur ca nu rugineste. Marci nu pot sa-ti recomand deoarece eu am un hidrofor noname italian dar pe care nu prea l-am folosit.

#3
lucian123

lucian123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 23.02.2005
  • ID membru: 31,263
Ia un Grundfos, nu stiu exact modelul acum, cu vas de expansiune de 50 litri. sa aiba debit 3.5-4 mc/h si inaltimea de pompare, la acest debit, 2.5-3 bari.
Fereste-te de italienisme No-name si chiar de DAB, cu care am avut probleme.
Daca gasesti si crezi ca e mai rentabil (dar nu cred) poti lua si un Wilo. Sunt pompe foarte bune.

#4
alinutz2001

alinutz2001

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 28.05.2004
  • ID membru: 17,229
  • Locație: Bucuresti

Quote

Fereste-te de italienisme No-name si chiar de DAB, cu care am avut probleme.

de italienisme ma feream oricum. am luat unul din metro 3.6 mil 4600 l/h adancimea max 6m. este o marca germana, dar acum nu-mi vine in minte.. ma voi uita. urmatorul era de adancime, insa nu am nevoie de asa ceva!

va fi muncit in curand... sper sa nu am probleme.

:rolleyes:

#5
lucian123

lucian123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 23.02.2005
  • ID membru: 31,263

alinutz2001, on Apr 14 2005, 22:17, said:

de italienisme ma feream oricum. am luat unul din metro 3.6 mil 4600 l/h adancimea max 6m. este o marca germana, dar acum nu-mi vine in minte.. ma voi uita. urmatorul era de adancime, insa nu am nevoie de asa ceva!

va fi muncit in curand... sper sa nu am probleme.

:rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>



Te-ai ferit de italienisme si ai cumparat turcisme sau chinezisme ...
Un hidrofor de calitate cu caracteristicile enuntate costa peste 10 milioane lei.

#6
Zazie

Zazie

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 20.09.2003
  • ID membru: 6,555
  • Locație: Swwiiimmmiiinnnnpoolllll
vorbeste cu google.

#7
unGuru

unGuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 924
  • Înscris: 06.06.2004
  • ID membru: 17,773

Quote

Fereste-te de italienisme No-name

Quote

de italienisme ma feream oricum. am luat unul din metro 3.6 mil 4600 l/h adancimea max 6m. este o marca germana, dar acum nu-mi vine in minte..
lucian123:

trebuia sa fi accentuat mai bine "noname", ca ai derutat omul.. ;) chiar o sa creada ca TOATE italienismele sint naspa..

probabil ca si-a cumparat un Einhell ("chinezaria" germaniei!).. eu am unul italian (speroni) cu debit de 3600 si presiune max 4bari pe care am dat vreo 3 milioane acum 5 ani (ai dreptate, acum ar fi vreo 10 milioane).

eu il folosesc intensiv pentru gradina (am un sistem automat de irigare) si merge OK. pentru ce-i trebuie lui alinutz2001, s-ar putea s-i fie suficienta si "chinezaria".

#8
alinutz2001

alinutz2001

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 28.05.2004
  • ID membru: 17,229
  • Locație: Bucuresti

Quote

Te-ai ferit de italienisme si ai cumparat turcisme sau chinezisme ...

:huh: poate ai dreptate... nu stiam pretul pt noname comparativ cu celelalte!
asta e daca merge, merge.  daca nu cu siguranta voi cauta ceva mai bun.

daca raman fara apa... sper doar sa nu se strice ceva (centrala, masina spalat etc.), insa cam toate au protectie pt cazul asta, nu?

va voi spune daca mi-am luat teapa :death:


multam  :unGuru  pt incurajari!

#9
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
  • ID membru: 2,970
  • Locație: calarasi
urasc sa fiu cel care zice nu e bine, dar
nu e bine ce ai facut.

sa inteleg ca vrei apa pentru consum, nu pentru irigat. din cate stiu eu - si ma refer la practica - apa din panzele freatice de suprafata nu sunt indicate pentru consum. plus ca izvorul unei astfel de panze freatice poate fluctua foarte mult functie de precipitatii.

ti-as fi recomandat un foraj la cel putin 12 metri, de aici evident, un hidrofor cu pompa capabila sa ridice apa de la acea adancime.

pentru binele tau, sper sa fiu in eroare!

#10
alinutz2001

alinutz2001

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 28.05.2004
  • ID membru: 17,229
  • Locație: Bucuresti

Quote

ti-as fi recomandat un foraj la cel putin 12 metri

adancimea lui este de 10m.. nu s-a inbolnavit nimeni de la mine din cauza asta.

oricum o sa duc apa la un laborator... mai mult din curiozitate, decat din necesitate!

#11
Isleman

Isleman

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 16.07.2004
  • ID membru: 20,042
  • Locație: Farnborough, UK
Am pompa batuta in curte si vreau sa o inlocuiesc cu un hidrofor.
Apa este la 10 metri. Ce ma sfatuiti ?
Cum se procedeaza se instaleaza pompa + hidrofor + eventual boiler ?
Ce marca si ce putere ?

#12
cspot

cspot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,600
  • Înscris: 22.07.2004
  • ID membru: 20,288
Instalatia trebuie sa fie perfect etansa , iar la capat (in apa) se monteaza un sorb cu supapa interna care permite mentinerea presiunii pe conducte .

     Partea cea mai dificila a instalarii sta in umplerea instalatiei cu apa . Pompa va functiona doar daca pe instalatie nu sunt goluri de aer .

     Eu am un hidrifor italian de rahat de 4.5 milioane , tzeava galvanizata in fantana si apoi PVC pana in casa . De acolo pexal . Merge beton de 6 luni , si are un debit multumitor .

#13
alinutz2001

alinutz2001

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 28.05.2004
  • ID membru: 17,229
  • Locație: Bucuresti
pe mine nu ma deranjeaza decat zgomotul facut... (deocamdata!!!) <_<

#14
poshtashul

poshtashul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 30.07.2005
  • ID membru: 42,674
  • Locație: Cluj Napoca
Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu ma pricep.
As dori sa cumpar un hidrofor si nu stiu sigur de ce putere sa fie.
Fantana are o adancime de 15m.
Distanta de la fantana pana la casa e de 40m.
In casa cel mai inalt punct in care doresc sa am apa curenta e la maxim 2m de sol.
Tin sa precizez ca doresc un hidrofor doar pentru nevoi menajere.
Adica nu o sa ud gradina cu el si nu o sa consum un debit mare de apa.
Si daca a-ti putea sa-mi spuneti si mie niste preturi ca sa stiu daca cel care s-a oferit sa i-mi aduca unul nu vrea sa-mi traga o teapa.
As dori unul dintre cele mai ieftine.
Am nevoie si de presiune la masina de spalat caci am cumparat-o fara sa ma interesez de presiunea apei si acum stau si ma uit la ea.
Am un rezervor in podul casei dar acesta nu i-mi ofera presiunea necesara functionarii masinii.
Acum as dori sa nu i-l mai folosesc si sa leg masina direct la instalatia care vine de la hidrofor.
Astept cu nerabdare sfaturile voastre.

#15
poshtashul

poshtashul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 30.07.2005
  • ID membru: 42,674
  • Locație: Cluj Napoca
nu ma poate ajuta nimeni?
:worthy:

#16
lucian123

lucian123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 23.02.2005
  • ID membru: 31,263

poshtashul, on Aug 21 2005, 18:06, said:

nu ma poate ajuta nimeni?
:worthy:

<{POST_SNAPBACK}>



Ai nevoie de un Hidrofor cu pompa echipata cu ejector. Acesta poate absorbi de la 15 sau 30 m, in functie de tip.

DAB face asa ceva si este destul de bun.

#17
poshtashul

poshtashul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 30.07.2005
  • ID membru: 42,674
  • Locație: Cluj Napoca
Salut
Am si eu o problema cu un hidrofor pe care abia l-am cumparat.
Este vorba despre un Pentax - AGT AP 75/24 cu o putere a motorului de 0.8 kW, adancime maxima de aspiratie de 20 m, Hmax refulare 28 m, Qmax=2,1 mc/h, Volum vas hidrofor 24 litri
Fantana mea are o adancime de 13 m. Iar pana in casa am 40 m.
Am amorsat si eu pompa si i-am dat drumul.
A urcat presiunea la 2 atmosfere si mai sus nu. Am lasat-o inca cam un minut si daca a urcat pana la 2.1
Dar nu s-a oprit. Normal trebuia sa mearga pana la 2.8 reglaj facut din fabricatie si sa se opreasca.
Eu nu am umblat sa reglez nimic pana acum.
Am avut robinetul inchis la refulare deoarece nu am avut montat un robinet la baie si nici nu am mai avut timp in seara asta ca s-a intunecat.
O sa dau drumul maine la apa din hidrofor in casa sa vad ce se intampla.
Trebuie sa reglez ceva din presostat?
Astept sfaturi.
Va multumesc anticipat.
O sa mai scriu si maine sa va spun ce am facut.

#18
cmd

cmd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 617
  • Înscris: 28.06.2004
  • ID membru: 19,148
probabil ca din cauza ca lucrezi la limita cu aspiratia si mai ales cu lungimea tevii pana in casa dar mai ales a faptului ca puterea hidroforului este mica 0.8 kw, eu cred ca nu reuseste sa urce presiunea mai sus de 2 bari. Presostatul e fixat pe o presiune de oprire mai mare sin in concluzie nu opreste. Cred ca trebuie sa mai reglezi presostatul sa opreasca la presiune mai mica.
In plus de asta, daca nu ai dat drumul la apa de la hidrofor, sigur ai si ceva aer pe teava.

Edited by cmd, 19 November 2005 - 19:19.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users