Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Pronumele de politețe pe forum

- - - - -
  • Please log in to reply
189 replies to this topic

#37
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 CBV, on Mar 28 2009, 15:34, said:

Educația se însușește între unu și șapte ani și se folosește toată viața!

Dacă prostul nu-i fudul
Parcă nu e prost destul.

Citat folosit pentru a sublinia afirmatia? Subtil  :lol:

#38
CBV

CBV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 28.09.2007
„Subtil” – (vata_pa_batz)

Pseudonimul folosit ne definește uneori!

#39
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
pronumele de politete sint o imbecilitate ipocrita. bine ca la noi trebuie sa-i spui profesorului "dumnevoastra", in timp ce te inchini ca lui cristos, iar in america ii zici "hey, john", dar in acelasi timp noi n-avem nici macar autostrazi, iar ei zboara prin cosmos. respectul nu e dat de un pronume debil si de fapt e plin la tv si prin presa de jigniri intre diverse personaje mai mult sau mai putin politice, folosind evident "intelectualul" pronume de politete. eu cind aud ca se cearta aia in tocsho si incep "dar dumneavoastra nu stiti ce vorbiti" sau "dinsa are probleme cu capul" ma distrez nespus. nu e intelectual sa zica "tu esti un bou" sau "aia, saraca, e cam timpita". sintem intr-adevar un popor foarte respectuos. pe dracu :first:

bine, in trecut era si mai haios. adica barbatul curta femeia si dadea dume de genul "domnisoara, parfumul dumneavoastra este minunat" etc, iar ea, pura ca o zina, abera inapoi "vai, dar ma faceti sa rosesc" blabla. dupa care se babardeau ca chiorii

nu exista nici o necesitate sociala pentru pronumele lu peste. e doar ceva invatat de mici, adica spalare a creierului. la fel cum unii sint invatati sa zica sarumina parintilor si o fac si la 40 de ani, iar altii deloc. e o ramasita timpita a unui trecut numai bun de uitat

#40
AdiJapan

AdiJapan

    Active member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,055
  • Înscris: 27.02.2006

 Rhah, on Mar 28 2009, 12:39, said:

Dacă-mi dați voie... Sunt conștient că această discuție nu va duce absolut nicăieri. Este pierdere de vreme să vorbești despre folosirea pronumelui de politețe în lumea virtuală.
Discuția de față nu urmărește să stabilească dacă de acum încolo vom folosi pe internet pluralul de politețe sau nu. Nu avem nici o putere de decizie pentru tot internetul românesc. Ce urmărim aici (sau ce urmăresc eu) este să înțelegem de ce lumea vorbește în societate într-un fel și pe forum în altul. Din păcate participanții de pînă acum au fost prea preocupați în a-și apăra propriul mod de adresare și încă n-au atins subiectul.

Despre folosirea pronumelui de politețe nu e o pierdere de timp să vorbești. Din punct de vedere sociolingvistic este un subiect foarte interesant.

Forumul acesta, pe care îl numiți „lume virtuală”, este cît se poate de real. Noi chiar stăm de vorbă aici, iar ce spun eu nu sînt cuvinte generate de un calculator. Vă asigur că eu nu sînt deloc virtual. Singurele lucruri oarecum virtuale de aici sînt butoanele, casetele de editare etc., adică părțile de formă. Dar discuțiile sînt la fel de reale ca și cum le-am purta față în față sau la telefon.


 Anjin`, on Mar 28 2009, 14:10, said:

Cu exceptia cazului in care dumneavoastra credeti ca este normal sa dati lectii de buna purtare in public, eu unul voi presupune ca si dumneavoastra aveti norme diferite pentru discutii pe forum, si nu pricep de ce nu le luati pe toate din viata reala pentru ca mie mi se pare mult mai neplacut ce ati facut acolo decat ce o sa vedeti de dati click pe acel warn(10%) de sub nickul meu.
Discuția nu este despre mine, dar fiindcă ați adus vorba vă răspund: bineînțeles că e normal să dai lecții în public unuia care are nevoie de lecții. Societatea (în general, nu doar cea românească) a ajuns la nivelul actual de civilizație exact prin astfel de lecții date în public. Membrii societății, ori de cîte ori au observat ceva nelalocul lui, i-au atras atenția celui în cauză și astfel au corectat rînd pe rînd fel de fel de metehne. Dacă lecțiile s-ar fi dat discret ar fi fost mult mai puțin eficiente (pentru că rușinea n-ar mai fi acționat la fel de puternic).


 Anjin`, on Mar 28 2009, 14:10, said:

Mie mi se pare mai normal ca sa fim la pertu decat altfel pentru ca asa e mediul, si pentru ca asta e obiceiul.
Exact aici e întrebarea. De ce e așa mediul? De ce e ăsta obiceiul?


 vata_pa_batz, on Mar 28 2009, 16:19, said:

In Romania politetea este unidirectionala si functioneaza dupa un principiu foarte simplu: esti mai in virsta si/sau superior calificat ai "dreptul" sa te adresezi cu tu in schimbul obligatiei interlocutorului de a ti se adresa la per dvs.
Greșiți la ambele afirmații: politețea nu este neapărat unidirecțională, iar principiul e de fapt mai complex.


 geo13ana, on Mar 28 2009, 20:05, said:

Faptul ca se considera aruncarea pronumelui de politete in orice circumstanta si fata de oricine, nu duce decat la ideea ca se percepe gresit momentul in care trebuie folosit si cand nu.
Nu se consideră „aruncarea” pronumelui de politețe în orice circumstanță și față de oricine, ci doar în circumstanța în care te adresezi unei persoane pe care nu o cunoști și care ar putea fi la fel de bine un copil sau un bătrîn, un cioban sau un academician etc. Presupunînd că internetul s-a inventat azi-dimineață și că abia acum s-a deschis primul forum (deci nu există obiceiul tutuirii), cum vă adresați unui necunoscut? Care greșeală vi se pare mai acceptabilă: cea de a-i zice dumneavoastră unui copil sau cea de a-i zice tu unui profesor bătrîn?


 VipeR85, on Mar 28 2009, 21:18, said:

in lumea virtuala esti egal cu interlocutorul tau prin prisma "legilor nescrise" care nu specifica nicaieri ca atunci cand  intri pe mirc sau pe vreun forum trebuie neaparat musai sa folosesti acelasi limbaj de lemn folosit doar la intalnirile oficiale sau sindrofii de snobi.
Cine și cum a alcătuit acele legi nescrise? („Limbaj de lemn” înseamnă cu totul altceva. „Lumea virtuală” a forumului nu e virtuală.)


 Mosotti, on Mar 29 2009, 00:39, said:

pronumele de politete sint o imbecilitate ipocrita. bine ca la noi trebuie sa-i spui profesorului "dumnevoastra", in timp ce te inchini ca lui cristos, iar in america ii zici "hey, john", dar in acelasi timp noi n-avem nici macar autostrazi, iar ei zboara prin cosmos.
Engleza e una din puținele limbi în care nu există forme gramaticalizate ale politeții. Dar există și alții care s-au plimbat prin cosmos (ruși, japonezi, francezi, germani etc.) deși în limbile lor poltețea se exprimă explicit. Nu mai spun că japonezii au probabil cel mai complex sistem de exprimare a politeții și, în același timp, unele din cele mai bune autostrăzi din lume. Iată deci că nu e nici o legătură între una și alta. Ca formulă retorică e foarte drăguț ce spuneți, dar ca argument nu valorează nimic.

#41
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,339
  • Înscris: 14.06.2006

 AdiJapan, on Mar 27 2009, 18:57, said:

Discuția de față nu este despre respect, ci despre politețea exprimată la nivel gramatical. Să nu confundăm lucrurile.
Adi, ti se pare ca nu am fost politicos cu tine??

#42
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 CBV, on Mar 28 2009, 18:16, said:

„Subtil” – (vata_pa_batz)

Pseudonimul folosit ne definește uneori!

Mai nu te obosi ca faci febra musculara la neuron. Pseudonimul este un pseudonim si-atit. Hai mai bine sa te-ascult la tabla inmultirii vrei?  :lol:

#43
lulu21

lulu21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 09.11.2008
Se prezintă cineva în viața reală cu Lovedemon sau AdiJapan ? În general prezentările se fac cu nume și prenume. Forumurile însă folosesc porecle, pseudonime etc.
Mai arunc câte un ochi pe ceva forumuri profesionale unde majoritatea user-ilor își folosesc numele din viața de toate zilele. Toată lumea folosește pluralul de politețe și exprimarea este mai mult decât politicoasă.
Lui Ion Popescu mă adresez natural cu dumneavoastră. Dar același lucru e mai dificil când singura informație pe care o am despre cineva e că pe forum își spune Ratzacreatza.

#44
AdiJapan

AdiJapan

    Active member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,055
  • Înscris: 27.02.2006

 December, on Mar 29 2009, 02:35, said:

Adi, ti se pare ca nu am fost politicos cu tine??
M-ați mai întrebat o dată. Nu e relevant. Aici nu e vorba de mine și de cum mă simt eu. Întrebarea este de ce se adresează lumea pe internet într-un fel și în societate în alt fel. Dacă dați o explicație la asta atunci în sfîrșit discuția își va atinge scopul. (Ca să vă răspund totuși: ca fond nu mi se pare că mă luați la mișto, dar ca formă mă nedumerește de ce mă abordați ca și cînd aș fi un puștiulică.)


 lulu21, on Mar 29 2009, 02:51, said:

Se prezintă cineva în viața reală cu Lovedemon sau AdiJapan ? În general prezentările se fac cu nume și prenume. Forumurile însă folosesc porecle, pseudonime etc.
Argumentul e aparent bun, dar insuficient. În societate se întîmplă foarte des să nu știm despre o persoană nici măcar porecla, și totuși ne adresăm politicos: cînd cerem unui necunoscut să ne îndrume, cînd întrebăm un vînzător cît costă o marfă, cînd dăm telefon la o instituție și ne răspunde centralista etc. În asemenea situații spunem „Domnule”, „Fiți amabil”, „Nu vă supărați” etc. De ce?

#45
CBV

CBV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 28.09.2007
„Lui Ion Popescu mă adresez natural cu dumneavoastră. Dar același lucru e mai dificil când singura informație pe care o am despre cineva e că pe forum își spune Ratzacreatza.” - (lulu21)

Ion Popescu poate fi și el un pseudonim, dar e decent, pe când, Ratzacreatza, este o lipsă de respect față de interlocutori. Nu-ți spui Ratzacreatza și abordezi subiecte serioase. Pe un forum se poate învăța câte ceva folositor, dacă se dorește, însă, iată, un procent mare de participanți consideră că aici se pot „destinde”. Internetul devine, în felul acesta, cel mai nociv spațiu cu putință; nici nu înveți nimic și îți și consolidezi părerea că politețea nu are ce căuta, nu numai pe forum, dar chiar și în viața obișnuită.

#46
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 AdiJapan, on Mar 28 2009, 19:30, said:

Ce urmărim aici (sau ce urmăresc eu) este să înțelegem de ce lumea vorbește în societate într-un fel și pe forum în altul.
pentru simplu fapt ca pe un forum poti fi cine vrei tu indiferent cine esti in viata reala. poate in viata reala esti persecutat de legi si vrei sa te eliberezi in viata virtuala( nu inteleg de ce confunzi virtual=nereal)

 AdiJapan, on Mar 28 2009, 19:30, said:

Exact aici e întrebarea. De ce e așa mediul? De ce e ăsta obiceiul?


Cine și cum a alcătuit acele legi nescrise? („Limbaj de lemn” înseamnă cu totul altceva. „Lumea virtuală” a forumului nu e virtuală.)
asa e mediul pentru ca am eu asa o vaga impresie ca a fost creat cu acest scop: socializarea persoanelor mai usor decat in viata reala si obtinerea de info mai usor si mai repede decat in viata reala. lumea virtuala e o lume ideala, sau cel putin asa se vrea a fi.
legile nescrise... <_<  la cat ai scris pe topicul asta ar trebui sa sti cum apar legile nescrise, acele cutume daca preferi, ca poate cunosti mai bine cuvantul "cutuma" decat lege nescrisa.
si stiu ce e ala un limbaj de lemn si cred ca am folosit expresia in mod corect in exprimarea mea. sunt destui pe aceasta arie care folosesc un limbaj de lemn, din care nu intelegi absolut nimic, sau daca intelegi ce zice nu poti intelege esenta. se vorbeste mult si degeaba.

explica-mi si mie cum de lumea virtuala a forumului nu e virtuala?

#47
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
Eu vad problema mai simplu: cand vrei sa te integrezi intr-o comunitate, trebuie sa te supui regululor ei.

#48
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 lulu21, on Mar 28 2009, 19:51, said:

Se prezintă cineva în viața reală cu Lovedemon sau AdiJapan ? În general prezentările se fac cu nume și prenume. Forumurile însă folosesc porecle, pseudonime etc.
Mai arunc câte un ochi pe ceva forumuri profesionale unde majoritatea user-ilor își folosesc numele din viața de toate zilele. Toată lumea folosește pluralul de politețe și exprimarea este mai mult decât politicoasă.
Lui Ion Popescu mă adresez natural cu dumneavoastră. Dar același lucru e mai dificil când singura informație pe care o am despre cineva e că pe forum își spune Ratzacreatza.
acele forumuri te fac sa revi pe ele si a doua oara? nu esti satul in viata reala de cate linguseli si politeturi trebuie sa te folosesti ca sa obti ceva?
daca acel ion popescu e un pusti de 20 de ani iar tu ai 50? sau daca acel ion popescu e un retard cu un iq infim(destul de mare totusi cat sa puna o idee pe forum) desi mai in varsta decat tine?

#49
charme

charme

    the same

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 14.09.2008

 AdiJapan, on Mar 28 2009, 19:30, said:

Forumul acesta, pe care îl numiți „lume virtuală”, este cît se poate de real. Noi chiar stăm de vorbă aici, iar ce spun eu nu sînt cuvinte generate de un calculator. Vă asigur că eu nu sînt deloc virtual. Singurele lucruri oarecum virtuale de aici sînt butoanele, casetele de editare etc., adică părțile de formă. Dar discuțiile sînt la fel de reale ca și cum le-am purta față în față sau la telefon.

nu, nu sunt. e greu sa vezi asta, intrucat nu participi - cel putin din cate-am observat eu - la viata forumului. nu dau search posts acum, dar sunt convinsa ca cel putin 95% din posturi le-ai facut pe aceasta arie. eu una insa, daca mi-as fi dorit asa ceva - sa dezbat un singur subiect - probabil as fi cautat un forum mai mititel si axat pe acel subiect.

revenind, un forum - mai ales unul cu o asemenea diversitate ca asta - implica mult mai multe teme de discutie. teme pe care nu le-as initia cu persoanele din statia de autobuz sau formand la intamplare un numar la telefon. pe strada nu mergi la doua persoane care discuta despre cum si-au configurat calculatorul sa le spui ca au facut bine sau le trebuia alta placa de baza. "medical stuff"-ul e drept ca are oarecare aplicabilitate, mai ales intr-o calatorie de cateva ore cu trenul :) (merge si troleibuzul 66 cand porneste de la fundeni, pan' la doamna ghica ai sanse sa afli istoricul medical al babei proaspat externate sau o descriere rapida a vreunei interventii chirurgicale in limbaj laic  :P  ). sexy lounge-ul are subiecte care se discuta aici, dar de cele mai multe ori (sper) nu si in fata colegilor de birou sau a postasului (eh, cu postasul poate ca n-am nimerit-o  ;)  da' tot inclin sa cred ca nu-i loc de prea multe dezbateri nici atunci). grup de total necunoscuti care sa-nceapa brusc sa spuna bancuri inca n-am intalnit (si sper sa nici nu intalnesc). nici planurile mele de vacanta nu le discut cu primul intalnit in cale, si cu siguranta nu incep sa-i arat si poze :)

dar, cum ziceam si mai devreme, multi confunda lumea reala cu ... ok, fie, nu-i mai zicem lumea virtuala... cu o comunitate de pe net. si, din punctul meu de vedere, e grav cand cineva nu mai face diferenta intre cele doua.


aaa, referitor la vreo doua posturi intalnite pe-aici - baieti, incercati sa puneti de-o intalnire cu cativa forumisti, poate realizati cat de ridicol ar suna pronumele de politete :) ok, daca ne-am intalni in alta calitate, sunt convinsa ca s-ar integra perfect - da' ma credeti ca nu ma prezint cuiva cu "sunt mianna de pe softpedia" in viata de zi cu zi?  :D

#50
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 AdiJapan, on Mar 28 2009, 20:35, said:

M-ați mai întrebat o dată. Nu e relevant. Aici nu e vorba de mine și de cum mă simt eu. Întrebarea este de ce se adresează lumea pe internet într-un fel și în societate în alt fel. Dacă dați o explicație la asta atunci în sfîrșit discuția își va atinge scopul. (Ca să vă răspund totuși: ca fond nu mi se pare că mă luați la mișto, dar ca formă mă nedumerește de ce mă abordați ca și cînd aș fi un puștiulică.)
uite de asta te abordam ca pe un pustiulica. poti fi un mos la 55 de ani fost profesor academic care nu se"potriveste" in aceasta lume virtuala si e frustrat sau poate pur si simplu esti un pusti de 20 de ani superinteligent care isi pune in mod constant intrebarea cum poate sala omenirea.
AdiJapan
Junior
Age Unknown years old
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown


Argumentul e aparent bun, dar insuficient. În societate se întîmplă foarte des să nu știm despre o persoană nici măcar porecla, și totuși ne adresăm politicos: cînd cerem unui necunoscut să ne îndrume, cînd întrebăm un vînzător cît costă o marfă, cînd dăm telefon la o instituție și ne răspunde centralista etc. În asemenea situații spunem „Domnule”, „Fiți amabil”, „Nu vă supărați” etc. De ce?
pentru ca in viata reala ca sa obti ceva trebuie sa pupi niste funduri. ca sa fi tratat cum trebuie la doctor trebuie sa fi politicos ca nu stii cum schimba seringile intre ele, cu politistul trebuie sa fi politicos ca nu stii cum iti da amenda sau iti scapa un baston dupa cap, cu profu trebuie sa fi politicos ca nu stii cum te lasa repetent, cu necunoscutul de la telefon trebuie sa fi politicos ca poate iti scuipa in pizza tocmai comandata, etc. hai sa fim seriosi, pui niste intrebari la care le stii raspunsul.

#51
CBV

CBV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 28.09.2007
„pentru ca in viata reala ca sa obti ceva trebuie sa pupi niste funduri. ca sa fi tratat cum trebuie la doctor trebuie sa fi politicos ca nu stii cum schimba seringile intre ele, cu politistul trebuie sa fi politicos ca nu stii cum iti da amenda sau iti scapa un baston dupa cap, cu profu trebuie sa fi politicos ca nu stii cum te lasa repetent, cu necunoscutul de la telefon trebuie sa fi politicos ca poate iti scuipa in pizza tocmai comandata, etc. hai sa fim seriosi, pui niste intrebari la care le stii raspunsul.” – (VipeR85)

La textul acesta aș începe cu gramatica. Ce să mai vorbim despre politețe?
Dacă la Literatorul se scrie așa…

#52
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 CBV, on Mar 28 2009, 21:24, said:

„pentru ca in viata reala ca sa obti ceva trebuie sa pupi niste funduri. ca sa fi tratat cum trebuie la doctor trebuie sa fi politicos ca nu stii cum schimba seringile intre ele, cu politistul trebuie sa fi politicos ca nu stii cum iti da amenda sau iti scapa un baston dupa cap, cu profu trebuie sa fi politicos ca nu stii cum te lasa repetent, cu necunoscutul de la telefon trebuie sa fi politicos ca poate iti scuipa in pizza tocmai comandata, etc. hai sa fim seriosi, pui niste intrebari la care le stii raspunsul.” – (VipeR85)

La textul acesta aș începe cu gramatica. Ce să mai vorbim despre politețe?
Dacă la Literatorul se scrie așa…
:huh:  ideea conteaza. ma doare in ..... de gramatica. nu am chef sa vb corect gramatical. pt simplu fapt ca nu vreau sa ma supun unor reguli in viata virtuala, reguli provenite din societatea reala care ne subjuga vietile si nu ne lasa sa ne exprima dupa bunul plac al inimii(bineinteles aici nu fac referire la cocalarii manelisti care oricum nu respecta legile in viata reala)
ti se pare ca-s nepoliticos? so what??? mi se rupe mie.

#53
Anjin`

Anjin`

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,160
  • Înscris: 10.05.2005
Eu cred ca pe forum se foloseste un alt mod de adresare din cauza obiceiului, si am explicat ca motivul pentru care(cred ca) e obiceiul asa e faptul ca majoritatea celor care iau parte la discutie au inceput sa comunice pe internet la o varsta la care nu e obisnuita folosirea pronumelui de politete intre oameni de aceiasi varsta.
        Motivul pentru care nu trecem mai departe ca in viata e probabil mai complicat.
          


Am idee despre ce e un atac la persoana,si despre cum se poarta o discutie dar uneori tentatia este prea mare.


Linguselile si politeturile nu au nimic cu politetea in sine, poti sa obtii un efect mai important fiind politicos si daca vrei sa pui pe cineva la punct de exemplu. Grosolania si tonul ridicat nu fac decat sa submineze pozitia ta, cea mi puternica e cea care respecta regulile, cam ca la box, oricati pumni iei in freza nu e indicat sa te lasi condus e furie pentru ca tehnica cea mai buna e cea gandita si educata nu cea dictata de stomac.(viper, imaginea de la semnatura e foarte deranjanta stiti asta?)

Edited by Anjin`, 28 March 2009 - 21:42.


#54
Rhah

Rhah

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 27.03.2009

 CBV, on Mar 28 2009, 12:34, said:

„Aici.. vorbesc liber.” – (Rhah)

Vorbiți liber pentru că sunteți prost crescut, adică n-aveți ce șapte ani de acasă! V-ați născut într-o lume, făcută de cei morți, sau de cei bătrâni. Ați găsit totul gata pregătit, ca să trăiți. Ar fi cazul să-i respectați pe anonimii care v-au dat totul. Cei de pe forum pot fi puști sau îngeri. Cum vă permiteți să-i tutuiți pe îngeri? Cine vă credeți? Necunoscutul trebuie respectat, pentru că Necunoscutul este Marele Anonim! Numai un tâmpit nu înțelege un lucru atât de evident.

Necunoscutul, careva să zică nu-l cunosc. Recte nu-mi pasă, nu? Domnu` CBV, presupun că dumneata te-ai născut gata bătrîn, dacă folosești forma "ați găsit, v-ați născut" etcaetera. Nu respect niciun anonim, o respect pe maică-mea, pe taică-meu, bunicii. Nu pot respecta niște activiști de partid, nu?

Și sincer să fiu, mă doare-n tuhăs de Marele Anonim. Ai citit prea mult Pavel Coruț, bag sama. Și da, nu am 7 ani de-acasă, că am fost dat la școală de la 6. Mde, geniu precoce.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate